IP: *.mielec132.ptc.pl 12.08.06, 22:44
słyszałam ze gdzies w okolicach zakopanego jest cos takiego jak jakis akwen
z podgrzewaną wodą czy cos takiego. podobno niedawno zostało to otwarte, czy
ktos wie cos dokładniej gdzie to jest itp. a tak wogóle jakie są jeszcze
atrakcje w zakopanem i co warto zobaczyc.
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: zakopane IP: *.chello.pl 12.08.06, 23:04
      Nie orientuję się zbytnio w basenach ale w Zakopanem na pewno warto zwiedzić
      muzeum Hasiora, oczywiście skocznie narciarskie, Cmentarz na Pęksowym Brzysku,
      kościół na Jaszczurówce, klasztor Albertynów lub coś w tym stylu (od szlaku z
      Kuźnic do Kalatówek odchodzi szlak, 30min., właśnie na ten kościół czy co to
      tam jest). Nie wiem czy o to chodziło ale miejsca te warto zobaczyć zamiast
      wyruszać np. na Krupówki.
      • Gość: Wrecekrzepki Re: zakopane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 02:43
        Polecam historyczny przewodnik Pinkwarta po Zakopanem - duzo latwych do
        przyswojenia informacji, zyciorysy ciekawych osob i historie wielu miejsc
        Zakopanego. Nawet Krupowki staja sie miejscem interesujacym - Pinkwart po kolei
        opisuje chalupy i budynki stojace przy tym deptaku, ciekawie przy tym podajac
        ich dzieje.

A te wody termalne to albo w kapielisku na Szymoszkowej, albo na Atnałówce (ale
        nie wiem, czy tam jest czyne, bo aquapark buduja juz jakies 10 lat).
    • Gość: jaro Re: zakopane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 04:29
      owszem jest cos takiego. nazywa sie to oravice i jest po slowackiej stronie.
      a w zasadzie pelna nazwa to meander park w oravicach.jakies 25-30 km od
      zakopanego. trzeba jechac przez witow, chocholow,sucha hore,hladowke i dalej w
      lewo do oravic.
    • Gość: jaro Re: zakopane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 04:32
      jako bonus polecam restauracje bakowo zohyline, a jako miejsce do spania dom
      pod lipkami.
      • Gość: malgosia Re: zakopane IP: *.aster.pl 13.08.06, 12:28
        a ja nie polecam Bąkowej Żohyliny - po zjedzonej tam jagnięcinie omal nie
        umarłam z powodu maksymalnego odwodnienia organizmu, lodówka im się wtedy
        popsuła czy co. M
        • Gość: ja Re: zakopane IP: *.chello.pl 13.08.06, 15:39
          Wiem, że po słowackiej stronie w Popradzie są jakieś baseny, źródła termalne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka