leleith 11.11.08, 22:00 Cześc:) byłam dziś na Babiej..może ktoś ze stałych bywalców forum tez był?? nieźl wiaaaaaało:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marcowsky Re: Babiia:) 11.11.08, 23:02 Byłem w czerwcu nie wiało ale much byly tysiace;) Odpowiedz Link Zgłoś
leleith Re: Babiia:) 13.11.08, 19:31 He,w czerwcu to byłam w zeszłym roku,pamiętne wejście,w urodziny:)w tym było w sierpniu i teraz,a planuję jeszcze takie zimowe wejście:)którym szlakiem najlepiej w zimie,gdy jest śnieg??pozdr.:) Odpowiedz Link Zgłoś
holka7 Re: Babiia:) 13.11.08, 19:51 Byłam na Babiej, równo rok temu i bylo śniegu po pas a czasami i więcej :-) Zimą na Babią najlepiej iść od Krowiarek albo przez Przełęcz Brona, z tym że pod Przełeczą zawsze są zaspy i nawisy snieżne więc trzeba uważać. Natomiast Perć Akademicka jest zimą zamknieta. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
leleith Re: Babiia:) 13.11.08, 20:08 A dzięki:)tak się właśnie zastanawiałam nad Broną czy Krowiarakami,bo teraz właśnie szliśmy od Brony i mimo,że nie było śniegu,to podejście było paskudnie oblodzone..a wiesz,Perc jest nieczynna już od 1 listopada,ale i tak byli chętni i tamtędy leźli..pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
holka7 Re: Babiia:) 14.11.08, 19:49 Już taki urok tej naszej Baby :-) Wysoka, samotna, nie osłonięta innymi górami a przez to wystawiona na wiatry i zimne prądy. I często w Zawoji cieplutko a na Babiej zima na całego. A Percią ludzie cały rok łażą, tyle że zimą piękną lawinkę można tam sobie zafundować. Odpowiedz Link Zgłoś