Dodaj do ulubionych

oscillococinum raz jeszcze

14.09.06, 17:35
przejrałam kilka wątkow, ale nic nie podchodzi pod mój przypadek, a raczej
przypadek mojego 12-latka.
katar wodnisty - podałam rano dawkę oscillococinum i się zaczęło po kilku
godzinach z nosa lecą fontanny kataru, co dalej robić ,podać kolejną dawkę,czy
czekać/
Obserwuj wątek
    • marciszonka Re: oscillococinum raz jeszcze 14.09.06, 17:53
      oscillo jest najskuteczniejsze kiedy zostanie podane w zasadzie zanim wystąpią
      pierwsze objawy, czyli jak łamie w kościach ale jeszcze nie ma niczego w stylu
      katar czy kaszel. Kiedy człowiek czuje, ze będzię go coś brało, jak to się
      potocznie określa.
      Kolejna dawka powinna być 6 godzin od pierwszej, a dawek w sumie trzy. Tu już
      chyba widać, że za późno. Pisz, jaki ten katar. Czy skóra pod nosem jest
      podrażniona, czy bardzo duzo kicha, czy się poci. Czy katar w jakichś porach się
      nasila. Nie przewiało go czasem? generalnie na katar typu "woda z nosa" jest
      Alium Cepa, ale jak spojrzysz w skany powyżej to alium ma jeszcze kilka bardzo
      charakterystycznych cech - między innymi to podraznienie skóry pod nosem od
      kataru. Jak tego brak to opisz jak najdokładniej co i jak.
      • mag-ia1 Re: oscillococinum raz jeszcze 14.09.06, 18:27
        nos jest czerwony od ciągłego wycierania,dziecko kicha i łzawi, nie ma
        temperatury i nie poci się,katar to biała przezroczysta ciecz i wyrażnie nasilił
        się po kilku godzinach od pierwszej dawki oscill...
        • marciszonka Re: oscillococinum raz jeszcze 14.09.06, 19:22
          Nie do końca rozumiem stwierdzenie "biała przeźroczysta ciecz" bo albo biała
          albo przeźroczysta, ale jeśli to drugie szybko próbowałabym Alium cepa. Masz w
          domu? Napisz jaką potencję. najlepiej by było 15 CH, ale jak masz 30CH też
          przejdzie.
          To, ze się nasilił kilka godzin po oscillo nie jest jednoznaczne, bo może to
          oznaczać albo, ze oscillo nie podziałało, bo było podane za późno
          (najodpowiedniej by było to zrobić wczoraj, a nie dziś rano, ale zdaję sobie
          sprawę, że te zbliżające się objawy najlepiej czują dorośli a dzieci nie
          zwracają na nie uwagi) albo że czyści. Choć to drugie wydaje mi się dużo mniej
          prawdopodobne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka