poppy76 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 16.08.07, 17:58 Oki, dobra wiadomosc @ przylazla. na razie plamienia, ale sie rozkreca szybciutko. super, nowy cykl, lutealna 14 dniowa, w koncu mam cos ksiazkowego nie da sie tego powiedziec o dlugosci moich cykli, ale every little helps, ze tez zacytuje moja szefowa. boli jak szlag, lyknelam co trzeba. Jutro badanka, ole! A mdlosci mam okropne, herbatke imbirowa popijam, ble Mjulka, moze miske z chlodna woda pod biurko wstaw;P Moja kolezanka tak pisala swoja magisterke, he he Odpowiedz Link
poppy76 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 16.08.07, 18:04 no coz, bzykanka dzis nie bedzie, ale juz sie nastawiam na to, co bedzi epo moim powrocie. Wyglada na to, ze owu nie przegapimy Ciesze sie odkrylam mierzenie tempek, przy moich rozjechanych cyklach przynajmniej wiem, kiedy @ przylezie, tak mniej wiecej Odpowiedz Link
nuluska Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 16.08.07, 18:24 Kurczę budzik mnie dziś nie obudził. Normalnie przespałam. Odudziłam sie o 10! I tak nie wiem czy to owu u mnie była czy nie? Raczej tak bo mimo tego upału mnie telepie z zimna. Zła jestem ale cóż- przynajmniej się wyspałam. No dobra przyzam się ile ważę- 55kg. Ale to przy wzroscie 180cm. U nas wszyscy w rodzinie mają taką przewagę materii. Żaden tłuszczyk nie jest w stanie się odłożyć. Odpowiedz Link
poppy76 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 16.08.07, 18:34 Ales wysoka Nuluska Tess, Ty mi tu nie bucz, no, bedzie dobrze. poza tym to dol zakopany, lopatka wyrzuona, nie ma lekko. Cmok Rany, sprawdzilam ceny w labie, masakra, kazdy hormon 25 zeta. czyli co, powinnam zrobic: LH FSH PRL Estradiol, czy darowac sobie? Testosteron Progesteron DHEA-s TSH, powinnam co roku, bo mam powiekszona tarczyce FT4 FT3, no nie wiem, co z tymi dwoma. zrobie sobie holesterol, tak na wszelki wypadek Ni ewiem co z tokso, igG +igM to 55zl, nie mialam nigdy robione, zwierzaki zawsze w domu byly. Rozyczke mialam robiona ostatnio w uk, ni ewiem, jakie wyniki, ale chyba ok Zrobic krzywa glikemiczna? kiedys mi kazali, ale nie zrobilam. czy mi jakas krew w zylach zostanie po tych badaniach? pani w labie nie padnie? Odpowiedz Link
nuluska Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 16.08.07, 19:01 No, kawał baby ze mnie Poppy co do Twoich badań to czemu miałabyś sobie darować estradiol? Aha i skoro to początek cyku to chyba nie ma sensu robić progesteronu. Ale niech i inne kobitki sie wypowiedzą bo ze mnie rzaden spec. Uuu rzeczywiście kupa kasy wyjdzie. Odpowiedz Link
malutka1939 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 16.08.07, 19:03 hej laseczki wiosenko przyłapałas mnie kurcze tyle piszecie ze ja nie mam kiedy tego przeczytac, ale juz ci odpowiadam, poprzedni gin miał nadzieje ze uderzymy z CLO, ale niestety FSH z dnia na dzien coraz wyższe, przy wysokim FSH raczej nie stosuje sie CLO bo on za słaby i nic nie da sie wystymulowac, czy faktycznie tak byłoby w moim przypadku tego niestety nie iwem. Chyciałam nawet kiedys zacząc na własna reke brac ale dziewczyny przywróciły mnie do pionu Poppu krew ci zostanie w żyłach nie pękaj, a jesli żadnego z tych badan nie miałas to rób po kolei Odpowiedz Link
mjulka Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 16.08.07, 19:11 Poppy, rozwaliłaś mnie tą michą pod biurkiem, hehe. Ale to dobrze, bo to znaczy, że @ nie rozwaliła Ciebie i poczucie humoru Cie nie opuściło. Wykresa nawet uzupełniłam, ale póki co tempek nawet nie ma co mierzyć. Odpowiedz Link
poppy76 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 16.08.07, 19:30 nie, no mialam kiedys robione, ale wszystko sie zmienia, wiec moze walnc wszystko, raz a dobrze To co, progesteron raczej nie? Decyzje musze podjac dzis, bo o przed 5rano jutro musze byc na liverpool street. O wlasnie, musze cholera zamowic taksowke na jutro! malutka, ale sa mocniejsze leki niz clo, wiec moze dobre beda. Trzymam kciuki za to Twoje FSH, niech spada na leb na szyje Mjulka, poczucie humoru to ja mam zawsze wisielcze;P ta miska z woda przypomina mi film Svankmajera, gdzie prezenterka wiadomosci trzymala miske dwoma karpiami pod biurkiem wlasnie, one ssaly jej palce u nog i biedaczka przezywala ekstaze na wizji Ale sie uchichralismy z M. ok, spadam do sklepu zrobic zakupy herbatkowe dla rodzinki Odpowiedz Link
mjulka Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 16.08.07, 20:20 ello śpicie już wszystkie, czy co? No że Poppy śpi, to kumam. Rano zrywka. Ale reszta?! Odpowiedz Link
malutka1939 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 16.08.07, 20:26 ja nie spię częśc sie urlopuje, mentafolia robi okłady M na nogę i nie tylko hihih a ja wlasnie po pacy i po upalnym dniu namiawm M na spacer ale jakis mecz w TV znowu bleee Odpowiedz Link
malutka1939 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 16.08.07, 21:25 poppy progesteronu bym nie robiła teraz bo to robi sie 7 dni po spodziewanej owulce, a estradio zrób bo on razem z FSH da ci obraz rezerwy jajnikowej. Odpowiedz Link
mercy2 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 16.08.07, 21:49 Tess głowa do góry, po co zakładać najgorszy scenariusz i się negatywnie nakręcać. Okąd z Wami jestem, to (a to już kilka miesięcy, rety) do nawet jak @ przychodzi to nie łąpię doła, ze nie wyszło tylko cieszę sie na nowy cykl. To forum jest jak balsam. Za to DZIĘKI śliczne Poppy - dobrze ze ta @ pezyszła, bo nie ma nic gorszego jak czekanie + bóle. Ja też tak kiedyś miałam-nudności straszne i wszystko wyglądało tak pięknie i ... porażka była straszna, także Cię rozumiem. Trzymam kcuki za następny cykl. Dobra rozpisałam się, a ty pora brać się do roboty, żeby tym razem zdążyć przed owulką i żebym to ja była pierwasza Trzymajcie kciuki (testy owu robię od 3 dni i nic krecha, zobaczymy jak jutro tempka wyjdzie). Buziaki - dobrej nocki ))) Odpowiedz Link
kae1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 16.08.07, 22:07 nie miałam żadnych badań i oto, co mi zapisała moja ginka, tylko tak nabazgrała, że nie wiem czy czegoś nie przekręcę FSH, LH, TSH, FTU, PRL Odpowiedz Link
kae1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 16.08.07, 22:10 nie FTU tylko oczywiście FT4 ) też przeczytałam.. dobrej nocy, jutro już piątek ! Odpowiedz Link
aregiec Witajcie Kochane!!! 16.08.07, 22:51 Ja tylko na chwile bo późno juz wpadam Wam oznajmić ze wróciłam z wakacyjnych wojazy ))) Bylo super mimo, ze zaraz po przyjezdzie do Chorwacji przyszla @ Dziwna sprawa bo cykl miał zaledwie 16 dni, rekord chyba tym pobiłam a tempka spadła dopiero po @. Troche załuje, ze testu nie zrobiłam bo ta @ byla strasznie skąpa i wogóle brzuch mnie nie bolał (choć normalnie umieram) ale z drugiej stony jesli coś tam sie działo to doła bym tylko złapała, ze tak sie skończyło. Co do samego pobytu to polecam Chorwacje. Troche pozwiedzalismy (Dubrownik i Plitwickie Jeziora) ale głównie to wylegiwalismy sie w słoneczku No i bzykanek było co nie miara, hihi tyle, ze akurat chyba w niepłodne bo ten cykl jak Tessi zauwazyla jest całkiem długi tzn dla mnie wkoncu normalny No ale w Polsce juz poprawilismy bo pojechaliśmy jeszcze w Pieniny do mojego rodzinnego Krościenka Wczoraj w nocy wrócilismy. Dzis cały dzien sprzatałam mieszkanie a jutro do pracy. Uff tyle naskrobałyscie przez ten czas. Wybaczcie ale przeczytałam tylko od poczatku aktualny watek no i sprawdzilam nasza liste. Gratuluje Happiest!!!!!!! Brakowało mi Was strasznie i ciesze sie ze juz jestem DDD Buziaki dla wszystkich! **************************************** P.S. Hehe gdzieś tam w przelocie czytałam o Waszym quizie imiennym. Ja Aneta jakby co Odpowiedz Link
mjulka Re: Witajcie Kochane!!! 16.08.07, 23:08 Witaj Kochana!!! Fajowo, że już jesteś Twoje imię rozgryzłyśmy, mimo braku podowiedzi takie my zdolne bestyje Odpowiedz Link
mentafolia Re: Witajcie Kochane!!! 16.08.07, 23:20 Cześć pięknoty Jutro jedziemy nad morze,hura! Ostro się dzisiaj staraliśmy,nawet mam urojoną owu i czuję jak mój jajnik owulujeDD M dalej kuśtyka o kulach,tyle,że juz w stabilizatorze,zawsze to jakiś postępNa noc zakłada taką sztywną niby pończocho- skarpetę,wyglada super sexy Tess,nie bądź w gorącej wodzie kąpana,daj bromkowi trochę czasu.Nie wszystkie leki działają od razu.Zobaczysz poprawę po 2-3 cyklach. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 17.08.07, 08:07 Poppy ja nie ze złych intencji pisałam, wiem jak mozna sie wkręcić, miałam ogromną nadzieję, że jednak sie uda. Aquita ale te drogi w Korsyce niebezpieczne, mozna porównać do Chorwacji czy jeszcze gorzej? A ja dziewczynki wczoraj wróciłam po północy, wreszcie z pieskiem, wróciłam nieżywa, nie znoszę zbyt dobrze jazdy, a i pieskiem w drodze musiałam się zająć, więc buuu. Piesinka zwymiotowała mi sie na nóżkę, ale później spała na szczęście. W owej hodowli spotkałam Jose Carrerasa (chyba dobrze napisałam) ten co w programie Jagielskiego grał na bębnie. Brał sobie juz drugiego berneńczyka. Ja odbieram za jakis znak, tak samo jak wczoraj przypadkiem w Sopocie spotkałam mamę, razem mieszkamy, razem zjechałysmy do Wrzeszcza, ja później do Sopot jechałam po M, bo szybę tam wymieniał w aucie (pękła od rdzy przy łączeniu szyby z karoserią), i wyjeżdżamy z małej uloiczki i wychodzi sobie moja mama. Odbieram takie rzeczy za znaki, ale czego to nie wiem. Więc pieska juz mamy. Własnie był na spacerku z 4 facetami, M, sąsiad, Jaś i kuzyn. Ha ha mały fiziel. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 17.08.07, 08:11 Poppy no ładnie masaż wewnetrzny, ja też mam ochote, ale wczoraj po podróży po psa to zielona podobno byłam, jak sie o 1 do łoża walnęłam to miałam helikopter jak po piciu, tak mi ta jazda 500km bokiem wyszła. A M i tak Hexę pieścił. Wiec o czym mowa. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 17.08.07, 08:13 Poppy kiedy Ty do Polski jedziesz? Tempkę raczej będzioesz mierzyc normalnie, nie ważne przesuniecie czasowe, przecież jestes na początku cyklu, gorzej było by w połowie. Kiedy jedziesz? jak te badania wypadną w którym dniu cyklu? Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 17.08.07, 08:17 Mentafolia maść mam u góry później napiszę jej nazwę, wiesz mam wrażenie że po maściach (jak za długo stosuje, nawet te natłuszczające robione) mam gorzej, plamki zaczynaja mnie swędzieć, teraz ładnie się wygaja, ale tydzień rtemu czerwone były. Zakupiłam oba wspomagacze i będę sie podkarmiać. Mukolinki mi nie sprzedali, bo musze mieć recptę, ale chyba mam ambrosol w domu, to sobie popiję na sluz. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 17.08.07, 08:19 Aquita hmmm wybór faceta to cieżka sprawa, a może nam się tu wyżalisz? Oczywiście nie namawiam na siłe, ale może akurat, bo juz kiedys o tym napomknęłaś. Będzie dobrze. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 17.08.07, 08:21 Mercy co dwa dni wystarczy, nie ma co szaleć, spokojnie. Hej Neomi, piekny wypoczynek, ale długo Cię nie było. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 17.08.07, 08:28 Martusia jesli chodzi o jajniki, to nie ma reguły, one zawsze pracuja, i w okolicach owu i aż do @ moga pokłuwac co jakiś czas. Kae dwa wzrosty bo tempka skacze czasem schodkowo, ale liczymy pierwsze podniesienie tempki, wg zasad NPR. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 17.08.07, 08:31 Poppy cykl przepiekny, nie ma ciąży, ale jaki plus jesli chodzi o wygląd cyklu, rewelacja poprostu, i na 99% dałabym reke uciąć że owu była, bo skąd taka piekna 14 dniowa lutealna bez wspomagaczy, no skad? Juz dalej doczytała, że badania zrobisz, bo juz w Polsce jesteś, 1dc na badania jest ok. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 17.08.07, 08:33 Ale jaja, widzisz Nuluska ja całe zycie walczę z nadwagą, ale wzrost 180 to masz, problem chyba ze spodniami co? Tesi czekamy kochana na Ciebie, nie bój sie wracać. Poppy wiem ze trza zrobic tsh i ft4, jesli ft4 jest za wysoki to dopiero ft3. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 17.08.07, 08:35 no widzisz malutka przyłap[ałam Cię. Mentafolia Ivinka co z Wami? Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 17.08.07, 08:37 i wiem tyle też że jeśli sie zrobi prl i jest podwyzszona to nie ma co badać lh i fsh, bo i tak zaburzona prl zaburza jajeczkowanie Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 17.08.07, 08:39 Aregiec Twoja @ mogła byc krwawieniem śródcyklicznym, skoro była skapa, i wówczas to w ostatni dzień krwawienia jest owu i nastepuje skok tempki, awłaściwa @ przychodzi po lutealnej. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 17.08.07, 08:40 to juz wiadomo czemu nie było Mentafoli, sie ogierzyła, Ivinko a Ty co tak długo? Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 17.08.07, 08:41 ja dziś w domku, ale chyba nad jeziorko skoczymy, pa miłego dzionka dziewczynki Odpowiedz Link
mercy2 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 17.08.07, 09:54 Wiosenko Ivinka na urlop pojechała Fajnie, ze macie juz pieska. Pewnie w domu radocha Tylko go nie zagaszczcie , hehehehe Odpowiedz Link
mjulka Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 17.08.07, 10:04 Heyah w pochmurny piątek Wiosenko, a jakiego Ty psine przygarnęłaś, bo nie załapałam? Jej jak mi się dziś nic nie chce robić...nawet kawy nie mam siły pić, chyba ciśnienie w pięty mi spadło, bo czuję, że się zara z lrzesła osunę Miłego dnia laski!! Odpowiedz Link
claire_s Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 17.08.07, 10:12 Witajcie, Wiosenko, to ja pisalam o drogach na Korsyce, duuuuuuzo fajniejsze (czytaj wezsze i bardziej strome) niz w Chorwacji, o pare kategorii wyzej. Goraco polecam, my samochodem zjezdzilismy prawie cala Europe i Korsyka pod wzgledem drog niezmiennie jest na pierwszym miejscu. Mentafolia, milego wypoczynku, seks z noga w sztywnej skarpecie, fiu fiu, brzmi ekstrawagancko, hehehe )))) Kurcze, nie wiem jak ja bede te tempki mierzyc, moje dziecko budzi sie zwykle chwile przede mna (bez wzgledu na to o ktorej porze wstaje) wolajac, ze chce siusiu teraz, juz, natychmiast, no i musze w tempie ekspresowym wyskakiwac z lozka... Odpowiedz Link
mercy2 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 17.08.07, 10:33 Claire a ile Twoje dziecie ma lat? Ja swoje nauczyłam, że jak wstaje to kolejność jest taka: najpierw siusiu a potem skok do mojego łóżeczka. Ale on ma już 3 katka... Mentafolia - odpoczywaj Kochana !!! Ale kto mój wykresik rozwiąże jak Ciebie nie będzie Odpowiedz Link
claire_s Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 17.08.07, 10:49 Moje dziecie ma 3,5 roku. Ale praktycznie od poczatku korzystamy ze zwyklego sedesu z nakladka (nienawidzilam myc nocnika, bleeeee!), no i przez to caly czas ktos musi go na tym sedesie posadzic, sam biedactwo nie dosiegnie. Odpowiedz Link
aguita5 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 17.08.07, 10:57 Hej, ja tez pisalam o drogach na Korsyce, ale nie mam porownania do Chorwacji, jedyne co wiem, to ze sa straszne, a Claire to potwierdza! Jak sie wolno jedzie to spoko, byle szaleniec nie nadjechal z przeciwka, ale moj m jak na moj gust jechal troche za szybko i przez to duzo szarpal, bo ciagle trzeba hamowac, chociaz trzeba mu przyznac ze prowadzic to on umie, nie ma nawet najmniejszego zadrasniecia. Ja tam i tak siedzialam sinozielona z wzrokiem wbitym w droge ... Och, z facetem kiedys Wam sie wyzale, ale nie teraz, bo akurat dzis nie jestem (jeszcze) na niego zla ... no generalnie o to chodzi, ze on jest bardziej przejety kolegami niz domem i budowaniem rodziny, nie dojrzal jeszcze chyba, moglabym poczekac (nie za dlugo, ale poki jakies jajeczka mi sie jescze kolacza) ale nie wiem, czy kiedykolwiek dojrzeje ...? No ale sczegoly kiedy indziej, biore sie do roboty. Mam kosmicznego pmsa i zastanawiam sie, czy faktycznie @ dopiero we wtorek, zwlaszcza ze tempka juz niziutko dzis, jesli przylezie wczesniej to bedzie po pierwsze najkrotszy cykl w mojej historii (do tej pory rekord to 29) a po drugie cholerna zlosliwosc losu, bo jade z goscmi na 2 dni do Paryza w sob i nd a tu masz Ci babo placek, bede sie zwijac z bolu i zepsuje wycieczke, a wszytko porezerwowane wiec odwolac nie ma jak... Moze do poniedzialku wytrzyma, chociaz wknd w takim stanie to tez niezbyt rozowa perspektywa ... no nic, moze francuskie winko usmierzy me bole ) buziaki! Odpowiedz Link
mercy2 do Claire 17.08.07, 11:01 ło mamo, my z nakładki nie korzystaliśmy prawie wcale. U nas samodzielna obsługa na sojąco-bo mam chłopka. A jak trzeba usiąść to przystawia sobie podstawkę pod nogi i siada sobie (jak w reklamie chyba Brise). To działa !!! Odpowiedz Link
claire_s Re: do Claire 17.08.07, 11:34 o rany, no to albo te sedesy mamy tu wielgachne, albo moj SYNEK jest nisko zawieszony. to drugie raczej niemozliwe, bo on naprawde wysoki jest (po rodzicach, hehe, ja mam 1,77), najwyzszy z rowiesnikow, a jak stoi przy sedesie to siusiak ponizej jest. sorry dziewczyny za te watki poboczne o malych siusiakach, wiem ze tu raczej zainteresowanie jest dojrzalymi okazami, hehehe. ale Mercy, moze sprobuje sedes+podest+samodzielna obsluga. fajnie by bylo! a co do Korsyki to potwierdzam wszystko co napisane wyzej, ja tez bylam pare razy blada albo zielona i na skraju wymiotow, ale w sumie lubie ta adrenalinke, a moj chlop zachwycony byl!. drugie najfajniejsze jezdzenie wspominam na polwyspie Rhodopos na Krecie (pn-zach), tam wedlug mapy nie ma w ogole drog, wzielismy jeepa z napedem 4x4 i w droge. mialam stracha, bo zasiegu tez tam nie bylo, zywego ducha tez (ani domostw), jezdzlismy nie ubitymi drogami miedzy stadkami pierzchajacych owiec i kozic, a potem po polce skalnej wycietej w skale nad przepascia, no wtedy myslalam, ze zejde na zawal serca! to byl najtrudniejszy odcinek jaki w zyciu pokonalam samochodem, balabym sie tam wrocic, hehehe. rany, skonczmy z tymi urlopami, bo mnie tesknota zaraz zezre! Odpowiedz Link
mercy2 Re: do Claire 17.08.07, 11:40 jakby co to zapraszam na forum "Nie tylko o Trzylatkach" też dużo się dzieje i można fajnych rzeczy sie dowiedzieć, i pogadać oczywiście To tyle prywaty, hihihihi Odpowiedz Link
aguita5 Re: do Claire 17.08.07, 13:37 Halo, a dlaczego to nikt nie zbiera sie do testowania?? Widze, ze pare kobitek juz ok. 9-10 dc, wiec najwyzzsa pora zaopatrzyc sie w sprzet testujacy i wybrac odpowiednie miejsce No, kto pierwszy? Aregiec? Viinga? Ensata? Nie pamietam, jeszce ktos byl tak wysoko... chyba Kae? Odpowiedz Link
kae1 Re: do Claire 17.08.07, 16:42 ja? chciałabym, ale jeszcze nie, za wcześnie cykle mam 28-29 dni, więc najwcześniej za tydzień na ff wyznaczył mi datę: 27.08, w moje imieniny D nie nastawiam się na pozytywny wynik, bo to oznaczałoby, że nie zrobię badań.. nie będą już potrzebne, ano zobaczymy Odpowiedz Link
kae1 Wiosenko 17.08.07, 16:49 dziękuję, rozwiałaś moje wątpliwości, bo w końcu wyszło na to, że nie mam szansy przy moich próbach wezmę to pod uwagę w następnym cyklu, M. padnie ze zmęczenia ) Odpowiedz Link
kae1 Miłego weekendu 17.08.07, 16:51 nie wiem, czy uda mi się wpaść.. może tylko na chwilę, bo zamierzam robić wielkie sprzątanie pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
kae1 Re: Miłego weekendu 17.08.07, 16:53 zdjęcia miałam powysyłać do Was.. skleroza całkowita będę o tym pamiętać, no to już się żegnam Odpowiedz Link
ensata Re: do Claire 18.08.07, 08:14 > No, kto pierwszy? Aregiec? Viinga? Ensata? Nie pamietam, jeszce ktos > byl tak wysoko... chyba Kae? Ja nie testuje, bo mój to nieciążówy)Góry i doliny mam, ale imprezowe zycie prowadze, to czego sie spodziewac Odpowiedz Link
mercy2 sobota 18.08.07, 10:03 Witam wszystkich weekendowo Ja na razie w pracy, moje chłopaki poszli oglądać samochody wyścigowe na Bemowie. Mierzę te tempki, ale trochę mnie dziwi ich niskość. Jaka może być przyczyna? Wiosenka pisze, że wszystkow normie, ale mnie jednak coś nie pasuje. Jak myślicie owu była? Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 17.08.07, 18:36 Mercy Twój wykresik jest ok, całkiem normalny, może różny od innych, ale norm. Claire to musisz krzyczeć juz idę, trzymaj, trzymaj, już już, i szybki pomiar strzelić. Posyłałam fotki Mjulka, mam berneńczyka, podesle fotki jeszcze inne w przyszłym tygodniu dam znać. ja bym odjechała na tych zkretach na Korsyce, paw za pawiem by był za oknem. Aguita myslę że dojrzeje jak dzidzia sie urodzi, znam takie przypadki. Ale tu cisza!!!! No tak urlopy. Odpowiedz Link
istota Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 17.08.07, 19:23 taa albo urlopy, albo jak co poniektorzy pourlopowe zaleglosci nadrabiaja blee, nie moge uwierzyc ze juz weekend, czuje sie jakbym wczoraj wrocila z urlopu ide wykresik uaktualnic bo mi sie jak do tej pory nie udalo i znikam, na wasze nawet nie mam czasu spojrzec, moze przyszly tydzien bedzie lepszy milego wieczorku Odpowiedz Link
nuluska Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 17.08.07, 19:36 Ja się żegnam na weekend w górki do teściów się wybieramy niestety. M mnie zmusił jestem niezadowolona strasznie. Moje kociątko stresów sie znowu naje. Będzie biedactwo siedziało za kanapą przez dwa dni Już mi go żal. Chyba że wywalczę u M żebyśmy jutro wrócili. Pa Odpowiedz Link
mjulka Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 17.08.07, 20:20 ło matko, jak tu dziś takie puchy, to przy weekendzie żywej duszy nie uświadczysz(( Może i ja w takim, że układzie jutro gdzieś za miasto wyskoczę tylko kurna chata, gdzie?! Och! jak czuję rosnące pęcherzyki Wiosenko idę foty polukać, ja mam retrieverkę czarną kochana psina fifi julka Odpowiedz Link
mjulka Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 17.08.07, 20:21 maile kończą mi się na korsykańskich zakrętasach Aguity Odpowiedz Link
claire_s Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 17.08.07, 21:25 Ja sobie muszę po prostu kupić microlife'a, bo kupiłam rtęciowy- owulacyjny. 10 sekund to młodego wstrzymam z tym sikaniem, ale 2-3 minuty może być ciężko! Dziewczyny, mam teraz przez miesiąc vipowego ff, czy jest coś czym warto się zainteresować? Bo potem to już na darmowym będę jechać. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 17.08.07, 21:38 niby na vipowym duzo rzeczy mozna działać, ja nic nie robiłam, a obeznanych w temacie raczej brak, a w sumie to Tes wróci w sobote rety rety nikogo prawie tu nie bedzie? Mjuleczko wysyłałam foty psiny wczesniej, a nowe bedę dopiero wysyłać, ale za kilka dni , dam znać, paaaaa Odpowiedz Link
claire_s Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 17.08.07, 21:47 [nieznana mi autorko tego wykresu, przepraszam cie ogromnie za wykorzystanie go jako materialu pedagogicznego] dziewuszki, zerknijcie na ten wykres i powiedzcie mi- byla owu czy nie??? www.fertilityfriend.com/home/61965 Odpowiedz Link
aregiec Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 17.08.07, 21:50 Oj jeśli na tej Korsyce drogi sa jeszcze gorsze niż w Chorwacji to ja dziekuję. Jednego dnia moj M wymyslił wyjazd na jedna górę w parku narodowym Biokowo co ma 1752m, droga waska, ze z bieda jedno auto sie miesci, myslalam, ze umre po prostu!!! Co do testowania to ja narazie czekam. Zawsze mialam ładna lutealna bo 13 dniowa choc te ostatnie cykle jakies do bani byly bo krótkie i lutealna tylko 10. Dzis 12 dzien wyzszej wiec jeszcze sie nie nakrecam, zwłaszcza ze pms juz mnie dopadł. Kurde jak sobie pomysle ze gdyby nie to poronienie to pewnie juz bym tuliła swoje Dziecię, bo termin porodu miałam na 9 sierpnia, buu Ale juz nie marudze bo to przeciez jeszcze sezon urlopowy trwa i nie chce Was zadreczać głupotami. Odpowiedz Link
mentafolia Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 17.08.07, 23:44 aregiec kochana,będziesz tuliła swoją dziecinę,zobaczysz,i to mam nadzieje,że juz w przyszłym roku Claire,trudno powiedzieć czy to wykres owulacyjny.Wygląda,że tak,bo niby dwufazowy.Zniżki w 36 i 37 dc albo zaburzone albo spadek progesteronu. Wiosenko,na bębnach gra Jose Torres,Carreras to śpiewa w operze )) Ja juz w Świnoujściu.Przed chwilą wróciliśmy z takiego nadmorskiego bałaganu,gdzie muzyka,ryby i alkohol) Jest 16stopni i mży buuuu,ale ponoć od jutra ma się poprawić. Sciskam Was bąbelki moje Odpowiedz Link
nuluska Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 18.08.07, 10:08 No a ja się wczoraj pożegnałam a dziś jestem. Pokłóciliśmy się wczoraj strasznie z M i dziś pojechał sam. Ostro było ale na szczęście talerze nie latały. Wściekła jestem strasznie. Dziś rano zagroził, że kota zabiera ze sobą. No i awantura na nowo, bo ja na to że kot zostaje. W sumie to teraz mi się chce śmiać z tej przepychanki o kota, ktry w czasie taj dzisiejszej awantury spał sobie spokojnie, tylko co jakiś czas łypał na nas jednym okiem czemu się tak drzemy i nie damy mu spokojnie pospać. Odpowiedz Link
mercy2 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 18.08.07, 10:12 Nuluska taki piękny weekend się szykuje a Wy skłóceni? Ładnie to tak? Odpowiedz Link
mentafolia Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 18.08.07, 10:27 Ja też jakaś nabuzowana chodzę i bardzo się staram żeby nie eksplodować.Nie wiem co jest... Dzisiaj pogoda piękna,niebo lazur,idziemy na plażę dziewczynki. Tak bardzo potrzebuję spokoju i odpoczynku,strasznie jestem zmęczona. Oj,znowu płakać będę. Śnił mi się dzisiaj mój zmarły ojciec,chyba to mnie rozmontowało Odpowiedz Link
mercy2 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 18.08.07, 10:41 Oj Mentafolia wiem dokładnie co czujesz Trzymaj się ! Odpowiedz Link
aregiec Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 18.08.07, 11:33 Dzieki Mentafolia, staram sie w to wierzyc ale coraz czesciej nachodza mnie chwile zwatpienia bo skoro tyle sie nie udaje to rownie dobrze moze sie nie udac nigdy Tymczasem jednak czekam na @ bo chyba sie wybiore na badania hormonkow w 3dc. Planuje fsh, lh, estradiol no i moze tsh. Czy te badania robi sie na czczo? Miłego plazowania życze W BB tez ładna pogoda ale ja dzis do pracy na 15 a jutro jedziemy do Krakowa na urodzinki mojej kochanej siostrzenicy - skonczyła własnie 2 latka Odpowiedz Link
malutka1939 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 18.08.07, 13:15 mentafolia ściskam cię mocno, mam nadziję że słoneczko poprawi humorek, na mnie o działa aregiec nie musisz na czczo, możesz po dobrym śniadanku A malutka ma schizy!!! Dziewczyny dzis w nocy śmiło mi się ze byłam w ciąży, miałam juz spory brzuch i biegaliśmy z M. za czapeczkami dla juniora! Najlepsze jest to ze chcieliśmy je kupic w takich małych kioskach, zielonych z gazetami!! Kurcze chyba to od ilości spozytego wczorajszego wieczoru piwa!! ehh aja dzis kochane ide sie odstresowac na dicho!! Potańcze z małolatami, mam nadzieje ze nie beda chciały bic jak Mjulke ) Odpowiedz Link
ensata Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 18.08.07, 13:42 > A malutka ma schizy!!! Dziewczyny dzis w nocy śmiło mi się ze byłam w ciąży, > miałam juz spory brzuch i biegaliśmy z M. za czapeczkami dla juniora! Najlepsze > jest to ze chcieliśmy je kupic w takich małych kioskach, zielonych z gazetami!! Moze to sen proroczy)oczywiscie oprócz kiosku Odpowiedz Link
ensata Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 18.08.07, 13:43 aregiec napisała: > Dzieki Mentafolia, staram sie w to wierzyc ale coraz czesciej > nachodza mnie chwile zwatpienia bo skoro tyle sie nie udaje to > rownie dobrze moze sie nie udac nigdy Nawet tak nie myśl, zobacz ile dziewczyn się starało bardzo duzo i co....sukcesNastaw sie pozytywnie ze bedzie i juz Odpowiedz Link
ensata Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 18.08.07, 13:45 mentafolia napisała: > Dzisiaj pogoda piękna,niebo lazur,idziemy na plażę dziewczynki. > Tak bardzo potrzebuję spokoju i odpoczynku,strasznie jestem zmęczona. > Oj,znowu płakać będę. > Śnił mi się dzisiaj mój zmarły ojciec,chyba to mnie rozmontowało Odłącz się od kompa na pare dni. Ciesz sie M i wypoczywajSłonce poprawi Ci nastrój, a może jakas romantyczna kolacyjka? z M Odpowiedz Link
mentafolia Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 18.08.07, 19:21 Ensata,podaj jeszcze receptę na odłączanie od kompa )) Juz mi lepiej.Nie wiem tylko czy to zasługa słońca,M czy otwartej butelki wina haha. Tess dzisiaj wraca,tak? A Wiosenka gdzie?Pewnie znowu baluje albo zajmuje się wychowywaniem suczki Odpowiedz Link
mercy2 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 18.08.07, 19:56 Imnie dziś dopałd kiepski nastrój. Co prawda kupiłam sobie kieckę na wesele więc powinno być spoko, ale nie pomogło Do tego mały ma kiepski nastrój i też jakiś nerwowy Odpowiedz Link
ensata Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 18.08.07, 21:11 > Ensata,podaj jeszcze receptę na odłączanie od kompa )) > > Juz mi lepiej.Nie wiem tylko czy to zasługa słońca,M czy otwartej > butelki wina haha. NIeważne, wazne ze nastrój się poprawił)A wino, dobra rzecz Odpowiedz Link
tessie124 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 18.08.07, 21:52 Witajcie, No i jestem w Wawce... wróciłam...buuuu (( Kiedyś lubiałam wracac do Warszawy a teraz to już mam dosyć tego miasta... wiecznie zakorkowane, rozkopane i śmierdzące... hmm niezbyt to patriotyczne... no ale cóż.... powrót do rzeczywistości bywa bolesny... Poppy wg mnie ten wykres raczej nie jest owulacyjny tzn 2-fazowy..., tempka w pierwszej połowie cyklu mierzona sporadycznie i trudno stwierdzić czy to był skok na lutealną czy chwilowy spadek... po za tym lutealna by była w takim razie za długa i teoretycznie powinna być ciąża której ff nie zaznaczył. Innego wytłumaczenia tej długości lutealnej nie widzę, jeśli to jest rzeczywiście lutealna... Bo niby jest chwilowy spadek i znów skok, ale jeśli nie ma ciąży to powinna być tam @, a tej nie ma.. to tak wg mnie, ale może coś porypałam... Dziewczyny.. pilne pytanie... jak mam mierzyć jutro tempkę.. wg czasu w Portugalii czy w PL??? Zlitujcie się i podpowiedzcie... M mówi, że wg czasu polskiego bo organizm się przestawia, ale On ekspertem od npr nie jest... Pozdr Tess. Odpowiedz Link
ensata Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 18.08.07, 22:12 > Dziewczyny.. pilne pytanie... jak mam mierzyć jutro tempkę.. wg czasu w > Portugalii czy w PL??? Zlitujcie się i podpowiedzcie... M mówi, że wg czasu > polskiego bo organizm się przestawia, ale On ekspertem od npr nie jest... Po portugalskualbo jezeli zawsze spisz taka sama ilosc godzin., to po prostu po ilosci h przespanychhmm, tak sobie wymyłśiłam na poczekaniu Odpowiedz Link
kae1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 18.08.07, 22:18 ja bym mierzyła wg czasu w Polsce, ale ekspertem nie jestem natomiast u mnie pojawił się różowy śluz nie wiem czy na @ .. coś za wcześnie, zobaczymy jutro dobrej nocy Odpowiedz Link
ensata Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 18.08.07, 22:22 kae1 napisała: > ja bym mierzyła wg czasu w Polsce, ale ekspertem nie jestem > > natomiast u mnie pojawił się różowy śluz > nie wiem czy na @ .. coś za wcześnie, zobaczymy jutro > dobrej nocy A, może to implantacja))Trzymam kciuki, by tak było. Odpowiedz Link
istota Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 19.08.07, 00:54 kolejny sukces z moim GP, nawet sie przymierza zaby mi dac skierowanie do gina, a na razie kazal mi zrobic badanie hormonow w 21dc, zeby sprawdzic czy mam owulacje, ale nie rozumiem czemy akurat w 21 mam to sprawdzac, zwlaszcza ze w ostatnim cyklu mialam ja gdzies w okolicach 45dc a przedtem w 27 myslicie ze mam isc w 21 czy olac GP i pojsc w 7 wyzszych tempek? M tez dostal skierownie na badaie plemnikow i nawet lepiej to przyjal niz sie spodziewalam, powiedzial tylko ze lepiej by bylo jakby sie okazalo ze to przeze mnie nie mozemy miec dzieci niz przez niego Poppy ja mieszkam mniej wiecej w polowie drogi miedzy Cornwalia a Dover Claire ja sie w tym cyklu przerzucilam na elektroniczny termometr i jest super, az mi sie chce budzic zeby mierzyc tempke, a na rteciowy nigdy nie moglam sie doczekac Odpowiedz Link
istota Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 19.08.07, 01:13 ze tez ja zawsze musze tu przychodzic jak nikogo nie ma, chyba musze prace zmienic wreszcie odkrylam quiz o imionach, niektore mnie calkiem zaskoczyly, ciezko go bylo sledzic bo troche porozrzucany, nie wiem np co z Ivinka, bo ja zawsze myslalam, ze Ivinka to od Iwonki a mojego tez zdaje sie nie zgadlyscie, nie ma nic wspolnego z nickiem, raczej z moimi urodzinami na dzien przed walentynkami Odpowiedz Link
aneczka_78 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 19.08.07, 09:26 Witajcie. A mój wykres jakiś dziwny - tzn tempki myslalam, że owulka była około 14 dc bo jajniki bolały, ale według tempek nie. Dziś tempka znowu spadła, i jajniki znowu bolą może tym razem. A jak nie to chyba cykl bezowulacyjny który tak jak pisałyście się zdarza. Tessi witaj. Tylko nie wchodz do doła on już zakopany. Odpowiedz Link
istota Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 19.08.07, 14:08 Aneczko, ja zdecydowanie nie jestem ekspertem, ale moze masz spadek przed wzrostem tempki, ja sie tak ludzilam przedwczoraj, ale u mnie to chyba co innego bylo moze ekspertki cos ci powiedza Odpowiedz Link
mentafolia przy niedzieli :))) 19.08.07, 10:58 Istota,Kasia? Moim zdaniem powinnas olać GP.Poziom progesteronu robi się po to,żeby sprawdzić czy owu w ogóle była i jakiej jakości oraz czy ciałko żółte produkuje odpowiednią ilość progesteronu.dlatego powinno sie go bada ć po stwierdzonej owu,a nie według widzimisię lekarza.Badanie w terminie wziętym z sufitu niczego nie wniesie.Cgyba,że trafisz akurat na 7 dpo. )) Cześć Tess! ) Fajnie,że już jesteś,moja Ty pani doktor )) Odpowiedz Link
nuluska Re: przy niedzieli :))) 19.08.07, 11:41 Witajcie w niedzielę. Ja też uważam że progesteron w 7dpo, w innym dniu nie ma sensu. We wtorek będę w labie żeby powtórzyć wymaz, a że będzie to akurat 7 dpo to sobie też strzelę progesteronik. M jednak wrócił wczoraj. Już się poprzepraszaliśmy i jst ok. Witaj Tess! Odpowiedz Link
ewinka22 Re: przy niedzieli :))) 19.08.07, 12:27 Cześć Dziewczyny Bez bicia się przyznaję, że kilka dni mnie nie było i zaniedbałam forum...ale wiecie. Za dwie godziny się wyprowadzam do Gdańska...ehhh...jak to brzmi Tzn o 16.00 mam pociag z Krakowa i od jutra już mieszkam na pomorzu. Oczywiście atmosfera tutaj u mnie nieco smutnawa ale cóż takie życie że za pracą trzeba jechać 700km od stron rodzinnych, ale ważne że z meżusiem Tempki u mnie niskie i pewnie skok dopiero po tabletkach z progesteronem zaliczę i znów bez owulacji Ale cóż na wszelki wypadek przytulanka oczywiście sahihi Jutro 2 rocznica slubu i akurat pierwszy dzień w jako tako naszym mieszkaniu (bo u tesciowej sie zakotwiczamy)... Jak tylko dorwę sie do netu w Gdańsku to oczywiscie dołaczę tutaj, narazie to jestem trochę przerazona wszystkim i samymi nowosciami w moim życiu, ale dam rade Trzymajcie się Dziewczyny i pozdrowienia jeszcze z małopolski Ewka Odpowiedz Link
tessie124 Re: przy niedzieli :))) 19.08.07, 13:04 Witajcie, Problem właściwie sam się rozwiązał bo zaspałam i zmierzyłam wg czasu Portugalskiego czyli o 7.00 naszego... więc do końca cyklu będę mierzyć o 7.00, przynajmniej trochę sobie pośpię... U mnie wreszcie pojawił się śluz w normalnej ilości tzn zaczynam pływać, bo już się martwiłam, że taka posucha... i nic. No i dzisiaj spadek tempki może to przed owul... śluz, tempka, 14dc nawet pasuje... wszystkie bramki mam za sobą... Zobaczymy. Istota, ja uważam, że jak GP chce wysłać Cię do gina (jeszcze tego nie zrobił?) to rób tak jak on chce. Zrób ten prog w 21dc (wiemy, że to bez sensu) ale jak stwierdzi brak owul to może szybciej wyśle Cię idiota do gina. A jak mu dasz prog po owul to sam będzie coś partolił i kazał dalej czekać... bo stwierdzi, że wszystko ok. Nie wiem czy masz możliwość, żeby zrobić prog w 21dc i po owul tzn wyższe tempki. Bo to dałoby lepsze rozeznanie. Pozdr dr Tess. Odpowiedz Link
istota Re: przy niedzieli :))) 19.08.07, 14:28 dzieki kobietki, wlasnie tak sobie mysle o tym od wczoraj, kiedy mi dal skierowanie i najpier myslalam zeby isc w 7dpo wedlug tempek, ale teraz dochodze do takiego wniosku jak Tess, moze gin okaze sie jakis sensowny chyba nie mam mozliwosci niestety zrobic sobie badania w 7 dpo bo musze miec skierowanie a prywatnie sie nie da bo musialabym miec prywatne ubezpieczenie czy cos moja tempka myslalam ze bedzie rosnac po przedwczorajszym spadku a tu nic, wiec raczej sie nie zanosi na 7dpo w 21dc Mentafolia - zgadlas, Kasia, ja lubie Katarzyna, ale wiekszosc uwaza, ze to sztywniacko, zwlaszcza moi rodzice Nuluska, szybko sie z M przeprosilas, moj by sie do mnie nie odzywal pewnie tydzien i jeszcze by mi powiedzial, ze jak bym byla jego dziewczyna to by ze mna zerwal, a tak to jestesmy malzenstwem i musi ze mna byc Ewinka zadomowisz sie w Gdansku, nic sie nie martw, Gdansk piekny to niebedzie tak zle, pomysl ze moglabys w obcym kraju i do tego jeszcze okropnym miescie mieszkac jak ja ide robic jakis torcik korzenny z gruszkami, bo nie znalazlam przepisu na czekoladowo gruszkowy o ktorym tu kiedys byla mowa Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 19.08.07, 15:13 Claire to wg mnie owulacyjny wykres a do tego ciążowy, ale z ciążą pewnie problemową, jakieś plamienia, i stąd spadki tempki. Tak Mentafolia Torres, Torres, ha. Juz lecą po maści, bo nigdy nazw nie podam. Delatar maść zawiera 2 g odbarwionej smoly weglowej. I taka robiona z eucenii, vaselini, aqua destylowana(?). W kazdym razie biorę tran i ten drugi specyfik, narazie jest znosnie. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 19.08.07, 15:15 Mercy owu może i jest własnie, ale że nie mam tempki dziesiejszej, to nie bardzo wiem. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 19.08.07, 15:31 No pieknie Nuluska awantura o kota. My juz mamy sprzeczke o psa, ja gadam że pies do kojca, bo sie przyzwyczaji do domku, bo Ensata mi tak radzi ha ha, a M że nie da psa do kojca bo nie ma ogrodzenia i ukradna, albo lisy pożrą. Ło rety. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 19.08.07, 15:43 Istota gin chciał abys zrobiła prg 7 dni po owu, ale oni nauczeni wg książek wiedza ze owu jest w 14dc i jak dodadzą 7 dni, to wychodzi 21dc. Nawet nic mu nie tłumacz, tylko po owu odczekaj 7 dni i zrob prg. Tesi weź poprawke na mierzenie, ale to na serio nie jest ważne, skok i takj zauwazysz w razie czego, proponuje Ci stawiaj sobie w danym dniu dwie kropeczki i zobaczysz, po kilku dniach organiznm sie p [rzestawi i spokojnie mierz juz normalnie. A ja coz Mentafolia wczoraj gosci odwiozłam, przyjechałam i imprezka u sasiada była, no i piesio serio bardzo spokojny, śpi w nocy, raz M wstaje i wyprowadza ja. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 19.08.07, 15:47 Istota Ivinka to Iwona, ja też, Mentafolia Edyta, Mjulka Monika, Mercy Gosia, Ewinka to Ewcia, Sotie hmmm nie pamietam, Tesi to Joanna? dobrze pamietam, podrzućcie jeszcze kilka jak pamietacie Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 19.08.07, 15:52 O i juz mam tesi rozwiazanie i git. czesc ewcia to juz w Gdansku jestes, hi hi. teraz to zobaczysz, o niebo bedzie lepiej. Faktycznie Tesi ma racje, zwałszowac wynik, i wieksze szanse na kolejne badania. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 19.08.07, 15:54 Isota pasuje ta Katarzyna do Ciebie. Ale M sobie ma powiedzonka, ha ha dobre. Odpowiedz Link
istota Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 19.08.07, 16:17 hehe Wiosenko, dzieki za Katarzyne, niektorzy kumple tak na mnie mowia, co do powiedzonek M to teraz sterasznie mnie to smieszy, ale wtedy malo smieszne bylo, zwlaszcza ze poszlo o kompletna bzdure ja chyba mam zespol napiecia okoloowulacyjnego, bo wszystko mnie doluje od wczoraj i caly czas chce mi sie plakac mialam isc na jakas impreze na 3, jest 3.15 chyba sie wylgam ze sie zle czuje bo jakos nie mam towarzyskiego nastroju Odpowiedz Link
mercy2 do Wiosenki 19.08.07, 17:30 Wiosenko wrzuciłąm tempki, ale sama widzę, ze nie jest najlepiej Co Ty na to ??? Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 19.08.07, 18:42 Mercy imponujaca masz tę lutealna, rety 16 dni, od jak dawna mierzysz, chyba drugi cykl, jesli dobrze pamietam, a ilu dniowe masz cykle. Z ciekawoścoi pytam niczego złego nie widze w obecnym cyklu, ot szykujesz sie do owu i tyle, staranka co 2 dni i bedzie superek. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 19.08.07, 18:46 alez tu cichutko, dziewczynki my chyba nie mamy cichych dni???? Mentafolia mam pytanko, jak radzisz dobra kobieto, skoro łykam ten tran rekina, napisane że od 2-4 kapsułki dziennie plus łykam wiesiołka 3x2 kapsulki, jakos wszystkiego za dużo, jak myslisz, jaki tu układ zastosowac, może wogole z wiesiołka zrzygnować, ale wówczas przyjmowac 4 kapsułki rekina? jeszcze folik biore, z siemienia lnianego zrezygnowałam bo pisałam ze i tak sie nie przekłada to na sluz, ambrosol łykac zaczęłam, no i ten iskial, kurcze sporo tego, doradź cos madrego. dziwczynki piszcie troche, hej hej Odpowiedz Link
mentafolia Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 19.08.07, 19:50 Wiosenko,no trochę dużo tego Ja proponuję tak: Iskialu 2 kapsułki dziennie,wiesiołek jak chcesz.Ja jakoś nie mam przekonania do tego,że on śluzorodny,ale jak wiadomo wiara czyni cugda,więc jeslu Ci pomaga to bierz go niezależnie od wszystkiego. Folik wiadomo trzeba ,a Amroksol tylko w fazie owulacyjnej,czyli przez 2-3 dni najlepszego śluzu. Immunal na razie zostaw,poczekaj do września,jak zacznie się sezon na infekcje. Te maści które masz działaja typowo natłuszczająco i ochronnie.Krzywdy nie zrobią,trochę pomogą ukoić spirzchniętą skórę,ale przy dłuzszym stosowaniu zupełnie przestają być skuteczne.Moja córka miała taka fazę,że kompletnie niczym nie chciała się smarować,bo wszystko ją urażało,a i skutków nie było żadnych. Z łuszczycą jest tak,że po jakims czasie chory sam najlepiej wie co mu pomaga,a co szkodzi. Najważniejsze to wystrzegać się infekcji,stresów i zawirowań hormonalnych. Haha,ciekawe jak to zrobić,prawda?) Istota,z tym progesteronem to chyba musisz sobie odpowiedzieć na pytanie czy chcesz wiedzieć jaki rzeczywiście masz jego poziom,czy chcesz skierowanie do gina...oj,nie jest lekko ) Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 19.08.07, 20:06 podziekował mentafolia za info dziewczynki posłałam fotki Odpowiedz Link
claire_s Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 19.08.07, 21:15 cześć babeczki ależ to był zimny weekend, wczoraj padało, lało, albo mżyło od rana do nocy, dzisiaj pochmurno i zmino, normalnie październik. no i lata już na pewno nie będzie w tym roku, bo przecież już prawie koniec sierpnia, szkoda. lato bez lata, jakoś tak dziwnie. pytałam o ten wykres, bo dziewczyna nie jest w ciąży, beta<1. ja się npr dopiero uczę (rany, ile ja mam pytań!), ale wydawało mi się, że nie może być takiej długiej lutealnej bez ciąży... kurczę, zaczęłam mierzyć tempki i staram się obserwować śluz, ale strasznie to dla mnie trudne i niejasne jest. po pigułach jestem generalnie niestety sucha, łykam hurtowe ilości wiesiołka od miesiąca, może w końcu pomoże. ile musi być tego śluzu, żeby uznać, że śluz jest????? czy jeśli przez cały dzień nic, a a raz się znajduje grudka śluzu (ewidentnie sticky), to to jest dzień ze śluzem, czy nie??? i jeszcze oglądałam sobie wykresy ciążowe na ff i widziałam taki z owu w 49dc, nieźle... Odpowiedz Link
mentafolia Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 19.08.07, 21:54 Claire,na temat śluzu sporo już było u nas ) Wnioski są takie,że jego obecność na zewnątrz jest przeceniana Jeśli są prawidłowe owu,to z dużym prawdopodobieństwem mozna założyć,że i śluz jest ok. To że go nie widać na zewnątrz,nie znaczy,że nie ma go wcale.Jest,tylko tam gdzie trzeba,czyli na szyjce Sluz widoczny na zewnątrz jest potrzebny kobitkom stosującym NPR,które chcą uniknąć ciąży,i chyba stąd jego wyolbrzymiona rola Podobno najlepiej obserwować poranny śluz,tuż po wstaniu,ponoć wtedy zbiera się go najwięcej. Odpowiedz Link
malutka1939 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 19.08.07, 21:55 hello laseczki ja też Iwona jestem Już po weekendzie bu7uuu tak szybko zleciło kurcze nic nie odpoczęłam ale za to sie wytanczyłam wczoraj na disco a stara się czułam ze ho ho U mnie znowu brązowy śluz czyli juz drugio cykl w którym od połowy cyklu mam "brudzenia" wkurza mnie to!!!! No ale w piątek do gina. Zobaczymy Odpowiedz Link
mercy2 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 19.08.07, 22:01 Wiosenko, więc tak, po kolei. Tempkę mierzę tak rzetelenie dopiero 2 cykl (ale masz pamieć)! Cykle mam regularne z dokładnością szwajcarskiego zegarka ok 32-31 dni. Ten ostatni to jakieś nieporozumienie-25 dni, o rany. Ale tłumacze sobie, ze poprzedni trwał cyba 45 dni - więc musi się uśrednić, hiihihihi. Dziś jajnik mnie nawala tak, że szok. 4 nospy już wzięłam i niewiele pomogło. A test owu pokazał wczoraj 2 krechy. Obłęd na maxa. P.S. Dziś mam też kłopot z pęcherzem. Ten ból + jajnik = wybuchowa mieszanka. Zobaczymy co jutro termemetr pokaże Odpowiedz Link
mercy2 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 19.08.07, 22:09 Fotki wiosenko super Ten psiaczek to naprawdę cudo i słodziak A ten zameczek to gdzie się znajduje? Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 19.08.07, 22:16 Clarie ale jaja dla mnie wykres wyglada jak ciążowy, jesli nie jest w ciąży, hmmm, to może dziwnie tempki mierzy? nie wiem, w tym układzie pasuje. Mercy to Spisky Hrad, czyli zamek w Spisky-Słowacja, psiak normalnie cudo, babeczka tak spokojna, że az żal, ale to taka spokojna jakby znudzona rasa. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 19.08.07, 22:18 Mercy u Ciebie cos juz się dzieje, powyżej 36,6 bedzie to pierwsza wyższa, do dzieła. Widzę Mentafolia że tez juz skok zaliczyłas. U mnie boli lewy jajnik, nic pewnie z tgeo nie bedzie. Jakos luxno podchodzę, bzykanek oczywiście nie odpuszczam. We wtorek koleżanka odbierze badania nasienia M, zobaczymy, kurcze nawet upowaznienie musi mieć inaczej nie dadzą. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 19.08.07, 22:21 polukałam Mercy na swój cykl i Ci tu radzę, ha ha, powyzej 36.5 to juz chyba bedzie to cos!!!! Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 19.08.07, 22:23 Malutka Iwon u nas dostatek, dominacja bym rzekła, Iwasz jeszcze była, ale ona chyba tylko podczytuje. No to supcio. Malutka nie podoba mi sie twoje niemierzenie tempek, nie dasz się przekonać? Odpowiedz Link
audrey2 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 19.08.07, 22:52 Witajcie, bywam na tym forum często, ale pisuję rzadko. Naturalnie ten wątek obserwuje pilnie i nadziwić sie nie mogę, jaki jest dynamiczny Pomyslalam, że może mogłabym sie dopisać...Jako że jestem nowa, należaloby się przedstawić: młoda mężatka, kilka miesięcy staran, oddech PCO za plecami, już piszę się na wątek wrześniowy Zauważyłam też, ze są tutaj dziewczyny z GB. Ja też mieszkam w Wielkiej Brytfanii i właśnie zaczynam swoją przygodę z lokalną służbą zdrowia. Claire napisala, że lata w tym roku nie będzie u nas. Słyszalam wczoraj w radio, że mamy mieć piękny wrzesień, "indian summer" pozdrawiam serdecznie i wpraszam się na wątek Odpowiedz Link
mentafolia Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 19.08.07, 23:12 witaj Audrey Wiosenko,Twoja psina cudo .A że grzeczna wcale mnie nie dziwi,toż suczka przecież. M oglada jakis durny mecz,ja robię wino.Dzisiaj różowe.Wczoraj czerwone,dzisiaj różowe,jutro może białe haha. Dziewczyny,jak któras w Świnoujściu zobaczy faceta w dwóch różnych butach,to właśnie mój M.Jedna noga,ta spuchnięta w półbucie,bo sztywny,a zdrowa w sandale,bo gorąco.Ale ma pomysły U mnie chyba rzeczywiście juz po owu.Wczoraj niestety bez pomiaru,bo zaspałam.Zresztą po takiej ilości alkoholu to mierzenia chyba nie ma sensu. A co do lata,to od jutra podobno ma padać Odpowiedz Link
istota Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 20.08.07, 00:10 wiosenko psina cuudna, az mi sie zachcialo takiej, najlepiej zeby nie rosla tylko juz taka zostala mentafolia, szkoda ze mnie w okolicach Swinoujscia nie ma bo M w dwoch roznych butach wyglada mi na niezla atrakcje turystyczna moj ma nowy komputer od wczoraj wiec nie wiem czy mam jakies szanse na przytulanki dzisiaj nie moge uwierzyc, ze juz koniec weekendu, dopiero sie zaczelam rozkrecac Odpowiedz Link
kae1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 20.08.07, 09:24 no co to za spanie, dziewczyny? przecież już po 9-tej... wstawać, wstawać ! Wiosenko, piesek fajniusi, aż szkoda, że kiedyś urośnie i po tej kulce zostaną tylko zdjęcia, za to przytulić będzie się do czego u mnie plamienia, więc @ zbliża się wielkimi krokami, pewnie dziś będzie 1 dc coś wcześnie, trochę mnie to martwi .. Odpowiedz Link
mjulka Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 20.08.07, 10:19 ello laski właśnie! wstawać! nie spać! Do roboty się brać Wiosenko psiurek czadowy, aż odszukałam zdjęcia mojego niemowlaka, bo teraz to się śmieję, że mam my little ponny w domu Wczoraj wróciłam czarną nocy z super wycieczki, tym razie na południe Polski się wypuściłam, przeleciałam się przez Sandomierz, potem natrafiliśmy na Park Jurajski w Świętokrzyskim - bardzo fajna sprawa dla dzieciaków; zwierzaki do głaskania, koniki do jeżdżenia, spływ tratwą po rzeczce, i wycieczka bryczką po rezerwacie przyrody Super. Późną nocą zawitałam do drzwi babci Dębiczanki, że bez zapowiedzi, to mało na zawał nie zeszła. I wczoraj powrót do dom. Szkoda, że już urlop mi się skończył, bo zabawiłabym tam dłużej. Zaległości forumowe nadrobione, lista poprawiona, jestem gotowa do ploteczek Mentafolia, Sotie, to Agniesia i Agierec- Aneta. Acha! I Kae tyż Monika Więcej grzechów nie pamiętam. Aguita się chyba nigdy nie okreśłiła, no i Poppy...mówiła ale zapomniałamchyba Ewelina... Tess witam się Widzę, że już parę karych koników mamy, ale wykresów nie lukałam jeszcze Dobra, i ja do roboty lezę Odpowiedz Link
tessie124 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 20.08.07, 13:37 Witajcie, Audrey, fajny nick - od razu widzę filigranową drobinkę typu Audrey Hepburn )) Witaj! Ja jakoś tak trochę wypadłam z forumowego rytmu... i nie mam co pisać buuuu. Chyba okołoowulacyjny dół mnie wciąga... kurcze zaczynam mieć już uczulenie na słowo dół... Chciałam zamówić usg dziś lub jutro i d..... nieosiągalne... Może łaskawie w środę poza kolejką uda mi się wcisnąć buuu. I co ja mam teraz zrobić, cykl z clo a bez monitu? Nerwy mnie zjedzą, chociaż w kieszeni więcej zostanie... Ale gini jak im się nie poda wyników na tacy to będą wróżyć z fusów, a na słowo nie przyjmą. Mogę jeszcze zrobić prog 7 dni po, wg tempek i śluzu, ale jak to nie będzie dokładnie 21dc to też gin nie weźmie tego na poważnie... Aaaa, wreszcie popłynęłam dzisiaj, śluz nareszcie jak się patrzy i jest to 1 dzień śluzu gluta.(Tam niby zaznaczałam w ff wodnisty, ale to było tak mało, że sama już nie wiem). 15dc, 1 dzień śluzu, owul na bank powinna być(brałam clo) i tylko mi szkoda, że nie uda mi się podpatrzyć pęcherzyka ;-(( . Najwcześniejszy termin dawali mi w niedzielę, potem poniedziałek i środę. Jeszcze dała pomysł, żeby zadzwonić w środę rano i prosić dr o pozaplanowe przyjęcie... Jak by mało było, że trzeba płacić... Pozdr dr Tess. Odpowiedz Link
aneczka_78 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 20.08.07, 13:53 A mnie jajniki od 3 dni tak bolą że padam, najgorzej było wczoraj. No i podczas przytulanek też bolało niewiem czy takie boleści to norma przy owulce czy może (tfu,tfu) torbiele jakaś się robi Odpowiedz Link
aneczka_78 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 20.08.07, 13:55 Wiosenko jakie cudo z Twojego (waszego) psiaka. A ja w sobotę mam zjazd absolwentów z podstawówki (po 14 latach) Odpowiedz Link
istota Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 20.08.07, 14:50 Tess witaj w klubie okoloowulacyjnych dolow, chociaz mnie sie dzisiaj troche poprawilo, nie ma to jak malo snu tylko moja tempka spada zamiast isc w gore Odpowiedz Link
tessie124 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 20.08.07, 15:11 Istotko, bo może u Ciebie dopiero będzie owul...? Brałaś coś w tym cyklu czy nic??? Bo ja co miesiąc mam śluz jajko i tyle. Nic z tego nie wynika. Tylko ten ff jakiś ograniczony jest: albo mokro albo jajo, a nic pośredniego nie ma... Czasem ma taki kremowy tzn nieprzezroczysty, ale ciągnący i dużo, czasem mokro i ślisko, czasem jajo (nawet kolor pasuje jak białko jajka, a dzisiaj był glut tzn kisiel nieprzezroczysty a test owul +, wczoraj test był ujemny... Już powiedziałam M, że dzisiaj mus bzyk i koniec tzn i jeszcze pojutrze... Tylko trochę dziwne to u mnie bo dobry śluz w tym cyklu to tak prawdę mówiąc dopiero dzisiaj się pojawił... Chcemy kupić domek letniskowy poza Wawką, Urle nazywa się mieścina 50km od Wawki i powinnam pojechać tam obejrzeć chałupy, bo M dopiero na weekend może przyjechać... a tu owul się gramoli, przecież nie zostawię żołnierzyków jak na akcję powinni lecieć (hehe raczej płynąć...) Pozdr dr Tess. Odpowiedz Link
mjulka Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 20.08.07, 15:19 Tess, Urle super miejscówka. Jeździłam tam w dzieciństwie na letnisko A propos usg, Tess ja bym Ci proponowała uderzyć do Novum. Wiem, że kiedyś pisałaś, że sama nazwa kliniki powoduje dreszcze u Ciebie, ale moim zdaniem warto. I ja nie mam na myśli leczenia broń Boże. U Ciebie zbędne przecież Wizyta + usg = 70 zeta, to chyba jak na wawkę niedrogo. A i specjalista ma szanse sie wypowiedzieć. Ja tam na monitoringi latam, no i nie ma dużego problemu z terminami. Może się przełam Odpowiedz Link
kae1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 20.08.07, 15:25 70 PLN? tanio, w mnie 10 zł sama wizyta, USG dodatkowo jeszcze 30 ..: ( Odpowiedz Link
kae1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 20.08.07, 15:26 oczywiście 70 zł, nie 10 Odpowiedz Link
tessie124 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 20.08.07, 16:20 Hm... rzeczywiście w Novum jeszcze nie byłam... na samo usg mogę tam iść... tylko już się łamie po co??? Lepiej M napastować, powinności małżeńskie wypełniać hihi)) Co prawda Novum mi trochę nie po drodze, bo to jak na Piaseczno... a to już nie mój kierunek zupełnie... No, ale tak myślę i myślę... hm, zadzwoniłabym, ale może lepiej bzykać się... bo na Novum to pół dnia stracę... Zadzwonię a co tam, zobaczę czy mogą jutro...? Kurcze, sknera się zrobiłam, trochę mi szkoda 70 zeta, test owul pierwszy raz w tym cyklu +, i to ten dobry, sprawdzony w czerwcu test (drogi z apteki), pół Europy ze mna przeleciał... Wiem, że marudzę i kręcę, raz tak raz siak... Jak pójdę i zobaczę pęcherzyk, nakręcę się niemiłosiernie znowu jak w czerwcu, a jak nie ma pęcherzyka to znowu doła złapię..., nie pójdę to będę się zadręczać był czy nie był? Chociaż mam wewnętrzne przekonanie, że jest (może 2 są...- marzycielka ze mnie), bo ja bliźnięta łapię... Już naprawdę mi chyba jajniory na przysadkę padają, bo zaczynam pleść trzy po trzy hehehe... Pozdr dr Tess. Odpowiedz Link
mjulka Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 20.08.07, 16:36 Tess, iść koniecznie. W naszym przypadku dół jest nieunikniony, jeśli ciąży brak. Rzekłabym dół jest kwestią czasu. Jeśli pęcherzyka niet, toprzecierpisz dół teraz, za to w 1 dc będziesz jak nowonarodzona. Jeśli pecherzyk jest, to się teraz podkręcisz, ale przed @ dół po szyję, no chyba że...szczęściarą będziesz. A gdzie w wawce ppomieszkujesz, że Piaseczno to koniec świata? Kae, jaka szkoda, że nie wiedziałam, że w Twych stronach goszczę. Z pewnością browara bym zaliczyła w Twoim towarzystwie. Piękna okolica Odpowiedz Link
istota Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 20.08.07, 15:22 ja te posrednie klasyfikuje jako jajkowe na potrzeby ff ostatnio mialam owulacje w 45 dc i caly czas mialam sluz wygladajacy na plodny, wiec ok 20dc odechcialo mi sie molestowac M troche sie obawiam ze tym razem bedzie podobnie Odpowiedz Link
kae1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 20.08.07, 15:23 Mjulka, byłaś tak bliziutko mnie .. DD miszkam kilkanaście km od Bałtowa cieszę się, że Ci się podobało następnym razem może jakieś winko, piwko, kawka .. zapraszam do mnie Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 20.08.07, 18:17 Psiunia ekstra, spokojna, ale dzis uciekła z kojca, ha ha, drzwi nosem popchneła, ha ha, sprytna, z kotami sie wita na odległość, a one z nią. Śpi u nas koło łózka, czasem się zleje, ale do wytrzymania. Fajna fajna, bawi sie coraz żywiej. Mentafolia fajny widok M w jednym sandale! A czemu nie zmonitujesz cyklu, chocby jednym usg, albo prg w 7 dpo? Widzę, że ogolnie to się starasz bardzo leniwie. Prawda? Próbowałaś kiedyś clo? Mjulka to ja pytałam o reszte imion, ha ha nie Mentafolia. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 20.08.07, 18:21 Mam wrażenie że nasz wąteczek zaczął tętnić ni to starankami, ni to normalnym wateczkiem starych kumpelek. Może to i dobrze. Chetnie czytam wszystkie opowieści. Ogólnie jednak wole Was z ników, przyzwyczaiłam się do nich. Urlopy daja troche wytchnienia i przez to tesi jest może mniej do pogadania, ale zobaczysz co tu sie bedzie działo we wrzesniu. Jak sie wszystkie zepną, czy Ty Tesi clo od nastepnego cyklu zaczynasz, bo ja raczej tak. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 20.08.07, 18:22 Tesi toz u was w W-wie mnóstwo usg, czemu Mjulka nie ma problemu? może musoisz gdzie indziej podjechac? Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 20.08.07, 18:46 trochę Wam tu popisałam, i prąd wcięło, buuu, poszło prąda włączyli więc piszę od nowa Tesi koniecznie monit, ja lubie wiedzieć na czym stoje, czy był pęcherzyk czy nie, a przy clo to ważna info, bo wiesz czy reagujesz na clo i na te dawke, kasy nie żałuj, postaraj sie wcelowac, żeby tylko jedno usg strzelic, a później prg w 7 dpo, ja tak bede działac bynajmniej Istota współczuje takiej rozbieżności w owu, ciężko wstrzelic się ze starankami, ale może to tylko jedyny powód niezachodzenia? Polecam castagnus, serio ładnie reguluje cykl. Piszcie dziewczynki, piszcie. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 20.08.07, 18:49 Tesi doczytałam że na clo lecisz. Trzymam kciukasy. Mjulka Ty tez na clo? kiedy usg pierwsze? cos zaczyna sie dziać, cieszy mnie to. Ide pilnować golonki, i kurde burdel uprzatnąć, M zrobił, ale wiadomo więcej bałaganu. Ja od dziś na dietce, pt mniej żrę, a tu sąsiedzi przyjda i mniam mniam beda goloneczkę. Odpowiedz Link
mercy2 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 20.08.07, 19:44 Ja dziś tylko na chwilkę wpadłam, bo dziś do netu dostępu nie mam. Wpisałam tempki i chyba yes, yes, yes Zobaczymy ja jutro wyjdą tempki i dziś oczywiscie staranka a jakże, tylko coś mi ten mój biedny pęcherz dokucza. Oj ja biedna... I jak tu doła nie łapać? Odpowiedz Link
tessie124 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 20.08.07, 19:47 A sam prog za tydzień nie wystarczy??? Kurde, znowu rozkraczać się przed obcymi... Mjulka, a masz tel do Novum...? Późno jest a nie dzwoniłam, już miałam odpuścić... ale skoro tak mówicie, to będę drążyć... ale usg to tylko jutro a tak to bzyk, bo samo usg to nic nie da. A nie chcę armii przeszkadzać usg... Dziś bzyk jutro usg a w środę bzyk... Ja nie wiem kiedyś nie było usg a kobiety i tak zachodziły i tak... Pozdr dr Tess. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 20.08.07, 19:53 Mercy ładna tempka ładna. Tesi ja przy clo usg bym nie odpuściła, sam prg może nie byc jednoznaczny, wiadomo bardzo wysoki bedzie pewnikiem, a posredni-???? musisz sama zdecydowac, najlepiej wstrzelic sie z jednym usg, ha ha Odpowiedz Link
malutka1939 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 20.08.07, 20:19 tessi tel. do NOVUm znajdziesz na www.novum.com.pl czynne do 21. wiosenko kochana był czas kiedy temki mierzyłam trwało to 10 cykli, a teraz kiedy biore te leki nie ma to najmniejszego sensu tak uważam, w piatek jade do gina zobaczymy co powie, może zaczne od nowego cyklu mierzyc, nie przeszkadza mi to jakos bardzo może zaś się przyzwyczaję. Póki co jestem wypruta po pracy, głodna a jak czytam o twojej golonce to jeszcze piwka mi sie chce hihih no a psiak wiosenko przeuroczy, mam wrażenie ze jego łapa taka gruba jak moja ręka w nadgarstku Odpowiedz Link
mjulka namiary na novum 20.08.07, 21:34 Przychodnia "nOvum" ul. Bociania 13 02-807 Warszawa Telefon +48 (22) 899 33 30 +48 (22) 566 80 00 tess, tylko w rejestracji powiedz, ze to pilne, bo sie stymulujesz i MUSISZ znać rozmiary pęcherzyka przed podaniem pregnylu. Nawet, jesli nie masz go w zamiarze Ja na usg pędzę we czwartek Odpowiedz Link
rogalla Re: namiary na novum 20.08.07, 22:02 Witam, po imprezach weekendowych w końcu mam trochę czasu na poczytanie wasD. W czwartek testuję i mam nadzieje ze nie wyprzedzi mnie @ ;-/ W tym miesiącu jedna wielka niewiadoma, bo i tempki miałam jakieś niskie, no i od jakiegoś tyg cały czas mam mocno wyczuwalny przezroczysty śluz, więc już sama nie wiem. Oczywiście jestem mocno nakręcona (a jak... ;-p) i obym się niemiło nie rozczarowała... Odpowiedz Link
tessie124 Re: namiary na novum 20.08.07, 23:02 Och dziewczyny, ale stresa miałam ... Zadzwonił M do mnie o 21.00 (wracał z pracy), że samochód mu sie rozkraczył... Ani on ani ja nie znam się... w dodatku wszelką pomoc ja musiałam wydzwaniać i szukać, żeby ściągnąć go z drogi (mój M słabo mówi po polsku, z wysp pochodzi). W dodatku był z moją mamą, bo spotkał ją wracającą do domu. I ja w stresie wielkim co i jak, kolejny wydatek. Samochód odstawiony pod bramę warsztatu i rano muszę to załatwiać...sama bo M pracuje...od 8.00, szybko wraca co prawda... Jestem taka wypompowana, mój M też, bzyk pewnie jutro dopiero i znowu dupa z tego wyjdzie bo żołnierze będą przeterminowane i niezdatne do spożycia ;-( a moja owulka pewnie też się już zestresowała i nie wiem co to będzie. Zadzwonię jutro do novum i może wracając z warsztatu uda mi się pojechać tam, ale chyba chciałabym do domu na bzyk, bo od usg to dzidzi nie będzie... Dzięki kochane za namiary do novum...I za podpowiedzi co mam mówić... zawsze można na Was liczyć...)) Co ja bym bez Was zrobiła?? Pozdr Tess. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: namiary na novum 20.08.07, 23:18 ja wcale nie spie, poszli sąsiedzi, golona została, komu komu? o tak psina to ma łapę, i rosnie o zgrozo Odpowiedz Link
mjulka Re: namiary na novum 20.08.07, 23:22 Tess współczuję awarii bryki i braku bzyka o czasie Wiosenko, a czemuż to golona została? nie smakowała gościom? czy tyle M jej nagotował? hehe Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: namiary na novum 20.08.07, 23:24 do której bedziecie, bo ja w sumie bym hmmm... no wiecie, zdążę? Odpowiedz Link
mjulka Re: namiary na novum 20.08.07, 23:27 ja jeszcze obciągnę do końca...winko bez skojarzeń plizzz, M na wojażach, a zresztą od tego w ciążę się nie zachodzii dopiero w kimę lecę więc luzik, nie wiem tylko Wiosenko ile Wam czasu potrzeba Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: namiary na novum 20.08.07, 23:32 golonka została bo to długa historia: M z sąsiadem kiedys swinię kupili, sami rozciachali, no rzeźnia w piwnicy była, i sie podzielili, a że sasiad sie wyprowadza, więc trza było zamrażarkę opróżnic, no i były dwie spore golony, aja nie jadłam, a w trójke nie dali rady, buuu Clarie zobacz mój poprzedni wykres, dwufazowy, a owu nie było, własnie to u siebie podejkrzewałam, że nie mam owu, choc dwufazowe wykresy mam od lat, i dwie ciąże za soba, ale po wileu przejściach ot dopadło mnie takie cóś, że nie mam owulek, pęcherzyki nie dojrzewają do odpowiedniej wielkości, a tym samym nie pekaja, a na ściance pęcherzyka wytwarza się ciałko żołte, produkuje progesteron, który daje wzwyzkę tempki, jest tez tu u nas urlopuje obecnie Ivinka, której pęcherzyk rosnie na potęgę ale nie peka, i tez cykl ma dwufazowy, i była inna forumka której pęcherzyki pękały zaw wczesnie, były małe niedojrzałe, ale zagadkowo sie zrobiło. Nie martw sie, ja po 15 latach dowiedziałam sie że dwufazowaość to nie znaczy że była prawidłowa owu, mogła sobie byc ale gorszej jakości. Pozdrówka. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: namiary na novum 20.08.07, 23:34 dobra bo północ mnie zastanie, no wiesz mjulka umyć się, buzi buzi i hmm, jakieś 5 minut, ha ha dobrej nocki bo i tak pośniecie, a tesi i tak poszła, to może na jutro sie umówimy, kto bedzie tak późno? ja moge być Odpowiedz Link
mjulka Re: namiary na novum 20.08.07, 23:37 no ja tyż już spadam, sen mnie zmógł. Claire, ja dlatego właśnie nie mierzę. Zero pewności a jak się stresowałam! Szok Odpowiedz Link
aguita5 Re: namiary na novum 21.08.07, 00:16 No tak, jak ja dopadam kompa to juz wszyscy spia ... tak sie mam z tymi goscmi, ale to mili goscie, wiec jest fajnie. Donosze ze @ brak, a liczylam ze bedzie wczoraj lub dzis. No, prawde mowiac to sadze wylacznie po jednym dniu jajkowatego luzu, ktory wystapil w wakacje, zaznaczam ze pilnie obserwowalam kolejne dni, ale nie bylo ani dudu, wiec to musial byc szczyt, ale gdzie potem owu wcielo to nie wiem, bo 14 dni lutealnej minelo a tu @ brak. Tescior dzis walnelam, a co, ale negatyw. Musze was rozczarowac, normalnie w lazience zrobilam, a kurcze moglam w weekend pod wieza Eiffla, ale ze mnie ciapa... Nie zdazylam doczytac co u Was, aha widzialam, ze powinnam okreslic jak mam na imie - to latwe, oczywiscie Agnieszka! Zdaje sie, ze nie jestem jedyna, co? No i widzialam tez ze niestety niektore obiecujace wykresiki sie zamienily w czerwona rzez, kurcze, jakis ostatnio nieurodzaj, co dziewczynki? Wszystkie na jesien czekaja czy jak? A te letnie gorace noce to chyba jednak powinny zaowocowac jakims wysypem... no zobaczymy zobaczymy ... OBY! Spadam spac kobitki, bo jutro wycieczka do Antwerpii, pikna niewatpliwie, ale znowu muzea, rany chyba wezme ksiazke ze soba!! papapa! A. Odpowiedz Link
aguita5 Re: namiary na novum 21.08.07, 00:20 Aha zeby nie bylo ze w ogole owu nie bylo to Wam powiem, ze mam mega pmsa juz od tygodnia, a w sumie to mi sie poprawia, pare dni temu bylo nagorzej, juz myslalam ze dostane @ jakos super wczensie, a u nadal nic... Cycki bola od ponad tygodnia, podbrzusze pobolewa, mysle ze jutro zaczne juz plamic (zawsze dzien przed) i moze w koncu przylezie @ jak juz i tak kreseczek nie ma ( Aha, no i tempka byla wysoka tez jedna, wiec msle ze owu byla, tylko kiedy?? dobranoc!! Odpowiedz Link
tessie124 Re: namiary na novum 20.08.07, 23:28 No, emocje trochę opadły to spróbuję uwieść M... hmm. Choć on jak się zacznie gapić w Eastenders to wołami go nie odciągniesz... Prawdę mówiąc ja nie wiem co my tu jeszcze robimy... ;-((( buuu Dobranoc Dziewczynki... Tess. Odpowiedz Link
claire_s Re: namiary na novum 20.08.07, 23:21 Ależ zabzykało na wąteczku, działajcie drogie panie, działajcie Tessie, prześpij się parę godzin i w nocy dopadnij swego M, to moja sprawdzona metoda jak wieczorem padam na twarz z zmęczenia. A poza tym skoro Twój M wyspiarski jest to dziwię się, że jeszcze w PL jestescie Wiosenko, boski psiak, te cudne grube łapy. Takie łapy, jak i tłuste niemowlęce nóżki dziecka, które właśnie uczy się chodzić rozczulają mnie na maksa zawsze. Nie powiem, żebym czuła się świetnie po odstawieniu piguł 9-ty dzień cyklu, a brzuch mnie strasznie boli jak na @, ale chyba muszę pocierpieć trochę zanim jajniki się rozkręcą. Dziewczyny, lekko zgupiałam jeśli chodzi o wartość diagnostyczną tempek. Czy 2-fazowy wykres jest wystarczającym potwierdzeniem owu, albo przynajmniej w ilu %? Bo myślałam, że mierzenie tempek wystarczy (jako podstawowe info), a wy tu na monitoringi biegacie... Audrey, witaj. Jeśli prawdę mówisz o tym lecie we wrześniu to super! Odpowiedz Link
mjulka Re: namiary na novum 20.08.07, 23:25 droga claire nic o owu nie świadczy na bank poza monitoringiem w okresie owu to tak na pocieszenie... ale jeśli kilka cykli popodglądasz jajeczka, jest szansa zauważyć jakieś tam swoiste dla każdej z nas reguły i na tej podstawie przyjąć objawy inne niż usg, jako potwierdzenie owu lub jej braku. Odpowiedz Link
claire_s Re: namiary na novum 20.08.07, 23:34 hehe, mój polski gin tierdził, że nic tak o owu nie świadczy jak ciąża albo punkcja, a monitoring absolutnej pewności nie daje a na serio- ja tu nie mam co śnić o monitoringu, dlatego zastanawiam się jaką wartość mają same tempki? innymi słowy- po co ja sobie o świcie wpycham termometr, ktoś wie, aaaa??????? Odpowiedz Link
istota Re: namiary na novum 21.08.07, 00:52 tez sie zastanawialam po co mierzyc po opowiesciach wiosenki i doszlam do wniosku ze przynajmniej bede wiedziec ze jak nie bylo skoku tempki to spore szanse ze owulacji nie bylo Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 21.08.07, 11:28 cześć dziewczynki, mam wyniki nasienia, może napiszę wpierw upłynnienie mamy max bo 60 min - szkoda chyba, lepsze by było podobno do 30 minut? czy jest jakieś lekarstwo na to upłynnienie? barwa zapach ok objetość ejakulatu 2,5ml- czy mało? pH 8 - min to 7,2 ruch plemników po 1 h typ A -4% minimum to 25% typ B -43% min to 25% typ C -28% typ D -25% ruch plemników po 4 h typ A - 3% min to 20% typ B - 41% min 20% typ C 25% typ D - 31% ilość plemników w 1ml - 125 mln - min 20mln ilość komórek okrągłych 3,2mln/ml -max 5 test eozynowy - 12,5% martwych i teraz mam pytanka, co oznaczaja te dwa ostatnie test eozynowy i te komórki okrągłe? i czy to bardzo źle że mamy tak mało tych typków A? i jak myślicie typki B wystarczą? i mam wrażenie że u nas do zapłodnienia jest korzystniejsza dłuzsza abstynencja przed owu, nawet 5-7 dni, tak zrobilismy ostatnie dwie ciąże, hmmm? Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 21.08.07, 11:43 Clarie tempki dają nam to, że wiemy kiedy był skok, bo wiemy czy ewentualnie trafilismy ze starnkami, bo po skoku tempki wiemy że drugiego skoku juz nie będzie, nawet jeśli skok nie oznaczał orawidłowej owu, to i tak duuuużo wnosi jeśli jest skok tempki to wiemy że owu np była, ale wówczas jest lutealna ładna, a w 7 dpo jest ładny progesteron, lub nawet jeśli owu nie było a skok był to wiemy że ciałko żółte jednak się wytwarza bo również bywają cykle bez owu i bez skoku tempki, ot jednofazowe, i wówczas wiemy tyle że jest poważna niedomoga ciałka ja w cyklu z owu miałam 13 dniową lutealną, i prg w 7 dpo bardzo ładny, natomiast w ostatnim cyklu który widać w stopce, owu nie było i lutealna jest krótka cos tam te tempki wnoszą, jakąś wiedzę Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 21.08.07, 11:50 Oj dziewczynki gdzie się podziałyście, no rozumiem urlopowiczki, ale reszta? Odpowiedz Link
istota Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 21.08.07, 12:01 zapracowana pewnie Mercy ma ekstra ze slonecznie, u mnie chyba juz jesien bo zimno jak nie wiem sie na plemnikach nie znam Wiosenko, ale chetnie poczytam innych odpowiedzi na zas, jak M sie w koncu wybierze, bo na razie mowi ze zobaczymy jak nam w tym cyklu pojdzie, a jak znowu nic to wtedy test zrobi, tyle ze nam i tak nie powiedza jakie byly wyniki bo zgodnie z ulotka od gp wynik badania spermy moze byc dobry, zdecydowanie nie dobry, albo posredni kiedy zaplodnienie jest mozliwe Odpowiedz Link
mjulka Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 21.08.07, 12:05 Wiosenko, nie wiem o co kaman z tymi określeniami na dole Jeśli chodzi o typki, to według mnie po prostu macie większe szanse na córeczkę Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 21.08.07, 12:11 o faktycznie na córeczkę, jak bylismy młodsi udał sie synek, pewnie przy lepszych wynikacjh, a ostatnio faktycznie mielismy córeczkę, ale fajnie, chcę córeczkę, ojej juz się rozmażyłam patrz Mjulka to logiczne, a nawet mio do głowy nie przyszło, toż typ B sobie płynie zygzakiem czyli wolniej u nas nad morzem b. ładna pogoda, dzis rano pochmurnie, ale teraz jest ładnie, choć nie podobne to do lata i tak Odpowiedz Link
istota Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 21.08.07, 12:13 u nas 15 stopni, brrr Odpowiedz Link
istota Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 21.08.07, 12:03 pocichutku licze ze dzis mi sie skok zaczal, bo mi tempka az o 0.2 skoczyla, ale pare dni temu tez na to liczylam i nic Odpowiedz Link
istota Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 21.08.07, 12:11 pocichutku licze ze dzis mi sie skok zaczal, bo mi tempka az o 0.2 skoczyla, ale pare dni temu tez na to liczylam i nic ze tez nie kupilam sobie tego castagnusa jak byla w polsce, ale troche sie obawiam takiego sterowania hormonami na wlasna reke, wiem ze to ziolowe, ale mimo wszytsko nie mozna tego gdzies kupic online? szukalam ale nie udalo mi sie znalesc, jak nie to siostra moze mi przywiezie, ale dopiero w polowie wrzesnia to trzeba zaczac brac w jakims okreslonym dc? Odpowiedz Link
tessie124 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 21.08.07, 12:15 Witajcie, Samochód w warsztacie, poszedł pasek klinowy i jeszcze coś...alternator (nie akumulator). M właśnie wraca do domu to zabieramy się za zaległe bzyki... Dzwoniłam do novum, ale widocznie nie mam daru przekonywania , bo mają komplet pacjentek na dzisiaj, a ja nie jestem ich stałą pacjentką... więc nici. Zresztą ja czuję, że tu nie usg potrzebne tylko bzyk! W czerwcu też tak miałam, latałam na usg a może ostatniego dnia jakbym zamiast na usg to bzyknęła to może dzisiaj byłabym z brzuszkiem... hehehe z brzuszkiem to ja i tak jestem... Wiem zalegam u Was z facjatą ;-((( sorry... A Wy wszystkie takie ładne laski jesteście, gdzie mi do Was... Najpierw fryz muszę zrobić, siwiznę zatuszować, tapetę na pysk położyć i dopiero fotki pstrykać... Oho chyba M wrócił... Trza brać się do dzieła...) Dzisiaj rano zrobiłam test owul (z porannego moczu) i testowa linia słabsza od testowej... Czy to znaczy, ze owul już była ew jest dzisiaj? Bo wczoraj popołudniu był ewidentnie dodatni a przedwczoraj ujemny. W czerwcu miałam + test owul przez 2 dni, a teraz tylko jeden??? Wiosenko, te wyniki wydaje mi się są wystarczające do zapłodnienia, to fakt mało jest A, ale za to jest dużo B (prawie 2 razy więcej niż trzeba), więc za bardzo się tym nie stresuj. Po za tym w sumie jest dużo żołnierzyków 125mln? A ilość 2,5ml to norma. Także spoko. Pozdr Tess. Odpowiedz Link
mercy2 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 21.08.07, 12:26 Oj Wiosenko, na plemniczkach to ja zupełnie się nie znam Ledwo co kumam te naszw wyskeriski, ale idzi mi coraz lepiej A co lekarz na te wyniki? Kiedy idziesz? Choć jak wiadomo my czasami lepiej wiemy jak interpretować wyniki i co nam dolega niż lekarze fachowcy. Mój M. zamówił nowy komputer więc cieszy się jak dziecko, normalnie śmiać mi sie chce. Od środy wreszcie będę miała internet na stałe w domku, więc będę mogła wieczorkami częściej zagladać na forum, bo tak to tylko w pracy korzystam z komputerka. Odpowiedz Link
istota Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 21.08.07, 12:29 Mercy u mnie zawsze nici ze staranek jak M ma nowy komp, a on je zawsze oddaje, po czym kupuje nowy Odpowiedz Link
mjulka Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 21.08.07, 12:32 Tess, owocnego bzyku. No tak nie pomyślałam, ześ nie ich pacjentką: ( Wiosenko, ja też uważam, że wyniki w normie się mieszczą. Zresztą w moim labie naorma mówi: A>25% i B>25%, ale jest jeszcze jedna A+B>50%, więc w tej drugiej opcji prawie się mieścicie I będzie córa, u nas też niedobór A, za to B liczne i też mnie to cieszy A ja się właśnie zastanawiam, czy dziś bzyka strzelić (8dc), czy poczekać do owu? Owu zwykle 12/13 dc więc może warto teraz zleżałe plemniory wykorzystać i potem dopiero na owu ze świeżyzną ruszyć? A i nie powiem, żebym chętki nie miała. Własciewi już se sama dałam odpowiedź Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 21.08.07, 13:29 Ja się tylko zastanawiam jak ma się to upłynnienie tak późno po 60 minutach, podobno nasienie sie upłynnia i dopiero plemniczki wypływaja, ale skoro po 60 minutach są wyniki ok, to chyba nie przeszakdza to późne upłynnienie. Dobra już nie smucę, bo przecież i tak mam to w nosie, ha ha. Mjulka z tymi bzykami to nie dospasujesz, masz ochote to wiadomo szlej, masz owulki więc musi cos z tego byc. Istota i Mercy wyrzućcie te kompy. Ha. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 21.08.07, 13:43 no nie wytrzymam wszystkie się bzykaja, jak mozna w dzień, tak jasno, buuu nie pogadasz no, ja tu przy czasie, a tu się muchują, ha ja dziś chyba do kina jadę z M, ha ha przymus słuchajcie, bo mamy nowe oprogramnowanie do ściągniećia, i w ciągu dnia nie jest to możliwe, musimy nocka odpalić ściąganie, a że na kompach biurowych, więc musimy ruszyć tyłeczki z naszej wsi do miasta późną nocą jadę do domku, pa pa, jutro nad jezioro sie wybieram, mam nadzuieje że pogoda dopisze Odpowiedz Link
mercy2 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 21.08.07, 13:48 Wiosenko miłego wyjazdu. A co do wyrzucenia kompa to trzeba pójść na jakis kompromis. Ja mu pozwalam na komputerek, a on mi na kosmetyczkę, fryzjera, nowe ciuszki i jeszcze dużo, dużo innych. To chyba niezły biznes )) Odpowiedz Link
mjulka Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 21.08.07, 13:49 ja się nie bzykam...jeszcze ale po pracy rzucę się na M, tym bardziej, że się 3 dni nie widzieliśmy Odpowiedz Link
claire_s Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 21.08.07, 16:14 Ja tez sie nie bzykam, tylko pracuje. Istota, juz pisalam, ze castagnus jest w sklepach ziolowych, np w Holland&Barrett, jako Agnus Castus, regularnie w mega promocjach. Spadam do roboty, odezwe sie wieczorem. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 21.08.07, 17:51 Mercy cóż ja bym sama poczęła gdybym M kompa wyrzuciła, ha, sama bym nie miała, bo jeden mamy stacjonarny. Odpowiedz Link
malutka1939 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 21.08.07, 19:12 witajcie, ciężki dzionek mam za soba a spac mi sie chce co niemiara buuuu Kochane podpowiedzcie gdzie sie wybrac chcemy skoczyc z M. w góry na 3,4 dni zawsze na Słowacje jeżdzilismy ale nam sie znudziło, oczywiscie nie chce słyszec o Zakopcu! Odpowiedz Link
audrey2 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 21.08.07, 20:27 Claire, tak pan w radio mowil, znaczy sie prawda... Nie wiem, w ktorej czesco Wielkiej Brytfanii mieszkasz,ale u nas, w centrum zadupia, jest paskudnie i obrzydliwie za oknem. Czy Wy tez tak macie, ze sporo przed @ macie juz dolegliwosci-bol, nudnosci itd? Nie musze mierzyc tempki (czego zreszta nie robie), bo wiem, ze idzie @. Strasznie mnie meczy, a to jeszcze dobre 8-10 dni. pozdrawiam (kurcze, czuje sie juz jak stala bywalczyni watku) Odpowiedz Link
claire_s Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 21.08.07, 20:48 Audrey, mieszkam w Walii i mieliśmy dziś piękny, słoneczny dzień. A mnie tak wszystko boli w dole brzucha, że wymiękam. Jak na @, jak na owu, jak w ciąży, jak przy wrzodach, jak przy wyrostkach, ufff. No może trochę przesadzam, ale odzwyczaiłam się od dolegliwości cyklowych, ech... Odpowiedz Link
audrey2 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 21.08.07, 21:14 Zdaje sie, że Walia jest bardzo ładnym rejonem. No witaj w klubie dogorywających Odpowiedz Link
aguita5 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 22.08.07, 09:55 No ja tez do klubu dogorywajacych sie zapisuje, mnie juz od 22dc bola piersi i podbrzusze czasami, a dzis 31 dc i chwala Bogu wczoraj kropelka plamienia, wiec moze dzis sie rozkreci albo jutro, cyckow sie dotknac nie da i o rozmiar wieksze (to akurat dobrze . Taki los... u mnie (Belgia) to nic tylko leje, cale lato 20 stopni i deszcz co chwila, do chrzanu! Ale przymajmniej jak sie jedzie na wakacje to widac roznice, hehe Odpowiedz Link
aregiec Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 21.08.07, 21:25 Malutka to ja proponuje Pieniny na przyklad Krościenko nad Dunajcem (skad pochodze) lub Szczawnice. U mnie dziś 3dc wiec rano pojechalam na badania. Zrobilam fsh, lh, estradiol i tsh. Jutro bede miala wyniki, mam nadzieje ze pomozecie w interpretacji. Tymczasem zegnam sie z Wami bo padam po prostu ze zmeczenia. Zycze owocnych bzykanek tym ktore maja je jeszcze dziś w planie Odpowiedz Link
malutka1939 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 21.08.07, 21:56 aregiec Pieninki są super! uwielbiam tam jeżdzić ale chciałam cos zmienić. może Bieszczady nigdy tam nie byłam ale gdzie tam jechac moze cos podpowiecie Odpowiedz Link
kae1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 21.08.07, 22:25 witajcie, Kochane Bieszczady, Beskidy i wszystkie inne góry uwielbiam z Krościenka można zrobić wypad rowerowy na Słowację albo na spływ Dunajcem, a w Bieszczadach może nocleg w Polańczyku ? stamtąd wypad nad Solinę i w góry, tutaj masz fajną stronkę www.bieszczady.net.pl/ mam lekki zamęt w głowie, czwarty dzień plamienie.. a @ ani widu, ani słychu oj coś czuję, że mi te badania nie za dobre wyjdą M też się wybiera, więc hurtowo wszystko załatwimy wiecie, ile się naszukałam tego przepisu z ogórkami w chili? chciałam jeszcze dziś się zabrać za nie, a tu trzeba 6 h czekać, aż puszczą sok.. wyszło mi, że około 4-5 rano D no i dobrze, bo jak mówiła Scarlett: jutro też jest dzień D więc jutro się za nie zabiorę i tym optymistycznym akcentem żegnam się z Wami, do jutra Odpowiedz Link
tessie124 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 21.08.07, 23:25 Dziewczynki smutno mi... cykl mam znów stracony, nic z tego nie będzie... Byłam u dentysty i mam 2 zęby zatrute, znieczulenie przestało działać to i boli jak nie wiem...;-((( chlip chlip... jak tu się bzykać jak zęby bolą??? 3 testy owul dzisiaj zrobiłam i 3 negatywne;-( Czyli owul musiała być dzisiaj... albo wcale jej nie będzie przez te zęby... bo prl od razu pewnie skoczy i dupa blada... Myślalam, żeby dobrać się do M w nocy, ale ja jak zasnę to śpię do rana... Jutro odbiór samochodu... może uda mi się jeszcze trafić na usg... nie wiem... Musze łyknąć apap lub cokolwiek na te zęby bo już fiksuję... Pozdr Tess. Odpowiedz Link