demarkiz0 07.11.14, 22:57 Na obecnym etapie ciekawią mnie Wasze prognozy - kto będzie naszym kolejnym Burmistrzem ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hanelorka Re: Prognoza wyniku 07.11.14, 23:05 Ten, który z rozmachem prowadzi kampanię za publiczne pieniądze. Szasta nimi na prawo i lewo, a ludzie są mu za to wdzięczni. Odpowiedz Link
diego-de-la-vega Re: Prognoza wyniku 07.11.14, 23:08 Wydaję mi się, że dalej pozostanie Pan Stanisław Kruszewski na stanowisku. Co prawda dopiero będę załatwiał aby móc głosować w Józefowie to szczerze nie mam na razie pojęcia na kogo bym głosował teraz. Odpowiedz Link
demarkiz0 Re: Prognoza wyniku 08.11.14, 17:38 Dwoje odważnych forumowiczów. Reszta nie ma sprecyzowanych poglądów ? Przecież to tylko prognoza. Odpowiedz Link
demarkiz0 Re: Prognoza wyniku 08.11.14, 17:59 gosia61341 napisała: > Pan Stanisław Kruszewski Dzięki, wreszcie konkretna odpowiedź. Odpowiedz Link
surmia Re: Prognoza wyniku 08.11.14, 18:22 Wygra S.Kruszewski. Jak ma wygrać ktokolwiek inny, gdy żaden z kandydatów nie raczył podzielić się z Józkami konkretnie co zrobiłby jako burmistrz dla miasta, a jedynie neguje działania obecnego burmistrza. Najłatwiej uwiesić się na czyichś plecach. Może się uda? Z drugiej strony, trudno wymyślić coś, czego by wcześniej nie zrobił Kruszewski. Odpowiedz Link
demarkiz0 Re: Prognoza wyniku 08.11.14, 18:34 surmia napisała: > Wygra S.Kruszewski. > > Jak ma wygrać ktokolwiek inny, gdy żaden z kandydatów nie raczył podzielić się > z Józkami konkretnie co zrobiłby jako burmistrz dla miasta, a jedynie neguje dz > iałania obecnego burmistrza. Najłatwiej uwiesić się na czyichś plecach. Może si > ę uda? > Z drugiej strony, trudno wymyślić coś, czego by wcześniej nie zrobił Kruszewski > . O jejku ! Czy Więckowska też ?? "Z drugiej strony, trudno wymyślić coś, czego by wcześniej nie zrobił Kruszewski" przepraszam Cię, ale to już przesada -nie potrafisz samodzielnie istnieć ? Odpowiedz Link
bomel01 Re: Prognoza wyniku 08.11.14, 18:44 Pan Kruszewski ma tym większe szanse im mniej ludzi pójdzie na wybory. niestety łatwiej ponarzekać (tym bardziej przez internet) niż ruszyć swoje 4 litery by zagłosować... chociaż wolałbym jakiegoś powiewu nowości i świeżości na fotelu burmistrza i w radzie miasta... Odpowiedz Link
demarkiz0 Re: Prognoza wyniku 08.11.14, 18:50 bomel01 napisał: > Pan Kruszewski ma tym większe szanse im mniej ludzi pójdzie na wybory. niestety > łatwiej ponarzekać (tym bardziej przez internet) niż ruszyć swoje 4 litery by > zagłosować... > chociaż wolałbym jakiegoś powiewu nowości i świeżości na fotelu burmistrza i w > radzie miasta... Masz absolutną rację, ale jak czytam takie wpisy jak surmia to ręce i nogi mi opadają. Odpowiedz Link
jozefow512 Re: Prognoza wyniku 08.11.14, 19:02 demarkiz0 napisał(a): > surmia napisała: > > Z drugiej strony, trudno wymyślić coś, czego by wcześniej nie zrobił Kruszewski > O jejku ! Czy Więckowska też ?? Koźlak i Rupniewski oparli kampanię na negacji oczyszczalni. Więckowska nie neguje osiągnięć, ale chyba nie ma czasu. O programie już się wypowiadałem. Na wszelki wypadek nie napisała słowa o oczyszczalni. Całe szczęście, że zrezygnowała z mostu na Świdrze, bo dla Józefowa byłby to strzał w kolano. Co do prognozy - to jeśli nie będzie w ostatniej chwili jakiegoś poważnego wydarzenia, to spokojnie w dyskusji możemy skupić się na wyborach za 4 lata. Może pojawi się ktoś, kto będzie w stanie coś konkretnego zaproponować poza "rekreacją nad Świdrem". Odpowiedz Link
demarkiz0 Re: Prognoza wyniku 08.11.14, 21:05 "Więckowska nie neguje osiągnięć, ale chyba nie ma czasu." Dzięki za obiektywną ocenę. Więckowska jak najbardziej docenia Stanisława . Pracowali razem przez lata. Problemem jest , że STANISŁAW ustanowił CENZURĘ i cztery lata pracy Starosty na rzecz miasta w józefowskich mediach nie istnieją. Odpowiedz Link
pluteck Re: Prognoza wyniku 08.11.14, 22:05 Nie tylko cenzurę, ale jedyną słuszną drogę,. Jego droga musi być naszą. Jego są szkoły, place przy szkołach, a nawet tablice ogłoszeń, które sam ustanowił zarządzeniem do bezpłatnego wywieszania ogłoszeń wyborczych, jak nakazuje Kodeks Wyborczy. Dlaczego ogłoszenia o castingu zniknęly z tych niejsc zaraz po wywieszeniu. Dlaczegpo jak ludzie chcieli się dowiedzieć o projektach zarządzania miastem i sami coś zorganizowali, to zabronił ? Bo mu się nie chce przyjść? - nie musiał. Jakby przyszedł to nie miałby nic do powiedzenia? Czy może jakby przyszedł, tgo zapomniałby, po co przyszedł. Najlepiej wykorzystać stanowisko i zamknąć usta kontrkandydatom. Ciekawe czy 12 listopada naśle policję lub straż miejską, by jeździła koło SP 2 i tworzyłą atmosferę zagrożenia? Myślę, żę jest to prawdopodobne. Przyje, zobaczę. Pozdrawiam Odpowiedz Link
demarkiz0 Re: Prognoza wyniku 08.11.14, 22:49 Och dżizus, Ich verstehe nicht, to jakiś szok, slang - o co biega? Odpowiedz Link
batreks Re: Prognoza wyniku 08.11.14, 22:42 JEDYNIE neguje działałania ? Proszę wejść na odpowiednie strony internetowe. Konkretnie nie można powiedzieć na żywo face to face, co zrobiłoby się , bo obecny burmistrz zabrania ! ( vide casting, który być może będzie, ale na ulicy, bo szkoła jest jego). Może czas pójść na emeryturę? Którą i tak się już pobiera. Ale co wtedy zrobiłby p. Banaszek, który osobiście nie ma szans w wyborach i musi się pod kogoś podwiesić. Odpowiedz Link
demarkiz0 Re: Prognoza wyniku 08.11.14, 22:56 No nieźle, face to face nie wchodzi w grę. Wielki, najlepszy Burmistrz olewa wszystkich. Odpowiedz Link
demarkiz0 Re: Prognoza wyniku 08.11.14, 23:09 Masz naprawdę wielką wiedzę - gratuluję. Odpowiedz Link
diego-de-la-vega Re: Prognoza wyniku 08.11.14, 23:36 A kto wie gdzie dokładnie w końcu będzie ta debata? O ile się odbędzie Bo w sumie zastanawiam się nad pójściem. Odpowiedz Link
demarkiz0 Re: Prognoza wyniku 09.11.14, 11:54 diego-de-la-vega napisał(a): > A kto wie gdzie dokładnie w końcu będzie ta debata? O ile się odbędzie Bo w > sumie zastanawiam się nad pójściem. Z tego co mi wiadomo, gdzieś w okolicach SP2 (parking ?), to wstępne ustalenia, termin również nieustalony. Skoro nasz Pan i Władca Stanisław (mam nadzieję, że nie August) nie zezwala na debatę , to trudno to ogarnąć. Odpowiedz Link
batreks Re: Prognoza wyniku 09.11.14, 14:33 Zauważyłem, pod jeszcze nie zerwanymi dużymi ogłoszeniami mniejsze sprostowania, informujące o spotkaniu na ulicy obok SP 2. Ale nie wiem, czy ta ulica też nie jest MIASTA JÓZEFOWA i ktoś nie pokusi się aby zabronić przebywania na tej ulicy. Jeśli na tej się nie uda, może trzeba będzie pójść na inną. Może prywatną, na której nie ma oświetlenia, bo miasto na dojazdowej nie zrobi. Może tam gdzie nie ma jeszcze kanalizacji, by nie deptać po niej i nie niszczyć nawierzchni nadkanalizacyjnej, jako własności MIASTA?. Może w sali WSGE, ale przecież zaraz się zacznie, że to oni zorganizowali, aby burmistrzowi na złość zrobić ? NIE MA INNEGO MIEJSCA w Michalinie, tylko szkoła. Znacie tu lokal o powierzchni mogącej pomieścić np 30 osób, bez płacenia za to ? Zdrówka Odpowiedz Link
demarkiz0 Re: Prognoza wyniku 09.11.14, 14:41 batreks napisał(a): NIE MA INNEGO MIEJSCA w Michalinie, tylko szkoła. Znacie tu lokal o powierzchni m > ogącej pomieścić np 30 osób, bez płacenia za to ? > Zdrówka Takich lokali jest kilka, ale nie warto ich właścicieli narażać na zemstę Stanisława. Odpowiedz Link
batreks Re: Prognoza wyniku 09.11.14, 14:47 Lokali publicznych ? Nie prywatnych ? . Wskaż takowe. (może 12 tam się będzie można przenieść?) Nie chodzi o narażanie kogokolwiek na zemstę, ale o fakt, iż za prywatną salę należy zapłacić. Dlaczego prywatny przedsiębiorca miałby udostępniać salę za darmo bandzie polityków ? Ja osobiście nie widzę aby ktoś niezależny mógł iść np. do właściciela budynku vis a vis M@L i poprosić go o wydanie na kilka godzin kluczy do sali na górze, bo Koźlak, Kruszewski, Rupniewski i WIęckowska chcieli tam uskutecznić polityczną debatę. Zdrówka Odpowiedz Link
demarkiz0 Re: Prognoza wyniku 09.11.14, 15:00 batreks napisał(a): > Lokali publicznych ? Nie prywatnych ? . Wskaż takowe. (może 12 tam się będzie m > ożna przenieść?) Nie chodzi o narażanie kogokolwiek na zemstę, ale o fakt, iż z > a prywatną salę należy zapłacić. Dlaczego prywatny przedsiębiorca miałby udostę > pniać salę za darmo bandzie polityków ? Ja osobiście nie widzę aby ktoś niezale > żny mógł iść np. do właściciela budynku vis a vis M@L i poprosić go o wydanie n > a kilka godzin kluczy do sali na górze, bo Koźlak, Kruszewski, Rupniewski i WI > ęckowska chcieli tam uskutecznić polityczną debatę. > Zdrówka Oczywistym jest, że mówię o lokalach prywatnych. Z własnego doświadczenia mógłbym wskazać kilka lokali prywatnych w Michalinie, lokali, które właściciele udostępniali "za darmo bandzie polityków". Problemem jest jednak mściwość Stanisława, on nie odpuści. Odpowiedz Link