Dodaj do ulubionych

pytanie zatokowe..

26.02.07, 10:12
Witajcie
ODrazu mowie, ze wisyta u homeopaty a nawet u zwyklego lekarza w gre nie
wchodzi , bo znajomy jest w pracy za granica.
Poprosil mnie abym zakupila cos i wyslala mu paczka co mogloby ewentualnie
pomoc.
Objawy sa nastepujace:
wiecznie zapchany nos
gdy wydzielina splywa do gardla to niejednokrotnie pojawia sie w niej krew
dokuczliwe sa bole oczu towarzyszace temu - łzawienie i czerwienienie,
zwlaszcza gdy ktos pali w poblizu (jak sam pali to nie miewa tych objawow)
rzadsze sa bole glowy

macie jakies pomysly?moze to nie zatoki tylko co innego ?
Co moge mu kupic co ewentualnie zadziala i jak powinien przyjmowac lek?
z gory dziekuje za pomoc.
Obserwuj wątek
    • molla7 Re: pytanie zatokowe.. 26.02.07, 15:11
      ja wyleczyłam zatoki kulkami. Nie sądzę, żeby wyleczyc ten problem przez sieć.
      Lekarz musi go obejrzeć
      • konkubinka Re: pytanie zatokowe.. 26.02.07, 18:20
        no ale sprobowac nie zaszkodzii, lepsze to niz ma sie meczyc.
        A do lekarza nie pojdzie , bo tam jest to droga impreza a ma chlopak małe
        dziecko na wylacznym utrzymaniu.
    • granna Re: pytanie zatokowe.. 27.02.07, 07:50
      Wyślij mu zestaw zatokowy, oszczędzisz na kosztach przesyłki. Wygląda to na
      większy problem niz tylko zwykłe zatoki, no ale skoro sytuacja wygląda jak
      piszesz to cóz wybor jest jego. Troche mało objawów, nie wiadomo czy ucisk lub
      ból jest po proawej stronie, czy moze czołowo, czy ma wrazenie przytkanych uszu
      itp. Ja w kazdym razie zaczęłabym od pulsatilli, hepar sulfur i lycopodium. Co
      do potencji to chyba 15 najbezpieczniej, szczególnie jesli chodzi o pulsatile,
      bo wyższą to sie katar w nosie zablokuje a to nie zawsze jest korzystne ;)
      Jakos w tej chwili wiecej leków na zatoki nie pamiętam, ale moze ktos cos
      jeszcze dorzuci. Acha no i niech on sobie z wody je bierze, będzie oszczędniej:)

:)

Zajrzyj na homeopatię forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760
      • konkubinka Re: pytanie zatokowe.. 27.02.07, 14:09
        ale ma to wziac jednorazowo?z wody tzn ile?(moja homeo zawsze kaze 10 na
        szklanke, wiec srednio szczednie)
        • mamumilu Re: pytanie zatokowe.. 27.02.07, 18:28
          no to faktycznieśrednio oszczędnie, bo na szklankę 3 wystarczą w zupełności
      • konkubinka Re: pytanie zatokowe.. 28.02.07, 11:06
        granna napisała:

> Wyślij mu zestaw zatokowy, oszczędzisz na kosztach przesyłki. Wygląda to na
        > większy problem niz tylko zwykłe zatoki, no ale skoro sytuacja wygląda jak
        > piszesz to cóz wybor jest jego. Troche mało objawów, nie wiadomo czy ucisk lub
        > ból jest po proawej stronie, czy moze czołowo, czy ma wrazenie przytkanych
        uszu
        > itp. Ja w kazdym razie zaczęłabym od pulsatilli, hepar sulfur i lycopodium.

Ból wystepuje czołowo przy pochylaniu.Katar sie czesto blokuje i wtedy wlasnie
        jak schodzi to z krwią.

Co do leków, myslalam jeszcze o kompleksach ale mam sceptyczne podejscie.Wiem
        ze dr Czelej zaleca Sinuspax a potem na przemian Echinacea cpl i Mercurius cpl.
        Mysle jednak ze jezeli cos pomoze to predzej pojedynczy lek.
        Tylko ze w temacie podawania jestem narazie ciemnozielona.
        Wiec jezeli kupie te akurat leki to podac je jednorazowo z wody czy
        kilkakrotnie np 3 razy dziennie???
        • konkubinka jeszcze objawy 03.03.07, 16:14
          wczesniej miewał czeste jeczmienie na powiekach.Jeden po drugim.
          • granna Re: jeszcze objawy 05.03.07, 13:17
            No i widzisz jęczmienie troche zmieniają sytuacje i zaraz sie okaże że jeszcze
            to i tamto :(
            Co do zestawu to miałam na myśli, zebyś takie leki wysłała, natomist co do
            podawania to oczywiście jeden lek naraz, z wody tzn 5 kulek (uśrednimy) na
            szklanke wody i niech weźmie w zaleznosci od nasilenia objawów z zachowaniem
            odstępów od jedzenia.
            Moze niech by zaczął najpierw od jednorazowej dawki sulfuru 30? Wiesz taka
            zabawa przez net to jednak jest niepowazna sprawa. To tak jakbym skarpetki
            chciała zacerowac przez stóg siana :( Teoretycznie może się udać :(

Co do dawek leczniczych, to pod jezyk wystarczy 1 kulka, ma takie samo działanie
            jak 5, 10, 15 czy 50 kulek, zazytych jednorazowo. Ważna jest częstotliwość
            podawania, ale te zasady są wyjaśnione w linkach u góry strony, zatem 10 kulek
            do wody to też marnotrawstwo :)
            • konkubinka Re: jeszcze objawy 05.03.07, 19:41
              doszam do tego samego wniosku i nie mogłam juz dluzej czekac z ta
              paczka.Kupiłam sinuspax poprostu i sinucos tam , takie ziołowe i drogie
              cholerstwo.
              Wsadziłam mu jeszcze hepar sulfur 30CH , moze jednorazowo sobie zapoda i mu cos
              pomoze.
              Zakupy robiłam w aptece na Pereca, sporo pogadałam z Panią magister i do takich
              wlasnie doszlam wnioskow.Bo pomyslow po przeczytaniu forum mialam całe mnostwo
              i obawiam sie , ze i tak nie zastosowalby wszystkich.

Dzięki Granna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka