12.08.05, 22:14
byłem kilka razy nad Morskim Okiem, ja żadnego razu nie udało mi się wejść na
Rysy, zawsze tam był lód. Więc mam pytanko, jak tam jest teraz, w telewizji
widziałem że wypadł śnieg, być może już go tam nie ma?? Bo w najbliższym
czasie jednak chaciałem tam wejść, nie mam raków, nie jestem zawodowcem.
Obserwuj wątek
    • monikaa13 Re: Rysy 12.08.05, 22:40
      wchodziłąm na Rysy tydzień temu, ale od strony słowackiej więc tam jest o wiel
      eprościej ale od strony Polskeij też wchodzili i było ok pogoda była super,
      choc faktem jest że dwa dni później spadł śnieg i była niezła zamiec śniezna,
      aż prosili żeby w góry nei wychodzic, ale teraz nie wiem jak jest pogoda
      podobno się poprawiła.
      Nie musisz byc zawodowcem żeby wejśc na Rysy, ja też nie jestem, chodzę w góry
      zawsze w adidasach i dochodzę naprawdę na niektóre trudne trasy, wystarczy
      tylko chciec powodzenia
      • ada.antonik W adidasach na Rysy? 14.08.05, 17:08
        Dziewczyno? Czy
        • ada.antonik W adidasach na Rysy2? 14.08.05, 17:18
          Czy Ty jesteś tylko infantylna czy po prostu głupia? Chciałabym żeby się
          okazało prowokacją to co napisałcś ale niestety śmiem w to wątpić:( Jeśli sama
          siebie pragniesz narażać i nie masz dość rozumu ani rozsądku aby pomyśleć o
          odpowiednich butach i odzieży w górach to BŁAGAM nie wypisuj bzdur o
          uniwersalnych adidasach na trudne szlaki (może nawet zimą hę??) na forum, z
          którego kożystają także ludzie nieodpowiedzialni (tak jak Ty zresztą...) gotowi
          jeszcze Cię posłuchać!!! Właśnie przez takich jak Ty TOPR ma ręce pełne roboty!
          JeśLi nie dbasz o siebie to już nie mój problem ale zastanów się chociaż co
          piszesz i na co narażasz innych. Za Twoją nieodpowiedzialność i
          nieprzygotowanie do wyjścia w góry nie zapłacisz tylko Ty ale przedewszystkim
          ratownicy narażający się niebezpieczeństwo!!!
          • topotugin Re: W adidasach na Rysy2? 14.08.05, 22:47
            ale może dziewczynie wygodnie chodzić po górach w adidasach, to po pierwsze, a
            po drugie na Rysy ze słowackiej strony to mozna na rowerku wjechać ;-)
            chodziło mi o stronę polską.
            a propos ubioru, dziś wlazłem na Babią górkę, no.. widziałem zawodowców, co
            byli ubrani, jak by szli w Alpy albo Kaukaz, uzbrojeni po zęby na taki
            dziecinnie łatwy szlak, jescze im brakowało tylko raków ;-)
            • Gość: mnm Re: W adidasach na Rysy2? IP: *.chello.pl 15.08.05, 09:24
              Skoro nie mieli raków, to w co byli "uzbrojeni"? W dobre buty, plecak i kurtkę
              przeciwdeszczową?
            • Gość: KA Re: W adidasach na Rysy2? IP: 217.153.16.* 16.08.05, 13:47
              Ilekroc idę w góry nie zależnie czy szlak ma być krótki czy długi, czy wchodzę
              na 1500 czy na ponad 2000m zawsze mam w plecaku kanapki, termos z herbatą,
              butelkę wody, jakieś batony, kurtkę i spodnie przeciwdeszczowe, jesli tylko
              istnieje ryzyko zmiany pogody dokładam coś cieplejszego (bluza)Narazie niogdy
              sie nie przydało ale w ubiegłym roku ściągali takich co to poszli na Kozie mimo
              że wszędzie trąbili o załamaniu pogody, TOPRowcy sciągneli ich dnia następnego
              (o własnych siłach nie byli wstanie zejśc) a przezyli tylko dlatego że byli
              dobrze wyekwipowani. O turystkach idących w mini, koszulkach na ramiączka i w
              klapkach to nie ma co wspominać widok szczególnie od dołu zupełnie ładny, a
              przy byle wietrzyku dygocze tak że trudno nie przytulić ;)))
              KA
              • Gość: Dziewczynka Re: W adidasach na Rysy2? IP: *.chello.pl 16.08.05, 13:52
                Nie widze nic złego w bluzce na ramiączka (pod warunkiem, że w plecaku jest
                bluza). :)
                • Gość: KA Re: W adidasach na Rysy2? IP: 217.153.16.* 16.08.05, 16:35
                  czy pisałem coś o plecaku?? Też nie widzę nic złego w bluzce na ramiaczkach a
                  już zupełnie nic złego nie widzę w jej zupełnym braku ale pod wrunkiem że
                  pierwszę będzie na szlaku i z plecakiem a drugie u mnie w sypialni i oczywiście
                  bez plecaka.
                  KA
    • Gość: martel Re: Rysy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.05, 09:46
      w niedziele 15.08 wchodzilismy na rysy od słowackiej strony, trasa średnio
      cięzka choć miejscami jest śnieg i trzeba uważać żeby się nie poślizgnąć
      trasa piekna choć dość długa polecam!!!!!!!!!
      pogoda po ostatnich opadach śniegu zdecydowanie się poprawiła
    • Gość: em Re: Rysy IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 16.08.05, 10:16

To nieprawda że od słowackiej strony można wjechać na rowerku!!!Trasa jest
      długa Najrudniejszy odcinek jest za chatą
      • monikaa13 Re: Rysy 16.08.05, 17:55
        A ja nie uważam, zeby najtrudniejszy kawałek był za Chatą, raczej włąśnie
        przed, zreszta jak ktoś choc trochę chodzil po górach to nie powinna stanowic
        ona większego problemu.

A co dop moich butów, to zawsze chodzę w adidasach i jeszcze nigdy mi się nic
        nei stało i będę to pisac a inni niech robią co chcą.
        A w plecaku noszę kurtkę przecideszczowa, bluzę, wodę i kanapkę.

A jeszcze jedno, naprawdę widziaąłm ludzi którzy wjezdżali kolejką na górę a
        później zjeżdżali, a mieli wyposażenie jakby szli w Alpy czy Himalaje, więc
        niech każcdy wybiera się w góry według własnego uznania
    • Gość: Kuba Rysy IP: *.adsl.inetia.pl 16.08.05, 19:20
      Powyżej Buli pod Rysami w wielu miejscach na szlaku leży śnieg. Przejście
      niektórych płatów jest dość nieprzyjemne, ze względu na śliskość wydeptanych
      stopni. Ruch turystyczny na Rysach od polskiej strony jest jednak znaczny. W
      piątek na jednym z płatów miał miejsce dość poważny wypadek.
      Pozdrawiam.
      Kuba
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka