Dodaj do ulubionych

````````````sierpień`````````````

• ja1998 Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 10:14
      witam
      pierwszy raz rozpoczęłam cykl z mierzeniem temperatury
      wyniki wpisuje na stronie NMPR- na wykresie
      czy ktoś może mi wyjaśnić, co oznacza literka "N" przy dniach płodnych?
      wystąpiła taka przy 10 i 11 dniu cyklu- 11 dzień jest dziś
      dziękuję za pomoc
      • mjulka Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 10:19
        Oblukałam wykresysmile
        Mentafolia, przyznaj się szukasz miejsca na tesciorasmile No i mercy obiecujacy.
        Dziewuchy testować mi tu zaraz, tak na lepszy niż wczoraj poczatek miesiącasmile

Moje dziecię póki co od rana siedzi cichosmile, dobrze, że się pogódka poprawiła.
        Pewnie ją wieczorem znowu tęsknica dopadniesad

A co to, już kóniec imieninowych zagadek?
        • kae1 Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 10:23
          nie dam rady tego wszystkiego przeczytać ..
          moja zagadka, już raz podałam: "jedynaczka"
          chyba łatwo.. smile
          • mjulka Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 10:28
            ja bym monikę obstawiłasmile hehehe
            • kae1 Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 10:30
              to co? piąteczka? big_grin
              • mjulka Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 10:31
                pewnie, a jakżesmile
          • sotie Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 10:30
            czesć laski, pewno poudzielam się bardziej wieczorem, bo mam tu urwanie
            gwizdka, ale zaglądam zaglądam smile

Kae, Samanta???? smile
            • kae1 Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 10:37
              Mjulka zgadła, miała ułatwione zadanie smile
        • mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 10:56
          Taaak Mjulka,miejsca szukam,ale na następny cykle he he.
          Ten juz na straty.
          Wracając jeszcze do poziomu wiedzy u NICH i u nas,to wystarczy sobie porównać
          budżety przeznaczane na badania naukowe.
          No i oni pozbywają się konowałów ze swojego grona,a u nas partaczom i osłom
          chroni się tyłki w imię pseudosolidarności zawodowej.
          • mjulka Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 11:00
            Soti, Monika od monosmile
          • mjulka Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 11:02
            Mentafolia, ale przeca nad linia jesteśsmile
            • mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 11:06
              To nic że nad.
              Pod jestem raczej od drugiego dnia @.
      • mercy2 Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 10:35
        Dzień dobry w czwartek, matko, ale się rozpisałyście wczoraj wieczorem.
        Ja też jak Wiosenka wyjeżdżam w sobotę i wraca w niedzielę. Uderzam nad Bałtyk -
        widziałam że pogoda się szukuje wink yupi smile
        • kae1 Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 10:39
          jak ja Wam zazdroszczę.. ja już po urlopie, ale mały wypad z mężem jeszcze mi
          się szykuje
          • sotie Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 10:53
            Kae, a na czym polega skojarzenie "jedynaczka" - Monika?? smile
            • kae1 Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 11:25
              z łaciny, monica to jedynaczka
              a z greckiego - monos - sam, jedyny, jedynak, jedynaczka
              ja raczej samotnikiem nie jestem, lubię towarzystwo
              • kae1 Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 11:27
                mnie dzisiaj tempka skoczyła o dwie kreski .. i nie wiem, co o tym myśleć,
                owulacji przecież nie mam, będę wychodzić chyba z większego połapu temperatury
                dwa razy mierzyłam smile bo coś mi nie pasowało
                • mercy2 Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 12:29
                  tak czekam i czekam, przyjdzie @ czy nie przyjdzie, hmmmm... jakoś się nie
                  nakręcam w tym cyklu, ale te tempki...intrygują mnie...
                  • mjulka Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 12:35
                    znowu wszystkie zapracowane?!
                    • ivinka275 Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 12:56
                      Bry przepiękne...
                      Wczoraj miałam doła, a dziś jak w skowronkach smile
                      Przyszedł wreszcie Fotoapparat, jeszcze się nim nie nacieszyłam, bom w pracce,
                      a wieczorkiem jadę do królewny Zuzi, więc albo nocka zarwana na cieszenie się
                      albo dopiero sobota smile
                      No i załatwiłam pozytywnie sprawę na drodze spółdzielnia - urząd skarbowy, wiec
                      nic tylko odpocząć z Wami smile
                      • ivinka275 Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 13:23
                        No przy Was to naprawdę można odpocząć smile)))))))))))))
                        Dziękuję smile))))))))))))
                      • mercy2 Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 13:26
                        witaj Ivinko - to chyba coś w pogodzie, bo moje dziecię tez ostatnio szalało a
                        dziś wstał odmieniony, aż go nie poznałam.
                        • claire_s Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 13:32
                          Tak, Tessie, w UK jest selekcja naturalna i wydaje mi sie, ze ona rzeczywiscie
                          jest akceptowalna, po prostu takie jest podejscie i tyle. W pracy z dwoma
                          dziewczynami rozmawialam o poronieniu, to bardzo fajne i wrazliwe osoby, a
                          jednak do swoich poronien podchodzily bez jakiejs rozpaczy (obie w okolicy 7-
                          8tc), ot zdarza sie, normalna rzecz, wrecz fizjologiczna i trzeba probowac
                          dalej. No ale jak od zawsze slyszysz, ze poronienie to nic wielkiego a
                          eliminacja natury w pierwszym trymestrze dziala na twoja korzysc (w sensie, ze
                          eliminuje genetycznie wadliwe zarodki), a w ogole to i tak nie da sie niczego
                          powstrzymac ani niczemu zapobiec i nie ma zadnych skutecznych lekarstw 'na
                          pierwszy trymestr', to chyba mozna w to w koncu uwierzyc, w koncu one nie znaja
                          innego podejscia...
                          Ale zgadzam sie z Mentafolia, tak po prostu jest i moze kobietom w Polsce tez
                          byloby psychicznie latwiej, gdyby mialy tego swiadomosc, ze i tak bedzie jak
                          natura chce i ze te duphastony i inne to tylko zludna nadzieja... To pewnie
                          zalezy od osobowosci, ale ja zawsze wole nastawic sie na gorsza opcje i potem
                          sie mile rozczarowac, niz spasc z wysokiego konia.

Poppy, porownujesz panstwowa sluzbe zdrowia w UK z prywatna w PL, to nie
                          miarodajne. Jak chcesz placic to mozesz sobie chodzic w Londynie do
                          najwiekszych slaw ginekologicznych swiata, a relacja kosztu wizyty do np
                          najnizszej krajowej w obu krajach podobny. Dlugo czekasz na skierowanie do
                          kliniki nieplodnosci, ale to juz zalezy od tego gdzie sie mieszka, bo jest
                          rejonizacja. Czesto sie czyta o parach, ktore sie przeprowadzaja tylko po to,
                          by trafic tam gdzie kolejka jest krotka- bo jak juz do kliniki trafisz to masz
                          darmowe wszystkie badania (hsg, laparo), inseminacje (nie wiem ile) i zdaje sie
                          2 podejscia do in-vitro. W Polsce jak jestes biedna para ze wskazaniem do in-
                          vitro to mozesz czekac tylko na cud. Tu w najgorszym razie poczekasz 2 lata na
                          zabieg.

Mercy, mam nadzieje, ze nie przyjdzie!
                          • ivinka275 Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 13:47
                            Hihi, to twoje dziecię Mercy też cierpi na chroniczny PMS? smile))
                            Mercy, trzymaj tę tempkę cały czas w górze, dobrze? smile I tak wiele miesięcy smile
                            • mercy2 Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 13:52
                              ostatnio takie mam wrażenie wink ma często zmienny nastrój. Ostatnio przez 2 dni
                              nie mogłam sobie dać rady z jego fochami, a dziś zupełnie nie to dziecko. Moze
                              ktoś mi go w nocy podmienił, hehehehe.
                              A co do tempki, postaram się trzymać w górze tego wykresu jak do tej pory, ale
                              chyba to nie tak do końca ode mnie zależy, już nie ode mnie wink
                              • ivinka275 Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 14:03
                                Marcy, zapytam o wykres, bo nie mam do niego wglądu, kiedy teoretycznie masz
                                termin @? Ależ człek jest ograniczony w tej pracy smile) Która to Twoja wyższa?
                                • mercy2 Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 14:05
                                  Ivinko, jeśli ff dobrze wyznaczył owu na 9dc ??? to po owu to 13 wyższa tempka,
                                  a mam ok 32 dniowe cykle, czyli dziś 22dc
                                  • ivinka275 Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 14:13
                                    No to weekendem już bedzie wiadomo, czyli Twój cykl będzie 9 miesięczny albo
                                    bardzo króciutki około 25 dniowy (tfu tfu)
                                    No ciekawam, byłabyś pierwszym dwupakiem na tym wąteczku, a potem będę Cię
                                    molestować o zakładanie nowych wątków, hihi smile
                                    Trzymam kciuki, ojjjj trzymam!
                                    • mercy2 Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 14:17
                                      nie dziękuję wink))))
                                      • mjulka Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 14:33
                                        a ja dziś mam monitsmile... układu moczowegobig_grin
                                        ciekawe co tam słyczaćsmile myślicie, że podczas tego usg można też sprawdzić
                                        pęcherzyki? Może mogłabym 2 pieczenie upiec za 1 stówkęsmile

Mercy, trzymam kciuki, to kiedy teścior?
                                        • rogalla Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 17:56
                                          Witam was w ten piekny dzien. Niedawno przyszlam z pracy,jestesmy juz po obiadku
                                          i dopiero co was przeczytalam. Ja w pracy raczej rzadko moge wejsc na forum, bo
                                          mam wejscie wprost na komputer, caly czas ktos wchodzi, a ja raczej sie nie
                                          obnosze z tym naszym staraniem. A tak w ogole to jestem dzisiaj jakos padnieta,
                                          a jeszce moj m wyciaga mnie grac w badmintona. No i chyba bede musiala isc,
                                          chociaz wolalabym isc spac.
                                          • sotie Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 18:19
                                            co tam kobitki?
                                            mjulka jak Twoje narządy? wink
                                            ivinka, gratuluję samopoczucia smile
                                            widzę że zrobiłyście małą rozprawkę o brytyjskiej i nie tylko służbie zdrowia wink
                                            to kto zostaje, a kto się przenosi? wink
                                            ja się szykuję do gina, zaraz idę, nie wiem po co, ale pójde smile
                                            • mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 18:22
                                              Idż,idż,tylko wróć i wszystko nam opowiedz smile
                                              Cicho tu dzisiaj...
                                              • sotie Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 18:34
                                                idę idę wink
                                                opowiem opowiem smile
                                                cicho cicho smile
                                                • tessie124 Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 19:07
                                                  A ja właśnie wróciłam od gina...;-(((( Załamka totalna... Tzn kobieta jest ok.
                                                  Obejrzała mnie, zbadała aż brzuch zabolał (a zawsze bada tak samo) i ... macica
                                                  jest powiększona ;-( kazała zrobić betę. Zrobiłam już w innym labie niż
                                                  poprzednio, a po powrocie do domu zrobiłam jeszcze sikańca... i dupa 1 kreska.
                                                  To było do przewidzenia, wiedziałam o tym. Betę to dla świętego spokoju zrobiłam
                                                  i mam jutro do niej zadzwonić z wynikiem... Tylko Boże co z tą macicą? Przytyłam
                                                  3 kilo, macica powiększona - pewnie mi jakiś guz rośnie;-((( Jak ja mam tu nie
                                                  wpadać w dół? @ nie ma, endo nie może wrócić do stanu normalnego tylko tak
                                                  nieszczęsne pewnie rośnie, w końcu zrobi mi się endometrioza i tyle dzidzię
                                                  widzieli... Tchórz jestem, bo nie powiedziałam jej, że luteinę dopiero niedawno
                                                  zaczęłam brać;-((( Kazała mi ją brać 2 tabl rzez 10dni... Dziewczyny ja
                                                  wiedziałam, że nie jestem w ciąży, powiedziałam jej, że tempka na ciążę nie
                                                  wskazuje (zapomniałam przepisać tempkę na kartkę) i z tym to pół biedy, ale co z
                                                  tą macicą??? Kiedy może być powiększona macica??? I jak ja mam tu nie
                                                  fiksować... widziała moją depresję także, mało się nie poryczałam w gabinecie...

Pozdr

Tess.
                                                  • mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 19:32
                                                    Tess,nie mam już siły dziewczyno do Ciebie...
                                                    Guza macicy sobie tym razem wymysliłaś...piękne preludium depresji.
                                                    Czy ta ginka juz kiedys Ciebadała,czy pierwszy raz u niej byłaś?Może masz taką a
                                                    nie inna macicę i już.O niczym to nie musi świadczyć.
                                                    Jedni mają wielgachne nochale, inni małe noski,i co z tego?
                                                    Macica to narząd jak każdy inny.Zbyt mała moze byc problemem,ale zbyt duża to nic.
                                                    Nie masz guza.Ani mięśniaka.Gdybyś miała,lekarz juz dawno by to wychwycił.
                                                    Idz się lepiej pakować do tej Portugalii smile)
                                                  • tessie124 Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 19:58
                                                    Dzięki Mentafolia ;-(((
                                                    Chodziłam do niej już wcześniej, od stycznia do niej chodzę. Zawsze mnie bada,
                                                    chyba że jest @. I dzisiaj jak mi ucisnęła brzuch to aż skoczyłam... Naprawdę
                                                    coś tam jest nie tak... żeby chociaż @ przyszła... może to endo przerośnięte
                                                    tylko... i po 2 będzie ok?? Znowu była mowa o laparoskopii ... ja sie zgadzam...
                                                    jajowody trzeba przepchać i tyle... ale dlaczego ta macica powiększona??? Ja
                                                    czuję, że będę się zadręczać tą macicą tam w Portugalii... tym bardziej, że
                                                    żadnych badań tam nie będzie, żadnego monitu, żadnej cyt... Jak przyjdzie @ to
                                                    mam wziąć clo..., ale jeśli jest tam jakaś torbiel czy inna cholera... to już
                                                    nie wiem sama... Muszę ja jutro zapytać...
                                                  • mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 20:28
                                                    Tessie,chyba jesteś trochę przewrażliwiona i masz tendencje do wymyślania
                                                    czarnych scenariuszy.
                                                    Moze to endo,może macica przed @ jest rozpulchniona,nie wiem.Pewnie nic z tych
                                                    rzeczy.
                                                    Kiedy dokładnie wyjeżdżacie?
                                                  • tessie124 Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 20:44
                                                    W sobotę rano, bladym świtem, nawet tempki nie zmierzę... o 4 rano nie będę
                                                    mierzyć...
                                                  • mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 20:58
                                                    Czyli już w południe będziesz mogła walić porto big_grinDD
                                                    Ciesz się z tych wakacji,super będzie,zobaczysz!Tylko sie nie zamartwiaj i nie
                                                    myśl za dużowink.Porto będzie Ci w tym pomocne ha ha.
                                                    Ja jutro jadę do M,opiekować się będę.
                                                    Nawet kawy sobie z kuchni przynieść nie może smile,takie opowieści mam od wczorajsmile
                                                    Pytałam czy bzykać może,odpowiedź twierdząca.Dobre i to smile
                                                  • sotie Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 21:15
                                                    buahhahahaha podoba mi sie Twój M, Mentafolia smile))
                                                  • mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 21:27
                                                    Gdyby on wiedział,że nie traktuję jego choroby poważnie...
                                                  • mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 21:28
                                                    choroby miało być w cudzysłowiu smile
      • wiosenka1 Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 22:11
        Mercy Mercy Mercy
        ja tu przysłałam Ja 1998 z pytaniem, chyba nie widziałaś go, a może potrafisz
        odpowiedzieć? wrzucam

witam
        pierwszy raz rozpoczęłam cykl z mierzeniem temperatury
        wyniki wpisuje na stronie NMPR- na wykresie
        czy ktoś może mi wyjaśnić, co oznacza literka "N" przy dniach płodnych?
        wystąpiła taka przy 10 i 11 dniu cyklu- 11 dzień jest dziś
        dziękuję za pomoc
    • mentafolia Sotie :)) 02.08.07, 20:24
      Piękne foty przysłałaś.
      Zajrzyjcie dziewczyny na skrzynki.
      Najbardziej mi się podobają tulipanowe pola i zamek na Litwie.
      A nad Kos kiedyś przelatywałam i zakochałam się w tej wyspie,widząc ją tylko z
      lotu ptaka.

Wróciłas już?
      A Ty Mjulka,co? Narządy zdrowe?
      Mercy,zrobiłabys testa dla koleżanek smile
      • sotie Re: Sotie :)) 02.08.07, 21:14
        wróciłam.
        Tess, Mentafolia ma rację, spokojnie, nie wpadaj w panikę. ca dalej po becie
        masz zrobić?

a u mnie ok. kocham mojego gina, za to że jak wizyta polega tylko na rozmowie,
        to nie kasuje smile a żeśmy se pogadali smile
        ten cykl biorę dalej dupka, ale ogólnie luz bo urlop, a w następnym dochodzi
        clostilbegyt i monitoring. i tak się parę cykli postymulujemy do czasu aż
        wyznaczą mi termin na laparo w Poznaniu, na które zapiszę się dopiero po
        urlopie. dlatego tam, a nie tu, bo u nas trzeba cholernie długo czekać, a tam
        krócej podobno. a potem to zobaczymy. czyli póki co IUI przesuwa sie na bliżej
        nieokreśloną przyszłość.
        i się ciesze, bo krótko czekałam, przyszłam i zaraz weszłam (nie bez kozery
        przylazłam później niż umówiona godzina), a czasami i z 2 godziny trzeba
        czekać smile
        cieszę się, że znam plan i mogę się spokojnie urlopować smile))

pikne fotki, no nie? smile
        • mentafolia Re: Sotie :)) 02.08.07, 21:22
          No i super Sotie.Dobry plan to podstawa.
          Powiem Ci,że już chyba trzy razy zdarzyło mi się czytać o ciążach po cyklach bez
          clo,ale wczesniej stymulowanymi własnie clo.Najświeższy przykład to Darcia.U
          niej w drugim cyklu z clo zrobiła sie torbiel,ale w następnym,całkowicie
          naturalnym,zaciążyła.
          Może po jego odstawieniu,tak jakby z odbicia,organizm się mobilizuje i
          jajeczkowania są ok?
          Tak czy siak,dobrze jest !smile
          Zdjęcia naprawdę niesamowite.
          • sotie Re: Sotie :)) 02.08.07, 21:27
            heh jeszcze nie zaczęłam brać, a już mam ochotę odstawić wink))

Mentafolia, a będąc u M nas nie opuścisz, prawda?
            • mentafolia Re: Sotie :)) 02.08.07, 21:29
              Jasne że niesmile)
              Sama bym się pochorowała smile
              • sotie Re: Sotie :)) 02.08.07, 21:42
                no! smile
                się cieszę, że nas biedaków nie opuścisz ;P
    • wiosenka1 Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 21:12
      padnieta taka jestem ze ho ho, jak ja podołam tu wam?
      Gorgonia dziękuję za fotke żółwia
      • rogalla Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 21:16
        ogladalam sobie troche wasze wykresy i chcialam zapytac czy to mozlwe ze w
        niektorych przypadkach owulka wyznaczona byla juz w 9 dc ? nie jestem za bardzo
        doswiadczona, ale wydawalo mi sie ze to za wczesnie...
        • tessie124 Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 21:45
          Wow, Sotie dopiero teraz obejrzałam te fotki ... i kopara mi opadła... są
          niesamowite...
          Dobrze, że masz plan ...
          Mentafolia, Twój M to chyba do raju trafił... obsłużony będzie z każdej strony i
          jedyne co od niego chcesz to bzyk wink Uważaj, bo rozpuścisz faceta jak dziadoski
          bicz... później też pewnie tylko bzykać będzie sie chciał... a w domu palcem nie
          kiwnie...wink

Muszę cierpliwie czekać na @, a po powrocie pójdę na usg to zmierzę macicę to
          tam w niej piszczy... choć trudno będzie się wyłączyć...

Rogalla, z tego co ja wiem to nie tylko owulka może byc tuż po @, ale i ciąża z
          takiej owul .... a czy to byłby 9dc to trudno powiedzie. Myślę, że to jest
          możliwe, co nie znaczy, że ff dobrze wyznaczył w tym akurat cyklu... Ja to
          zresztą raczej na czuja interpretuje te wykresy niż wg zasad...

Pozdr

Tess.
          P.S. Aneczko, wciąż czekam na przesyłkę i broń Cię Boże odebrać ją z powrotem...
          Trzymam kciuki... może się uda...
          • sotie Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 21:48
            a i jeszcze a'propos małej macicy i ew. problemów z nią związanych, o których
            wspomniała Mentafolia, to akurat jestem szczęśliwą posiadaczką wink
            wszystko kurna mam duże, tylko tą macicę małą ;P
      • kae1 dzień dobry w piątek :) 03.08.07, 07:37
        czy to nie pięknie, że jutro już weekend? big_grin
        mnie tempka skacze.. pierwszy cykl w ff, a tu takie numery !
        przecież niemożliwe, żebym miała owulacje w 6 dniu? hmm, zobaczymy, jak się to
        rozwinie.. w dodatku jakoś mnie głowa boli i mi niedobrze sad może jakaś choroba
        mi się przyplątała..
        pozdrawiam i miłego dzionka życzę, wpadnę później
        • sotie Re: dzień dobry w piątek :) 03.08.07, 08:41
          piętkne!!! wstałam z uśmiechem na twarzy z tego powodu smile
          kae, stawiałabym na jakąś choróbkę, bo na owu to ciut za wcześnie. zobaczymy
          co będzie dalej się działo.
        • elektra13 piątek:) i pytanko 03.08.07, 08:55
          Mi też jakoś lepiej na duszy że dziś już piątek - a na dodatek szefowa od środy
          na urlopie i jeszcze kilkanaście dni świętego spokoju jest smile

Chciałam jeszcze spytać czy w porządku jest że tempki mam na jednym poziomie
          (różnią się o max 0,2 stopnia) a test owu przedwczoraj prawie niewidoczna
          kreska a wczoraj widoczna ale jasna - czyli jeszcze kilka dni i będzie owulka,
          mam nadzieję?
          • sotie Re: piątek:) i pytanko 03.08.07, 09:02
            Mentafolia!!!!!!!!!! 15dpo!!! co Ty nas tu mamisz @, tempka w górę, rób testa
            nie daj się prosić! smile
            zaciskam kciukasy smile

elektra, w porządku jest. od ostatniej grubej krechy na teście w ciągu 12 do
            iluś tam godzin wystąpi owu, a z tempką jest różnie, może wzrosnąć albo przed
            albo po.
            • poppy76 Re: piątek:) i pytanko 03.08.07, 09:51
              piatkowe dzien dobrysmile
              Prosze mi nie pisac o weekendzie, bo ja wolne (jednodniowe) mam dopiero we
              wtoreksad Jestem juz taka zmeczona, ze tylko bym spala, 10 godzin mi za malosmile

Tess, panikaro, nie bede pisac nic ponaddto, co napisalam wczoraj o staranich w
              uk. Po prostu nie chce cie straszyc, bo pewnie kazdy przypadek jest inny i inne
              doswiadczenia, itd. Generalnie - wiem, ze wiele dziewczyn chce wyjezdzac na
              porod do pl (prywatnie), ale ja juz zalozylam, ze jak sie uda, to zostanesmile
              Kochanie, dobrze, za masz wyjazd za pasem, mam nadzieje, ze wrocisz pelna
              wrazen i nadziei, wypoczeta i szczesliwasmile Jak sie zdecydujecie na przyjazd do
              uk to powitam z radoscia nowa kolezankesmile Tess, a ile ty masz lat, bo nie
              pamietam? po prostu na pierwszej wizycie u gp powiesz, ze sie leczysz juz pare
              lat i pewnie wszystko pojdzie szybciej. Jak Claire pisala, powinni Ci zrobic
              potrzebne badania. Tzn juz u gina, bo gp to czesto ciemna magiasmile, mysla, ze
              kazda kobieta ma owu w 14 dniu cyklu i lutealna trwa 14 dni, he he
              Widzisz, mnie to czekanie wkurza najbardziej, bo to dwa lata i poza badaniem
              hormonow nic nie zrobiono. A boje sie, bo odkad zaczelam chodzic do gina
              slysze, ze moge miec problemy z zajsciem w ciaze: mialam problemy z wyrostkiem,
              ktorego dlugo nie dalam sobie wyciac, i w efekcie zapalenie przydatkow,
              leczenie itd, i podobno mam zrosty. Podobno, bo hsg nie doczekalam, no coz,
              moja wina, nie staralam sie wtedy, nie zalezalo mismileno i to pcos....
              Kochana uszka do gory, nie martw sie. Chetnie zapakowalabym swoja@ i ci
              wyslala, ale po pierwsze: poczta u nas strajkujesmile
              Buziak
    • wiosenka1 Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 21:25
      Sotie a to dla mnie zaskoczka że gin na prywatnej wizycie moze dac skierowanie
      do szpitala. zaczaję mojego, ale on pewnie w duchu sie ze mnie posmieje, on
      dałby mi clo bez hsg, bede 30.08 w por K wiec jeszcze jednego podpytam co mysli
      o tym, może u ródki mniejsze ryzyko i stąd zalecaja od razu clo, wywiem sie.

Mentafolia i dziewczyny, mysle że owu raz jest raz nie jest, ale młode
      dziewczyny nawet o tym nie wiedzą, i wg mnie wymyslilam teorie na te magiczne
      40% szans zajscia w ciążę w każdym jednym cyklu, pewnie ta statystyka opiera
      się na częstotliwości owu, bo gdyby owu byłaby co cykl to zajście w ciążę było
      by łatwiejsze, a ciąże za pierwszym razem może maja cos współnego z króliczą
      owulacją, czyli po bzykaniu króliczka dostaje owu, i może u kobiet tak ciut
      jest, że hormonki radości zaczynaja tętnic i uruchamija mega super owu? W
      świeżych związkach chyba łatwiej o ciążę, ach ta euforia.
      • sotie Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 21:31
        no widzisz Wiosenko, ja tam się nie wyznaję czy może czy nie może, ale kurde
        daje wink teraz na laparo też da skier. do normalnego szpitala.
        wiesz co, przed drzwiami jeszcze pamiętałam, coby go zapytac o to tsh dla
        Ciebie, czy rezczywiście 1 najlepsze, ale później już mi z głowy wyleciało,
        sorki ;] może jak go zobaczyłam, ze świeżą opalenizną pourlopową, to już o
        Bozym świecie zapomniałam wink))
    • wiosenka1 Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 21:30
      Mjulka wyjezdzam w te sobote i wracam za tydzien, a kiedy bys byla?
    • wiosenka1 Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 21:36
      Tesi czemu Ty sie tak dołujesz główka do góry, jak to mój kolega mówi, który
      się stara, ale co i jak jeszcze nie wiadomo, poprostu trzeba się hmmm zerżn
      dokończcie i się zajdzie, ha ha dobre sobie.
      Tesoi główka do góry. Piszesz że 81 juz, za duzo, za dużo. Ja tez mam juz za
      dużo i po powrocie oj bedzie sie dzialo, dietka cud 10 dniowa.
      • mercy2 Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 21:50
        Tess ! Dziewczyno po co się martwisz na zapas ?!? Jeszcze żadnych wyników nie
        masz, poczekaj spokojnie a nie wymyślasz sobie choróbska i to jeszcze tak
        poważne !!! Wstydź się ! tak się nie robi ! Ja wiem, ze nie jest prosto się
        poprostu nie przejmować, ale po co sobie dodawać kłopotów na zapas.
        A więc główka do góry i daj znać jak będzie po rozmowie z ginem. Trzymam
        kciukasy! Z całej siły wink
    • wiosenka1 Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 21:57
      Mercy ładnie to wyglada, oj ładnie!

Tesi a nie słyszałaś że baby gin sa beznadziejne? Nikt by mnie nie namówił na
      taka wizytę. Moja koleżanka stara się od dwóch lat, zero monitów, i chodzi do
      babeczki która jej mówi że trzeba czekać, koleżanka nie pójdzie do faceta bo
      sie wstydzi, i niestety nikt mnie do baby gina nie przekona, nie są w tej
      dziedzinie fachowcami choc sa kobietami.
      • sotie Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 22:04
        z tymi babami,to chyba prawda, wszystkie dwie do których chodziłam, były
        kompletnie i bezdennie beznadziejne...
        Tess, ależ Ci kochana zadzroszczę tego walenia porto w południe wink
        serio mówie wink
        w pracy już ledwo ciągnę, a dośc intensywnie teraz mi sie dzieje, jak to przed
        urlopem, nie mogę sie doczekać, żeby sobie coś walnąć z rana w ogródku, że o
        porto nie wspomnę...
    • wiosenka1 Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 22:00
      toz noga do bzykanie nie potzrebna
    • wiosenka1 Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 22:03
      Sotie wybaczone. A co seksi Twój gu=in? ja to mam mechanika takiego wdechowego
      że szok, wygląda na ok 32 a ma kurcze za rok 40, ależ on, hmmm
    • wiosenka1 Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 22:05
      mała czy duza dzidzior sie zmieści

Tesi zmierz te macice raz a dobrze, wymiary mają Ci napisać i pieczątke
      przystawić i będziesz wiedziała co i jak i niech Ci ginka skoczy
      • sotie Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 22:11
        oj seksi seksi... smile w wieku mojego ema czyli 36, wysoki, przystojny, miły, z
        klasą i kulturą, a dziś do tego pięknie opalony wink mmmhmmm
        o mojej małej macicy powiedziała mi stara ginka, ale przy tym rzekła, że już
        nie w takiej dzieci widziała, a ten gin mówi, że jest ok, więc się nie
        przejmuję specjalnie smile
        • mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 22:18
          Tess,M nie jest rozpuszczony wcale.Hipochondryk tylko.
          Sam facet mieszka to i sam wszystko potrafi.Oprócz gotowania i wiadomo czego he he.
          Wiosenko,w Twoich hipotezach o świeżej krwi jest dużo racji.
          M mi opowiadal kiedyś o inseminacji krów.Jak krowa nie zaciąża,to się ją
          inseminuje nasieniem całkiem obcego byka smile)
          Na "czego się pragnie.." nazywałyśmy to "metodą hodowcy krów" ha ha..
          • sotie Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 22:21
            no zgadza się z tymi świeżymi bykami...
            tylko jak tu zachodzić, jak się gościa nie zna hmm a jak już się pozna, parę
            lat minie, organizmy przywykną i dupa zbita.
            • mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 22:24
              Ha!
              Dobre pytanie Sotie...
              Co zrobić żeby nie przywyknąć? smile)Tak w o ogole nie przywyknąć smile
              • sotie Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 22:27
                nie przeprowadzac się! ha ha
                to żart oczywiscie, nie mogłam sie powstrzymać wink))
                • wiosenka1 Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 22:30
                  Sotie z ginem poszło by Ci raz dwa, a mi z mechanikiem, ha ha.
                  dziewczynki dobranoc.
                • wiosenka1 Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 22:31
                  Sotie do mnie fotki też posły?
                  • sotie Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 22:39
                    oczywiście smile
                    Mentafolia, nie gniewasz się za moje gópie figle? wink
                    pa
                    • mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 22:44
                      Dlaczego miałabym się gniewać? smile
                      Że mam się nie przeprowadzać? Toz to najlepsza recepta smile),dobrze to wiem.
                  • tessie124 Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 22:47

No ładnie komp mi zastrajkował a ja zanim napisze te wszystkie epistoły to Wy
                    spać pójdziecie... buuuu

Mentafolia, zwracam honor... no już dobrze z tym Twoim M... tylko jak on taki
                    hipochondryk to chyba pokrewna mi dusza hehehewink)

Mercy, wykresiku to pozazdrościć... jak tu nie będzie 2 kresek to ja już nie
                    typuję...buuuu zastrajkuję i już! Tylko kiedy Ty zaczęłaś ten cykl? Dlaczego nie
                    masz na dole czerwonych kwadracików??? Nie było tam @???

A ja Wiosenko na odwrót... nie mam przekonania do facetów ginów... sparzyłam
                    się... Mój pierwszy gin to był facet... musiałam iść do gina bo plamiłam przez 6
                    tygodni non stop... w dodatku byłam jeszcze czysta i niewinna hmmm... Od razu
                    chciał mi wmówić ciążę, ale biedaczysko spostrzegł sie, że to jednak
                    niemożliwe... i później kurcze na każdej wizycie wypytywał a co z seksem...? W
                    dodatku sam sie napalił...no bo ciężko mnie było normalnie zbadać. Co próbuje to
                    ja skok i tak w kółko... Później, zmieniłam lekarza, bo tylko mi antyki
                    wypisywał a po co mi one były jak ja ... no wiadomo. Wreszcie straciłam cnotę i
                    znalazłam innego lekarza a do tego to postanowiłam, że więcej nie pójdę...
                    Kolejny lekarz, też facet, ten to był świetny oh fantastyczny. W wieku mojego
                    ojca, więc no dobrze po 60 i ... niestety razu pewnego chce sie umówić i słyszę:
                    niestety nie możemy Pani zapisać do dr bo dr nie żyje. I znowu d.... blada
                    szukaj nowego lekarza.... Znalazłam babkę, młoda, kompetentna ciągle mnie na usg
                    do siebie do szpitala przysyłała a ja głupia nie doceniałam tego... Zmieniła
                    pracę i straciłam namiar do niej... mogłam jej szukać w szpitalu..no ale jako,
                    że badania jej były niedelikatne i bolesne to dałam sobie spokój... Nast gin
                    facet, niby do rzeczy, poszłam raz do niego z grzybią. Zapisał mi lek który
                    wycofano ze sprzedaży... dobrze, że oprócz tego jeszcze coś mi przepisał, bo nie
                    darowałabym płacić jeszcze raz za wizytę żeby dał inną receptę... Więcej do
                    niego nie poszłam... Nast gin facet stawiał mi diagnozę po zbadaniu mnie i
                    wywiadzie, ale bez żadnych badań horm od razu mi mówi, że to pco... Może i miał
                    rację, ale wg mnie to była pochopna diagnoza... W dodatku poszłam do niego z
                    podejrzeniem poronienia to łaskę zrobił, że mnie zbadał i ach Pani się nie
                    przejmuje ileś tam % ciąż ginie z 1 miesiączką... Tylko mnie wkurzył... Dostałam
                    namiar do innej dr, koleżanka mi ją poleciła. Dostałam od niej clo i metformax i
                    mało się nie wykończyłam tak fatalnie się czułam, a ona w kółko to samo mi
                    przepisywała... jedynie na npr i wykresach się znała no i co mnie bada to mówi o
                    śluz jest... Oczywiście dałam sobie z nią spokój... i w końcu trafiłam do mojej
                    obecnej... jest dobrym chirurgiem i przynajmniej chcę, żeby mi laparoskopie
                    zrobiła... No cóż może i jestem wyrachowana... od stycznia do niej chodzę... bez
                    sensu ciągle zmieniać gina... W końcu jeden lubi grube drugi chude, jeden
                    blondynki inny brunetki...

To sie napisałam...

Pozdr

Tess.
                    • mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 23:00
                      Tess,powinnas napisać książkę " moich 50 ginekologów i ja"..smile)
                      Dobry lekarz rzeczywiście jest na wagę złota i niełatwo takiego znaleźć.

Żebys wiedziała,że M zachowuje się podobnie jak Ty..Niedawno poszedł na
                      onkologię sprawdzić czy pieprzyk,którego ma od wielu lat to przypadkiem nie
                      czerniak smile)
                      Chirurg go obśmiał smile)
                      Tess,odpocznij na wakacjach,potem coś wymyślimy.
                      • tessie124 Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 23:10
                        A Ty wiesz ja też mam pieprzyki... i jak 8 lat temu byłam w Indiach to mi taki
                        jeden pieprzyk na ręku zaczął rosnąć powiększać sie i jakby wylewać. Kurcze a
                        ja to zbagatelizowałam i po powrocie nie poszłam do lekarza ... niby się samo
                        wykruszyło... no ale kurcze no może jeszcze powinnam pójść... tylko teraz to mi
                        pewnie trumnę tylko zapiszą ...
                        • tessie124 Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 23:11
                          Hehehe, żartowałamwink))
                          • mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 23:27
                            A ja się ucieszyłam,że juz zapomniałas o guzie i teraz na tapecie będą pieprze
                            ,ha ha.
            • sotie Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 22:25
              jestem zrąbana jak koń po westernie, więc się oddalę na spoczynek smile
              dobrej nocki smile
              • mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 02.08.07, 22:26
                Pa!
                Tez zaraz idę.
                • sotie Re: ````````````sierpień````````````` 03.08.07, 08:25
                  cześć smile
                  co tam dzisiaj ? smile
                  Tess, padłam jako Twoim pieprzyku i trumnie przeczytałam smile
                  z pieprzykami trzeba uważać, Twój M Mentafolia dobrze zrobił, tylko mógł iść do
                  dermatologa, a nie walić wprost na onkologię wink)) ja mojego ema też kiedyś
                  posłałam, bo ma mnóstwo dziwnych takich maciupcich odstających, dermatolog pod
                  lupą pooglądał i orzekł, że taka jego uroda.
                  • malutka1939 Re: ````````````sierpień````````````` 03.08.07, 08:46
                    mentafolia leć po test!!
    • wiosenka1 Re: ````````````sierpień````````````` 03.08.07, 09:38
      Mentafolia usmiałam się z ostatniego tytułu książki Tes, historia powalająca to
      fakt, a ja cóż raptem 2 gnów wżyciu, obecny na dłużej, też niczego sobie, ale
      mechanik hmmm boski.

Dziewczynki my to jestesmy pojechani, jutro wyjazd o 5 rano, a ja M cisnę żeby
      szukał w biurach podróży wycieczki bo mi sie strasznie chce leżeć na plaży w
      Bułgari, a że od nas 2000km prawie to autem kicha, ale sobie zamarzyłam, trochę
      za późno, za krótkie te wakacje. No i sie dowiedziałam że nie ma szans, bo
      terminy odległe, ale na Słowacji są fajowe aquaparki więc tam sobie
      poszalejemy, oby pogoda była.
      • mercy2 Re: ````````````sierpień````````````` 03.08.07, 09:47
        Wiosenko, pojęcia nie mam co to N na tym wykresie oznacza, nie ma do niego
        instrukcji obsługi i poza oznaczeniani w legendzie nie za bardzo się orientuję.
    • wiosenka1 Re: ````````````sierpień````````````` 03.08.07, 09:48
      Kurcze Mentafolia no ładnie to wygląda, ale to ale sama znasz, jak jutro będzie
      wyższa to jesteśmy w domu, och teraz te nerwy...łoj
      no w końcu może ktoś nam zaciąży, co my tu bez Mentafoli zrobimy, buuu
      • poppy76 Re: ````````````sierpień````````````` 03.08.07, 09:56
        Alez Mentafolia z nami zostanie, bedzie nam udzielac rad i studzic nasze gorace
        zapedysmile
        Mentafolia, zostaniesz?
        No to ja czekam na dobre wiesci, na || i twoja obecnosc na watku.

Mercy, ty tez tesciorem zarzucisz wkrotce?

Wiosenko, wyszalej sie na tych wakacjach, co my bez ciebie tu zrobimy?
        Tzn co ja zrobie, he he. Chyba lutealna mi sie zaczela, druga wyzsza, sama
        wieszsmile Raczej czasowo z bzykaniem nie trafilismy, ale t ochyba nie przeszkadza
        sie zamartwiacbig_grin
      • ivinka275 Re: ````````````sierpień````````````` 03.08.07, 10:00
        Mentafolia też chętna do zakładania nam nowych wątków? smile O jacie, nie mogę się
        doczekać!
        Mercy, ja jak u Ciebie sytuacja się przedstawia?
        Wiosenko, ja polecam słowację i tatralandię, tuż obok Liptowskiego Mikulasza,
        choć latem to może mniej atrakcyjnie, bo wyobraź sobie otwartą z podziwu buźkę
        Twojego Jaśka, jak jedziecie tam zimą, śnieg pada a Wy pod gołym niebem w
        samych kąpielówkach i nie jest Wam zimno smile
        A z tymi pieprzykami to nie tak prosto, kiedyś miałam usuwaną narośl z
        przedramienia chirurgicznie, a jak mi onkolog powiedział (już po wycięciu
        oczywiście), że musimy wysłać wycinek do instytutu onkologii to uwierzcie,
        odechciało mi się usuwania kolejnych. To było najdłuższe dwa tygodnie w moim
        życiu! Od tamtej pory kocham wszystkie swoje wystające pieprzyki, i nie usunę
        ich nigdy przenigdy smile
        Albo jak mój gin wysłal mnie na zrobienie markera ca125, kilka dni z życia
        wyjęte. Jakiś strach mam ogólny smile))
        • mercy2 Re: ````````````sierpień````````````` 03.08.07, 10:05
          Ivinko, u mnie jak na wykresie-czyli tempka wysoko wink dziś również. Jutro nie
          będę mierzyła, bo raniuteńko wyruszamy nad morze. Wiec odezwę sie dopiero po
          porocie, czyli za tydzień. i mam nadzieję, że wtedy nadal u mnie @ nie będzie wink
          • ivinka275 Re: ````````````sierpień````````````` 03.08.07, 10:09
            Mercy, może jednak nadaj nam jakiś sygnał co się dzieje, bo mnie tu ciekawość
            zje smile
            Juz tak wypuściłyśmy Aregiec, ja tu umieram z niewiedzy, a ona wojażuje w
            najlepsze. Można oszaleć smile))
            • tessie124 Re: ````````````sierpień````````````` 03.08.07, 10:35
              Witajcie,

Już nie nakręcajcie mnie z tymi pieprzami... W y kobiety co testować miałyście,
              kurcze testu szkoda a ja będę się zamartwiać jak nie o swoją @ to o Wasze
              kreski. W końcu jakiś powód to zawsze sie znajdzie... Mentafolia, Aneczka, Mercy
              no Wy moje najczarniejsze idziecie łeb w łeb no... I co żadna nie nasikała...?
              ;-((((( buuuuuuuuuuuu
              U mnie tempka nisko, może to @ się szykuje... pewnie jutro w podróży mnie
              złapie... No dobra nie narzekam, niech tylko przyjdzie.... Jeszcze dziś muszę
              jechać wynik bety odebrać... wiem to tylko pro forma, ale skoro tak mi się
              wczoraj spieszyło to muszę dziś odebrać...
              Dziewczyny, która z Wawki... nie pamiętacie może czy w Blue City jest kantor???
              Musze jeszcze trochę kasy nabyć co by nie być na łasce M.... Nakupiłam wczoraj
              testów a testów... to wszystko na wyjazd... No przecie jak mam brać clo a nie
              mogę iść na monit to muszę jakoś inaczej sprawdzić... a po powrocie usg, co tam
              sie dzieje...

Poppy, 37 na karku, M starszy... Staramy sie prawie 5 lat...
              Poppy, zdradź nam swe imię... skarbie... Masz taki fajny nick i aż drażni mą
              ciekawość...wink)) Możesz dać zagwozdkę...

Pozdrawiam

Tess.
              P.S. Jak mi któraś da swój nr to wyślę smsa..., choć postaram sie neta znaleźć...
          • mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 03.08.07, 10:11
            Cześć

Dziewczyny,ja nie jestem w ciąży.
            Spójrzcie na wykres i bądźcie realistkami.Czy to na ciążę wyglada???No nie
            wyglada ni cholery.Dzisiejszy pomiar też mnie zdziwił,ale czasami tak jest i
            juz.
            Sotie,M polazł na onkologię do kolegi.Normalnie to nikt by go nie przyjął.
            Mercy,zrób testa jutro rano.Dla nas to zrób smile)

Wiosenko,widzę,że wyjeżdzacie podobnie jak my.Niczym sójki.
            • poppy76 Re: ````````````sierpień````````````` 03.08.07, 10:13
              Mentafolia, na ff gorsze juz wykresy widzialambig_grin ciazowe bylysmile
              co by nie bylo, dobrze bedzie!
              • sotie Re: ````````````sierpień````````````` 03.08.07, 10:19
                Mentafolia, jesteś nie jesteś, ale testa strzel choćby dla nas, dobrze?
                to naprawdę bardzo ładnie wygląda smile
                mercy tak samo smile
                testować, nie gadać!
              • mercy2 Re: ````````````sierpień````````````` 03.08.07, 10:22
                No co Wy na testa to chyba trochę za wcześnie, oj za wcześnie. Przy cyklach 32
                dniowych chcecie powiedzieć, żebym testowała w 23 dc??? No nie .... nie dam sie
                namówić.
                Ivinko, strasznie mnie wciągnęło to mierzenie tempek i na wakacje oczywiście
                termometr biorę, więc jeśli chciałabyś, to ja Ci mogę np smskiem przesyłać
                tempki to będziecie na bierząco. Co Ty na to?
                • ivinka275 Re: ````````````sierpień````````````` 03.08.07, 10:37
                  Mercy, Rybka, Ty mi napisz smska, że dwie krechy masz, a nie, że tempki
                  mierzysz, hihi smile
                  Ale super, posyłam Ci na priva mój numer, zlitujesz się nade mną ciekawską smile
                  Gdzie dokładnie nad morze jedziecie?
                  • mercy2 Re: ````````````sierpień````````````` 03.08.07, 10:41
                    Oki, dam zanć wink Mail jeszcze nie dotarła, ale pewnie lada chwola dojdzie.
                    A jedziemy do Karwi smile
                    • sotie Re: ````````````sierpień````````````` 03.08.07, 11:06
                      Tess, kurka długo się staracie...
                      a możesz w skrócie napisać co sie działo przez te 5 lat?
                      ja nie dam telefona, bo zmieniam właśnie komórczaka.

o, Karwia, byłam kiedyś w Karwieńskich Błotach II, to chyba najpiękniejsze
                      miejsce nad Bałtykiem, w którym byłam wink

Mentafolia, to co z tym testem? ;]
                      • mercy2 Re: ````````````sierpień````````````` 03.08.07, 11:25
                        Ivinka, mail doszedł. Odpisałam już smile Wielkie dzięki jeszcze raz.
                        • ivinka275 Re: ````````````sierpień````````````` 03.08.07, 11:55
                          Mercy, to ja dziękuję smile
                          Tess, dobrze czytam, że na clo bez usg będziesz jechać?
                          Jaka dawka?
      • gorgonia_m Re: ````````````sierpień````````````` 03.08.07, 12:41
        Witajcie w najlepszym dniu tygodniasmile Rany, ani się obejrzałam a tu już 300
        wpisów, starałam się bardzo wszystko przeczytać... i tak mniej więcej mi sie udałosmile
        Wiosenko! Szukałam tych informacji, które kiedyś zgromadziłam,ale niestety
        bałaganiara ze mnie i pewnie juz nie znajdę. Zanalazłam tylko fragment, który,
        zdaje się sobie wydrukowałam, bo chciałam o coś gina dopytać. Ale nie
        przypominam sobie odpowiedzi, więc pewnie nosiłam w torebce parę miesięcy i
        nigdy się nie spytałamwink
        Zaraz wkleję ten kawałek
        Ja juz mam niestety bóle małpowe - więc sprawa przegrana...
        • gorgonia_m Re: ````````````sierpień````````````` 03.08.07, 12:49
          Aha, to jest przedruk wykładu, jakiegoś amerykańskiego mędrca, więc sposób
          pisania taki amerykański niecosmile

"Insulina jest jednym z pierwszych hormonów, jakie pojawiły się w organizmach
          żywych i jak już wspomniałem przy okazji genetyki, reszta została nabudowana na
          tym, co wykształciło się pierwotnie. Tak więc, wszystkie inne hormony obecne w
          naszym organizmie powstały na bazie insuliny.
          Tarczyca produkuje hormony. Głównie tyroksynę (T4). T4 jest transportowana do
          wątroby i tam przekształcana w trijodotyroninę (T3), w innych tkankach też, ale
          głównie w wątrobie. Zaczynamy się orientować, że insulina kontroluje większość
          procesów zachodzących w wątrobie, a przecież to wątroba jest pierwszym organem,
          który staje się na nią oporny. Kiedy wątroba nie może już dłużej słuchać
          insuliny, organizm przestaje prawidłowo syntetyzować T3 z T4. Bardzo często
          ludzie z hiperinsulinemią mają prawidłowy poziom hormonu TSH, ważne jest więc,
          by mierzyć im poziom T3. Zazwyczaj będzie on niski. Kiedy zredukujemy poziom
          insuliny, poziom T3 wzrośnie.
          Hormony płciowe, estrogen, progesteron i testosteron. Czy insulina angażuje się
          również tu? Jak najbardziej i to na różne sposoby. Insulina pomaga regulować
          poziom cholesterolu, a skąd biorą się hormony płciowe? Wszystkie hormony
          sterydowe wywodzą się od cholesterolu, to jedna zależność. Dr Nestler z
          Uniwersytetu w Virginii spędził ostatnie osiem lat robiąc badania dowodzące, że
          poziom produkowanego przez nadnercza dehydroepiandrosteronu (DHEA) jest ściśle
          związany z poziomem insuliny, czy raczej z opornością na nią. Im bardziej jest
          się opornym na insulinę, tym niższy poziom DHEA. Człowiek ten uważa (i
          potwierdzają to badania), że spadek ilości DHEA jest wynikiem rosnącej z wiekiem
          oporności na insulinę. Jeśli opadnie insulina, poziom DHEA wzrośnie.
          W jaki sposób hormony płciowe rozprowadzane są w organizmie? Za pomocą tak
          zwanych globulin wiążących hormony płciowe. Im więcej hormonów jest związanych,
          tym mniej jest tych wolnych i aktywnych. A co sprawuje kontrolę nad globulinami
          wiążącymi hormony płciowe? Insulina. Nie ma takiego hormonu w organizmie, na
          który insulina nie miała by wpływu, lub go bezpośrednio nie kontrolowała."
          • ivinka275 Re: ````````````sierpień````````````` 03.08.07, 12:54
            No racja, warto zrzuty z FF jakieś porobić, w końcu to jedyne źródło mojej
            rzetelności w mierzeniu smile
            Co do wina to chyba indywidualna sprawa, ja wiem tylko, że alkohol podnosi mi
            tempkę, ale nie wiem w jakich ilościach wypity, hihi smile
          • sotie Re: ````````````sierpień````````````` 03.08.07, 13:05
            to wygląda na to, że insulinę warto sobie zbadać. nigdy tego nie robiłam. to z
            krwi? na czczo trzeba?
            • ensata Re: ````````````sierpień````````````` 03.08.07, 13:08
              sotie napisała:

> to wygląda na to, że insulinę warto sobie zbadać. nigdy tego nie robiłam. to z
              > krwi? na czczo trzeba?

Jak jestesmy juz przy insulinie, to poczytajcie diete MM, tam MOntiniac( nie
              pamietam pisowni) napisał dokladnie kiedy insulina sie wydziela. Ogólnie bardzo
              szkodzi spożywanie weglowodanów o wysokim indeksie glikenicznym.
            • gorgonia_m Re: ````````````sierpień````````````` 03.08.07, 13:27
              Na czczo, a potem po obciążeniu, najlepiej razem z cukrem.
              Mi wtedy(kiedy się poprzednio starałam) krzywa cukrowa wyszło OK, a insulina za
              wysoka.
              W ogóle duże wyrzuty insuliny są po żarciu o wysokim indeksie glik., nawet jak
              ogólnie badania wychodzą OK.
              DObra, biorę się za diete! W końcu co mi innego zostałowinkTo moge zrobić bez
              mojego gina
              • sotie Re: ````````````sierpień````````````` 03.08.07, 13:48
                a co przykładowo ma ten wysoki indeks glikemiczny?
                • ensata Re: ````````````sierpień````````````` 03.08.07, 14:01
                  sotie napisała:

> a co przykładowo ma ten wysoki indeks glikemiczny?

www.zuzel.zuzlandia.pl/CMS/
                  Tutaj masz opisane
                • elektra13 Re: ````````````sierpień````````````` 03.08.07, 14:04
                  Wreszcie się na coś przydam smile
                  Troszkę się na tym Montignacu znam bo odchudząłam się kiedyś stosując tę metode
                  a teraz próbuje drugi raz. Przesyłam link do strony gdzie jest sporo informacji
                  na czym te wszystkie indeksy i insuliny polegają.
                  www.montignac.com.pl
                  • sotie Re: ````````````sierpień````````````` 03.08.07, 14:15
                    dzięki ensata, zagłębię się w lekturze smile
                    a jak Ci ta dieta szła?
                    • sotie Re: ````````````sierpień````````````` 03.08.07, 14:15
                      znaczy pytanie do elektry było smile)) w jedno mi się zlałyście wink
                      • elektra13 Re: ````````````sierpień````````````` 03.08.07, 14:57
                        wtedy szło mi super, w 3 miesiące schudłam 11 kg a na tej diecie prawie
                        wszystko można jeść więc prawie nie czuje się człowiek na diecie. Zresztą
                        poleciła mi ja lekarz bo podejrzewała że moge miec problem z owulacjami (tzn że
                        jajeczka rosną ale może nie pękają) i problemy z nadmiernymi wyrzutami
                        insuliny. No i po 3 miesiącach stosowania tej diety potem ja troszkę
                        rozluźniłam i kilka tyg później byłam już w ciąży. Potem w styczniu poroniłam i
                        jakoś tak mi ciężko było wrócić do montignaca a teraz niby na nim jestem ale
                        łapię czasem doły i smutki po tamtym dziecku i że znowu musze starania o
                        potomka przeprowadzać i że znowu @ przyszła i wcinam wtedy chlebek z masełkiem
                        albo lody czekoladowe i inne takie.
                        I tak walcze sama ze sobą już drugi miesiąc i na minusie tylko ze dwa kilo -
                        ale powtarzam sobie że ważne że nie tyje dalej smile
                        • mercy2 Re: ````````````sierpień````````````` 03.08.07, 15:03
                          kurcze, niezła ta dietka, może się skuszę. Ale na serio nie ma ona wpływu na
                          staranka? Aż dziw bierze.
                          • ensata Re: ````````````sierpień````````````` 03.08.07, 15:24
                            mercy2 napisała:

> kurcze, niezła ta dietka, może się skuszę. Ale na serio nie ma ona wpływu na
                            > staranka? Aż dziw bierze.

Ma znaczeniewink))łatwiej zajść w ciąże, obniża poziom cholesterolu, nie ma
                            problemuow z trzustką, spada waga. Minusów na dzień dzisiejszy nie
                            stwierdzonowinkNa forum jest dział dla mam i starajacych sie
                          • elektra13 Re: ````````````sierpień````````````` 03.08.07, 15:27
                            No mi wtedy pomogła zajść, nie tylko nie przeszkodziła smile
                            Bo tu jeśli chudniesz to bardzo wolno (ok 1kg na tydzień). Zreszta jak sie nie
                            ma wiele do zrzucenia to można drugofazowo się odżywiac wtedy chudnie się
                            minimalnie i to już totalnie nie ma wpływu na zajście. A za to pomaga uspokajać
                            insulinę i trzustkę no io zdrowo się odżywiasz bo niewiele cukru a za to
                            mnóstwo warzyw smile
                            A jak jesteś w ciąży to stosujesz po prostu druga fazę czyli można już łączyć
                            tłuszcze z węglowodanami i jesz więcej posiłków niz te 3 które sa w pierwszej
                            fazie. Dziewczyny z forum mm które sa w ciąży i nadal tak się odżywiają mówią
                            że tyją przyzwoicie - tyle ile maluchy wymagają i ani grama więcej i mają dobre
                            wyniki morfologi.
                      • ensata Re: ````````````sierpień````````````` 03.08.07, 15:25
                        sotie napisała:

> znaczy pytanie do elektry było smile)) w jedno mi się zlałyście wink

O, prosze 2 w 1winkJa tez byłam na tej diecie i była to jedyna dieta kiedy
                        chudłam i nie meczyłam się. Obecnie do niej wracam
                        • elektra13 Re: ````````````sierpień````````````` 03.08.07, 15:29
                          no to rzeczywiście 2w1 jesteśmy - ja tez wracam na montignaca smile.
                          A jakby ktoś chciał to oczywiście poza poleconą przez nas obie stroną która
                          jest skarbnica wiedzy to mam przygotowaną przes siebie kilkustronicową
                          ściągawkę co można jeść a czego nie i co z czym łączyć a czego nie....
                • gorgonia_m Re: ````````````sierpień````````````` 03.08.07, 14:53
                  taką tabelę znalazłam:
                  zdrowezywienie.w.interia.pl/glikemiczny.htm#tabelaindeksow
                  Mnie zatkało, jak zobaczyłam ile ziemniak ma.....
        • istota Re: ````````````sierpień````````````` 04.08.07, 00:04
          wpadam tylko na chwilke zeby Wam czesc powiedziec urlopowo i z przykroscia
          stwierdzic ze ja nadal na szczycie listy, ale mam nadzieje ze sie to lada dzien
          odmieni
          odwiedzilam Bieszczady w ostatnich kilku dniach i cala mase bocianow widzialam,
          z czego neiktore w locie a to podobno te szczescie przynosza, wiec Wam
          bocianowe fluidki wysylam, a ze nie mam szans ponad 365 postow nadrobic to ni
          wiem co si dzieje
          ide liste poczytac bo jak na razie rzucilo mi sie tylko w oczy ze Poppy z
          drugiego miejsca na 19 spadla i nie mam pojecia jak sie to stalo.
          Pozdrawiam Was wszystkie serecznie. I.
          • istota Re: ````````````sierpień````````````` 04.08.07, 00:22
            chyba mi bieszczadzkie slonce zaszkodzilo, juz wyjasnilo mi sie ze to wcale nie
            Poppy na drugim miejscu byla sorki Tess
    • ensata Re: ````````````sierpień````````````` 03.08.07, 12:27
      mentafolia napisała:

> Pozwoliłam sobie założyć nowy wątek,jako,że lipcowego juz nie można otworzyć.
      > Tytuł skromny,ale nie jestem tak twórcza jak Ivinka smile)
      > Zapraszam !

Ufff, dotarłam. Witam wszystkich we wrzesniu. Miałam awarie kompa i
      przeinsalowali mi system;-(Ledwo FF odzyskalam;-(Jak odsapnę, to zabieram się za
      nadrabianie zaległości
      • sotie Re: ````````````sierpień````````````` 03.08.07, 12:36
        we wrześniu powiadasz? hmm wink)))
        witaj witaj smile
        • ensata Re: ````````````sierpień````````````` 03.08.07, 12:38
          sotie napisała:

> we wrześniu powiadasz? hmm wink)))
          > witaj witaj smile

O, ja już we wrzesniuwink))ale od pazdziernika mogę zaczac starania, dlatego mi
          czas przeskakujewink
      • ivinka275 Re: ````````````sierpień````````````` 03.08.07, 12:36
        Ooo, Ensata, w innej czasoprzestrzeni widzę jesteś smile))
        Dobrze, że wrześniowego wątku nie szukałaś smile))
        Ja też mam wszystkie dane temp tylko na ff, więc jak je szlag kiedy trafi to
        nic tylko zachodzić bez mierzenia trzeba bedzie smile))
        • ensata Re: ````````````sierpień````````````` 03.08.07, 12:41
          ivinka275 napisała:

> Ooo, Ensata, w innej czasoprzestrzeni widzę jesteś smile))
          > Dobrze, że wrześniowego wątku nie szukałaś smile))
          > Ja też mam wszystkie dane temp tylko na ff, więc jak je szlag kiedy trafi to
          > nic tylko zachodzić bez mierzenia trzeba bedzie smile))

Dziewczyny zgrywajcie zdjęcia, dane z FF i itd. U mnie nic nie zapowiadało
          kleski, po prostu znikneło mi IP z komputera i nikt nie potrafił sobie poradzić
          z odzyskaniem. Nie mam gg, nie mam skype itd;-(Wszystko na nowo, na szczescie
          zdjęcia udało się odzyskać.Ja we wtorek do gina na kontrolę, już nie mogę się
          doczekac. Słuchajcie, od jakiej ilości alkoholu jest tempka zakłócona?jedno wino
          na dwie juz daje objawy?
          • gorgonia_m Re: ````````````sierpień````````````` 03.08.07, 12:57
            U mnie jeden kieliszek nie robił różnicy, ale więcej alkoholu mi zwyczajnie sen
            zakłóca, więc i temki też.
            • ensata Re: ````````````sierpień````````````` 03.08.07, 13:10
              gorgonia_m napisała:

> U mnie jeden kieliszek nie robił różnicy, ale więcej alkoholu mi zwyczajnie sen
              > zakłóca, więc i temki też.

Ja spie jak dziecko, ale masz racje, ciekawe tylko o ile. Ja własnie jestem na
              wakacjach z koleżanką i codziennie pijemy wino, ciekawa jestem jak to wpływa na
              moje tempki?Dzisiaj piatek, to też nie sprawdzęwink))Jutro maż wraca, hmm, nie ma
              normalnie kiedy przestac picwink)))
            • malutka1939 gorgonia_m 03.08.07, 13:51
              brałaś cos na ta insulinę np. metformax, siofor czy lekarz ci tylko zalecił
              dietę? kurcze ja mam wage w normie (teraz odrobine przytyłam), nadwagi nie mam,
              krzywą cukrową też mam ok, ale insuline mam za wysoka łykam Siofor aleniezbyt
              regularnie sad źle się po nim czuje, diety nie stosuje choroba nie mogę się
              przełamać... ehh ale chyba muszę .... ehh
              • gorgonia_m Re: gorgonia_m 03.08.07, 14:48
                Malutka, najpierw miała być dieta, potem ten właśnie Metformax, ale już nie
                doczekałam.
                Tylko fakt, że się wtedy naprawdę przejęłam - poczytałam o insulinoodporności i
                w ogóle o insulinie - o tym jaki ma wpływ na starzenie się organizmu i płodność
                itd. Dietę stosowałam rygorystycznie, mięso, ryby, warzywa (bez gotowanej
                marchewki, buraków, kukurydzy i ziemniaków) i nabiał (niesłodzony rzecz jasna),
                najtrudniej mi było z tym jedzeniem co 3h...
                Nie wiem jak długo bym wytrzymała, ale wtedy 2,5 miesiąca mi wystarczyło
                • malutka1939 Re: gorgonia_m 03.08.07, 15:09
                  a to trzeba jesc co 3h?? to ja moge jeśc tylko jak sobieodmówić ziemników sad
                  skoro je uwielbiam, arbuza kukurydzę buuuuu
                  • ensata Re: gorgonia_m 03.08.07, 15:23
                    malutka1939 napisała:

> a to trzeba jesc co 3h?? to ja moge jeśc tylko jak sobieodmówić ziemników sad
                    > skoro je uwielbiam, arbuza kukurydzę buuuuu

Skad ta info?Absolutnie nie trzeba jesc co 3 godziny, a nawet zalecana jest
                    conajmniej 4 h przerwa miedzy posiłkami weglowodanowymii tłuszczowymi
                    • gorgonia_m Re: gorgonia_m 03.08.07, 15:31
                      Ensata, ale ja nie stosowałam Montignaca, tylko zalecenia gina.
                      Według niego posiłki co 3h (oczywiście nie z zegarkiem w ręku, ale ok 6 posiłków
                      w ciągu dnia, 3 duże i 3 przekąski), w każdym posiłku białko, węglowodany
                      właściwie tylko z warzyw. Poczytam Montignaca, to obacze co on zalecawink
                    • elektra13 Re: gorgonia_m 03.08.07, 15:32
                      Właśnie, wcale nie co 3 godz - je się tylko 3 posiłki i po węglowodanowym
                      trzeba odczekać 3 godz do nastepnego jedzonka a po tłuszczowym 4 godz.
                      Ja nie wytrzymuję na 3 posiłkach i między śniadaniem a obiadem wcinam kawusię a
                      czasem dodatkowo jogurcik - takie małe odstepstwo.
                  • ensata Re: gorgonia_m 03.08.07, 15:27
                    malutka1939 napisała:

> a to trzeba jesc co 3h?? to ja moge jeśc tylko jak sobieodmówić ziemników sad
                    > skoro je uwielbiam, arbuza kukurydzę buuuuu

O 3 godzinach juz pisałam, a ziemniaki nie maja zadnych składników odżywczych.
                    Sprowadzone zostały jako pokarm dla świnwinkDa rade bez ziemniaków, ja nie jem i
                    prawde mówiac w ogole mi ich nie brakuje. Zreszta jak juz waga spadnie, to
                    czasami mozna popełnic przestepstwo i zjesc arbuzawink
                    • mentafolia dziewczynki :)) 03.08.07, 15:49
                      Ale z Was nakręcaczki.A z Sotie i Tess to juz przewodniczące nakręcaczek smile)
                      Prawie uwierzyłam,że w ciąży jestem i omal testu nie zrobiłam ha ha.
                      Na szczęście już się odkręciłam.
                      Jutro,najdalej pojutrze przychodzi @.
                      U mnie wykres często opada dopiero po @.
                      • mercy2 Re: dziewczynki :)) 03.08.07, 16:02
                        ensta - no naprawdę jestem pod wrażeniem wink
                        • ensata Re: dziewczynki :)) 03.08.07, 16:15
                          mercy2 napisała:

> ensta - no naprawdę jestem pod wrażeniem

Rozumiem, ze dietywink?
                          • ivinka275 Mercy :) 03.08.07, 16:30
                            No właściwie z tym śluzem to masz rację, interpretacja wtedy ciężka, a że ff
                            nie miał danych dotyczących śluzu to znalazł Ci pierwszą dogodną sytuację dla
                            owu i tego się trzyma.
                            Nie mogę stwierdzić na pewno, że on się myli, ale Twoja temperatura od 10 dc
                            pnie się cały czas w górę, i na moje oko równie dogodna sytuacja jak w 9 dc
                            jest i w 12, wówczas linia podstawowa przebiegałaby na poziomie 36.6, w 13 dc
                            pierwszy skok, 14 dc drugi, a trzecia spełnia warunek npr czyli jest minimum
                            0.2 stopnia wyższa od linii podstawowej.
                            Gdybyś teoretycznie miała owu w 9 dc wówczas Twoj cykl (omijając to, że się
                            starasz i nie patrząc na ewentualną ciążę) miałby 9 + max.17 dni = 26, czyli
                            nijak nie podobny do poprzednich cykli. Wiem, że nie można porównywać bieżącego
                            cyklu do poprzednich, ale moje oko widzi po prostu Twój cykl inaczej smile
                            Jeśli chcesz poczytać więcej o śluzie lub zasadach npr to wklejam super linka
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14906&w=65149958&v=2&s=0
                            i życzę miłej lektury smile
                            Buźka smile
                            • ivinka275 Mentafolia :) 03.08.07, 16:32
                              To ja po cichutku, nie naciskając na nic czekam, czekam i czekam na jutro i
                              doczekać się nie mogę smile
                              16 wyższa to nie przelewki big_grin
                              • noemi27 Jade na urlopik :) 03.08.07, 16:46
                                Ivinko, trzymam kciuki za Ciebie bardzo bardzo mocno, zresztą za wszystkie
                                trzymam cały czas. mam nadzieję, że za mnie tez ktoś potrzyma smile

Trochę się wyłączyłam w tym tygodniu z pisania, ale was podczytywalam, choć
                                pewnie zaległości mam kosmiczne. Ale szef był w biurze cały czas, a w domu
                                necik padł, więc była lipa.

Tak więc moje kochane, spakowałam się właśnie na urlopik. Emusia tez
                                spakowałam. Psiaki tez smile Nawet wczoraj były u weterynarza (jaaki
                                przystojniacha, to wam mówię). A teraz jeszcze tylko kosmetyki zostały do
                                spakowania i ruszamy jutro o 4:00 am smile na Pojezierze Drawskie smile Rybki i
                                grzybki czekają już na nas!!! Hura! Jeziorko Pile tez smile
                                Właściwie, gdyby nie ta pogoda, to spakowałabym tylko pareo, ale ....
                                przeciwdeszczwka też sie przyda.

Zostawiam termometr, mimo, że tempka sobie tańczy ponad linią, ale nie czuję
                                się jakoś ciążowo. Zobaczymy za 5-7 dni. Jakby się @ nie pojawiła, to zrobie
                                teściora na polanie grzybów smile ( to dla Tessi smile), albo u jakiegoś rolnika w
                                oborze - tak swojsko by było smile
                                Znajde jakąś internetową kafejkę to wam skrobnę, chyba, że nie będzie o czym.

Buziaczki dla Was wszystkich, trzymam kciuki bardzo bardzo mocno, żeby 2 krechy
                                się pojawiły jedna po drugiej!

pa pa.

Ps. Wracam 15 sierpnia.... będę za Wami tęsknić.
                                • kae1 Re: Jade na urlopik :) 03.08.07, 16:52
                                  udanego urlopu i.. testowania, bo kto wie smile
                                • ivinka275 Re: Jade na urlopik :) 03.08.07, 16:55
                                  Noemi, i Twoj wykres codziennie oglądam, dyskotekowy? Super nazwałaś kiedyś.
                                  Ja to za Was wszystkie trzymam, a im wyżej któraś tym mocniej, bo wiem, w jakim
                                  stresie się wtedy jest smile A Ty już dość wysoko smile
                                  Samych borowików Ci życzę i przyjeżdżaj z powrotem w dobrym humorze i z dobrymi
                                  wiadomościami smile Widzę, że i Ty bojkot termometru robisz smile
                                  Odpoczywajcie i cieszcie się wolnościa i sobą smile)))) Buźka wielka!
                                  • mercy2 Re: Jade na urlopik :) 03.08.07, 17:04
                                    Ivinko - dzięki, o taka interpretację mi chodziło, Ściskam Cie mocno wink
                                    Kae - dzięki, napiszę na forum NPR, ale już jak wrócę, zeby nowego wątku nie
                                    zaczynać a potem się zmyć.

coraz bradziej mnie nakręcacie, oj nie ładnie wink
                                    Ja też sie powolutku żeganm, mocno Was Ściskam.
                                    Wracam za tydzień.
                                    Papatki smile
                            • kae1 Re: Mercy :) 03.08.07, 16:53
                              czytuję forum NPR.. Agafrytka ma podejście i doświadczenie, jak wytłumaczy, to
                              i chłop zrozumie smile)
                      • ivinka275 Re: dziewczynki :)) 03.08.07, 16:04
                        Mentafolia, dlaczego tak się zarzekasz? Przecież wskoczyłaś dziś z powrotem na
                        wyżyny smile Nie wmawiaj nam, że się odkręciłaś, nieprawda to jest smile))))
                        Jestem ciekawa Twojej jutrzejszej tempki smile
                        A ja popłynęłam, najwyższy czas smile Cieszę się, bo zaczynam cykl bez żadnych
                        świństw i w dodatku wychodzi na to, że w czasie urlopu ewentualna @ mnie nie
                        nawiedzi smile
                        Mercy, właśnie przyglądam się Twojego wykresowi i coraz bardziej skłonna jestem
                        przesunąć Twoją czerwoną linię pionową na 12 dc. A powiedz mi, czemu nie masz
                        oznaczanego śluzu?
                        • mercy2 Re: dziewczynki :)) 03.08.07, 16:11
                          Ha, a jednak...wiedziałam, ze z tym 9 dc cyklu to chyba jakaś zmyła wink A
                          powiedz czemu masz takie przemyślenia?
                          Poza tym Ivinko nie oznaczam śluzu, bo mam kłopot z interpretacją. Mam wrażenie
                          że po przytulanku, to później wszystko wypływa i ciężko dokłądnie śluż nazwać.
                          I stąd brak oznaczeń.
                        • mentafolia Re: dziewczynki :)) 03.08.07, 16:19
                          Ivinko,prawdą jest żem odkręcona.Słowo.
                          Byłam w ciąży dwa razy to swoje wiem big_grinD
                        • mentafolia Re: dziewczynki :)) 03.08.07, 16:39
                          A widziałyście jak progesteron zalewa od wczoraj Poppy?
                          Nigdy takiego skoku nie zaliczyłam.
                          • ivinka275 Re: dziewczynki :)) 03.08.07, 16:43
                            Hehe, Mentafolia, ja też nigdy, a jak jesteśmy przy progesteronie to mam
                            pytanie.
                            Odkąd pamiętam przed @ bołały mnie cycki strasznie, ale dzień przed @ wszystko
                            cichło i wiedziałam, że mam wrzucić do torebki podpaski smile A w tym cyklu nadal
                            bolą, może nie tak bardzo, ale to nie jak ręką odjął (jak bywało dotąd). Nie
                            wiem, może ten bezowulacyjny cykl tak ma... ale czy prg może spadać powolutku?
                            Że @ już na maxa, a cycki dalej szczypią?
                            • mentafolia Ivinko 03.08.07, 17:11
                              Może spadać powoli.Po wykresach dobrze widać jak której spada.Mnie jeszcze 2-3
                              dni po @ kapie z nosa.
                              Ale ból i obrzęk piersi to nie tylko prog,takze estrogeny.Jeden hormon i drugi
                              powoduje zatrzymanie wody w organiźmie,stąd obrzęki.
                              Żeby temu zapobiec mozna pic duzo wody.Tylko z pozoru brzmi to paranoicznie,bo
                              tu zatrzymanie wody,a tu pić smile)
                              W skrócie:organizm pod wpływem hoemonów magazynuje wodę,a żeby przestał nalezy
                              mu tej wody dostarczyć pod dostatkiem,wtedy nie będzie jej przetrzymywał w
                              komórkach.
                          • aneczka_78 Tessi.... 03.08.07, 16:44
                            ...... wysłałam meila na gazetowego.
    • kae1 Re: ````````````sierpień````````````` 03.08.07, 17:00
      pisałyście, że tempka wzrasta po alkoholu.. a u mnie wzrost w 6 dc, nic nie
      piłam, przynajmniej świadomie, to może M upija mnie w nocy? smile
      czuję się dobrze, nic mi nie jest, a tempka rośnie sad
      cykl zwariował ! nie zmieniłam klimatu, bo tym można by tłumaczyć..
      czas męża czule utulić do snu big_grin
      • ivinka275 Re: ````````````sierpień````````````` 03.08.07, 17:06
        Kae, może to chwilowy wyskok, którego potem nie weźmie się pod uwagę, tego
        jeszcze nie wiemy. Podejrzewam, że jest wiele innych czynników podwyższających
        temperaturę, może stres? Mało snu? Może przeziębienie?
        Nie wiem smile
        • ivinka275 Re: ````````````sierpień````````````` 03.08.07, 17:07
          Trzymaj się cieplutko Mercy, będziemy w kontakcie smile Buziak!
        • mercy2 Re: ````````````sierpień````````````` 03.08.07, 17:15
          "Podejrzewam, że jest wiele innych czynników podwyższających
          temperaturę, może stres? Mało snu? Może przeziębienie?
          Stres jak najbardziej, kto by się nie stresował wink
          snu mam aż nad to - odpada
          przeziębienie - nie, ale miałam opryszczkę - czyli jednak jakaś maleńka infekcja

Trzymajcie się i jak wrócę to choć kilka zaciążonych ma być wink
          • ivinka275 Re: Ivinko 03.08.07, 17:22
            Mentafolia, a kiedy stężenie estrogenów jest największe? Powinnam już to
            wiedzieć, ale umknął mi ten temat. Czy jajniki produkują estrogeny? Bo
            myślałam, że najwięcej estrogenów mamy w okolicy owulacji, a potem to już
            progesteron rządzi.
            • mentafolia Re: Ivinko 03.08.07, 17:29
              Estrogeny powstaja z cholesterolu.Ich stężenie podczas cyklu nie jest takie samo.
              w pierwszej fazie jest niższe,podczas owu wzrsta nawet 5-ciokrotnie,potem w II
              fazie znowu się zmniejsza.
              Duże dawki estro hamują wydzielanie FSH przez przysadkę,przez co mogą hamować owu.
              Ivinko,sorry,ze tak chaotycznie,ale zaraz muszę wyjeżdżać.
              • ivinka275 Re: Ivinko 03.08.07, 17:32
                Spoczko Rybka, doczytam sobie weekendem, Ty już nadałaś mi trop. Dziękuję!
                Szerokiej drogi, opiekuj się swoim M smile
                • sotie Re: Ivinko 03.08.07, 17:35
                  aleś Ty Mentafolia zacuięta z tym testowaniem, jestem niepocieszona ;}
                  szerokiej drogi smilezaopiekuj się tam dobrze M wink

noemi i mercy udanych wakacji! smile

jak dobrze, że już weekend smile))
                  • poppy76 Re: Ivinko 03.08.07, 21:40
                    Wszystkie sobie poszly. Pewnie sie pakujasmile

Kochane, to ktora zostaje na placu boju?
                    Wiosenka, Tess, Mercy i Noemi na wakacje sie udaja.
                    Aregiec i Aguita na wakacjach bawia aktualnie.
                    Ja wyjezdzam dopiero 16sierpnia.

Tess, kochana, nie wiem, czy wpadniesz jeszcze przed wyjazdem, ale Twoj wiek to
                    raczej dobrze bedzie wygladal w uk, szybciorem sie Toba zajma! Tu sie zaczynaja
                    przejmowac po 35 roku zycia, wczesniej to olewajasmile
                    Zreszta, mozecie, jak wiele dziewczyn z uk, zdecydowac sie na iui w Polsce,
                    podobno nawet statystyki maja lepsze niz w uk. Co by nie bylo dobrze bedziesmile

Z imieniem, sorry, zapomnialam zupelnie. ma ono zrodlo zarowno w hebrajskim,
                    jak i celtyckim, w tym ostatnim oznacza swiatlo, jesli dobrze pamietamsmile

Mercy, wykres dobrze wygladasmile Zerknij jednak na moj kwietniowy, bo temp stale
                    rosla, ff przesuwal mi owu pare razy. Zreszta, jak na razie, to moim czarnym
                    koniem jestes.

Mentafolia, mam nadzieje, ze zabralas ze soba test. No wiesz, w razie czegobig_grin

Jesli chodzi o wode w organizmie i puchniecie w okolicach przedmiesiaczkowych,
                    to nam na zajeciach z zywienia tlumaczyli w ten sposob, ze blona kom jest
                    zbudowana z NNKT miedzy innymi, jak ich brakuje, to po prostu woda nie jest
                    zatrzymywana w komorkach, ucieka do pzestrzeni miedzykomorkowych. Czyli
                    tak ,jak pisala Mentafolia, osobniki z opuchnieciami sa wlasnie dehydrated,
                    cholera jak to po polsku powiedziec. Czyli nalezy pic czesto, malymi lykami i
                    suplementowac sie NNKT, lub po prostu spozywac zwiekszone ilosci pokarmow
                    zawierajacych nnkt. tutaj generalnie na pms, czyli m.in puchniecie, wrazliwosc
                    piersi, humory itd zalecaja evening primrose, czyli nasz swojski wiesioleksmile
                    Tylko, ze nie zaleceja branie tylko do owu, a przez caly cykl, szczegolnie w
                    lutealnej. Zanam wiele osob, ktorym to pomoglo, sama tez sie do nich zaliczamsmile
                    Wczesniej biustu dotknac przez ok.2 tyg nie moglam i czasami spalam w stanikach.
                    • poppy76 Re: Ivinko 03.08.07, 21:47
                      Piszecie o montim, prawde mowiac to nie znam tej diety, ale sie doksztalcesmile

Co do insuliny i produktach wysokoglikemicznych, to racje maciesmile
                      Dlatego: od miesiecy zero kawy, czekolady, bialego chleba itd...
                      Plus czeste posilki. Naprawde od miesicy nie mam napadow na slodkie, czasem
                      sobie pozwalam dla przyjemnoscismile, jestem mniej zmeczona, nie padam nagle w
                      srodku dnia itd. Niestety, waga nie spadasmile Tzn spadla troche na poczatku, i
                      sie zatrzymala. Ale owoce jemy w duzych ilsociach, wiec moze dlatego.

Taa, Mentafolia, progesteron mnie zalal, chyba dobrzesmile Zauwazylam, ze tuz
                      przed i na poczatku jestem bardziej zmeczona. Ciekawe, czy to ma jakis
                      zwiazek...
                      • poppy76 Re: Ivinko 03.08.07, 21:52
                        Aha, wie ktora, czy takie duze skoki to normalne? w poprzednim cyklu mialam za
                        o 0.6 stopnia w cigu jednego dnia, teraz jest mniej, ale rownie dramatycznie,
                        no i rosnie. Moze to miec wplywa na skrocona lutealna? Jak znowu trafi mi sie 7
                        dniowa lutealna to sie zalamiesad
                        • poppy76 Re: Ivinko 03.08.07, 21:54
                          Uciekam, nie bede sama ze soba gadacbig_grin

Zapowiada sie cisza weekendowa, moze to i dobrze, bo ja pracuje, i to na
                          zwiekszonych obrotachwink
                          Odpoczywajacie moje drogie! Milego i owocnego weekendu zyczesmile
                    • tessie124 Re: Ivinko 03.08.07, 22:05
                      Dziewczyny,to chyba mój ostatni post przed wyjazdem... Beta buuuuuuuuu poniżej
                      0,1. Zastanawiam się czy powiększona macica może byc po prostu przed @ .... taki
                      pms??? Nie wiem... zobaczymy co dalej... Cały dzień zwariowany, zabiegany i
                      jeszcze pakowanie przede mną ;-(((( przyznam, że czytałam trochę po łebkach...
                      Sotie moja historia jest długa... ok 6 mies po ślubie nie staraliśmy sie bo
                      późno szczepiłam różyczkę... Później staranka .... lekarz bromek, dupek, dalej
                      clo i w końcu metformax. ... U M pojawiły się problemy i do 2 lat zajmowaliśmy
                      sie M (miał operację) odpuściłam... W styczniu ja zaczęłam znowu z innym ginem,
                      i teraz już co jest to wiesz... To tak naprawdę w wielkim skrócie, bo sorki, ale
                      jeszcze pakowanie przede mną...

Poppy będę główkować nad Twoim imieniem...
                      Mentafolia, jestem niepocieszona, że nie zatestowałaś.... czekam na smsa od
                      Ciebie: @ czy 2 krechy.
                      Trzymam kciuki za wszystkie czarne konie... Aneczka, Mercy... Mentafolia... i
                      kto jeszcze? Przepraszam zapomniałam kto...;-( Dbajcie o moją czarną
                      stajnię...wink))

Ja mam wrażenie, że do mnie dojdzie przesyłka jutro... ale zobaczymy... W
                      zeszłym cyklu miałam zwidy, że bociany zostawiły mi coś, więc te moje odczucia
                      to....;-(

Dziewczyny, będę o Was pamiętać... nie wiem kiedy będę w Fatimie, ale dowlokę
                      się tam choćby z @ i na czworakach... Wstąpcie może do kościółka która może
                      13.08 i westchnie w naszych intencjach... Jeśli któraś jest innego wyznania to
                      wg swojej wiary/ wyznania, ale zróbmy to w tym samym czasie... Postaram odezwać
                      się a przynajmniej aktualizować wykres... jutro bez tempki.

Kochane, muszę lecieć...

Pozdrawiam

Tess.
                      • tessie124 Aneczko.... 03.08.07, 22:17
                        Aneczko, dzięki odpisałam...

Pa, buziaki...

Tess.
    • mjulka Re: ````````````sierpień````````````` 03.08.07, 23:24
      wreszcie do Was dotarłam. Nadrobiłam zaległości. Olaboga, ile się tu działosmile!
      Żegnam czule wszytskie wyjeżdżające, życząc udanych wakacjibig_grin. A że prawie
      wszytskie naraz stąd spadacie, to się zrobi puuuustosad
      Matko, tyle ciekawych tematów poruszyłyście, że nie wiem od czego zacząćsmile A i
      się obśmiałam donośnie z kilku postówsmile
      Padam z nóg doczytam resztę jutro, a i napiszę, co w moich organkach po usg
      grasmile. Rzecz by można same dziwysmile

Jeszcze raz całuski dla urlopowiczek, obyście dostęp do netu znalazły i na
      bieżąco o rozwoju sytuacji informowałysmile
    • malutka1939 Re: ````````````sierpień````````````` 03.08.07, 23:30
      dziewczyny jestem z wami długo i krótko. Długo-bo od zawsze was czytam choć nie
      nadążam, krótko bo dopiero zaczynam mówić. Dziewczyny ja eim jaki mam problem,
      wiem ze nie mam szans na naturalną ciąze, ba nie mam nawet owulacji.... Ale
      nadziję mam jak każada z Was i mimo że kolejny raz brałam leki "usypiające"
      jajni to i tak miałam nadzieje bowiem pojaił się ból jajników w środku cyklu
      (myślałam ze może cud i mam owu) po 4 dniach plamienie z nieustającym bólem
      podbrzusza i głupia nadzieja i wmawianie sobie niemożliwych sytuacji. Dlaczego
      jestem taka naiwna? Dlaczego!! Właśnie przyszła @, żadna nowość..... a boli
      bardzo bo sama, ja głupia się nakręciłam, a wiadomo że że i tak nie mam
      szans........
      Powodzenia kochane. Częśc urlopuje oby skutki były podwójne, częśc zotaje i
      będziemy pisać...
    • wiosenka1 Re: ````````````sierpień````````````` 04.08.07, 06:24
      paaaaaa dziewczynki właśnie wyjeżdżamy, wracam w sobote, ale w niedziele po
      pieska jedziemy

wczoraj was ciut poczytałam
      oj ciekawa będę komu sie uda

Mjul;ka napisz smsa jak ktos zaciąży proszę Cię

paaaaaaaaaaa
      • sotie Re: ````````````sierpień````````````` 04.08.07, 08:26
        hej kochane, witam ziewająco w sobotni poranek smile
        matko, jakie tu hurtowe wyjazdy nastąpiły! Tess i Wiosenko, udanych urlopów,
        zregenerujcie się porządnie. Tessie westchnę tego 13-go, co mi tam.

Poppy, ja miewałam lutealną nawet 5-cio dniową, jesli Cię to pocieszy winkz tymi
        skokami to nie mam pojęcia :[ o, wyjeżdżamy w tym samym czasie wink na drugi
        turnus hehe a nad imieniem pomyslę, ale póki co nic mi do głowy nie przychodzi

mjulka, jak tam dziecię na koloniach? jeszcze nie wraca? wink

malutka, ściskam Cię mocno. szansa jest zawsze, nawet jak medycyna twierdzi
        uparcie, że to niemozliwe...

istota, o rany ale ci zazdraszczam Bieszczad(ów?), oj pojechałoby się na
        połoniny...

idę luknąc na grafiki smile
        • kae1 Re: ````````````sierpień````````````` 04.08.07, 08:49
          dzień dobry w sobotę smile
          u mnie pada..
          ja już po urlopie, więc zostaję i nigdzie się nie ruszam, dopiero w drugiej
          połowie sierpnia robimy wypad z mężem, taka sobie wycieczka smile
          mnie już tempka spada, czyli pewnie jakiś wirusik był, wszystko możliwe.. od
          córki mogłam się z1arazić1.. właśnie mi tu 1 wstawia smile) nie może się doczekać,
          kiedy w swoją grę zagra smile mały komputerowiec..
          • poppy76 Re: ````````````sierpień````````````` 04.08.07, 09:03
            Sobotnie bry brysmile

Szerokiej drogi i udanego urlopu zycze naszym wakacjnym dezerterkomsmile

Istota, dobrze Cie widziec, skad wiesz, ze nie bedziesz testowac? temp ciagle
            wysoko.

Kae, moze to rzeczywiscie wirus.

Sotie, zgadujcie, jak nie wyjdzie, to podpowiem raz jeszcze.
            Nie wiem, czy pociesza mnie Twoja 5dniowa lutealna, to cholera paskudne, ze
            nasze wlasne organizmy dywersje uprawiajasad

A u mnie znowu spadek. Mierzylam i wczoraj, i dzis po trzy razy, bo chcialam
            sie upewnic, ale temp zawsze taka sama, lub prawie taka sama byla. FF wyznaczyl
            mi owu. Szok normalnie, piekna czerwona linia. I obwiescil, ze szanse na ciaze
            male. Sam wiem, bo sie nie wstrzelilismysad a miesiac temu szanse byly duze.

I hmm, chyba mi sie wszystko pokickalo, bo chcialam zaraz wychodzic do pracy, a
            tu sie okazuje, ze mam jeszcze godzine!!!! Progesteronowy zawrot glowy? temp
            mierzylam o czasie, ufff, bo mam budzik nastawiony na te sama godzine
            codziennie. Ale jazdasmile

I dzis goraco. chyba lato zawitalo jednak do Londynu.
        • poppy76 Re: ````````````sierpień````````````` 04.08.07, 09:11
          Malutka, nie trac nadziei. Moze sie w koncu uda! Tfu, na pewno sie uda!!!! Ty
          masz wysokie fsh? jakie leki Ci podawali na uspienie jajnikow?

Dziewczyny, wczoraj pokazywalam swojemu M wykres i tlumaczylam, co i jak, i
          marudzilam oczywiscie, a on mnie pocieszyl, ze jego wujek i ciotka latami
          starali sie o dziecko, bezskutecznie, przeszli wszelkie mozliwe badania,
          powiedziano im, ze oboje sa nieplodni, i tyle. I pogodzili sie z tym, az tu
          ktoregos dnia, po kilkunastu latach 'wbrew naturze' ona w ciazysmile Po 40 chyba
          juz byla, on po 60.
          • poppy76 Re: ````````````sierpień````````````` 04.08.07, 09:17
            Nalozylam na siebie obecny i porzprzedni wykres. Buuu, one sa do siebie bardzo
            podobnesad(
            Juz trzymam kciuki za swoja lutealnasad
          • sotie Re: ````````````sierpień````````````` 04.08.07, 09:24
            Poppy czyś Ty Ewelinka??
            • poppy76 Re: ````````````sierpień````````````` 04.08.07, 09:29
              Czuje sie rozczarowana <foch>

Takie proste bylo?

A moze ja sie podpisalam w mailu do Ciebiesmile
              • sotie Re: ````````````sierpień````````````` 04.08.07, 09:32
                poszperałam tu i tam smile
                proste nie było, to ja taka yntelygentna no smile
                i też trzymam kciuki za Twoją lutealną smile
                • poppy76 Re: ````````````sierpień````````````` 04.08.07, 09:41
                  Aaaa, to ja z wrazenia padamsmile
                  Sotie, dobrze gadasz, yntelygentna jestes bardzosmile
                  cmok
                • poppy76 Re: ````````````sierpień````````````` 04.08.07, 09:46
                  Aha, jak dlugo bierzesz proesteron na wydluzenie lutealnej? Jak dluga byla bez
                  lekow? ta 5cio dniowa to byl wypadek przy pracy, czy typowo?

Tak sobie mysle, ze nie mam zlego, co by na dobre nie wyszlo, jak bede
                  wizytowac w pl, to juz bede znala dlugosc lutealnej i jak znowu bedzie krotka,
                  to poprosze ginke o progesteron na wydluzenie. Pewnie sama da i taksmile
    • ensata Re: ````````````sierpień````````````` 04.08.07, 09:46
      Słuchajcie dostałam sms od Wiosenki cyt "Widziałam stado bocków ok 20. Daj znać
      jak któraś zaciąży.Pa"

Zgodnie z zyczeniem daję na forum i ....cóż czekam na wieśći
      • sotie Re: ````````````sierpień````````````` 04.08.07, 10:07
        hehe kochana Wiosenka smile))

Poppy, ile biorę dupka? od lutego, to juz 7 cykl leci.
        a cykle wcześniej miałam nieregularne 18 do 38 dni, więc i lutealna bardzo
        różna, 5 dni to było minimum, parę razy się zdarzyło, to przy tych 18-dniowych
        cyklach. bywało i 8 dni, i 10, 11, 12 i 25.
        na dupku się wyregulowała długość cyklu 27-31 dni, zwykle 29 i długość
        lutealnej tym samym 11-12 dni średnio.
        • kae1 Re: ````````````sierpień````````````` 04.08.07, 10:15
          he, już wszystko się wyjaśniło z moim skokiem .. rota-wirus sad(
          będę mieć piękny weekend, nie ma co
          może powinnam usunąć tą wyższą tempkę z ff, bo mu zakłóci owulacje, zresztą sama
          będę wiedzieć

Wiosenka takie stado dojrzała.. tak po jednym dla każdej big_grin
          no ciekawe, co sierpień przyniesie
      • mjulka Re: ````````````sierpień````````````` 04.08.07, 10:43
        witam się w pochmurna sobótkęsmile
        Ale se pospałamsmile Właśnie oczka przecieramsmile

I wyjechało towarzycho hen hensmileJeszcze wykresów nie lukałam, ale doczytałam
        wczoraj, że w stajni Tess sporo wyścigowcówsmile I oby tak zostałosmile

Sotie ubiegłaś mnie z imieniem Poppysad Cholera za późno wstałam. No cóż jeszcze
        jest parę dziewczyn anonimowych, więc zagedek nie koniecsmile

A teraz strzelam, co u mnie. Uwaga! We czwartek poszłam na usg mojego
        szwankującego układu moczowego. Bardzo miła pani profesor, jeżdiła mi po
        brzuchu dobre minut 15, wszystkie narządy podejrzała i mówi, że ok. Uśmiech
        wyrył mi się na twarzybig_grin. No może poza tym, ze w pęcherzu kamiyczka już nie mam:
        ( a tak się do niego przywiązałam, hehe. I martwi mnie to, ze go w locie nie
        chwyciłam (ba! nawet nie poczułam, ze leci!), bo trudno teraz będzie określić
        skład chemiczny tego, co w nerce zalega. No i nie wiadomo jaką dietę stosować.
        No nic, w każdym razie ten nerkowiec nie duży 5 mm, może sie rozetrze na
        piasek. Jest szansa. I byłabym taka szczęśliwa, gdyby nie pytanko pani profesor
        o dzień cyklu. Aż mnie zimny pot oblał. okazało się, że widzi nie pęknięty
        pęcherzyk graffasad((( Załamka totalna. Pęcherzyk ma 23mm - 19dc, na piątkowym
        monicie (13dc) miał 22mm. Piątek/sobota - czułam ból owulacyjny. A z tej kurka
        owu nici... W te pędy więc dzwonię do Novum, streszczam historię i pytam, co
        dalej. W lodówce zapas pregnylu mam, myśle sobie, niech mi zastrzyk pierdykną,
        może pęknie. 23 mm, to pezrcież nie przerośnięty, nie. No i uprzejmy gin(nie
        mój niestety) potwierdza, że zastrzyk wskazany, ale dobrze by było co by mnie
        ktoś oblukał. Miał już komplet pacjentek, więc odesłał mnie do kumpeli. Znowu
        opowiadam babie, co mnie spotkało, a ona na to, że na zastrzyk już za późno. I
        mam 2 sprzeczne opinie lekarzy pracujących w jednej klinice, w dodatku klinice
        leczenia niepłodności... I jak tu za nimi trafić?!
        • sotie Re: ````````````sierpień````````````` 04.08.07, 10:49
          mjulka, to chyba dobrze że tamtego kamyczka już nie ma, jest nadzieja, że i ten
          co pozostał się rozmyje wink
          a z pęcherzykiem, dziwna sprawa, spróbowałabym dostać się do jakiegoś gina na
          wizytę, niech zobaczy, oceni i zdecyduje ostatecznie. nie wiem w sumie dlaczego
          miałoby byc za późno na pregnyl, ale ja nie fachowiec w końcu.
          czyli skoro owu nie było niepotrzebnie zrobiłaś awanturkę M wink
          • mjulka Re: ````````````sierpień````````````` 04.08.07, 11:01
            no właśnie, zupełnie zbędne nerwysad(( Nie powiedziałam mu o pęcherzolu, bo by
            tylko ręce zacierałbig_grin
            A z tą owu, to dziwna sprawa jak cholera. W końcu dopadłam gina. Ale monit nie
            jest miarodajny, jeśli przeprowadzany jest a)przez różnych lekarzy b)różnym
            aparatem, Np. mozna podobno pomylić pęcherzyk z ciałkiem żółtym, albo mogło byc
            tak, że był 1 pęcherzyk dominujący, który pękł o czasie a 2 wybujał właśnie
            terazsmile
            Gin uznał w każdym razie (i tu przychylam się do wypowiedzi Wiosenki, że jednak
            chłopy-giny roztropniejsze), że zastrzyk wskazany. Nawet jeśli za późno na
            ciążę, bo się jajo przeterminowało, to jest szansa, ze jednak pęknie i
            zmniejszy się ryzyko powstania torbieli. I wiecie, co jeszcze, ta ginka, która
            mówiła, że za późno kazała mi wziąć lueinę na wchłonięcie?! Pierwsze słyszę,
            żeby luteina była taka wszechstronna...
            • mjulka Re: ````````````sierpień````````````` 04.08.07, 11:03
              A za późno na ciążę, bo moje cykle po 28 dni mają. I zdaniem ginki pęcherzyk
              pękający w 20 dc, przy takiej długości cykli nie ma szans. Ale i tak nie kumam
              dlaczego odradziłą zastrzyk. Przecież jak nie pomoże, to i nie zaszkodzi.
              • sotie Re: ````````````sierpień````````````` 04.08.07, 11:16
                to stanęło na tym, że weźmiesz pregnyl? jeżeli tak, to słusznie.
                a progesteron ew. potem, żeby fazę wydłużyć.
                • mjulka Re: ````````````sierpień````````````` 04.08.07, 11:23
                  pregnyl zapodałam już w piąteksmile W poniedziałek polece na usg sprawdzić, czy
                  pękłbig_grin. Zastanawiające było to, ze po tej niby owu bolał mnie jajnik, tzn. ćmił
                  mnie nieprzerwanie. Teraz już wiem, ze to pęcherzyk powodował lekki ucisk. W
                  poniedziałek polecę na usg, sprawdzę dla św. spokoju, czy coś się zmieniło.
                  Choć myślę, że jeżeli ból ustąpi, będzie to dobrym zwiastunem świeżo pękniętego
                  pęcherzykasmile
                • mjulka Re: ````````````sierpień````````````` 04.08.07, 11:24
                  a to, że nie pękł, to chyba kara dla mniesmile Tak bardzo, chciałam sobie tę owu
                  powstrzymać (co by M się wstrzelił), że psyche zadziałałasmile Z piorunującym
                  efektemsmile
                • mjulka Re: ````````````sierpień````````````` 04.08.07, 11:27
                  aha, Julce obiecałam, że zabiorę ją we środę - wcześniej nie dam rady. Ryczy
                  dziecina jak bóbrsad(( Tak kocha mamusięsmile
                  • sotie Re: ````````````sierpień````````````` 04.08.07, 11:50
                    heh no to faktycznie wygląda na działanie podprogowe smile))
                    w takim razie zyczę owocnego bzykanka i pieknego płynu w poniedziałek smile
                    może córa w środę już nie będzie chciała wracać wink a nawet gdyby, to na
                    pierwszy raz chyba wystarczy.

uff skończyłam sprzątanie, teraz biorę się za siebie.
                    • mjulka Re: ````````````sierpień````````````` 04.08.07, 12:08
                      oj czuję, że nie pękłsad kłuje skubaniec dalejsad( oby podczas @ zlazł chociażsad(

Sotie, mnie się wydawało, że weekend mamy, a Ty w ferworze roboty?! Odpocznij
                      dziewczyno trochęsmile

A julka właśnie zmieniła zdaniesmile zostaje... jestem pewna, że wieczorem jej się
                      odmieni ponowniesmile

lecę na zakupki, jak dziecięcia niet, to się obywamy byle czym, ale i byle co
                      się kiedyś w końcu kończysmile
                      • mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 04.08.07, 12:44
                        Cześć dziewczynki

No i pusto się zrobiło,tyle wyjechało.W mniejszym tempie będzie postów
                        przybywało.
                        Ja od wczoraj robię za pielęgniarkę i służącą smile).Najlepsze jest to,że dobrze
                        mi z tym;chyba minęłam się z powołaniem ha ha.
                        • sotie Re: ````````````sierpień````````````` 04.08.07, 12:54
                          hej Mentafolia smile
                          Twojemu M chyba też dobrze? wink)))
                          • mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 04.08.07, 13:41
                            Mam nadzieję,że mu dobrze.
                            Znowu padło nieszczęsne"..kiedy?..."
                            Już mi się wyczerpuje limit odpowiedzi.
                            W ogóle jest mi smutno i znowu zaczęłam się zastanawiać nad swoim dziwnym
                            życiem,w którym od zawsze sporo było nieszczęśliwych zbiegów okoliczności i
                            pecha.
                            Po południu pójdę połazić po centrum handlowym,może sobie cos kupię i humor
                            wróci smile.To rady mojej przyjaciółki.Jak mamdołek to zawsze mówi " idź sobie coś
                            kup" .Pełny profesjonalizm ha ha...

Aha,moja córka szczęśliwie dojechała na obóz.Kamień z serca.
                            • malutka1939 Re: ````````````sierpień````````````` 04.08.07, 15:43
                              mentafolia no to miałaś faktycznie nosa z ta @ ale jak pojedziecie w przyszłym
                              cyklu na urlop na bedzie małe mentafoliontko- kurczę jaki dziwny wyraz hehehe
                              mnie nastrój troche sie poprwił choc do 12 umierałam, 4 razy prawie zemdlałam z
                              bólu brzucha ehhh cos tam złego z tym brzuchem...

poppy ja mam ogromne FSH, a teraz 3 cykle brałam cykloprogynovę taka co to panie
                              po 50 biora na złagodzenie skutków menopauzy....
                              • sotie Re: ````````````sierpień````````````` 04.08.07, 17:41
                                o, no panienki, nowy cykl nowa nadzieja! i Mentafolia, i Istotka, i Malutka.
                                Mentafolia, cieszę się że córa na miejscu. i mam nadzieję, że zakupy się udadzą
                                podwojnie, w sensie fizycznym i metafizycznym smile
                                i pamiętaj, że szklanka jest do połowy pełna, a nie do połowy pusta wink
                                życzę Malutka, żeby boleści szybko minęły.
                                spadam zaraz się ukulturalniać i resetować na przyszły tydzień smile miłego
                                popołudnia i wieczoru smile
                                • ewinka22 Re: ````````````sierpień````````````` 04.08.07, 18:40
                                  Jejku Dziewczyny a ja bez neta 3 dnisad( No i cóż też dzisiaj zaczynam nowy cykl, choc myślalam, ze dopioero jutro @ przyjdziesmile Wiecie tez biore cycloprogynovę jak malutka i teraz zacznę 3 opakowanie. Za jakieś 45 minut meżuś przyjedzie do mniesmile)super!smile Poczytam wszystko co napisałyście dopiero jutro bo teraz kolacyjkę szykujęsmile
                                  Pozdrawiam Was wszystkiesmile
                                  • poppy76 Re: ````````````sierpień````````````` 04.08.07, 21:30
                                    Alez sie pozmienialo od ranasad w sumie, moze to i dobrze, nowy miesiac, nowa
                                    nadziejasmile

Malutka, dziewczyno, menopauza? Wiem, ze czasem dopada wczesnie. Ile masz lat?
                                    Az sie zdenerwowalam! PRzepraszam za tyle pytan, jak sie to leczy?
                                    Trzymam kciuki za pozytywne rozwiazanie problemow. Buziak

Mjulka, myslisz, ze bys dala rade? Mnie Sotie podlamala blyskawiczna akcja,
                                    nawet zagadek zadawac nie umiem;D A ten Twoj pecherzyk to lobuz jeden! Miejmy
                                    nadzieje, ze peknie, byle nie z hukiem!

Sotie, dzieki za info, zaskoczylas mnie 25 dniowa lutelalna. No chyba, ze
                                    pomieszalam i to dluosc cyklu, a ze pms mnie dopadl, to wszytko mozliwe.
                                    Czyli generalnie dupek spelnia swoja role, powoli sie nastawiam, ze moze bede
                                    musiala go brac.

Czyli Mercy nam zostala, i Noemi. Gorgonia tez ladnie do przodu idziesmile
                                    Mnie mozna wypisac z wyscigu, bo nie trafilismy w owu. Wiosenka?
                                    A moze nasza Tessi nam zrobi niespodziankesmile

Ewinko, bedziesz w dobrym towarzystwiesmile

Mentafolia, nigdy nie jest za pozno na zmiane zawodu. Wiesz, ja podziwiam Twoj
                                    spokoj i pogode ducha oraz dystans do wielu spraw!
    • malutka1939 Re: ````````````sierpień````````````` 04.08.07, 21:59
      No poppy niestety przedwcześnie wygasającej rezerwy jajnikowej nie da sie
      wyleczyc sad gdyby dało sie przeszczepić jajniki to ja bym sie kwalifikowała ale
      jak wiadomo tych narządów nie przeszczepiają. Moge liczyć tylko na cud. mam
      jeszcze plan awaryjny. Ale o tym innym razem smile
      • poppy76 Re: ````````````sierpień````````````` 05.08.07, 08:41
        Malutka, nie pociesze Cie, ale przeszczepiaja.
        news.bbc.co.uk/2/hi/health/3685174.stm
        news.bbc.co.uk/1/hi/health/6924014.stm
        www.cbsnews.com/stories/2005/06/08/health/main700303.shtml
        To dopiero poczatki! Najpierw przeszczepiali od identycznych blizniaczek, potem
        nieidentycznych, a teraz wlasne tkanki, pobrane np przed chemioterapia.
        Czytalam pare dni temu artykul w jakiejs gazecie. Czyli generalnie, za 10-15
        lat to moze byc norma jak in vitro.
        Nie wiem, jak to bedzie wygladalo w naszym kraju, bo tego nie mozna pzewidziec.

Dobrze, ze masz plan bsmile

Milej niedzieli wszystkim. oczywiscie ide do pracysad A mamy 3 dzien lata,
        goraco, slonce... Normalnie zapomnialam, jak to jest. Ale co z tego, i tak
        siedzie w murach.
        • malutka1939 Re: ````````````sierpień````````````` 05.08.07, 10:15
          kurcze poppy zasze to jakies pocieszenie wink wiesz ja za 10,15 lat na 1000% bede
          miala dzieci smile)) ale wiem ze bardzo dużo kobiet ma taki problem jak ja i ta
          liczba niestety wciąż rośnie więc to super ze medycyna idzie w tym kierunku smile U
          nas też dzis ładna pogoda choć do lata to troche brakuje big_grin ale jak słoneczko
          świeci to już jest git. Pozdrawiam Mała
          • sotie Re: ````````````sierpień````````````` 05.08.07, 10:41
            hej niedzielnie smile
            malutka, brawo za postawę, zawsze trzeba mieć nadzieję! smile
            no ciekawe jak tam nasz czarny koń czyli mercy wink
            Mentafolia, jak nastroje i zakupki?
            Poppy, nie pokręciłaś, lutealna 25 dni mi się raz trafiła, tak mi się
            przynajmniej wydaje ;] to przy długaśnym cyklu.
            gdzie pracujesz, że tak Cię w weekend wykorzystują?
            pozdrawiam przetrzebioną załogę wątkową smile)
            • mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 05.08.07, 11:14
              Elo babki

U nas pogoda piękna,nastrój lepszy,ale z radości jakoś nie skaczę.
              Wczoraj spotkaliśmy się z siostrą M,która ma 4 miesięczną córkę.Całe popołudnie
              Mała była moja,omal jej nie zjadłam ,taka słodka smile)
              Dziewczyny,my też takie niuńki będziemy miały,zobaczycie smile)

Nie kupiłam nic,ale przymierzam się do jednego sweterka z Benettona,którą to
              firmę bardzo lubię.Z tym,że sweter jest różowy,nie wiem czy juz za stara nie
              jestem na takie kolory.

Tak pozazdrosciłam Tess,że wczoraj wieczorem z niezłych zapasów alkoholowych M
              wyszperałam butelkę portosmile)...wesoło nam byłosmile
              • sotie Re: ````````````sierpień````````````` 05.08.07, 11:20
                Mentafolia, no co Ty?! jaka stara? nikt Ci w metrykę na ulicy nie zagląda wink a
                wyglądasz tak, że spoko w różówym git big_grin
                i dobrze, że nastrój lepszy, to chyba zbawienny wpływ porto wink))
                myśmy wczoraj bawili na offowym teatrze, baaardzo fajnym, a potem piwko w
                ogródku. było miło, ale dziś jakoś mało żywotni jesteśmy wink
                • mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 05.08.07, 11:25
                  Dzięki Sotie,może pójdę dzisiaj jeszcze raz go zobaczyć.
                  Mówisz,że nie będę wygladała jak Doda-Elektroda? smile)

Malutka,o Twoich problemach wiem dużo,często gadałyśmy,to juz dlatego nic o tym
                  nie piszę.Ale czytam i wiem.
                  • malutka1939 Re: ````````````sierpień````````````` 05.08.07, 11:26
                    wiem mentafolia wiem smile leć po sweterek i tyle hihih
                  • malutka1939 Re: ````````````sierpień````````````` 05.08.07, 11:31
                    dziewczyny jak wam juz pisałam od połowy poprzedniego cyklu miałam cholerne bóle
                    brzucha, wczoraj przyszła @ ale ta @ dziwna strasznie... mało ze wyłam z bólu
                    brzucha wczoraj do południa az do zemdlenia bolało to jeszcze krwawienia sa
                    dziwnego koloru. Kurcze sory ze tak ze szczególami ale to dziwne, one sa czarne,
                    taki ciemniarny brąz wręcz czarny!! wygląda jak smoła!! Sory naprawde ale
                    martwie sie czy to może nie jakies zapalenie czegos.... wiecie czemu tak?
            • malutka1939 Re: ````````````sierpień````````````` 05.08.07, 11:21
              mentafolia kupuj sweterek jak sie spodobał a nie pierdziel żes za stara na
              różowy!!! Benettona u nas nie ma to bedziesz musiała czekac az do Wrocka
              pojedziesz ehehehheh Kupuj sie podoba i koniec. A ja dzis tez jade na zakupki, a
              teraz wypełniam wniosek kredytowy big_grin
              • mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 05.08.07, 11:28
                Malutka,jest u nas Benetton od kilku chyba dni.W hotelu Łysogóry,na dole,jadąc
                autem jakis szyld widzialam.Ciekawe co za asostyment tam mają he he..pewnie
                jakas tragedia grecka,jak zwykle u nas.
                • sotie Re: ````````````sierpień````````````` 05.08.07, 11:30
                  Doda Elektroda? buahahhaa myślę, ze nie będziesz TAK wyglądała smile
                  a teraz nie ma przecen czasem? ja bym tam zaszalała w galerii dominikańskiej
                  eh...
                  • malutka1939 Re: ````````````sierpień````````````` 05.08.07, 11:32
                    przeceny sotie to już chyba sie kończą bynajmniej u nas na południu smile
                    • sotie Re: ````````````sierpień````````````` 05.08.07, 11:38
                      malutka, nie mam pojęcia co to może być, masz jakiegoś lekarza prowadzącego??
                      może by tak zadzwonić do niego?
                      • malutka1939 Re: ````````````sierpień````````````` 05.08.07, 11:41
                        mam w Novum, ale on jest na urlopie do 15 sierpnia a 24 sierpnia mam wizyte alke
                        to jeszcze 3 tygodnie....
                        • sotie Re: ````````````sierpień````````````` 05.08.07, 11:44
                          to może jeżeli bardzo Cię to niepokoi, to zadzwoń do Novum, powiedz, że Twojego
                          lekarza nie ma, a masz problem i chciałabyś z kimś porozmawiać. powinni Cię z
                          jakimś ginem połączyć, który coś doradzi.
                          • malutka1939 Re: ````````````sierpień````````````` 05.08.07, 11:47
                            masz racje chyba zadzwonie.... a moze pojade do swojego poprzedniego gina niech
                            mnie przebada, zrobi USG moze rzeczywiście cos tam nie gra.
                          • malutka1939 Re: ````````````sierpień````````````` 05.08.07, 11:47
                            tym czasem jade do teściowej na kawke big_grin
                            • mjulka Re: ````````````sierpień````````````` 05.08.07, 12:47
                              i ja się do przerzedzonego niedzielnego grona staraczek dołączamsmile
                              z kacem gigantemsmile

byłam wczroraj, ło matko, na discobig_grin
                              gdyby nie potężna dawka akoholu, która mocna znieczuliła moją percepcję,
                              czułabym się jak pacjent oddziału geriatycznego w tych klimatach. No srednia
                              wieku 18sad(((
                              Ech, zostały mi już tylko dancingisad(((

ale bylo w sumie fajnie, i nogą zakręciłąm i biederkiem też. I prawie łomot od
                              nadymanej małolaty na parkiecie byśmy z przyjaciółką zaliczyły. Noc pełna
                              wrażeń i nie podobna do innychsmile Szczęśliwie rozeszło się po kościach a
                              skończyło w barze na drinkusmile

jajnik pobolewa, więc obawiam się, ze jednak pęcherzyk nie pękł. Ale chociaż,
                              pierwszy raz od dawna robiłam wszystkie złe rzeczy, staraczkom zabronione, bez
                              wyrzutów sumienia. Nawet z pół paczki papierochów wypaliłam. A co tam!

W wykresy nie lukałam jeszcze, ale rozumiem, że wszędobylska @ nawiedziła co
                              niektóre z Was/Nassad(( Łączę się zatem w smutkusad(

Miłej niedzieli!
                              • mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 05.08.07, 12:57
                                Sotie,są jeszcze przeceny,ale te swetry to akurat z nowej kolekcji,po 150 zl.
                                Ja do dominikańskiej raczej juz nie zaglądam,wolę Pasaz Grunwaldzki.Większe
                                toto,więc mam wrażenie,że jest pusto.Poza tym jest więcej sklepów,m.in.duża
                                Zara.
                                Malutka,też nie wiem co się u Ciebie dzieje,ale taka ciemna krew może być,kiedy
                                hemoglobina się utleni,czyli być może jest to jakieś zatrzymane,nieco starsze
                                krwawienie.

Mjulka,powiadasz,że na zabawie młodzieżowej byłaś? smile)
                                • sotie Re: ````````````sierpień````````````` 05.08.07, 13:22
                                  hehe Mjulka, no proszę balety zaliczyłaś i to jeszcze ze szturchankami wink)))) a
                                  te na oko 18, to pewno trzynastolatki wink))

no, ja jestem złakniona galerii handlowych, bo u mnie jako takich niestety nie
                                  ma, buduje się dopiero jeden taki moloch ogromniasty, z utęsknieniem czekam na
                                  otwarcie, bo ma być H&M w końcu wink w tym Grunwaldzim to chyba nie byłam, parę
                                  razy w Dominikańskiej i to dośc dawno. a ostatnio spędziłam cały Boży dzien w
                                  Starym Browarze w P-niu i zoastawiłam tam więcej niż miałam hehe Zary wyszłam
                                  z gustowną koszulką smile
                                  • malutka1939 Re: ````````````sierpień````````````` 05.08.07, 13:45
                                    H&M też lubię hihih ale u nas Mentafolia nie ma no nie smile chyba ze ja znowu nie
                                    na czasie smile))) Dziewczynki zostawiam Was do wieczorka lece z moim M na zakupki
                                    tylko ze niestety nie do galerii o których piszecie smile zostaja mniejsze big_grin ale
                                    co tam jak sie chce to sie kupi nie nie!! Buziaczki miłej niedzielki i walki z
                                    kacem smile
                                  • kae1 Re: ````````````sierpień````````````` 05.08.07, 13:45
                                    dzień dobry niedzielne, nic mi się nie chce..
                                    jadę się przewietrzyć, może mi świeże powietrze dobrze zrobi
                                    drożdżówka, kocyk, ciepła herbatka i otoczenie natury
                                    trzymajcie się, do jutra smile
                                    • sotie Re: ````````````sierpień````````````` 05.08.07, 14:27
                                      no i wszystkie wyfrunęły :]
                                      • mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 05.08.07, 14:42
                                        Ja jestem.
                                        W TV formuła1 ;ja po trzech okrążeniach jestem znudzona jak mops,a M o bożym
                                        swiecie zapomina.Podejrzewam,że nawet zapomniał,ze siedzę obok ha ha.

Poesemesowałam trochę z córką,wszystko u niej ok.smile)Zresztą moja to chyba
                                        totalne przeciwieństwo mjulkowej Małej smile).. tylko jej powiedzieć o wyjeździe,a
                                        w pół godziny jest gotowa,choćby na koniec światasmile

Ciekawe co u Teresy.Ależ jej zazdroszczę wodoku na ocean...mam nadzieję,że
                                        odpoczywa i regenureje skołatane nerwy...
                                        • sotie Re: ````````````sierpień````````````` 05.08.07, 15:06
                                          eeee formuła 1 - nudziarstwo ;P
                                          myślisz, że Tess już dojechała? oni chyba autem jechali?
                                          fajna Twoja córa smile
                                          a ja jak zwykle w garach ;] popełniłam już ogórki po meksykańsku (pyyycha),
                                          teraz zupę grzybową, a jeszcze czeka mnie drugie. a mój em w niedzielę taki
                                          nienażarty wink))
                                          • mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 05.08.07, 15:13
                                            Autem???
                                            O żesz,myślałam,że letadlem...
                                            Daj przepis na te ogórasy mexico,ciekawe co to za cudo smile)

Ja u M nie gotuję,tylko sniadania,sałatki i pseudokolacje.Jakos do tej pory nie
                                            udało nam się garnków kupić he he.
                                            Wczoraj byliśmy we włoskiej na pizzy,dzisiaj może w Ikei coś zeżremy,bo idziemy
                                            szukać garów smile)
                                            • sotie Re: ogórki po meksykańsku :) 05.08.07, 15:47
                                              ogórki sa bombowe, pikantne i proste w obsłudze smile

przepis:
                                              2,5kg ogórków
                                              4 łyżki soli
                                              3 łyżki chilli
                                              główka czosnku
                                              8 łyżek oliwy z oliwek

zalewa:
                                              60dkg cukru
                                              1,5 szklanki octu 10%

ogórki pokrojone wzdłuż na 4 części włożyć do miski, dodać 4 łyżli soli,
                                              wymieszać, odstawić na 6 godzin.
                                              odcedzić z wody. posypać chilli (najlepiej 2 Łyżki chilli con carne i 1 łyżka
                                              czystego chilli), dodać wyciśnięty czosnek (ja daję 2 główki), dodać 8 łyżek
                                              oliwy, wymieszać.

cukier z octem zagotować, wrzącą zalewą zalać ogórki w misce i zostawić na 12
                                              godzin. od czasu do czasu pomieszać.
                                              gdy mają smak i kolor powkładać do słoików, zalać wodą z miski i zakręcić. nie
                                              gotować.

nadają się do spożycia od razu, a mogą stać i rok smile
                                            • sotie Re: ````````````sierpień````````````` 05.08.07, 16:05
                                              to i insze gadżety w ikei zakupić mozesz smile
                                              a co do Tess, to głowy za to auto nie dam, ale mam takie wrażenie smile
                                              w każdym razie też oceanu, i nie tylko, dziko zazdroszczę smile))
                                              zapchałam ema czekoladą, to mam trochę spokoju smile
                                              • mjulka Re: ````````````sierpień````````````` 05.08.07, 18:28
                                                melduję się i jasmile

wróciłam od mamusi, która to uraczyła mój skołatany alkoholem żołądek
                                                rosołkiemsmile mniam mniamsmile

Mentafolia, pewnie jak moja Mała podrośnie też nie utrzymam jej w chałupiesmile

Sotie, a te ogórki to węże mogą być czy lepsze te gruntowe?
                                                • sotie Re: ````````````sierpień````````````` 05.08.07, 19:00
                                                  mjulka, ogórki gruntowe smile
                                                  a rosołek bdb na kaca smile
                                                  • mjulka Re: ````````````sierpień````````````` 05.08.07, 20:40
                                                    to jutro zarzucę ogórasysmile przepis brzmi pyszniesmile
                                                    rany! ale tu na wątku życie zamarłosad
                                                  • sotie Re: ````````````sierpień````````````` 05.08.07, 20:58
                                                    oj zamarło zamarło, cóż sezon ogórkowy smile)))
                                                  • malutka1939 Re: ````````````sierpień````````````` 05.08.07, 21:01
                                                    kurcze te ogórki to faktycznie ciekawy przepis big_grin a ja wróciłam z zakupków choć
                                                    niewiele kupiłam sad jakos dnia nie miałam. Teraz grilik na kolacje no i
                                                    leżakowanie smile Jutro od nowa sad praca, praca, praca bllleeeee
                                                  • mjulka Re: ````````````sierpień````````````` 05.08.07, 21:04
                                                    a ja właśnie doszłam do siebiesmile
                                                    i czuję ssanie, gdy Malutko o Twoim grilu czytamsmile
                                                    Idę coś oszamaćsmile
                                                  • sotie Re: ````````````sierpień````````````` 06.08.07, 08:39
                                                    ło matko, cisza na morzu, bałwanki śpiom chyba wink
                                                    nic się nie dzieje, nikt nie testuje bu
                                                    Mentafolia chyba w tej IKEI utknęła wink
                                                    miłego dzionka smile
                                                  • poppy76 Re: ````````````sierpień````````````` 06.08.07, 09:30
                                                    Ano spiomsmile
                                                    Mam klasyczne objawy ciazowe jeszcze sprzed owulacjibig_grin
                                                    bol cycow, powieszenie ich, sennosc (o 21 w lozku wczoraj i pzedwczoraj chyba,
                                                    ogolnie spie na stojaco), mdlosci (nie moge nawet jezyka wyczyscic, bo mnie
                                                    zbiera), cholerne wahania nastrojow, kremowa wydzielina w duzych ilosciach, jak
                                                    nigdy wczesniej, bole i skurcze brzuch jak na @, obsyfienie, no i chetka na
                                                    ogorki kiszone, plus zapach kawy powoduje odruch wymiotny.
                                                    No, 5dposmile

Prawda jest taka, ze ja nawet testowac nie bede, bo sie minelismy z owulacja w
                                                    tym cyklubig_grin
                                                    Jednym slowem, moj organizm oszalal, he he, co dla mnie, jako wlascicielki,
                                                    jest cholernie meczace!!!!

Wasze ogorasy wygladaja zachecajaco, ale ja tu nawet gruntowych nie widzialam,
                                                    no chyba, ze wyprobuje przepis jak do Polski pojade.

Dziewczyny, opowiedzcie cos o wroclawiu, pls, moja rodzina odmowila,
                                                    powiedziala, ze nie poznam, i tyle. Rok mnie nie bylo. jaki pasaz grunwaldzki?
                                                  • sotie Re: ````````````sierpień````````````` 06.08.07, 09:36
                                                    Poppy, o Wrocku i wszelkich pasażach pewno Mentafolia Ci opowie szczegółowo smile))

a co to jest powieszenie cycków??? smile
                                                  • poppy76 Re: ````````````sierpień````````````` 06.08.07, 09:48
                                                    Sotie, powieKszeniebig_grin
                                                    To kolejny objaw, he he, juz pisac nie potrafiesmile

Rany Julek!

Mam nadzieje, ze lutealna wytrzyma +/- 11-12 dni. 7dniowa wysle w choleresad
                                                    Progesteron wszystkiemu winny, malpiszon jeden!
                                                  • poppy76 Re: ````````````sierpień````````````` 06.08.07, 09:51
                                                    Slonce dzis poszlo sie chlastac, blekit pokryty wstretna szarosciasad
                                                    Mam jutro wolne, i pewnie bedzie padaaac.
                                                    A M mial mnie zabrac do parku na piknik!
                                                  • sotie Re: ````````````sierpień````````````` 06.08.07, 10:02
                                                    więc życzę pięknej pogody i długaśnej lutealnej smile
                                                    u mnie piknie smile jeszcze 7 dni roboczych i urlop! haha
                                                  • mjulka Re: ````````````sierpień````````````` 06.08.07, 10:07
                                                    jak ja zazdroszczę tych wszystkich urlopów, swój w chacie przesiedziałamsad(((
                                                  • mjulka Re: ````````````sierpień````````````` 06.08.07, 10:06
                                                    Dzień Dobry! Wstałam i jasmile
                                                    Poppy ja objawy ciążowe identico jak Twoje miałam od zeszłej soboty do
                                                    czwartku, kiedy to dowiedziałam się, że jednak owu nie było, heheheh. Ustąpiły
                                                    jak ręką odjął...I dobrze mi z tym, bo się nakręcać nie mogę. Ale, że mnie
                                                    pęcherzyk zaskoczył, postanowiłam od przyszłego cyklu nie dać się mamić
                                                    naturalną owu. Mam już receptę na clo i pregnyl.
                                                    a mentafolia, albo w Ikei zapuściła korzenie, albo M większej opieki zaczął
                                                    wymagaćbig_grin
    • kae1 Re: ````````````sierpień````````````` 06.08.07, 08:37
      no i mamy kolejny poniedziałek, dzień dobry smile
      Wy tu ogórki robicie, a ja się na koncert wybrałam, no i sobie poskakałam smile
      te ogórki wydają się pyszne, może spróbuję, bo mój M wszystko chili przyprawia
      kiedyś robiłam też ogórki w zalewie musztardowej, smaczne były, lekko pikantne,
      zawsze to coś innego smile
      • claire_s Re: ````````````sierpień````````````` 06.08.07, 10:50
        Witajcie, tempo tego watku mnie wykancza! Nie daje rady jednoczesnie przeczytac
        i napisac, buuuu. Chyba sie przeniose na jakis bardziej emerycki wateczek,
        hehehe.
        U nas dzis pieknie, slonecznie i cieplo. Jak to w poniedzialek, kiedy trzeba
        isc do pracy, hehehe. Ale wczoraj tez bylo cudnie, zrobilismy sobie z M i
        synkiem aktywny weekend i teraz czuje wszystkie miesnie, a najbardziej
        posladki!!!
        I zostaly mi juz tylko 3 piguly do wylykania, hurrrra!
        • sotie Re: ````````````sierpień````````````` 06.08.07, 10:57
          no ale u nas to właśnie jak u emerytów ostatnio, spokojnie wszystko nadrobisz
          claire wink
          • nuluska Re: ````````````sierpień````````````` 06.08.07, 11:17
            Witam Was również w poniedziałek
            Ja od dziś na urlopiku. Co prawda niegdzie nie bedziemy wyjeżdżać, w domciu
            zrobię to i owo. No i przede wszystkim nie będę miała zaległości na forum smile
            Ehh jak przyjemnie wyspałam się do woli, siedzę sobie tu na kawce, a tam w
            pracy kumpele szaleją smile)
    • martucha90 a ja ponownie w kwestii bociana 06.08.07, 11:25
      Chciałam zameldować, że znów widziałam bociana smile Tym razem w oliwskim zoo. To
      już drugi w ostatnim czasie smile
      Ale czy to coś da... Czuję, że znów nie wyszło. Po prostu CZUJĘ. Boli mnie
      brzuch jak na @ i jajniki też trochę. Mam teraz 17 dc, do @ jeszcze 2 tygodnie.
      Identycznie się czułam w ciągu ostatnich kilku cykli. No, ale nic to, uszy do
      góry. Pozdrawiam! M.
      • gorgonia_m Re: a ja ponownie w kwestii bociana 06.08.07, 11:35
        Witam również! Ja też widziałam w weekend bociany, też w zoo - tyle, że one
        jakieś nielotne (skoro im nie uciekają) więc próśb do nich nie składałam...
        Zresztą u mnie już po oczekiwaniu, już mam przedokresowe plamienia.. A tak sie
        starałam w tym cyklu, co do godziny brałam dupka (bo myślałam, że może to przez
        moje zapominalstwo)... no cóż... Aha przeszłam przez wszystkie objawy ciążowe
        (juz zdążyłamsmile najdziwniejsze są te nudności - pytałam lekarki, ale mnie zbyła
        mruknięciem o niedomodze lutalnej. Kurcze, z tego powodu mi przed @ niedobrze?
        Nie kumam tego...
        • martucha90 Re: a ja ponownie w kwestii bociana 06.08.07, 11:40
          > najdziwniejsze są te nudności - pytałam lekarki, ale mnie zbyła
          > mruknięciem o niedomodze lutalnej. Kurcze, z tego powodu mi przed @ niedobrze?
          > Nie kumam tego...

Też tak miałam ostatnio i też nie wiem co to jest. Było mi niedobrze w czasie
          @, aż mi się kręciło w głowie. Chyba pierwszy raz w życiu tak miałam. Ale
          przyczyn może być dużo, np. pogoda, ciśnienie itp. Pozdrawiam!
          • gorgonia_m Re: a ja ponownie w kwestii bociana 06.08.07, 11:47
            No to u mnie co cykl zła pogoda i ciśnieniewink Niestety to się powtarza, chyba
            zacznę zaznaczać w FF, w którym dniu po owu, może zawsze tak samo? Potem się
            spytam lekarza... i nie dam się zbyć!
          • ivinka275 Re: a ja ponownie w kwestii bociana 06.08.07, 11:52
            Bry smile
            O mdłościach w lutealnej gadają, to ja dołożę swoje smile
            Po prawidłowej owulacji progesteron sobie rośnie i rośnie, osiągając apogeum
            około 7-8 dpo. I potem w zależności od sytuacji spada przed @ lub rośnie gdy
            ciąża. I to on powoduje, że powiększają nam się cycki, mamy wzdęcia, gorszą
            cerę, huśtawki emocjonalne i uwaga: rozluźniają nam się mięśnie krtani (czy
            cosik podobnego) przez co odczuwamy mdłości. I tego będę się trzymać smile))
            • mjulka Re: a ja ponownie w kwestii bociana 06.08.07, 12:11
              Ivinko, Ty nasz specusmile
              Ale mięśnie krtani?! Dobrebig_grin
              • ivinka275 Re: a ja ponownie w kwestii bociana 06.08.07, 12:14
                Mjulka, proszę się nie śmiać smile))))))))))))
                Niech no tylko znajdę źródło smile))))))))))))
            • aneczka_78 Re: a ja ponownie w kwestii bociana 06.08.07, 12:13
              Smsik od Asi (Tessi):
              "Jest delikatna @. Dorwe neta dziś lub jutro. 13 Fatima. Do tej pory tak było
              gorąco, że nie było czasu na doł. Myślę o Was. Pozdrawiam Asia"
            • gorgonia_m Re: a ja ponownie w kwestii bociana 06.08.07, 12:15
              hmmmm, to by znaczyło, że ja progesteron mam wysoki, tylko skąd plamienia przed
              @? Chyba powinnam zbadać go zwyczajnie, ale 11dpo to już raczej za późno, co nie?
              • sotie Re: a ja ponownie w kwestii bociana 06.08.07, 12:34
                gorgonia, teraz to wynik niemiarodajny będzie, lepiej zbadaj w następnym cyklu.
                aneczka, dzięki za smsma tessowego smile mam nadzieję, że nam tu wszystko ładnie
                opowie wink)
                • mentafolia Re: a ja ponownie w kwestii bociana 06.08.07, 12:46
                  Cześć
                  W Ikei kupiłam dywanik,świeczki i patelnię za 8.90.
                  Niedawno wstałam,jeszcze nie wiem o co chodzi.
                  Mnie tez bardzo podoba się przepis ogórkowy,będę robiła niebawem.
                  poppy,eee tam,bez przesady,ściemniaja Ci,w ciągu roku to aż tak sie nie
                  zmieniło.
                  Na Placu grunwaldzkim od kwietnia jest Pasaz grunwaldzki ( dużo sklepów i to
                  fajnych ),architektonicznie dno,a przy Powstańców i Swobodnej Arkady
                  Wrocławskie -architektonicznie ,moim laickim okiem ,niezłe,lubię takie
                  zaokrąglone bryły.wewnątrz akwarium z maluśkimi rekinkami,ale mnie to akurat
                  nie podnieca smile)..ha ha,zaraz zdradzę Ci wszystkie tajemnice budowlane
                  Wrocka smile)
                • gorgonia_m Re: a ja ponownie w kwestii bociana 06.08.07, 12:46
                  Dzięki Sotie, też mi się tak wydawało.
                  Od przyszłego cyklu zmieniam też Bromergon na Norprolac. Niby dzisłają podobnie,
                  ale na Bromku ciągle źle się czuję... Może inny lek też cos poprawi (rany, ale
                  jaka kasa na niego idzie - musi zadziałać szybko, bo inaczej zbankrutujęwink
                • mjulka Re: a ja ponownie w kwestii bociana 06.08.07, 12:47
                  oj! jak dobrze, że Teresce upał dowaliłbig_grin i nie miała juz sił na dołysmile
                  A opowiadać z pewnością będzie miała cobig_grin
                  • sotie Re: a ja ponownie w kwestii bociana 06.08.07, 14:11
                    no, upał dla Tessie widać zbawienny wink
                    ales se pospała Mentafolia, zazdraszczam! i muszę koniecznie to dno
                    architektoniczne zobaczyć wink
                    Gorgonia, jeszcze nie słyszałam o osobie, która na bromku się dobrze czuje
                    • ivinka275 Re: a ja ponownie w kwestii bociana 06.08.07, 14:16
                      Sotie, Słonko, ja, jaaa, jaaaaaaa smile
                      Co prawda biorę go zawsze podczas posiłku, bo kiedyś (tylko raz) witałam się z
                      sedesem jak wzięłam na pustaka smile
                      • sotie Re: a ja ponownie w kwestii bociana 06.08.07, 14:30
                        heh no to tylko potwierdzasz regułę jako wyjątkowy wyjątek wink
                      • gorgonia_m Re: a ja ponownie w kwestii bociana 06.08.07, 15:23
                        Ivinko, sorki, że Cię wypytam, ale jaką dawkę bromka bierzesz? Tylko na noc? Czy
                        w dzień też?
                        • ivinka275 Re: a ja ponownie w kwestii bociana 06.08.07, 15:32
                          Gorgonia, biorę 1/2 bromka, i tylko na noc, oboje ginekolodzy, do których
                          chodzę powiedzieli mi to samo, że najlepiej tuż przed snem i podczas posiłku.
                          Był z tym kłopot ponieważ ja od godz 18 już nic nie jadam, ale od ponad
                          miesiąca jest to banan lub jakiś inny owoc.
                          Mam hiperpro czynnościową, tylko po MTC podwyższoną, ale o ponad 25 razy więc
                          jadę na bromku równo. Mam wrażenie, że nie zaszkodzi, a nuż pomoże smile
                          We wrześniu idę ją zbadać ponownie, chyba smile
                          A Twój wynik jaki jest?
                          • gorgonia_m Re: a ja ponownie w kwestii bociana 06.08.07, 15:50
                            Ivinka, ja miałam wynik tuż ponad górną granicą, a po mtc jakies 15 razy więcej
                            (ile dokładnie to musiałabym looknąć do badań) Dostałam na początku połowkę na
                            noc, a po miesiącu (znaczy cyklu)całego bromka.
                            Przez pierwsze dni rano miałam zawroty głowy, dosłownie nie mogłam podnieść
                            głowy, teraz jestem rano zmulona (co nie wpływa korzystnie na godzinę pojawiania
                            sie w pracywinkPodobno do bromka można się przyzwyczić, ale ja się już 3 cykle co
                            najmniej męczęsad
                            A jak wieczorem wypiję jeszcze jakiegoś drinka to rano jest tragedia po prostu...

Teraz się tak zastanawiam, bo lekarka (nie mój stały lekarz) zmieniła mi bromka
                            na Norprolac w stosunku 1:1, a z tego co czytałam to Norprolac działa silniej.
                            Bossssz, ja nie powinnam tyle czytać w necie....., albo może podręcznik do
                            ginekologii sobie kupić?smile
                            • ivinka275 Re: a ja ponownie w kwestii bociana 06.08.07, 15:56
                              To zaczynam wierzyć, że ja i jeszcze cztery inne kumpele na bromku jesteśmy
                              wyjątkowymi wyjątkami.
                              Gorgonia, a po tej połówce, na początku brania, też tak źle się czułaś?
                              Czy dopiero jak całą zaczęłaś łykać?
                              Nie to, że się dziwię, tylko dopytuję, bo dla mnie to właśnie złe samopoczucie
                              jest odmienną sytuacją.
                              I bierzesz go tylko na noc?
                              Posłuchaj, jest jeszcze coś takiego jak bromocorn(?), ale jak po bromku tak się
                              czujesz to pewnie po nim też nie będzie dobrze.
                              • gorgonia_m Re: a ja ponownie w kwestii bociana 06.08.07, 16:14
                                Biorę tylko na noc. Przez pierwszych kilka dni po połowce fatalnie się czułam,
                                później juz tylko lekkie zmulenie rano, właściwie, gdyby mi wystarczyła połówka
                                może dałabym radę. Za to jak zaczęłam łykac całą tabletkę to myślałam, ze się
                                przekręcę... Też myślałam, że się to później uspokoi, ale niestety jest lepiej,
                                ale nie jest dobrze. Wszystko co ma bromokryptynę tak działa (na mnie).

A może ktoś bierze Norprolac? Kurcze, nie wiem co z tą dawką zrobićsad
                                • ivinka275 Re: a ja ponownie w kwestii bociana 06.08.07, 16:21
                                  Rybka, w takim razie zgarnęłaś wszystkie skutki uboczne działania bromoktyptyny
                                  dla siebie sad
                                  Ale fakt, zmiana 1:1 kiedy noprolac jest mocniejszy to ja bym się obawiała.
                                  Postaram się poczytać o tym leku wieczorkiem, może coś razem wymyślimy smile
                                  • gorgonia_m Re: a ja ponownie w kwestii bociana 06.08.07, 16:42
                                    dobrasmile Ja poczytam też ulotkę!
                                    Podłączę się pewnie dopiero jutro, dzięki Ivinko!
                                    • ivinka275 Re: a ja ponownie w kwestii bociana 06.08.07, 16:53
                                      Gorgonia
                                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=191&w=60479573&wv.x=1&v=2&s=0
                                      Tam jest Beti1977, która zmieniała z bromka na norprolak. Może zagadaj ją
                                      osobiście, wypytaj o szczegóły. Póki co tyle, wieczorkiem więcej smile
                                      • ivinka275 Info od Mercy 06.08.07, 17:32
                                        Polała się kreff, niestety. No i cała stadnina nam się rypła sad
                                        Krwawy weekend, krwawy początek tygodnia, co ten lipiec taki
                                        niefajny?
                                        • ivinka275 Re: Info od Mercy 06.08.07, 17:33
                                          Znaczy się sierpień, hehe smile
                                          Tym razem ja zmieniłam czasoprzestrzeń smile
                                          • sotie Re: Info od Mercy 06.08.07, 18:17
                                            ooo szata nam się zmieniła, czy ja mam coś z oczętami? wink)
                                            jakoś tak nowocześniej jest wink
                                            mercy kurczaczek, czarne konie po betonie normalnie, ktoś nas musi w
                                            takim razie zaskoczyć smile
                                            co do bromka, to ja osobiście nigdy nie brałam, ale słyszałam, że
                                            powinno się zaczynac najlepiej od ćwiartki i zwiększać stopniowo,
                                            żeby zniwelować te skutki uboczne.
                                            • malutka1939 Re: Info od Mercy 06.08.07, 18:21
                                              cześć wszystkim :0 no szata nam się zmieniła smile)
                                              Ja brałam bromek najpierw 1/2 na noc a potem 1 na noc. cułam się na początku
                                              średnio miałam zawroty głowy i mdłości ale potem było ok, mój organizm sie chyba
                                              przyzwyczaił tak po m-cu.
                                              Tak jak pisze sotie powinno sie zwiekszac stopniowo ale wystarczy z 1/2 do 1 po
                                              kilku tygodniach. Nie wiem jak działa naprolac ale chyba podobnie....
                                              Pozdrowionka big_grin
                                              • poppy76 Re: Info od Mercy 06.08.07, 21:30
                                                A mi sie nie podoba, bo ja dzis na 'nie' jestem. Chce stare forum,
                                                buuu. Pogrzebie jeszczew ustawieniach, moze cos fajnego wynajdesmile

No to nasza Tessi szczesliwasmile Dobrze, ze ta @ przylazla w koncu!
                                                nie bede udawac, ze liczylam na fasolinke u Mercy, no rzeczywiscie
                                                jakas czerwona seria w tym miesiacusad

Mentafolia, a sweterek kupilas? Wiesz, ja mieszkam blisko
                                                powstancow, wiec tamtejsze okolice baaardzo mnie interesuja. Rekiny
                                                powiadasz? A czy tam nie mialy byc biura? Mysle,ze piranie bylyby
                                                fajniejszesmile Jak ostatnio widzialam grunwaldzki, rok temu wlasnie,
                                                to rozkopany byl, kurz, pyl, sodoma i gomora.

Mjulka, w tym cyklu to ja nawet w urojonej ciazy byc nie moge i nie
                                                wiem, skad te objawy, tzn wiem, ze progesteron itd. Chcialabm jak
                                                najszybciej @, ale boje sie wykrakac, bo chce miec porzadna
                                                lutealna, ze niby ta poprzednia 7dniowa, to byl wypadek przy pracy.
                                                Boje sie jednak nawet lykania dupkabig_grin

Dziewczyny, a co Was podkusilo, by badac prolaktyne po obciazeniu,
                                                albo moze co sklonilo lekarza do wyslania Was na takie badanie. Ja
                                                badalam tylko ta zwykla i sie teraz zastanawiam....

Hmm, mnie zawsze mdli w lutealnej, mniej lub wiecej, czesto w rydze
                                                bywam, szczegolnie po jezdzie autobusem. Rozluznionych miesni krtani
                                                o takie numery nie podejrzewalambig_grin
                                                • malutka1939 Re: Info od Mercy 06.08.07, 21:46
                                                  poppy ja np. nie miałam badanej prolaktyny po obciązeniu, miałam badanie dobowe
                                                  czyli co 2 potem co 4 godziny... Męczące to było ale w dzien miałam w normie a w
                                                  nocy baaardzo podwyższoną a ponoć własnie wynik nocny jest tutaj ważny no i ten
                                                  bromek na noc miałam brać. smile
                                                  • poppy76 Re: Info od Mercy 06.08.07, 21:48
                                                    O jednak ktos jestsmile Wlasnie o Tobie myslalam Malutkasmile
                                                    Bede musiala sobie poczytac o tej prolaktynie, i wypytam gina
                                                    dokladnie. Pamietam, ze mowila, ze ona cholernie zdradliwa bestia
                                                    jest!
                                                  • malutka1939 Re: Info od Mercy 06.08.07, 21:49
                                                    hehe jakos tak równo piszemy co smile
    • poppy76 Re: ````````````sierpień````````````` 06.08.07, 21:46
      Malutka, a bylas u lekarza, w zwiazku z kolorem@. Takie nagle bole,
      jesli wczesniej ich nie bylo, nie sa ok.

Wiesz, a propos tych przeszczepow, to tak tylko napisalam 10-15 lat,
      moze wczesniej, co ja pisze moze, na pewno beda wczesniej.
      Pamietacie pierwsze dziecko z probowki? Komu sie snilo w tamtych
      czasach o ICSI, a teraz juz bezproblemowo robiasmileTo wcale tak dawno
      nie bylosmile

Ok, chyba spadam, bo sama ze soba znowu gadac nie bedesmile
      • malutka1939 Re: ````````````sierpień````````````` 06.08.07, 21:48
        no nie byłam poppy, nie mam możliwości tak od ręki dostac sie do gina
        najwczesniej w poniedziałek za tydzien to bedzie 13 więc chyba wstrzymam sie do
        24 chyba ze bedzie mnie coś bolało, 100 zaoszczędzę, @ już się kończy a dzić
        dopiero 3 dzien ale prawie krwawien nie było.Zobaczymy.
        • poppy76 Re: ````````````sierpień````````````` 06.08.07, 21:56
          hmm,z jednej strony szkoda, a z drugiej pewnie i tak by Ci duzo nie
          powiedzieli, bo raczej w trakcie@ nie badaja.

Z innej beczki, to wlazlam na nasza-klasa.pl i sobie wlasnie ogladam
          potomstwo moich kolezanek i kolegow! A jest co ogladacsmileW wiekszosci
          same maluchy, takie 0-4 latsmile
          • malutka1939 Re: ````````````sierpień````````````` 06.08.07, 22:03
            hmmm to zamknij już ta stronkę chyba że cię to nie dołuje bo ja to nie mogę
            takich rzeczy oglądać.... Naet odstatnio zapomniałam haseł na stronkę mojego LO smile
            • poppy76 Re: ````````````sierpień````````````` 06.08.07, 22:21
              Malutka, o dziwo nie dolujesmile Ciesze sie z wszystkich malenstw, choc
              zazdroszczebig_grin I to jak! Niektorych bym o bycie rodzicami w zyciu nie
              posadzala, a tu prosze, dwojeczka!
              NIe dopisalam sie i na razie nie zamierzam, bo ja podladacz wredny
              jestemsmile
              • malutka1939 Re: ````````````sierpień````````````` 06.08.07, 22:26
                poppy idę lulki papapaa
                • sotie Re: ````````````sierpień````````````` 07.08.07, 08:28
                  cześć laski smile
                  Poppy, osobiscie prl po mtc nie robiłam, ale chciałam ;] bo podobno
                  prl wielce zdradliwa i mimo, że normalne badanie w normie, to z
                  obciążeniem może wyjść ambaras i przyczyna niepowodzeń. no ale mój
                  gin twierdzi, że nic już mam nie badać, a w labie nie mają tabletek
                  i muszę mieć receptę. więc nie robię, ale mnie kusi smile

a jak nakładać wykresy w ff? to vipa trzeba mieć?

Malutka, chyba faktycznie nie ma co dublować wizyt, mam nadzieję że
                  we względnym zdrowiu doczekasz smile

Mentafolia, no to jak z tym twarzowym różem z benettonu? smile
                  chyba się bezgranicznie opiece poświęciłaś, w ogóle już do nas nie
                  zaglądasz ;]

miłego dnia, choć do weekendu daleko wink))
                  • mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 07.08.07, 09:10
                    Dzień drobny smile
                    Myślałam,że forum się popsuło,tak tu dziwnie..

Poppy,w Arkadach biura też są.Grunwaldzki wciąż rozkopany,robią
                    całkowitą przebudowę,Sajgon trwa.
                    Aha,dobudowują drugie pasmo mostu warszawskiego

Sweterek kupołam,a co tamsmile) Wrazie czego powiem,że to Wy mi
                    kazałyście smile)Kupiłam jeszcze fajne buty na przecenie.

Dzisiaj wracam do domu,buuuu,ale od poniedziałku będę na urlopie.
                    • sotie Re: ````````````sierpień````````````` 07.08.07, 09:34
                      hej Mentafolia smile gratuluję zakupów wink))
                      a urlop masz wyjazdowy czy stacjonarny?
                      • mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 07.08.07, 11:20
                        Planujemy pojechać na tydzień nad nasze morze,a jesienią na drugi
                        tydzień gdzieś do ciepłych krajów.Dokladnie nie wiem,bo nigdy
                        wczesniej nie planujemy.Czekamy az cos się traf smile)

Teraz doczytałam,ze piszecie o badaniu prl po obciążeniu.
                        Sporo czytałam na ten temat i wiem,że na świecie badanie prolaktyny
                        po obciążeniu jest uważane za niczego nie wnoszące w diagnostykę i w
                        ogóle się go nie wykonuje.Nigdy nie można przwidziec jak dany
                        organizm zareaguje na mct,stąd wycofanie z tego typu
                        badania.Czytałam,ze nawet duży skok prl po mct wcale nie świadczy,że
                        coś złego się dzieje.
                    • poppy76 Re: ````````````sierpień````````````` 07.08.07, 11:29
                      Dzien dobereksmile

U nas ladniesmile Slonce swieci, nie pada, tfu, tfu, odpukac, to moj
                      pierwszy sloneczny wolny dzien w tym rokusmile

Mentafolia, jak to rozkopany grunwaldzki, pasaz otwarty, a on dalej
                      rozkopany? Musze zajrzec na foum wroclawskie! Moze gdzies sa jakies
                      zdjeciasmile Aha, a jaki odcien rozu ma ten sweterek? Mnie tez na rozn
                      ostatnio bierze, a nic rozowego nie mam poza t-szertem, ktory
                      zachodzilam juz na amen prawie.

Sotie, zapytam gina z ta prolaktyna, zobaczymy, co powie.
                      Co do wykresu, to chyba nie tylko vipowski, Aneczka ma, a ona chyba
                      vipa nie ma. Pod wykresem masz cos takiego chart overlay,klikasz i
                      wchodzisz, tam sa opcje i juzsmile

Dzis happy jestem, bo moja lutealna raczej juz 7dniowa nie bedziesmile
                      dzis 6 dzien, a temp w gorzesmileA mierzylam odrobine wczesniej niz
                      zwykle! Ole!
    • elektra13 pytanko o tempki 07.08.07, 11:23
      Zła jestem i nigdy więcej testów owu - pokazały mi 2 razy kreskę o
      połowe jasniejszą od kontrolnej więc myślałam że będzie ciemnieć i
      nie naciskałam na mężusia bo wykończony w zeszłym tygodniu chodził i
      pomyślałam że poczekam bo pewnie za dzień lub dwa kreska będzie
      ciemna. A tu nagle trzeciego dnia już nie było żadnej kreski - czyli
      owu była (potwierdzona przez późniejszy skok tempki i ff) w piątek
      czyli dzień po tej pierwszej kresce. No i zaciągnęłam mężusia do
      łóżka nie w dniu owulki w piątek tylko w sobotę więc pewnie nic z
      tego bo na 5 dni przed owulką też nic nie było sad
      No i moje pytanko - jak ma przyjść @ (a rtaczej przyjdzie) to tempka
      spada, prawda? ale na ile przed @? To mój pierwszy temperaturowy
      cykl i niewiele jeszcze wiem smile
      • poppy76 Re: pytanko o tempki 07.08.07, 11:33
        Elektra, zerknij np na moje wykresy. Czasem spada dramatycznie i
        tego samego dnia @, czasem spada przez 2-3 dni. Czasem, nie wiem, bo
        nei doswiadczylam, temp w gorze, a tu @ i dpiero na drugi dzien.
        szkoda,ze Wiosenki nie ma, moze Mentafolia lepiej wytlumaczy. Albo
        Sotiesmile
        • poppy76 Re: pytanko o tempki 07.08.07, 11:43
          Aaa, zerknelam do watku wykresowegosmile
          Happiest ma ||, jej! smile)))))))))

Mam juz 25 dzien cylu, wlasnie sobie to uswiadomilam!
          • ensata Re: kalendarz FF 07.08.07, 11:56
            Słuchajcie w kalendarzu FF, owulacje mam wyznaczona na 17 dc?????skad on ma do
            licha takie dane?Zakładam, ze przyjmuje cykl 28 dniowy, a ten 17 dzien, to
            co?????Zgłupiałam. Prawde mówiąc musze sie pilnować, bo patrzac na kalendarz
            jeszcze sobie machne baby w zakazanym terminiewink))Dzisiaj ide do gina,
            trzymajcie kciuki. Wiosence wysłałam sms sprawozdanie. Ufff. TZ kazał sobie
            kupic bokserki i rzekł.....tylko nie za grube, bo mi sie jajka zagrzeją...winka
            ja na to...no i co z tego....On, na medycynie sie ne znasz. Jak myslicie, to
            oznacza ze jednak cheć na dzidziora mu nie odeszławink?
            • poppy76 Re: kalendarz FF 07.08.07, 12:40
              Ensata, olej kalendarz, wg mnie bzury tam pisza. W ytm cyklu mi
              rozrysowali na @na 19 dnismile To statystyki, a maja sie one do
              rzeczywistosci, no wiadomo jaksmile Dziewczyny Ci wylicza, co i jak, ja
              sie nie piszesmile
              ps. Tz ma wyrazna ochotebig_grin

Dziewczyny, i krew mnie zalala, jak przeczytalam na bocianie, ze
              dziewczyna z uk bierze clo trzeci miesiac bez monitoringu, bo lekarz
              uwaza, ze nie potrzebny, bo skoro na ulotkach pisza, ze zalecany, to
              znaczy, ze oni musza cos pisacsad Po prostu laska dostala lekow na
              trzy miesiace, wizyta w czwatrym, oczywiscie tez bez usg. Wiem, ze
              tu raczej robia raz usg i raz badanie krwi, i tyle, nie wiem, jak
              sie praktykuje w pl i gdzie indziej na swiecie, ale mnie przeraza
              ten brak usg!!! mentafolia, Ty jestes rozsadna kobita, prosze
              powiedz, czy tak mozna, tzn widac mozna, ale tak powinno byc. Wiem,
              ze panikuje, jak rany kota, ale jak mnie ma to samo czekac, to
              dziekuje, zadnego clo! Obie z gin zdecydowalysmy, ze nie bede brac
              clo na odleglosc, bo sie tak nie robisad
              Jestem zalamana nhs-emsad ja sie boje lykania jakijkolwiek chemii, a
              juz bez kontroli to porazka!
              • sotie Re: kalendarz FF 07.08.07, 12:49
                absolutnie clo tylko z monitem, zresztą sama Poppy wiesz.
                przy clo mogą się tworzyć torbielki, a jak juz się potworzą to znowu
                jest przerwa w staraniach, do czasu wchłonienia/usunięcia. czyli bez
                konroli - bez sensu.
                nie tylko w UK są tacy lekarze, u nas też. moja stara ginka tez mi
                clo zapisała, nie dość że bez żadnego wczesniejszego monitu, to bez
                monitu rónież podczas brania, co więcej wg niej żadnych hormonów nie
                musiałam dotego zbadać. to była moja ostatnia u niej wizyta..
                może dorwiesz gdzies jednak sensownego gina, kórego już Polki
                przeszkoliły wink
                • poppy76 Re: kalendarz FF 07.08.07, 13:08
                  Sotie, tylko ze tu wyjscia nie ma, wysylaja cie do kliniki i tyle,
                  nie mozesz sobie jej zmienic, no chyba, ze sie przeprowadzisz. nawet
                  nie mozna zmienic lekarza prowadzacego, bo i tak, co wizyta, inny
                  cie oglada, ten glowny tylko polecenia wydajesad
                  Oni sa beznadziejni, jak clo zawiedzie, i nie ma wskazan do innych
                  badan, typu laparo, hsg, to zapisuja cie na in vitro, i czekasz
                  bezczynnie w kolejce ok roku. Dla nas in vitro to naprawde
                  ostatecznosc, nie wiem, czy sie zdecydujemy chociaz na jedno
                  podejscie.
                  Wiem, Claire pisala, ze mozna prywatnie, ale sorry, w porownaniu do
                  zarobkow to tu mnie nie stac na prywatne wizytysad Czas najwyzszy
                  zmienic pracesad i tak jej nie lubie.
                  • sotie Re: kalendarz FF 07.08.07, 13:36
                    kurczę, chyba bym się nie umiała odnaleźć w takim systemie ;] jedyne
                    co dobre to to in vitro za free.
                    • tessie124 Re: kalendarz FF 07.08.07, 17:48
                      Witajcie kobitki,

Ale ja sie za Wami stesknilam... Happiest, pamietasz nie tak dawno
                      temu pisalam, ze bedziesz i Ty najszczesliwsza... Gratulacje...
                      Sorry dziewczyny, ale na tej klawiaturze nie ma polskich znakow... i
                      dlatego troche niegramotnie...

Lecielismy do Faro samolotem a potem autokarem do Cabanas ....
                      (chyba tak to sie nazywa) hehehe. Padlismy od razu .... Sami
                      gotujemy i po knajpkach chodzimy.... troszke...Wreszcie hurra!
                      Odebralam przesylke od Ani...dzieki Ci Skarbie. i moge wysypiac sie
                      do poludnia... (no do 9...) bez tempki... Co ja bede mierzyc przy
                      @...? Niech bedzie z niej troche pozytku... Wczoraj i dzisiaj to
                      tak: zjedlismy sniadanko, no i @ ciagnie mnie na posniadankowa
                      sieste na pol godziny... no i zanim zwleczemy sie z powrotem to czas
                      na normalna sjeste... Bo tutaj to kafejki i restauracyje to miedzy
                      14. a 16.00 zamkniete (mniej wiecej)... Ale pozniej to robi sie
                      chlodno (idzie wytrzymac) to mozna gdzies pojsc... Na plazy jeszcze
                      nie bylismy, bo na plaze to trzeba lodzia poplynac...hehehe Za to
                      basen mamy bliziutko... tylko ja niestety z @ nie bede sie pchac do
                      basenu... buuuuuuuuuuu Dzisiaj tez zamiast na lunch tosmy tutaj
                      trafili bo akurat skonczyla sie sjesta...smile)))

Dziewczynki, wyszlam z mojego dola na dobre... bardzo Was prosze,
                      sprawdzcie czy pusty i zakopcie to paskudztwo....niech juz zadna na
                      wpadnie...
                      Chcielismy pojechac na Gibraltar, ale za malo chetnych i nici...W
                      poniedzialek 13.08 Fatima....i bede nasza misje wypelniac... We
                      wtorek moglby byc Gibraltar, ale to za wczesnie i bedziemy
                      padnieci... wiec zamiast tego w czwartek 9.08 jedziemy do Lagos...
                      Wiecie, ze tam byl pierwszy w Europie targ niewolnikow???

Nie zajrzalam jeszcze do Waszych wykresow... i nie wiem jak tam moje
                      czarne konie....Och, dziewczynki wszystko dobrze u mnie... @ jak sie
                      patrzy i jak dobrze pojdzie to po powrocie jeszcze na monit zdaze...
                      hehehehe wracamy 18.08 to akurat. Biore bromek, wiesiolek, wit e,
                      clo od 3dc i na razie tyle. Wymyslilam, ze na wyjexdzie nie bede
                      eksperymentowac ze spirulina, bo takie numery to mozna ale jak jest
                      lekarz blisko...

Pozdrawiam Cieplutko

Tess.
                      • sotie Re: kalendarz FF 07.08.07, 18:04
                        Tess, kochana smile)))
                        wyjazd Ci służy i bardzo dobrze!!! życzę, żeby @ szybko przszła i
                        cobyś trochę poużywała życia i kąpieli smile
                        zdjęć dla nas natrzaskaj, teraz to juz się nie wymigasz! wink))
                        z Twojej stajni to niewiele zostało niestety...
                        dobzre, żenie eksperymentujesz smile ino się teraz relaksuj smile doły
                        zakopane smile
                        trzymaj się!!! smile
                      • tessie124 Re: kalendarz FF 07.08.07, 18:06
                        Widzialam wykresy...hmmm zapraszam wszystkie do czarnej stajni... a
                        biala to przemalujemy na czarno... bockow nie widzialam, ale za to
                        mewy... moga byc... co prawda Wiosenka to pewnie mewy co dnia
                        widuje... Nie wiem kiedy znow sie pojawie... za kilka dni pewnie...
                        2-3.... zobaczymy...

Pozdrowionka dla wszystkich....
                        Trzymam kciuki... ide sie na picwink)) umieram z glodu...

Tess.
                        • tessie124 Re: kalendarz FF 07.08.07, 18:11
                          Sotie, ja nie mam jak tych fotek strzelac... mam zwykly aparat chyba
                          10 letni bez takich bajerow co by na kompa mogly byc... ale jak
                          wroce to przysle Wam 1 fotke... (hahaha zrobie nowe zdjecie do CV to
                          Wam takie przysle... no co ja mam zrobic...?)

Pozdrawiam,

Tess.
                          • poppy76 Re: kalendarz FF 07.08.07, 18:30
                            Tess, dobrze Cie znowu widziecsmile)
                            Wypoczywaj!!!!!
              • ensata Re: kalendarz FF 07.08.07, 18:55
                A ja wróciłąm od gina, mam jajeczko 17mm w lewym jajniku i cyt piekne
                endometrium. Zrostów zero, wszystko ładnie wyczyszczone. Dostałam mnóstwo badan
                do zrobienia. Łacznie z wymazem na posiew z szyjki przed staraniami. Jajeczko ma
                peknac za 3 dni, ciekawe czy FF tez tak pomysliwink
                • mjulka Re: kalendarz FF 07.08.07, 20:18
                  hejka, jakoś mi sie ostatnio nie składa do Was zaglądaćsad( i brak mi
                  tego jak cholera...
                  Teraz kolejne kilka dni przerwy - jednak dzidzia szlochem
                  rozmiękczyła me matczyne serce i jutro z rana jade po córcię nad
                  morze. A że pogoda ładna to i pewnie korzystając z okazji spędzę tam
                  kilka dnismile
                  Tess, cieszę się, że u Ciebie wszystko grasmile

1 zaciążona na wątku, to troche cienki wyniksad((ale dobre i tosmile

Lecę się spakowac i kundla mego do przytółku podrzucić na czas
                  mojego urlopowaniasmile
                • mjulka Re: kalendarz FF 07.08.07, 20:18
                  a w ogóle to fatalny ten gazetowy new imagesad
    • mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 07.08.07, 20:37
      Cześć kochaniutkie

Ooo,i Tess się odnalazła smile.Wiedziałam,że wkrótce do nas zajrzysz smile
      Poppy,sweter jest w kolorze fuksji,taki mocny,ciemny róż.W ogóle chyba wszystkie
      kolory mają w tym sezonie.
      Co do spadków temperatury to tak jak pisałaś - nie u każdej kobiety spadek
      następuje przed @,czasami w dniu @,czasami 2-3 dni po.Ale zauważyłam,że w tych
      wykresach nieciążowych, gdzieś tak od polowy lutealnej jakaś tam tendencja
      spadkowa ogólnie jest.
      Sotie,Ty to pewnie juz powoli walizy na wyjazd pakujesz,co?smile

Tessowy dołek przyszedl do mnie.Przez ostatnie kilka dni tak sobie mieszkałam z
      M,chodziłam po sklepach,chodzilismy do znajomych i cały czas myslałam o mojej
      córce,ktorą przyjdzie mi tu zostawić.Jak ja dam radę dziewczyny?Jak będę się
      czuła kiedy ja będę tam,a ona tutaj?
      Zostać?Ile jeszcze mam tak żyć?..Nie daję juz rady...Strasznie mi ciężko z tym
      wszystkim sad
      • mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 07.08.07, 21:24
        Nie było mnie kilka dni i już mi gołębie zasrały cały balkon sadNie wiem skąd ich
        tyle i dlaczego upodobały sobie akurat mój balkon.Chyba stracha na wróble postawię.
        Dzisiaj mija 17 lat od najpiękniejszego dnia w moim życiu smile)
        Wysłałam sms-a urodzinowego,ale moja córka chyba nieźle się bawi,bo od dwóch dni
        telefon milczy jak zaklęty.
        Tess,koniecznie jedź do Gibraltaru,widoki niezapomniane,a Afryka wyglada
        baaardzo tajemniczo.Tylko uwazaj na małpy,bo te chplery potrafią ukraść z torby
        butelkę z wodą mineralną smile
        Poppy,jeszcze mi sie przypomniało,że zaczęli wyburzać budynek Poltegoru,kolejne
        centrum będzie w tym miejscu i ma mieć dużo hektarów,ale zapomniałam ile,w
        każdym razie ogromne toto będzie.
        • mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 07.08.07, 21:25
          A tak przy okazji zapytam : żyjecie ?big_grinD
          • sotie Re: ````````````sierpień````````````` 07.08.07, 21:59
            żyjemy żyjemy smile
            no to najlepszego Mentafolia smile)
            dasz radę kobieto! córka przeca prawie dorosła, wiem wiem, prawie
            robi dużą różnicę, ale chyba nigdy dobrego momentu nie będzie, a
            Tobie zycie przeleci gdzieś obok. no i samej jej nie zostawisz
            przeca. dasz radę!
            z tymi gołębiami, to chyba nie mieszkasz na krakowskim rynku? wink
            może trzeba im takie szpikulce zamontować jak na zabytkach właśnie?
            waliz nie pakuję, ino plecak wink a tak serio, to jeszcze nie wiem co
            wezmę, znaczy doszłam do mało budujących wniosków, że ja nie mam co
            na siebie włożyć! wink
            ensata gratuluję smile
            mjulka, a pokąp się za mnie w falach Bałtyku smile)
            • mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 07.08.07, 22:29
              Dzięki Sotuś smile
              Codziennie mi pisz,że dam radę,to może w końcu uwierzę smile
              Ciuchami nie przejmuj się w ogóle.Wszystkie mamy ten sam problem smile
              Poza tym zamierzacie kontynuować starania,więc za wiele Ci nie trzebasmile
              Nooo,może z jedna kusa kiecka ha ha.
              Balkon wyszorowany.Jak poszłam ze ścierą to jeden jakis nienormalny gołąb tam
              spał,ledwo go pogoniłam,a już za chwilę znowu się mościł do snu sad
              • mjulka Re: ````````````sierpień````````````` 07.08.07, 23:00
                Mentafolia, Ty kobieto szanuj ptaszyska. Niebawem boćki wyfruną, ino
                gołębie nam zastanąbig_grin

Soti, a pewno że się pokąpiesmile uwilbiam nasze zimne morzebig_grin
                • mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 07.08.07, 23:27
                  Mjulka,ależ ja je szanuję.Tylko czy one muszą robić sobie kibel akurat na moim
                  balkonie? smile
                  • poppy76 Re: ````````````sierpień````````````` 08.08.07, 08:24
                    Dzien dobry w srodesmile
                    Odliczam juz dni do weekendu, ole!

Enasata, to dobra wiadomosc!
                    Mjulka, tylko ukochaj core porzadnie! Za rok wyslij ja ponowniewink
                    Mentafolia, przypatrz sie dokladnie, moze to nie tylko kibel i
                    sypialnia, moze to takze miejsce schadzekbig_grin

U mnie dalej temp w gorze, plus juz druga noc z rzedu musze wstawac
                    w nocy do kibla! plus, sama budze sie wczesniej, a ja taak lubie
                    spacsad Aha, czy ktos wie, jak wylaczyc tego testa w ff, normalnie mi
                    zrobili odliczanie, 5 4 3 2 1 T, na przyszla srodesad Co za idioci,
                    najpierw pisza, ze Intercourse Timing: Low, a teraz mi dni do
                    testowania odliczajasad toz to nakrecacze okropnisad
                    • aneczka_78 Re: ````````````sierpień````````````` 08.08.07, 08:48
                      Witam się i ja.
                      Przestałam się dąsać na forum i wróciłam, teskno mi za Wami.
                      Witaj Tessismile Mentafolia wiem co to znaczy, ja miałam w tamtym roku jaskółki na
                      balkonie. Może przyczep foliowe paski żeby szeleściły to nie będą przylatywać.
                      Ja od tego cyklu wyluzowałam na maksa. Przetłumaczyłam sobie nareszcie, jeżeli
                      mam mieć drugie dziecko to będę miała no i akuratchyba nie mi dane decydować kiedy.
                      Wczoraj wypiłam z przyjaciółką vermuta wyżaliłam się ona mi bo też starająca
                      tylko nieco dłużej no i jest mi lepiej.
                      Dołek opuściłam, z forum się przeprosiłam i cieszę się bo jest mi lżej.
                      A teraz zmykam do sprzątania
                      • ensata Re: ````````````sierpień````````````` 08.08.07, 08:53
                        aneczka, zobaczysz, szybciutko sie udawinkGrunt, to odpowiednie podejscie, tzn,
                        brak mocnego nastawieniawinki spontaniczne bzykankowink
                      • aneczka_78 Re: ````````````sierpień````````````` 08.08.07, 08:54
                        Poppy tempka pnie się w górę supersmile Trzymam kciuki
                        Przeglądam wykresy i teraz ja obstawiam swoje czarne koniesmile
                        • ensata Re: ````````````sierpień````````````` 08.08.07, 09:17
                          aneczka_78 napisała:

> Poppy tempka pnie się w górę supersmile Trzymam kciuki
                          > Przeglądam wykresy i teraz ja obstawiam swoje czarne koniesmile

Ja tam nie chce ja nakrecać, ale.....to siusianie mnie zastanawia. Bardzo,
                          bardzo trzymam kciuki, a w owulacje według FF, to nie bardzo wierze, no chyba ze
                          sie mylewink
                    • kae1 Re: ````````````sierpień````````````` 08.08.07, 08:52
                      i przyszła środa..
                      widzę dwie zaciążone, to dobrze wróży, oby jak najwięcej
                      Tess się odezwała, ależ jej dobrze na tych wywczasach, odpoczywaj i
                      ładuj akumulatory
                      zresztą wszystkim nam tego życzę, tym po urlopie też, można przecież
                      w weekendy nabierać energii, przynajmniej tyle wolnego
                      miałam się wczoraj wybrać do ginki, ale pójdę w piątek, może
                      popatrzy na mój pęcherzyk.. jak jeszcze będzie
                      no i na badania też za późno, zrobię w przyszłym cyklu
                    • ensata Re: ````````````sierpień````````````` 08.08.07, 09:04
                      poppy76 napisała:

> Enasata, to dobra wiadomosc!

No, az zal jak pomyslę, ze plemniczków nie wolno mi dopuścic, takie ładne jajo,
                      a tutaj nici z tego. A jak nastepnym razem nie bedziesad

> U mnie dalej temp w gorze, plus juz druga noc z rzedu musze wstawac
                      > w nocy do kibla! plus, sama budze sie wczesniej, a ja taak lubie
                      > spacsad Aha, czy ktos wie, jak wylaczyc tego testa w ff, normalnie mi

No, no, no wstawanie do kibla w nocy, to mój pierwszy objaw ciąży zawsze byłwink))
                      • sotie Re: ````````````sierpień````````````` 08.08.07, 09:17
                        cześć kochane smile
                        Mentafolia, specjalnie dla Ciebie: DASZ RADĘ!!! smile
                        Aneczka, no łelkam bek smile spontan góra wink
                        FF ma sój świat i wierzyć mu nie można wink a to co tam se pisze
                        traktowac jak luźną sugestię smile
                        no ładnie, to dwie zaciążone sierpniowe, a to dopiero ósmy dzień
                        miesiąca, ciekawe co dalej się będzie działo smile))
                        Poppy, co ja przegapiłam, bo nie kumam o tym dopuszczaniu plemników??

ale gorąco, i kupa pracy, ale za to mam dziś piękny plan na wieczór:
                        koncert Cesarii Evory w amfiteatrze wink))) mmmhmmm...
                        • poppy76 Re: ````````````sierpień````````````` 08.08.07, 09:35
                          Sotie, ale to Ensata plemniorow nie moze dopuszczacsmile
                          Ja dopuscilambig_grin, ale za wczesnie. Bo cholera, najpierw bylo jajo, ja
                          spalam i w ogole nie moglismy sie czasowo zgrac, po drugie mysl o
                          owu mnie odrzucala, a potem, no wiadomo, jak wyposzczenie dziala- to
                          bylo szalenstwo sobotnio niedzielne, a potem to ja znowu spalamsad I
                          przegapilismy owu o trzy dnibig_grin

A na kocert tez bym poszlasmile
                          • ensata Re: ````````````sierpień````````````` 08.08.07, 09:55
                            poppy76 napisała:

> Sotie, ale to Ensata plemniorow nie moze dopuszczacsmile
                            > Ja dopuscilambig_grin, ale za wczesnie. Bo cholera, najpierw bylo jajo, ja
                            > spalam i w ogole nie moglismy sie czasowo zgrac, po drugie mysl o
                            > owu mnie odrzucala, a potem, no wiadomo, jak wyposzczenie dziala- to
                            > bylo szalenstwo sobotnio niedzielne, a potem to ja znowu spalamsad I
                            > przegapilismy owu o trzy dnibig_grin

A ja bym sie nie sugerowała wcale owu, Wiosenka zaszła 5 dni przed owu i
                            co?wink))Tylko jajko wie kiedy pękło, a i plemniory tez swoje wiedza. Niech sie
                            dzieje wola nieba...winkZszłas w ciaze, bo pewnie w ogóle o tym nie myslałaswink
                      • poppy76 Re: ````````````sierpień````````````` 08.08.07, 09:19
                        No, moja droga, nie wkrecaj mnie teraz ty, toz to dopiero 7dposmile
                        Za wczesenie na cokolwiekbig_grin I sama wiesz, ze ff to klamca
                        statystyczny!
                        On sie do antykoncepcji nie nadaje, bo zostal stworzony do
                        koncepcjibig_grin I cholernie omylna z niego bestia. Dlatego ja kalendarz
                        olewam cieplym moczem!
                        No fakt, szkoda jaja....

Aneczka, welcam bak!
                        • poppy76 Re: ````````````sierpień````````````` 08.08.07, 09:38
                          Kae, ale to chyba tylko happiest byla na naszym watku, no ale
                          statystycznie to lepiej brzmi, ze dwiesmile
                        • ensata Re: ````````````sierpień````````````` 08.08.07, 09:44
                          poppy76 napisała:

> No, moja droga, nie wkrecaj mnie teraz ty, toz to dopiero 7dposmile
                          > Za wczesenie na cokolwiekbig_grin I sama wiesz, ze ff to klamca
                          > statystyczny!
                          > On sie do antykoncepcji nie nadaje, bo zostal stworzony do
                          > koncepcjibig_grin I cholernie omylna z niego bestia. Dlatego ja kalendarz
                          > olewam cieplym moczem!
                          też zacznęwink
                          > No fakt, szkoda jaja....

Szkoda, szkoda, ale mi nie wolno do wrzesnia. We wrzesniu z badaniami i wtedy
                          może dostane zielone swiatło.

7dpo, organizm swoje wie. Test Ci nie wyjdzie, ale organizm się już
                          rozkręcawinkOby tak dalej
            • ensata Re:A FF kłamie! 08.08.07, 09:01
              sotie napisała:

> ensata gratuluję smile

A dziękujęwinkGin mi wczoraj spirale proponowałwink))Nie wierzy chłop chyba, ze to
              3 było planowanewink)

Przy okazji, FF kłamie!!!!Wiem, ze moje jajko czeka, lada dzien sobie pyk, a ja
              mamj czerwone i niepłodne w kalendarzu. Ładnie bym wyszła na FF jakbym go
              traktowała jako antykoncepcjawink)
      • ensata Re: ````````````sierpień````````````` 08.08.07, 08:57
        mentafolia napisała:

> M,chodziłam po sklepach,chodzilismy do znajomych i cały czas myslałam o mojej
        > córce,ktorą przyjdzie mi tu zostawić.Jak ja dam radę dziewczyny?Jak będę się
        > czuła kiedy ja będę tam,a ona tutaj?
        NormalniewinkZobacz Młynarkie ruszyły w świat jak miały 16 lat, do Paryża. Zobacz
        jakie fajne dziewczyny z nichwinkCóra duża, ważne jest tylko jak ona do tego
        podchodzi?Tzn, czy akceptuje. Za moment ułozy sobie zycie, pójdzie w swoją
        droge. NIe zebym wchodziła z butami, ale może Ty po prostu nie jestes pewna i
        sie boisz?Córa nie jest zasłona dymnawink?
        • mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 08.08.07, 10:13
          Ensata,dzięki.Moze to rzeczywiscie zasłona dymna?Nie wpadłam na
          to,muszę chyba przemyśleć sprawę smile.Moze i wyrośnie z niej
          Młynarska,kto wie...wink
          Kiedy Ty poroniłas? wiesz dlaczego?

Poppy,jesli nie chcesz być czarnym koniem,to moze czarna panterą nam
          zostań? smileWykres masz obiecujący,nie powiem smile)

Sotie,wieczorem pewnie w romantycznych nastrojach
          będziecie,prawda??? smileFajnie macie...ja spędzę znowu samotny wieczór.

Aneczka,a czemuż Ty się obrażasz na forum?Kto Cię tak pocieszy,jak
          nie my? smile
          No a w tym ostatnim cyklu rzeczywiście byłas nieźle podkręcona...
          • aneczka_78 Re: ````````````sierpień````````````` 08.08.07, 10:20
            Mentafolia faktycznie sie nakręciłam ostatnio.
            No ale juz jest ok i to najważniejsze.
            Wierzę, że się uda przyjdzie czas i na mniesmile
          • ensata Re: ````````````sierpień````````````` 08.08.07, 10:34
            mentafolia napisała:

> Ensata,dzięki.Moze to rzeczywiscie zasłona dymna?Nie wpadłam na
            > to,muszę chyba przemyśleć sprawę smile.Moze i wyrośnie z niej
            > Młynarska,kto wie...wink

Wyrosnie fajna samodzielna dziewczynawinkPrzemyśl, przemyśl. Związek na odległość
            na swoje plusy. Własciwie ciągle jetescie w fazie zauroczenia, to nie to co
            codzienne gotowaniewink))pranie i męskie skarpety pod łóżkiem. NIezależna kobita
            z Ciebie, masz pewnie swoje przyzwyczajenia itd, a tak bedziesz musiała sie
            zamykac w klopie dla chwila samotnosciwink)Nie wspomne, ze nagle ktoś złapie za
            Twoj kubek przy sniadaniu i wytrze sie Twoim ręcznikiemwink))Niestey, im dalej
            taka decyzje odwlekamy, tym jest trudniej, albo skok na głeboka wode, albo wybór
            wolnosci....Podumaj, czy ten Twoj M, jest tego wartywink?Młoda babka jestes, miło
            sie z kims zestarzecwinka babeczki na stre lata bez chłopa głupieja. Najlepszy
            przykład moja teściowa, brrrr.

> Kiedy Ty poroniłas? wiesz dlaczego?

Nikt, nie wie dlaczego. Serce nie biło w 7 tygodniu, a zabieg miałam 28 czerwca.
            Miaam 2 dni plamienia, ale lekarka olała, a plamienie wyglada ze bylo w dniu,
            jak dzidzia zmarła. Gin obecnie dał mi stos badan, wymaz z szyjki i czas do
            przemyslenia. Spirale Mirene zaproponowałwink))M bardzo chciał, ale po poronieniu
            mu przeszło i zapiera sie ze nie chce,a le spirali tez nie chce. Prawde mowiac
            diabli go wiedza co chcewink))
            • mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 08.08.07, 10:57
              O fazie zauroczenia wiem wink,tyle,ze my juz 8 lat tak żyjemy,więc
              zuroczenie dawno temu diabli wzięli ha ha.
              O swój kubek się nie martwięsmile,bo jestem przyzwyczajona,ze mieszkam
              z kimś.Za to M będzie miał problem...

Z moja młodością to trochę przesadziłas,ale doceniam smile)Młoda to
              Mjulka jest,nie ja...
              Nie obwiniaj lekarki za poronienie,wątpię czy cokolwiek mozna było
              zrobić sad
              Ginowi powiedz żeby sam sobie założył mirenę.Nie wiem jak lekarze
              mogą proponować kobietom takie g...Juz chyba tabsy mają mniej
              skutkow ubocznych.
              • aneczka_78 Re: ````````````sierpień````````````` 08.08.07, 13:33
                co tu taka cisza?????????
              • ensata Re: ````````````sierpień````````````` 08.08.07, 15:10
                > Ginowi powiedz żeby sam sobie założył mirenę.Nie wiem jak lekarze
                > mogą proponować kobietom takie g...Juz chyba tabsy mają mniej
                > skutkow ubocznych.

No niby nie do końca. Ja tabletek nie moge brac ze względu na problemy z
                zylakami i krzepliwoscia, oraz zawałami w wywiadzie. Mirena ma podobno tylko
                progesteron w dawce, która zapobiega ciazy pozamacicznej i który podobno robi
                dobrzewink)Ja jednak nie jestem w ogóle przekonana do spirali. Kiedys jednak z
                tym problemem trzeba bedzie sie zmierzycwink
                • mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 08.08.07, 17:26
                  Ma mirena progesteron,ale w śladowych ilościach.Ma on za zadanie zagęszczać
                  śluz,a przez to stanowić barierę dla plemników.
                  Ale przede wszystkim ma hormon antykoncepcyjny,który u większości kobiet
                  powoduje,że @ całkowicie zanika.I to jest dla mnie nie do przyjęcia.
                  Nie wyobrażam sobie nie miesiączkować przez kilka lat i jeszcze nosić w macicy
                  jakiś drut.
                  • sotie Re: ````````````sierpień````````````` 08.08.07, 17:53
                    hej smile za chwilę wylatam na koncert, to na chwilę wpadam.
                    martucha, utulam Cię mocno! nie smutaj się!!! smile
                    coś o romantyzmie było ha ha, Mentafolia żebyś Ty wiedziała jaki mój
                    em romatiszen! smile jak ja rusałka z bajki ;P
                    miłego wieczorku babeczki smile
                    • mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 08.08.07, 21:31
                      Nie jest romantyczny ?big_grinDD
                      Mój też nie smile)
                      Kiedyś zapytałam kiedy mi się wreszcie oświadczy,to powiedział,że na wszystko
                      przyjdzie czas,ale żebym sobie z głowy wybiła wszelkie uroczyste kolacje,padanie
                      do nóg i tego typu hocki-klocki smile)
                      Kwiatki dostałam...dwa razy.Ale za to bez okazji big_grin
                      • poppy76 Re: ````````````sierpień````````````` 09.08.07, 08:45
                        Dzien dobrysmileSlonce za oknem, wiecsmile

Martucha, jak tam nstroj dzisiaj? Nie wpadaj w dola po Tessi, no
                        przeciez zakopalysmy go!! A dobry masaz, o matko, fajnie maszsmile)
                        Zeby tak ten moj byl do masowania skory, nawet jak go namowie, to
                        efekty mizernewink

Sotie, jak koncert? No, spowiadaj sie, pls!

Ensata, Twoj facet sie boi, pewnie dlatego mowi, ze nie chce.

Mentafolia, ja i pantera? No chyba, ze czarna swinka zostane, bom
                        ostatnio obzarta jak ta swinka wlasniebig_grin

Na razie chce, aby lutealna byla przyzwoita, co najmniej 12 dni! A
                        pozniej bede sie zastanawiac. Tylko, ze ja mam gwaltowne spadki w
                        dol, wiec wszystkiego mozna sie spodziewac.
                        Wczoraj caly dzien latalam do kibla, sprawdzic, czy to @, bo mi sie
                        wydawalo, a i brzuch bolal. Rany, no sama objawy mam, jeden po
                        drugimbig_grin Ale wczesniej mi sie w lutealnej zdarzaly, szczegolnie to
                        bieganie do toalety w nocybig_grin
                        Czekam na cykl totalnie bezobjawowy, podobno takie najlepsze i
                        brzemienne w skutkismile

NIe wiecie, co u Noemi? Pewnie by sie odezwala, to juz tydzien od
                        wyjazdu!
    • martucha90 smutno mi i jakoś tak ciężko 08.08.07, 13:38
      Smutno mi i jakoś tak ciężko. Płakać mi się chce. To tak się
      chciałam pożalić. Generalnie dobrze to wszystko znoszę, tylko
      czasem - teraz - tak mi źle :``-/
      • ensata Re: smutno mi i jakoś tak ciężko 08.08.07, 15:12
        martucha90 napisała:

> Smutno mi i jakoś tak ciężko. Płakać mi się chce. To tak się
        > chciałam pożalić. Generalnie dobrze to wszystko znoszę, tylko
        > czasem - teraz - tak mi źle :``-/

to poczytaj coś wesołegowink)Poczytaj o tych którym sie udało, jakies romansidło.
        Fryzjer tez dobry patent, albo kosmetyczkawinkromantyczna kolacja dla M we
        frywolnej bielizniewinkitd. Trzymaj się,
        • martucha90 Re: smutno mi i jakoś tak ciężko 08.08.07, 15:16
          Fryzjera to ja sobie zaplanowałam, jak tylko zobaczę 2 kreski...
          Dzięki ensata za dobre słowo...
          • ensata Re: smutno mi i jakoś tak ciężko 08.08.07, 15:25
            martucha90 napisała:

> Fryzjera to ja sobie zaplanowałam, jak tylko zobaczę 2 kreski...
            > Dzięki ensata za dobre słowo...

martucha, obyś tylko z warkoczem nie zostaławink)))Niech M zrobi Ci masazyc z
            jakas fajna oliwka, albo wspólna kapiel sobie zaplanuj na wieczórwinkmoze hormony
            Ci szaleja i stad spadek nastroju?
            • martucha90 Re: smutno mi i jakoś tak ciężko 08.08.07, 15:36
              ensata napisała:

> martucha, obyś tylko z warkoczem nie zostaławink)))Niech M zrobi
              > Ci masazyc z jakas fajna oliwka, albo wspólna kapiel sobie
              > zaplanuj na wieczórwinkmoze hormony
              > Ci szaleja i stad spadek nastroju?

Ale trafiłaś!!! big_grin Przecież mój M masażysta smile Ale tak jak szewc
              bez butów chodzi, tak mój miły mnie nie masował już chyba z rok...
              Czasem obiecuje, ale jakoś tak czasu nie ma. Chyba skorzystam z
              Twojej porady smile
              Hormony to nie wiem, bolą mnie jajniki :```-( Od kilku m-cy mnie
              bolą między owu a @. Może to w związku z tym nie zachodzę? Dziś mam
              19dc, a owu była 13dc.
      • gorgonia_m Re:````````````sierpień`````````` ``` 10.08.07, 14:55
        Helołsmile No ja to mam tempo pisania... co dwa dni ledwie...
        Martucha, jak samopoczucie? Mam nadzieję, że płytki ten dołek był? Jak ja Cię
        rozumiem! Ja tez w takim okresie (ok8dpo) mam zniżkę humoru. Nic już nie można w
        staraniach zrobić, zostaje czekanie (a osobiście nienawidze czekaćsmile I te myśli
        "pewnie sie nie udało" i "a właściwie to dlaczego by sie miało nie udać",
        echh... mnie to wykańcza.

W sprawie zamiany bromka na norprolac, nie znalazłam sensownych informacji,
        zdecydowałam się na pół tabletki Norprolaca i zrobić badanie w 5dc (jak się uda,
        bo będe na wakacjach) W razie czego zwiększę do całej tabletki albo poczekam, aż
        wróci mój gin, a ten cykl będzie na straty. Trudno, ale poczytałam o prolaktynie
        i wyszło mi, że zbyt niska jest tak samo niedobra jak zbyt wysoka. I że
        wypadałoby ją co parę miesięcy badać...

Poppy, mi w 8dc beta z krwi wyszła negatywna, a w ciąży byłam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka