Dodaj do ulubionych

Szczawnica

IP: 212.69.73.* 16.11.03, 12:26
Witam!
wybieram sie ze znajomymi na sylwestra do szczawnicy. Nigdy tam nie bylam.
czy mozecie mi polecic jakies miejsca do zwiedzenia jak i fajne knajpki z
dobrym jedzonkiem oraz miejsca gdzie mozna pojsc na piwko :-)
z gory dziekuje
Obserwuj wątek
    • Gość: ARSI Re: Szczawnica IP: 212.244.108.* 16.11.03, 13:10
      WITAJ,
      ja osobiście byłem w tamtym roku takze w sylwestra w szczawnicy i powiem ci ze
      nie bardzo mi sie podobało(fakt ze i pogoda była niezaciekawatzn.3 dni padał
      deszcz).Ale jesli chodzi o miasto to wszystko wyglada jak za czasów komuny,
      niektóre restauracje i dyskoteki po prostu smieszne.Z fajniejszych knajpek
      poleciłbym Ci Warka Club naprzeciwko Palenicy i jeszcze jeden pub obok Palenicy
      nie pamietam nazwy.Ja spedziłem sylwestra w dyskotece Hawana bodajze tak sie
      nazywała(mały klub , z nawet fajnym wystrojem), a obok Hawany jest co roku
      rozstawiany namiot wielki gdzie przez kilka dni odbywają sie imprezy i
      koncert.Jak ja byłem to grał Big Cyc, Sztywny Pal Azji , ŁZY,i cos tam
      jeszcze.Tam w namiocie takze jest masowy sylwester.Jesli chodzi o obiady to
      żywilismy sie niedaleko restauracji Grajcarek zaraz przy wjezdzie do
      szczawnicy, zjezdzasz przed mostem na duzy parking i tam w jednym z domów jest
      jadłodalnia czynna od 12 do 17 , bardzo dobre obiadki domowe i tanie, codzienne
      cos innego jakies 5-6 dań do wyboru, naprawde warto.Jesli chodzi o narty to nie
      mielismy jak za bardzo pojedzoc poniewaz lał 3 dni a pod koniec wyjazdu bylismy
      na Palenici i w Kluszkowcach ok 15km od Szczawnicy super wyciągi i trasy
      oświetlone, fajny bar ogólnie podobało mi sie leopiej niz na Palenicy.
      Takze jak ci pogoda dopisze to powinnas sie nie nudzic , jesli jezdzisz na
      nartach.
    • Gość: beta Re: Szczawnica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.03, 22:14
      Witaj!!!
      Faktycznie- atrakcji "rozrywkowych" raczej niewiele jest w Szczawnicy. Ale
      zawsze pozostaje jeszcze pijalnia wody lecznicej :-) (na następny dzień po
      Sylwestrze). Jeżeli nie nastawiasz się na narty -polecam odwiedzenie Wąwozu
      Homole i Białej Wody- w zimie mogą być ciekawe "klimaty" leśne. W okolicy jest
      również zamek w Niedzicy oraz ruiny w Czorsztynie. Jeżeli chodzisz po górach-
      szlaków jest wystarczająco jak na krótki wypad sylwestrowy -polecam od Wysokiej
      do Szczawnicy przy stacji spływu.
      Miłego wypoczynku!
      • Gość: perełka Re: Szczawnica IP: *.mofnet.gov.pl 17.11.03, 11:40
        Szczawnica to przepiękne miejsce, cudownie położone (i ładne)uzdrowisko,
        łagodny klimat, dookoła mnóstwo atrakcyjnych szlaków w Pieninach, Małych
        Pieninach i Beskidzie Sądeckim, turystyczne przejścia na Słowację itd, itp.
        No...chyba, że ktoś jedzie zwiedzać wyłącznie knajpy...
        • Gość: werty Re: Szczawnica IP: 62.233.164.* 17.11.03, 12:34
          polecam jaworki koło szczawnicy i tamtejszą bacówkę :-)
    • Gość: Bożena Re: Szczawnica IP: *.officedepot.com.pl 25.11.03, 10:27
      Byłam w Szczawnicy 5 razy. Bardzo polecam restaurację HALKA w samym centrum
      miasteczka. Mozna tam zjeść smacznie, dużo i niedrogo. Jest przepiekny pieszy
      szlak turystyczny na Słowację. Idąc ze Szczawnicy w stronę Krościenka trzeba
      przejść przez most na Dunajcu a potem już cały czas koło rzeki. Przepiękne i
      niezapomniane widoki, szczególnie zimą. Nie próbujcie tylko iść do Czerwonego
      Klasztoru na Słowacji bo zabraknie Wam dnia, chyba że będziecie chcieli tam
      przenocować. Szala prowadzi przez góry ale jest bardzo przyjemny. Polecam
      również Wąwóz Homole w Jaworkach, fantastyczna sprawa.

Życzę udanego pobytu.
      Pozdrów ode mnie Szczawnicę.

Bożena
      • Gość: perełka Re: Szczawnica IP: *.mofnet.gov.pl 26.11.03, 09:05
        Ten szlak to tzw. Droga Pienińska. Jeśli twierdzisz, że byłaś w Szczawnicy pięć
        razy, to powinnaś wiedzieć, że wchodząc na ten szlak przechodzisz przez most na
        Grajcarku, a nie na Dunajcu.
    • alinca Re: Szczawnica 26.11.03, 09:47
      Swietna knajpa w Jaworkach "Muzyczna Owczarnia": kapitalny klimat, ciekawe
      koncerty, bardzo bardzo polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka