kasiunia2124 28.01.09, 20:46 pozdrawiam i chciałabym poznac dziewczyny z tych okolic moze bedzie razniej? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wiolciam Re: dziewczyny z okolic katowic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.09, 10:20 Hej. Ja jestem z tych okolic. O dziecko staramy się 2,5 roku. We wzresniu trafiliśmy do Provity, w październiku miałam pierwszą IUI, niestety nie udaną. Do drugiej miałam podchodzić w następnym cyklu, ale pojawiły sie problemy, najpierw zapalenie i wizyta w szpitalu, później cykl bezowulacyjny trwający już 50 kilka dni. Teraz czekam na @ by móc zacząć brać lamettę i po stymulacji podejść do kolejnej IUI. Wszystko się tak opóźnia... A jak sprawa wygląda u Ciebie? Pozdrawiam Wiola Odpowiedz Link
kasiunia2124 Re: dziewczyny z okolic katowic 10.02.09, 14:41 Cześć bardzo się cieszę że ktoś w końcu odpisał, ja leczę się od 3 lat miałam laparoskopie i hsg gdzie zdiagnozowano niedrożny lewy jajowód, w Grudniu tarfiliśmy do provity dr.Manka zlecił histeroskopie, ale robie ją u mnie w szpitalu i mam ją już w piątek. A tak po za tym to mąż robił ponownie badania i są w provicie i nie wiem jak wyszły ostatnio wyszły mu dobre(2007) teraz zobaczymy co wyjdzie na histero i dalej do kliniki aha jeszcze mi lekarz zlecił szereg hormonów ale jeszcze ich nie zrobiłam zrobie je w marcu. To na tyle zmagam się oczywiście co miesiąc z moją psychiką bo co raz trudniej jest to wszystko ogarnąć. Nadzieja jest ale...zawsze jest te ale. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
Gość: Mirabelka Re: dziewczyny z okolic katowic IP: 95.160.253.* 10.02.09, 20:44 Czesc.Ja tez jestem z tych okolic.O dzidziusia stralismy sie 3 lata.Tez leczeylam sie w Provicie.A teraz czekam z mezem na nasze dwa malenstwa.Udalo sie dzieki IMSI.Serdecznie was pozdrawiam i trzymam kciuki za kazda z was. Odpowiedz Link
wiolciam Re: dziewczyny z okolic katowic 11.02.09, 07:44 Wielkie gratulacje Mirabelko!!! Czekać na takie Dwa Małe Szczęścia.... to musi być cudowne Jeśli mogę to chciałam zapytać jaki problem był u Was że zdecydowaliście sie na IMSI. Dzięki również za kciuki, wszelkie siły i pozytywne fluidy się przydadzą. Pozdrawiam gorąco Wiola Odpowiedz Link
wiolciam Re: dziewczyny z okolic katowic 11.02.09, 07:40 Też leczę się u dr Mańki Mam nadzieję, że nam obu pomoże. Też miałam robione i hormony u nich ( w miarę wszystko ok) oraz hsg (wszystko drożne) większy problem jest u męża. Trzymam kciuki za Twoją histeroskopie i marcowe badania hormonów, no i za nasze psychiki, bo tak jak pisałaś jest z nią problem co miesiąc. Mimo wielkich nadzieji ciągle jakieś ale... Pozdrawiam Wiola Odpowiedz Link
Gość: Mirabelka Re: dziewczyny z okolic katowic IP: 95.160.253.* 11.02.09, 09:26 Czesc.Moj M ma duza patologie plemnikow i dlatego zdecydowalsmy o IMSI.Mialam jedna inseminacje ale nie w Provicie. Odpowiedz Link
Gość: Mirabelka Re: dziewczyny z okolic katowic IP: 95.160.253.* 11.02.09, 09:32 Dziewczyny dr Manka super lekarz zobaczycie ze wam sie uda.Ja bede miala cesarke prawdopodobnie bedzie mi ja robil wlasnie dr Manka. Odpowiedz Link
Gość: wiolciam do Mirabelka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.09, 12:31 jak tam Twoje Dwa Szczęścia?? Kiedy masz termin? Dr Mańka pracuje w jakimś szpitalu w okolicach, że będziesz miała u niego cesarkę? Trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie. Odpowiedz Link
kasiunia2124 Re: dziewczyny z okolic katowic 11.02.09, 12:49 Dziękuje za wsparcie jutro już idę do szpitala a w piątek histero troszkę się już denerwuje,mam nadzieje że wszystko będzie dobrze napiszę w piątek co i jak mi wyszło. Pozdrawiam Odpowiedz Link
kasiunia2124 Re: dziewczyny z okolic katowic 14.02.09, 07:47 Jestem już po histero, nic nie wyszło nie mam żadnej przegrody, polipów wszystko oki. Teraz tylko hormony zrobię i zobaczymy co i jak i dalej trzeba ciągnąć ten wózek Myślę sobie że szpital już zaliczyłam histero, laparoskopie, hsg teraz tylko poród będzie mnie czekał Wyszłam ze szpitala pełna nadziei że uda nam się w tym roku! Pozdrawiam Odpowiedz Link
wiolciam Re: dziewczyny z okolic katowic 15.02.09, 17:21 Fajnie że wszystko w porządku i oby się spełniły Twoje słowa u nas wszystkich i ten rok był szczęśliwy Ja wreszcie dostałam okres i od dziś biorę lamettę. Muszę się teraz umówić na usg do iui, może za tym podejściem się uda. Pozdrawiam gorąco i czekam na informacje od Was. Odpowiedz Link
Gość: wiolciam Re: dziewczyny z okolic katowic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.09, 12:28 kasiunia2124 co tam u Ciebie, nic się nie odzywasz.... Odpowiedz Link
kasiunia2124 Re: dziewczyny z okolic katowic 01.03.09, 13:53 U mnie jakoś leci czekam na @ potem będę robić hormony i umawiać się do provity. A tak to próbuje się czymś zając myśleć pozytywnie itd. Przeczytałam ostatnio książkę pt. sekret w której jest przepis na spełnienie marzeń... Tylko że to wszystko nie jest tak pięknie jak to tam opisują ale może coś w tym jest. Pozdrawiam piszcie dziewczyny!!!!!!! Odpowiedz Link
przyszla_mamuska Re: dziewczyny z okolic katowic 01.03.09, 22:26 hej, ja też jestem z okolic Katowic 3 i pół roku starań. jestem po hsg - lewy niedrożny, do tego wyniki męża strasznie kiepskie ((( własnie jesteśmy na etapie badań genetycznych do in vitro za miesiąc gdzieś odbieramy resztę wyników i zaczynamy działać. mam nadzieję, że podobnie jak nasza koleżanka, zostanę mamą bliźniaków narazie bardzo się boję, nie tego że się nie uda tylko tego że moja psycha nie wytrzyma w pewnym momencie (( piszcie dziewczyny co u was?? Odpowiedz Link
przyszla_mamuska Re: do mirabelki 01.03.09, 22:29 jesteś już po przeżyciach które i mnie czekają... który lekarz robił ci in vitro?? za którym razem się udało?? ile miałaś zarodków?? jakie wyniki miał twój M?? sorki za pytania ale jestem teraz "na czasie" i byłabym wdzięczna za informacje a do tego dało by mi to trochę wiary że może i nam się uda... z góry dziękuję za odp. Odpowiedz Link
Gość: Mirabelka Re: :)) IP: 95.160.253.* 02.03.09, 09:42 Witam.To trzymam kciuki za ciebie.Nie boj sie bo to wszystko nie jest takie straszne zobaczysz)) Ja leczylam sie u Pani dr Biernat.problem byl u mojego Meza duza patologia plemnikow.U mnie wszystko ok.Mialam 4 zarodki z czego podano mi dwa i dwa sie przyjely.A udalo sie za pierwszym razem.Zobaczysz ze wam tez sie uda duzo odpoczywaj i nie stresuj sie Bedzie ok.Ja tez sie balam ale dalam rade bo to nie bylo takie straszne.Ja jeszcze masz jakies pytania to odpowiem.Pa Odpowiedz Link
przyszla_mamuska Re: :)) 02.03.09, 18:30 dzieki ci wielkie. mam pytanie odnosnie wynikow twojego meza jeśli można... mozesz podać jak to dokładnie wyglądało? u nas tez kiepsko ((( zwaszcza ilość... św.p. dr Huk zrobił mojemu mężowi operację żylaków i z 6 mln zrobiło się około 200 tyś w 1 ml... (( chyba wiesz co czujemy>??? trudno to opisać obiecywał że będzie lepiej i operacja jest konieczna gdybym miała wtedy obecny rozum to nigdy bym na to nie pozwoliła : (((( Odpowiedz Link
Gość: Mirabelka Re: :)) IP: 95.160.253.* 03.03.09, 13:23 Czesc.Wiesz co poszukam wynikow meza i napisze jakie byly.Wiem tylko ze to wina duzej ilosci patologicznych plemnikow.Ale co i jak to napisze jak poszukam. Odpowiedz Link
Gość: Mirebelka Re: ::)))) IP: 95.160.253.* 13.03.09, 13:23 czesc.Wiesz co szukalam tych wynikow pytalam nawet meza ale nie wiem gdzie one sa(( sorki.Tak jak pisalam to wiem ze patologia byla duza.Wiem ze nie pomoglam.(( pozdrawiam i napisz co i jak u ciebie.Oczywiscie jak masz ochote) ja juz koncze moj 30 tydzien ciazy.I narazie czuje sie ok.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
przyszla_mamuska Re: ::)))) 13.03.09, 19:47 hej. nic nie szkodzi, nie stresuj się my 20 marca mamy wizyte w provicie. zmieniłam dr Orlińskiego na panią dr ale zapomniałam nazwiska mam nadzieję że ona będzie mieć bardziej ludzkie podejście do sprawy. a poza tym w poniedziałek powinny już być nasze wyniki kariotypów, za 2 tygodnie z krakowa kolejne wyniki. jak czegoś sie dowiem to dam znać. Tobie życzę dużo zdrowia i powodzenia Odpowiedz Link
Gość: Mirabelka Re: ::)))) IP: 95.160.253.* 14.03.09, 09:24 To sie ciesze.Ja tez mam wizyte 20-go)) u pani dr Biernat.Ja rowniez zycze powodzenia i trzymam kciukasy. Odpowiedz Link
przyszla_mamuska Re: ::)))) 14.03.09, 19:25 a na którą godzinę jesteś umówiona?? ale fajnie, może się spotkamy gdzieś w kolejce ))) Odpowiedz Link
Gość: Mirabelka Re: ::)))) IP: 95.160.253.* 14.03.09, 21:01 NO)) ja mam na 16;00 a ty?? Odpowiedz Link
Gość: Gusia Re: :)) IP: *.net81.citysat.com.pl 27.11.09, 21:55 Przepraszam jesteś aktywna na forum jeszcze ? chciałabym zapytać o provite? Odpowiedz Link
Gość: :))))))))))) Re: :)) IP: *.stk.vectranet.pl 29.11.09, 11:53 Witam .Ja tez leczylam sie w prowicie.A teraz jestem szczesliwa mama. Zycze wam wszystkim powodzenia.A moim lekarzem byla dr Biernat cudowna kobieta i wspanialy lekarz polecam pania doktor. Odpowiedz Link
Gość: Gusia Re: :)) IP: *.net81.citysat.com.pl 29.11.09, 13:26 bluemka78 - Podchodzę do II próby , tzn. zamierzam , ale najpierw zleciła mi Pani Doktor histeroskopię i posiewy moje i nasienia męża. Chciałam zapytać czy też tak miałyście , tzn jaka kolejność badań do IMSI miałyście? U nas jest problem z nasieniem u mnie miało być wszystko w porządku a jednak wyszła ta histeroskopia Odpowiedz Link
bluemka78 Re: :)) 29.11.09, 14:55 Gusia ja mialam juz wiekszosc badan porobionych, w zasadzie na nowo zrobilismy tylko posiew moj, zeby sprawdzic czy ok i badania hormonalne. Pozniej wszystkie te wirusowe, bo one tylko miesiac sa wazne i tyle. No i oczywiscie badania nasienia, dwa razy z odstepem 3 miesiecy. Nie mialam nigdy zadnych laparo czy hsg, a na monitoringu cykle byly z owulacja wiec wygladalo na to, ze w miare wszystko w porzadku. Zalecenie do IMSI z powodu wynikow nasienia, wiec moja droznosc juz niepotrzebna. Odpowiedz Link
Gość: Gusia Re: :)) IP: *.net81.citysat.com.pl 30.11.09, 20:41 I nie mieliście zleconych badań genetycznych? o kariotypy mi chodzi ?Ja jeszcze przed I próbą musieliśmy wykonać te badania + mukowiscydoza , a pozostałe badania miałam zlecone takie jak Ty Pozdrawiam Odpowiedz Link
bluemka78 Re: :)) 01.12.09, 12:00 Nie takich badan poki co nie mielismy zleconych. Moze zalezy od tego w czym tkwi problem, u nas od razu znalezli problem w nasieniu. Odpowiedz Link
2stworki Re: :))pytaj smiało 01.12.09, 14:39 pytaj smiało, ja lecze u dr Manki ,a u kogo sie leczysz pozdrawiam Odpowiedz Link
Gość: Mirabelka Re: dziewczyny z okolic katowic IP: 95.160.253.* 14.03.09, 21:23 Sorki mam na 15:30.Zle zerknelam. Odpowiedz Link
przyszla_mamuska dr Biernat :) 29.11.09, 13:32 ja też chodzę do dr Biernat i uważam że nie ma wspanialszego lekarza na świecie po każdej wizycie u niej wyrastają mi skrzydła pierwsze IMSI udane, ale zakończone poronieniem... w poniedziałek mam criotransfer oby teraz było lepiej Odpowiedz Link
bluemka78 Re: dr Biernat :) 29.11.09, 14:51 Ja tez do dr Biernat i nie wyobrazam sobie tam chodzic do kogos innego. Raz bylam na zastepstwie u inego lekarza, ale nie zgodzilabym sie, zeby byl moim prowadzacym lekarzem. Ja jestem przed pierwszym IMSI i pelna nadziei. Odpowiedz Link
Gość: S... Re: dr Biernat :) IP: *.stk.vectranet.pl 30.11.09, 12:44 Bedzie dobrze uda sie zobaczyciepani dr biernat jest super lekarzem. Mi sie udalo. Odpowiedz Link
Gość: niecierpliwa Re: dr Biernat :) IP: *.stk.vectranet.pl 02.12.09, 19:20 witam.Dr manka cudowny lekarz robil mi cc.A leczylam sie u dr Biernat super lekarka.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
2stworki Re: dziewczyny z okolic katowic 01.12.09, 14:35 czesc ja tez jestem ze slaska i lecze dr Manki w Provicie, ktos u niego leczył, pozdrawiam Odpowiedz Link
2stworki Re: dziewczyny z okolic katowic 01.12.09, 14:41 czesc a ktoras z was a wlasciwe maz mial problem brakiem upłuyniania, co ztym fantem mozna zrobic, pozdrawiam Odpowiedz Link
kasiunia2124 Re: dziewczyny z okolic katowic 01.12.09, 14:58 Cieszę się że mój wątek dalej trwa i jest komuś potrzebny Ja w tej chwili jestem w 17 tygodniu ciąży,także warto walczyć do końca,chociaż udało się naturalnie ale zaraz po nieudanej inseminacji. Chce napisać że leczyłam się u Dr.Mańki,który moim zdaniem jest najlepszy i nie pisze tego bo się udało po prostu stwierdzam to obserwacji i na mojej drodze on był najbardziej kompetentny. Pozdrawiam dziewczyny trzymam kciuki za Was wszystkie po mino tego,że nie zmagam się już z tym problemem czuję i wiem co przechodzicie!!!!!!!! Pa pa Odpowiedz Link