maranty 15.03.06, 13:47 szukam informacji o wsi Przybędza w gminie Radziechowy koło Żywca. czy jest może osoba która może mi pomóc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kriss Re: przybędza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.06, 19:34 Witam Zależy co chcesz wiedziec Ja co moge powiedziec to to że byłem tam 2 lata temu o znajomej na sylwestra w domku na działce. Przybedza wg mnie to zaciszna wioska cicha spokojna (przynajmniej zima-nie wiem jak latem) Ciągnie sie bardzo długo cały czas po góre co było męczące gdy na piechote z bagazami trzeba bylo isc z przystanku PKS na dole przy drodze do Wegierskiej gorki. Ale autem no-problemo. Przez wies tez jedzie PKS ale żadko. Co zauwazyłem tam to że są 2 sklepy! 2 knajpy (jedna typowo wiejska z miejscowymi mozna "blizsze kontakty nawiazac" a druga byla w domu wypoczynkowym ale wtedy z powody Sylwestra byla zamknieta) Są tez chyba jakies kwatery ale szczeze nie dam glowy bo sie za tym nie oglądałem. Teren dobry do spacerów - mozna isc w góre dolinki wzdłuż drogi i rzeki która tam płynie wśród świerkowych lasów mija sie 2 źródełka z czysta i smaczną wodą oraz można dojsc troche na dziko ściezkami do szlaku na Baranią Góre (co uczynilem wtedy zimą) I pekna panorama na dolie Żywiecką i okoliczne góry sie z tamtejszych łak roztacza tylko że pod koniec dopiero wsi u góry Odpowiedz Link Zgłoś