bonda2 16.06.08, 20:43 Witam prosze o opinię nt dr niemoczyńskiego z kliniki Invimed Jakie macie doświadczenia czy zaszlyście w ciążę? z góry dzięki Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Arabeska5 Re: Dr JarosŁaw Niemoczyński Proszę o opinię IP: 85.222.86.* 16.06.08, 20:48 Ja również chętnie posłucham tych opinii. Byliśmy z mężem na pierwszej wizycie u tego dr, ale nie podjął żadnych działań tylko kazał zaczekać 3 miesiące, aby powtórzyć badanie nasienia. Odpowiedz Link
bonda2 Re: Dr JarosŁaw Niemoczyński Proszę o opinię 20.06.08, 18:57 Dr przyjmuje w znanej w W-wie klinice, naprawdę nikt nie korzystal z uslug tego lekarza? Arabeska, U nas tez to - samo musimy powtorzyc badanie nasienia, ale moze akurat u nas to jest zasadne. Ciekawa tylko jestem jak leczenie będzie dalej przebiegać, a najbardziej jestem ciekawa jakie są doświadczenia innych we wspolpracy z Panem Nemoczyńskim, wizyty troszke kosztuja i szkoda by bylo tracić czas i pieniadze.. Jestem peŁna nadziei, że ktoś odpisze zwlaszcza jak widzę ile moze byc opinii o jednym lekarzu na forum ) pozdrawiam i z gory dzięki Odpowiedz Link
bubcia75 Re: Dr JarosŁaw Niemoczyński Proszę o opinię 21.06.08, 18:44 Ja korzystam z jego usług. Uważam, że jest profesjonalistą, to kulturalny, opanowany człowiek. Odpowiada na wszystkie moje pytania, jak trzeba, to przyjmie bez zapisu. Miałam u niego invitro, udało się za pierwszym razem, ale ciąża przestała się rozwijać w 6 tc. Teraz podeszłam do drugiego transferu, też u niego. Jak dotąd jestem z niego zadowolona i polecam. Odpowiedz Link
bonda2 Re: Dr JarosŁaw Niemoczyński Proszę o opinię 24.06.08, 20:15 Bardzo dziękuję w takim razie z większy opytmizmem pójdę na kolejną wizytę. A dlugo się Pani u dr leczy? Ja też moze bede musiala zdecydowac sie na jakis zabieg. Zyczę udanego drugiego zabiegu ) Odpowiedz Link
bubcia75 Re: Dr JarosŁaw Niemoczyński Proszę o opinię 24.06.08, 23:35 Na pierwszej wizycie byłam ok. listopada 2007, po wykonaniu badań moich i męża podjęliśmy decyzję o Invitro. Z naszymi wynikami nie trzeba było wytaczać aż takiego działa, mogliśmy popróbować z inseminacjami, jednak szkoda nam z mężem czasu (mieliśmy 2 lata temu nieudaną inseminację u innego lekarza i się zniechęciliśmy). Tego lekarza wybrałam przypadkiem, bo pasowały mi godziny przyjęć i nie zawiodłam się Podczytując fora myślę, że większość lekarzy z Invimedu jest dobra. Odpowiedz Link
Gość: Arabeska5 Re: Dr JarosŁaw Niemoczyński Proszę o opinię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.08, 15:30 Kiedy wybierasz się na wizytę do Dr ? Jeśli mogę wiedzieć... Ja planuję kolejną na przełomie lipca i sierpnia. Odpowiedz Link
Gość: arabeska5 Re: Dr JarosŁaw Niemoczyński Proszę o opinię IP: 85.222.86.* 01.07.08, 19:11 Czy nikt więcej nie leczył się u Dr Niemoczyńskiego ? Odpowiedz Link
Gość: Kinia Re: Dr JarosŁaw Niemoczyński Proszę o opinię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 09:09 Do dr Niemoczyńskiego w styczniu tego roku. Po 3 latach starań dr Niemoczyński zdjagnozował mnie w przeciągu 1 cyklu, zlecił leczeni i po dwóch kolejnych cyklach byłam w ciąży. Jako specjalista naprawdę świetny. odpowiada na tysiąc nawet najgłupszych pytań. Nie pozwala panikować i "wymusza" wręcz pozytywne myślenie. Teraz jestem w 4 miesiącu ciąży i może hormony mi szaleją ale mam wrażenie , że pan doktor nie lubi konkurencji w postaci państwowego lekarza (do którego chodzimy, aby zrobić w ramach NFZ podstawowe badania). Jak każdy ma swoje dobre i złe dni, potrafi się znacznie spóźnić, strzelać fochy. Generalnie polecam. Nam się udało, ale podobno byliśmy łatwym przypadkiem, tylko źle wcześniej zdiagnozowanym. Odpowiedz Link
Gość: kobieta Re: Dr JarosŁaw Niemoczyński Proszę o opinię IP: 87.205.148.* 02.10.08, 18:58 Dla mnie ten doktor to konował powiedział, że jestem za stara i totalnie zdołował. Choć ze mną wszystko w porzadku. Mąż ma bardzo złe wyniki a on mnie tak zdołował. Brak dobrego podejscia do pacjenta. Bylismy tam 10 min na wizytę czkaliśmy 40 min wizyta była z opóżnieniem a dla nas za bardzo chyba nie miał czasu.Nie chcemy tam więcej chodzić Odpowiedz Link
bubcia75 Re: Dr JarosŁaw Niemoczyński Proszę o opinię 01.07.08, 20:03 DR Niemoczyński rządzi)) udał mi się drugi transfer Teraz mam nadzieję, że donoszę dzidzię 9 miesięcy... Odpowiedz Link
Gość: arabeska5 Re: Dr JarosŁaw Niemoczyński Proszę o opinię IP: 85.222.86.* 01.07.08, 21:59 To życzę Ci spokojnych 9 miesięcy Na pewno wszystko będzie dobrze. Musi być W tej sytuacji może z większym spokojem udam się na kolejną wizytę do doktorka. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
bonda2 Re: Dr JarosŁaw Niemoczyński Proszę o opinię 02.07.08, 20:06 to bardzo optymistyczne co tutaj piszecie, ja wybieram sie na wizyte mam nadzieje za jakies 2 tyg. Pozdrawiam was wszystkie Odpowiedz Link
hermiona_77 Re: Dr JarosŁaw Niemoczyński Proszę o opinię 03.07.08, 11:38 Chodzę do niego już od roku. Od razu zdecydowalismy się na in vitro (po 3 latach starań i różnych bezskutecznych działań). Pierwsze in vitro zakończylo sie ciążą, niestety pozamaciczną. Po 3 m-cach miałam drugi transfer, nieudany. Popniewaz nie miałam już więcej zarodków, podeszłam do drugiego progarmy ivf i... jestem w 12 tyg. ciąży bliźniaczej)) Z dr jestem bardzo zadowolona, uważam go za świetnego fachowca i do tego odpowiada mi jego podejście do pacjentek. Do tego stopnia, że zdecydowałam się, by to on prowadził moja ciążę w swoim prywatnym gabinecie. Odpowiedz Link
uccellino Re: Dr JarosŁaw Niemoczyński Proszę o opinię 03.07.08, 11:55 >odpowiada mi jego podejście do > pacjentek. Tzn. jakie? Odpowiedz Link
hermiona_77 Re: Dr JarosŁaw Niemoczyński Proszę o opinię 03.07.08, 22:20 Jest cierpliwy, odpowiada wyczerpująco na pytania, jest taki lekko zdystansowany w pozytywnym znaczeniu -ja osobiście nie przepadam za specjalną wylewnościa i gadatliwością. Lubię do niego chodzić. Co do ciżąy pozamacicznej przy in vitro - zapewniam, że jest to możliwe. To dość rzadki przypadek, ale zdarza się. Dochodzi do tego wtedy, gdy skurcze macicy "przepchną" zarodek do jajowodu. Inny lekarz powiedział mi, że prawdopodobnie mam dysfunkcyjną zastawkę łączącą jajowód i macicę. Normalnie ta zastawka umożliwia "przepychanie" zarodka z jajowodu do macicy, tylko w jedną stronę (przy naturalnym zapłodnieniu), u mnie zadziałała nieprawidłowo. Odpowiedz Link
bubcia75 Re: Dr JarosŁaw Niemoczyński Proszę o opinię 03.07.08, 20:18 Jak to możliwe, że po In vitro byłaś w ciąży pozamacicznej? To chyba niemożliwe, przecież lekarz umieszcza zarodki w macicy, a nie w jajowodzie. Może masz na myśli ciążę biochemiczną? Odpowiedz Link
hermiona_77 Re: Dr JarosŁaw Niemoczyński Proszę o opinię 03.07.08, 22:23 Nie mam na myśli ciąży biochemicznej. Ciążę pozamaciczną usunięto mi laparoskopowo. Odpowiedz Link
Gość: arabeska5 Re: hermiona_77 IP: 85.222.86.* 03.07.08, 22:49 Powiedz mi proszę, jak było w Waszym przypadku, czy lekarz czekał z podjęciem leczenia czy od razu zaproponował inseminację bądź in vitro ? Nam kazał zaczekać 3 miesiące, aby wykonac kolejne badanie nasienia. W sierpniu wybierzemy się do niego na następną wizytę, ciekawe co tym razem zaproponuje... Odpowiedz Link
hermiona_77 Re: hermiona_77 04.07.08, 08:46 Wiesz, u nas mijały właśnie 3 lata od podjęcia starań. Miałam za sobą ponadroczne leczenie u podobno specjalisty od niepłodności, u którego zrobilismy 7 nieudanych inseminacji (bez wczesniejszego badania drożnośći...), konsultacje profesorskie w Białymstoku. Mieliśmy zrobionych sporo badań, chyba ze 4 różne badania nasienia z różnych okresów, no i najważniejsze - w zasadzie podjelismy juz wczesniej decyzje o in vitro. Dr oczywiście kazał jeszcze raz zrobić badanie nasienia (koniecznie w Invimiedzie) i przedstawił dwie alternatywy: albo robimy badanie drozności + inseminację stymulowaną dobrymi lekami albo od razu in vitro. My bylismy zdeterminowani, może gdybysmy nie byli zdecydowani, zapraponowałby nam diagnostykę od początku. Ale my juz nie mielismy na to siły Odpowiedz Link
Gość: Mrau Re: Dr JarosŁaw Niemoczyński Proszę o opinię IP: *.aster.pl 04.07.08, 06:01 Doktor Niemoczyński robił mi pewien zabieg. Wyniosłam bardzo pozytywne wrażenia z tego kontaktu. Jak na razie, brak też problemów pozabiegowych, a dzięki jego interwencji wyjaśniły się kluczowe dla mojego leczenia sprawy. Czyli okazał się się dobrym specjalistą. Czemu przypadł mi do gustu? Jest bardzo kulturalny, "intelektualny" i konkretny. Ma spokojny, rzeczowy, pełen szacunku stosunek do pacjentek. Gdy omawiałm z nim sprawę mojego zabiegu, miałam wrażenie, że uważnie słucha, łączy moje "zeznania" z historią choroby, po prostu interesuje się przypadkiem i myśli, jak dobrze pokierować sprawą. Jednocześnie nie jest "sfinksem", tylko otwarcie dzieli się spostrzeżeniami, ujawnia diagnozy, mówi, jakie widzi dalsze kroki. Wyjaśnia przyczyny, mechanizmy - jak dobry nauczyciel. Dla mnie to ważne, bo lubię wiedzieć, co się dzieje i dlaczego, a nie być ciągnięta z kąta w kąt niczym "ciuciubabka" przez Jedynie Wiedzącego Lekarza. Informowanie pacjentek to oznaka szacunku. Dr Niemoczyński traktuje pacjentkę właśnie po partnersku, poważnie, ale spokojnie, bez straszenia. Myśli konstruktywnie. Skonsultował się z moim lekarzem prowadzącym, przekazał mu dokładnie wszystkie spostrzeżenia, podzielił się swoimi spostrzezeniami - widać, że jest koleżeński i odpowiedzialny wobec współpracowników. Tak samo zdrowo nastawiony jest do pacjentów. On i lecząca się para to zespół, który gra o wspólny cel. Każdy jest ważny, kazdy ma grać fair, każdy się stara i daje z siebie wszystko. To trochę jak w firmie: Jesteśmy zespołem skupionym na ważnym zadaniu. Nie każdy z nas ma jednakowe kompetencje, ale warto, byśmy się wszyscy starali, szanowali i lubili i byli wobec siebie ok - wtedy osiągniemy sukces! Bardzo lubię takich konkretnych, kompetentnych ludzi, dysponujących wewnętrzną klasą. Doktor Niemoczyński, jak dla mnie, jest świetny! Mój doktor prowadzący też jest super i na jego temat również mogłabym wystosować odpowiedni panegiryk, ale ten wątek nie jest o nim, więc zmilczę, dodam tylko, że ten z kolei doktor ma, oprócz zalet lekarskich, jedną wspaniałą cechę: cudowne poczucie humoru! Odpowiedz Link
hermiona_77 Re: Dr JarosŁaw Niemoczyński Proszę o opinię 04.07.08, 08:33 Mrau, świetnie ubrałaś w słowa to co ja myśle o dr! Podzielam całkowiecie Twoją opinię. Odpowiedz Link
rkazm Re: Dr JarosŁaw Niemoczyński Proszę o opinię 04.07.08, 18:34 A ja mam inne zdanie! Odpowiedz Link
uccellino Re: Dr JarosŁaw Niemoczyński Proszę o opinię 04.07.08, 19:28 Pls, napisz jakie... Odpowiedz Link
rkazm Re: Dr JarosŁaw Niemoczyński Proszę o opinię 05.07.08, 10:30 Mialam u niego 4 inseminacje i 5 transferów, wszystkie nieudane. Akurat się złożyło, że mogłam zmienić go na innego doktora. Moze to przypadek, ale jestem obecnie w 7 miesiacu ciazu. Niestety nie dzieki doktorowi N. Jak dla mnie jest tak bardzo mily, ze az za mily. Odpowiedz Link
uccellino Re: Dr JarosŁaw Niemoczyński Proszę o opinię 05.07.08, 10:36 > Mialam u niego 4 inseminacje i 5 transferów, wszystkie nieudane. > Akurat się złożyło, że mogłam zmienić go na innego doktora. Moze to > przypadek, ale jestem obecnie w 7 miesiacu ciazu. Niestety nie > dzieki doktorowi N. Aha, ale skoro robiłaś u niego aż tyle (na oko to nie mniej niż rok leczenia, a pewnie dużo więcej), to musiał Ci jednak w jakiś sposob odpowiadać...? Bo skuteczność to jedno, a zaufanie, jakość kontaktu itp. to drugie. Długo wytrzymałaś, więc musiało być OK. > Jak dla mnie jest tak bardzo mily, ze az za > mily. Pls, rozwiń. Spoufala się? Ja tak dopytuję, bo robię w tym cyklu iui u Ziółkowskiej, ale spodziewam sie, że zanim do mnie zawita Jej Wysokośc Owu, to pani doktor zdąży wyjechać na urlop, więc pewnie na zabieg trafię do kogoś innego. Nie wiem, czy będe mogła wybierać, do kogo, ale w razie czego chce mieć na ten temat zdanie. Odpowiedz Link
Gość: Ewa Dr JarosŁaw Niemoczyński - wspaniały lekarz! IP: *.chello.pl 10.09.08, 16:18 Chodzę do Pana Niemoczyńskiego od kilku lat. Jest najcudowniejszym lekarzem, jakiego znam. To przede wszystkim profesjonalista najwyższej klasy, do tego jest to ogromnie kulturalny, rzeczowy i miły człowiek. Trafiłam do Niego z polecenia kilka lat temu i nie wyobrażam już sobie sytaucji, żebym mogła zmienić lekarza. Jest również wspaniałym diagnostykiem. ZAWSZE stawia właściwą diagnozę, no - przynajmniej w moim przypadku. Bardzo interesuje się wszelkimi nowościami, sam poleca lekarstwa czy szczepionki, które tylko pojawią się na naszym polskim rynku. Czuję, że jestem pod dobrą opieką! Polecam gorąco Pana dr Niemoczyńskiego! Odpowiedz Link
rkazm Re: Dr JarosŁaw Niemoczyński - wspaniały lekarz! 10.09.08, 17:15 Moze iiii.....!!!!! Ale chyba w Invimedzie sa lepsi specjalisci majacy wiecej osiagniec. Odpowiedz Link
k-k77 Re: Dr JarosŁaw Niemoczyński - wspaniały lekarz! 12.09.08, 14:36 Ja mam mieszane uczucia. Kiedy staraliśmy się o maluszka Pan Doktor był taki jak pisałyście. Wszystko tłumaczył, odpowiadał na 500 pytań itd. To prawda dzięki Niemu za kilka miesięcy będziemy rodzicami. Nie mniej jednak zrezygnowaliśmy z jego usług. Ciąża przebiega książkowo w związku z tym (słowa Pana Doktora) zdrowa ciąża to nudna ciąża. Już nie odpowiadał na pytania tak szczegółowo, o zdjęcie usg maluszka musieliśmy się upominać. W 12 tc, podczas badania usg poprosiłam doktora, że by powiedział nam ile centymetrów mierzy maluch i czy jest zdrowy. Nie otrzymałam odpowiedzi ani zdjęcia. Mogłabym przytoczyć wiele takich drobiazgów. Polecam Dr Niemoczyńskiego w trakcie starań o maluszka, bez zarzutów, ale później to już kwestia oczekiwań. Pozdrawiam wszystkie mamy i życzę powodzenia w staraniach)) Odpowiedz Link
bubcia75 Re: Dr JarosŁaw Niemoczyński - wspaniały lekarz! 19.09.08, 15:07 A ja mam inne doświadczenia. Może za cicho go zapytałaś o to ile cm mierzy maluch i czy jest zdrowy, niemożliwe, żeby nie odpowiedział słysząc pytanie, jakbym czytała o kimś innym. Może to ja jestem osobą bardzo kontaktową, nie wiem, ale zawsze, ilekroś jestem u niego na ciążowej wizycie (to już 16 tc) dowiaduję się wszystkiego, czego bym chciała... I jak poproszę, to zawsze dostaję zdjęcie USG (ale trzeba poprosić wcześniej, może nie zawsze jest potrzeba wydrukować, jak to nie jest jakieś "ważne" USG, np. połówkowe. Jak miałam USG w 13 tc, to genetyczne, to dostałam eleganckie zdjęcia i pełen opis z wymiarami. Wydaje mi się, że to, jak się odnoszą do nas inni ludzie, w dużej mierze zależy od nas samych: czy umiemy jasno i wyraźnie pytać, prosić? Odpowiedz Link
Gość: zizii Re: Dr JarosŁaw Niemoczyński Proszę o opinię IP: 195.205.186.* 14.09.08, 16:15 A ja nie polecam dr Niemoczyńskiego. Był to pierwszy lekarz do jakiego trafiłam z mężem po rozpoznaniu azoospermii. Nie dość, że nie zostawił cienia nadzieji bez przeprowadzenia niezbędnych badań, to jeszcze raczył wypowiadać swoje zdanie nt. nasienia dawcy. Uważam, że zachował się bradzo nieprofesjonalnie, zwłaszcza, że okazało się iż podczas biopsji jądra (już u innego lekarza) znalazły się plemniki i teraz czekamy na ICSI. W dodatku uważam, że lekarz powinien zajmować się wyłącznie stroną medyczną zabiegu (inseminacja nasieniem dawcy) a nie kwestią etyczną, gdyż ta jest wyłącznie sprawą pacjenta. Ostatecznie skoro nie zgadza się z metodami leczenia niepłodności to po co w ogóle jest lekarzem od niepłodności. Mógł zostać ortopedą, to by wtedy zgodnie ze swoim sumieniem leczył skrzywienia kręgosłupa i płaskostopie. Odpowiedz Link
Gość: Mrau Re: Dr JarosŁaw Niemoczyński Proszę o opinię IP: *.aster.pl 18.09.08, 08:57 Ojej, a mnie się po pierwszym spotkaniu wydawało, że to taki logiczny, profesjonalny człowiek! Rzeczywiście to paradoks, żeby w klinice zajmującej się IVF czy AID lekarz wygłaszał uwagi moralizujące. Bardzo dziwne! Invimed ogólnie jest bardzo "ludzki", podobny pod tym względem do klinik w Czechach, Niemvczech czy Skandynawii. To właśnie, ten brak "upolityczniania" sprawy poczęć dzidziusiów, bardzo mi się w Invimedzie podoba. Wydaje mi się, że zdolni lekarze z długim stażem... nudzą się wykonywaniem wciąż tych samych czynności i czasem przez to szukają wątków, które ożywią ich pracę, np. zaczynają roztrząsać aspekty etyczne. Ja miałam kiedyś ginekologa, który w czasie badań prowadził agitacje polityczne. Nie wiedziałam już, co mam robić: Leżę na tym fotelu, z rozstawionymi nogami, łypię okiem na monitor USG wypatrując komórek jajowych, denerwuję się, czy zajdę w ciażę - a ten mi prawi np. o agentach lat 80-tych! Chciałam mu powiedzieć: "Człowieku, przestań się przejmować agentami, lepiej sam zostań wywiadowcą mojej macicy i dowiedz się wszystkiego na tematy: pecherzyki, śluzówki, szanse zajscia w ciążę! Bo inaczej doczekam własnych lat 80-tych bezdzietnie!" Odpowiedz Link
wicia1974 Re: Dr JarosŁaw Niemoczyński Proszę o opinię 18.09.08, 21:13 Czytam Wasze opinie o dr N. i nie omieszkam wtrącić swojego grosika. Do dr N. trafiliśmy z mężem przypadkowo rezygnując z leczenia w novum. Pierwsza wizyta rzeczowa, ustaliliśmy dalszy plan gry. Stymulowaliśmy owu clo i miałam się zgłosić na usg. Dzwonię a tam info, że pan dr jest na urlopie. Prosiłam go , żeby powiedział jeśli go nie będzie bo nie znoszę tłumaczenia co się ze mną dzieje kolejnemu lekarzowi do , którego trafiam bo nie ma mojego lekarza prowadzącego (a owulacja to nie katar czy wysypka, która nie iadomo kiedy się pojawi!). Trafiłam wtedy do dr Dworniaka i tam juz zostałam. Jest konkretny. Kiedy go nie ma ustalamy jak wtedy załatwiamy wizytę itd. Jesteśmy przed pierwszą inseminacją - w październiku. Jeśli macie jakieś info o dr Dworniaku dajcie znać. Życzę Wam samych OWOCNYCH owulacji !!! Buźka Odpowiedz Link
Gość: Mrau Re: Dr JarosŁaw Niemoczyński Proszę o opinię IP: *.aster.pl 19.09.08, 10:40 Wiciu, ja właśnie leczę się u dr Dworniaka (ale to nie on agitował politycznie, to jeszcze inny lekarz, dawniej, a dr Niemoczyński robił mi tylko pewien zabieg. Mam dobre wrażenia ze spotkań z dr Dworniakiem, bo: 1) Nie szuka dziury w całym, nie przewleka procedur, dąży prosto do celu. 2) Jest "cichym dżentelmenem" - niewiele mówi, ale gdy nastąpi newralgiczna sprawa (ja raz strzeliłam gafę), okazuje zrozumienie nie ciągnąc tematu i... przechodzi do konkretów. 3) Dotrzymuje słowa, oddzwania, umówienie się z nim oznacza wizytę i to na ogół bez wyczekiwania - chyba, że akurat robi jakiś zabieg, co w przypadku naszych spraw owulacyjnych, nie cierpiących zwłoki, należy wybaczyć. Trafiłam do niego przypadkowo, i chyba dobrze się stało! Bardzo lubię taką sprawność i konkretność! Oby i skutki leczenia były konkretne! Odpowiedz Link
wicia1974 Re: Dr JarosŁaw Niemoczyński Proszę o opinię 19.09.08, 22:41 Mrau a na jakim etapie leczenia jesteś i jak długo leczysz się u dr D.? Ja mam pierwszą iui u niego pod koniec października (jak wszystko pójdzie dobrze). Dokończył za dr N. pierwszą stymulację clo 1tab. Była niedostatecznie skuteczna. Zostałam już u dr D i przeszlismy na 2 tab. clo. Stymulacja owocna, ale niestety nie wydarzyło się TO Dlatego zdecydowaliśmy się z M. na iui. Nie mamy czasu. Napisz na jakim etapie leczenia jesteś u dr D.? przechodziłaś iui u niego? Odpowiedz Link
Gość: Mrau Re: Dr JarosŁaw Niemoczyński Proszę o opinię IP: *.aster.pl 20.09.08, 12:00 Wiciu, właśnie pod koniec września podchodzę do IUI na cyklu naturalnym. Jak chcesz, to mogę Ci wszystko opisać, jak było, co się działo itd. Fajnie by było cały czas wymieniać się informacjami i wspierać w towarzystwie miłych koleżanek leczących się u tego samego doktora! Robimy tak? U mnie problem polega na polipowatości endometrium (wyrastają takie górki, niezłośliwe w sensie chorobowym, ale wredne na tyle, że przez nie trudno jajeczku się zagnieździć)i na wieku: jestem (trochę) po 35 r.ż. Najpierw musiałam przez kilka miesięcy podleczyć endometrium - i nareszcie zaczyna się dziać coś konkretnego! Doktor mówi, że w moim wieku i sytuacji najlepiej by rokowało IVF, bo dawałoby się po 2 "pewniaki", czyli zapłodnione jajeczka, wcześniej ew. nacięte tak, żeby się lepiej spajały ze śluzówką. To brzmi rozsądnie, ale chciałam najpierw zacząć od czegoś mniej radykalnego: zrobimy jedno IUI na cyklu naturalnym. Mam regularne jajeczkowanie i może (tak się łudzę), akurat tym razem trafi się taki "zawodnik", że uda mu się zapłodnić i zagnieździć?... Odpowiedz Link
moniczka456 Re: Dr JarosŁaw Niemoczyński Proszę o opinię 22.09.08, 11:48 Mirau, opowiedz proszę jak wygląda IUI u dr Dworniaka?ja mam zamiar podchodzić do IUI pod koniec września na razie 6dc w piątek idę do doktora na podglądanie jajeczek Odpowiedz Link
Gość: Mrau Re: Dr JarosŁaw Niemoczyński Proszę o opinię IP: *.aster.pl 22.09.08, 13:03 Moniczko, u mnie dziś 9 dc, więc z przygotowaniami do IUI idziemy prawie "łeb w łeb"! Byłam dziś u doktora i podejrzeliśmy 12mm pęcherzyk, który najwyraźniej zamierza rosnąć... Cieszę się, bo jest w prawym jajniku, a prawą stronę macicy mam zdrowszą, więc myślę, że jak spadnie tam z prawego jajowodu, zyska dobre warunki "mieszkaniowe" i może się "zamelduje" na dłużej? Liczę na tego bąbla! W piątek rano idę do doktora sprawdzić, czy pęcherzyk gotów, a jeśli tak - jeszcze tego dnia lub w sobotę robimy IUI. Cieszę się, że się odezwałaś, bo jakoś tak milej móc pogadać o tym, co się dzieje w związku z leczeniem, doktorem, kliniką. Jeśli możesz, napisz, jakie macie kłopoty i co doktor Wam na to radzi?.. Odpowiedz Link
moniczka456 Re: Dr JarosŁaw Niemoczyński Proszę o opinię 22.09.08, 13:29 Mrau, ja tez sie ciesze ze mam z kim pogadać..)))Ja idę do dr Dworniaka dopiero w piatek czyli w dziesiatym dniu cyklu.Nie jestem zapisana bo już nie było miejsc ale doktor powiedział zebym przyszła to mnie gdzieś wcisnie(moze sie tam zobaczymy jakos)U nas jest niepłodność idiopatyczna czyli bez przyczyny.Ogólnie wszystkie wyniki w porządku a ciazy brak.Ja jestem stymulowana femarą.Czy nie masz problemu zeby się zapisac do doktora? Odpowiedz Link
Gość: gość Re: Dr JarosŁaw Niemoczyński Proszę o opinię IP: *.aster.pl 22.09.08, 21:35 Sorry dziewczyny, ale tytuł wątku sugeruje, że jest poświęcony dr Niemoczyńskiemu a nie dr Dworniakowi. Jeśli chcecie dyskutować o tym drugim to po prostu załóżcie sobie nowy wątek, bo tu nie jest odpowiednie miejsce na Wasze dyskusje !!! Odpowiedz Link
Gość: Mrau Re: Dr JarosŁaw Niemoczyński Proszę o opinię IP: *.aster.pl 23.09.08, 10:08 Racja, może załóżmy nowy wątek, np. Od września u dr Dworniaka? Bo faktycznie, śmiesznie wyszło, że na wątku "Niemoczyńskim" cały czas dyskutujemy o dr Dworniaku! Odpowiedz Link
basiaadabrowska Re: Dr JarosŁaw Niemoczyński Proszę o opinię 29.09.08, 22:34 Witaj własnie czytam te opinie o lekarzach i nie wiem którego wybrać jeżeli możesz to napisz o dok .D bo jestem właśnie po wizycje swojego lekarza i zaleca inseminacje chętnie bym poszła jeszcze do innego lekarza na konsultacje. Pozdrawiam Odpowiedz Link
mruczek1i2 Re: Dr JarosŁaw Niemoczyński Proszę o opinię 12.02.09, 11:19 cześć u niemocz byłam z mężęm 2 razy. Jak na razie jestem zadowolona, nie naciągał mnie, kazał zrobić badanie HSG(nie było przyjemnie, ale po tym wyniku każe przyjść: obejrzał resztę tj. nasienie męża ponad norma, moje pozostałe ok) 1. powiecie proszę wynik HSG nie drożność jednego jajowodu żadnych innych leków na razie nie biorę. 2 czy po takiej diagnozie przeprowadzał ktoś u was inseminację , stymulację hormonalną czy bóg wie co innego 3 Ciałabym się umówić z nim już na konkretny zabieg by nie marnować czasu i pieniędzy ps. staram się 2,3 lata Odpowiedz Link
arabeska5 Re: Dr JarosŁaw Niemoczyński Proszę o opinię 12.02.09, 20:59 Zauważyłam, że doktor trochę zwleka z decyzją o konkretnym działaniu. Po raz pierwszy pojawiłam się u doktora w maju. Zalecił wykonanie kolejnego badania nasienia (u nas słabe parametry), potem kilka miesięcy natuaralnych starań, wreszcie 3 miesiące na clo i duphaston. Jutro wybieram się na kolejną wizytę. Rozpocznę przygotowania do IUI. Odpowiedz Link
Gość: arabeska5 Re: Dr JarosŁaw Niemoczyński Proszę o opinię IP: *.aster.pl 18.02.09, 17:37 Dziewczyny, podbijam wątek. Czy naprawdę żadna nie leczy się u dr Niemoczyńskiego ? Skąd ten brak opinii o nim ? Odpowiedz Link
rkazm Re: Dr JarosŁaw Niemoczyński Proszę o opinię 19.02.09, 20:58 Ja sie leczylam, ale po 4 nieudanych probach inseminacji i po 4 nieudanych transerach zmienilam lekarza i co udalo sie) Nie wiem czy to zmiana lekarza, a moze nowy lekarz okazal sie lepszym fachowcem. Pewnie jedno i drugie. Wiec doktorowi R bede wdzieczna do konca zycia bo mam sliczna 4 miesieczna coreczke. Odpowiedz Link
arabeska5 Re: Dr JarosŁaw Niemoczyński Proszę o opinię 19.02.09, 21:06 Rkazm, a widziałaś różnice w leczeniu Ciebie przez tych dwóch lekarzy ? Tzn. czy stosowali odmienne metody, lekarstwa na niekorzyść dr Niemoczyńskiego ? W marcu będę podchodziła do pierwszej IUI, nie wiem co zrobię gdy się nie uda, a na to chyba muszę się nastawić Rzadko kiedy pierwsza kończy się sukcesem. Odpowiedz Link
rkazm Re: Dr JarosŁaw Niemoczyński Proszę o opinię 19.02.09, 21:24 Widzialam roznice. Rokicki zawsze cos zmienial, dodawal. Niemoczynski zawsze ten sam schemat.No mam wrazenie, ze przy protokole za pozno kazal podawac gonal stad wytworzylam malo, niedojrzalych komorek. Nie wiem moze sie facet sie zmienil. Moze u mnie to kwestia szczescia,ale czasem sie zastanawiam, dlaczego wczesniej go nie zmienilam. Co do skutecznosci to faktycznie za pierwszym razem rzadko sie udaje, ale czasem sie udaje! Dziwne jest to (zreszta tak jak piszesz), ze opinii o Niemczynskim jest bardzo malo. Poza tym nie wiem jak jest teraz, ale jak ja do niego chodzilam to notorycznie sie spoznial i w przeciwienstwie do Rokickeigo nie ma wizyt rannych (od 7.30). Ja na Twoim miejscu nie nastawialabym sie tak bo pozniej mozna sie bardzo!!!!!!( rozczarowac i nie jedna noc przeplakac. Glowa do gory! Zawsze mozna zmenic lekarza na innego. Odpowiedz Link
arabeska5 Re: Dr JarosŁaw Niemoczyński Proszę o opinię 21.02.09, 12:38 Jeśli nie uda się moja pierwsza IUI to faktycznie chyba zmienię lekarza. Rkazm, jak nowy lekarz postrzega zaprzestanie leczenia u poprzedniego doktora i przejęcie jego pacjentki ? Komentują to jakoś czy zupełnie nie reagują na taką zmianę ? Odpowiedz Link
rkazm Re: Dr JarosŁaw Niemoczyński Proszę o opinię 22.02.09, 22:03 U mnie akurat bylo tak, ze Niemoczynski wyjezdzal na urlop i musialam chodzic na obserwacje do innego lekarza. Byl to doktor Rokicki. I juz u niego zostalismy. Z tego co czytalam na forum to dziewczyny nie maja jakis wiekszych skruplow w przechodzeniu. Wychodza z zalozenia ( pewnie slusznego), placa duze pieniadze to wymagaja. Dotor R nigdy nie wspominal o doktorze N. Przejal pacjentke to ja dalej leczyl. Tak mi sie wydaje. Ma zawsze historie chorby to wie na biezaco co i jak. Niektore dziewczyny sa rozczarowane dotkrem R bo jest bardzo malo mowny i to moze denerwowac, ale to kwestia przyzwyczajenie. W Invimedzie podobno najlepsza jest trojka: Rokicki, Karwacka i Dworniak o reszcze rzadko slychac. Pozdrawiam i trzymam kciuki. Pisz i pytaj jak chcesz wiedziec cos wiecej. Odpowiedz Link
rkazm Re: Dr JarosŁaw Niemoczyński Proszę o opinię 04.03.09, 10:56 Arabeska i jak? Mialas juz transfer? Odpowiedz Link
Gość: Arabeska5 Re: Dr JarosŁaw Niemoczyński Proszę o opinię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 15:56 Miło, że pytasz wczoraj miałam inseminację. Strach był niepotrzebny, doktor przeprowadził zabieg bardzo delikatnie. Był bardzo miły i ciągle się dopytywał czy mam jakieś pytania Teraz tylko czekać, 16.03 mam zrobić betę. Odpowiedz Link
rkazm Re: Dr JarosŁaw Niemoczyński Proszę o opinię 06.03.09, 11:09 To trzymam kciuki!!!! Mocno!!! Odpowiedz Link
arabeska5 Re: Dr JarosŁaw Niemoczyński Proszę o opinię 06.03.09, 12:20 To ja nie dziękuję Chociaż pobolewa mnie brzuch jak na @, choć do terminu jeszcze sporo czasu. Odpowiedz Link
arabeska5 Re: Dr JarosŁaw Niemoczyński Proszę o opinię 06.03.09, 12:24 Powiedz mi proszę Rkazm, bo przechodziłaś i inseminację i in vitro, czy przyjmowanie gonadotropin jest bardzo szkodliwe dla organizmu ? Do IUI byłam stymulowana Gonalem, sporo go przyjęłam, bo aż 18 ampułek 75j, pęcherzyki mi słabo rosły. Pytałam N czy jak się nie uda czy zaczynę stymulację na tym samym leku i powiedział, że tak. Stąd ta moja obawa. Odpowiedz Link
rkazm Re: Dr JarosŁaw Niemoczyński Proszę o opinię 06.03.09, 16:42 Z tego co wiem to gonadotropiny same wytrzamy, a przy in vitro jest potrzebna dodatkowa stymulacja do wytwarzania komorek. Niestety nie wiem, czy akurat Gonal szkodzi. Ja mialam dwa protokoly wiec troche go zazywalam) Nie martwilam sie tym na zapas. Mam dzidzie i to sie liczy. Co ma byc to bedzie. Na ulotce jest opisane kiedy i dla kogo i pewnie o skutkach ubocznych. Jak kazdy lek na pewno na cos wplywa)Wiec glowa do gory i jeszcze raz powodzenia. Odpowiedz Link
bruxa7 Re: Dr JarosŁaw Niemoczyński Proszę o opinię 12.03.09, 22:50 Dr Niemoczyński jest godny polecenia wg mnie, nam udalo sie za 3 razem, był pomocny, rzeczowy, wszytko wyjaśniał, każdy tel z pytaniem odebrał. Jak bedzie decyzja o drugim dziecku , tez pójdziemy do niego. niestety nic nam nie zostalo, wiec bedzie wszytko od nowa. pozdrawiam i trzymam za wszytkie kciuki Odpowiedz Link
rkazm Re: Dr JarosŁaw Niemoczyński Proszę o opinię 22.03.09, 11:02 Arabeska napisz jaki wynik. Testowałaś już? Pozdrawiam Odpowiedz Link
Gość: Arabeska5 Re: Dr JarosŁaw Niemoczyński Proszę o opinię IP: *.aster.pl 22.03.09, 23:01 Rkazm, miło, że pamiętasz Jednak się udało ) Tylko ostatnio mam dziwne bóle, w okolicach prawego jajnika. Dziś byłam nawet w szpitalu, bo podejrzewalam ciążę pozamaciczną. Niestety niczego się nie dowiedziałam, bo nie zrobiono mi usg Jutro skontaktuję się z N. niech się wypowie. Beta ładnie przyrasta, ale co z tego Odpowiedz Link
rkazm Re: Dr JarosŁaw Niemoczyński Proszę o opinię 23.03.09, 16:38 Nie martw sie na zapas. Jak ma byc to bedzie. Zawsze mona sprobowac jeszcze raz, nieprawdaz. Jak beta przyrasta to juz jest cos) Odpowiedz Link
Gość: Arabeska5 Re: Dr JarosŁaw Niemoczyński Proszę o opinię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 08:46 Wczoraj byłam na wizycie, na szczęście wszystko w porządku. Beta faktycznie ładnie przyrasta bo to bliźniaki Od wczoraj jestem jeszcze w szoku, nie spodziewałam się takiej wiadomości, ale powoli oswajam się z tą myślą Odpowiedz Link
rkazm Re: Dr JarosŁaw Niemoczyński Proszę o opinię 24.03.09, 10:20 Gratulacje!!! Odpoczywaj i jak najwiecej spij bo to teraz najwazniejsze. Czasem sie odezwij jak znajdziesz chwile czasu. Pozdrawiam Odpowiedz Link
bonda2 Re: Dr JarosŁaw Niemoczyński Proszę o opinię 11.05.09, 19:03 Witam, to ja rozpoczelam ten watek o dr Niemoczynskim. Skonczylo sie na 2 czy 3 wizytach u dr, po bardziej szczegolowych badaniach nasienia okazalo sie ze m. ma kieskie wyniki (oligoasthenozoospermia,teratozoospermia). Dr poinformowal nas ze raczej nie bedziemy mieli wspolnego dziecka, najpierw zalamanie ale pozniej pomyslalam ze moze powiedzial nam jaka jest brutalna prawda...to bylo na 2 wizycie ... dr zaproponowal od razu zaplodnienie in vitro ale nasieniem dawcy! szok! Po jakims czasie jednak postanowilismy sprobowac gdzies indziej zeby byc pewnym ze zrobilismy wszystko co mozliwe zeby mieć wspolne dziecko. Teraz jestesmy w Novum u dr Wolskiego i dr zlecil ponowne badania hormonow, przejrzal wyniki i dal nam wskazanie póki co do zabiegu in vitro i zdziwil sie dlaczego inny lekarz od razu przekreslil mozliwosc zajscia w ciaze ta metoda... no i zobaczymy, dr w novum dal nam nadzieję że będziemy jednak mieli razem dzidziusia, zobaczymy czy to tylko nadzieje... sprobowac zawsze warto Dr Niemoczynski w kazdym razie wylal na nas kubel zimnej wody na 2 wizycie, wydaje mi sie ze za szybko wystawil diagnozę, ciekawa jestem ktory lekarz będzie ostatecznie mial racje -ten ktory nie dawal nadziei czy ten ktory dal? Odezwę się za jakis czas. Póki co pozdrawiam goraco! Odpowiedz Link
iwonaczarna Re: Dr JarosŁaw Niemoczyński Proszę o opinię 11.05.09, 20:30 witaj bonda moj M leczył sie u Wolskiego z rok i efekty widoczne bardzo.mam nadzieje ze tobie tez pomoze.jestem pacjentka invimedu wczesniej byłam w novum ale tam chociaz mi M wyleczyli.obecnie 5dpt u Rokickiego.bez szans w novum. Odpowiedz Link
iwonaczarna Re: Dr JarosŁaw Niemoczyński Proszę o opinię 11.05.09, 20:30 witaj bonda moj M leczył sie u Wolskiego z rok i efekty widoczne bardzo.mam nadzieje ze tobie tez pomoze.jestem pacjentka invimedu wczesniej byłam w novum ale tam chociaz mi M wyleczyli.obecnie 5dpt u Rokickiego.bez szans w novum. Odpowiedz Link
bonda2 Re: Dr JarosŁaw Niemoczyński Proszę o opinię 04.10.09, 10:47 Witam, witam to ja rozpoczelam wątek. Mialam sie odezwac - Pan Niemoczynski proponowal zaplodnienie metoda in vitro nasieniem dawcy a tutaj okazalo sie ze meza wyniki sa teraz na tyle lepsze ze podchodzimy za chwilkę do inseminacji ) szok! dlatego teraz tym bardziej nie polecam pana Niemoczynskiego Odpowiedz Link
anekdwa Re: Dr JarosŁaw Niemoczyński Proszę o opinię 01.02.10, 11:07 A czy ktoś może leczył się u doktora Roberta Jaremy-też z Invimedu - Wawa? Odpowiedz Link
Gość: peter Re: Dr JarosŁaw Niemoczyński Proszę o opinię IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.06.10, 14:12 moja opinia o niemoczynskim jako androloga jest fatalna!!! odpowiedz dlaczego: a mianowicie wybralem sie do w/w lekarza z bardzo slabymi wynikami nasienia dr niewiele mowiac zlecil badania na koszt prawie 1500 zl ktore okazaly sie kompletnie bezcelowe. a co najlepsze stwierdzil to drugi lekarz z invimedu jednoczesnie wyrazajac sie w kategoriach konowalstwa o poprzednim lekarzu. dodam ze leczenie u dr jaremy okazalo sie trafne i w cenie 4x mniejszej. dlatego szczerze odradzam tego lekarza. polecam dr. jareme. Odpowiedz Link
Gość: agnieszka_kry Re: Dr JarosŁaw Niemoczyński Proszę o opinię IP: 109.243.98.* 01.08.10, 21:09 Moja opinia o dr Niemoczyńskim jest zupelnie inna. Dzięki niemu nasza córeczka ma 9 miesięcy leczylismy się u kilku lekarzy (w novum i invimedzie) i tylko u niego efekt końcowy był dla nas pozytywny. Odpowiedz Link
joe-76 Re: Dr JarosŁaw Niemoczyński Proszę o opinię 03.01.11, 23:15 dzieki doktorowi jestem w dlugo oczekiwanej ciazy. Jest cudownym lekarzem i czuje sie w jego rekach bezpiecznie - obecnie prowadzi mi ciaze i jego stoicki spokoj jest dla mnie wybawieniem. Odpowiedz Link
Gość: KasB Re: Dr JarosŁaw Niemoczyński Proszę o opinię IP: *.krawarkon.pl 22.07.11, 14:20 Witam przyszłe mamy ja od paru miesięcy jestem pod opieką pana doktora i jestem bardzo zadowolona.Wraz z mężem przygotowujemy się do zabiegu in vitro, oczywiście obydwoje przeszliśmy szerg badań, ale mam nadzieje że teraz pójdzie z górki. pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link
joe-76 Re: Dr JarosŁaw Niemoczyński Proszę o opinię 18.08.11, 21:33 Juz teraz moge napisac, ze dzieki doktorowi urodzilam zdrowa sliczna coreczke. Cala ciaze czulam sie fatalnie a doktor podtrzymywal mnie na duchu. Absolutnie moge go polecic. Odpowiedz Link
Gość: Kasia Re: Dr JarosŁaw Niemoczyński Proszę o opinię IP: *.krawarkon.pl 23.07.11, 20:24 hej od paru miesięcy jestem pod opieką pana doktora, wraz z mężem przeżywaliśmy upadki i wzloty ale teraz wszystko zmierza ku dobremu. Na początku sierpnia mamy wizytę w Invimedzie na kolejne usg i ustawienie leków, które mnie przygotują do in vitro. Od samego początu pan doktor mi wszystko cierpliwie tłumaczył. Mam nadzieję że wszystko się uda czego sobie i Wam życzę drogie przyszłe mamy Odpowiedz Link
Gość: aaries Re: Dr JarosŁaw Niemoczyński Proszę o opinię IP: *.ip.netia.com.pl 20.12.11, 12:41 1-wsza inseminacja - udana Jutro rozpoczynam 20tc. Odpowiedz Link