Dodaj do ulubionych

POJAWIŁ SIĘ NOWY NUMER ""JnŚ"

30.06.06, 09:26
Niestety nic się nie zmieniło.Treść W DOTYCHCZASOWYM STYLU,kadzenie
Burmistrzowi itp.Ukazał się także artykuł o tym jakie koszty ponoszą rodzice
umieszczając dziecko w zerówce.Prosiłbym o sprawdzenie wiadomości przed
opublikowaniem w prasie bo jak wiadomo zerówki w przedszkolach nie istnieją
od roku a z końcem roku szkolnego przestaje funkcjonować budynek przedszkola
przy Wyszyńskiego 4.Oczywiście dzięki uporowi Burmistrza.
Obserwuj wątek
    • p0lek Re: POJAWIŁ SIĘ NOWY NUMER ""JnŚ" 19.07.06, 18:02
      numer lipcowy dziś był koło 17 w Marcpolu na Polnej

w środku, budżet, poczta, wodociągi, becikowe, przedszkola.
      • do73 Re: POJAWIŁ SIĘ NOWY NUMER ""JnŚ" 19.07.06, 18:24
        p0lek napisał:

> w środku, budżet, poczta, wodociągi, becikowe, przedszkola.

i jeszcze coś... smile
        • 111majka Re: POJAWIŁ SIĘ NOWY NUMER ""JnŚ" 19.07.06, 18:35
          do73 napisała:
          > i jeszcze coś... smile

A co? Bo nie wiem, czy warto się zrywać i lecieć....
          • do73 Re: POJAWIŁ SIĘ NOWY NUMER ""JnŚ" 19.07.06, 18:54
            "powietrzne" forumowe dziewczynysmile)
            • 111majka Re: POJAWIŁ SIĘ NOWY NUMER ""JnŚ" 19.07.06, 18:56
              Tak myślałamsmile
              To lecę!!!!
              • doomi Re: POJAWIŁ SIĘ NOWY NUMER ""JnŚ" 19.07.06, 20:06
                Mam gazetę w ręku od pięciu minut. I na gorąco:

Zdjęcie z obchodów Bożego Ciała na okładce samorządówki to według mnie
                przegięcie.
                Masa błędów typu literówki, nierówne światła, błędy stylistyczne "Rodzice
                dzieci, które w pierwszej rekrutacji nie dostały się do przedszkoli mogły
                składać odwołania" - a nie przeglądałam gazety dokładniej, to tylko tak na
                pierwszy rzut oka...

W tekście o aerobiku jakieś dziwne dywagacje o czirliderkach, które de facto
                swoje treningi rozpoczęły dużo wcześniej niż my aerobik.
                Takie same nieścisłości w tekście na strone 7, gdzie zabrakło informacji
                chociażby o występie Józefinek i w/w czirliderek, o których zresztą wspomniał
                na końcu w przemówieniu p. Burmistrz.

Krzyżówka z tego co pamiętam miała być tematycznie związana z miastem, z
                regionem. W obecnej formie jest moim zdaniem zbędna. Chociaż sory, tu chyba
                chodzi głównie o reklamodawcę.

Okładka nadal nie zachwyca, z tego co wiem mieli szansę wykorzystać jeden z
                naszych projektów, ale nie znam szczegółów uzgodnień więc się nie mądrzę.
                Tak więc była kiepska, a jest przeciętna.

Jak rozumiem tytuł "Po raz pierwszy zwiększyli budżet" na tle modlącego się
                księdza ma sugerować, że ktoś nam to wymodlił ;DDD
                Poprzednie kolegium też sadziło takie kwiatki, jak widzę w tej kwestii nic się
                nie zmieniło sad

Reasumując, gazeta była amatorska, teraz jest mocno przeciętna. Te słowa tyczą
                się wyglądu gazety, składu, korekty, doboru zdjęć. Za teksty wezmę się za
                chwilkę (za czytanie oczywiście).
                • 111majka Re: POJAWIŁ SIĘ NOWY NUMER ""JnŚ" 19.07.06, 21:40
                  Doomi, wlaściwie napisalaś wszystko co mi się też rzuciło w oczy na początek.
                  Bardzo długo dopatrywałam się związku ołtarza z napisem na nim o budżecie. Ja nie wpadłam na to, że
                  mogli wymodlić...
                  • p0lek Re: POJAWIŁ SIĘ NOWY NUMER ""JnŚ" 20.07.06, 07:28
                    jeśli chodzi o teksty, to przeczytałem na razie pierwszy, o budżecie, i uderzyło mnie to że, po
                    informacji że głosowanie nad budżetem było jawne, to podano z imienia i nazwiska tylko osoby które
                    głosowały przeciw, czyli co, piętnujemy?

A zaciekawiła mnie ta akcja z wymianą działek między TBS na Polnej/Piaskowej. Muszę sobie wizję
                    lokalną zrobić ktore to działki.
                    • zorientowany1 Re: POJAWIŁ SIĘ NOWY NUMER ""JnŚ" 20.07.06, 08:33
                      A wszystko to za nasze pieniądze!!!
                      • monia420 Re: POJAWIŁ SIĘ NOWY NUMER ""JnŚ" 20.07.06, 08:55
                        jak było, tak i jest, co tu kryć. Ktoś coś mówił o farbowanych lisachsmile
                        • rupert3 Re: POJAWIŁ SIĘ NOWY NUMER "JnŚ" 22.09.06, 09:25
                          Chciał bym odgrzać pewien zapomniany temacik. Bardzo ważny wobec zbliżającyhch
                          się wyborów.
                          Na Komisji prowadzonej przez przewodniczącego Rady Miasta w najbliższy czwartek
                          (28.09.2006 r) o godz 17:00 tematem będzie ocena pisma samorządowego "Józefów
                          nad Świdrem". Z tego co mi wiadomo mają być obecni redaktorzy. Mam nadzieję że
                          nie zabraknie odwagi członkom Kolegium Redakcyjunego by stawić się w komplecie
                          i poddać swoją działalność rzeczowej ocenie. Założę się że mają "boja" bo z
                          doświadczenia wiem że taka ocena nie należy do przyjemności. Ale mogę się
                          mylić, przecież mają poparcie Burmistrza.
                          Zapraszam wszystkich forumowiczów którym leży na sercu dobro gazety by
                          zaszczycili nas swoją obecnością i na forum Rady Miasta podzielili się swoimi
                          uwagami dotyczącymi naszego pisma samorządowego. Podejrzewam że burmistrz zadba
                          o frekfencje entuzjastów obecnego pisma, ale ja uważam że dla prawidłowej oceny
                          potrzebni są również malkontenci.
                          Zapraszam jednych i drugich i ..............do zobaczenia.
                          • truski1 Re: POJAWIŁ SIĘ NOWY NUMER "JnŚ" 22.09.06, 09:52
                            Bardzo dziękuję za informację. Zapewne się stawię
    • glenkora1 Re: POJAWIŁ SIĘ NOWY NUMER ""JnŚ" 22.09.06, 10:21
      jak to: zerówki w przedszkolach nie istnieją od roku"??? smile)))) !!???

smile))))))))))))))))))
      • truski1 Re: POJAWIŁ SIĘ NOWY NUMER ""JnŚ" 22.09.06, 10:42
        Od jakiegoś czasu oddziały „O” są prowadzone przez szkoły- oczywiście w naszym
        mieście. Weszło prawo mówiące o tym, ze jest obowiązek by wszystkie dzieci
        sześcioletnie odbywały edukacje. Oczywiście nasz wydział oświaty zinterpretował
        to tak jakby był to obowiązek szkolny i zajęcia te muszą odbywać się w szkole.
        A w rzeczywistości jest tak, ze owszem jest obowiązek, ale czy oddziały te
        funkcjonują w szkołach czy przedszkolach nie ma znaczenia. To zależy tylko od
        organu prowadzącego czyli w naszym przypadku UM. Z jednej strony to dobrze, bo
        miejsc w naszych przedszkolach jest mało i dzięki temu więcej młodszych dzieci
        może do nich uczęszczać. Np.: w Kołbieli, oddziały „O” są w przedszkolach.
        • rupert3 Re: POJAWIŁ SIĘ NOWY NUMER ""JnŚ" 22.09.06, 12:43
          Decyzja o przeniesieniu zerówek do szkół podstawowych była rozpaczliwą próbą
          ratowania dramatycznej sytuacji lokalowej przedszkoli. I udało się, niestety
          tylko na krótko. Burmistrz zlekceważył zagrożenie i nie poszedł za ciosem.
          Wydawało mu się że doraźne rozwiązanie wystarczy i problem braku miejsc zniknie
          bezpowrotnie. Ale to było do przewidzenia przy takim rozwoju budownictwa
          wielorodzinnego w naszym mieście. W związku z tym mamy sytuację jaką mamy,
          przepełnione przedszkola no i część dzieciaków w przedszkolu w Świdrze.

Nie rozumiem tylko z kąd problem zerówek w odgrzanym temacie gazety.
          • truski1 Re: POJAWIŁ SIĘ NOWY NUMER ""JnŚ" 22.09.06, 13:10
            > Nie rozumiem tylko z kąd problem zerówek w odgrzanym temacie gazety

Wydaje mi sie, ze pytanie wynikło z przeczytanej informacj podanej przez
            założyciela tego wątku
          • truski1 Re: POJAWIŁ SIĘ NOWY NUMER ""JnŚ" 22.09.06, 13:49
            Wydawało mu się że doraźne rozwiązanie wystarczy i problem braku miejsc zniknie
            >
            > bezpowrotnie. Ale to było do przewidzenia przy takim rozwoju budownictwa
            > wielorodzinnego w naszym mieście. W związku z tym mamy sytuację jaką mamy,
            > przepełnione przedszkola no i część dzieciaków w przedszkolu w Świdrze.

Zapomniałeś dodać, że przy okazji "doraźnych" zmian, został zamknięty budynek,
            w którym mogło znaleść miejsce 50 dzieciaczków.
            • rupert3 Re: POJAWIŁ SIĘ NOWY NUMER ""JnŚ" 22.09.06, 21:20
              To niestety ma związek z planowaną sprzedażą działki pod inwestycje. Pozostał
              natomiast jeszcze problem z eksmisją OSP Józefów. O ile mi wiadomo na razie
              walka trwa.
              • do73 Re: POJAWIŁ SIĘ NOWY NUMER ""JnŚ" 05.03.07, 10:04
                rupert3 napisał:

> To niestety ma związek z planowaną sprzedażą działki pod inwestycje.

No i jak z tą planowaną sprzedażą działki??
                Nic nie zostało sprzedane. Powstał Dom Nauki i Sztuki, który potrzebny na pewno
                jest, ale potrzebne są też miejsca w przedszkolu, a tych nadal brak!
    • morkub Re: POJAWIŁ SIĘ NOWY NUMER ""JnŚ" 05.10.06, 17:27
      Dziś w sklepie dojrzałam nowy numer. Tylko nie wiem, czy ja jestem taka gapa, że dziś go dopiero zauważyłam, czy też ten numer "wrześniowy" jest cokolwiek po czasie?
      • doomi Re: POJAWIŁ SIĘ NOWY NUMER ""JnŚ" 07.10.06, 20:00
        Numer wrześniowy jest żenujący...

Kiedyś też uważałam, że nieważne jaka, ale ważne że jest. Zmieniłam zdanie. I
        tak jak powiedziałam kiedyś rupertowi. Na tę pod "nowymi rządami" będę patrzyła
        równie krytycznie jak wcześniej. Tak właściwie niewiele się zmieniło sad
        • mefistto Re: POJAWIŁ SIĘ NOWY NUMER ""JnŚ" 08.10.06, 11:59
          Bo gazeta jest nadal nie jest tworzona dla mieszkańców, tylko dla "władz
          samorządowych".
          Od strony technicznej (DTP i druk) jest lepiej niż było kiedyś ale obecny poziom
          można określić najwyżej jako "prawie dostateczny".
    • lamelka007 Re: POJAWIŁ SIĘ NOWY NUMER ""JnŚ" 09.10.06, 09:36
      widziałm, wzięłam i ... nieprzecztałam jeszcze bo jakoś mi sie nie chce...
      • jozefow_sadowa Re: POJAWIŁ SIĘ NOWY NUMER ""JnŚ" 09.10.06, 10:20
        a ja przeczytałem
        nie powiem, ziało nudą, ale ..
        1. dowiedziałem się że ścieżki, chodniki i inne podobne budowali u nas
        więźniowie z aresztu śledczego, myślę że to dobry pomysł,
        2. czytałem o polemice, jaką "Józefów na Świdrem" prowadzi na swoich łamach
        z "Józefowem Obywatelskim", szczerze powiem że nie znam pana Krzysztofa
        Bakalarskiego i nie potrafię się odnieść do tego, może wy rzucicie światło na
        ten problem ...
        pzdr
        • marius68 Re: POJAWIŁ SIĘ NOWY NUMER ""JnŚ" 06.11.06, 16:51
          Pojawił się kolejny numer JnS nr 06 (162) październik.
          A w nim m.in. podsumowanie mijającej kadencji widziane oczami Burmistrza i Radnych.
          "Samorządowcy podsumowują mijającą kadencję"
          Oraz
          - 55-lecie Józefovi
          - wizja rozbudowy MOK-u
          - nowy komendant policji - Pani Agata Kozieł
          Mariusz
          • doomi Re: POJAWIŁ SIĘ NOWY NUMER ""JnŚ" 06.11.06, 16:59
            Aż dziw, że jeszcze gdzieś znalazłeś gazetkę.
            Ja miałam już tydzień temu smile

Nic ciekawego niestety. Słodzenie i tyle.
            No i znowu ta okładka: podsumowanie kadencji i cudna wizualizacja MOK-u...
            Jak można w numerze podsumowującym dany okres wsadzać na okładkę coś co może
            będzie w przyszłości, a może jednak nie.
            • marius68 Re: POJAWIŁ SIĘ NOWY NUMER ""JnŚ" 06.11.06, 17:01
              W sklepie na ul Bema jest jeszcze kilka sztuk.
              Fakt jest już listopad.
              Ale mogliście dać znać wcześniej że już się ukazał.
              Mariusz
              • surmia Re: POJAWIŁ SIĘ NOWY NUMER ""JnŚ" 06.11.06, 17:15
                ...numer rzeczywiście nudny jak przysłowiowe flaki...
            • michalin.pl Re: POJAWIŁ SIĘ NOWY NUMER ""JnŚ" 06.11.06, 19:56
              doomi napisała:

> Aż dziw, że jeszcze gdzieś znalazłeś gazetkę.
              > Ja miałam już tydzień temu smile
              >
              > Nic ciekawego niestety. Słodzenie i tyle.
              > No i znowu ta okładka: podsumowanie kadencji i cudna wizualizacja MOK-u...
              > Jak można w numerze podsumowującym dany okres wsadzać na okładkę coś co może
              > będzie w przyszłości, a może jednak nie.
              Propaganda sukcesu. Jak to gazetce samorzadowej...
              --
              michalin.pl
              • marius68 Re: POJAWIŁ SIĘ NOWY NUMER ""JnŚ" 09.11.06, 13:53
                Pojawił się kolejny 7 (163) listopadowy numer JnS.
                Mariusz
    • analityk5 Re: NOWY NUMER ""JnŚ" - szkoda kasy na takie cos 09.11.06, 23:47
      zorientowany1 napisał:

> Niestety nic się nie zmieniło.Treść W DOTYCHCZASOWYM STYLU

Czytalem w necie. Szkoda naszej kasy na takie cos.
      A5
      • doomi Re: NOWY NUMER ""JnŚ" - szkoda kasy na takie cos 09.11.06, 23:59
        Tia... i jak zwykle byki:
        na stronie trzeciej lista kandydatów do Rady Miasta,
        na stronie piątej także lista kandydatów do Rady Miasta, zamiast do Rady Powiatu
        no taki drobny błąd wink
        • analityk5 Re: NOWY NUMER ""JnŚ" - szkoda kasy na takie cos 10.11.06, 09:17
          doomi napisała:

> Tia... i jak zwykle byki:
          > na stronie trzeciej lista kandydatów do Rady Miasta,
          > na stronie piątej także lista kandydatów do Rady Miasta, zamiast do Rady
          Powiat
          > u
          > no taki drobny błąd wink

Czy nikt w Jozefowei nie umie robic gazety
          czy to taka przypadlosc urzedowego biuletynu?
          A5
          • doomi Re: NOWY NUMER ""JnŚ" - szkoda kasy na takie cos 10.11.06, 19:09
            Myślę, że jest osoba, która potrafiłaby to zrobić dobrze. To Mirek Grodzki,
            kandydat z mojego okręgu. Oczywiście nie znam planów Mirka i nie mam pojęcia
            czy jest w ogóle zainteresowany jotenesiem wink - oczywiście mówię o sytuacji gdy
            wygra i dostanie się do rady.
            Znam troszeczkę Mirka od tej strony, wiem jaki potrafi być zaangażowny i przede
            wszystkim obejrzałam parę numerów gazetki harcerskiej "Przeciek" którą wydawał.
            Jeśli gazetą JnŚ zajmie się wreszcie jakaś profesjonalna grupa osób (i nie
            będzie ani jednej osoby z obecnego składu) to podtrzymuję moje dawne obietnice,
            że jestem w stanie pomóc. ZA DARMO! oczywiście.
            Wstyd, że walczyłam o zmianę kolegium redakcyjnego a efekty mizerne. Nadal
            literówki, błędy merytoryczne, stylistyczne itd. Jedynie szata lepsza. Ale to
            za mało, zdecydowanie za mało.
            I nie rozumiem co się dzieje, jest nowy redaktor naczelny, obecny skład
            kolegium miał takie światłe pomysły na rozwój gazety i co się stało?
            Czy ta nieszczęsna krzyżówka nie powinna dotyczyć józefowa? Ile można by było
            się dowiedzieć różnych ciekawostek przy okazji...

Ech, szkoda gadać sad
            • feelek Re: NOWY NUMER ""JnŚ" - szkoda kasy na takie cos 10.11.06, 23:52
              taa...
              a według Ruperta miała to być przedwyborcza laurka władzy na kredowym
              papierze...
              ---------------------
              "jak tam było tak tam było...
              zawsze jakoś tam było...
              jeszcze nigdy tak nie było żeby jakoś nie było..."
              J. Haszek: Przygody dobrego wojaka Szwejka
              • marius68 Re: NOWY NUMER ""JnŚ" 11.12.06, 15:21
                Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie.
                Czy jest już numer grudniowy?
                Mariusz
                • doomi Re: NOWY NUMER ""JnŚ" 11.12.06, 15:25
                  Nie widziałam, nie słyszałam...
                  sądzę, że trochę poczekamy, w końcu w kolegium redakcyjnym byli radni, których
                  w tej chwili w RM nie ma. Pewnie znowu trzeba będzie zacząć od wyboru nowego
                  kolegium itd.
    • 111majka NOWY NUMER ""JnŚ" lutowy 21.02.07, 16:05
      Jest już w sieci
      www.jozefow.pl/WWW/RM/JNS/jns.html
      • rupert3 Re: NOWY NUMER ""JnŚ" lutowy 05.03.07, 09:50
        06.03.2007 (wtorek) o godz. 17:00 w siedzibie Rady Miasta odbędzie się wspólne
        posiedzenie Rady na którym ocenie poddane zostanie nasze pismo
        samorządowe "Józefów nad Świdrem". Wszystkich chętnych mieszkańców Józefowa
        bardzo serdecznie zapraszam do wzięcia udziału w dyskusji. Jak znam życie to
        nawet jeżeli nie będzie "gorąco" to z pewnością może być conajmniej "ciepło".
        Rupertsmile
        • doomi Re: NOWY NUMER ""JnŚ" lutowy 05.03.07, 09:56
          Rupert!
          Proponuję wydrukować ten wątek i dołączyć do materiałów przygotowanych na
          wtorkowe posiedzenie wink
          • rupert3 Re: NOWY NUMER ""JnŚ" lutowy 05.03.07, 10:35
            Właśnie wydrukowałem co ciekawsze opinie. Myślę że mogą się przydać w czasie
            debaty.
            • jozefovicz Re: NOWY NUMER ""JnŚ" lutowy 05.03.07, 11:02
              A gdzie mozna kupic gazete o ktorej piszecie? Czy sa tam tez ogloszenia?
              • 111majka Re: NOWY NUMER ""JnŚ" lutowy 05.03.07, 11:54
                Można ją dostać. Na tej stronie
                www.jozefow.pl/WWW/RM/JNS/jns.html
                na dole są "punkty kolportażu". trochę nieaktualne, ale już coś wiadomo.
                Ogloszeń nie ma, to jest pismo samorządowe raczej informacyjne. Ale może bedą...
                • doomi Re: NOWY NUMER ""JnŚ" lutowy 06.03.07, 14:49
                  Michalin, czy przewidujesz dzisiaj video-relację?
                  Strasznie bym chciała zobaczyć co się dzisiaj będzie działo, a obawiam się, że
                  mogę się nie wyrobić na 17-tą.
                  • michalin.pl Re: NOWY NUMER ""JnŚ" lutowy 06.03.07, 16:34
                    doomi napisała:

> Michalin, czy przewidujesz dzisiaj video-relację?
                    > Strasznie bym chciała zobaczyć co się dzisiaj będzie działo, a obawiam się,
                    że
                    > mogę się nie wyrobić na 17-tą.

PrzeVIDEOuję.
                    --
                    michalin.pl
                    • doomi Re: NOWY NUMER ""JnŚ" lutowy 08.03.07, 10:19
                      I zero wieści sad
                      zimno było, ciepło, czy gorąco?
                      • rupert3 Re: NOWY NUMER ""JnŚ" lutowy 12.03.07, 08:31
                        Liczyłem na transkisję. Obecna była przecież telewizja Michalin.
                        • michalin.pl Było gorąco. Momentami bardzo gorąco. 13.03.07, 10:05
                          rupert3 napisał:

> Liczyłem na transkisję. Obecna była przecież telewizja Michalin.

Było gorąco. Momentami bardzo gorąco.
                          Czasami mało merytorycznie. Momentami bardzo mało.

Pierwszych kilka fragmentów video jest tu:
                          youtube.com/watch?v=rDpbN-rsRfg
                          youtube.com/watch?v=kVdxtbk81HU
                          youtube.com/watch?v=xjHNf9Qr4vU
                          youtube.com/watch?v=rkNdWxlS87k
                          youtube.com/watch?v=fcTjDNkIHPc
                          Cierpliwych zapraszam wieczorem na www.video.michalin.pl

Poza dodatkowymi fragmentami dodam jakis komentarz.
                          O gazecie o jej ocenie przez Radnych.
                          --
                          michalin.pl
                          • doomi Re: Było gorąco. Momentami bardzo gorąco. 16.03.07, 13:07
                            Michalin, gdzie zapowiadana reszta nagrań?
                            Pasjonujących przepychanek już wysłuchałam, teraz mam ochotę usłyszeć jakiś
                            merytoryczny kawałek wink

A tak w ogóle to wielkie dzięki za to co robisz big_grin

p.s. dlaczego radny Siekierzyński tak niezrozumiale bełkocze i mówi tyłem do
                            kamery (i mikrofonu), czyżby wystraszył się, że mogę jego błyskotliwe
                            wypowiedzi ponownie przytoczyć w formie pisanej?
                            Nieźle mu to wychodzi, w chwili obecnej zrozumieć go nie sposób...
                            • 111majka Re: Było gorąco. Momentami bardzo gorąco. 16.03.07, 13:30
                              Na stronie UM też są zapisy z czwartkowej sesji
                              www.jozefow.pl/WWW/RM/SRM/5K/srm.html
                              • doomi Re: Było gorąco. Momentami bardzo gorąco. 16.03.07, 13:35
                                Tak, ale z tej lutowej. Natomiast JnŚ był omawiany 6 marca.
                                • doomi Re: Było gorąco. Momentami bardzo gorąco. 21.03.07, 01:14
                                  Dorwałam się do ostatniego numeru "Tygodnika regionalnego". Red. Przyborowski
                                  chyba nie przepada za radnym Mazkiem wink 80% relacji z posiedzenia nt "jnś"
                                  dotyczy właśnie w/w radnego.

A teraz idę już spać!
                                  Dobranoc smile
                                  • michalin.pl Re: Było gorąco. Momentami bardzo gorąco. 21.03.07, 08:50
                                    doomi napisała:

> Dorwałam się do ostatniego numeru "Tygodnika regionalnego". Red. Przyborowski
                                    > chyba nie przepada za radnym Mazkiem wink 80% relacji z posiedzenia nt "jnś"
                                    > dotyczy właśnie w/w radnego.

A mozesz zeskanowac i gdzies wrzucic?
                                    Bylem na sesji, to chetnie zweryfikuje rzetelnosc tekstu.
                                    --
                                    michalin.pl
                            • michalin.pl Radny Siekierzynski 21.03.07, 09:02
                              doomi napisała:

> Michalin, gdzie zapowiadana reszta nagrań?
                              > Pasjonujących przepychanek już wysłuchałam, teraz mam ochotę usłyszeć jakiś
                              > merytoryczny kawałek wink
                              >
                              > A tak w ogóle to wielkie dzięki za to co robisz big_grin
                              >
                              > p.s. dlaczego radny Siekierzyński tak niezrozumiale bełkocze i mówi tyłem do
                              > kamery (i mikrofonu), czyżby wystraszył się, że mogę jego błyskotliwe
                              > wypowiedzi ponownie przytoczyć w formie pisanej?

To nie jest wina p. Siekierzynskiego, tylko ustawiania sali.
                              Nie jest dostosowana do obecnosci kamery.
                              Radny Siekierzynski siedzi na skraju stolu i mowi glownie
                              do reszty Radnych i Przewodniczacego.
                              Widownia (a wiec i kamera) jest po drugiej stronie sali.
                              Zatem chciac nie chcac musi mowic troche tylem do kamery.

Czasem dyskretnie sprawdza czy kamera jest w niego
                              nakierowana jak np. obiera telefon... smile

Ja osobiscie bym nie nazwal tego, co mowi belkotem.
                              Pod wieloma jego wypowiedziami sie podpisuje.
                              Na ostatniej sesji zalatwial tez konkretna
                              rzecz, ktora zlecili mu mieszkancy: youtube.com/watch?v=yQhCaUVtJQQ

Tak na marginesie obecnosc na sesjach poza pewnymi
                              niedogodnosciami daje tez obiektywna wiedze o tym,
                              co radni na sesji mowia i probuja zalatwic. Wiele
                              obiegowych opinii sie nie potwierdza.

--
                              michalin.pl
                              • doomi Re: Radny Siekierzynski 21.03.07, 11:11
                                Pisząc "bełkocze" miałam na myśli niezrozumiałą dla mnie mowę.
                                Może to faktycznie wina miejsca gdzie siedzi, ale kiedyś nie miałam problemu
                                żeby go zrozumieć, a siedział w tym samym miejscu.

Wiem, że radni to po prostu zwykli ludzie, ale niektórzy mają tak kwiecisty
                                styl wypowiedzi, że nie sposób czasami nie skomentować. I często nie wynika to
                                z niechęci do danego radnego, czy odwrotnie - sympatii. Po prostu jest tak
                                śmiesznie, albo tragicznie że nie sposób się nie uśmiechnąć, albo i zatrwożyć.

W każdym razie ja mając niewiele do powiedzenia, albo mając w zanadrzu jedynie
                                parę okrzyków wolałabym robić li tylko dobre wrażenie i się nie odzywać na
                                sesjach rady wink

Majka, u mnie Twój link nie działa.
                                • 111majka "Bezowocna dyskusja" artykuł w TR 21.03.07, 11:27
                                  img292.imageshack.us/img292/46/jnstu0.jpg
                                  Raczej kiepski jakościowo...
                                  • michalin.pl Nierzetelny, stronniczy, nie oddaje klimatu 21.03.07, 13:35
                                    111majka napisała:

> img292.imageshack.us/img292/46/jnstu0.jpg
                                    > Raczej kiepski jakościowo...

Tekst tez kiepski.
                                    Nierzetelny, stronniczy, nie oddaje klimatu
                                    i nieprawdziwy we wnioskach.
                                    No i pominiety zostal caly obszerny fragment,
                                    w ktorym naczelny dostal bure ze wszystkich stron.

Radnemu Mazkowi zostalo sie za caly PiS.
                                    Problemy proceduralne, ktore podnosili na poczatku
                                    radni PiS (nie tylko wymieniony Radny) moze nie byly
                                    merytoryczne, ale wazne byly.
                                    Efektem tego jest wniosek na ostatniej sesji o zmiane
                                    Statutu Jozefowa. Czyli cos dala ta poczatkowa dyskusja.

W czasie dyskucji cytowane bylo nasze forum.
                                    Zreszta na kazdej sesji jest cytowane.
                                    --
                                    michalin.pl
                            • michalin.pl Re: Było gorąco. Momentami bardzo gorąco. 21.03.07, 09:03
                              doomi napisała:

> Michalin, gdzie zapowiadana reszta nagrań?
                              No przeciez jest.
                              --
                              michalin.pl
                              • wielebny123 Re: Było gorąco. Momentami bardzo gorąco. 21.03.07, 18:45
                                Mój "kolega" Mazek to niezły rozrabiaka. Dużo słyszałem co wyrabia na sesjach,
                                ale rzeczywistość jest lepsza niż plotki. Niedługo będzie sławniejszy niż sam
                                burmistrz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka