Dodaj do ulubionych

monitoring cyklu

01.07.09, 14:59
zapisałam się do gina - chce porozmawiać o ewentualnym monitorowaniu cyklu i mam do was pytanie, czy znacie kogoś kto dzięki temu zaszedł w ciąże - trafił w 10. wizyta przypada na 10 dc czy to akurat dobry czas i ile wizyt przede mną i w jakim odstępie, czy taki monitoring to płaci się jak normalną wizytę + usg czy są jeszcze jakieś dodatkowe płatności? dziękuję za odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • ania_er Re: monitoring cyklu 01.07.09, 15:24
      witaj

ja byłam własnie po raz pierwszy na monitoringu i wygladało to tak: pierwsza
      wizyte miałam w 9dc, a drugą w 16. u ,,mojego" gin płaci się za cały monitoring
      200zl niezależnie od ilości wizyt w cyklu. czyli jak ja byłam 2razy to tak jakby
      po 100zl za wizyte...
      • alex_78_2006 Re: monitoring cyklu 01.07.09, 16:25
        czy lekarz powiedział kiedy pęcherzyk prawdopodobnie pęknie, sprawdzał ciałko żółte itp, a 16 dnia cyklu co powiedział że już po? sorry że tak wypytuje, na efekt pewnie czekasz
        • ania_er Re: monitoring cyklu 01.07.09, 16:37
          16 dc powiedział, że pękł i owulacja była 1-2 dni wcześniej. dostałam luteine na
          wszelki wypadek (mam niski progesteron). zaznaczył, że sama owulacja to nie
          wszystko i przydałoby sie zrobić hsg i badanie nasienia jak sie nie uda w tym
          cyklu. dzisiaj to dopiero 18dc wiec jeszcze troche musze poczekac
          • alex_78_2006 Re: monitoring cyklu 01.07.09, 16:43
            no to trzymam kciukismile Ja czuje kiedy mam owulację - tzn przypuszczam bo boli mnie cholernie właśnie w połowie cyklu, tylko czasem pęcherzyk nie jest gotowy zbyt mały, za małe endometrium , brak ciałka żółtego - stąd chce iść i zobaczyć czy gin jest w stanie powiedzieć czy wszystkie warunki są oki. pozdrawiam cie cieplutko
            • bajsarka Re: monitoring cyklu 06.08.09, 15:58
              A ja byłam przypadkiem na badaniu kontrolnym USG i powiedziałam lekarzowi, że
              się staramy i się wstrzelić nie możemy. Powiedział, że pęcherzyk ma 21 mmm i
              lada chwila pęknie, więc dzisiaj się starać. Po dwóch dniach przyszłam i po
              badaniu stwierdził, że pęcherzyk pękł i owu była i się wstrzeliliśmy. Tak to
              wyglądało smile
              Teraz czekam...
              • kasiu.l.inka Re: monitoring cyklu 08.08.09, 12:47
                tez zapytam lekarza o monitoring smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka