wowa11 Re: Jakie góry kochacie najbardziej 19.08.03, 19:37 beskid niski (cały, Jasiel, Tokarnia, bania szklarska, Cergowa, MPN, Cieklinka - wałaskie, grab, Ciechania, blechnarka itd.), bieszczady (chociaż trochę mi sie znudziły), Czarnohora, bieszczady wschodnie Odpowiedz Link Zgłoś
iga35 Re: Jakie góry kochacie najbardziej 15.10.03, 19:47 witam Ktos kiedys powiedział:zobaczyć neapol i umrzec.ja znam trochę inaczej:zobaczyć Meteory i umrzeć.teraz juz mogę pozdrawiam,iga Odpowiedz Link Zgłoś
moler1 BIESZCZADY 08.03.04, 17:26 Wetlina, Połonina Caryńska, Baza ludzi z Mgły, Rawki, Kremenaros, Bukowe Berdo, Kormoran, Cisna, Smerek...ech rozmarzyłem się :-) Odpowiedz Link Zgłoś
chudybolek Re: BIESZCZADY 31.03.04, 22:27 ...a dalej Drohobyrecki Kamień, Starostyna, Ruski Put (ze śpiewającą rodzinką), Połoninę Bukowską, Pikuj i trochę na południe Ostrą Horę, Holicę cąłą pokrytą borówkami oraz magiczne miejsce - żródełko Sanu. Przecież Bieszczady są jedne. Myślę, że kiedyś tu w Bieszczadach będzie tak jak w Tatrach - tak juz zniknęła granica. Odpowiedz Link Zgłoś
bumbecki Re: Jakie góry kochacie najbardziej 22.11.03, 21:14 Pieniny, a w szczegolnosci Male. Czy jestem sama? pozdr. Marzena Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.z1 Re: Jakie góry kochacie najbardziej 01.03.04, 17:02 I tu masz racje Pieniny sa najsliczniejsze tak latem,jak i zimą ;) Pozdrawiam.:-) Odpowiedz Link Zgłoś
kbamm Re: MOŻE SIĘ KIEDYŚ SPOTKAMY NA SZLAKU 17.01.04, 00:56 Jak często wyjeżdżam w góry ? Od wczesnej wiosny do późnej jesieni - jeden, dwa razy wmiesiącu. Oczywiście latem w ramach urlopu - codziennie. A na urlop wyjeżdżam zawsze w Sądecki. Tam są takie moje magiczne miejsca. A po urlopie z racji zamieszkania - Śląski i Żywiecki. Ostatnio (koniec listopada) byłem na Rysiance. Przepiękna pogoda, aż wierzyć się nie chciało, że grudzień za pasem, a tu ciepło i słonecznie. O tej porze roku góry są kompletnie puste. Zostawiłem samochód w Żabnicy, następnie niebieskim na Rysiankę, potem na Lipowską, Redykalną, zejście na Boraczą (obiad w schronisku) i z powrotem czarnym do Żabnicy. Na całej trasie - nie licząc obsługi schroniska - spotkałem JEDNEGO CZŁOWIEKA. Był to prawdopodobnie pracownik leśny. Odniosłem wrażenie, że poszedłem w góry zgasić światło. A MOŻE SIĘ SPOTKAMY KIEDYŚ NA SZLAKU ? Odpowiedz Link Zgłoś
nomika Re: Jakie góry kochacie najbardziej 05.02.04, 20:22 Witam Wszystkich!Oczywiście Tatry,najpiękniejszy szlak orlej perci zaczynając od godz 4 rano,coś wspaniałego.Wschód słońca na szczytach i jeszcze jedna rzecz wtedy poznaje się fantastycznych i prawdziwych ludzi gór.Dolina Pięciu Stawów też jest przepiękna. Pozdrawiam wszystkich kochających góry. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.z1 Re: Jakie góry kochacie najbardziej 01.03.04, 16:53 A ja najbardziej PIENINY HEHEHEHE ;)Spływ dunajcem .Trzy Korony jest primaa. Odpowiedz Link Zgłoś
pyorunochron Tylko TATRY!!! 04.03.04, 16:47 Dla mnie jedyne prawdziwe gory w Polsce to Tatry. Mo, moze jeszcze raz w roku Babia Gora. Reszta to pagorki (wliczajac w to Sudety), ktore nadaja sie tylko na narty i snowboard. Polecam tez Tatry Slowackie. Odpowiedz Link Zgłoś
aard Ciężko wybrać, nawet z tych, w których byłem... 05.03.04, 09:27 Chyba Fogarasze. Tam pierwszy raz w życiu (w 1999) przy krystalicznym powietrzu nie widziałem nic oprócz gór... Odpowiedz Link Zgłoś
neochuan Re: Jakie góry kochacie najbardziej 05.03.04, 18:58 każde, w których w danej chwili jestem. wszystkie, w których teraz mnie nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
luna74 Re: Jakie góry kochacie najbardziej 23.04.04, 16:41 Najkochańsze są Karkonosze, a w nich najwspanialsza trasa wokół Śnieżnych Kotłów. Z góry wspaniały widok na Kotlinę Jeleniogórską i wszystkie okoliczne pasma. Na dole zachwycają stawki polodowcowe i roślinność. Kotły budzą w człowieku pokorę wobec natury. Równie cudownym miejscem jest dla mnie Chojnik, z ruinami zamku, legendą o Kunegundzie, współczesnymi rycerzami oraz widokami na Karkonosze i Kotlinę. Wszystkie góry są piękne, ale te mają dla mnie niewymierną wartość sentymentalną. Pozdrawiam Wszystkich Pozytywnie Zakręconych na tle turystyki, nie tylko górskiej Odpowiedz Link Zgłoś
primordial Re: Jakie góry kochacie najbardziej 24.04.04, 21:19 Ja bylem w roznych gorach (od Karpatow po Skandynawie),ale zadne nie maja dla mnie takiej wartosci sentymentalnej jak Sudety,zwlaszcza Izery, Rudawy i Karkonosze. A koles co to uwielbia tylko Tatry i w Sudetach widzi "pagorki"? To biedny prostak umyslowy, nie ma co sie nim przejmowac... Odpowiedz Link Zgłoś
josip_broz_tito Re: Jakie góry kochacie najbardziej 25.04.04, 20:03 Swieta racja primordial:) Nie ma jak Sudety, maja swoj klimat. Ja lubie tam wszystko - od zapomnianych zakatkow (Okrzeszyn, G.Bystrzyckie, Wzgorza Lewinskie, G. Bialskie) do bardziej skomercjalizowanych zakatkow (G.Izerskie, Sowie). Wyrypy w Kamiennych tez maja swoj urok :) A ostatnio odkrylem Wzgorza Bramy Lubawskiej :) Przede wszystkim jednak nie ma to jak Kotlina Klodzka:) Szkoda tylko ze w Bystrzyckich i Orlickich jest tyle asfaltu... Tylko jedna prosba: Gory Izerskie a nie Izery... Izera to tylko i wylacznie rzeka. Tak samo nie Kaczawy tylko Gory Kaczawskie:)Poza tym - wreszcie nie milosnik Tatr i przereklamowanych Bieszczadow:)Milo. Odpowiedz Link Zgłoś
primordial Re: Jakie góry kochacie najbardziej 27.04.04, 12:17 No dobra, Gory Izerskie, nie Izery. Male sprostowanko: nie sa jeszcze tak skomercjalizowane; przynajmnie ja chodze w rejony za Kopancem a tam turystow jeszcze nie ma zbyt wielu,a wlasciwie niekogo tam nie widzialem poza lesniczym i grzybiarzami. Zreszta, nawet w Karkonoszach sa wpolzapomniane miejsca- np w okolicach Kowar, np kolo Budnikow. Poza tym, wciaz nie spenetrowane przez "turystyczna stonke" sa pogorza Sudetow. A tam sa naprawde fajne, klimatyczne miejsca. No a dla "taternikow" pogorza to pewnie maja wartosc zera... pozdrawiam milosnika Sudetow, niedlugo wracam do zarzuconej pare lat temu Kotliny Klodzkiej Odpowiedz Link Zgłoś
josip_broz_tito Re: Jakie góry kochacie najbardziej 27.04.04, 20:29 Nie no, nie miałem na myśli stonki; ta jest chyba tylko w niektórych regionach Karkonoszy, w okolicach Stogu Izerskiego (kuracjusze z Bad Flinsbergu, przepraszam, Świeradowa:)), może w lecie w okolicach Hali pod Śnieżnikiem i w Górach Stołowych (Szczeliniec, Błędne Skały). Reszta - naprawdę czasem idąc mam wrażenie że znakarz pomalował szlak specjalnie dla mnie :) I to jest piękne. A pogórza - jak dotąd miałem okazję jedynie Kaczawskie, kawałek Izerskiego i Paczkowskie - piękne widoki :) (np z wieży widokowej na Radagaście k. Myśliborza albo z okolic Paczkowa na Jeseniki i Rychlebské Hory) Pozdrawiam Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
primordial Re: Jakie góry kochacie najbardziej 27.04.04, 22:34 To ja Ci goraco polecam Rudawy Janowickie. Swietne pasmo. Oczywiscie musisz "przyjac na klate" powszechnie znane Sokoliki z Krzyzna Gora, ale okolica jest piekna i klimatyczna.Obejrzales Pogorze Kaczawskie-to juz uderz dalej i pogorze Izerskie (Gor Izerskich?). Ale tam trza lubic specyficzny krajobraz, to nie Tatry, tamta okolica swietnie wspolgra z okolicznymi zabytkami... Ja od maja zaczynam poglebiac Pogorze Luzyckie, juz po niemieckiej stronie granicy. Bardzo ladne. Ps no i w temacie pogorza: Ostrzyca Proboszcowicka tez ma klimat, polecam w pazdzierniku/zlota jesien. Aha, stonka nie dociera na szlak na Sowia Przelecz; to wciaz kameralna trasa.Rewelacyjne jest podejscie z Budnikow na Stol, i potem grzbietem do Sowiej Przeleczy. A popas mozna zrobic w czeskiej Jelence (np zupa czosnkowa i ciemne piwo:-))) pozdrawiam jeszcze raz Odpowiedz Link Zgłoś
josip_broz_tito Re: Jakie góry kochacie najbardziej 27.04.04, 23:17 W Rudawach nie bylem jeszcze tylko na kawalku niebieskiego od Glazisk Janowickich do Rozdr. pod Bielcem i od Pisarzowic na Rozdroze pod Wilkowyja, oraz zoltym od Szwajcarki do Przel. pod Srednica:) Reszte mam "zrobione". A ostatnio (2 tyg. temu) bralem udzial w Sztafecie Glownym Szlakiem Sudeckim im. Orlowicza z Prudnika (tak, przedluzyli na Opawskie) do Swieradowa, akurat przez Rudawy wypadl mi nocny odcinek (dokladnie Lubawka-Myslakowice-Karpacz Bialy Jar). Ostra Mala w nocy jest super, no i w nocy kolo Czarnowa nie kreca sie Hare Kryszny:) A propos, Gory Opawskie sa super. Schronisko na Biskupiej mimo ze juz nie PTTKowskie to calkiem w porzadku, a skalki naokolo Pokrzywnej tez niczego sobie:) Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: Jakie góry kochacie najbardziej 26.04.04, 01:27 Jakiż wybór trudny... Z pewnością Sudety Wschodnie - Góry Złote, Bialskie... jakieś paranoiczne wyrypy według mapy do biegów na orientację w śniegu powyżej kolan. Tatry po słowackiej stronie ze szczególną estymą dla Doliny Kiezmarskiej, Wspólnej Pastwy, Lodowej Przełęczy, Doliny Jaworowej i Zadnich Koperszadów. Niskie Taury, zdobywane z instrumentem na plecach, w przerwach prób pewnej orkiestry. Góry Słonne, raz jeden tylko i to przejechane samochodem, ale to one przywróciły mi równowagę i spokój. I pewnie wszystkie góry, któe jeszcze przede mną... Odpowiedz Link Zgłoś
jacek727 Re: Jakie góry kochacie najbardziej 07.07.04, 17:19 Zdecydowanie Bieszczady i zdecydowanie Tatry. Jeżdżę dwa razy do roku po trzy tygodnie z plecakiem i tak juz zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
sonaten Re: Jakie góry kochacie najbardziej 25.07.04, 13:02 Jak przeczytałem Twoją odpowiedź "Tatry, Dolinka Białego, Sarnia Skałka" to aż mnie zatkało. Poza Rusinową i Gęsią Szyją to moje ulubione miejsca. I to nie wiem w jakiej kolejności. Pozadrawiam Piotr. Odpowiedz Link Zgłoś