bestnick 23.04.15, 21:03 Czy ktoś wie coś na temat dzisiejszego pożaru przy Świderskiej? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosia61341 Re: Pożar przy ul. Świderskiej 23.04.15, 21:14 Pożar cały czas trwa, strażacy rozcinają blaszny dach. Odpowiedz Link
sosnovy Re: Pożar przy ul. Świderskiej 23.04.15, 22:49 Spłonęło poddasze budynku przy Świderskiej 3. Okolice 17.30 były kluczowe dla tego budynku, dwie jednostki i walka z szybko rozprzestrzeniającym ogniem. Szybko dojechały posiłki, udało się opanować sytuację. i.imgur.com/5RQ0BuW.jpg Odpowiedz Link
ona.wawa30 Re: Pożar przy ul. Świderskiej 24.04.15, 04:05 Strazacy bardzo nieudolnie gasioi pożar , spłonęło nie tylko poddasze ale mieszalnia na pierwszym pietrze rownież , te które nie spłonęły są zalane , żadnej pomocy zero ludzie sobie kręcili filmiki i robili zdjęcia a moj dom płonął spędziłam tam 5 godzin po 21 ej z asystą policji weszłam do mieszkania po rzeczy ... Odpowiedz Link
doomi Re: Pożar przy ul. Świderskiej 24.04.15, 08:08 Czy potrzebna Wam jest jakaś pomoc? Dajcie znać, zorganizujemy zbiórkę na forum! Odpowiedz Link
klimatyk Re: Pożar przy ul. Świderskiej 24.04.15, 08:14 To zapisz się do ochotniczej straży pożarnej i zostań strażakiem. Jeśli nie jesteś specjalistą w tej dziedzinie nie krytykuj. Rozumiem Twoje rozgoryczenie spowodowane pożarem ale chyba nie da się ugasić pożaru na poddaszu bez zalania wodą niższych kondygnacji. Masz rację co do gapiów. Nie powinno ich tam być. Nie wiem czy by mogli pomóc. Raczej by przeszkadzali. To straż i policja są kompetentne w organizowaniu akcji ratunkowej a reszta ma ich słuchać. Pisz na forum jakiej pomocy potrzebujesz. Odpowiedz Link
xymena Re: Pożar przy ul. Świderskiej 24.04.15, 11:13 www.jozefow.pl/page/14,aktualnosci.html?id=974 Odpowiedz Link
surmia Re: Pożar przy ul. Świderskiej 24.04.15, 11:33 "Pożar wybuchł na balkonie" ??? Na balkonie ??? Gdyby to był sylwester wskazałabym petardy, race itp. głupie wynalazki, których szczątki co roku znajduję w swoim ogrodzie blisko domu. Czasem w rynnach. Między innymi dlatego się boję zostawiać dom w sylwestra. Ze względu na realne ryzyko pożaru. A teraz na balkonie? Grill? Współczuję poszkodowanym i dołączam się do oferty ewentualnej pomocy. Odpowiedz Link
szalej0 Re: Pożar przy ul. Świderskiej 24.04.15, 12:13 surmia napisała: > "Pożar wybuchł na balkonie" > > ??? Na balkonie ??? na mieście usłyszałam dziś rano, że zapalił się torf, ktory ktoś miał na balkonie, puknęłam się w głowę, jak to możliwe??!, ale może jednak tak, no albo to plotka jesli mozna w jakikowiek sposob pomoc to też dołączę chetnie Odpowiedz Link
jozefow512 Re: Pożar przy ul. Świderskiej 24.04.15, 17:19 Mógł być nawóz (?) www.straz.gov.pl/page/file.php?id=33748 Torf potrafi się zapalić, jednak nie wiem, czy kwietniowe Słońce jest wystarczające? Odpowiedz Link
szalej0 Re: Pożar przy ul. Świderskiej 24.04.15, 17:51 najpierw puknęłam się w głowę (po informacji o możliwości samozapłonu torfu lub jakiejś innej substancji, podawanej na mieście), potem znalazłam też tę stronę, do której dajesz link, że to się może zdarzyć uff, współczuję, strasznie przykre, komu by to mogło przyjść do głowy, że to możliwe?! na pewno straż to wyjaśni, choć zdjęcie, które ktoś zamieścił w tym wątku wskazuje, że pewnie był to balkon w mieszkaniu na sprzedaż przepraszam osoby dotknięte tą sprawą, ze to roztrząsam, ale chodzi, być może, o jakieś ostrzeżenie, żeby pewnych rzeczy nie robić jozefow512 napisał: > Mógł być nawóz (?) > www.straz.gov.pl/page/file.php?id=33748 > > Torf potrafi się zapalić, jednak nie wiem, czy kwietniowe Słońce jest wystarcza > jące? Odpowiedz Link
gosinska00 Re: Pożar przy ul. Świderskiej 24.04.15, 14:35 Na balkonie w pustym mieszkaniu przeznaczonym na sprzedaż? Odpowiedz Link
ggbdf4455 Re: Pożar przy ul. Świderskiej 24.04.15, 23:08 Tam nie było żadnego grilla, wtedy byliśmy na balkonie i nic nie widzieliśmy !!! Odpowiedz Link
ona.wawa30 Re: Pożar przy ul. Świderskiej 25.04.15, 10:43 Potwierdzam na balkonie nie było grilla nic nie widziałam to pewnie niedopałek Odpowiedz Link
magdalena_janczewska33 Re: Pożar przy ul. Świderskiej 28.04.15, 15:21 UWAGA! Potrzebna pilna pomoc Małżeństwo z 12-letnim dzieckiem poszkodowane w pożarze w Józefowie przy ul. Świderskiej, który wydarzył się 23 kwietnia 2015 roku, pilnie poszukuje mieszkania do wynajęcia na czas remontu (około 3 miesiące). Osoby mające możliwość pomocy - prosimy o kontakt z Miejskim Ośrodkiem Pomocy Społecznej w Józefowie Tel. 22 789 53 93, 22 789 64 34 Odpowiedz Link
zjozefow Re: Pożar przy ul. Świderskiej 07.05.15, 19:03 O pani niedorzecznik! Sorry za offtop ale nadal czekamy na wyjaśnienia apropos zdjetego przedstawienia. Odpowiedz Link