Dodaj do ulubionych

Blokada Józefowa. Wkrótce?

16.11.06, 11:12
czasami jeżdżę rano do W-wy ulica patriotow. mam wrazenie ze korek jaki sie
tworzyl do tej pory w okolicy ulicy przewodowej rozciagnal sie juz i na
falenice. a i od ronda w michalinie to juz czesto jest lipa. bedzie gorzej
czy lepiej ?
Obserwuj wątek
    • zuzazuzazuza Re: Blokada Józefowa. Wkrótce? 16.11.06, 13:09
      Po prostu przestan jezdzic Patriotow, ja juz nawet nie probuje. Polecam dwie
      mozliwosci: ulice: 3-maja, tawulkowa i w lewo do Walu albo prosto do Mrowczej i
      Lucerny wtedy da sie dojechac prosto na Goclawek. nawet ok osmej rano dowoze
      dziecko do miasta w ciagu 20 minut..
      oczywiscie to zalezy od stopnia terenowosci Twojego samochodu i od
      blotnistosci, poniewaz niektore odcinki sa dosc blotniste..
      • marius68 Re: Blokada Józefowa. Wkrótce? 16.11.06, 13:18
        Po długiej przerwie dziś pojechałem tym skrótem, koszmar więcej niż 20 km/h nie dało się uzyskać.
        Doły takie, że można urwać zawieszenie przy próbie szybszej jazdy.
        Co innego na wiosnę jak wyrównają.
        Mariusz
        • truski1 Re: Blokada Józefowa. Wkrótce? 16.11.06, 13:47
          A ja jadę drugą strona torów. Przejezdzam przez przejazd w Radości. Na rondku
          jadę prosto, potem skecam w prawo. jadę ulica gdzie wszystkie poprzeczne są
          równoległe. Potem skręcam w lewo. Dojeżdzam do głównej- skręcam w prawo- a ona
          już doprowadza mnie do wału. Potem tylko skret w prawo, drugi w prawo na most,
          potem znowu w prawo i jestem w pracy. Bez korków. No czasmi malutkie.
          • marius68 Re: Blokada Józefowa. Wkrótce? 16.11.06, 13:58
            truski1 napisała:
            > jadę ulica gdzie wszystkie poprzeczne są
            > równoległe.
            Chyba równorzędne, to ul. Mrówcza.
            Widzę że jeździmy tą samą drogą. Tyle że między Bronowską a Mostem Siekierkowskim trzeba swoje
            odstać. A mogło być tak pięknie, miało być po 3 pasy w każdą stronę.
            Mariusz
            • truski1 Re: Blokada Józefowa. Wkrótce? 16.11.06, 14:08
              oczywiście że równorzędne. Ale gapa ze mnie. A mrówcza, może i Mrówcza... A co
              do stania, to zależy o której godzinie się jedzie.
              No to Ci kiedyś pomacham jak sie spotkamy na drodze
              • p0lek Re: Blokada Józefowa. Wkrótce? 16.11.06, 16:04
                Z Mrówczej najlepiej się ewakuować do Traktu przez Borki, czyli trochę wcześniej
                niż jej nierówny koniec wychodzi w ulicę nie pamiętam jaką, tą z ronda w
                Międzylesiu. Trzeba skręcić przed takim białym murem w ulicę Juhasów. Wylatujemy
                trochę przed kościołem. Można też zrobić inaczej, to jest pojechać tą drogą od
                ronda i objechać korek ten na Trakcie przed skrętem w Bronowską, skręcając
                wcześniej w prawo i jadąc osiedlem którym wylatuje się tuż przed skrętem w lewo
                w Bronowską. Mi by bardziej pasowało by wpaść na Trakt tuż za tym skrętem, ale
                nie da. Ja czasem jeżdżę przez Kadetów a czesem skręcam w prawo i płytami na
                nowo wybudowane rondo pod trasą siekierkowską za którym jest już Bora.
                Komorowskiego. Ta ulica jest oznaczona dla zmyły jako ślepa i raz na jakiś czas
                mieszkańcy robią protest i blokują smile
                Taułkowa jest fajna ale zbyt duże dziury niestety się tam porobiły. Tak samo
                dojazd do Wału od tyłu przez ogródki działkowe, skręcając najpierw w prawo tam
                gdzie przewodowa traci pierwszeństwo jak się jedzie z Miedzeszyna.
                Ogólnie dojazd do Warszawy to kicha totalna i coraz bardziej kusząco wygląda
                kolej, jak w końcu zrobią tunel i czas przejazdu skróci się z 45 do jakiś 40
                minut. Żeby tylko pociągi jeździły co 10 minut.
                • marius68 Re: Blokada Józefowa. Wkrótce? 16.11.06, 16:16
                  A wystarczyłoby tylko inaczej zaprojektować skrzyżowanie Wału z Traktem Lubelskim
                  oraz Wał Miedześzyński zrealizować wg. pierwotnych planów czyli od Bronowskiej jako trzypasmowy
                  i o korkach można by było zapomnieć.

Mariusz
                  • feelek Re: Blokada Józefowa. Wkrótce? 16.11.06, 17:37
                    debest trasa jest (moim zdaniem):
                    1. Sikorskiego - Patriotów (strona wsch.) do Miedzeszyna
                    2. lewo - przez tory - prawo - lewo, myk w strnę Wału,
                    3. po ok. 0.5 km, na wysokości tablicy BLACHARSTWO (ważne!!!!!!!!1) - myk w
                    prawo, w las
                    4. jechać (to ul. Mrówcza/ przedłużenie jakieś), nie zważać, że 200 m to droga
                    gruntowa, znowu po 1 km urzędnicy p. Kaczyńskiego zapomnieli wykupić 50 m i są
                    wertepy, bo poza tym to jest b. OK asfalcik ze ścieżkami rower., mało kto to zna
                    5. po 2-3 km skręca się w lewo w Juhasów (nie przestawiać liter złośliwcy) -
                    trudno namierzyć najlepiej z planem,
                    6. po ok. 1.5 km -2 dojeżdża się asfalcikiem cały czas do Traktu Lubelskiego
                    7. Traktem do przedł. Lucerny tu myk w lewo ( coś chyba Kadetów/ Wąbrzeska)
                    8. dalej wielu zna - standard to Kadetów /Wąbrz do wału Miedzeszyńskiego.
                    PS. znam jeszcze ze 12 rozwiązań ale podałem moim zdaniem najlepsze, no prawie -
                    czas dojazdu z Michalina do Mostu Siekierowego ok. 15 minut.
                    polecam!
                    • youri Re: Blokada Józefowa. Wkrótce? 16.11.06, 23:34
                      Dużo zależy o której sie jedzie. jak wyjadę przed 7 to jest szansa że korki
                      troszkę mniejsze. ale wystarczy wyjechac od 7 w górę i juz sie robi masakra.
                      zauważyłemże nawet 10 minut gra role. a traska podana przez feelka nie jest aż
                      tak doskonała. kupę kręcenia. jadąc w ten sposób mam wrażenie jakbym sie kręcił
                      w kółko. juz czasami wolę jechać Przewodową, potem myk w prawo po wertepkach
                      obok tych nowo stawianych domków i tuż przed rondem wbijamy sie na Wał. mam
                      wrażenie że te wszelkie 'skróty' to niby sie jedzie troszkę płynniej ale sporo
                      drogi sie naklada. a już kuriozum to jak trafisz na czerwone światło wjeżdżajac
                      na Trasę Siekierkowska od strony Stoczniowców i tego rondka. raz tam stałem
                      chyba z 5 minut
                      • feelek Re: Blokada Józefowa. Wkrótce? 16.11.06, 23:49
                        mój debest wariant to nie kręcenie, zawracanie
                        nieeeee
                        spójrz na mapę, bo nie wiem czy tylko przeczytałeś czy znasz z autopsji
                        asfalcik (w znacznej większości) i parę zakrętów pod kątem prostym
                        no i czas 15 minut, bez gwarancji ale prawie zawsze się tak udaje
        • zuzazuzazuza jednak tawulkowa.. 17.11.06, 08:48
          Jako zdesperowana matka dowozaca dziecko na 8;30 do Centrum obstaje przy
          Tawulkowej. istotnie sa straszne wertepy, ale da sie przejechac nawet 40km/h,
          nie mam terenowki a jezdze tam codziennie..
          Jak dla mnie ta trasa ma jedna zalete: jest prosta i ma tylko jeden trudny
          wyjazd wlasnie z Tawulkowej na Przewodowa. Doswiadczalnie stwierdzilam ze
          wyruszajac o tej samej porze z ul. Celulozy w dwa samochody 1. do Walu i do
          Mostu Swietokrzyskiego 2. pokretna trasa przez Mrowcza, Lucerny i potem taka
          uliczka po plytach do Bora Komorowskiego i przez Goclawa, Saska do Walu na
          wysokosci Mostu Poniatowskiego dojechalismy do szkoly dzieci dokladnie
          rownoczesnie...
          Dla mnie trasa przez Mrowcza, Lucerny, Goclaw ma zbyt duzo trudnych skrzyzowan
          jak na poranne niedospanie...
          A wczoraj na Tawulkowej widzialysmy sowe, a dzisiaj byly piekne mgly i
          rewelacyjne pomaranczowe slonce.. Tylko nie mowcie ze to nie jest istotne, nie
          sama praca czlowiek zyje..
          Pozdrawiam serdecznie, pewnie mijamy sie co rano na tych wszystkich skrotach,
          mykach, rondach i wertepach. Wpuszczajmy sie wiec do ruchu, bo rano wszyscy
          pedzimy do szkoly, pracy, na uczelnie..
          Milego dnia, jutro weekend, wiecie jak cudownie dojezdza sie do miasta w
          niedziele na 8:30?
          • feelek Re: jednak tawulkowa.. 17.11.06, 09:51
            3xZuza:
            jak nie masz terenóki i mykasz codziennie (ja jednak incydentalnie)
            to sobie sprawdzaj co 1/2 roku zawieszenie
            - po rajdach Wąbrzeska Trophy'2004,5 wywaliło mi amortyzatory (1000 zł)
            ale to są koszty
            i i tak lepiej niż miał jeden zdesperowany -
            mało się raz ze swoim Patrolem w kałuży nie utopił a koledzy z pracy pytali go
            czy przepływa Wisłę w bród, radzili mu kupić amfibię z demobilu
            ---------------------------------------------
            ale teraz to jest co innego ,
            poprawiłooooooooooooo się, poprawiło!!!!!!!!!11
            ----------------------------------------------
            "....Prezydenta Marcinkiewiczowe ci to wszak gospodarstwo, rzekł Maćko z
            Bogdańca nie bez dumy...."
            • zuzazuzazuza Dzieki 17.11.06, 12:59
              dzieki za troske, sprawdze, sprawdze...
              Daleko mi do predkosci rajdowych, ale polubilam te trase, zobaczymy co bedzie
              zima.
              czasem zaluje ze nie mam nie tylko terenowki ale nawet "pakietu na bezdroza" a
              byl do dokupienia tylko moj M sie w czolo popukal po co mi to, a teraz by sie
              przydalo.
              komentarz poranny mojej corki:
              "O, ktos jedzie za nami! gdyby nam cos odpadlo to pomoze nam sie pozbierac"
              Zatem jak widzisz zachowujemy trzezwe podejscie do sprawy...
              • marius68 Re: Dzieki 17.11.06, 13:12
                Ja jeździłęm przedłużeniem 3 maja w zeszłym roku przez parę miesięcy, całę szczęście że autko było na
                gwaracji - wymiana układu kierowniczego, dziwili się tylko w serwisie jak to możliwe że tak szybko.
                Od tego czasu jeżdżę tamtędy sporadycznie.
                Moja trasa to w Michalinie na drugą stronę torów, przy serku wracam, na rondzie prosto, w prawo w
                Mrówczą, potem w lewo w Juhasów, w prawo w Trakt Lubelski i tu uwaga od razu w lewo, asfaltowa droga
                prosto prowadzi mnie do Wału Miedzeszyńskiego.
                Mariusz
                • marius68 Re: Dzieki 17.11.06, 13:15
                  Felek, ul. Kadetów w późniejszych godzinach się korkuje, jeżdąc po betonowych płytach do Bora
                  Komorowskiego trzeba by auto myć codziennie, zresztą mieszkańcy zaczeli się tam burzyć i nie wiadomo
                  czy nie trafi się na barykadę.
                  serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,3740722.html
                  Mariusz
                  • chiste Samochodziarze, ale macie problem 17.11.06, 13:31
                    To niezła gimnastyka jest, zeby znaleźć dobra drogę. to ja juz wolę
                    tradycyjnie, tak:

"Ja to proszę pana, mam bardzo dobre połączenie. Wstaję rano za piętnaście
                    trzecia. Latem to już widno. Za piętnaście trzecia jestem ogolony, bo golę się
                    wieczorem. Śniadanie jadam na kolację. Tylko wstaję i wychodzę. No ubierasz się
                    pan. W płaszcz jak pada. Opłaca mi się rozbierać po śniadaniu? Do PKS mam pięć
                    kilometry. O czwartej za piętnaście jest PKS. I zdąża pan? Nie, ale i tak mam
                    dobrze, bo jest przepełniony i się nie zatrzymuje. Przystanek idę do mleczarni.
                    To jest godzinka. Potem szybko wiozą mnie do Szymanowa. Mleko, wiesz pan, ma
                    najszybszy transport, inaczej się zsiada. W Szymanowie wysiadam, znoszę bańki i
                    łapię EKD. Na Ochocie w elektryczny do Stadionu a potem to już mam z górki, bo
                    tak...w 119, przesiadka w 13, przesiadka w 345 i jestem w domu, to znaczy w
                    robocie. I jest za piętnaście siódma! To jeszcze mam kwadrans. To sobie obiad
                    jem w bufecie, to po fajrancie już nie muszę zostawać, żeby jeść tylko prosto
                    do domu. I góra 22.50 jestem z powrotem. Golę się. Jem śniadanie i idę spać."

_______
                    Ospo czorna!
                    Idź do Dorna!
                    • marius68 Re: Samochodziarze, ale macie problem 17.11.06, 13:48
                      Jak ktoś nie słyszał do do odsłuchania tutaj

www.dlamiasta.pl/droga-do-pracy.mp3

Mariusz
                      • surmia Re: Samochodziarze, ale macie problem 17.11.06, 14:01
                        a ja tam w ogóle nie muszę jeździć rano do Warszawy. A co!

A tak na marginesie, to może skończą się te korki, jak zrobią wreszcie to rondo
                        przy Marsa? Tylko Bogdan-car musi skapitulować...
                  • feelek Re: Dzieki 17.11.06, 14:40
                    dziś rano sie jechało
                    a Twój wariant to becnie niestety korek na wale przed mostem ?????
                    bo nie wiem ale tak tu zeznawali
                    ze wzgl . na budowę Ronda Marsa pono tak jest
                    F.
                    ---------------
                    " -Haszku kiedy mi oddasz koronę?
                    - Ja bardzo proszę aby do naszego zgromadzenia nie mieszać spraw monarchii"
                    ( z protokółu I zjazdu Partii Umiarkowanego Postępu w Granicach Prawa, Praga
                    1911 (?))
    • m975 Re: Blokada Józefowa. Wkrótce? 17.11.06, 16:19
      Dojazd do Otwocka też nie jest już łatwy. Szczególnie w godzinach szczytu korek
      jest już przy rondzie przed mostem. Kołataja cała zapchana

marzyłby się dodatkowy most np po drugiej stronie torów obok kolejowego
    • kiniasriniapierdzinia Re: Blokada Józefowa. Wkrótce? 17.11.06, 18:56
      dzieki za propozycje nowych tras !
      a sama odpowiedz? bedzie lepiej? chyba nie...
      • feelek Re: Blokada Józefowa. Wkrótce? 18.11.06, 05:05
        lepiej już było
        tak mówi spec od komunikacji wawskiej, prof. Suchorzewski (??)
        F.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka