Dodaj do ulubionych

autorzy flashmobu dementują

12.12.12, 11:34
Chcielibyśmy tą drogą zdementować pojawiające się na tym forum informacje aby ktokolwiek z nas 1.1.2012 zajmował się publicznym odpalaniem noworocznych rac, które jakoby, nie były atestowane.
Tego dnia, w zastępstwie Gminy, grupa józefowian, przy pomocy pp. strażaków z Polnej oraz j- skiego MOKu zorganizowała doroczny pokaz sztucznych ogni.
Nikt ze wspomnianych nie odpalał tych rac (zajmowali się tym strażacy, profesjonalnie wyszkoleni, obok była ekipa pomocy przedmedycznej też z OSP Józefów) a race były zaopatrzone w stosowne atesty, które zezwalały na ich bezpieczne użycie.
Co też miało miejsce.
Pomimo takich jak wspomniane pomówienie, deklarujemy dalszą przyszłą aktywność, w jakiejkolwiek potrzebnej postaci.
PS. W tym roku pokaz organizuje Gmina (poinformowała o tym w ostatnim JnŚ, s.2).
możemy spać spokojnie.
Psy też.
The Yosefovian Flashmobers
Obserwuj wątek
    • surmia Re: autorzy flashmobu dementują 12.12.12, 11:53
      To nie był flashmob. Nadużywasz.
    • terpu Re: autorzy flashmobu dementują 12.12.12, 22:19
      Mnie to trochę dziwi postawa naszych włodarzy, w tamtym roku kryzys finansowy i nie było pokazu, a w tym raptem znajdują się pieniądze. Nasuwa się pytanie jak oni to robią?
      Trzeba ich wysłać na szczyty Unii Europejskiej aby pokazali jak w ciągu roku wychodzi się z kryzysu. I może rozwiążą też problem kryzysu światowego wink
      • hanelorka Re: autorzy flashmobu dementują 12.12.12, 22:56
        terpu, trafiłeś w sedno. Nic dodać, nic ująć. Kto by pomyślał, że mamy w Józku takich speców od ekonomii. A jak już wrócą z Brukseli, niech od razu siadają i piszą poradnik: "Jak w 12 miesięcy wyjść z kryzysu i nie zwariować".
        • feelek a jednak flashmob 13.12.12, 02:37
          dalibyście spokój:
          nie robią pokazu - źle: "...łamią piękną, rodzącą się tradycję..., ...oszczędzają nie tu gdzie trzeba..., ...mogliby zwolnić paru niepotrzebnych urzędników..." etc.
          robią: też źle????
          -----------------
          to już tak ma zawsze być: co kto nie zrobi, nie zadecyduje to dobrze/źle, choć właściwie to nie: to zawsze źle jest.
          ----------------------
          • 0bywatelx Re: a jednak flashmob 13.12.12, 08:30
            Feelek przepraszam, ale ja nie rozumiem w jakim celu odgrzewasz tego starego kotleta. Było minęło i koniec. Kto miał dostać podziękowania to dostał, kto miał nie dostać to nie dostał. Naprawdę wystarczy.
            • feelek Re: a jednak flashmob 13.12.12, 19:06
              Obywatelx'u;
              niczego nie odgrzewamy.
              dementujemy
              PS. czasami warto przeczytać tytułowy wpis wątku
        • surmia Re: autorzy flashmobu dementują 13.12.12, 09:47
          Bez przesady, w zeszłym roku widocznie nie mieli na to kasy, w tym już może mają. Zapłaciliśmy wyższe podatki - było z czego zaoszczędzić. Każdy robi tak samo we własnym gospodarstwie - jak ma to kupuje, jak nie ma, to czeka aż będzie miał i wstrzymuje się od zakupów.
          Wy tak nie robicie w swoim gospodarstwie? Kupujecie, nawet jak nie macie środków?
          • xymena Re: autorzy flashmobu dementują 13.12.12, 11:06
            Akcja z zeszłego roku to był trochę wstyd dla UM. Zobaczyli, jak bardzo ludziom zależy. Mam nadzieję, że w przyszłym roku będzie tak samo z lodowiskiem (sądząc po ilości głosów na ten temat w pytaniach do burmistrza).
            • surmia Re: autorzy flashmobu dementują 13.12.12, 11:58
              Mówi się, że wstyd to kraść.
              A co to za wstyd? Zwyczajnie - nie mieli iluś tam tysięcy na puszczenie z dymem, bo wydali je w inny sposób i zabrakło. Ludziom zależy na różnych kosztownych rzeczach w Józefowie.
              Osobiście wolę (i pochwalam) oszczędność i pozbawienie się jednej z przyjemności, niż rozrzutność i zadłużanie się.
              • jozee Re: autorzy flashmobu dementują 13.12.12, 14:04
                No to jak tak, to opowiem wam kawał:
                Tonącego w Wiśle Jaruzelskiego wyratował młody chłopak.
                -Czego chcesz w nagrodę?-pyta generał wdzięczny za uratowanie życia.
                Chłopak drapie się w głowę, w końcu mówi:
                -Katolickiego pogrzebu z orkiestrą na koszt państwa.
                -Skąd ci przyszło do głowy takie życzenie?-dziwi się Jaruzelski?
                -Bo jak mój ojciec dowie się, kogo uratowałem, to mnie zatłucze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka