kangataiga 10.07.04, 10:23 pewnie i tak niekt nie odpowie bo niekt nie wie: ) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: MiG Re: pytanie o warunki _błyszcz IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.07.04, 14:40 Warunki śniegowe? Śniegu brak. MiG Odpowiedz Link Zgłoś
kangataiga Re: pytanie o warunki _błyszcz 10.07.04, 15:33 nie o snieg mi chodziło ; ))tylko o krotki opis szlaku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MiG Re: pytanie o warunki _błyszcz IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.07.04, 20:40 Szlak ten formalnie był zamknięty dla turystów wchodzących ze strony polskiej. Po wejściu do UE granica niby zniknęła ale nie wiem co o tym sądzi nasza SG? Były głosy, że granica w Tatrach dalej obowiązuje (sic!). Tyle tytułem wstępu. Idzie się z Ornaku tak jak na Starorobociański, tylko na Raczkowej Przełęczy w lewo a nie w prawo :-) Z przełeczy najpierw ścieżką po płaskim ok. 1 km (w trakcie kilka fajnych ekspozycji, ale ogólnie niegroźnie). Później podejście ze 200 m w górę, w typowym Zachodniotatrzańskim stylu :-) Razem ze 30 min. marszu. Sam "szczyt" to nic szczególnego, właściwym szczytem jest Bystra (całkowicie po słowackiej stronie). MiG Odpowiedz Link Zgłoś
kangataiga Re: pytanie o warunki _błyszcz 10.07.04, 21:42 ot wlasnie o to mi chodziło ; ) dzieki na bystra sie pofatyguje : ) chcialam dolaczyc ten fragmant z błyszczem jak bede isc z ornaku na wolowac a czyli do chocholowskiej ; ) z góry dzieki i milego pobytu w tatrach czytalam , ze jedziesz: ) ja poczekam jeszcze do 19 lipca: ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MiG Re: pytanie o warunki _błyszcz IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.07.04, 23:12 Napisz potem jak wygląda sprawa z przekraczaniem granicy (Błyszcz, Jarząbczy i Wołowiec to pewno będą ulubione miejsca), tzn. czy ludzie chodzą bez żadnych oporów, czy SG robi problemy itp. Z Ornaku (rozumiem przez to schronisko na HO) do Chochołowskiej to jest niezły kawałek... MiG Odpowiedz Link Zgłoś
kangataiga Re: pytanie o warunki _błyszcz 11.07.04, 09:49 Gość portalu: MiG napisał(a): > Napisz potem jak wygląda sprawa z przekraczaniem granicy (Błyszcz, Jarząbczy i > Wołowiec to pewno będą ulubione miejsca), tzn. czy ludzie chodzą bez żadnych > oporów, czy SG robi problemy itp. > Z Ornaku (rozumiem przez to schronisko na HO) do Chochołowskiej to jest niezły > kawałek... > > MiG Wiem ; ))) wparawiona jestem nie bój się; ) chodze z głowa na karku... wiec ztym przekraczaniem to jest jeden wielki bajzer niestety.. jak byłam w amaju to nikt nie sprawdzał no ale SG sa bardziej w wakacje wiecej icj zawsze:) czas pokaze.. spokojnie napisze ale dopiero kolo1 sierpnia: ) Odpowiedz Link Zgłoś