Dodaj do ulubionych

Test owulacyjny jako ciążowy - komu wyszedł?

26.06.07, 19:42
Ciekawa jestem ilu osobom wyszedł pozytywny test owulacyjny w ciąży i ile
czasu potem - ciażowy?
Mam testy ciążowe o czułości 10 mIU/ml - ani z porannego, ani z wieczornego
(skondensowanego) moczu nie wyszedł pozytyw, natomiast na owulacyjnym (czułość
30 mIU/ml) - 2 piękne krechy przy czym testowa nawet lekko mocniejsza od
kontrolnej. Wiem, że LH krzyżyje się z hCG przy niskim stężeniu hCG, ale żeby
było tak skrajnie niskie, że ciążowy tak czuły jeszcze nie wykrył? Jestem w 7
dniu po owulacji.
Czy już mogę się nastawiać, czy może się wstrzymać?
Dodam, że testów owulacyjnych używam z ciekawości, ale "mogło mi się wpaść" w
tym cyklu i dość duże prawdopodobieństwo jest.
Nie mam problemów z FSH i LH bo testuję już któryś cykl - na kilka dni przed
owu i zaczyna się od delikatnej krechy testowej po wyrzut LH na
kilknaście/dziesiąt godzin przed owulacją. W dzień po owu LH mam już małe.

Ktoś się podzieli przemyśleniami? smile
Obserwuj wątek
    • wiosenka1 Re: Test owulacyjny jako ciążowy - komu wyszedł? 26.06.07, 21:00
      ha ha Nglka na forum dla starajcych sie - wpadka! to by bylo

o tych owu pisali ze niby wychodza, a drudzy negowali te opinie, a moze to
      przypadek?
      • nglka Re: Test owulacyjny jako ciążowy - komu wyszedł? 26.06.07, 21:04
        Przypadek? No ale w takim razie jakim cudem drugi pik LH i do tego po
        potwierdrzonej owulacji? Przecież pik jest tylko raz, przed owu..

Negować mogą, hCG krzyżuje się z LH co nie znaczy, że to musi wystąpić - teraz
        kwestia tego, czy dany producent zabezpieczył przed tym swoje testy - zazwyczaj
        chwalą się tym, że nie ma krzyżowych reakcji - na ulotce testu owu wzmianki o
        tym nie ma (mimo, że na ciążowym tej samej firmy - jest).
      • nglka Re: Test owulacyjny jako ciążowy - komu wyszedł? 26.06.07, 21:05
        Faktycznie wyszło śmiesznie z tą wpadką na forum dla staraczek smile
        No ale pomyślałam, że srtarają się tutaj też te, które już mają za sobą jedną,
        czy nawet więcej ciąż smile
        • mentafolia Re: Test owulacyjny jako ciążowy - komu wyszedł? 26.06.07, 22:36
          No ja raczej nie pomogę,ale myślałaś że może progesteron tez się krzyzuje z LH?
          Albo jakis inny hormon,którego stężenie rośnie w drugiej fazie?
          Tak tylko gdybam...
          Kiedys juz czytałam o testach owu wykrywających ciążę,ale zabij mnie - nie
          pamiętam co.smile
          Poszperaj na forum,moze coś się znajdzie.
          A najlepiej powtórz ciążowy za jakies 3-4 dni (o ile tak długo wytrzymasz haha).
          • cainea Re: Test owulacyjny jako ciążowy - komu wyszedł? 26.06.07, 22:54
            Nie wytrzymam ale nie zmienia to faktu, że i za 4 dni mogę smile
            Znalazłam info o wykrywalności ciąży przez testy owu (na innym forum było
            pisane) ale w zasadzie nie wypowiadał się tam nikt konkretnie, że "tak, u mnie
            tak było zanim test ciażowy potwierdził" itp. Były raczej pytania bez odpowiedzi
            "mam II kreski, czy jestem w ciąży?" i tak dalej smile

Co do krzyżowania się z progesteronem to raczej wykluczam, testowałam już w II
            fazie w kilku innych cyklachi - bez efektu dodatniego.
            • mentafolia znalazłam :) 26.06.07, 23:03
              Tutaj ciekawe rzeczy dziewczyny piszą:
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19585&w=59298991&v=2&s=0
              • cainea Re: znalazłam :) 26.06.07, 23:06
                Dzięki! smile
                • mentafolia Re: znalazłam :) 26.06.07, 23:17
                  To mam nadzieję,że doczytałaś w podanym tam gdzieś linku producenta(?),że jesli
                  kreska jest ciemniejsza od testowej to mozna zakładac ciążę z duzym
                  prawdopodobieństwem?smile)
                  Chyba Ci gratulować trzeba.smile
                  • cainea Re: znalazłam :) 26.06.07, 23:26
                    Chodzi Ci o link do storktest?
                    www.storktest.pl/index.php?option=content&task=view&id=14
                    Tam mnie właśnie martwią, bo..:
                    "TEST OWULACYJNY zawsze WYCHODZI POZYTYWNIE W CIĄŻY
                    ale
                    POZYTYWNY TEST OWULACYJNY po owulacji NIE MUSI oznaczać ciąży"

No i w temacie próbowałam doszukać się gdzie ktoś pisał o dodatnim teście a u
                    wszystkichw zasadzie były negatywne (testowa słabsza albo zupełnie ledwie widoczna).
                    Było do przewidzenia, że nie wiem czego szukam smile))
                    • nglka Re: znalazłam :) 26.06.07, 23:28
                      pokiełbasiły mi się loginy smile
                    • mentafolia Re: znalazłam :) 26.06.07, 23:40
                      cainea napisała:

> Chodzi Ci o link do storktest?
                      > www.storktest.pl/index.php?option=content&task=view&id=14
                      > Tam mnie właśnie martwią, bo..:
                      > "TEST OWULACYJNY zawsze WYCHODZI POZYTYWNIE W CIĄŻY
                      > ale
                      > POZYTYWNY TEST OWULACYJNY po owulacji NIE MUSI oznaczać ciąży"

O tę stronę,ale o informację:
                      jesli test ma przepowiadać ciążę musi mieć kreskę testową CIEMNIEJSZĄ od
                      owulacyjnej.A na twoim teście tak własnie było,tak?

No chyba,że nie wiem która to kreska testowa,a która owulacyjna...
                      Moze i nie wiem,późno już w końcu smile
                      • nglka Re: znalazłam :) 26.06.07, 23:52
                        Kontrolna - ta, ktra pojawia się zawsze.
                        Testowa - ta, która pojawia się przy wykryciu hormonu.

Testowa jest zawsze bliżej miejsca zanurzenia testu i przez nią najpierw
                        przepływa barwnik umieszczony w teście.

Tak, masz rację, u mnie testowa jest ciemniejsza od kontrolnej. Chciałabym się
                        cieszyć, ale się nadal boję smile
                      • nglka Test wygląda tak 26.06.07, 23:53
                        images28.fotosik.pl/8/3e36d94ae5d7d4c6.jpg
                        • mentafolia Re: Test wygląda tak 27.06.07, 00:03
                          No i tym sposobem stwierdziłyśmy,że jesteś w ciąży!
                          Nie ma się czego bać,ciesz się kochana,bo to ogromne szczęściesmile
                          Mam tylko nadzieję,że nie podjarałyśmy się za bardzo i że faktycznie zaciążyłaś.
                          Idź juz spać kobieto,musisz teraz dbac o siebie.
                          I daj znać kiedy prawdziwy ciążowy tez wyjdzie pozytywny.
                          Pa
                          • nglka Re: Test wygląda tak 27.06.07, 00:13
                            mentafolia napisała:

> Mam tylko nadzieję,że nie podjarałyśmy się za bardzo i że faktycznie
                            > zaciążyłaś

Właśnie to miałam na myśli pisząc, że się boję. Miałam już trochę fałszywych
                            alarmów (w tym i dodatni test ciążowy a potem rozczarowanie...). Iboję się, że
                            znów się rozczaruję.

Idę idę już spać, dzięki za miłą dyskusję smile Będę informować na bieżąco (choć
                            wyjeżdżam 29 czerwca, to do tego czasu test już może odpowiedzieć). smile
                            • wiosenka1 Re: Test wygląda tak 27.06.07, 15:07
                              oj ciekawa jestem finału
                              • nglka Dziś powtórka z rozrywki 27.06.07, 15:29
                                Test ciążowy z pierwszego moczu - negatywny. Test owulacyjny z drugiego moczu-
                                dodatni, z tą samą cechą: kreska testowa mocniejsza od kontrolnej.
                                Znalazłam jeden wykres, przy którym widać, że test owu był dodatni 16 dpo a test
                                ciążowy jeszcze 18 dpo nie pokazał ciąży, dopiero 6 dni później od pierwszego
                                dodatniego owulacyjnego, więc w sumie jeszcze nic straconego smile
                                Mam nadzieję, że właścicielka wykresu nie obrazi się na mnie za zalinkowanie Jej
                                własności jako przykładu (należy przesunąć pasek w lewo, by zobaczyć początek
                                wykresu):
                                28dni.pl/anetabo/wykresy/2007-01-24
                                • mjulka Re: Dziś powtórka z rozrywki 27.06.07, 15:46
                                  No ja tam Ci życzę ciąży z całego sercasmile) Ale czytałam gdzieś, że LH rośnie w
                                  mgnieniu oka, za to opada bardzo powolisad No i u każdej kobitki rośnie do
                                  innego poziomu, więc nie wiadomo jak wybujało przed owu u Ciebie (może grubo
                                  ponad czułość testu) i teraz powoluśku sobie leci w dół.
                                  Ale oby się LH zamieniło na hcgsmile))
                                  W którymś cyklu też szalałam z testami owulacyjnym (ciążowe nie doszły na czas,
                                  a owu miałam w bródsmile) i jeszcze jakieś 11 dpo wynik był bezsprzecznie
                                  pozytywny, niestety bezsprzecznie też w ciąży być się nie okazałamsad
                                  Ale ja pechowa to akurat jestemsad, wierzę, że u Ciebie TO ciążąsmile
                                  • nglka Re: Dziś powtórka z rozrywki 27.06.07, 15:55
                                    Przed owu tersty nie były aż tak pozytywne. Akurat to wiem, bo testowałam w tym
                                    cyklu testami o czułości 25 miu/ml i miałam 3 pozytywy po serii kilkudniowych
                                    negatywnych, zaraz po pozytywach nastąpił wzrost tempki sugerujący odbycie się
                                    owulacji (testowałam 2 razy dziennie), każdy z pozytywów to była identyczna
                                    kreska testowa z kontrolną.
                                    Ten test jest o czułości 30 miu/ml czyli jest mniej czuły a testowa jest
                                    mocniejsza od kontrolnej..więc (tak sobie tylko głośno rozmyślam) gdyby LH miało
                                    spadać, to przecież by nie wzrosło... chyba? Test wyraźnie wskazuje na większy
                                    pozytyw niż przed owu.. lol smile

A napisz no mjulko proszę, czy jak testowałaś przed owu to miewałaś negatywne
                                    testy owulacyjne? Pytam, bo przy zaburzonym stosunku lh i fsh testy będą
                                    dodatnie niemal cały cykl. U mnie bywały negatywne i pozytywne przed owu stąd
                                    mogę się domyślać (ale tylko domyślać, bo pewności nie mam, nie znam się Aż
                                    tak), że u mnie problem nie leży w zaburzonym stosunku fsh i lh.
                                    • mjulka Re: Dziś powtórka z rozrywki 27.06.07, 16:48
                                      no właśnie problem tkwił w tym, że z hormonkami u mnie w porządeczkusmile i przed
                                      owu, testy nijak pozytywne nie były. Dlatego zdrowo zdążyłam się wkręcić po
                                      pozytywnym wyniku w 11 dpo. Dodam, że dla pewności zrobiłam wtedy betę i nie
                                      potwierdziła ciąży. W przeciwnym razie (jak znam siebie) podejrzewałabym
                                      samoistne poronieniesmile. Nie mam pojęcia, czemu tak się stało? W każdym razie od
                                      tamtej pory stosuję testy owu do potwierdzania owu, a ciażowe do potwierdzania,
                                      że w niej cholera nie jestemsad

Pamiętam, że drążyłam wtedy neta podobnie jak Ty, z nadzieją smile
                                      Ale ponieważ wspominasz coś nie o staraniu a "wpadce", masz więc duuuuże
                                      szanse, by to było hcgsmile
                                      • nglka Re: Dziś powtórka z rozrywki 27.06.07, 17:04
                                        Masz rację. Jeśli cykl mi się zakończy miesiączką, to pójdę Twoim śladem.. owu
                                        do owu a ciążowe po owu. I bez wyjątku.
                                        Chociaż mam tak ładne tempki, że aż mi szkoda!! Zupełnie inna II faza od
                                        poprzednich i śliczny spadek dziś (byle jutro wzrost) - poprzednie cykle były
                                        wypisz wymajuj jak wykres majowy, pod aktualnym:
                                        www.fertilityfriend.com/home/110a9a
                                        Ps: Dziś się zastanawiałam już, czy nie wybrać się na betę jutro.

• mjulka Re: Dziś powtórka z rozrywki 27.06.07, 17:12
                                          hmmm, a nie za wcześnie czasem na betę?smile Chociaż, co ja gadam skoro testy
                                          wychodzą ok, to beta tym bardziej wyjść powinnasmile
                                          Trzymam kciuki w takim raziesmile!
                                          • nglka Re: Dziś powtórka z rozrywki 27.06.07, 22:38
                                            Mjulko, za wcześnie. Nie dam się zwariować. Tak, jak napisałam pod postem
                                            Mentafolii - pójdę na betę, jeśli nie dostanę miesiączki po 16 dniach (moja faza
                                            lut wynosi 14-16 dni).
                                            • mjulka Re: Dziś powtórka z rozrywki 27.06.07, 22:41
                                              no i tak trzymajsmile ja jestem dobrej myślibig_grin

A tak na marginesie, to Twój nick mi przypomina kogoś od kogo na allegro
                                              zakupiłam testy ciążowebig_grin. Czy to zbieg okoliczności?
                                              • nglka Re: Dziś powtórka z rozrywki 27.06.07, 22:44
                                                mjulka napisała:

> A tak na marginesie, to Twój nick mi przypomina kogoś od kogo na allegro
                                                > zakupiłam testy ciążowebig_grin. Czy to zbieg okoliczności?

Nie, to nie zbieg okoliczności smile
                                                Mam nadzieję, że się przysłużyły - a jeśli jeszcze się jakiś ostał, to życzę,
                                                żeby był szczęśliwy smile

• mjulka Re: Dziś powtórka z rozrywki 27.06.07, 23:04
                                                  no cholera żaden się nie ostał, bo ja maniak testowy jestemsmile
                                                  a i zwiodły, oj strasznie zwiodły...W ubiegłym cyklu dostałam zastrzyk z
                                                  pregnylu i teścik w 16 dniu po podaniu i w 14dpo wyszedł pozytywny. Oczywiscie
                                                  testowa bledsza niż kontrolna, ale dało mi to do myślenia, bo była ewidentnie -
                                                  moja mama bez okularów ja dostrzegłabig_grin. No i mimo teściorów na betę poleciałam,
                                                  wynik złudzeń nie pozostawił. Ale czułość testów potwierdzam, bo hcg było 4smile.
                                                  2 dni pózniej @sad
                                                  O rany dziewczyno, to jak Ty masz dostępny taki zapas testów, to jak Ty się
                                                  powstrzymujesz od ich użycia?smile
                                                  • nglka Re: Dziś powtórka z rozrywki 27.06.07, 23:11
                                                    mjulka napisała:

> moja mama bez okularów ja dostrzegłabig_grin. No i mimo teściorów na betę poleciałam,

Oj zdaje mi się, że mamy wiele wspólnego... ja proszę Połówka, żeby spojrzał bez
                                                    przyglądania się i z przyglądaniem się smile)))

> wynik złudzeń nie pozostawił. Ale czułość testów potwierdzam, bo hcg było 4smile.
                                                    > 2 dni pózniej @sad

Przykro mi...

> O rany dziewczyno, to jak Ty masz dostępny taki zapas testów, to jak Ty się
                                                    > powstrzymujesz od ich użycia?smile

Błagam.. nie pytaj smile
                                                    (nie powstrzymuję się...)
                                                  • mjulka Re: Dziś powtórka z rozrywki 27.06.07, 23:17
                                                    no to niech się Połówek przyglądać nie musibig_grin, a Ty się nie powstrzymuj i
                                                    testuj ile wlezie, byle były II krechybig_grin. Trzymam kciuki!smile

Wiesz, mi nawet nie jest już przykro, fakt bolało bardzo, ale szczęśliwie
                                                    krótkobig_grin.

• nglka Re: Dziś powtórka z rozrywki 27.06.07, 23:20
                                                    Ja też miałam kilka razy II kreski, a potem @. Podejrzewam mikroporonienia, bo
                                                    hormony również mam ok, żadnych nie przyjmuję dodatkowo...

To dobrze, że szybko się pozbierałaś, chyba jest jak u mnie - nowa owulacja,
                                                    nowe przemyślenia smile
                                                    Ja się nie staram jeszcze tylko dlatego, że Połówek się mocno ociąga ale to
                                                    temat rzeka. W każdym razie średnio uważamy i teoretycznie to często jest
                                                    możliwość, choć niska. Ale to daje nadzieję smile
                                                  • mjulka Re: Dziś powtórka z rozrywki 27.06.07, 23:26
                                                    no to wiele mamy wspólnegosmileMój też jakiś niepewny. No i tą niepewnoscią mnie
                                                    tak zaraził, że w tym cyklu nie będę się starać i to z premedytacjąbig_grin
                                                    Może to niewłaściwy Połówek?big_grin, takie mnie przemyślenia naszłysmile
                                                  • nglka Re: Dziś powtórka z rozrywki 27.06.07, 23:31
                                                    Hm.. gdybym myślała w tych kategoriach "nie ten" za każdym razem, gdy jest nie
                                                    po mojej myśli, to chyba nie bylibyśmy razem w cale smile
                                                    Generalnie szanuję Jego zdanie, w końcu mam do tego prawo a nie widzi mi się
                                                    jakoś szukanie kogoś pod kątem tylko tegom, czy chce dzieci tu i teraz smile Dobrze
                                                    mi z Nim, więc nic mi się nie stanie, jak do września poczekam. 2 lata czekałam
                                                    to co to jest te nieco ponad 2 miesiące? smile
                                                  • nglka Re: Dziś powtórka z rozrywki 27.06.07, 23:32
                                                    mam do tego prawo = ma do tego prawo, znaczy do własnego zdania
                                                    literówka smile
                                                  • mjulka Re: Dziś powtórka z rozrywki 27.06.07, 23:34
                                                    kumam, kumamsmile
                                                    To bobrz, że Ci dobrze, mi chyba juz niedobrze właśnie i stąd te wnioskismile
                                                    albo stąd, że owu za pasem - wtedy staję się drażliwasmile
                                                  • nglka Re: Dziś powtórka z rozrywki 27.06.07, 23:39
                                                    Ja też tak mam. I to mnie do tej pory dziwiło ale trochę mnie uspokoiłaś swoim
                                                    postem - gdy owu za pasem - zamiast spokornieć, jakby chciała natura - ja staję
                                                    się nerwowa, czepliwa i kłótliwa.

A myślałaś, że te problemy w związku mogą wynikać z tego, że nie możesz zajść w
                                                    upragnioną ciążę?
                                                    Ja wczoraj wściekłam się, że Połówek zareagował na 2 krechy na owulacyjnym
                                                    inaczej, niż bym chciała. "Trzeźwa" znajoma przywołała mnie do porządku mówiąc,
                                                    że przesadzam. Miała rację, ale na mnie to zadziałało jak płachta na byka.
                                                  • mjulka Re: Dziś powtórka z rozrywki 27.06.07, 23:53
                                                    myślałam o tym i owszem. i tak sobie też to tłumaczyłam przez ostatnie pół
                                                    roku. Ale jednak wydaje mi się, że problem tkwi zupełnie w czym innym. I dziś
                                                    doszłam do odkrywczych wnioskow, że z pewnością czuwał nade mną ktoś tam na
                                                    górze, że nia zaszłam do tej porysmileBo może jednak to ani nie czas dla mnie, ani
                                                    ten facetbig_grin. Długo by mówić o moim związku, ale to temat na zupełnie inne
                                                    forumbig_grin
                                                    A nad napięciem przed owu też długo myślałam i nie wiem czemu takie reakcje nas
                                                    dopadają, przecież to wbrew naturze!smileA może po to są spięcia, by potem się
                                                    pięknie łóżkowo godzić?big_grin
                                                  • nglka Re: Dziś powtórka z rozrywki 27.06.07, 23:54
                                                    Heheh możliwe, że organizm chce odreagować złść przed owu, żeby nie tworzyć
                                                    napięć w owu smile

Dziś bardzo boli mnie podbrzusze i ciągnie w dół, w okolicę miednicy mniejszej.
                                                    Tępy upierdliwy ból.
                                                  • mjulka Re: Dziś powtórka z rozrywki 28.06.07, 00:01
                                                    a ja własnie skończyłam pakowanko, jutro z rana wyjeżdżamy tylko we dwoje
                                                    ratowac nędzne resztki naszej miłoścismile

wracam we środę, więc do tego czasu u Ciebie juz duże prawdopodobieństwo
                                                    potwierdzenia, mam nadzieje in plusbig_grin.
                                                    Jak tylko nie będę pstrykać zdjęciówek, łapię kciuki w garścibig_grin
                                                  • nglka Re: Dziś powtórka z rozrywki 28.06.07, 00:04
                                                    Tożyczę owocnego wyboczynku - owocnego pod każdym względem smile))

Ja wypadam w piątek z rana a wracam w poniedziałek, więc jak teścior nie wyjdzie
                                                    do piątku - to nie dowiecie się do poniedziałku smile))
                                                  • mjulka Re: Dziś powtórka z rozrywki 28.06.07, 00:05
                                                    o tych ciągnących bólach też się naczytałambig_grin, oby to implantacja byłasmile
                                                    a teraz jestem zadnia, że im bardziej wsłuchuję się w siebie tym więcej objawów
                                                    ciązowych mam. I zapominam o drobiazgu...w obu poprzednich ciążach jedynym
                                                    objawem, który dał mi do myslenia w kategoriach: "a może wpadłam?"smile był brak
                                                    @big_grin
                                                  • nglka Re: Dziś powtórka z rozrywki 28.06.07, 00:08
                                                    No wlaśnie właśnie.. ja też myślę, że w ciąży nie powinnam mieć żadnych objawów,
                                                    skoro całą masę mm zawsze po owu - niezależnie od ciąży a najwięcej wkurzających
                                                    dolegliwości dotyka mnie w cyklach, w których szans na ciążę nie ma smile Tak
                                                    działam, ehh
                                        • mentafolia Re: Dziś powtórka z rozrywki 27.06.07, 21:32
                                          Jeśli ten dzisiejszy spadek oznacza implantację to jest cień szansy,że jutro lub
                                          pojutrze czuły test pokaże jakieś maluśkie dwie kreski.
                                          Chociaz z drugiej strony to jeszcze baaardzo wcześnie.

Wiesz Nglka,prześladuje mnie myśl,że jesli Ty jestes w ciąży,to i mnie się
                                          niedługo uda.W końcu jesteś moją astralną siostrąsmile
                                          A czujesz sie jakos inaczej?big_grinD
                                          • nglka Re: Dziś powtórka z rozrywki 27.06.07, 22:36
                                            Powiem Ci tak.. ja co cykl czuję się inaczej, więc nie jest to żaden wyznacznik
                                            u mnie. Casem mi się zdaje, że jak ajdę w ciążę, to pierwszym wyznacznikiem
                                            będzie... brak objawów smile
                                            Natomiast daje mi do myślenia fakt, że od kilku dób sypiam po 3-4 godziny
                                            (więcej nie mogę, budzę się wypoczęta) a śpioch jestem straszny, zawsze sypiam
                                            po 9-10 godzin na dobę i ciężko mi wstać - to mnie dziwi. W dzień mam ogromne
                                            pokłady energii i jednocześnie jestem śpiąca (ale nie zmęczona). Oprócz tego
                                            między 1 a 4 dpo słodycze wręcz pożerałam - a ja jestem niesłodyczowa raczej.
                                            Poza tym nie widzę w tym cyklu nic nadzwyczajnego. Ciągnie lewy jajnik - jak
                                            zwykle. Piersi bolą, brodawki wrażliwe - jak co któryś cykl. Mam podwyższone
                                            libido -jak co któryś cykl w II fazie i zasinienie okolic pochwy - to akurat co
                                            cykl w II fazie, ale mam progesteron w górnej granicy normy i to jest winowajca.
                                            Prócz tego oczywiście wilczy apetyt w II fazie na kwaśne (to u mnie normalne, w
                                            każdym cyklu).

Postanowiłam, że na betę nie idę. Najwyżej, jeśli okres nie przyjdzie a testy
                                            dalej będą negatywne. Nie ma się co nakręcać i wydawać kasę.
                                            • mentafolia Re: Dziś powtórka z rozrywki 27.06.07, 23:27
                                              Jak spisz po 3-4 godziny,to nic dziwnego,że potem jestes senna smile
                                              Może to niedosypianie to z nerwów i ciekawości przed porannym teściorem,co?
                                              Przyznaję,że mnie tez zżera ciekawość jak to z Twoją ciążą będzie.
                                              • nglka Re: Dziś powtórka z rozrywki 27.06.07, 23:34
                                                Nie, to nie z nerwów właśnie... Poprostu budzę się wyspana. Zazwyczaj po 3h snu
                                                chodzę jak połamana, wszystko mnie boli, ciągle zewam, nic mi się nie chce i nie
                                                mam na nic siły - a tutaj budzę się całkiem wypoczęta, nie ziewam, mam pełno
                                                energii, nic mnie nie boli - tylko mam momenty, kiedy mogłabym usnąć tak, jak
                                                stoję. Po chwili przechodzi big_grin
                                                • mentafolia Re: Dziś powtórka z rozrywki 28.06.07, 00:12
                                                  O mamma mia,aleście z Mjulka nastukały ;
                                                  Jutro z samego rańca daj znać jak wyszedł testwink
                                                  • nglka Dobranoc dziewczyny :) 28.06.07, 00:13
                                                    Z rana dam znać, obowiązkowo big_grin
                                                    Dobranoc!
                                          • nglka Re: Dziś powtórka z rozrywki 27.06.07, 22:37
                                            mentafolia napisała:

> Wiesz Nglka,prześladuje mnie myśl,że jesli Ty jestes w ciąży,to i mnie się
                                            > niedługo uda.W końcu jesteś moją astralną siostrąsmile

Nooo, to teraz zmienia postać rzeczy. teraz to ja już wyjścia nie mam big_grin
    • nglka 28.06, test ciążowy " - " 28.06.07, 07:34
      Jak w temacie
      • mjulka Re: 28.06, test ciążowy " - " 28.06.07, 07:53
        No ciekwość mnie zżerała pół nocybig_grin A tu taki wynik niefajnysad
        Nglka trzymam wobec tego kciuki dalej, oby nie naderemniebig_grin
        Rozumiem, że 10-tkami testujesz? Kurczę, one są na prawdę b. czułe...nawet
        bladziochy się nie dopatrzyłaś?big_grin
        Zresztą, co tam blada..., jeszcze parę dni i krechy jak się patrzy będąsmile
        • nglka Re: 28.06, test ciążowy " - " 28.06.07, 07:58
          Ehh wolę się nie nakręcać, bo potem będzie bolesny upadek. Bladziocha była
          wczoraj późnym wieczorem ale nie pisałam, by potwierdzić rano. Jak widać - słusznie.
          Wiesz.. jeśli norma nieciążowa jest do pięciu a przy czterech widcać bladą
          kreskę, to nie ma się co niepotrzebnie nakręcać. Krecha musi się wzmocnić a
          wynik utrzymać na teście minimum 24h, by móc coś podcejrzewać uncertain
          A dziś nie ma nawet bladziochy sad
          • mentafolia Re: 28.06, test ciążowy " - " 28.06.07, 09:27
            W takim razie czekamy dalej.

U mnie tez dzisiaj 9 dpo,ale testowanie jakoś mnie nie kusi.
            Sama nie wiem,może to z powodu braku wiary,że się uda?..
            • nglka Re: 28.06, test ciążowy " - " 28.06.07, 09:39
              Ja chyba dochodzę do etapu, kiedy mi wszystko jedno. Coraz częściej myślę, że
              testowanie nie ma sensu bo i tak nic z tego.
              • mentafolia Re: 28.06, test ciążowy " - " 28.06.07, 09:50
                Hej Nglka,więcej wiary w szczęście smile)
                I ja coś takiego powiedziałam haha;
                • nglka Re: 28.06, test ciążowy " - " 28.06.07, 12:14
                  Taaaaaaa - w szczęście to ja wierzę- ale cudze! smile
                  Zabierzcie te testy ode mnie bo (minimum) 50 ich zużyję, zanim nadejdzie termin
                  miesiączki...
      • nglka Re: 28.06, test ciążowy " - " 28.06.07, 13:30
        Jej.. zrobiłam dziś w sumie 3 testy. Pierwszy poranny o którego mjulka pytała -
        pod światło jest kreska. Drugi przedpołudniowy - słavo widoczna kreska pojawiła
        się po wyschnięciu testu (jakby cień). Trzeci test - jest blada krecha.
        Byle do jutra, żeby nie znów fałszywy alarm
        • mentafolia Re: 28.06, test ciążowy " - " 28.06.07, 13:40
          Nglka wariatko smile,z torbami pójdziesz przez to testowaniesmile
          Co 2 godziny,dobra jesteś smile
          Ale widzę,ze robi sie coraz otymistyczniej smile
          • mentafolia oPtymistyczniej n/t 28.06.07, 13:41
          • nglka Re: 28.06, test ciążowy " - " 28.06.07, 13:42
            Matko przekochana ile ja na te testy już wydałam, to głowa mała. Dobrze, że choć
            trochę ich sprzedaję, to przynajmniej część mi się zwróci big_grin

No, to jutro przed wyjazdem postaram się zajrzeć na forum i poinformować. Bo...
            że zrobię test rano - to nie ma wątpliwości smile
            • mentafolia Re: 28.06, test ciążowy " - " 28.06.07, 14:27
              A ja nie mam wątpliwości,że dzisiaj jeszcze ze 3 razy zatestujesz smile)
              Tak sie wkręciłam,ze sama mam ochotę na test,tym bardziej że u mnie też 9 dpo,a
              wczoraj zaliczyłam spadek...
              • nglka Re: 28.06, test ciążowy " - " 28.06.07, 14:30
                No właśnie, ja po wczorajszym spadku średnio się podniosłam. Rano miałam 36,59 i
                mimo, że jestem niskotemperaturowa to jednak przed spadkiem dopięło się do 36,8.
                Natomiast... w nocy miałam bardzo gorące posdbrzusze. Jak zmierzyłam temp to
                była... 37,6 - więc nie wiem, czemu nad ranem tak nisko.
                • mentafolia Re: 28.06, test ciążowy " - " 28.06.07, 14:39
                  Po obudzeniu chyba zawsze jest niższa,bo podczas snu jesteśmy w stanie jakby
                  hibernacji - organizm obniza temperaturę żeby zbyt duzo energii nie atracić.
                  • nglka Re: 28.06, test ciążowy " - " 28.06.07, 14:41
                    Tak, to, że jest niższa to ja wiem ale jeszcze mi się nie zdsarzyło, by była
                    niższa aż o 1 stopień.
                    No nic, zawsze musi być ten pierwszy raz smile
              • nglka Re: 28.06, test ciążowy " - " 28.06.07, 14:36
                Jak przystało na siostry astralne - u mnie też sdziś 9 dpo i wczoraj spasdek smile))
                Robi się coraz ciekawiej! big_grin
                A pewnie zatestuję, ale raczej późnym wieczorem, bo właśnie wypiłam 2 kubasy
                herbaty. I sikam na przeźroczysto smile
                • mentafolia Re: 28.06, test ciążowy " - " 28.06.07, 14:41
                  Byłyby niezłe jaja gdyby sie okazało,ze obie jesteśmy w ciązy,a nasze dzieci
                  urodziłyby sie tego samego dnia.Jak my smile
                  • nglka Re: 28.06, test ciążowy " - " 28.06.07, 14:44
                    No, powiem, że wtedy nawet chyba zaczęłabym się zastanawiać, czy nie jest warto
                    się poznać poza inetem, hehehe smile
                    • mentafolia Re: 28.06, test ciążowy " - " 28.06.07, 19:39
                      Jak tam popołudniowe testowanie?
                      Tylko nie pisz,że nie testowałaś smile
                      • nglka Re: 28.06, test ciążowy " - " 28.06.07, 19:58
                        Nie testowałam smile
                        Opiłam się.
                        Nadrobię późnym wieczorem (może 23?)
                        Zobaczymy, czy będę miała co testować smile
                        • mentafolia Re: 28.06, test ciążowy " - " 28.06.07, 20:08
                          Dobra,poczekam.
                          W pierwszym momencie jak przeczytałam "opiłam się" to pomyslałam że się upiłaś
                          ha ha.
                          • nglka Re: 28.06, test ciążowy " - " 28.06.07, 22:23
                            Nie nie, po prostu wypiłam 2 herbaty i dopiłam 3ma szklankami coli (ja ogólnie
                            b. dużo piję).
                            Test zrobiony, świeżutki, ewidentnie jednokreskowy sad
                            • mentafolia Re: 28.06, test ciążowy " - " 28.06.07, 22:38
                              No toś rzeczywiście opita jak bąk smile)
                              Herbatę uwielbiam,coli nie znoszę.
                              Czekamy dalej w takim razie.
                              Jutro wyjeżdzasz,tak?A nie ma netu tam gdzie będziesz?
                              Wiesz,żebysmy tutaj z ciekawości nie pozdychały smile
                              • nglka Re: 28.06, test ciążowy " - " 28.06.07, 22:41
                                Rczej nie będzie dostępu do netu, z resztą to będzie intensywny wypoczynek w
                                kilku różnych miejscach -w kilka dni.
                                Ale dam znać rano przed wyjazdem.
                                • mentafolia Re: 28.06, test ciążowy " - " 28.06.07, 22:48
                                  Koniecznie.
                                  Zajrzę jak tylko wstanę.

Wiesz,zmartwiłam się bo przeczytałam że dobra owulacja to skok o 0.5 stopnia.A
                                  ja w życiu takiego nie miałam.Zwykle o 0,2,czasami o 0,3.Ze też zawsze coś..
                                  • nglka Re: 28.06, test ciążowy " - " 28.06.07, 23:04
                                    E tam, nie sugeruj się tym.
                                    Tylko trzecia tempka musi być 0,2 wyżeja też niekoniecznie. Wystarczy, że
                                    wszystkie wyższe znajdują się nad linią pokrywającą.
                                    Mało osób tak na prawdę ma większe skoki niż 0,2-0,3
                                    • mentafolia Re: 28.06, test ciążowy " - " 28.06.07, 23:11
                                      Teraz już mi się nie chce i z psem jeszcze muszę wyjść,ale jutro poogladam sobie
                                      w necie wykresy ciążowe.
                                      I jakie by one nie były, pewnie umartwiania będzie ciąg dalszy.

Wracaj z tych krotkich wakacji z kreskami grubości krowy!
                                      • nglka Re: 28.06, test ciążowy " - " 28.06.07, 23:14
                                        To mamy podobne zajęcie. Czasem jeszcze zerkam na galerię testów opk i hcg w ff.
                                        Na trochę podnosi na duchu smile
                                        Swoją drogą chyba dziś mam szczyt działania progesteronu. Tonę "tam" a swoją
                                        drogą coś jakby emocjonalny PMS (tylko x 10) - zawsze tak mam w jakoś tydzień
                                        przed miesiączką. Średnio to lubię, bo zagryzłabym każdego, kto mi się nawinie i
                                        będzie próbował podkurzyć..
                                        • mentafolia Re: 28.06, test ciążowy " - " 29.06.07, 00:16
                                          Nawet nie wiedziałam,że to tonięcie to efekt wysokiego progesteronu.Też tak mam.
                                          A podczas PMS jest mi smutno.Dzień zaczynam i kończę ryczeniem.
                                          Dobranoc!
                                      • nglka Re: 28.06, test ciążowy " - " 28.06.07, 23:15
                                        mentafolia napisała:

> Wracaj z tych krotkich wakacji z kreskami grubości krowy!

Postaram się big_grin
    • nglka "M" - jak minus 29.06.07, 08:06
      Spieszę się na pociąg, to tylko przelotem.
      Niestety..
    • mentafolia no i ...? 02.07.07, 19:57
      • nglka Re: no i ...? 02.07.07, 23:24
        No i wróciłam. Tempka spadła, test ujemny.
    • lidek0 Re: Test owulacyjny jako ciążowy - komu wyszedł? 03.07.07, 06:46
      zamiast testów woulacyjnych poszłabym na betę.
      • mentafolia Re: Test owulacyjny jako ciążowy - komu wyszedł? 03.07.07, 09:35
        Ale po co zaraz na betę latać?
        Z tymi testami to bardziej o zabawę chodziło i podtrzymywanie nadziei.
        • nglka Re: Test owulacyjny jako ciążowy - komu wyszedł? 03.07.07, 12:20
          mentafolia napisała:

> Ale po co zaraz na betę latać?
          > Z tymi testami to bardziej o zabawę chodziło i podtrzymywanie nadziei.

Dokładnie tak smile
          Ja jestem ciekawskim typem, który lubi eksperymentować. Staram się nie biegać na
          skróty. Co innego, gdyby test ciążowy pokazał mi +, wówczas beta na drugi dzień.
          • mjulka Re: i dalej nic? 07.07.07, 10:05
            big_grin
            • nglka @ przyszła 4.07 08.07.07, 20:42
              ... 14-go dpo, po 31 dc
              • nglka Re: @ przyszła 4.07 08.07.07, 20:43
                Tfu, po 14 dpo.
                • mjulka Re: @ przyszła 4.07 08.07.07, 22:31
                  hmmm, to niefajniesad
                  • mjulka Re: @ przyszła 4.07 08.07.07, 23:03
                    nglka, a czy Ty masz jeszcze w ofercie teściory owu? Chyba powinnam się w nie
                    zaopatrzyć, bo zamierzam wznowić starniabig_grin. Myślałam o monitoringu, ale urlop
                    pokrzyzuje mi szykibig_grin
                    • nglka Re: @ przyszła 4.07 09.07.07, 11:57
                      Hej.
                      Ja sprzedaję tylko ciążowe. Owulacyjnych niestety nie. Jeśli jednak mogę
                      doradzić - to proponuję, byś kupiła owulacyjne testy ze sklepu starania, albo na
                      allegro od usera sklep_starania
                      allegro.pl/item209880436_testy_owulacyjne_10_sztuk_ciazowy_gratis_okazja.html
                      Piszę o nich, bo swego czasu sporo ich zużyłam (raczej z ciekawości, niż z
                      potrzeby) i sprawdziły się - natomiast mam zastrzeżenia co do testów
                      owulacyjnych firmy wondfo (biało-niebieskie). Czułość mają kiepską mimo
                      "podobno" dużej (chwalą się, że 20 albo 25 miu/ml) a w rzeczywistości mimo tego,
                      że mam dość wysokie stężenie LH w cyklu - nie pokazały mi tak wyraźnego pozytywa
                      jak te ze sklepu starania. To mnie trochę zmyliło.
                      • mjulka Re: @ przyszła 4.07 09.07.07, 22:38
                        dzięki wielkie! ale chyba już nie zdążą mi do poniedziałku dojśćsad tym
                        bardziej, że jutro cały dzień poza sieciąsad
                        Ale na kolejny cykl jak znalazł linksmile W tym zmuszonam przepłacić w aptecesad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka