Gość: pablo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.09.05, 08:02 czy ktos wie moze czy szaki na wymienione szczyty sa otwarte i jak wygladaja czasowo(mysle o podjezdzie na parking, zejscie do punktu wyjscia i powrót do zakopca) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kizdam47 Re: slawkowki, krywan 02.09.05, 09:22 Z Zopanego chcesz iśc? Myślałam, że ze St. Smokovca, stamtad na Sławkowski max 5 h, zaleznie od pogody. Na Krywaniu jeszcze nie byłam, wyjście ze Strbskiego Plesa, powrót albo tą samą drogą a lbo do Trzech Studzienek - jesli ktoś po Ciebie może podjechac autem, czas na wyjście i zejście - jakieś 6 h. O Krywaniu był wątek na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: slawkowki, krywan IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.09.05, 09:56 nie oczywiscie ze nie z zakopanego. Z zakopanego chce do jechac sam do smokowca i zostawic na jakims parkingu i dlatego interesuje mnie pwrot do punktu wyjscia. Ale nie napisalas czy na slawkowski szlak otwarty pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
kizdam47 Re: slawkowki, krywan 02.09.05, 12:56 W aktualnej sytuacji na szlakach niestety sie nie orientuję, w ub. roku wchodziłam na Sławskowski 4 września, pogoda była cudowna, nawet za ciepło jak na wspinaczkę i szlak był otwarty. Podobno warunki w Tatrach b. dobre, więc powinien być otwarty. Nie zakumałam, że chcesz po prostu wypad z Zakopanego zrobić na Słowację:) Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monikaa13 Re: slawkowki, krywan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 14:12 na oba szlaki od punktu wyjścia ok 5 godzin do góry, w dół wioadomo trochę mniej, szlaki są cudowne, otwarte i warte wejścia, ale masz fajnei że wybierazs sie na Sławkowski, byliśmy w tym roku na Słowacji ale uż nie zdązyliśmy tam wejśc, ale już kiedyś byliśmy super polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: slawkowki, krywan IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.09.05, 15:36 dzieki za info, tez mysle ze mam fajnie a w dodatku odpukac wg wszelkich prognoz pogoda ma byc super. ja juz oczywiscie od tygodnia "chodze" po tych gorkach. Pozdrowka dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
kizdam47 Re: slawkowki, krywan 02.09.05, 21:18 Taaak...to że masz fajnie to pewne:) Szkoda tylko tych słowackich lasów, w czerwcu krajobraz przedstawiał żałosny widok, apo lipcowych pożarach to juz sobie nie potrafię wyobrazić. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: slawkowki, krywan 05.09.05, 13:43 wygląda masakra poprostu, akurat byłam tam kiedy wybuchł, widoki były przerażające a teraz to poprostu już nic nie ma tylko łyse pole Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tatranka Re: slawkowki, krywan IP: *.mofnet.gov.pl 06.09.05, 12:32 Rzeczywiście jest to koszmar, strasznie szkoda tych lasów, nie dożyjemy juz czasu, kiedy odrosną. Patrząc na prawie 30 km długości odcinek śmierci przyrody, jakby po wojnie atomowej, próbowałam sobie wyobrazić siłę wiatru, który zmiótł dosłownie tak olbrzymią połać lasów...to jest przerażające. Odpowiedz Link Zgłoś