Dodaj do ulubionych

By, By Sikora

12.08.15, 22:10
Zakończyła karierę w niesławie. Tyle w temacie.
Obserwuj wątek
    • jozefow512 Re: Bye, Bye Sikora 13.08.15, 08:18
      demarkiz0 napisał(a):

> Zakończyła karierę w niesławie. Tyle w temacie.

1. Raczej "bye bye" smile
      2. A o co chodzi? Wtajemniczeni wiedzą, a niewtajemniczeni dowiedzieliby się, gdybyś napisał lub dał linka.
      • demarkiz0 Re: Bye, Bye Sikora 13.08.15, 16:30
        jozefow512 napisał:

> 1. Raczej "bye bye" smile
        > 2. A o co chodzi? Wtajemniczeni wiedzą, a niewtajemniczeni dowiedzieliby się, g
        > dybyś napisał lub dał linka.

ad 1. Fakt,pojechałem skrótem mając za przykład sławne "pszepana, pszepana"
        ad2. Wczoraj ok. godziny siedemnastej Rada Nadzorcza odwołała Sikorę z funkcji Prezesa PCZ.
        Dziś, Mazek oficjalnie poinformował o tym fakcie pracowników szpitala, podając jako oficjalny powód zwolnienia prowadzenie przez nią działalności gospodarczej, rozpoczętej już po powołaniu na Prezesa PCZ.
        Jeśli taka jest prawda, to zarówno Rada jak i właściciel (Powiat) dopiero będą mieli problem.
    • surmia Re: By, By Sikora 13.08.15, 09:18
      Uprzejmie proszę o jakieś szersze wiadomości. Linki do źródeł mile widziane.
      • karolek.only Re: By, By Sikora 13.08.15, 11:26
        I tak zdążyła obsadzić etaty swoimi znajomymi a przy zwolnieniu odprawa. Może o to chodziło a długi i szpital to co za różnica ile ich będzie.
        • 0bywatelx Ale o co chodzi? 13.08.15, 12:53
          Na stronie szpitala nie ma żadnej informacji, w lokalnych mediach cisza. Może ktoś, coś?
    • feelek Re: By, By Sikora 13.08.15, 17:06
      a moze cos wiecej "...w temacie..."
      ps.:
      p. Sikora juz kilka razy zakonczyla kariere:
      1. jako Radna J. (2002)
      2. jako Burmistrz J. jw
      3. jako Posel RP (200?)
      4. jako Posel UE (20??)
      5. jako Starosta Otwocka (20??)
      6. jako Prezes szpitala powiatowego ( 2015)
      czy nie piekne cv dzialacza publicznego?

Ostatnie pyt.: dzialacz publiczny: ( inne okresl.: panstwowiec, b. lubiane przez dzialaczy PiS):. to ktos, kto wyciaga z jakiejs kasy publicznej (panstwowej, samorzadowej, fundacji) jak najw. forsy by (not bye) pensja, praca dla "krewnych i znajomych krolika", niezaleznie od kondycji obrabianego, sorry obslugiwanego, obiektu,
      czy to nieprawdziwa definicja?
      • demarkiz0 Re: By, By Sikora 13.08.15, 19:18
        feelek napisał:
        >
        > Ostatnie pyt.: dzialacz publiczny: ( inne okresl.: panstwowiec, b. lubiane prze
        > z dzialaczy PiS):. to ktos, kto wyciaga z jakiejs kasy publicznej (panstwowej,
        > samorzadowej, fundacji) jak najw. forsy by (not bye) pensja, praca dla "krewnyc
        > h i znajomych krolika", niezaleznie od kondycji obrabianego, sorry obslugiwaneg
        > o, obiektu,
        > czy to nieprawdziwa definicja?

Masz dużą wiedzę i b.duże wyczucie tematu. Wpis jest niezwykle trafny. Tak po prawdzie znajomych króliczka zatrudniła Sikora 29 sztuk, za kasę o której możemy jedynie pomarzyć. Symptomatyczne jest to, że dziś w "Tygodniku Regionalnym" ukazał się pean wywiad z Sikorą i Ozdarskim (zrezygnował z pracy po odwołaniu Sikory), dzień po spektakularnym upadku tej bezmyślnej karierowiczki. Mogę podsumować - chwała Włodarzom Powiatu i Radzie Nadzorczej.
        • feelek Re: By, By Sikora 13.08.15, 19:39
          nieprecyzyjnie sie wyrazilem mimo wszystko
          znam kilku dz.p., ktorzy nijak nie podlegaja tej definicji
          jednak slowa panstwowiec od jakiegos czasu nie znosze.
          : odkad jeden pan polityk tak sie nazwal a potem sie okazalo, ze wyszedl z polityki kilka razy bogatszy niz tam wszedl.
          To w koncu nic zlego - ze kto sie wzbogaci.
          Ale na organizmie niezbyt bogatego naszego panstwa?
          Jamais!
          Panstwowcy, taka ich mac!
          • demarkiz0 Re: By, By Sikora 13.08.15, 20:18
            Kapuje, jednak przypadek, który omawiamy czyli AES jest jakby odwrotnością tego o czym piszesz. Ona jest radną sejmiku i wystarczy namierzyć jej jawne oświadczenie majątkowe, wszystko staje się jasne.
            • 0bywatelx dyrektor medyczny 13.08.15, 21:47
              Ja tylko byłem pod wrażeniem Pana dyrektora d/s medycznych, który w wywiadzie uspakajał swoich pacjentów, że praca w Otwocku nie przeszkodzi mu w pracy w przychodniach /liczba mnoga w Nowym Dworze/, bo to tylko 56 km od Otwocka. Do tego jest radnym powiatowym i otworzył przewód doktorski, mieszka w Modlinie. Może tylko to, że facet ma 31 lat, pozwala że jest w stanie przeżyć taki nawał pracy!
              • demarkiz0 Re: dyrektor medyczny 14.08.15, 07:57
                Taki nawał obowiązków chyba doprowadził do tego, że Pan dyrektor już w środę zrezygnował z pracy w PCZ. Było to zresztą do przewidzenia.
    • jozek84 Re: By, By Sikora 14.08.15, 15:04
      No cóż czego się można spodziewać proszę Państwa po osobie, która gdzie się nie pojawiła siała zamęt, spustoszenie i pożogę. W dzielnicy Wawer do dziś pamiętają jej dość krótką karierę na stanowisku zastępcy burmistrza, która sprowadziła się głównie do obrażania kogo się da i ogłaszania, że zrobi wszędzie "czystki", bo sami aferzyści dookoła. Ostatecznie na szczęście dla mieszkańców Wawra szybko zrobiono czystkę ale z nią smile.
      Dla mnie ta Pani kojarzyć się będzie jako kroczący dzielnie w świetle kamer najlepszy kompan (wiadomo do czego) poseł Elżbiety "umiem coś tam, coś tam" Kruk.
      Zastanawia mnie jednak coś zupełnie innego. Czy członkowie rady nadzorczej, którzy ponoć mają do zasiadania tam specjalne uprawnienia (które nie łątwo zdobyć) nie znają elementarnych przepisów prawa publicznego i handlowego. Chyba nie krasnoludki podpisały jej kontrakt, który był niezgodny z prawem. Podobnie nie krasnoludki przez wiele miesięcy udawały, że nie wiedzą, że prowadzenie przez prezes działalności gospodarczej jest niezgodne z prawem. Przecież radni opozycji od dawna o tym mówili i to publicznie na sesji. Pytanie powinno być teraz kiedy bye, bye powiemy Panu Mazkowi i reszcie tych oszołomów.
      • feelek Re: By, By Sikora 14.08.15, 17:07
        "...Bye, bye..."
        czy
        "...Prosze wstac, Sad idzie..."
        ?!
        • demarkiz0 Re: By, By Sikora 14.08.15, 17:57
          feelek napisał:

> czy
          > "...Prosze wstac, Sad idzie..."
          > ?!

Wszystko w swoim czasie.
      • demarkiz0 Re: By, By Sikora 14.08.15, 17:55
        Nic dodać nic ująć.
        • sapl Re: By, By Sikora 14.08.15, 18:42
          No to będzie referendum ws. odwołania rady powiatu otwockiego, czy nie? Jak nie będzie i planowane nie jest do używając cytatu z wieszcza Sienkiewicza ,,Ch.......d......i kamieni kupa" będzie z tego cyrku i z tego powiatu.
          • demarkiz0 Re: By, By Sikora 15.08.15, 11:58
            sapl napisał:

> No to będzie referendum ws. odwołania rady powiatu otwockiego, czy nie?

Rada powiatu to osobny temat, do dymisji powinien podać się Zarząd Powiatu. Rozpierducha totalna w temacie szpitala a Starosta i Vice Starosta na urlopach, nie odpowiadają na maile i telefoniczne połączenia, powiatem i szpitalem rządzi oszołomiony Mazek. Szpital nie ma kasy na wynagrodzenia więc Powiat bulnie kolejny milion. Komisarz już zaciera rączki.
            • sapl Re: By, By Sikora 15.08.15, 15:28
              Czyli jest nadzieja na komisarza w powiecie otwockim? smile
              Czy już wojewoda przygotował/bądź przygotowuje wniosek o komisarza, który za pośrednictwem Ministra Administracji i Cyfryzacji trafi do Prezesa Rady Ministrów i na okres do 2 lat może będzie lepszy zarząd powiatu otwockiego? smile Mam nadzieję.
              • demarkiz0 Re: By, By Sikora 15.08.15, 17:24
                sapl napisał:

> Czyli jest nadzieja na komisarza w powiecie otwockim? smile

Biorąc pod uwagę obecny stan finansów Powiatu Otwockiego oraz totalną indolencje Starosty Pszonki, jest to bardzo realny scenariusz.
                • feelek Re: By, By Sikora 15.08.15, 17:43
                  to myslenie zyczeniowe
                  wishful thinking
                  mnie na razie bulwersuje, ze istniejace wladze sa sobie na urlopach, ignoruja powiat, nie kontaktuja sie... jesli to prawda
                  Jak tu czyms takim zarzadzac: dlug katastrofalnie rosnie, szpital upada a tu sie sobie wyplaca jakies astronomiczne odprawy???
                  mozna tak i nikt tego nie zatrzyma?
                  to jest propanstwowe? prospoleczne?
                  ja wiem, to ww. to naiwne pytania
                  my je tu zadajemy
                  a kto odpowie?
                  • demarkiz0 Re: By, By Sikora 16.08.15, 13:13
                    feelek napisał:

> ja wiem, to ww. to naiwne pytania
                    > my je tu zadajemy
                    > a kto odpowie?

To nie są naiwne pytania. Poczytaj jutro Linie otwocką, przekonasz się, że nie tylko my zadajemy pytania. Dziwne jest jednak to, że od momentu powołania Sikory na Prezesa PCZ (marzec) aż do dnia dzisiejszego, lokalne media piały z zachwytu nad jej nierealnymi obietnicami i pustosłowiem. Co do odpowiedzi na pytania - to ktoś będzie musiał udzielić odpowiedzi, uważam, że władze Powiatu po powrocie z urlopów muszą zająć stanowisko w tej sprawie.
                    • 0bywatelx urlop 16.08.15, 17:47
                      Chyba nie piszecie na poważnie, że starosta i vicestarosta są na urlopie w tym samym czasie. Nie ma takiej opcji. Choćby do podpisywania przelewów potrzebna jest kontrasygnata jednego z nich, to wynika z polityki rachunkowości. Starostwo to dużo instytucja, ktoś musi podejmować decyzje, kierować poczynaniami pracowników.
                      • demarkiz0 Re: urlop 16.08.15, 20:48
                        0bywatelx napisał:

> Chyba nie piszecie na poważnie

Piszemy na poważnie - odsyłam do jutrzejszej Linii.
                        • surmia Re: urlop 17.08.15, 20:32
                          Eeeeeeee... demarkiz, masz udziały w tej Linii, czy co?
                          Kupiłam. Artykulik wątlutki, nic nie wyjaśniający w zasadzie. Same ogólniki, o których już wiem z forum. Cienko.
                          Tak naprawdę jestem ciekawa, czy fakt prowadzenia przez Sikorę działalności to rzeczywiście prawdziwy powód jej "wylecenia", jak opisano w tym wąziutkim artykuliku.
                          • demarkiz0 Re: urlop 17.08.15, 20:54
                            surmia napisała:

> Eeeeeeee... demarkiz, masz udziały w tej Linii, czy co?
                            > Kupiłam. Artykulik wątlutki, nic nie wyjaśniający w zasadzie. Same ogólniki, o
                            > których już wiem z forum. Cienko.
                            > Tak naprawdę jestem ciekawa, czy fakt prowadzenia przez Sikorę działalności to
                            > rzeczywiście prawdziwy powód jej "wylecenia", jak opisano w tym wąziutkim artyk
                            > uliku.

Ohhhhhhh...gdybym miał udziały w Linii, to artykuł w tej formie by nie przeszedł. Powód jednak jest istotny ponieważ ustawa antykorupcyjna wyraźnie określa obowiązki władz spółek handlowych. Ponadto w wypowiedzi Mazka jest bardzo ciekawy wątek : "zawiązała działalność gospodarczą dla obsługi swojej pensji".
                            Jednak to nie artykulik a komentarze są istotne.
                            • feelek Re: urlop 17.08.15, 21:44
                              a co to znaczy po polsku:
                              "...zawiazala dzialalnosc gospodarcza dla obslugi swojej pensji..."?
                              zalozyla fundusz inwestycyjny?
                              sadzac z ilosci pieniedzy wyprowadzanych ze szpitala via pensja (a wl. pensje - pensje krewnych i znajomych krolika) to ta dzialalnosc to bank raczej. Czy moze Skok? Skok "Moja Pensja"?
                              • demarkiz0 Re: urlop 17.08.15, 21:59
                                feelek napisał:

> a co to znaczy po polsku:
                                > "...zawiazala dzialalnosc gospodarcza dla obslugi swojej pensji..."?

Znaczy to tyle, że nie chciała aby jej pobory szły na jej imienne konto bankowe. ZUS opłacała indywidualnie a nie przez spółkę. O czym to może świadczyć możemy się jedynie (ale skutecznie ) domyślać.
                                • feelek Re: urlop 17.08.15, 22:47
                                  ale to tak mozna?
                                  bo mi sie wydaje, ze to przekroczenie prawa.
                                  Moze dlatego wladze powiatu odwolaly pania dzialacz - panstwowiec
                                  Ps. Kto to taki panstwowiec?
                                  To ktos co uwaza siebie za panstwo, wiec i pensje sa dla niego sprawa oczywista.

Slabe ale przynajmniej nie zabiera staruszkom srodkow na leczenie
                                  • demarkiz0 Re: urlop 17.08.15, 23:08
                                    feelek napisał:

> ale to tak mozna?

A kto Pani Prezes zabroni.
                                    Ma swoją Radę Nadzorczą, w której rządzi Mazek, swojego dyrektora finansowego i opiekuna szpitala - wicestarostę Rupniewskiego ?
                                    Jednak wszystko do czasu, w tym miejscu podzielam zdanie radnego Szczegielniaka, Rada Nadzorcza i Rupniewski tolerowali przekroczenia prawa i muszą ponieść odpowiedzialność.
                                    Otwarta pozostaje kwestia kompetencji pani dyrektor finansowej.
                            • surmia Re: urlop 18.08.15, 11:20
                              demarkiz0 napisał(a):
                              Jednak to nie artykulik a komentarze są istotne

Czyje komentarze? Gdzie?
                              • demarkiz0 Re: urlop 18.08.15, 11:55
                                surmia napisała:

> demarkiz0 napisał(a):
                                > Jednak to nie artykulik a komentarze są istotne
                                >
                                > Czyje komentarze? Gdzie?

Poniżej artykułu - Szczegielniak i reszta.
                                • surmia Re: urlop 18.08.15, 12:40
                                  A! Sądziłam, ze chodzi ci o jakieś na stronie www Linii. A tam nic nie mogę znaleźć.
                                  Te pod artykułem faktycznie są ciekawsze niż sam artykuł.
                                  Swoją drogą ciekawe czy o sprawie wie już CBA? Bo to chyba ich działka.
                                  Czy jakieś inne skrótowe literki pod to podchodzą jeszcze?
                                  Czy może pani Anna zwyczajnie przeniesie się ze swoją misyjną działalnością gdzieś indziej?
                                  Co dalej, chciałoby się zapytać.
                                  • demarkiz0 Dzieje się 26.08.15, 21:44
                                    Coraz ciekawsze wieści na temat prezes Sikory. Okazuje się, że zatrudniła jako swoją asystentkę własną sprzątaczkę (obywatelkę sąsiedniego kraju, nie porozumiewającą się w naszym języku).
                                    Pani ta "pracowała" kilka miesięcy jako tzw "lista płac". Jeszcze lepszy numer przeprowadziła ze swoim kolesiem, zatrudnionym oficjalnie w Powiecie Otwockim panem W., gość biorąc niezłą kasę oficjalnie w Powiecie, został zatrudniony przez Sikorę jako jej doradca w szpitalu za ca. piątala miesięcznie. Tak się kaszle.
                                    • jozefow512 Re: Dzieje się 26.08.15, 21:49
                                      demarkiz0 napisał(a):

> Coraz ciekawsze wieści na temat prezes Sikory. Okazuje się, że zatrudniła jako
                                      > swoją asystentkę własną sprzątaczkę

Bo porządek musi być. smile
                                      A jak miałby niby być porządek w szpitalu bez sprzątaczki? Ta Sikora to ma łeb.
                                      • demarkiz0 Re: Dzieje się 26.08.15, 22:12
                                        jozefow512 napisał:

> demarkiz0 napisał(a):

>
                                        > Bo porządek musi być. smile
                                        > A jak miałby niby być porządek w szpitalu bez sprzątaczki? Ta Sikora to ma łeb.

Jednak się nie sprawdziła, skoro ją zwolniła rzutem az taśmę.
                                        • surmia Re: Dzieje się 27.08.15, 09:42
                                          Demarkiz, czy ty aby nie fantazjujesz zbytnio chłopie?
                                          Przecież to niemożliwe, żeby taka wyjadaczka popełniała takie głupie błędy.
                                          Przecież tam musiał być ktoś, kto sprawdzał zatrudnianych ludzi.
                                          To w końcu szpital jest, poważna instytucja.
                                          Nawet upadająca.
                                          A może tym bardziej.
                                          To co piszesz nie mieści mi się w głowie.
                                          A co teraz z Sikorą - beknie, czy powiat przełknął i odsyła ją na inny odcinek?
                                          • feelek Re: Dzieje się 27.08.15, 10:02
                                            tez mam podobne watpliwosci:
                                            p. Sikory z jej akolita Mazkiem- polanalfabeta, nie znosze...
                                            Jest jednak pewna granica nielubienia kogos i krytykowania:
                                            prawda
                                            Jesli, co Demarkiz napsl - prawda - nie zdziwie sie - to do sikoropodobnych pasuje choc trzeba takie rewelacje jak ww.miec sprawdzone
                                            a to pachnie trche rozsiewanie plotek
                                            • demarkiz0 Re: Dzieje się 27.08.15, 19:23
                                              feelek napisał:

> a to pachnie trche rozsiewanie plotek
                                              Plotki to nie są. Informacje pochodzą z bardzo wiarygodnego źródła. Zastanów się, dlaczego tak nagle Rada w osobie Mazka odwołała swoją "dobroczyńcę"

• demarkiz0 Re: Dzieje się 27.08.15, 19:16
                                            surmia napisała:

> Demarkiz, czy ty aby nie fantazjujesz zbytnio chłopie?

Nie fantazjuje. Sikora dokonała kolejnego rozłamu w otwockich strukturach Pis. W PCZ działała jakby mózg jej odparował, licząc jedynie na to, że w powiecie rządzi Pis więc jest nie do ruszenia. Obawiam się, że to nie jest koniec informacji o jej wybrykach. Jest to natomiast dla niej koniec kariery.
                                            • feelek Re: Dzieje się 27.08.15, 21:49
                                              koniec?
                                              Nie rozsmieszaj.
                                              Jesli, to pytania:
                                              1. ktory (koniec). bez wysilku naliczylem ich juz z 5
                                              2. ile ich jeszcze (tych koncow). wszak nowe partie/ koalicje czekaja
                                              • demarkiz0 Re: Dzieje się 27.08.15, 22:05
                                                feelek napisał:

> koniec?

> 2. ile ich jeszcze (tych koncow). wszak nowe partie/ koalicje czekaja

Będąc poza orbitą Pis'u, z takimi problemami w kwestii finansów, może startować jedynie od Kukiza.
                                                • feelek Re: Dzieje się 28.08.15, 11:48
                                                  "...bedac poza orbita PiSu startowac od Kukiza..." ?
                                                  ...sie nie da bo Kukiz jesli jeszcze nie jest orbita PiS,
                                                  to bedzie anyway
                                                  • demarkiz0 Re: Dzieje się 28.08.15, 12:53
                                                    feelek napisał:

> ...sie nie da bo Kukiz jesli jeszcze nie jest orbita PiS,
                                                    > to bedzie anyway

Czyli zostaje jej jeszcze PSL, choć to kiepski wybór.

• feelek Re: Dzieje się 28.08.15, 18:47
                                                    czemu nie:
                                                    sie bylo w PiS ...
                                                    sie bylo w AWS...
                                                    sie bylo w UW ...
                                                    to czemu nie w PSL?
                                                    ale czemu kiepski ?
                                                    To taka ladna partia
                                                    do wszystkiego pasuje -jak zero: samo nic nie znaczy a jak sie polaczy z czymkolwiek to ho, ho
                                                    cos jak nasza bohater
                                                  • sapl Re: Dzieje się 28.08.15, 21:54
                                                    Felek, bardzo fajne porównanie z tym zerem. Cała wypowiedź bardzo trafna.
                        • jozefow512 Artykuł w linii (link) 02.09.15, 07:54
                          Dla tych, którzy nie kupili, a chcą przeczytać pojawił się artykuł na WWW Linii.

Skupili się głównie na działalności gospodarczej. Nikt nie pogrzebał głębiej i nie opisał sytuacji (tego, o czym mowa w niniejszym wątku). Z artykułu wynika, że chodziło o problem formalny, a Sikora i dyrektor byli niepopularni, bo chcieli zrestrukturyzować szpital (m.in. zwolnić ludzi).

Swoją drogą za całą sytuację ze szpitalem główną odpowiedzialność spada na Rupniewskiego, bo to on jako wicestarosta jest odpowiedzialny za szpital.
                          • irol05 Re: Artykuł w linii (link) 02.09.15, 09:44
                            " Do sejmu na pewno nie będę startować ? zdradza była już prezes PCZ . A do senatu? ? O tym poinformuję ? mówi tajemniczo." wow, nie mozemy sie doczekac....
                            • irol05 Re: Artykuł w linii (link) 02.09.15, 14:38
                              ponoc trzeba zebrac 3000 podpisow poparcia startujac na senatora.
                              wczoraj przechodzac ulica obok kilku panow (najwidoczniej zbierajacych
                              podpisy) uslyszalem ze Giertych placi po 15zl ... to by dalo w sumie 45000.
                              choc moze pod kosciolem byloby latwiej - o ile babcie radiomaryjne by nie popedzily.

• demarkiz0 Wiktor Lach 14.09.15, 20:19
      iotwock.info/artykul/prezes-szpitala-anna-sikora-odwolana/24187
      Żenada. Obrońca ucisnionej cnoty.
      • surmia A może Senat? 15.09.15, 09:16
        W dzisiejszej wyborczej jest informacja, że Sikora kandyduje do Senatu, ponieważ "od wielu miesięcy przygląda się służbie zdrowia i widzi mizerię".
        Specjalistka.
        • demarkiz0 Re: A może Senat? 15.09.15, 16:30
          Gdzieś się musi próbować załapać, bo u niej faktycznie mizeria.
    • jozefow512 Re: By, By Sikora 10.02.18, 17:04
      Minęło 2,5 roku. Tymczasem w szpitalu w Otwocku ciągle się buzuje.

W artykule z 2015r było o odwołaniu. Widać, że sprawa ma dalszy ciąg.

linia.com.pl/2018/02/09/dyrektor-zwolniony-dyscyplinarnie/
      Szpital powiatowy przy ul. Batorego zakończył współpracę z dyrektorem ds. medycznych Marcinem Ozdarskim. Został on zwolniony dyscyplinarnie pod zarzutem ciężkiego naruszenia podstawowych obowiązków pracowniczych.

Dyrektor ds.medycznych szpitala w Otwocku i jednocześnie prokurent tej spółki Marcin Ozdarski dostał od Henryki Romanow, która do końca ubiegłego roku pełniła funkcję prezesa Powiatowego Centrum Zdrowia, zgodę na roczny urlop bezpłatny. Plany urlopowe będą chyba musiały ulec zmianie, bo pełniący w styczniu obowiązki prezesa przewodniczący rady nadzorczej PCZ Andrzej Mazek zdecydował o zwolnieniu dyrektora. Aby możliwe było rozwiązanie stosunku pracy z radnym (Ozdarski zasiada w Radzie Powiatu Nowodworskiego), musiała zostać podjęta uchwała, która na to przyzwala. Stało się to we wtorek, 30 stycznia na sesji rady powiatu w Nowym Dworze Mazowieckim.
      /..../
      Po podjęciu przez Radę Powiatu Nowodworskiego uchwały Marcin Ozdarski został zwolniony dyscyplinarnie bez wypowiedzenia. Na łamach wspomnianego „Tygodnika Nowodworskiego” oświadczył, że wstąpi na drogę prawną. Zarzuty nazwał pomówieniami i insynuacjami. Podczas sesji nowodworskiej rady (30 stycznia) mówił także o upolitycznieniu sprawy i haniebnych oszczerstwach. W oficjalnym piśmie nazwał też zarzuty skrajnie ohydnymi pomówieniami.
      /.../
      Problemy kadrowe szpitala wciąż rosną. Oprócz dyrektora Ozdarskiego na urlop 2 stycznia udała się także druga prokurent – kierownik działu rozliczeń Anna Gromko, nie przekazując nikomu kodów do komputerów. Z różnych przyczyn w pracy na przełomie roku nie pojawili się: specjalista do spraw pozyskiwania funduszy zewnętrznych Anna Sikora, pielęgniarka naczelna oraz sekretarka prezesa.
      • kug777 Re: By, By Sikora 22.02.18, 20:26
        Na stronie Urzędu jest takowe ogłoszenie:Lokalna Grupa Działania Natura i Kultura....granty...itd.
        Otóż wiceprezeską tego Stowarzyszenia jest nasza bohaterka, która "żadnej pracy się nie boi".
        Ale słuchajcie, słuchajcie - członkiem tego stowarzyszenia jest Stanisław Kruszewski! Hmm.....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka