pierrot_ka 21.04.09, 20:56 Mam pytanie, czy wyjazd do Szczawnicy na 2 tygodnie to za długo, czy w sam raz. Może ktoś ma sprawdzony nocleg z lazienką i tv Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa.mila Re: Szczawnica 28.04.09, 10:51 ja jade na 10 dni z 2 dzieci - planuje wędrówki w spokojniejszym rytmie. Nocleg zamówiłam przez neta na www.smile.net.pl Odpowiedz Link Zgłoś
80bondstreet Re: Szczawnica 16.05.09, 21:45 To wszystko zależy od tego z kim jedziesz i po co. Ja byłem w zeszłym roku 2 dni. Dzień spędziłem w Pieninach, drugi dzień to 20 km kajakiem spływu i koło 40 km na rowerze m.in. do Niedzicy/Czosztynu. Pojechałem po to i cel zrealizowałem. 2 tygodnie mnie by tam przerażało. Ewentualnie mógłbym dzień dłużej zostać, iść na imprezę (gdyby była) i potem leniwie leżeć gdzieś na łące i wygrzewać się w słońcu (a wrzesień był piękny tamtego roku). Odpowiedz Link Zgłoś
goriles Re: Szczawnica 20.06.09, 19:55 Dwa tygodnie to stanowczo za długo na same Pieniny. Szczawnica to mała miejscowość i przy przemieszczaniu sie autem, to można zwiedzić kilka miasteczek i miejsc w jeden dzień. Inny dzień, to spływ Dunajcem i jakieś rowerowe wycieczki wzdłuż samego Dunajca. Trzeci i nastepne dwa, trzy dni to chodzenie po samych pieninach - zaliczysz wszystkie ważne szlaki i po około tygodnia przy pięknej pogodzie zaczniesz się nudzić nawet z fajnym towarzystwem. Chyba, że jedziesz imprezować, to i dwa tygodnie to mało i szybko przeleci. Mi wystarczył tydzień na zaliczenie w/w + część Słowacką Pienin i jednodniową wycieczkę w Tatry słowackie. Wszystko to rok temu w piękna pogodę - polecam każdemu miłośnikowi gór. Odpowiedz Link Zgłoś
vivat1020 Re: Szczawnica 03.07.09, 01:14 Witaj Pierrot_ka, czy byłaś już może w Szczawnicy czy dopiero się wybierasz? Ja planuję wyruszyć z końcem sierpnia lub na początku września. Może zgramy terminy lub spotkamy się na szlaku. Opcja dodatkowa:40km rowerem-jak dla mnie-niekoniecznie:) myślę, że spokojnie mogę odpuścić:) Codzienny trekking ucieszy. Mój nr gg:1451074. Pozdr.Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
pierrot_ka Re: Szczawnica 21.07.09, 21:12 Agnieszka, urlop w Szczawnicy już niestety poza mną. Mimo trochę kapryśnej pogody - udany. Mam nadzieję, że Ty będziesz miala lepszą pogodę i mile spędzisz czas w Pieninach. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
marcinlebw Re: Szczawnica 17.04.15, 12:11 Może ktoś polecić jakieś atrakcje w Szczawnicy i okolicach. Wybieram się na majówkę do hotelu : www.hotelsmile.pl/ Z góry dzięki za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
siden10 Re: Szczawnica 08.05.15, 12:56 Hoteli jest kilka Smile ( www.hotelsmile.pl/ ) Batory ( www.batory-hotel.p . Pooglądaj zobacz co Ci bardziej pasuje Odpowiedz Link Zgłoś