Dodaj do ulubionych

Laparoskopia - Salve Łódź?

30.01.07, 10:39
Czy możecie mi powiedzieć, czy w Salve w Łodzi wykonywany jest zabieg
Laparoskopii w ramach umowy z NFZ, czy za ten zabieg trzeba zapłacić.
Czytałam na innych forach, że prywatnie taki zabieg kosztuje 2000-3000pln.
Dodam, że od niedawna jestem pod opieką gina z tej przychodni (wizyty
prywatne).
Obserwuj wątek
    • milka9612 Re: Laparoskopia - Salve Łódź? 30.01.07, 12:50
      niewiem czy mają na laparo umowe nfz ale napewno nie kosztuje 2-3tyś.jesli
      dobrze kojarze to chyba góra 1,6tys.Najlepiej wejdz na strone www.salvełódź.pl.
      • miss30 Re: Laparoskopia - Salve Łódź? 30.01.07, 15:56
        A może ktoś miał już laparoskopie w Salve i wie, czy się za nią płaci.
        Czytałam, że jest różnie, ale może ktoś miał właśnie tam robioną?
        • Gość: Maja Re: Laparoskopia - Salve Łódź? IP: *.toya.net.pl 30.01.07, 18:17
          Ja miałam na nfz, mają kontrakt ale podobno bardzo mały i operuje tylko dr
          Sobkiewicz, powinnaś trafić do niego, a wtedy moze uda sie na nfz, ja musiałam
          co prawda czekać dwa miesiące pomimo, ze to był maj, ale już mieli bardzo
          przekroczony limit miesięczny, ale jak powiedziałam , ze moge poczekać, to bez
          problemu miałam na nfz i było ok, pielęgniarki cudowne, zabieg mialam po
          południu a wyszłam nastepnego dnia rano, w nastepnym miesiącu miałam już IUI i
          udało się. A do kogo chodzisz w salve?
          • Gość: miss30 Re: Laparoskopia - Salve Łódź? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.07, 07:26
            Chodzę właśnie do dr Sobkiewicza. Nie rozmawialiśmy jeszcze o szczegółach
            laparoskopii, ale najprawdopodobniej będzie, bo miałam się zaszczepić na WZWB.
            Niestety nie bardzo stać mnie na zapłacenie tak od razu ok. 2000 zł, mam
            nadzieję, że uda się na NFZ.
            Dziękuję za odpowiedzi
            • Gość: mimi Re: Laparoskopia - Salve Łódź? IP: 80.50.65.* 05.02.07, 08:31
              Witam, jeszcze ja się dopiszę, ponieważ miałam miesiąc temu, na poczatku
              stycznia laparoskopię w Salve. Operowali mnie dr Sobkiewicz i dr Lech, zabieg
              był wieczorem, a na drugi dzień w południe wyszłam już do domu. Rzeczywiście,
              obsługa wspaniała - a mam porównanie, bo leżałam również kilka dni w Matce
              Polce na oddz. niepłodności (koszamar!!) - panie pielęgniarki przemiłe i bardzo
              opiekuńcze. No i najważniejsze - laparo w całości refundowane z NFZ, nie
              zapłaciłam ani złotówki! A efekty? - nie trzeba było długo czekać, równo 30 dni
              po zabiegu dostałam okres - samoistnie, bez żadnego stymulowania Clo czy
              Dufastonem, co od 10 lat praktycznie się nie zdarzyło ( mam PCO ). Tak że
              polecam gorąco, tylko się pospieszcie, bo z tego co wiem w Slave mniej więcej w
              połowie roku kończą się limity na zabiegi i ja np. musiałam czekać do września
              do nowego roku. Ale czego się nie robi dla wiadomego, upragnionego celu, który
              mam nadzieję wkrótce nastąpi!!!
    • miss30 Re: Laparoskopia - Salve Łódź? 05.02.07, 08:46
      Dziękuję za odpowiedź, w tym tygodniu jadę do Salve, lekarz podejmie decyzję,
      czy robić laparo, czy nie. Mam cichą nadzieję, że będzie i uda się mnie gdzieś
      wcisnąć w tym roku i to na NFZ. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka