chealsyka27 21.02.08, 09:36 No to zaczynamy staranka w marcu. @ przyszla, nie ma co sie zalamywac tylko dalej i dalej i wiem ze ktoregos tam dnia wszystkie zobaczymy smiejace sie oczka w postaci w kreseczek! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gardone Re: ........Marzec- starania ... 21.02.08, 10:21 dołączam już "x" nasty raz, trzeci na clo jak nie wyjdzie to pas Odpowiedz Link
justyna824 Re: ........Marzec- starania ... 21.02.08, 13:08 ja tez dołącze 2 raz na clo.Powodzenie dziewczyny Odpowiedz Link
dabrowianka21 Re: ........Marzec- starania ... 21.02.08, 16:45 hej! co to jest clo. Jestem tu nowa i nie wiele wiem. Za to mam super wykres temperatury za luty - wszła litera M. Załamanie jest w 14 dniu Moze w marcu wyjdzie mi litera W Pozdrawiam Odpowiedz Link
martucha90 Re: ........Marzec- starania ... 22.02.08, 10:28 > co to jest clo. Clo to lek poprawiający jakość owulacji. > Jestem tu nowa i nie wiele wiem. Się pytaj Odpowiedz Link
malutka552 Re: ........Marzec- starania ... 23.02.08, 18:27 My przed polowa marca bedziemy miec 2 podejscie.Powodzenia Odpowiedz Link
gum-cia4u Re: ........Marzec- starania ... 25.02.08, 09:43 w marcu beda nasze 4-te podejscie, ale... może się teraz udało nie wiem nawet kiedy byla owulacja bo ten wykres jakis taki dziwny, ale mimo to co 2 dni starania. w 15 dniu cyklu temp sie podniosla o 1,5 (37.5) po czym w 16 dniu spadla na 36.5 tak samo jak w poprzednim cyklu i nie wiem co to znaczy... moze ktos cos poradzi... Odpowiedz Link
kosmosik Re: ........Marzec- starania ... 29.02.08, 19:15 Cześć dziewczyny. Mogę się dopisać? Odpowiedz Link
dabrowianka21 Re: ........Marzec- starania ... 29.02.08, 21:21 hej hej! a u mnie narazie brak @. Ale zobaczymy. Moze sie troche spoznia samo. Kurcze ale emocje Pozdrawiam Dabrowianka Odpowiedz Link
adomek Re: ........Marzec- starania ... 01.03.08, 19:06 zanim się dopiszę zaczekam na @ ma przybyć 8 marca, ale mam nadzieję że juz jej nie będzie Odpowiedz Link
rutulka Re: ........Marzec- starania ... 02.03.08, 00:36 Ja też dołączę, teraz się nie udało. A skąd macie clo, od lekarza na receptę? Odpowiedz Link
sofi75 Rutulka!!! No chyba nie chcesz 04.03.08, 09:24 powiedziec ze masz zamiar wziac Clo bez diagnozy lekarskiej!!! Ten lek przeznaczony jest dla osob u ktorych DLUGOTRWALE nie wystepuje owulacja! Osoba o regularnych cyklach, z ktorych jakies 80% jest owulacyjnych moze sobie tym lekiem zrobic male kuku - np. doprowadzic do ciazy baaardzo mnogiej. To nie jest metoda, uwierz mi ... ja clo kiedys bralam, widzialam na monitoringu co sie po tym dzieje i jak dokladnie musi byc dobrana dawka do pacjentki i jej konkretnego problemu. Odpowiedz Link
agnese_zb Re: ........Marzec- starania ... 02.03.08, 08:34 Moja @ ma przyjść 5 i też mam cichą nadzieję. Obławy na ciąże niby mam ale czy to nie "urojone".... Pozdrawiam Odpowiedz Link
elemelek27 Re: ........Marzec- starania ... 02.03.08, 11:02 Hej, u mnie marzec to siódmy miesiąc starań, tak szybko leci czas, z miesiąca na miesiąc. Myślę, że to jeszcze może potrwać...widocznie to nie ten czas. Może staramy się zbyt mało, może nie wtedy kiedy trzeba...albo jest jeszcze milion innych przyczyn. Objawy na miesiączkę są u mnie takie jak na ciążę - apetyt na ostre i pikantne, ból i powiększone piersi, mdłości, senność, zmęczenie, rozdrażnienie. I tylko @ przychodzi o czasie, punktualnie, jak w zegarku... Pozdrawiam i powodzenia! Kiedyś musi się udać. Odpowiedz Link
chealsyka27 Re: ........Marzec- starania ... 02.03.08, 11:14 Ja w tym meisiacu nie mierze temp, nie patrze na plodne dni, starasmy sie kochac regularnie! po 2 miesiacahc staran wyluzowalismy, co bedzie to bedzie... Wlasnie wczoraj sie dowiedzialam ze moja kolezanka jest w 6 tyg ciazy a kochala sie z mezem tylko jakos 2 razy 6 dni przed miesiaczka, teoretycznie dawno po owulacji itp... to samo mowi moja mama, jedna z moich ciotek zaszla w ciazy w czasie miesiaczki... Wniosek jest jeden, ze nigdy niewiadomo... 3mam z nas wszystkie kciuki)) Uda sie w koncu!) Odpowiedz Link
dabrowianka21 Re: ........Marzec- starania ... 02.03.08, 15:35 ja zrobiłam teścik i dołączam do dalszych starań. Marcowych. Jele już nie wiem czy sie starać, badać, patrzyć na termometr, testy owulacyjne, dni płodne, czy tak spontanicznie. Trudna decyzja. Trzymam za wszystkie kciuki Darowianka Odpowiedz Link
gum-cia4u Re: ........Marzec- starania ... 03.03.08, 11:07 a ja napisze tak... 3-ci miesiąc starań i nie czuję by teraz było inaczej niż miesiąc temu, @ pewnie przyjdzie 9-10 marzec bo już ją czuję - bolą mnie jak zwykle piersi i jestem drażliwa, choć gdzieś tam we mnie jest maleńki promyczek nadziei... Pozdrawiam Was i 3mam kciuki za wszystkie! Odpowiedz Link
rutulka Re: Soffi ... 04.03.08, 23:33 Nie , nie ma zamiaro brać clo, nie wiedziałam, co to jest, ale poczytałam i sie w głowe puknęłam, że tak durnowato się tu spytałam. Dzięki za troskę i odpowiedż. Odpowiedz Link
adomek Re: ........Marzec- starania ... 05.03.08, 10:36 no to się dołączam @ przeszła dziś W tym miesiącu kupię sobie testy owulacyjne i spróbuję z nimi... Odpowiedz Link
dabrowianka21 Re: ........Marzec- starania ... 07.03.08, 15:30 hej! 38 dzien cyklu. Temperatura mi sie utrzymywała po owulacji na poziomie 37,0 a 36,9. Test nic nie wykazał. Dzisiaj mi temp. spadła do 36,6 i zaczeło mi sie plamienie. Rozumiecie cos z tygo? Odpowiedz Link
lianis Re: ........Marzec- starania ... 07.03.08, 17:29 to i ja moze niesmialo dolacze, dzis 8dc jesli mozna to tak nazwac, dwa lata staran i dwa anioleczki nas opuscily w 6 i 7 tyg ciazy. Trzymam kciuki za wszystkie. Odpowiedz Link
dabrowianka21 Re: ........Marzec- starania ... 08.03.08, 20:23 powodzenia Lianis. Teraz sie uda Pozdrawiam Odpowiedz Link
kosmosik Re: ........Marzec- starania ... 09.03.08, 08:37 Powodzenia lianis! Dużo przeszłaś. Może teraz się uda dabrowianko, czasem z różnych przyczyn opóźnia się @ o kilka dni. Ja w poprzednim cyklu tez tak miałam. Wydaje mi się, że duży wpływ na to ma "nakręcajca" się psychika ale mogą przecież być inne - bardziej fizjologiczne przyczyny. Szkoda że się nie udało Życzę owocnych starań w tym cyklu! U mnie na razie za wcześnie na nerwy więc jest fajnie- cieszę się z pogody i z męża... A na drugą połowę cyklu, to bardzo chciałabym wyłączyć sobie psychikę, zająć się czymś i niczego nie liczyć, nie badać, nie wsłuchiwać się w każde pyknięcie w podbrzuszu... jak to zrobić? Odpowiedz Link
dabrowianka21 Re: ........Marzec- starania ... 10.03.08, 10:31 HEJ! Dzieki. Moj gin powiedział mi że te stresy moga zablokowac owulacje. Ale ja naszczescie denerwuje sie dopiero po owulacji Ale wtedy faktycznie nie jest najlepiej. Wyczekuje z teromoetrem i tabelkami...Dla mnie ta temeratura to był główny wyznacznik, czy sie udało czy nie. A tu jakos inaczej wyszło. Teraz sie przeprowadziłam na tydzien. Opiekujemy sie domkiem pod lasem. Spacerki po lesie w słońcu zdziałały cuda. Moze wezme sobie 2 dni wolnego i wyluzuje jeszcze bardziej Moze wymysla jakies psychotropy dla kobitek starajacych sie Zartuje oczywiscie. Ja poleciłam moim kumpelom żeby wpadały, żeby sie wogle nie zabezpieczały, bo inczej czeka ich sex co 2 dni w dni płodne z termometrem w reku i nogami do góry Pozdrawiam, Dabrowianka Odpowiedz Link
gum-cia4u Re: ........Marzec- starania ... 10.03.08, 11:54 @ spóźnia sie 2 dni ale co to są 2 dni? jak się nie uda teraz a czuję że nic z tego nie wyszło to w następnym m-cu termometr ma wolne a i ja kończę z cyrkami z trzymaniem nóg w górze przez godzinę itd... co ma być to będzie Pozdrawiam i 3mam za Was kciuki, może się Wam uda Odpowiedz Link
lianis Re: ........Marzec- starania ... 13.03.08, 15:03 jakies newsy u kogos? cisza sie zrobila Odpowiedz Link
dabrowianka21 Re: ........Marzec- starania ... 13.03.08, 20:59 u mnie nowy wykres sie zaczyna i USG za 2 tygodnie. Juz sie nie moge doczekac. Mam nadzieje ze wszystko z jajnikami bedzie dobrze Dabrowianka Odpowiedz Link
adomek Re: ........Marzec- starania ... 15.03.08, 10:07 ja się staram kupiłam testy owulacyjne, ale troche im nie wierzę, czytałam niezbyt pochlebne opinie na ich temat i faktycznie nie widać drugiej kreski. Więc albo nie mam owulacji, albo źle robię testy, albo one nie bardzo działają. W każdym razie u mnie wynik starań będzie znany dopiero pod koniec maarca. pozdrawiam i życzę wszyskim owocnych starań Agnieszka Odpowiedz Link
chealsyka27 Re: ........Marzec- starania ... 15.03.08, 10:35 U mnie jeszcze nic nie wiadomo, @ ma byc we wtorek,ale mam nadzieje ze nie bedzie! chociaz nic kompletnie czuje...W tym miesiacu nie mierzylam temp, zadnych testow. Zupelny luz. Jak nie wyjdzie to szkoda,ale wiem ze nast meisiac tez bedzie pt LUZ pozdrawiam Odpowiedz Link
chealsyka27 Re: ........Marzec- starania ... 17.03.08, 14:10 no i przyszla @.....buuu 3cs za nami... Odpowiedz Link
pokreska Re: ........Marzec- starania ... 18.03.08, 08:58 czesc Dziewczyny jestem po zabiegu łyżeczkowania, czytając Wasze wypowiedzi nałykałam się optymizmu Mogę do Was dołączyć ? Pewnie nie będzie natychmiastowych efektów, ale zawsze raźniej Odpowiedz Link
martucha90 Lista starających się :-) 18.03.08, 10:29 Proponuję listę: adomek agnese_zb chealsyka27 dabrowianka21 elemelek27 gardone gum-cia4u justyna824 kosmosik lianis malutka552 martucha90 pokreska rutulka sofi75 Jak ktoś chce się dopisać, niech przekopiuje całą listę do następnego posta i się dopisze. A jak któraś z powyższych nie chce na niej być, to niech przekopiuje całą listę do następnego posta i wymaże siebie. A może ktoś dopisze coś obok swojego nicka? Na przykład "testuję dnia XX, trzymajcie kciuki"? Wtedy będziemy trzymać Odpowiedz Link
pokreska Re: ........Marzec- starania ... 18.03.08, 10:51 adomek agnese_zb chealsyka27 dabrowianka21 elemelek27 gardone gum-cia4u justyna824 kosmosik lianis malutka552 martucha90 pokreska @ ma przyjsc 29 marca, a może nie przyjdzie rutulka sofi75 Odpowiedz Link
adomek Re: ........Marzec- starania ... 18.03.08, 10:56 Życzę wszystkim nam aby to była jednorazowa lista abyśmy po marcowych staraniach spotkały się na innym forum. Jeszcze chciałam powiedzieć, że sezon ciąż trwa cały czas, wczoraj się dowiedziałam o kolejnych dwóch moich koleżankach, które są w ciąży Odpowiedz Link
gum-cia4u Re: ........Marzec- starania ... 18.03.08, 11:15 w tym cyklu odpuszczam jak pisałam, w stronę termometru nie patrze nawet, mąż już zbiera "naboje" jak mawia a ja nie myślę, bardzo chcę dziecka ale się nie nakręcam jakoś specjalnie... trzymajcie kciuki babeczki może te święta będą dla nas owocne hiihii ale byłyby jaja----> poczęcie w Wielkanoc, przyjcie na świat w Boże Narodzenie to byłby prawdziwy cud!!! pozdrawiam i 3mam kciuki za każdą z WAS!!! PS. też mam nadzieję, że lista starających się ulegnie samodegradacji!!! Odpowiedz Link
pokreska Re: ........Marzec- starania ... 18.03.08, 11:26 przeważnie tak się dziwnie dzieje, że jak się odpuszcza to przychodzi na świat NIESPODZIANKA także nie zapieraj się tak, bo może jeszcze wspomnisz moje słowa Czego oczywiście życzę Ci z całego serca Odpowiedz Link
pokreska Re: ........Marzec- starania ... 19.03.08, 17:58 Cześć Dziewczyny a co tu taka cisza ? Zadnych dobrych nowin nie bedzie ? Odpowiedz Link
agnese_zb Lista +dopiski 20.03.08, 07:19 adomek agnese_zb 15dc, test ok 4.04 (@ 2.04) chealsyka27 dabrowianka21 elemelek27 gardone gum-cia4u justyna824 kosmosik lianis malutka552 martucha90 pokreska @ ma przyjsc 29 marca, a może nie przyjdzie rutulka sofi75 Odpowiedz Link
adomek Re: Lista +dopiski 20.03.08, 10:17 adomek - już po staraniach, wynik około 1.04 > agnese_zb 15dc, test ok 4.04 (@ 2.04) > chealsyka27 > dabrowianka21 > elemelek27 > gardone > gum-cia4u > justyna824 > kosmosik > lianis > malutka552 > martucha90 > pokreska @ ma przyjsc 29 marca, a może nie przyjdzie > rutulka > sofi75 Odpowiedz Link
adomek Re: Lista +dopiski 20.03.08, 10:19 > adomek - już po staraniach, wyniko około 1.04 > agnese_zb 15dc, test ok 4.04 (@ 2.04) > chealsyka27 > dabrowianka21 > elemelek27 > gardone > gum-cia4u > justyna824 > kosmosik > lianis > malutka552 > martucha90 > pokreska @ ma przyjsc 29 marca, a może nie przyjdzie > rutulka > sofi75 Odpowiedz Link
dabrowianka21 Re: Lista +dopiski 20.03.08, 22:28 > adomek - już po staraniach, wyniko około 1.04 > agnese_zb 15dc, test ok 4.04 (@ 2.04) > chealsyka27 > dabrowianka21 - @ ca. 11.04, 27.03 pierwsze USG > elemelek27 > gardone > gum-cia4u > justyna824 > kosmosik > lianis > malutka552 > martucha90 > pokreska @ ma przyjsc 29 marca, a może nie przyjdzie > rutulka > sofi75 Odpowiedz Link
agnese_zb Re: Lista +dopiski 21.03.08, 06:37 adomek - już po staraniach, wyniko około 1.04 agnese_zb -test ok 4.04 (@ 2.04) chealsyka27 dabrowianka21 - @ ca. 11.04, 27.03 pierwsze USG elemelek27 gardone gum-cia4u justyna824 kosmosik lianis malutka552 martucha90 pokreska @ ma przyjsc 29 marca, a może nie przyjdzie rutulka sofi75 Odpowiedz Link
pokreska Re: ........Marzec- starania ... 21.03.08, 08:31 adomek - już po staraniach, wyniko około 1.04 agnese_zb -test ok 4.04 (@ 2.04) chealsyka27 dabrowianka21 - @ ca. 11.04, 27.03 pierwsze USG elemelek27 gardone gum-cia4u justyna824 kosmosik lianis malutka552 martucha90 pokreska 19dc, @ 29.03 rutulka sofi75 Odpowiedz Link
rutulka Re: ........Marzec- starania ... 21.03.08, 22:31 U mnie chyba nic z tego, czekam na @, jak nie przyjdzie, to zatestuję, ale nadzieji zbyt wielkich nie mam. Owu dość się spóżniła, teraz temki wysokie, ale u mnie to nic nie znaczy. Trzymam za was kciuki. Odpowiedz Link
elemelek27 Wesołego Alleluja!!!! 22.03.08, 16:18 rutulka --- to My mamy tak samo w tym miesiącu - u mnie też owu była z poślizgiem, miesiączki nie ma, tempki wysokie. Cykl wydłużył mi się przez Castagnusa pewnie. Zawsze miałam co 28 dni. Będę czekać - jeśli to potrwa dłużej to zatestuję, ale nie mam zamiaru panikować. Już tak robiłam i wpędzałam się sama w dół. Teraz biorę to na spokojnie - kiedy będzie to będzie, a jak nie to trudno -widocznie tak musi być. Życzę pogodnych Świąt i wszystkiego dobrego wraz z nadejściem wiosny, nawet jeśli za oknem pada śnieg i jest zimnica... )))))))))) Odpowiedz Link
kosmosik Re: Wesołego Alleluja!!!! 23.03.08, 12:44 Hej Ja już czekam na efekty... Zobaczymy czy marzec będzie dla nas szczęsliwy! Pozdrawiam świątecznie Odpowiedz Link
ania.k3103 Re: ........Marzec- starania ... 24.03.08, 17:41 U mnie to już rok starań! - w marcu pierwszy cykl na clo! Odpowiedz Link
agnese_zb Re: ........Marzec- starania ... 27.03.08, 06:42 Hej dziewczyny!! Co u was? U mnie 22dc temp. cały czas 37,1-37,2. Od trzech dni tak dziwnie daje znać o sobie podbrzusze. Z piersiami nie bardzo, ale to jeszcze wcześnie... Jeszcze tydzień czekania. Staram się być spokojna i nie myśleć za wiele, ale to nie takie proste. Same wiecie... Odpowiedz Link
adomek Re: ........Marzec- starania ... 27.03.08, 09:55 Hej, Agnese Ja tak jak Ty 22dc też nie mam teraz spokojnych dni z niecierpliwością czekam do poniedziałku, trochę pobolewa mnie brzuch,a poza tym brak innych objawów. Wiem, że właściwie to doszukuję się objawów ciąży, ale równie dobrze mogą być to objawy na @, walczę ze sobą aby nie zrobić sobie testu już w sobotę... Tylko strach przed kolejnym rozczarowaniem mnie od tego powstrzymuje. Pozdr. Agnieszka Odpowiedz Link
pokreska Re: ........Marzec- starania ... 27.03.08, 08:11 Cześć Ja czekam do poniedziałku, wtedy powinnam dostać @. Też mam kłucia w podbrzuszu, ale niestety to nic nie znaczy. Jedyne, co nam pozostaje, to cierpliwie czekać Odpowiedz Link
gum-cia4u Re: ........Marzec- starania ... 27.03.08, 09:51 witam! ja sobie jeszcze poczekam - @ ma przyjść do 10 kwietnia, właściwie to teraz jest czas w którym z mężem intensywnie "pracujemy". I wszystko byłoby ok ale przypętało się do mnie jakieś ostre przeziębienie, mąż jest wściekły bo, po tym jak się naczytałam o szkodliwości leków nic nie chcę brać i tak się męczymy i ja i on bo noce nieprzespane. Poza tym w kwietniu czeka mnie dość daleka podróż ale mam nadzieję że wyjazd nie wpłynie źle na mnie i nawet jakby coś było to się utrzyma... ale się rozpisałam Teraz pozostaje tylko wiara i nadzieja Pozdrawiam dziewczyny!!! <przepraszam ze tak dużo ale musiałam sie wypisać> Odpowiedz Link
martucha90 Re: ........Marzec- starania ... 27.03.08, 11:36 pokreska napisała: > Cześć Ja czekam do poniedziałku, wtedy powinnam dostać @. > Też mam > kłucia w podbrzuszu, ale niestety to nic nie znaczy. > Jedyne, co nam pozostaje, to cierpliwie czekać Hej pokresko! Do poniedziałku czekasz? A mówiłaś, że do 29 marca, zapamiętałam, bo ja też do 29, do soboty znaczy się. I jak tam się czujesz, bo ja niestety małpowo... A jakby co dziewczyny, to uszy do góry, założymy wątek "kwiecień - starania" i jakoś to będzie... Odpowiedz Link
gatta26 Re: ........Marzec- starania ... 27.03.08, 09:24 I ja się dołączam do starających się i oczekujących . To był pierwszy cykl starań, @ miał być w niedzielę, nie było... wczoraj test - negatywny. A @ ani widu ani słychu. Mam cichą nadzieję, że jednak się udało, ale miewam nieregularne cykle i sądzę, że to raczej z tego powodu @ jeszcze nie ma. Odpowiedz Link
dabrowianka21 Re: ........Marzec- starania ... 27.03.08, 11:00 Hej! Ja od tych staran mam nieregularne cykle. Wydaje mi sie że tak bardzo chce zajść że mi sie @ przesuwa. Bo wilałabym jej nie mieć. Ale przez to ciezko cos przewidziec. Mam owulacje za kazdym razem w innym dniu cyklu a @ już sie sama pogubiłam kiedy bedzie. Ale dzisiaj mam USG - pierwsze. Troche mam stersa czy wszystko bedzie ok. Czy mi te babelki rosna, pekaja itp. Wiecie że nic nie wiedziałam o tych babelkach. Dopiero na forum sie doczytałam. Zawsze z układu rozrodczego człowieka na bilogogi miałam 2 Pozdrawiam, Dabrowianka Odpowiedz Link
gatta26 Re: ........Marzec- starania ... 27.03.08, 12:01 Nawet nie próbuję zgadnąć kiedy mam owulację - w styczniu odstawiłam piguły i myślę, że teraz ustalenie kiedy mam owulację graniczyłoby z cudem, zwłaszcza że i cykle nieregularne. Poszliśmy na żywioł . Odpowiedz Link
lianis Re: ........Marzec- starania ... 27.03.08, 15:09 U mnie dzis 9DPO i plamienie sie pojawilo, troche za wczesnie jak na okres, ale ze ostatni okres mialam w styczniu a potem poronienie to moze tak moze byc... zobaczymy co dalej Odpowiedz Link
agnese_zb Re: ........Marzec- starania ... 27.03.08, 15:18 A może to krwawienie "implantacyjne" (chyba tak to się nazywa)? Odpowiedz Link
dabrowianka21 Re: ........Marzec- starania ... 28.03.08, 10:12 ja juz po USG. Jeden jajnik ok a drugi policystyczny. 12 jajeczek było malutkich. Toroche masakra ......... Takze dluuuuuuuuuuugo was nie opuszcze na tym forum. Pozdrawiam. Dabrowianka Odpowiedz Link
martucha90 Re: ........Marzec- starania ... 28.03.08, 11:03 > ja juz po USG. Jeden jajnik ok a drugi policystyczny. 12 jajeczek > było malutkich. Toroche masakra ......... I co będzie z tych 12 jajeczek? Za dużo ich, tak? Ale jak jeden jajnik dobry, to może chociaż co drugi cykl będzie rokował? Odpowiedz Link
dabrowianka21 Re: ........Marzec- starania ... 28.03.08, 11:25 podobno jest ich za duzo. I nie maja miejsca rosnac. Sa w wiekszoci malutkie. W drugim mam 4 ale duze, rozwiniete. Tam jeden bedzie mial szanse urosnac bardziej i peknac. Dla mnie to trose sciencefiction, bo niedawno sie dowiedzialam ze sa jakias jajeczka i ze pekaja. Ale ten lewy chyba jest ok i widac bylo prawdopodobnie ciałko żółte. Takze po owulacji. Moze cos w tym jest bo jeden cykl mam w miare ok a drugi taki dosc dlugi. Teraz wysyłam mojego meż. na badania. Gin mnie o to poprosił. Potem bedzie sie starał stymulowac mój cykl. Ale jakos nie jestem do tego przekonana. Ale z drugiej ztrony fajnie bylo widziec swoje jajeczka, jak takie przyszłe malenstwa Takie słodziutkie . Widzec swoje przyszłe, jeszcze niedoszłe malenstwa. Bajka. Tylko szkoda ze z jednym było cos nie tak. Odpowiedz Link
martucha90 Re: ........Marzec- starania ... 28.03.08, 12:14 Jak co drugi cykl masz dobry, to nie jest źle... A na te "poli" to na pewno są jakieś leki... Będzie dobrze Odpowiedz Link
dabrowianka21 Re: ........Marzec- starania ... 30.03.08, 17:23 hej! Faktycznie sa jakies leki, da sie zajsc, ale to trwa. Dzieku za rady z USG - ze to jest wazne badanie. Dzieki temu wymusilam no swoim gin to badanie. Sam mi powiedzial ze bardzo wyprzedzam fakty bo staramy sie od niedawna. A takie badania sie robi po roku staran. Ale ja czulam ze cos jest nie tak. Ale testy owulacyjne i temp. za duzo nie daja, a USG pokazaly w czym problem. U mnie aktualnie od 3 dni temp sie ladnie utrzymuje na wysokim poziomie zobaczymy. Faknie ze wogla mialam owulacje. Trzymam kciuki zebys zafasolkowala Dabrowianka Odpowiedz Link
chealsyka27 Re: ........Marzec- starania ... 29.03.08, 10:25 U nas trwaja kolejne starnka, juz drugie w marcu, bo mam krotkie cykle i to jest ten plus Rezultaty ok 10 kwietnia....hmmm zobaczymy Nie mierze temp, zadnych testow, spontan,ale regularny... pozdrawiam Odpowiedz Link
adomek Re: ........Marzec- starania ... 29.03.08, 14:17 Nie wytrzymałam do poniedziałku i zrobiłam dziś test... niestyty negatywny Mam wrażenie, że zrobiłam wszystko jak należy tzn. kochaliśmy się w dni płodne, leżałam z nóżkami do góry i ciągle nic. Mam nadzieję, że innym pójdzie lepiej. Także zapisuję się na starania kwietniowe Pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link
bushko Re: ........Marzec- starania ... 29.03.08, 17:24 Czy mogę sobie u Was przycupnąć...? My staramy się, staramy i tak co miesiąc... już przestałam liczyć który z kolei... Dzisiaj jest 9dpo i temperatura spadła drastycznie i plamię, tzn bardzo minimalnie... Jeśli się uda to szłybyśmy niemal jednocześnie Lianis... ale fajnie. Adomek, a może po prostu za wcześnie zatestowałaś? Ja czytałam co dziewczyny pisały o wczesnych objawach ciąży i chyba tam było, że testy były negatywne a po wizycie u gina okazał się 8 tydzień ciąży. W międzyczasie jeszcze @ była... Nie wpadaj jeszcze w doła, poczekaj na mnie. Ja dzisiaj przechodziłam obok apteki i nie wytrzymałam, musiałam wejść i kupić test... a na test to jeszcze u mnie za wcześnie... Głowa do góry. Bushko. Odpowiedz Link
pokreska Re: ........Marzec- starania ... 30.03.08, 16:49 cześć Dziewczyny U mnie też sie nie udało Staramy się dalej .... Odpowiedz Link
bushko Re: ........Marzec- starania ... 30.03.08, 17:01 Cześć Pokreska, cześć Dziewczyny... Chyba niebawem do Ciebie dołączę;-( Moje plamienie jest coraz większe... i typowe jak przed okresem... Czy już nigdy mi się nie uda? Bushko. Odpowiedz Link
pokreska Re: ........Marzec- starania ... 30.03.08, 19:10 UDA NAM SIĘ WSZYSTKIM !!!!!!!!! Odpowiedz Link
adomek Re: ........Marzec- starania ... 30.03.08, 19:37 Też w to wierzę, kwiecień już niedługo ... Odpowiedz Link
gatta28 Re: ........Marzec- starania ... 30.03.08, 20:21 Dziewczyny pewnie to przerabiałyście, ale zaczynam już mieć jakieś schizy - non stop obserwuję siebie i zastanawiam się czy może jednak się udało, pomimo poprzedniego negatywnego testu (w 33 dc)? Dziś 38 dzień cyklu, @ brak, piersi bolą, pojawił się rzadki śluz. Poczekam do środy, potem testuję po raz drugi. Odpowiedz Link
gatta28 Re: ........Marzec- starania ... 30.03.08, 20:23 P.S zmiana nicku z gatta26 na gatta28, bo zapomniałam hasła . Odpowiedz Link
dabrowianka21 Re: ........Marzec- starania ... 30.03.08, 20:27 dla wszystkich Gatt - powodzenia trzymam kciuki. Dabrowianka Odpowiedz Link
bushko Re: ........Marzec- starania ... 30.03.08, 20:29 Gatta, a jak długie masz cykle? Bo 38dc wygląda obiecująco... I jak długą masz lutealną? Kiedy była owulacja? Odpowiedz Link
gatta28 Re: ........Marzec- starania ... 30.03.08, 22:10 Dabrowianka trzymaj mocno . Bushko w tym wszystkim szkopuł jest taki, że nie bardzo wiem kiedy była owulacja i jaką mam fazę lutealną... Przez dwa lata brałam pigułki, odstawiłam w styczniu, pierwszy potabletkowy cykl trwał 32 dni, w kolejnym zaczęliśmy się starać o dzidzię, ale poszliśmy na żywioł, bez jakichkolwiek obserwacji. Przed pigułkami moje cykle były niezbyt regularne - 30 - 40 dni, więc póki co nie cieszę się, ale nie ukrywam, że żyję nadzieją. Odpowiedz Link
lianis Re: ........Marzec- starania ... 30.03.08, 22:11 To ja tez przelacze sie na te kwietniowe, dzis 1dc... tez juz nie licze ile i kiedy, mam nadzieje ze w koncu cos zaskoczy. Bushko jak u ciebie? Odpowiedz Link
gum-cia4u Re: ........Marzec- starania ... 31.03.08, 12:35 ha ha Witam Was! mi jeszcze czekania pozostalo z 10 dni, w sumie to nawet łapię się na tym że nie myślę o tym że mam dostać @ czy mam jej nie dostać, jakoś sie nie nakręcam, tylko piersi mam wielkie jak nigdy, aż się mąż zdziwił ale to może przed @ już rosną pożyjemy zobaczymy! wierzę i mam nadzieję Pozdrawiam kobitki Odpowiedz Link
bushko Re: ........Marzec- starania ... 31.03.08, 14:53 Hej, Ja nadal się łudzę...26dc, od 3 dni mam plamienie. Jak był 24dc to ff zaznaczył 'możliwe plamienie implantacyjne'... Tempka spadła, i znowu poszła w górę.... poszłaby pewnie jeszcze bardziej gdyby nie zmiana czasu....;-( A brzuch to od owulacji jakoś tak pobolewa a chwilami, to i bardziej.... W każdym razie, ten cykl jest inny.... Oby ta inność zaskoczyła.... Progesteron 7dpo 24,10 ng/ml A z tym plamieniem to też jest dziwnie, bo raz jest raz go nie ma.... A piersi, takie nie jakieś nie wiadomo jak wielkie donice, może ciut pełniejsze.... A ja juz byłam gotowa założyć się, Lianis, że Ci się udało.... No, no w totka ja nie wygram ;-( Pozdrawiam, Bushko. Odpowiedz Link
bushko Re: ........Marzec- starania ... 31.03.08, 14:57 No i przyznam, że dzisiaj stchórzyłam... nie zatestowałam....;-( Odpowiedz Link
dabrowianka21 Re: ........Marzec- starania ... 31.03.08, 22:09 hej dziewczyny! bushko, moze to i dobrze ze zaczekalas. Im pozniej tym lepiej wychodza U mnie tesciki w szufladzie czekaja na lepsze czasy. Narazie 25 dzien cyklu. Temp jest ok, wydzielina tez ok, nawet dziwne uczucia w podbrzuszu. Nawet wiem ze owulacja byla (a tu u mnie rewelacja. Ale pozostalo tylko czekac i tzymac kciuki. Fajny byl by prezent pod choinke Pozdrawiam Marcowe dziewczyny!!! Dabrowianka Odpowiedz Link
bushko Re: ........Marzec- starania ... 01.04.08, 07:07 Hej, dzisiaj też stchórzyłam...;-( Plamię z przerwami chyba od 4 dni. Czasami to jest świeża krew zmieszana ze śluzem, czasami wydają się pojedyncze nitki świeżej krwi, lub nawet skrzep... Za chwilę kompletnie nic nie ma, później znowu jakieś plamienie, tyle, że ciemnobrązowe... Dodam jeszcze, że to wszystko widać na papierze, a nie na bieliźnie.... Na bieliźnie, zero. Już jakiejś schizy i doła dostaję... Nie mam siły miec nadzieję... Staramy się o pierwsze dziecko, a wcale nie jesteśmy bliżej celu niż parę lat temu...;-((( Tak planuję, może 2.04 nie będzie na śmierć tylko na życie.... Choć w sumie to niby dlaczego miałoby się udać...? Pozdrawiam Bushko. Odpowiedz Link
dabrowianka21 Re: ........Marzec- starania ... 01.04.08, 10:23 hej! Zrób lepiej ten test, moja kolerzanka miala podobne objawy. Jakby zaczynał sie okres. Takie plamiania innego koloru niż zwykle. A okazało sie że jest w ciaży. Bardzo ciezko jest odróżnic poczatek okresu od ciąży. Trzymam kciuki Odpowiedz Link
bushko Re: ........Marzec- starania ... 01.04.08, 18:22 Dzięki dobra kobieto... Zrobię jutro ten test, ale wielkich nadziei nie mam... ot plamienie nieco większe i już nie tylko na papierze;-( Jutro mam 28 dzień cyklu... Poprzedni cykl miał 29 dni a jeszcze poprzedni 27dni... to i tak sukces bo moje cykle to zwykle niekończąca się opowieść... bez luteiny w drugiej połowie cyklu to kiepsko to wygląda... Chyba czas przyłączyć się do kwietniówek;-( Pozdrawiam Bushko. Odpowiedz Link