mentafolia 01.08.07, 09:30 Pozwoliłam sobie założyć nowy wątek,jako,że lipcowego juz nie można otworzyć. Tytuł skromny,ale nie jestem tak twórcza jak Ivinka ) Zapraszam ! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
meggii791 Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 09:32 witam serdecznie i melduje sie na sierpniowym temacie Odpowiedz Link
ivinka275 Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 09:34 Bry na nowym! Sandałki wycieram i wczesuję się w czysty, nowy i pachnący krechami wątek, Meggii, gdzie się podziewałaś Ryba? Odpowiedz Link
poppy76 Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 09:38 Megi sie lenila i przyszla na gotowe Meggii, mam nadzieje, ze sie juz nie stresujesz! buziak ha, trzecia na watku bylam. Odpowiedz Link
poppy76 Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 09:33 yeah, to ja pierwsza sie dopisze!!! ha ha zakonczylam stary, zastanawiajac sie, kto otworzy nowy. I prosze Tak jak juz mowilam, tempki mnie olaly, w dole siedza, jaja nie ma, pewnie za pare dni kolejna przymiarka... Zapowiada sie kolejny dlugi cykl, ale to zadna nowosc u mnie Odpowiedz Link
claudiak Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 11:21 A ja jutro na monitoring idę t będzie 10 dc, potem w sobote rano 12 dc a wieczorem jadę na wakacje wiec chyba pregnylu nie wezmę bo nie wiem jakiej wielkosci bedzie pęcherzyk w 13 dc. Wiec w tym cyklu to bedzie spontan Mam nadzieje ze zmiana klimatu cos zdziała Odpowiedz Link
kae1 Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 09:44 załapałam się na nr 5 ja też mam zagadkę: jedynaczka Odpowiedz Link
kae1 Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 09:48 i od razu mam pytanie o ff, bo założyłam szybko, ale dalej to już mam "pod górkę".. jak się zmienia fahrenheity na celsjusze ? Odpowiedz Link
poppy76 Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 09:54 kae, za wczesnie dla mnie, nie moge znalezc sorry Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 10:52 ja wykres po usg uzupełnię dzis mnie tempka rozwaliła na maksa, nie wiem czemu ciągle sie budzę o 6 rano, kiedys tak nie miałam, budzik w komórce mnie budził, to chyba ta podświadomość i dziś o 6 rano miałam 36.8, nie wstawałam i zaraz zasnęłam i o 7 tak jak mierzę miałam 36,6, nic nie kumam, ja to wczorajszy wzrost podejrzewam na skok termiczny, ktorego nie bierze sie pod uwagę, jeśli wystepuje w dniu szczytu sluzu lub w przeddzień, sama juz nie wiem, wczoraj resztki śluzu ciągliwego jeszcze były, dlatego poczekam do usg ZMIANA NA CELCJUSZE po lewej klikasz: setting, dalej sharting options i poszukaj units i jest opcja zmiany Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 10:54 dziewczynki robimy max 500 postów, ja będę dopiero wieczorkiem, paaaa i kto wymysli moje imię, ona ma łuk cisowy, Tesi to Joanna, Mjulka to Monika, kto da nam jeszcze zagadke, hej hej i tak jestesmy anonimowe Odpowiedz Link
mjulka Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 11:03 Wiosenko, już Cię Mentafolia po imieniu nazwała A swoja drogą śniłas mi się dziś, tylko za cholerę nie moge sobie przypmnieć jak. Może ta Barbara S. zrobiłaś na mnie takie wrażenie, że mnie teraz po nocach nawiedzasz. Trzymam kcikasy za monit A ja korzystając z pogody kończę okna. Może ma która jakiś patent na żaluzje, bo już mnie krew zalewa(( Jak je zakładałam wiedziełam, że przy każdym myciu będę kląć w żywy kamień i na przekór wszystkiemu są((( gópia baba ze mnie((( Odpowiedz Link
mjulka Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 11:04 Martucha suuuper!! ja się zaczynam rozglądać za domem. Wiecie jak dzidzia się pojawi, zrobi nam się ciasnoA jak dzidzi niet, to i na emeryturze się chałupa z ogródkiem przyda. Tylko, że w Wawie to jakieś chore ceny(( Odpowiedz Link
poppy76 Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 09:49 nie podejmuje sie rozwiazywania zagadek, bo mi pozniej niezle kfffiatki wychodza, albo co gorsza lelije Kae, podrzuc no linka z ff do watku z wykresami, bedzie latwiej dziewczynom uzupelniajacym liste hmm, sprawdzilam wykresy, wiekszosc jeszcze wtorkowa! dziewczyny do dziela! Noemi, Twoj wykres jest niesamowity! Aneczka, ciagle w gorze! Wie ktos, co u pani Istoty? Bo od paru dni wykres zostawiony na pastwe losu, a ja mam sentyment do owu w 45 dniu cyklu, moje tez takie pozne czasami Odpowiedz Link
meggii791 Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 09:50 chyba juz mi przeszlo kobitki tak to juz jest-jak tyle czekasz na to upragnione,jak juz przyjdzie to masz stracha ze szybko pojdzie dziennie z wami jestem tyle ze was podczytuje glupio sie dzielic problemami z kims kto ma ich wiecej trzymam mimo wszystko za kazda cholernie mocni kciuki i czekam na dobre wiadomosci od was bede was dziennie podczytywac ))) Odpowiedz Link
mjulka Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 09:53 jezdem i ja hula jak burza wąteczek właśnie wykresy nieuzupełnione? co to za porzadki! Odpowiedz Link
dronka3 Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 10:43 to może i ja dołączę zanim będzie tu 500 wpisów... dziewczyny, nie nadążam za Wami - takie szybkie i pisate jesteście, ale spróbuję pozdrawiam Odpowiedz Link
martucha90 Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 10:46 To i ja się dopiszę, jak taki świeżutki wąteczek W poprzednim nie dawałam rady czytać wszystkiego i do sensu odpisywać... Ale jak znam życie, to tutaj już w piątek będzie ze 200 wpisów! U mnie staranka metodą co drugi dzień, tym razem obstawiamy nieparzyste dc. Jeszcze "tylko" 20 dni i zobaczymy, czy wygrana padła Aha, i mieszkanie na osiedlu z bocianem zaklepane!!! Odpowiedz Link
mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 11:09 Lipiec nie był fajny,mozna nawet powiedzieć,że pechowy. Dzisiejsze wykresy tez nie nastrajają optymistycznie,a to juz sierpień Która odważna i nam tu zaciąży??? ) Tess,tez nieprzytomna, D,na starym wątku jeszcze gada Odpowiedz Link
elektra13 Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 11:10 Ani sie nie obejrzałyśmy a już sierpień nastał! I ja się melduję - czuję się "pełniejszą staraczką" bo już drugi dzień mierzę tempki a wczoraj założyłam sobie konto w ff Jak zobaczę, że coś tam z tego mierzenia mi wychodzi to wkleje link (jak będę umiała). Tylko czy to normalne że mierze w buzi i mam 36,1 oraz 35,8? Zawsze w buzi tak nisko czy termometr mam jakiś dziwny? Czy taka moja uroda? No nic, zobaczymy jak będa się zmieniać. Odpowiedz Link
mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 11:12 Moze taka Twoja uroda. Mierząc w ustach wkładasz termometr pod język,lekko przyciskając do dna j.ustnej,tuż przy zębach trzonowych. Odpowiedz Link
sotie Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 11:16 witajcie kochane! ale fajnie, że wątek juz sierpniowy, brawo Mentafolia szczególnie, ze zgrało się to u mnie z nowym cyklem, dziś w wielkich bólach przylazła @. i dobrze. lelija mnie rozwaliła, możecie mnie tak nazywać he he Lelija! )) jam czysta niewinność, z barankiem przedstawiana, no zgadnie ktoś? dotąd wszystkie strzały chybione. Mentafolia, może byś podpowiedż do siebie dała, hę? dzięki Wiosenko za instruktaz kasowania cykli pocztę odbiorę w domu, wykresy chyba też później pooglądam. mam kupę roboty, więc się żegnam. miłego dzionka! )) Odpowiedz Link
mentafolia Sotie 01.08.07, 11:25 Czyś Ty Maryśka? Lilia nie,no to juz nic innego mi się z barankiem nie kojarzy... Odpowiedz Link
mercy2 Re: Sotie 01.08.07, 11:29 Witam w nowym wątku Ale ten czas leci, kurcze już mamy sierpień. Zgadywanka mi się podoba i trzeba to będzie jakoś usystematyzować Sotie - stawiam na imię na literę S? Co Ty na to? To i ja dam Wam zagadkę moje imię jest bradzo popularne (tak mi się wydaje, hehehe) a po łacinie znaczy perła I co Wy na to? Odpowiedz Link
mjulka Re: Sotie 01.08.07, 11:34 Mercy po łacinie perła to gemma, więc ni huhu mi sie z tym żadne imię nie kojarzy. A juz tym bardziej popularne Odpowiedz Link
mjulka Re: Sotie 01.08.07, 11:30 A może Agniecha, ta też bez zmazy, ale czy baranka ma to nie wiem? Odpowiedz Link
sotie Re: Sotie 01.08.07, 11:35 Mjula, masz browarka ))) Mentafolia, Ty mi tu marychą oczu nie mydl, dawaj zagadkę Odpowiedz Link
sotie Re: Sotie 01.08.07, 11:39 no włąśnie też tą gemmę sprawdziłam i z niczym mi się nie kojarzy Mentafolia, czy masz imię na B może? bo mi się Beata z Tobą kojarzy Odpowiedz Link
mentafolia Re: Sotie 01.08.07, 12:36 Sotie,psuje do Ciebie Agnieszka Ja mam imię jak jedna taka madame ) Odpowiedz Link
sotie Re: Sotie 01.08.07, 13:04 hmm z madame to nie wiem czemu Izabela mi sie kojarzy...?? Odpowiedz Link
tessie124 Re: Sotie 01.08.07, 13:11 Aregiec - Aneta... wiem Madame - Maria??? Dawajcie te zagwozdki... Odpowiedz Link
meggii791 Re: test 01.08.07, 14:30 kurcze metafoli nie bralam przed ciaza bo nie sadzilam ze klapnie)) bym wiedzila ze klapnie to bym sie nim napasla a jesli chodzi o ta diete bogata w witaminki itd. to niestety mam cholerny jadlowstrent i moglabym nie jesc caly dzien staram sie na chama wciskac w siebie zdrowe rzeczy ale czesto sie konczy oplakanymi skutkami wiec dieta moja jest beznadziejna Odpowiedz Link
tessie124 Re: test 01.08.07, 14:43 Mentafolia, to może chociaż wiek podasz... XVII, XVIII.... XIX... Odpowiedz Link
aneczka_78 Re: test 01.08.07, 14:48 Witam na sierpniowym wątku. Ja Ania bez znaku zapytania Tempka poszła trochę w dół, objawy minęły został ból podbrzusza i jajników. Jak teraz sie nie uda to ja juz niewiem Czy dół jeszcze wolny - można wpaść?? Odpowiedz Link
ivinka275 Re: Sotie 01.08.07, 11:43 Wiosenko, ja dopiero od Cie wczoraj dowiedziałam się, że mam imię z cisem związane. Czekam na popołudnie, na wieści od lekarza. Mercy, Tyś Marta?? Oho, chya przesyłka Ani zbłądziła do Sotie, zamiast do Tess. ~ Odpowiedz Link
tessie124 Re: Sotie 01.08.07, 12:05 Rzeczywiście nieprzytomna, pospałam trochę, nowego wątku nie ujrzałam i wpisałam sie na starym... Sotie.... oddawaj moją przesyłkę! Ta @ miała być dla mnie;-((( Ja się tak nie bawię!!! Ona zabrała moją @@@@@ buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu U mnie sucho i ani plameczki...;-( Zaraz polukam na te imiona... dawajcie więcej.... Pozdr Tess. Odpowiedz Link
sotie Re: Sotie 01.08.07, 12:07 Tessie, no ja naprawdę kazałam jej iśc do Ciebie, no. walczyłam kilka dni i niestety przegrałam ;] Odpowiedz Link
ewinka22 Re: Sotie 01.08.07, 12:15 No to witam 2 dni mnie nie bylo i takie zmiany:0ehh...imionka się pojawiają, no ja nie każe zgadywac mojegohihi Wczoraj odebrałam dyplom z uczelni a zaraz ide do fryzjera, meżuś przyjeżdża w piątek albo w sobotę, wiec trzeba się upiekszyć No oby na tym sierpniowym wątku ciąże się posypaly, ale wiecie może tak co drugi będzie szczęśliwy? Otatni wątek jakoś tak nie obfitował w 2 krechy można powiedzieć, ale poprzedni byl niezły Czyli ten też musi być dobry) Pozdrawiam Odpowiedz Link
mjulka Re: Sotie 01.08.07, 12:19 no w życiu bym nie pomyślała, żeś Aga, to kiedy lecim na browara? Mercy, szukałam i zbłądziłam Odpowiedz Link
sotie Re: Sotie 01.08.07, 12:22 heh a co, nie mam niewinności na twarzy wypisanej? )) w każdej chwili Odpowiedz Link
mercy2 Re: Sotie 01.08.07, 12:22 luknijcie w mój wykresik pliz, co wy na to? Chciałam sobie ff jako sygnaturkę ustawić, ale nie mam pojecia jak Odpowiedz Link
sotie Re: Sotie 01.08.07, 12:35 mercy wykres piękny masz, kiedy testujesz??? jak ustawić na na ostatniej stronie wątku lipcowego ivinka wkleiła linka dla kae, znajdź, tam jest krok po kroku Odpowiedz Link
mentafolia mercy 01.08.07, 12:37 Wykres rzeczywiście obiecujący,cofam to co powiedziałam wczesniej,ha ha.. Ale owu w 9dc? Jestes pewna? Odpowiedz Link
mercy2 Re: Sotie 01.08.07, 12:16 Ivinka - gratulacje )) Chyba nie była trudna ta zagadka, hehehehe Odpowiedz Link
mjulka Re: Sotie 01.08.07, 12:23 Ewinko, ja wczoraj byłam u fryzjera((( uważaj - wszyscy spece od głów teraz chyba w uk bawią(( No lustra omijam wielkim łukiem Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: Sotie 01.08.07, 12:50 Mercy no super, ale pamietaj to jeszcze o niczym nie świadczy, jaka długa masz lutealną? Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: Sotie 01.08.07, 12:51 pogubiła sie w tych zgadywankach Tesi mi tu wyglada że miałas piewrsza wyzsza w tym skoku, i odliczaj lutealna i @ przyjdzie nie ma bata, ale to owu nie była, taka tam byle jaka albo wogole, luteinka upiekszyła sprawę pozdrowionka Odpowiedz Link
mercy2 Re: Sotie 01.08.07, 12:56 Wiosenko - nie wiem jaką mam lutealną, bo to dopiero pierwszy cylk, gdzie się do tempek przykładam. Mentafolia - też mnie dziwi owu w 9dc. Coś tu chyba jest nie tak. Zresztą sama widzisz ff też mi na 9 wyznaczył. I co ja mam biedna myśleć Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 12:43 dopuścili mnie do kompa, lazania się piecze, 40 minut jeździlam na rowerach, dziś z M wreszcie wieczór tylko dla nas, bedzie ciacho i nie tylko, albo i nas sasiedzi nawiedzą, bo wracają z wojaży ha ha Mjulka Barbra S, dobre. jak tam Twoje szkiełka w aucie? Nowe zakupiłaś? a to przeoczyłam, że Mentafolia mnie już nazwała, ale z niej bystrzacha no i dupa blada, zapowiada się że żadna nie zaciąży, wiecie ja totalnie olałam same staranka, jakoś zero chęci nie mam żaluzji-nie pomogę, ja okien jeszcze wszystkich nie umyłam, czekam bo gość kończy parapety robić, niby wczoraj chciałam jedno umyć ale deszcz padał z kim ta Tess gada na starym wątku? Odpowiedz Link
tessie124 Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 12:44 No dobra, to mamy tak: Ewinka (haha to najłatwiejsze Ewa Mercy - Małgosia Sil.bi - (to też łatwe...) Sylwia Sotie - Agnieszka??? Tessie - Joanna Mentafolia - .... Wiosenka - ... Ensata - ... Poppy - ... Makowa Panienka??? Ivinka - ... Ewa?? Mjulka - Monika Noemi - ... Aregiec - Anieszka??? Gorgonia - ... Nuluska - ... Aguita - ... Viinga - ... Kae - ... Claire - ... Klara??? Aneczka - ... Aneczka? Istota - ... Mentafolia, dawaj zagwozdkę... Pozdr Tess. Odpowiedz Link
tessie124 Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 12:49 Wiosenko, Ty Beata jesteś??? Mentafolia a Ty Agnieszka???? Odpowiedz Link
martucha90 Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 12:49 A tu jakiś konkurs na imiona był? No, mojego nie ma co zgadywać, a szkoda... To może drugie imię zgadniecie? Jakby to nie brzmiało: dobra dla mężów Odpowiedz Link
sotie Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 12:57 ja Agnieszka bez znaków zapytania, dla przyjaciół Lilija ;PPP a Aneta to która, bo gdzieś mi się to imie przewijało? Odpowiedz Link
mjulka Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 12:58 Tess, myślę, że w Ivinkę nie trafiłaś i aregiec też Dawać to zagadki, czuję, ze mnie mycie okien oświeciło Odpowiedz Link
elektra13 Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 15:21 A ciekawe czy mnie namierzycie - moje prawdziwe imię nie ma nic wspólnego z nickiem - nawet sobie ostatnio próbowałam przypomniec skąd mi się ta elektra wzięła A wskazówka - mam na imię tak jak jedna z was i po jakiemuś aramejsku (czy coś takiego) to imię oznacza "Pani" Odpowiedz Link
elektra13 Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 15:31 wiedziałam, że to za łatwe........... Odpowiedz Link
tessie124 Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 15:36 Która jest Marta??? No Elektra to wiem... Mentafolia to pewnie jesteś... Joanna... Madame de Pompadour... Odpowiedz Link
mjulka Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 15:56 Tess, na mój gust Marta to Martucha Odpowiedz Link
tessie124 Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 16:34 Aaaaaaa Martucha - no jasne... że też nie pomyślałam... Mentafolia nas olała... sie nie odzywa...;-( Odpowiedz Link
mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 16:43 Zaraz olała.Niektórzy pracować muszą ) Czy ja jestem tak dostojna jak jakiś Pompadour? ) Tess,XX wiek ; madame mądra nie jest wygląda raczej "fe" śpiewa tu i tam głównie w swoim cafe ) he he,to grafomania własnej produkcji,nic mądrzejszego nie wymyślę Odpowiedz Link
aneczka_78 Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 16:45 Tessi paczka wysłana była do Ciebie i albo nie odebrałaś - przyjdzie zwrot do nadawcy, albo jeszcze kurier nie dostarczył zaraz do niego zadzwonie i mu nagadam z taka ważna paczka zwlekac. A Sotie chyba dostała paczkę od kogoś innego - pewnie niedługo się wyda bo zadna jak widac sie nie przyznaje. Odpowiedz Link
meggii791 poradzcie 01.08.07, 12:59 czytam i czytam o witaminach w ciazy i juz sama nie wiem biore dziennie jedna tabletke materny i jedna kwasu foliowego zdawalo mi sie ze to nie jest za duzo bo w koncu do tego konca 3m-ca trza je brac a czytam na innych forach ze biora co 2-3 dni a wiec prosze zebyscie mi moze z doswiadczen poradzily Odpowiedz Link
mjulka Re: poradzcie 01.08.07, 13:01 ja nie poradzę, pierwszą ciążę na foliku ino przeleciałam i to też nie systematycznie. Potem mnie anemia dopadła, więc żelaziwkiem popaśli. Ot tyle, medykamentów. Ale wtedy młoda i zdrowa byłam. No i Julka 10 pkt chapnęła Odpowiedz Link
claire_s Re: poradzcie 01.08.07, 13:55 Megi, ja bralam materne dopiero po skonczeniu pierwszego trymestru, wczesniej tylko folik. No i wracac do roboty musze, zajrze wieczorem. Odpowiedz Link
mentafolia Re: poradzcie 01.08.07, 14:13 Meggi Jesli się dobrze odżywiasz i Twoja dieta jest urozmaicono,to przyjmowanie syntetycznych witamin jest raczej niepotrzebne.To takie sztuczne pasienie dziecka,potem rodzą się wyhodowane 5-kilogramowe noworodki ) To samo z kwasem foliowym ;cewa nerwowa jest zamknięta juz w 5 tc,więc mija się to z celem.Wazne jest przyjmowanie go przed ciążą,żeby wysycić organizm kw.foliowym,później nie ma to już znaczenia. Odpowiedz Link
kae1 Re: poradzcie 01.08.07, 15:12 ja też nie brałam żadnych witamin, tylko folik całą ciążę w ciąży chodziłam wiosną i latem, więc witamin było pełno, a wyniki też miałam dobre poza tym haftowałam jak kot, więc żadnych medykamentów do ust bym nie włożyła , bo efekt murowany.. Wiosenko, dziękuję za podpowiedź, są już celsjusze na moim ff Odpowiedz Link
elektra13 Re: poradzcie 01.08.07, 15:19 Ja łykam folik już od ponad roku a ostatnio byłam u ginki z racji nawracającej gryzbicy i powiedziała że jak się do ciąży szykuję to mam łyknąć sobie taki mocny kwas foliowy i mi zapisała na receptę jakieś accido folicum. A co do witaminek to w mojej krótkiej 11-tygodniowej ciąży kazali mi łykać elevit to łykałam ale krótko bo od wykrycia ciąży do jej straty minęło kilka tygodni, jakies 5-6. Odpowiedz Link
elektra13 Re: poradzcie 01.08.07, 15:25 ale tak mi się przypomniało że jak mi wtedy w ciąży ginka kazała ten elevit brać do miałam odstawić folik bo w tych witaminach folik już był - dopiero po zabiegu jak przestałam witaminy brac to wróciłam do folika. Odpowiedz Link
viinga Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 15:17 Wstaje rano, a tu 70 wpisow, jak za wami nadazyc, za wielka roanica czasowa Odpowiedz Link
kae1 aha ! 01.08.07, 15:18 Wiosenko, zdjęcia super dziękuję i jak na nich jesteś Ty, to.. po co ta dieta? hę? na zdjęciu jest jakaś laskowana brunetka ten domek chciałabym zobaczyć, widziałam reportaż jak go budowali, niesamowita sprawa i to podobno wszystko zgodnie z normami architektonicznymi, cudo Odpowiedz Link
kae1 Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 16:31 chyba wszystkie jecie obiad, albo jesteście w trakcie sjesty poobiedniej .. ja zbieram się do domu, miłego popołudnia Odpowiedz Link
sotie Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 16:46 ja już w domu, wypompowana kompletnie, ciężki dzień. za to znów Was wywiało ;[ idę pocztę sprawdzić i wiosenkowe foty oblukac Odpowiedz Link
aneczka_78 Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 16:49 Aha no coś sobie obiecalam, jezeli znowu sie nie udało. Narazie siedze cicho, zdradze jak juz bedzie wiadomo czy sie udalo czy nie Odpowiedz Link
tessie124 Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 16:59 E..tam... nie mam pojęcia... Edyta? Idę sprawdzić czy przesyłka do mnie dotarła.. Aneczko błagam, jeśli wróci to wyślij ją jeszcze raz... Odpowiedz Link
sotie Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 17:05 dzięki za fotki Wiosenko, domek jest świetny, oglądałam kiedyś o nim reportaż Odpowiedz Link
tessie124 Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 17:13 No to mam szczęście! Wow!!! Ale jestem dumna jak paw... Która następna daje zagadkę...? Odpowiedz Link
mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 17:17 Tess,chcesz zagadkę? To proszę,ino skup się kobieto ) : kiedy wreszcie zaciążę ??? Odpowiedz Link
mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 17:37 Ja od poniedziałku na urlopie,a M zwichnął kulasa i jest w gipsie. Córka jutro z rana wyjeżdża na obóz,cała jestem w nerwach.Ostatnio jakiś niefart mnie trzyma to siedzę i wymyślam... Martwi mnie też brak wiadomości od Megisy.Mam nadzieję,że daje radę... Odpowiedz Link
sotie Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 17:46 Mentafolia, trzy głębokie wdechy.... Ty na urlopie od tamtego co był, czy od tego co będzie? córa wyjedzie, to odetchniesz. M z tym kulasem w domku pewno siedzi? to nie wybierasz się do niego skoro urlop jest? a kulas się szybko zagoi, toż to młody chłopak jest tess, oddaj połowe chwały z Edith, równocześnie zgadłyśmy a' propos widziałyście film?? rewelacja, wyszłam z kina i zanosiłam sie szlochem Odpowiedz Link
mercy2 Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 17:53 Toś Mentafolia wyjechała z zagadką. My laski inteligentne, ale nie wróżki. Odpowiedz Link
ivinka275 Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 17:56 Toż to Wiosenka jest tu wróżką, ona widzi u kogoś @, której jeszcze nie ma, widzi spadki, u mnie kilka dni temu zobaczyła, że mój cykl będzie trwał 34 dni, no ciekawe, jak jutro popłynę to Wiosenko nagrodę Ci przyznam Odpowiedz Link
ivinka275 Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 17:58 Nie ujmując Ci oczywiście Wiosenko, bo tyś najinteligentniejsza (o rany, jaki długi wyraz) z wróżek. Ale będę Cie wychwalać pod niebo jak jutro mnie zaleje, seryjnie )) Odpowiedz Link
ivinka275 Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 17:59 Tess, czy rozwikłałaś już zagadkę imienia Wiosenki? Mentafolia rozwikłała, a Ty? Bo nie mogę doczytać? Odpowiedz Link
mjulka Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 17:57 ja obstawiam następny cykl (jeśli nie ten!) nie zwiedź mnie dziewczyni tylko, bo stracę wiarę w siebie Odpowiedz Link
rogalla Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 18:02 Witam was dziewczynki to i ja moze dolacze do was w sierpniu. Nigdy nie moge za wami nadązyc, ale moze jak zaczne wiecej sie tu udzielac to pomoze to cos w starankach (haha na pewno U mnie 6 dc zastanawiam sie kiedy zaczac przytulanka i jak czesto zeby bylo najlepiej. A u was jak to jest ? Co dwa dni czy czesciej, i od ktorego dnia najlepiej zaczac. Ja mam cykle ostatnio 28 dni. Poradzcie prosze, bo ja jakos widac nie moge dobrze utrafic. Odpowiedz Link
ivinka275 Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 18:29 Hej Rogalla, i ja nie mogę nadążyć za nowymi postami A w dodatku jak się dosiadam z kawą, coby uwagi powymieniać to wcina wszystkie, jakby się chowały przede mną Co do współzycia. Co dwa dni w gruncie rzeczy to wstarczająco często, ale jeśli nasienie super a macie tyle sił i ochoty to można i codziennie. Ja kiedyś próbowałam, ale u mnie kilka podejść do owu było i myślałam, że nie damy rady Cykle masz fajne, 28 dni, ale nie można za bardzo sugerować się poprzednimi, trzeba uważnie obserwować przynajmniej śluz. Taki rozciągliwy, przezroczysty sugeruje dużą płodność i wtedy trzeba działać. Jeśli natomiast nie masz go za dużo to by tak spróbować od 9-10 dc co drugi dzień? Tak myślę Odpowiedz Link
ivinka275 SOTIE I SIL.BI 01.08.07, 18:33 Jestem pod wrażeniem dziewczyny! Czy Wy przypadkiem nie bliźniaczki? Taka sama długość ostatniego cyklu i dziś u Was pierwszy dzień @. To dopiero zagadka )) Odpowiedz Link
ivinka275 Hmmm... 01.08.07, 18:35 A tak se pogadam sama ze sobą... Czuję, że @ idzie wielkimi krokami, płaczę sobie i mam fochy na samą siebie, potem śmiech i znowu foch. Ja się wcale nie dziwię mojemu M, że i on dostaje PMS-a ode mnie, bo sama ze sobą nie daję rady!!! Odpowiedz Link
sotie Re: Hmmm... 01.08.07, 18:40 możesz gadać ze mną i nie smuć się ivinko. nie wiem czy idzie u Ciebie @, ale niechby i nawet przyszła, to z nową nadzieją dołączysz do nas - sotie i sil.bi no tak właśnie podejrzewam, że my siostry czy coś )) Odpowiedz Link
ivinka275 Re: Hmmm... 01.08.07, 18:46 Dzieki Sotie Wcześniej nie miałam takich huśtawek przed @, czy to z wiekiem cholera przyłazi? U mnie @ powinna być lada dzień, owu nie było, ale skok w miarę wyraźny, pregnyl wyparował i tak jak Tess czekam aż mnie zaleje, już bym chciała. A nowy cykl całkiem naturalny, bez dupków, głupków, clo i zastrzyków, a jak zapomnę na urlop termometru to też nie będę płakać A jeszcze się tak nażarłam pierogów, że nie widzę swoich palców u stóp jak stanę Odpowiedz Link
ivinka275 Re: Hmmm... 01.08.07, 19:28 Chyba wszystkie na słonko uciekły. To idę i ja, ino do Tessowej nory, tylko najpierw się wykąpię, hehe. I budyń sobie zjem, na zdrowie! Odpowiedz Link
rogalla Re: Hmmm... 01.08.07, 19:32 Sloneczko wyszlo i pewnie dlatego wszystkich wywialo.... ;p Odpowiedz Link
sotie Re: Hmmm... 01.08.07, 19:35 mnie wywiało do słoneczka czyli do mojego ema )) wróciło chłopię z roboty, więc spożyliśmy wspólnie posiłek ivinka, życzę Ci pięknie wyluzowanego cyklu następnego! i nie bierz mi żadnego termometru na urlop! Odpowiedz Link
mjulka Re: Hmmm... 01.08.07, 19:48 A może jeszcze każda napisze kiedy na urlopa wali? Bo się potem będziemy martwić, że któraś nie pisze, że zaniemogła nie daj Bóg, a ona sie wypoczynkować bedzie Odpowiedz Link
rogalla Re: Hmmm... 01.08.07, 19:50 no ja tez tak radze nie brac. Ja tez nie mialam, tylko nas troche zmeczyla droga 1850 km i moj m tak zmeczony, ze usnal, przez to zrobila sie dziura w staraniach 3 dni i kto wie czy to nie przsadzilo ;-/ ale potem tak sie przyzwyczailam do tego slodkiego lenistwa ze teraz nic mi sie nie chce.... Odpowiedz Link
mjulka Re: Hmmm... 01.08.07, 19:47 i u mnie objaw nie z tej ziemi, istny pms a do @ daaaaleko ale tak chyba działa na mnie świadomość straconego cyklu. Jak se w główce poukładam in plus, to i mi nawet żal nie jest. Ale to na krótką chwilę cholera działa, coś przeskoczy w główce i ryk gotowy. I tak sobie tu siedzę właśnie i chlipię(( Do doła dr Tess wpaść nie chcę, bo się boję, że utonę Mentafolia po Twoim wierszyku wszystko było jasne Ale Edyta?! Ja bym właśnie Agnieszkę obstawiała Odpowiedz Link
tessie124 Re: Hmmm... 01.08.07, 19:51 Czy Wiosenka to Beata??? Nie wiem... Mentafolia, ja z fusów nie wywróżę... rączka potrzebna...)) Odpowiedz Link
sotie Re: Hmmm... 01.08.07, 19:54 Ivinka - no, to mi się podoba ja jadę na wytęskniony urlop już za 2 tygodnie, czyli 15-go )) ju-hu odliczam już dni Odpowiedz Link
ivinka275 Re: Hmmm... 01.08.07, 19:59 I ja usiedzieć nie mogę, urlopik 14-31 sierpień, jeszcze zdążę się odmeldować Odpowiedz Link
ivinka275 Re: Hmmm... 01.08.07, 20:01 Mjulka, gdzie Twa dzisiejsza tempka? Obraziłaś się na ff, że Ci owu nie pociągnął? Odpowiedz Link
ivinka275 Re: Hmmm... 01.08.07, 20:05 Generalnie jedziemy troszkę stolic europejskich liznąć, a ile to od naszych chęci zależało będzie, większość w ramach odwiedzin u znajomych, ale droga długa i już się widzę z termometrem pod big benem, hehe A Ty Rogalla dzie odpoczywałaś i co widziałaś? Odpowiedz Link
rogalla Re: Hmmm... 01.08.07, 20:09 Ja bylam w Bulgarii 2 tyg samochodem wiec jachalismy kilka ladnych godzin, ale przynajmniej mozna troche swiata zobaczyc. A w Bulgarii jakby swiat zarzymal sie jakies 10 lat temu, ale mozna odpoczac i do tego taniej niz u nas))))) Odpowiedz Link
tessie124 Re: Hmmm... 01.08.07, 20:11 Dzisiaj wzięłam 5 dzień, ale biorę 1 tabl dziennie i nie wiem czy to wystarczy... teoretycznie powinnam brać 7 dni... ;-(( Odpowiedz Link
mjulka Re: Hmmm... 01.08.07, 20:12 Tess, a czy Ty wiesz, że tysięcznego posta pierdyknęłaś na lipcu Ze mnie tam przepowiadacz przyszłości domorosły, niczym gin, ale to niźle moim zdaniem wróży Odpowiedz Link
tessie124 Re: Hmmm... 01.08.07, 20:14 Spirulina jest na pco, insulinooporność, nadwagę a zresztą wejdź w sklep starania tam jest dokładny opis... Odpowiedz Link
mjulka Re: Hmmm... 01.08.07, 20:16 ło matko! Tess, jak cos jest na wszystko, to jest na nic zaraz wlizę i polukam A kiedy Ty na ta Fatime napierasz? Odpowiedz Link
tessie124 Re: Hmmm... 01.08.07, 20:16 Wiem, sama się cieszyłam i dziwiłam, że żadna nie złapała... a tu kicha nowy wątek zakwitł, któregom nie ujrzała... a ja mogłam i 2000 usmażyć sama ze sobą... Odpowiedz Link
tessie124 Re: Hmmm... 01.08.07, 20:18 Chciałabym 13.08... w rocznicę objawień... chociaż w sierpniu to były 18... bo ówczesne władze uniemożliwiły dzieciom przybycie na spotkanie.... Odpowiedz Link
mjulka Re: Hmmm... 01.08.07, 20:20 Oj, to wszystkie w jednym czasie forum zaniechacie( Ale tylko?aż Fatima w planie? Czy o cóś jeszcze zahaczycie? Odpowiedz Link
tessie124 Re: Hmmm... 01.08.07, 20:23 Nie wiem, Fatima to mus... a co jeszcze zobaczymy na miejscu... Odpowiedz Link
ivinka275 Re: Hmmm... 01.08.07, 20:27 Tess, ano tak, na wykresie wszystko widać, trąbka dziś ze mnie, ja bym poprzestała na piątej luteinie i tyle, na niepękniętym gin kazał mi brać tylko 5 dni orgametril, ostatni wzięłam w sobotę, a i tak jeszcze nie popłynęłam. Ileż musi być w nas cierpliwości Rogalla, super, Bułgaria, lubię jak inni lubią południe Europy, bo mnie tam wcale nie ciągnie. Ja prozachodnia za to jestem i propółnocna chyba Odpowiedz Link
rogalla Re: Hmmm... 01.08.07, 20:33 Ivinka północ też ładna, tylko ja uwielbiam sie wygrzac na sloneczku i polezec na cieplym piasku, a tam to pewne. A po tej naszej lipcowej pogodzie mi juz tego brakowalo Odpowiedz Link
mjulka Re: Hmmm... 01.08.07, 20:38 zimno mi z tego chlipania chyba się wykapie No mi Bułgaria nie wypaliła w tym sezonie zupełnie A gdzie Rogalla byliscie? Odpowiedz Link
rogalla Re: Hmmm... 01.08.07, 20:41 Bylismy w Carevie 60 km na pd od Burgas miasteczko przyjemnie, nie wielki kurort. Bylo przyjemnie mimo ze Bulgarzy troche brudaski i kolo domu nie lubia miec porzadku Odpowiedz Link
mjulka Re: Hmmm... 01.08.07, 20:44 ja byłam w Ravdzie, to też na płn. od Burgas tylko nieco bliżej niestety po 4 dniach musiałam na szybciora wracać do domu(( Odpowiedz Link
ivinka275 Re: Hmmm... 01.08.07, 20:53 Rogalla, znam ten typ, moj M uwielbia błogie lenistwo na piachu, a mnie sie chce łazić, szukac, patrzć, podziwiać, oglądać, więc pertraktujemy, i raz wybiera on raz ja Odpowiedz Link
mjulka Re: Hmmm... 01.08.07, 20:05 ano ja taki obrażalski typ, więc proszę mnie tu nie irytować czasem Ivinko, nie bierz, nie bierz. Tess, a ta spirulina to na co? Ostatnio w mojej aptece promocją na nią była Odpowiedz Link
tessie124 Re: Hmmm... 01.08.07, 20:00 Ja tam biorę termometr i ani myślę tempki zaniedbywać... tylko pewnie na piechotę będę zapisywać bo nie wiem jak z netem będzie... Testy owul a może i ciążowe też wezmę... no i prochy + wiesiołek i może jeszcze spirulinę... Tylko co mam zrobić ze zmiana czasu... Portugalia jest chyba godzinę do tyłu... To jak ja mam mierzyć... a po powrocie, bo myślę, że wrócę w nowym cyklu... Wy tu z mojej nory wyłaźcie i pomóżcie lepiej zakopać to paskudztwo... Ja już prawie jestem na zewnątrz... 1.09 to będzie dopiero schiza.... Jutro do gin idzie i niech mi @ znajdzie.... bo fiknę.... Pozdr Tess. Odpowiedz Link
rogalla Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 18:33 ok to postaram sie co 2 dni i chyba zaczne mierzyc tempke, bo po tym urlopie sie troche rozleniwilam. A ju zaczynam miec nowa nadzieje i nie moge sie doczekac efektow )) Odpowiedz Link
ivinka275 Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 18:39 Ja tradycyjnie namawiam do mierzenia, super sprawa. No i szalejcie szalejcie, odczekajcie jeszcze ze trzy dzionki a potem kiedy chcecie i ile chcecie ;D Powodzenia!!! Odpowiedz Link
claire_s Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 20:55 Ivinko, w ramach edukacji koleżanki, która w życiu nie mierzyła tempek powiedz mi dlaczego ff nie zaznaczył Ci owu? Jeśli pisałaś już wcześniej to przepraszam, tak łatwo coś pominąć w setkach postów Odpowiedz Link
mjulka Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 20:57 hehe, bo Ivinka w tym cyklu owu nie zaliczyła((( I pewnie Ivinka go przerobiła po swojemusorki Ivinko, że się wtrącam Za to ja miałam i mi nie zaznaczył Odpowiedz Link
ivinka275 Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 21:02 Dobrze Mjulka prawi, Claire, ff wyznaczył mi owu na 22dc, ale usunęłam dziada, bo się okazało, że pęcherzyk mi nie pękł, więc owu nie było A wygląda na całkiem owulacyjny cykl, prawda? Gdyby nie usg to bym już wszystkie objawy ciążowe zgarnęła Odpowiedz Link
tessie124 Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 21:16 Ha Ivinko, ale bym się uśmiała jak byś z tego co nie pękł ciążę miała... Wszystkim by kopary poopadały a już najbardziej temu co ujrzał, że pęcherzyk nie pękł...Tak to jest wierzyć ginom i usg... Odpowiedz Link
mjulka Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 21:20 a właśnie Ivinko, Ty miałaś jeszcze jakieś usg po tym, co stwierdziło, że nie pękł? Odpowiedz Link
tessie124 Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 21:29 Aaa Iwona... wreszcie to do mnie dotarło... Co do hsg to nie wiem... były 2 ciąże więc wszystko powinno być ok... Przykro mi z powodu pęcherzyków...; -((( buuuuuuu wiem co czujesz... Wszak ja mam podobnie... A urlop to ja mogłabym spędzić na wsi... lubię las i dłuuuugie spacery do lasu na grzyby, jagody, borówki... Niestety dla mojego M to nuda.... Jak pojedziemy na wieś to najwyżej parę dni... a w lesie to wszystkie drzewa takie same ...okrągłe... i w ten sposób męczę się w Wawce w doły wpadam a z M to jedziemy na inszy odpoczynek... Odpowiedz Link
ivinka275 Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 21:30 Nie miałam już nic, obraziłam się na usg (ja też z tych obrażalskich ) Pregnyl był w sobotę, w poniedziałek pęcherzyk 26mm, i od wtorku orgametril od razu. Na wchłonięcie. Czyli niteczki jak złoto. Nie ma dla mnie nadziei w tym cyklu Odpowiedz Link
ivinka275 Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 21:33 Oj Wiosenko, smutne co się dzieje w Twoich cyklach, czyli teraz odstawiasz wszystko i niech się dzieje wola nieba? Bo ja tak robię, tylko bromka ćwiarteczkę będę sobie łykać. Idę na arbuza, kto ze mną? Odpowiedz Link
tessie124 Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 21:36 No to kiepściutko...o tyle dobrze, że nie będziesz czekać na @ jak ja w nieskończoność... Za arbuz dziękuję nie przepadam... wolę czekoladę... a d.... rośnie;-( Odpowiedz Link
sotie Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 21:38 Wiosenko,a ja bym zrobiła drożność przed clo. na chlerę paść pęcherzyki, skoro nie ma pewności, że pójdą dalej. wcześnejsze ciąże nie są żadnym gwarantem, że w tej chwili masz wszystko drożne. poza tym clo można brać ograniczoną ilość miesięcy, po co je zmarnować. ale to moje zdanie. i przytulam z powodu Twoich maleńkich Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 21:15 Tesi czytasz miedzy wierszami, toz Mentafolia zgadła że ja Iwona, a Tesi napisała, że nawet nie wiedziała że jej imie ma znaczenie łuku cisowego, tzn kobieta która dzierży łuk cisowy ma na imie Iwopna, ha ha, wsio jasne. Mercy nic nie pozostaje jak tylko czekanie. Wiec ja juz mam kawę na ławę, nie mam jajeczkowań i tyle, buuu, dzis na prawym były dwa 1mm pęcherzyki, może kiedys wystartuja albo sie wchłona, na lewym jak 5 dni temu był 6mm tak nie ma juz nic, wchłonął sie, owu nie było. lekarz powiedział, że mam odpuścić duph skoro wiemy że nie było owu, to ja na to że wogóle go chromole, skoro w zeszłym cyklu po owu miałam swój piekny naturalny 43, wiec duph juz nie biore, narazie zobaczymy co bedzie dalej. Nie wiem co zrobie, może kolejny cykl jeszcze poczekam. M zrobi nasienie, a powiedzcie, juz pytałam, ale nie odpisał chyba nikt: czy warto przed clo zrobic drozność? Odpowiedz Link
mjulka Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 21:19 Wiosenko, właśnie o Tobie myślałam. Telepatia jaka, czy co, bo pyk i post Twój jest Przykro mi z powodu pęcherzyków baaardzo(((( Drożność ma sens wtedy, gdy istnieje możliwość zrostów, albo miało się częste zapalenia przydatków. Myślę, że w Twoim przypadku - 2 ciąże - wszystko OK. W sumie możesz 3 cykle pojechac na clo bez hsg. I w razie gdyby klapa, to może wtedy...nie wiem. Ja zrobiłam, bo tonący brzytwy się chwyta a zdesperowany szuka dziury w całym i wszystko gra Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 21:23 Megi nic nie łykamy w pierwszym trymestrze, folik jedynie. Kae nawet gruba mozna zrobic na szczupłą, 74kg zywej wagi, za duzo, niestety. fajnie imiona sobie zgadujecie, hi. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 21:28 Ivinko a ja jaka nagrode dostanę. Juz kilka razy pisałam ale powtórzę, najlepsza moja przepowiednia, raczej sen proroczy to był, jak kolezance oznajmiłam że sniło mi się że w ciąży była, Ona jak usłyszała orzekła: przestań! ha ha jak Jej to mówiłam była już w ciąży, tzrecie dziecko, ten sen ma już 8 miesięcy. No i w dzieciństwie różne takie mi sie zdrarzały przepowiednie. Ale jak to sie ma do mojego snu sprzed 2 msc-śniło mi się moje zapłodnienie, że łączył się plemniczej z jajeczkiem! Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 21:34 Hej Rogalla o tak nadążyć za nami, graniczy z cudem. A ja sie zastanawiałam Ivinko czy czasem tu u nas nie nastąpi zrównanie cykli, mam na mysli sytuacje, że równo bedą sie nam zaczynały @, podobno jest to mozliwe gdy kobiety dłużej ze soba przebywaja/mieszkają, akademiki, siostry itp? Odpowiedz Link
ivinka275 Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 21:38 To już drugie bliźnięta by były Bo Sotie i Sil równo teraz jadą Ale ja Wiosenko to juz bym chciała popłynąć, nawet dziś, a Ty dopiero w 20dc. Ha, wiem, patrzysz na moje długie cykle i myślisz, że kiedyś tam mnie pewnie dogonisz? Odpowiedz Link
mjulka Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 21:39 Ivinko, a o której godzince pregnyl był w sobotę i o której monitw poniedziałek?? Bo wiesz, mogło się nie zgrać. Minęło 48h? Odpowiedz Link
ivinka275 Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 21:41 Pregnyl w sobotę o 16 a monit w poniedziałek o 20, wszystko wyliczone jak trza, nie da rady nawet cienia nadziei wydobyć Odpowiedz Link
mjulka Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 21:42 oj tam, u jednych 48, u innych 60, ja tam dobrej myśli jestem Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 21:37 ja nie moge zrezygnowac z termometru bo za groma bym nie wiedziała kiedy mam @, grzebać codziennie, buuu Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 21:45 Mjulka jak kamyczki, dobrze juz? Ja wyjeżdżam w tę sobote i wracam w nastepna niedzielę. Do neta nie siądę, jak ja Was nadrobie później? nie wiem jak Ivinko to ja kolejna, też se usunę owu, a co? a gdzie to w override? Odpowiedz Link
mjulka Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 21:48 kamyczki cicho jutro monit, hehe układu moczowegoD ten co w nerce siedzi raczej się nie ruszy, musiałabym na rękach chodzić, drugi w pęcherzu - trza skontrolować Odpowiedz Link
ivinka275 Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 21:53 Mjuleczko, jesteś niepoprawną optymistką Wiosenko, menu po lewej i ANALYSIS i dalej TUNING i se wyczyściłam oba pola Lekką ręką Odpowiedz Link
claire_s Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 21:59 Tessie, uważaj, info specjalnie dla Ciebie- moje magiczne poczęcie w 35dc miało miejsce w Portugalii!!!!! Kochana, oby to był znak, będę trzymała za Ciebie kciuki )))) Wiosenko, moja bliska koleżanka pasie się właśnie clo i jej ginek powiedzial, ze najpierw hsg, a dopiero potem clo. Nigdy nie chorowaa na zapalenie przydatków, ale i nie rodziła. Ja na Twoim miejscu spróbowałabym z clo przez 3 m-ce, bez przesady, jakaś mega ingerencja to to nie jest. A jak nie zaskoczy, to będziesz myśleć o sprawdzaniu drożności. Ivinko, dzięki za odp. Nie byłaś na usg, nie możesz być pewna, nadzieja jest!!!! Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 21:50 dzieki Mjulko za info, gina zapomniałam podpytać, ale i tak kolejny cykl jeszcze chyba bez clo a o czym myslałaś ło mnie? a co no co? eeee nic nie czuję, nie było pęcherzyków i już, tak skromnie pisałam wczoraj, że wole żeby go nie było, bo bynajm,niej wiem czemu nie zachodzę to raz, a dwa że wogóle sie nie bzykalismy, M się przymilał a ja po złości dla zasady nie, bo nie gdyby był pęcherzyk to bym baaardzo żałowała, a tak jest git no i wyszło szydło z owrka jakam ja!!!!! ale to jest to brak owu, inna gra hormonów, zauważam to dziewczyny, w zeszłym cyklu byłam pełna życia Odpowiedz Link
sotie Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 21:53 chciałabym zdementować pogłoskę, że mieszkam z sil.bi )) ale faktem jest, że jak babki razem mieszkają, to @ w jednym czasie przychodzi. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 21:54 A ja Tes od roku mieszkam na wsi, w sumie w szczerym polu, ale i tak codziennie zaliczam miasto, ale mieszkałam w mieście i wiem że wieś jest superowa, ta cisza, świerszcze, rewelacja tak Ivinko nie pasę się dupkiem, tylko wiesiopłek, castagnus, i po powrocie z urlopu ostra dieta 10dni, bo chcę mieć mniej 5kg i mam nadzieje że utrzymam Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 21:57 Sotie przychylam sie do Twojej opini, raz że pewność że są drożne, a dwa przepchniecie ich przed clo Sotie miałaś hsg? tak? na NFZ da sie załatwić, gin przepisze? chodzę prywatnie, a w poradni K pojawiam sie od czasu do czasu, mam nadzieje że mi da skierowanie bez problemu, mam wizytę w por K 30 sierpnia, trochę późno, ale to w sumie było by akurat, jeden cykl przelecę naturalnie, mój gin załatwi mi dojście w szpitalu, jak juz bedę miała skierowanie, hmmm troche poboli i już Odpowiedz Link
claire_s Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 22:00 Rany, jakie macie tempo, weszłam, napisałam, wysłałam i już się okazało, że są 4 posty poniżej! Odpowiedz Link
rogalla Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 22:06 kurcze a ja tylko wykapac sie wyszlam a tu nastepne 20 wpisow, rzeczywiscie niezle tempo ;P Odpowiedz Link
mjulka Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 22:09 w takim tempie, to pojutrze nowy wątek otwieramy Wiosenko, zrób tak, jak Ci serce (i Twój gin) podpowiada Ale ja jestem zdania Claire - 3 cykle z clo, to nieduza ingerencja. A moze spróbuj choć jeden przed hsg, zeby zobaczyś, czy Twój organizm w ogóle reaguje na taką stymulacje Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 22:19 ale masz gina Sotie kurcze przepisał Ci skierowanie, ale jak to możliwe, na prywatnej wizycie? chyba że w przychodni pracuje? ale jak ma gabinet prywatny i w szpitalu pracuje (mój podobnie) to chyba nie może no bo jak, szpital nie daje skierowań musze to przetrawić nie rozmawiałam z ginem o drozności, ale on raczej uzna że to bezsens, bo może okazać się bezsensem, hmm, ale ja z tych "przezorny zawsze ubezpieczony" Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 22:21 następny cykl robie natural, ale raz na usg polecę, jakos w 18dc i wtedy wypytam gina co i jak? dziewczynki uciekam do męża, bo sam siedzi hmmm i żonki nie ma pa pa Odpowiedz Link
sotie Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 22:26 Wiosenko, no mój w przychodni nie pracuje, tylko w szpitalu i prócz tego ma swój gabinet. i zapewne może te skierowania dawać skoro mi dał, i to dwa razy, raz histero i raz hsg. i wniosek taki, że Twój tak samo może skierować. moj em tez sam siedzi, ale ghorror jakiś ogląda, to mnie nie zachęca żebym się przyłączyła )) Odpowiedz Link
mjulka Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 22:35 mentafolia, a pewnie że do Ciebie, juz do siebie dawno gadac przestałam Odpowiedz Link
aneczka_78 Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 22:38 Jejku jakie tempo. Do 200 już dobijacie. A ja po tym jak Wam napisałam, że dziś objawów brak poszłam z teściową do sklepu i bym zemdlała strasznie duszno mi się zrobiło. Jajniki bolą oj bolą. Qrcze nie mogę się podłaczyć do Waszej dyskusji bo nie mam pojęcia o tym całym CLO i innych. Ale jedno Wam powiem: życzę Wam wszystkim żeby sie marzenia spełniły. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 21:59 Ivinko ja też nie mam krótkich cykli, te krótkie o kant dupy, a te dłuższe lepsze, i wtedy 33dni wychodzi. Odpowiedz Link
sotie Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 22:04 Wiosenko, miałam HSG na NFZ. gin na wizycie prywatnej dał mi skierowanie do szpitala, w którym pracuje i on sam mi je robił. ale myślę, że normalnie z tym skierowaniem nie powinno być problemu. aha i mój gin też zastosował kolejność: najpierw drożność, potem stymulacja. uważam, że słusznie Odpowiedz Link
tessie124 Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 22:04 No właśnie ja tak cichcem mam nadzieję, że zacznę tam szczęśliwy cykl.. skoro na poczęcie tam nie mam szans... bo wątpię, że przyjdzie @ przed sobotą... chociaż... kto wie... Odpowiedz Link
mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 22:22 Tak czytam o owu i zaczynam mieć coraz więcej wątpliwości. Wniosek jest taki,że samo mierzenie można o kant dupy rozbić.Trza monitorować jak się długo nie zachodzi. Nawet się zastanawiam czy ja czasami moich temp nie wymuszam.Ot,siła sugestii... Jak znaleźć przyczynę tych ulotnych owu??? Na prl całej winy nie ma co zwalać,bo w końcu kobiety karmiące mają jej w nadmiarze,a w ciążę zachodzą.... Sotie,ja urlopuję od najblizszego poniedziałku,a M z gipsem od dzisiaj.Jutro Mała jedzie na obóz,to ja od weekendu pewnie do M pojadę,gdzie będę go pielęgnować,hipochondryka jednego.Już się tego domaga. Mjulka,że ciąża w tym cyklu lub następnym do mnie ? )) Odpowiedz Link
sotie Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 22:31 Mentafolia, a Ty monit kiedyś robiłaś? ja tez już głupia od tej owu, bo jak jeszcze sprawdzić, co miesiąc prog badać? siłą sugestii topewno nie wymuszasz tempek, no ale czy owu jest czy nie to tylko zgadywać można ;] noga w gipsie to poważne schorzenie, można pielęgnować. mój ledwo kichnie już obłożnie chory typowy facet Tess, życzenia sie spełniają, oby i Tobie się spełniło Odpowiedz Link
tessie124 Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 22:39 Co więcej spełnione marzenia szczęścia nie dają... Chyba mnie coś bierze.. gardło zaczyna boleć... najlepiej tuz przed wyjazdem i zmarnować kolejny cykl...;-( Odpowiedz Link
mjulka Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 22:48 kiedyś gdzieś usłyszałam: bój się marzyć, bo się jeszcze spełni i już parę razy mnie to spotkało(( Odpowiedz Link
poppy76 Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 22:55 Mjulka, ale my o midasowym zlocie nie marzymy, prawda? wiec nie powinno byc zle! Odpowiedz Link
poppy76 Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 22:52 Was to tylko na chwile zostawic, prawie 200 wpisow!!! Przeczytalam ile sie da, pewnie po lebkach Sottie, no sorry za ta lelije, ale samas sobie winna, skoro twierdzilas, zes niewinna. Swoja droga cos przeoczylam w swojej edukacji, skoro nie zalapalam, ze Agnieszki tez niewiniatka;D Przyznam sie, ze sie troche podlamalam, bo to cholerne mierzenie temp nie daje gwarancji, czy owu byla, czy nie. Tyle dobrze, ze przynajmniej @ mnie nie zaskakuje, temp w dol, podpaski do torby. Wiosenko, przykro mi. Mowia, ze po ok 28 - 30 plodnosc spada, i dlatego owu nie w kazdym cyklu Sotie, Silbi, w nastepnym cyklu bedzie lepiej, buziak Wiecie, dzis w pracy bylo pelno mam z dziecmi. mnostwo kobiet w roznym wieku (ok.20-40) z 3-6 maluchow, mniej wiecej w stylu co rok to prorok. Jak one to robia? Szef mi tez opowiadal, ze jego przyjaciel ma 4 dzieci, w tym samym stylu, a zona na tabletkach anty, i ze pewnie go kantuje. W szmatlawych magazynach tez pare historii bylo jak to kobiety naciagaja facetow na dziecko. Ja sie pytam jak im sie udaje, bo za cholere nie rozumiem. no coz, ktos te statystyki nabijac musi, prawda? ta cala moja logistyka g warta. nawet beztroski seks nie pomogl Teraz juz bardziej swiadoma jestem, bo mierze temp i tak dalej, i widze ze nawet jajo cholerne owu nie gwarantuje Na dokladke znowu mnie obsyfilo. jak na @ wlasnie Odpowiedz Link
mjulka Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 22:57 no to powiało pesymizmem po wątku((buuuuuu a na telefon od dziecięcia długo czekac nie musiałam juz mi w słuchawkę chlipie. Pewno w przyszłym tygodniu mam kurs nad morje(( Wiosenko, a może się stykniem? tak przy okazji Odpowiedz Link
mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 01.08.07, 23:45 Poppy,bo zachodzenie w ciążę to nic dziwnego tak naprawdę. Nasze forum jest po prostu niereprezentatywne Dzieć spakowany,jutro muszę wstać o barbarzyńskiej godzinie,bo o 6 rano zbiórka, więc nawet pomiaru rannego nie mam zamiaru robić. Mjulka,wiem że serce pęka,ale nie przejmuj się az tak marudzeniem Małej.Takie wyjazdy i przebywanie z dala od domu tylko ją wzmocnią i na pewno trochę życia nauczą.Wyrwanie spod skrzydełek mamusi jeszcze żadnemu dziecku krzywdy nie zrobiło. Aha Poppy,jakie imię Twe? Zapodasz zagadkę,czy będziesz mówiła wprost? Odpowiedz Link
tessie124 Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 07:55 Witajcie, Dziś mój 38dc ;-((( wizyta u gina, 6dzień luteiny...@ ani śladu...... Smutno mi bo zmarnowałam lipiec i urlop też czekając bez sensu na @.. Teraz @ będzie jak wyjedziemy... a owul na pewno jeśli w ogóle będzie to po powrocie...;-((( Zeby chociaż cos z tego wyszło... Wypytam moja gin o laparoskopię, spirulinę, clo, wiesiołek, bramki na lotnisku..., ale jak ciąży nie ma to i tak nie zaszkodzą... Trochę przeraża mnie podejście do ciązy w uk... Te pierwsze 3 miesiące są przecież najtrudniejsze... a takie niefrasobliwe podejście ... Jeśli nie ma zagrożenia to dobrze a jak jest to co... rosyjska ruletka??? Nie mówię, żeby od razu szpikować prochami i witaminami... ale badania chyba powinno sie robić... A może to po prostu selekcja naturalna...akceptowana przez rząd, lekarzy i społeczeństwo...? Dla mnie to trochę barbarzyńskie... Wiem, że PL przegina w drugą stronę, co też nie jest dobre... Może ja po prostu za długo mieszkam w tym chorym kraju... Pozdr Tess. Odpowiedz Link
mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 08:24 Tess,dlaczego sadzisz,że zmarnowałas urlop i lipiec?? Niczego nie zmarnowałaś.Szukaj zawsze lepszych stron,wyłaż juz z dolka,bo to za długo trwa Co Wy z tym UK? To jest cywilizowany kraj,barbarzyństwo i nieuctwo jest u nas. Tess,w pierwszym trymestrze nie masz praktycznie żadnej możliwości ingerencji w ciążę.Zgadza się,czami to rosyjska ruletka,na którą nie masz wpływu.I nie pomogą tu żadne duphastony,100 usg dziennie,ani badania krwi.Taka jest przykra rzeczywistość,o czym lekarze na całym swiecie wiedzą. Za to opieka nad ciążą zagrożoną czy z wadami jest o niebo lepsza.Tam sa po prostu kompetentni lekarze.W UK dzieci rzadziej umierają z powodu np.gestozy czy powikłań okołoporodowych.Statystyki mówią same za siebie.Pl jest pod tym względem na szarym końcu,razem z Rosją i ...Albanią ha ha. Tak,to selekcja naturalna.Na pewno nie akceptowana,tyle,że na świecie już od dawna wiadomo,że na to nie ma rady.U nas i lekarze i pacjentki wolą się łudzić,że jest inaczej. Zresztą,poziom i ilość prac naukowych w Pl to żenada,więc o czym w ogóle gadać. Odpowiedz Link
tessie124 Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 08:57 Widzisz, Mentafolia, my to prędzej czy później przeprowadzimy się do UK... pewnie na stałe... zastanawiam sie tylko, czy w ciążę lepiej zachodzić tu czy tam... Głupie te rozważania bo przecież nikt nie powiedział, że w te ciążę zajdę hehehe A urlop zmarnowany bo przez 2 miesiące wakacji nie miałam owulacji... Ostatnią owulację miałam 7.06. Dlatego mam taką schizę... Nie dość, że przy owulacji jest 40% szans to jeszcze ta owulacja jest raz na 3 miesiące jak mam szczęście... W dodatku przesiedziałam miesiąc w Wawce bo czekałam na owul i chciałam wtedy być z M, zamiast wyjechać na wieś... a ja kocham wieś... taką jedną szczególną... Pierwszy raz pojechałam tam z babcią jak miałam 3 miesiące... i od razu mi się tam spodobało Pozdr Tess. Odpowiedz Link
aneczka_78 Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 09:12 Tempka spada im mam wrażenie że i ja pomału spadam ale za to z jakim hukiem Ide do dołu. Pa moze wieczorem zajrze, pomału sie odzwyczajam od forum Odpowiedz Link
mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 09:15 Przykro mi Aneczka,że @ za pasem. Oby na następnego cyklu. Odpowiedz Link
mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 09:14 Tess,sama sobie odpowiedz na pytanie gdzie lepiej zaciążać ) W PL jeszcze się nie udało,to moze brytyjski klimat Wam posłuży ??? No i nie bedziesz miała obsesju żeś stara,bo tam wiekszość jest normalna i nikt nie zwraca uwagi w jakim wieku jest jego ciężara kolezanka,czy sąsiadka. A jesli cos sie będzie ( puk,puk ) działo,to nikt Cie nie zostawi na pastwę.Nikt Ci nie każe leżec i łykać prochy,tylko sie Tobą konkretnie zajmą. Co do poronirń,to żałujęże nie poroniłam tam albo gdziekolwiek na świecie.Bo tylko w naszym popieprzonym,konowalskim medycznym światku kobieta jest zmuszana do zabiegu.Gdybym mieszkała gdzie indziej nikt nie wyrywałby ze mnie mojego dziecka chirurgicznymi narzędziami,ale pozwolono by mi poronic samej. Buuuuuuuuu Za te słowa przepraszam wszystkich mądrych i kompetentnych lekarzy.Bo mimo wszystkowiem,że tacy istnieją. Odpowiedz Link
tessie124 Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 09:24 Hm, no niby jest w tym trochę racji... Mam wrażenie, że tutaj to mam za dużo stresu i dlatego nici z tego... A jak wygląda walka z niepłodnością w UK? Czy ktos mógłby sprawę przybliżyć nieco... bo jak i tak mam za wszystko płacić sama to wolę w PL. Szkoda, że Tobie się nie udało Mentafolia ...;-((( Może jeszcze się uda... Ciekawam opinii kobiet które tam rodziły... Odpowiedz Link
tessie124 Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 09:26 Aneczka, ten gópi ff zmienił Twój wykres...! buuuuuuuu Odeślij @ do mnie i już....! Odpowiedz Link
mjulka Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 09:57 Aneczko, przykro mi, ale żeby sie od razu od forum odzwyczajać? Ja podzielam opinie Mentafolii, na zachodzie lepiej niż u nas. i jakoś nie chce mi sie wierzyć, że to ignoraci... w końcu nie u nas wymyśłono in vitro, więc chyba się tam problemem niepłodności przejmują. A jeśli tym się przejmują, to mniemam, ze tym bardziej obchodzi zachodnich lekarzy los ciężarnej kobiety i jej dziecka. U nas może i zainteresowanie lekarzy problemem wydaje się być większe, ale mam wrażanie, że większość lekarskich działań to łażenie po omacku, karmienie pacjentki złudnymi nadziejami i wyłudzanie kasy. Bo jak wiadomo na opiekę z NFZ trudno się doczekać Odpowiedz Link
aneczka_78 Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 10:09 Tessi to nie ff tylko ja kombinuje Bo mi ta owulka nie pasuje w tym 14 dc i tak sobie kombinuje. A jezeli faktycznie byla w 14 dc to dzis @ powinna przyjść. Odpowiedz Link
poppy76 Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 10:07 tess, wieczorem opisze Ci jak dziala walka z nieplodnoscia w uk Od dwoch lat biegam do gp, bo sie nam nie udaje. Staramy sie juz od ponad 2 lat, oni mysla, ze od ponad trzech, bo naciagnelamOprocz tego pare innych schorzen w karcie, typu miesieczne krwawienie non stop, nie plamienie! Odmowiono usg, bo hormony jako takie wyszly, w polsce sie okazalo, ze endometrium bardzo gruube, lekarz wypisywal skierowanie do szpitala na lyzeczkowanie, cudem sie wywinelam, dostalam progsteron w zastrzykach, bo w tabletkach za slaby. Do gina skierowania nie dostalam, bodajze w marcu, jak badania mojego m wyszly dobrze, to skierowala nas do kliniki nieplodnosci. 1szej wizyty jeszcze nie bylo, czekam. Powiedziano, ze moze potrwac rok, bo sa kolejki. Moze inne dziewczyny maja wiecej szczescia. Ale cholera mnie bierze, jak lekarz mowi 'down there' zamiast powiedziec vagina, jak powiedzialm to za niego, to splonal zywym rumiencem Mentafolia, nie jest super! Wiem, ze opieka nad ciezarnymi najgorsza nie jest, to samo porodowa i poporodowa, zalezy gdzie trafisz. Nhs sam przyznaje, ze maja problemy, brakuje kasy, personelu. Jakis czas temu pokazali na bbc reportaz nagrany ukryta kamera, przez dziewczyne, ktora oferowala sie jako wolontariuszka do pomocy na maternity ward. pokazali kilka szpitali. zabraklo mi slow. tak sobie czasem mysle, ze to nasze polskie prywatne chodzenie do gina powoduje dziwna sytuacje w Pl, panstwowo przeciez tak nie jest, nie robia usg non stop, badan krwi itd, nie traktuja jak obloznie chora, a jak prywatnie sie pojdzie, to sie dopiero zaczyna. Przeciez badania wewntetrzne nie sa wskazane w ciazy, a juz co miesiac to juz w ogole. W uk sie ich wcale nie stosuje. Jakby to sie dalo wszystko wyposrodkowac jakos... ok, spadam, bede pozniym wieczorem. cmok Odpowiedz Link