Dodaj do ulubionych

Kościelisko - pytanie o ulice

06.12.05, 20:39
Jak daleko (orientacyjnie) jest Pod Blachówką od Czajek ? Wiem oczywiście że
jedno jest na jednej stronie a drugie na drugiej na stoku Butorowego. Z
Czajek na ogół bezproblemowo dostawałam się do centrum piechotą (ok. 20-30
min wolnym spacerem) ale Pod Blachówką jest już trochę dalej. No właśnie -
trochę czy sporo ?
Nie chodzi mi o samo miasto, ale raczej Ścieżkę pod Reglami.

pzdr
Kasia
Obserwuj wątek
    • roxis Re: Kościelisko - pytanie o ulice 06.12.05, 20:42
      dobre pytanie. jeśli znasz się trochę na kartografii może warto spojrzeć na
      mapę, skalę i obliczyć w przybliżeniu. jeśli chcesz obliczyć jedynie odległość
      to chyba nie będzie problemu, jeśli czas to musisz znać też prędkość z jaką się
      poruszasz :)
      • corrina_f1 Re: Kościelisko - pytanie o ulice 06.12.05, 21:09
        W szkole miałam tylko geografie niestety, pewnie o mapach też było ale wiesz,
        już dość dawno. Jeśli nie masz do powiedzenia nic konkretnego, to może lepiej
        nic nie mówić ?
        • roxis Re: Kościelisko - pytanie o ulice 06.12.05, 21:12
          przedstawiam tylko alternatywe. rozumiem, że to może być troche abstrakcyjne.
          • corrina_f1 Re: Kościelisko - pytanie o ulice 06.12.05, 21:57
            Oj tak, dla mnie całkowita abstrakcja, jestem umysł humanistyczny :)

Serio, mapę mam i Kościelisko znam, ale jednak tylko do Czajek, hehe, czyli
            właściwie sam początek, za Czajkami ciągnie się juz czarna dziura...
            • roxis Re: Kościelisko - pytanie o ulice 06.12.05, 23:15
              ja też nigdy nie byłem ścisły mózg, ale kartografie i planowanie przestrzenne
              znam. jakie dokładnie informacje potrzebujesz? chodzi Ci o czas dojścia z
              jednego miejsca do drugiego czy poprostu oszacowanie jaka jest odległość w terenie?
    • roxis Re: Kościelisko - pytanie o ulice 06.12.05, 23:31
      Droga pod Reglami to dość długi odcinek. Musisz sprecyzować w którym miejscu
      rozpoczynasz droge. Gdzie dokładnie na Czajki lub gdzie dokładnie na pod
      Błachówką i w które dokładnie miejsce się udajesz. Zakładając, że zaczynasz
      powiedzmy ze środka pod Błachówką i idziesz dalej Sobiczkową i Szymona
      Zaryckiego dochodzisz do Krzeptówki. Tą drogą do Krzeptówki jest krócej, ale nie
      aż tak bardzo. Myślę, że do Krzeptówki z Czajki droga jest dłuższa, ale nie
      znacznie. Czy dalej z Krzeptówki wędrować będziesz na Małej Łąki?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka