Gość: Nati IP: 62.148.80.* 02.11.05, 09:18 Hej Co myślicie o praktykach ośrodków wczasowych aby wpłacić 100% kosztów pobytu na 3 tygodnie przed terminem pobytu. A może to nie jest powszechnia stosowana praktyka tylko ja trafiłam na taki ośrodek. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Rybka Re: przedpłata 100% IP: *.adsl.inetia.pl 02.11.05, 11:02 Dla mnie to wygląda nieciekawie. Zazwyczaj płaci się do 30% a resztę z góry(choć nie zawsze) ale dopiero po przyjezdzie i zameldowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Opty Re: dziwne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 11:41 z takim "czymś" jeszcze sie nie spotkałam.Należałoby ich sprawdzić, może po przyjeździe inni chcą rezygnować i dlatego się zabezpieczają. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szarotka Re: przedpłata 100% IP: *.mofnet.gov.pl 04.11.05, 08:42 Uważam, że płaci sie za wykonaną usługę, a ewentualna zaliczka nigdy nie moze wynieść 100% sumy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VK Re: przedpłata 100% IP: 62.148.80.* 04.11.05, 10:29 Dodam że chodzi o Sylwestra, może to zmienia postać rzeczy ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szarotka Re: przedpłata 100% IP: *.mofnet.gov.pl 04.11.05, 11:31 Absolutnie nie zmienia. Odpowiedz Link Zgłoś
loiterer Re: przedpłata 100% 04.11.05, 14:19 Jesli mocno zalezy Ci na tym osrodku to przed wplata 100% sprawdz z kim masz doczynienia. Mnie ponioslo jednego roku na Sylwestra do Przesieki/K. Karpacza. Musialam wplacic 50% przed przyjazdem, a druga czesc przy zameldowaniu, przed otrzymaniem kluczy od pokoju. Bylo strasznie! Pokoje brzydkie, zeby nie powiedziec zdemolowane, ciepla woda rzadko, jedzenie mhmm pozostawiajace duzo do zyczenia. Sama zabawa sylwestrowa niezla, ale wynikalo to jedynie z doborowego towarzystwa. Dyskusje na temat zlej jakosci uslugi i ew. czesciowego zwrotu kosztow skonczyla sie tym, ze do konca turnusu widzielismy juz jedynie zone wlasciciela, bo ten zabarykadowal sie w swoim mieszkaniu ;) Badz wiec ostrozna! Z zyczeniami milej zabawy, Loiterer ----------------------------- Niemcy turystycznie forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=27172 Odpowiedz Link Zgłoś