hallski Re: Poszukuję solidnego ASO w okolicy. Polecicie 09.04.08, 09:44 może chodzi mu o 'aso z rękawo'? Odpowiedz Link
drnorbk Re: Poszukuję solidnego ASO w okolicy. Polecicie 14.04.08, 12:42 Witam. Z tresci zapytania nie wynika czy chodzi o jakies konkretne ASO i czy o ASO czy po prostu o dobry warsztat sanmochodowy Korzysatm od kilku lat z Auto-Kowalczyk ul. Pilsudskiego rog/ Rozkosznej i jestm abrdzo zadowolony z jakosci ich uslug i cen za nie. Auto-Kowalczyk Stacja Kontroli Pojazdów Serwis i Części Piłsudskiego 54 05-420 Józefów województwo: mazowieckie powiat: otwocki gmina: Józefów tel.: 022 789 32 02 fax: 022 769 27 44 Odpowiedz Link
shelmahh Re: Poszukuję solidnego ASO w okolicy. Polecicie 14.04.08, 13:20 z cen? toż to najdroższy warsztat w jakim udało mi się być :\ jakość i owszem! pierwsza klasa ale ceny mają zaporowe oczywiście w moim odczuciu Odpowiedz Link
jackie_brown Re: Poszukuję solidnego ASO w okolicy. Polecicie 14.04.08, 23:35 Nie zgadzam się. Wcale nie mają zaporowych cen. Przedtem jeździłam do Warszawskich ASO i tam są zaporowe. Kowalczyk moim zdaniem jest po taniości - biorąc pod uwagę jakość usług. Odpowiedz Link
jsb1685 Re: Poszukuję solidnego ASO w okolicy. Polecicie 15.04.08, 00:41 Ja znam dobre aso malucha na górkach, jak wychodzi za drogo to gratis spuszczają kaszla do Wisły. Odpowiedz Link
shelmahh Re: Poszukuję solidnego ASO w okolicy. Polecicie 15.04.08, 09:56 ASO to generalnie najdroższa opcja z możliwych..przykład: padł mi przełącznik długich świateł, który jest zamontowany przy kierownicy..sprawdziłem ceny..koszt wajchy z kostką wynosi raptem 25-50 zł w zależności o miejsca zakupu..wystarczy odkręcić 3 śrubki, wypiąć zatrzask, wyjąć wajchę, włożyć nową i poskręcać wszystko na nowo..robota na 10 min..miałem małą akcję z silnikiem i poza aso nikt nie chciał się za to zabrać..oddałem samochód i dzwonią do mnie, że znaleźli uszkodzony przełącznik świateł..wymieniać? no pewnie, że tak..odbieram samochód i widzę na fakturze cenę 250 zł za wymianę tego przełącznika!!! padłem trupem! pytam się co tak drogo a oni na to, że trzeba było odpiąć czujnik poduszek i że trochę zachodu z tym było..ja wiem, że to nieprawda bo czujnika nie trzeba było odpinać bo rozebrałem wcześniej przełącznik bo myślałem, że może jakaś blaszka się wygięła i sam dam radę to poprawić.. druga sprawa: spalił mi się rezystor topikowy odpowiedzialny za nawiew wewnętrzny..sprawdziłem co i jak..koszt rezystora 1,5-2 zł - dostępny w każdym sklepie z elektroniką..wystarczy rozkręcić schowek pasażera, wyjąć kostkę, wylutować rezystor, włożyć nowy i po sprawie..czas wymiany do godziny! dzwonię do aso..koszt wymiany około 90-150 zł aso to ostateczność..warto najpierw samemu sprawdzić co i jak by mieć pojęcie co będą robić w trakcie naprawy i jeśli nie trzeba jechać do aso to warto skorzystać z zaprzyjaźnionych warsztatów..inspekcję komputera często można zrobić samemu..wystarczy sprawdzić jak to robić domowym sposobem by namierzyć błąd, który podaje komputer..dzięki temu wiemy wcześniej co się dzieje..zawsze w warsztacie magicznym zdaniem jest podpinanie komputera co kosztuje około 100 zł..a ja im mówię, że komputer podaje taki i taki błąd - nie trzeba nic podłączać ;] nie są szczęśliwi ale nie mają wyjścia.. tak czy siak jakości usług kowalczykom nie można zarzucić..są solidni i tutaj nie mam żadnych wątpliwości :] Odpowiedz Link
jackie_brown Re: Poszukuję solidnego ASO w okolicy. Polecicie 18.04.08, 23:34 eeee... tak sie zastanawiam, dlaczego po prostu nie naprawiłeś tego sam - wygląda na to, że masz lepszą wiedzę niż specjaliści Odpowiedz Link
shelmahh Re: Poszukuję solidnego ASO w okolicy. Polecicie 19.04.08, 13:34 naprawdę tak sądzisz? jest taka strona jak autokacik.pl i tam mozesz znalezc odpowiedz na prawie kazde pytanie apropos swojego samochodu :] korzystam z niej regularnie by wiedzieć z czym idę do warsztatu.. a na marginesie musiałem jechać ostatnio do aso nivette bo nigdzie indziej nie było części, która mi padła i za głupią wymianę, która trwała 20 min zapłaciłem dodatkowo 100 zł :\ sama byś umiła to wymienić lipa na maxa Odpowiedz Link
pepe_01 Re: Poszukuję solidnego ASO w okolicy. Polecicie 15.04.08, 15:22 > Nie zgadzam się. Wcale nie mają zaporowych cen. Przedtem jeździłam > do Warszawskich ASO i tam są zaporowe. a dlaczego porównujesz ceny zwykłego warsztatu do cen ASO?? Odpowiedz Link
juki4 o, ja też się przyłączam 15.04.08, 08:25 poszukuję po prostu solidnego warsztatu mechanicznego - w józku lub otwocku rozgladam sie tez za sprawdzonym serwisem/montażem alarmów/zabezpieczeń. Shelmah, doradź coś Odpowiedz Link
shelmahh Re: o, ja też się przyłączam 15.04.08, 10:11 heh alarm robił mi znajomy znajomka z indywidualnym podejściem mechanikę robię na fieldorfa 32a w wawie..cenowo nie jest super ale nie narzekam specjalnie Odpowiedz Link
marius68 Re: o, ja też się przyłączam 15.04.08, 10:32 naprawy u P. Andrzeja na ul. Piotra Skargi 20 tel. 22 789 22 67 - polecam ALARM MOBILTRONIK Mucha Robert K. Wyszyńskiego 52 (wjazd od Wawerskiej) tel. 227102828 mobile +48502070273 To są moje typy Mariusz Odpowiedz Link
drnorbk Re: o, ja też się przyłączam 16.04.08, 10:19 Piotra Skargi nie znam, ale potwierdzam drugi adres - ALARM MOBILTRONIK to naprawde solidna firma Odpowiedz Link
juki4 Re: o, ja też się przyłączam 17.04.08, 08:49 dzięki wszystkim za info, pzdr juki4 Odpowiedz Link