Dodaj do ulubionych

Tatry - aktualne warunki

28.08.05, 10:45
Za tydzień wybieram się w polskie Tatry.
Podobno niedawno napadało tam śniegu (20 cm na Kasprowym), w aktualnych
informacjach TOPR i TPN nie wyczytałem jednak nic niepokojącego.
Czy Ktoś był tam ostatnio i może mi coś powiedzieć o warunkach na szlakach
(interesują mnie szczególnie wyższe partie gór np. Orla Perć, Rysy)?

Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • dupekzoledny Re: Tatry - aktualne warunki 28.08.05, 11:03
      SZUKAJ NA FORUM ZAKOPANE.
      • duizm Re: Tatry - aktualne warunki 28.08.05, 16:47
        Szukałem, niestety bez powodzenia.
        • kolczatek1 Re: Tatry - aktualne warunki 28.08.05, 18:23
          Witaj.
          Pogoda ma byc.Troszkę słońca i troszkę deszczu w niedzielę, a jak będzie w
          rzeczywistości przekonasz się na własnej skórze.Proponuję małe podanko z
          załącznikiem do tego co nią zawiaduje.Poproś o słoneczko a jak spełni twoją
          proźbę to poślij mu coś mocniejszego tak coby się uśpił i obudził jak już Cię
          tam nie będzie.Będę wdzięczny bo sam na tym skorzystam.I polecam portale
          pogodowe weather.icm.edu.pl/
          Pozdrówka
          • duizm Re: Tatry - aktualne warunki 28.08.05, 20:12
            Mnie bardziej martwi śnieg sprzed ok dwóch tygodni, bo on na pewno się cały nie
            roztopił.
            A co do przyszłej pogody, to faktycznie siła wyższa i rady na to nie ma. W
            zeszłym wrześniu tak śniegu napadało, że o większym chodzeniu mowy nie było.
            Pozdrawiam!
            • Gość: Aga Re: Tatry - aktualne warunki IP: *.gorzow.mm.pl 29.08.05, 08:42
              Też jadę zatydzień w Tatry i bardzo mnie obchodzi pogoda. Jakoś tak kilka lat
              temu parę sezonów, czyli wrześni z rzędu było okropnie. Może w tym roku będzie
              lepiej. A tak swoją drogą może ktoś napisze, czy ten śnieg rzeczywiście jeszcze
              leży?
    • marzenajm Re: Tatry - aktualne warunki 29.08.05, 15:03
      własnie wróciłam, na kasprowym jest ciepło (ok.14st.) i sucho (szłam szlakiem
      nie kolejką), śnieg tylko w niektórych partiach wyższych gór (np. Świnica),
      poza tym jak zwykle jest pięknie;-)
      • michalfront Re: Tatry - aktualne warunki 29.08.05, 15:10
        wróciłem w piątek, pogoda była przez 10 dni do du... - albo padało albo własnie
        przestało padać albvo własnie miało zacząć padać...
        może ze 2 dni były ładne - na kasprowym 5 stopni i chmury, na orlej ślisko, na
        rysach śnieg...

wybieram się jeszcze raz po koniec wrzesnia na parę dni i oby było lepiej, bo
        chodzić oczywiście było można, ale nie każdy po prostu lubi wedrówki w taką
        pogodę

pozdrawiam i życzę powodzenia
        • marzenajm Re: Tatry - aktualne warunki 30.08.05, 08:22
          ?? mzyło trochę we wtorek i kropiło w środę przed południem, trochę śliśko było
          wtedy ale bez przesady....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka