Dodaj do ulubionych

Poszukuję solidnego ASO w okolicy. Polecicie jakiś

08.04.08, 23:06
Obserwuj wątek
    • pepe_01 Re: Poszukuję solidnego ASO w okolicy. Polecicie 09.04.08, 09:02
      aso czego?
      • hallski Re: Poszukuję solidnego ASO w okolicy. Polecicie 09.04.08, 09:44
        może chodzi mu o 'aso z rękawo'? wink
    • drnorbk Re: Poszukuję solidnego ASO w okolicy. Polecicie 14.04.08, 12:42
      Witam. Z tresci zapytania nie wynika czy chodzi o jakies konkretne ASO i czy o ASO czy po prostu o dobry warsztat sanmochodowy wink Korzysatm od kilku lat z Auto-Kowalczyk ul. Pilsudskiego rog/ Rozkosznej i jestm abrdzo zadowolony z jakosci ich uslug i cen za nie.

Auto-Kowalczyk Stacja Kontroli Pojazdów Serwis i Części

Piłsudskiego 54
      05-420 Józefów
      województwo: mazowieckie
      powiat: otwocki
      gmina: Józefów
      tel.: 022 789 32 02

fax: 022 769 27 44
      • shelmahh Re: Poszukuję solidnego ASO w okolicy. Polecicie 14.04.08, 13:20
        z cen? toż to najdroższy warsztat w jakim udało mi się być :\ jakość i owszem!
        pierwsza klasa ale ceny mają zaporowe oczywiście w moim odczuciu smile
        • jackie_brown Re: Poszukuję solidnego ASO w okolicy. Polecicie 14.04.08, 23:35
          Nie zgadzam się. Wcale nie mają zaporowych cen. Przedtem jeździłam
          do Warszawskich ASO i tam są zaporowe. Kowalczyk moim zdaniem jest
          po taniości - biorąc pod uwagę jakość usług. smile
          • jsb1685 Re: Poszukuję solidnego ASO w okolicy. Polecicie 15.04.08, 00:41
            Ja znam dobre aso malucha na górkach, jak wychodzi za drogo to
            gratis spuszczają kaszla do Wisły.
          • shelmahh Re: Poszukuję solidnego ASO w okolicy. Polecicie 15.04.08, 09:56
            ASO to generalnie najdroższa opcja z możliwych..przykład:

padł mi przełącznik długich świateł, który jest zamontowany przy
            kierownicy..sprawdziłem ceny..koszt wajchy z kostką wynosi raptem 25-50 zł w
            zależności o miejsca zakupu..wystarczy odkręcić 3 śrubki, wypiąć zatrzask, wyjąć
            wajchę, włożyć nową i poskręcać wszystko na nowo..robota na 10 min..miałem małą
            akcję z silnikiem i poza aso nikt nie chciał się za to zabrać..oddałem samochód
            i dzwonią do mnie, że znaleźli uszkodzony przełącznik świateł..wymieniać? no
            pewnie, że tak..odbieram samochód i widzę na fakturze cenę 250 zł za wymianę
            tego przełącznika!!! padłem trupem! pytam się co tak drogo a oni na to, że
            trzeba było odpiąć czujnik poduszek i że trochę zachodu z tym było..ja wiem, że
            to nieprawda bo czujnika nie trzeba było odpinać bo rozebrałem wcześniej
            przełącznik bo myślałem, że może jakaś blaszka się wygięła i sam dam radę to
            poprawić..

druga sprawa:

spalił mi się rezystor topikowy odpowiedzialny za nawiew wewnętrzny..sprawdziłem
            co i jak..koszt rezystora 1,5-2 zł - dostępny w każdym sklepie z
            elektroniką..wystarczy rozkręcić schowek pasażera, wyjąć kostkę, wylutować
            rezystor, włożyć nowy i po sprawie..czas wymiany do godziny!

dzwonię do aso..koszt wymiany około 90-150 zł

aso to ostateczność..warto najpierw samemu sprawdzić co i jak by mieć pojęcie co
            będą robić w trakcie naprawy i jeśli nie trzeba jechać do aso to warto
            skorzystać z zaprzyjaźnionych warsztatów..inspekcję komputera często można
            zrobić samemu..wystarczy sprawdzić jak to robić domowym sposobem by namierzyć
            błąd, który podaje komputer..dzięki temu wiemy wcześniej co się dzieje..zawsze w
            warsztacie magicznym zdaniem jest podpinanie komputera co kosztuje około 100
            zł..a ja im mówię, że komputer podaje taki i taki błąd - nie trzeba nic
            podłączać ;] nie są szczęśliwi ale nie mają wyjścia..

tak czy siak jakości usług kowalczykom nie można zarzucić..są solidni i tutaj
            nie mam żadnych wątpliwości :]
            • jackie_brown Re: Poszukuję solidnego ASO w okolicy. Polecicie 18.04.08, 23:34
              eeee... tak sie zastanawiam, dlaczego po prostu nie naprawiłeś tego
              sam - wygląda na to, że masz lepszą wiedzę niż specjaliści tongue_out
              • shelmahh Re: Poszukuję solidnego ASO w okolicy. Polecicie 19.04.08, 13:34
                naprawdę tak sądzisz? wink jest taka strona jak autokacik.pl i tam mozesz znalezc
                odpowiedz na prawie kazde pytanie apropos swojego samochodu :]

korzystam z niej regularnie by wiedzieć z czym idę do warsztatu..

a na marginesie musiałem jechać ostatnio do aso nivette bo nigdzie indziej nie
                było części, która mi padła i za głupią wymianę, która trwała 20 min zapłaciłem
                dodatkowo 100 zł :\

sama byś umiła to wymienić sad lipa na maxa
          • pepe_01 Re: Poszukuję solidnego ASO w okolicy. Polecicie 15.04.08, 15:22

> Nie zgadzam się. Wcale nie mają zaporowych cen. Przedtem jeździłam
            > do Warszawskich ASO i tam są zaporowe.

a dlaczego porównujesz ceny zwykłego warsztatu do cen ASO??
    • juki4 o, ja też się przyłączam 15.04.08, 08:25
      poszukuję po prostu solidnego warsztatu mechanicznego - w józku lub
      otwocku
      rozgladam sie tez za sprawdzonym serwisem/montażem
      alarmów/zabezpieczeń.
      Shelmah, doradź coś smile
      • shelmahh Re: o, ja też się przyłączam 15.04.08, 10:11
        heh alarm robił mi znajomy znajomka

z indywidualnym podejściem wink

mechanikę robię na fieldorfa 32a w wawie..cenowo nie jest super ale nie narzekam
        specjalnie smile
        • marius68 Re: o, ja też się przyłączam 15.04.08, 10:32
          naprawy
          u P. Andrzeja na ul. Piotra Skargi 20
          tel. 22 789 22 67 - polecam

ALARM MOBILTRONIK
          Mucha Robert
          K. Wyszyńskiego 52 (wjazd od Wawerskiej)
          tel. 227102828
          mobile +48502070273

To są moje typy
          Mariusz
          • drnorbk Re: o, ja też się przyłączam 16.04.08, 10:19
            Piotra Skargi nie znam, ale potwierdzam drugi adres - ALARM MOBILTRONIK to naprawde solidna firma smile
            • juki4 Re: o, ja też się przyłączam 17.04.08, 08:49
              dzięki wszystkim za info,
              pzdr
              juki4
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka