Dodaj do ulubionych

Cisza nocna: silniki wyją, motocykliści szaleją

14.09.09, 10:42
Do tego jeszcze dochodzą pozaginane tablice rejestracyjne. Już nawet
właściciele skuterów uskuteczniają ten proceder...
Obserwuj wątek
    • Gość: MadCow Cisza nocna: silniki wyją, motocykliści szaleją IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.09, 10:48
      Ciekawe kiedy ktoś wpadnie na pomysł organizowania co tydzień legalnych
      wyścigów z zabezpieczeniem policji i pomocą medyczną?
      Na pewno nie wszyscy, ale chociaż część tych ludzi skorzystałaby z takiej opcji.
      I koszty mniejsze i na ulicach bezpieczniej...
      • Gość: pantulipan Re: Cisza nocna: silniki wyją, motocykliści szale IP: *.icpnet.pl 14.09.09, 10:59
        > Ciekawe kiedy ktoś wpadnie na pomysł organizowania co tydzień legalnych
        > wyścigów z zabezpieczeniem policji i pomocą medyczną?
        > Na pewno nie wszyscy, ale chociaż część tych ludzi skorzystałaby z takiej opcji
        > .
        > I koszty mniejsze i na ulicach bezpieczniej...

Gdzie? Jak? Za czyją kasę?
        Niech sobie sami to zorganizują. Czy zlot fanów karawaningu jest organizowany
        przez policję i służby medyczne? Sami to robią. Ch... mnie obchodzi, że nie
        potrafią się zebrać do kupy.

pTp
        • Gość: gośc Re: Cisza nocna: silniki wyją, motocykliści szale IP: *.adsl.inetia.pl 14.09.09, 12:05
          dokładnie!!! ja od trzech lat mandatu nie dostałem, a jeżdzę duzo. tylko jak ja chcęsię pościgać to się umawiamy ....a to na torze pod bratysławą , a to na brno, a najczęściej jedziemy aż do austrii!!! ale tam mamy tor zróżnicowany ,generalnie jest betonowy , ale i z mokrym odcinkeim , z kostką i innymi atrakcjami. gorąco polecam! ze śląska to tylko 4 godziny ....potem można powalczyć , wieczorem wspaniała michalowska w blavie , piwo , etc .....nocleg i niedzielny powrót. problem jest tylko jak próbujemy się umówić z kolesiami którzy warcom i bucom na osiedlowych dróżkach - zawsze , zle to zawsze wymiękają!!! :)
          • Gość: Zajcev Elka z Serbskiej powinna urzadzic im Sarajewo. IP: *.nl 14.09.09, 13:46
            Najlepiej ze swojego balkonu.
      • Gość: stick Polska ... IP: *.chello.pl 14.09.09, 11:17
    • Gość: piotrek Cisza nocna: silniki wyją, motocykliści szaleją IP: *.net.autocom.pl 14.09.09, 10:52
      "Lukask72 (forum.gazeta.pl): Cieszę się, że policja eliminuje ich z ulic. Mam nadzieję, że część zmądrzeje, a reszta przeniesie się na wydzielone tory wyścigowe. Zresztą co z nich za wyścigowcy. Gdyby coś sobą prezentowali, nie ścigaliby się po nocach na ulicach, tylko pisaliby o nich na stronach sportowych."

DO LUKASK72:
      Na motocyklu nie jezdze, wiec ekspertem nie jestem, ale z tego co mi wiadomo to w Polsce tor jest tylko jeden- w Poznaniu.
      • tomek854 Re: Cisza nocna: silniki wyją, motocykliści szale 14.09.09, 10:55
        Gość portalu: piotrek napisał(a):

> "Lukask72 (forum.gazeta.pl): Cieszę się, że policja eliminuje ich z ulic. Mam n
        > adzieję, że część zmądrzeje, a reszta przeniesie się na wydzielone tory wyścigo
        > we. Zresztą co z nich za wyścigowcy. Gdyby coś sobą prezentowali, nie ścigaliby
        > się po nocach na ulicach, tylko pisaliby o nich na stronach sportowych."
        >
        > DO LUKASK72:
        > Na motocyklu nie jezdze, wiec ekspertem nie jestem, ale z tego co mi wiadomo to
        > w Polsce tor jest tylko jeden- w Poznaniu.

W każdym większym mieście jest jeżeli nie tor, to miejsce, w którym można się
        bezpiecznie ścigać - stare lotnisko, tor gokartowy PZMoT (jak we Wrocławiu),
        jakiś odcinek drogi prowadzący donikad...
        • Gość: Gościu Re: Cisza nocna: silniki wyją, motocykliści szale IP: *.serv-net.pl 14.09.09, 10:57
          Wynajęcie toru czy lotniska kosztuje więcej niż 500 złotych mandatu.
        • bezzebnypirat Hahaha... 14.09.09, 13:18
          Tak jak np na gdanskiej Zaspie, gdzie stare lotnisko zostalo obstawione
          betonowymi klocami, zeby nie mozna tam w ogole jezdzic. Problem generalnie jest
          bardziej zlozony, takie scigania zazwyczaj odchodza na drogach na odludziu, po
          to wlasnie, zeby nie mial kto wezwac policji.
          • wielki_czarownik W czym problem? 14.09.09, 20:03
            Skontaktować się z właścicielem czy zarządcą i wszystko da się załatwić.
    • needmoney Jak zwykle nieroby z milicji ... 14.09.09, 10:54
      Jak zwykle nieroby z milicji będą pierdzieć paszczami jak nie mają pieniędzy i jak im mało płacą i jak długo muszą czekać na emeryturę ...
      Może zrobić coś na wzór ormowców udokumentujesz wykroczenie
      i doprowadzisz do windykacji kary 25% mandatu dla ciebie - powstały by firmy jak grzyby po deszczu a na drogach byłby porządek jak np. za zachodnią granicą.

• sebas.4 Cisza nocna: silniki wyją, motocykliści szaleją 14.09.09, 10:58
      Imposybilizm do kwadratu. Policja zna problem i "coś próbuje robić",
      tylko co? Ludzie płacą podatki na policję a ta "coś tam robi". Po co
      nam takie państwo, które zezwala na samowolę w wyniku której cierpią
      normalni obywatele? Kiedy spokojnym ludziom będzie się w Polsce żyło
      lepiej? Na razie widać że ten kto ma szybszy motor może sobie na
      wszystko gwizdać.
    • Gość: pantulipan Cisza nocna: silniki wyją, motocykliści szaleją IP: *.icpnet.pl 14.09.09, 10:58
      Gdyby to jeszcze były jakieś konkretne fury, ale w większości to bity
      wcześniej złom z Niemiec i Holandii, przerabiane Angliki. Syf, aż strach.
      Biedni ci polscy dresiarze. Muszą żyć prowizorkami.

pTp
    • incipit Zastosować wobec policji przelicznik 14.09.09, 10:58
      Skuteczność - pensja.

I za nie rozwiązanie problemu 50 % pensji w dół. Zaczynając od samej góry.
      • Gość: pantulipan Re: Zastosować wobec policji przelicznik IP: *.icpnet.pl 14.09.09, 11:01
        > Ciekawe kiedy ktoś wpadnie na pomysł organizowania co tydzień legalnych
        > wyścigów z zabezpieczeniem policji i pomocą medyczną?
        > Na pewno nie wszyscy, ale chociaż część tych ludzi skorzystałaby z takiej opcji
        > .
        > I koszty mniejsze i na ulicach bezpieczniej...

Podstawa + wynagrodzenie za efektywność. Nic tak nie mobilizuje do pracy.

pTp
      • Gość: kibuc Re: Zastosować wobec policji przelicznik IP: 80.68.236.* 14.09.09, 11:23
        > Skuteczność - pensja.
        >
        > I za nie rozwiązanie problemu 50 % pensji w dół. Zaczynając od samej góry.

TYLKO NIE TO. Zacznie wysyp mandatów za pociąganie nosem w miejscach
        publicznych, chodzenie niewłaściwą stroną chodnika, brak homologacji pokrowca na
        drążek zmiany biegów i inne kryminalne zachowania.
    • Gość: gmat Re: Cisza nocna: silniki wyją, motocykliści szale IP: *.adsl.inetia.pl 14.09.09, 10:58
      "Stoją młodzi mężczyźni w sportowych bluzach. Na nogach tatuaże, na włosach żel,
      kilku z łańcuchami na szyjach. Obok nich opalone, skąpo ubrane kobiety..."

I w tym momencie autor artykułu obudził się spocony ...

Muszę przyznać, że takich piramidalnych bzdur, nie czytałem już dawno. Tekst
      rodem jak z superaka. Szkoda, że autor choć raz nie pofatygował się na taki spot.
    • zap1957 Cisza nocna: silniki wyją, motocykliści szaleją 14.09.09, 11:02
      Dawniej, w czasach MO zatrzymywało się na podstawie uzasadnionego
      podejrzenia na 48 godz. Wypuszczało i znowu zatrzymywało. Uwierzcie
      mi mozna było obrzydzić tym życie. Tylko stała presja i krótkie
      krycie. To jedyne wyjście aby pozbyć się społecznych chwastów. Na
      ogrodzie używam motyki. No ale zyjemy w państwie prawa więc nie
      wypada. Kontrole drogową (zgodnie z prawem) policja może
      przeprowadzać nawet godzinę. Powoli i dokładnie. Kilka razy
      dziennie. Aż drobne rzezimieszki się posrają. Tylko trzeba chcieć.
      Panowie Policjanci checie nam zwykłym obywatelom pomóc? Wybór należy
      do Was.
      • adam9o Re: Cisza nocna: silniki wyją, motocykliści szale 14.09.09, 13:07
        Takich jak Ty, złośliwych, obślizgłych nie posiadających własnego życia
        prywatnego ludzi powinno się torturować, z każdym wykonanym telefonem na policję
        poprawia Ci się humor, czyż nie?
      • Gość: mult Re: Cisza nocna: silniki wyją, motocykliści szale IP: *.sileman.net.pl 14.09.09, 15:02
        Calkowicie sie z tym zgadzam. Choc zatrzymywanie na 48 bylo by zdecydowanie
        lepszym pomyslem :D Jednak tu pojawia sie nastepny problem :D Nie ma miejsca
        zeby pomiescic tych wszystkich szalencow ;( Polskie realia....
      • boczek150 Re: Cisza nocna: silniki wyją, motocykliści szale 14.09.09, 15:33
        Dawniej to w ogóle było świetnie - ludzie ginęli bez wieści, osoby walczących za kraj w trakcie II wś skazywano na śmierć, do pierdla można było trafić za nieobecność na pochodzie majowym (1-wszo majowym oczywiście), nic nie można było kupić i aby się za przeproszeniem wypróżnić trzeba było mieć zezwolenie władzy. Prawda, że cudownie? Zastanów się najpierw co piszesz matole... Jak ci tak brakuje silnej władzy droga do Rosji, Białorusi, czy Wenezueli jest otwarta. Kopa ode mnie na rozpęd masz gratis.
        • babaqba Re: Cisza nocna: silniki wyją, motocykliści szale 15.09.09, 00:35
          boczek150 napisał:

> Dawniej to w ogóle było świetnie - ludzie ginęli bez wieści, osoby
          walczących z
          > a kraj w trakcie II wś skazywano na śmierć,

No tak, dzisiaj nie skazuje się na śmierć, tylko panuje plaga
          niezrozumiałych samobójstw. O ile wygodniej dla władzy, prawda?

> do pierdla można było trafić za nie
          > obecność na pochodzie majowym (1-wszo majowym oczywiście),

Tak jak obecnie za wypowiedzenie się o poprzednim papieżu.

> nic nie można było kupić

Nic? Ale to zupełnie nic? A ludzie chodzili nadzy i głodni?

> i aby się za przeproszeniem wypróżnić trzeba było mieć zezwolenie
          władzy.

Nie to co dzisiaj, kiedy w wolnej Polsce można lać wszędzie gdzie
          popadnie i Polacy z tego korzystają tłumnie. Nie ma dnia, abym paru
          "prawdziwych Polaków" nie przyuważył z fiutem na wierzchu w miejscu
          publicznym. Zaprawdę lepsze czasy.

> Prawda, że cudownie? Zastanów się najpierw co piszesz matole... Jak
          ci tak brak
          > uje silnej władzy droga do Rosji, Białorusi, czy Wenezueli jest
          otwarta. Kopa o
          > de mnie na rozpęd masz gratis.

Taaak, słaba władza gwarancją wolności w Polsce, bo polska władza
          zawsze była wroga Polakom (i jest nadal) więc tyle wolności ile
          słabości. Masz rację.
    • needmoney Cisza nocna: silniki wyją, motocykliści szaleją 14.09.09, 11:03
      Nieroby z milicji znów zaczną pierdzieć paszczami o tym jak to nie mają pieniędzy, sprzętu i ich "praca" polega na czekaniu na wcześniejszą emeryturę ...
      Może powołać coś na wzór ormowców za każde udokumentowane wykroczenie i doprowadzenie do windykacji 25% mandatu - jak grzyby po deszczu powstały by firmy zajmujące się tym czym milicja się zająć nie umie lub nie chce a na drogach byłby porządek jak np. za zachodnią granicą ;-)
    • Gość: AdZet Cisza nocna: silniki wyją, motocykliści szaleją IP: *.cable.smsnet.pl 14.09.09, 11:07
      A w Szczecinie Policja chwaliła się niedawno nowym urządzeniem do badania poziomu hałasu. Na pewno stosuje go tam, gdzie nikomu hałas nie przeszkadza tj. na głównych trasach i terenach mało zamieszkanych. A ja co wieczór muszę słuchać ryku silników i swądu palonej gumy w okolicach nowego cmentarza. Pewnie Policjanci czekają tak jak inni na zimę na jego uruchomienie. Dlaczego musimy czekać, aż stanie się nieszczęście. Gdzie są choćby dzielnicowi. Czy nie wiedzą o tym procederze?
    • Gość: motocyklista Re: Cisza nocna: silniki wyją, motocykliści szale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.09, 11:12
      > Do tego jeszcze dochodzą pozaginane tablice rejestracyjne. Już
      nawet
      > właściciele skuterów uskuteczniają ten proceder...

To dobre ! Ciekawe po co.

Chciałbym zwrócić uwagę, że większość motocyklistów, ma tablice
      proste, są porządnie ubrani i mają normalnie, nieprzerabiane w
      gazażu motocykle.

Zawsze zanjdzie się paru głupków, którzy jeżdżą w jeansach i
      adidasach 200 km/h. To własnie oni najcześćiej mają zagięte tablice
      i motocykle z kiepskim stanie. Trudno, każdy może sobie kupić
      motocykl, a nie każdy potrafi korzystać z mózgu.

A kierowcom, w samochodach (a ja też sporo jezdze autem) powiem
      tylko tyle : patrzcie do lusterek. Motocykl przyspiesza 2x szybciej
      niż dobry samochód, ale także 2x szybciej hamuje.

pozdr
      • roastron Re: Cisza nocna: silniki wyją, motocykliści szale 14.09.09, 11:27
        jazda samochodem nie polega wyłącznie na patrzeniu w lusterka .....
        a tak na marginesie, jak motor wszystko 2x, to dlaczego motorzyści
        nie myślą szybciej 2x, i nie przewiduja konsekwencji swoich czynów
        2xlepiej, TYLKO WYMAGAJĄ TEGO OD INNYCH ???, oraz bezwzglednie
        (PEWNIE x2)egzekwuja swoje prawa, nie patrząc na obowiązki wobec
        innych, mimo ze są bardziej narażeni na urazy (pewnie 2x)???
        • Gość: px. Re: Cisza nocna: silniki wyją, motocykliści szale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.09, 14:39
          brawo za ripostę.
        • Gość: jołtek Re: Cisza nocna: silniki wyją, motocykliści szale IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.09, 14:53
          zgadzam się w 100% motocykliści to nie święte krowy!! najbardziej bawi mnie
          naklejka na samochodach.. "kierowco!! patrz w lusterka!! motocykliści są
          wszędzie!!" ( czy jakoś tak ) i to jest prawda!! są wszędzie... a najczęściej
          tam gdzie ich być nie powinno!!

pozdrawiam wszystkich rozsądnych motocyklistów :)
      • hogdziu Re: Cisza nocna: silniki wyją, motocykliści szale 15.09.09, 10:23
        > niż dobry samochód, ale także 2x szybciej hamuje.

albo nie siedziales w zyciu na motocyklu, nie mowiac o jezdzie, albo nie jechales nigdy dobrym samochodem.
        • trypel Re: Cisza nocna: silniki wyją, motocykliści szale 15.09.09, 10:40
          oczywiscie z hamowaniem przegiął bo mój 15 letni trup hamuje na 36 m wiec co
          najwyzej 2x lepiej niz maluch :) ale z przyspieszeniem oczywiscie miał rację :)
          • hogdziu Re: Cisza nocna: silniki wyją, motocykliści szale 15.09.09, 11:01
            jedno z moich aut ma ponad 20 lat i z 200 hamuje zauwazalnie lepiej niz tegoroczna yamaha r1. w dodatku nie trzeba byc zawodowcem by dobrze hamowac autem, a ilu motocyklistow potrafi hamowac np. z 200 do 0 caly czas na granicy uslizgu, tak zeby wyhamowac wspomniana r1 na drodze 120 metrow? jakis ulamek, jesli w ogole choc jeden, kto nie jest wyczynowym zawodnikiem.
            • trypel Re: Cisza nocna: silniki wyją, motocykliści szale 15.09.09, 11:18
              zgadza sie, nie potrafią, zwłaszcza ci w dresach dla których szczytowym
              osiągnieciem jest montaż przelotowego tłumika i zapie*dalanie po osiedlowych
              uliczkach :)

ale w kwestii osiągów wiesz dobrze że bardzo przeciętna sportowa 600tka robi
              setkę 2x szybciej niż niezły sportowy samochód :)
              • hogdziu Re: Cisza nocna: silniki wyją, motocykliści szale 15.09.09, 11:29
                przyspieszenia nie podwazam, tylko opowiesc o hamowaniu, ktora jest calkowita bzdura. jeszcze ktos w to uwierzy i bedzie kolejna partia narzadow.
                • trypel Re: Cisza nocna: silniki wyją, motocykliści szale 15.09.09, 11:34
                  wiesz można wziac pod uwagę jeszcze coś - czas reakcji.
                  I tu obawiam sie że motocyklista bedzie miał dużo lepszy wynik niż
                  automobilista. Może o to chodziło.
                  • hogdziu Re: Cisza nocna: silniki wyją, motocykliści szale 15.09.09, 12:30
                    tak gdybac to mozna do woli :-) faktem jest ze motocykle maja hamulce ledwo porownywalne z autami przecietnej klasy, bez aspiracji sportowych. mowienie o motocyklowych hamulcach w kontekscie "jak to rewelacyjnie hamuje" jest po prostu smieszne i tyle.
                    • trypel Re: Cisza nocna: silniki wyją, motocykliści szale 15.09.09, 16:07
                      no można.
                      Faktycznie o ile jadę na suchym o tyle wiem że mam hamulce. Jak zaczyna padać to
                      trzymam odstęp 2x większy niż jadac autem. Bo wiem że mimo ABSu mogę nie dać rady.
                      no ale chłopak przesadzał jak wiekszość opowiadająca że on panie 300/godz jechał
                      albo wiecej
    • zewszad_i_znikad Re: Cisza nocna: silniki wyją, motocykliści szale 14.09.09, 11:16
      Celowe przerabianie samochodu albo motoru tak, żeby hałasował, to
      taka akustyczna forma znaczenia terenu. Ostre zatrucie testosteronem.
    • roastron Re: Cisza nocna: silniki wyją, motocykliści szale 14.09.09, 11:17
      Masz racje, to już zrobiło sie modne, w warszawie już nawet z
      ułamanymi specjalnie tablicami sie spotkałem, nie mówiac o
      montowaniu przed tylnim kołem (pod siedzeniem) tak że koło
      całkowicie zasłania taki numer... (co nato policja i diagności ... z
      moich obserwacji wynika że NIC !!!) MOŻE JAK NIE MAJA SIŁ I SRODKÓW
      POWINNI RZUCIC BOCHATERÓW W TAJNYCH SUPERSAMOCHODACH KTÓRZY ŚCIGAJA
      Z NARAŻENIEM ŻYCIA (szkoda że innych) PIRATÓW PEDZACYCH 90Km/h NA
      DWUPASMÓWCE i przekraczajacych o 20 km predkość, albo nawet 40 !!!!!
      Dlaczego policja nie reaguje na bandytów pedzacych po ulicach miast
      na swoich szlifierkach ???? Np. w Warszawie po 23 al.niepodległości
      codziennie słychać wariatów mimo że mam okna od podwórka ......
    • Gość: realista Cisza nocna: silniki wyją, motocykliści szaleją IP: 193.59.173.* 14.09.09, 11:18
      Zbudować więcej torów, organizować więcej imprez na które będą
      przychodzić duża widownia to ściągnie nielegalnych ścigaczy na
      zabezpieczone i legalne imprezy. Przeniosą się tam gdzie będą mogli
      wykazać się swoimi umiejętniościami przed dużo większą grupą ludzi i
      nikomu nie będą przeszkadzać ani powodować zagrożenia.
      Proste... proste i jeszcze można na tym zarobić. Tylko zamiast
      jęczeć trzeba zainwestować trochę pieniędzy (niech to nawet będą
      nasze z podatków) w organizację i rozpropoagowanie takich imprez a
      przyniosą one poprawę stosunków (i bedzie to dużo lepsze rozwiąznie
      niż kary, zabór mienia itp.)
      • sokolasty Re: Cisza nocna: silniki wyją, motocykliści szale 14.09.09, 11:26
        Już widzę te tłumy motocykielistów płacących startowe w kwocie wyższej niż mandat.
        • Gość: realista Re: Cisza nocna: silniki wyją, motocykliści szale IP: 193.59.173.* 14.09.09, 11:34
          Wszystko zależy jakie startowe podyktować i czy zarobić tylko na
          startowym czy może na reklamach, sponsorach, biletach itp.
          Nasz problem to niechęć do działania, jak nie podejmiemy działań
          nigdy nie znormalizujemy sytuacji.
          Najlepiej usiąść i zapłakać ale to sytuacji nie zmieni.
        • Gość: jeden z TYCH Re: Cisza nocna: silniki wyją, motocykliści szale IP: *.abhsia.telus.net 14.09.09, 11:39
          A moze by odrobine tolerancji. W koncu moja fura ma troche ponad 400
          KM i gdzie mam poszalec, ale wy "przyzwoici" kierowcy odrazu w
          placz. Nic nie zastapi ryku duzej osemki i zapachu palonej gumy. To
          jest fascynacja tak sama jak latanie czy rowerowe wyscigi gorskie. I
          tak to jedni samobojcy labidza nad glupota drugich. Dodam ze
          naturalna selekcja tez ma prawa. Rozwalenie takiej fury to
          wylaczenie z wyscigow na pare miesiecy. Pewnie ze chcialbym
          legalnie, ale gdzie legalnie moge pociagna 260.....
          Sugestie prosze na rosadne rozwiazanie problemu. A ze w nocy ? A
          kiedy? w codziennych korkach ?
          Pa.
          • Gość: pasjonat ckmów Re: Cisza nocna: silniki wyją, motocykliści szale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.09, 14:35
            A moze by odrobine tolerancji. W koncu mój karabin ma ponad 500 naboi i gdzie
            mam poszalec, ale wy "przyzwoici" nieuzbrojeni od razu w placz. Nic nie zastapi
            ryku ckm-u i zapachu prochu. To jest fascynacja tak sama jak latanie czy
            rowerowe wyscigi gorskie. I tak to jedni samobojcy labidza nad glupota drugich.
            Dodam ze naturalna selekcja tez ma prawa. Strzelenie sobie w łeb z karabinu to
            wyłączenie ze strzelania na dłuższy czas. Pewnie ze chcialbym legalnie, ale
            gdzie legalnie moge postrzelać do ludzi z ckmu.....
            Sugestie prosze na rosadne rozwiazanie problemu. A ze w nocy ? A
            kiedy? w pracy? w zatłoczonym tramwaju?
            Pa.
        • panistrusia Re: Cisza nocna: silniki wyją, motocykliści szale 14.09.09, 11:39
          No i tłumy organizatorów chętnych do płacenia odszkodowań.
      • yavorius Re: Cisza nocna: silniki wyją, motocykliści szale 14.09.09, 12:30
        > Proste... proste i jeszcze można na tym zarobić. Tylko zamiast
        > jęczeć trzeba zainwestować trochę pieniędzy (niech to nawet będą
        > nasze z podatków)

A niby dlaczego mam sponsorować imprezy dla nich? Znajdźcie sobie
        sponsora i do widzenia...
      • Gość: lol Re: Cisza nocna: silniki wyją, motocykliści szale IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.09, 12:44
        od moich podatkow wara synku, jak buractwa nie stac na jazde po torze to won.
    • Gość: ja Cisza nocna: silniki wyją, motocykliści szaleją IP: 10.201.55.* 14.09.09, 11:43
      Najgorsze jest to że w Polsce ci ludzie nie mogą się wyżyć legalnie, na torze.
      Weźmy tor Poznań - specjalnie był daleko od miejsc zabudowanych żeby się
      ludzie nie pienili że hałas. Pobudowali się pod torem, i teraz narzekają, a
      treningi są ograniczone czasowo. Żenada. Zamiast karać znajdźcie alternatywę,
      bo karanie to jak walka z wiatrakami.
      • Gość: tralalala Sam se znajdź alternatywę, debilu. IP: *.chello.pl 14.09.09, 12:09
        Sam se znajdź alternatywę, debilu. Normalni ludzie nie są od tego, żeby szukać
        alternatywy dla imbecylów w tuningowanych golfach. Puknij się lepiej. Zakłócają
        cieszę nocną i stwarzają niebezpieczeństwo, więc policja powinna się nimi zająć.
        To naprawdę nie jest mój problem, że jakiś bidny troglodyta nie ma toru. Niech
        sobie zbuduje, skoro ma taką potrzebę.
        • Gość: ja Re: Sam se znajdź alternatywę, debilu. IP: 10.201.55.* 14.09.09, 12:15
          Ciekawe kto jest troglodytą? Widzę że kultury to troszkę brakuje co?

Problem jest taki że tory są, tylko się ludzie pobudowali obok i protestują że
          za głośno. Trochę jak z okęciem i budynkami budowanymi obok planowanych dróg
          szybkiego ruchu. Jak jesteś taki cwaniak to w takim razie spowoduj żeby oni nie
          jeździli? uważasz że ich wszystkich wyłapiesz albo dasz mandaty i to się
          skończy? Nie - własnie dlatego należy im szukać alternatywy- sprawdź w słowniku
          co to takiego alternatywa.
          • Gość: tralala Tak, jeszcze mnie będzie pouczał! IP: *.chello.pl 14.09.09, 12:40
            Tak, jeszcze mnie będzie pouczał! Powiem Ci tyle, że nie dalej jak przedwczoraj jakiś właśnie na oko 18-letni kretyn w sportowym wozie o mały włos nie pozbawił mnie życia, bo nie wyrobił na zakręcie (miasto, godzina 22, szedłem chodnikiem). A ja nie nawykłem do wchodzenia w spory natury filozoficznej, gdy idzie o sprawy życia i śmierci, więc wybacz.

A ludziom się nie dziwię, że się nie godzą na tory. Sam muszę wieczorami wysłuchiwać ryku jakichś motorów (a niech mnie tylko który kretyn pouczy, że mówi się motocykl, to nie ręczę za siebie) i też nie bardzo wiem w imię czego. Także drodzy panowie psychopaci: tłumiki i rozsądne prędkości, zamiast pretensji do społeczeństwa, że nie zapewnia torów.

> uważasz że ich wszystkich wyłapiesz albo dasz mandaty i to się skończy?

Jestem już na tym etapie frustracji, że w zasadzie gdyby dano mi możność, to bym ich wszystkich powystrzelał co do jednego. Tylko właśnie: rozdepczesz gó​wno, a odpowiesz jak za człowieka. To jest problem.
            • dzierzba-pustynna Re: Tak, jeszcze mnie będzie pouczał! 14.09.09, 15:56
              dobrze to ująłeś. Popieram
      • Gość: beka Re: Cisza nocna: silniki wyją, motocykliści szale IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.09, 12:48
        typowy placz buraczka z motorem od tatusia. nie ma toru nie ma jazdy. miesci sie
        to w tej malej glowce? maja potrzebe to niech buduja, wynajma albo jada do
        czech/niemiec/austrii - tam sie da. niestety sa za slabi, bo jedyna umiejetnosci
        to proba zaimponowania takim samymy tluczonym plastikowym lalom.

ja strzelam do rzutek, serio. i co? mam sie tlumaczyc ze nikt mi nie chce zrobic
        miejsca odpowiedniego i maszyne na srodku ulicy postawic? palnij sie w leb.
        • Gość: ja Re: Cisza nocna: silniki wyją, motocykliści szale IP: 10.201.55.* 14.09.09, 14:36
          No cóż ja sobie samo motocykl kupiłem, więc nie mam z tego powodu kompleksów tak
          jak ty :)

W polsce są tory, tylko tacy pieniacze jak ty je oprotestowują że za głośne. A
          wprowadzili się tam po tym jak te tory już długo stoją. Patrz np. tor Poznań.

Nie posiadam plastikowego przedłużacza siusiaka-posiadam motocykl, po to żeby
          imponować dresiarom.
          Rozumiem że piszesz o nich dlatego że to jest twój ideał dziewczyny? Tylko takie
          dorównują ci intelektem?

Zapewniam cię że zrzednie ci mina jak sobie na działce postawisz maszynę do
          rzutek a ludzie zaczną protestować że jest za głosno.
    • Gość: Albin Siwak Bla, bla, bla, zawsze się znajdą tacy, IP: 62.29.174.* 14.09.09, 12:01
      którym coś przeszkadza. Mojemu sąsiadowi przeszkadza mój dzwonek do drzwi! Nie
      ma o czym pisać to się pisze o "bandach motocyklowych". Wiadomo, motocykl buczy,
      jedzie 200 km/h koło szkoły na jednym kole i co najgorsze, nie stoi w korku.
      Każda grupa łatwa do identyfikacji jest wdzięcznym obiektem ataku: rowerzyści,
      taksówkarze, motocykliści, żydzi i masoni. Zajmijcie się burakami w beretach
      wymuszających pierszeństwo i wyjącymi autoalarmami a nie "wyścigami".
      • Gość: mikriobiolg Re: Bla, bla, bla, zawsze się znajdą tacy, IP: *.iimcb.gov.pl 14.09.09, 13:55
        A dlaczego nie zająć sie wszystkimi? I burakami i autoalarmami, na które nikt
        nie reaguje i naćpanymi ćwokami w cinquecento czy innym punto, z dospawaną deską
        do prasowania... Mieszkam w Warszawie na Szaserów i co wieczór muszę słuchać jak
        jacyś idioci podbijają sobie ego i wydłużają fiutki jeżdżąc z hukiem po pustej
        ulicy....
        • Gość: Albin Siwak Re: Bla, bla, bla, zawsze się znajdą tacy, IP: 62.29.174.* 14.09.09, 14:15
          Jedni słyszą tramwaje, inni autostrady, kolejni mieszkają koło dworca albo
          pogotowia ratunkowego, biją dzwony w kościele, koszą trawniki itp. itd.. To są
          wszystko uroki mieszkania w mieście. Nie do końca wierzę, że ktoś tam przez całą
          noc i codziennie hałasuje, zwykle raz na jakiś czas burak przejedzie i tyle. A
          że czasami pojeżdżą godzinę w te i we wte? Lepiej w nocy na pustej ulicy niż w
          dzień.
          • guru133 może ci sie to wydać okrutne, ale buraków na 14.09.09, 15:35
            ryczących dwuśladach zwalczam (z sukcesami:)) i dalej będę zwalczał. Zwłaszcza
            że na przeszczepy czeka wielu porządnych ludzi.
    • Gość: dx Cisza nocna: silniki wyją, motocykliści szaleją IP: *.devs.futuro.pl 14.09.09, 12:12
      Jesli psiarnia zatrzyma takiego debila za to samo drugi raz to do pierdla na pare dni. Po czyms takim 99% z tych zakompleksionych matolkow sie odechce. Za trzecim razem do pierdla na 2 tygodnie, za czwartym na miesiac itd.

Jednak w Polsce oczywiscie prawo jest do d*, a policja "bezradnie rozklada rece".

Poza tym kierowac ich do psychologa - te glosne tlumiki i inne sposoby by zwracac na siebie uwage to po prostu jakis syndrom odrzuconego bachora. Gdy taki miszcz prostej byl maly to go wszyscy mieli w d*, np. nauczyl sie jezdzic na rowerku i krzyczal "mamo, tato, ciocu,... ja jezdze!", ale wszyscy mieli to totalnie gdzies. Wiec maly kombinowal co by tu zrobic, zeby jakos zwrocic ich uwage. Niestety w wielu przypadkach konczylo sie niepowodzeniem, wiec dzisiaj swoja dziecieca traume przekladaja na auta: "patrzcie - ja jade autem!", ale znowu kazdy ma to gdzies, wiec znalezli sposob by zwrocic na siebie uwage glosnym tlumikiem czy innym g*.
    • Gość: cvbcvb Re: Cisza nocna: silniki wyją, motocykliści szale IP: *.acn.waw.pl 14.09.09, 12:16
      zamiast łapać ludzi którzy chcą trochę szybciej pojeździć, proponuje budowę
      torów wyścigowych ! których u nas nie ma , w cywilizowanych krajach pełno jest
      takowych, a w weekendy można jeździć za parę groszy i się wyszaleć, a przy
      okazji podnieść umiejętności no ale w Polsce prościej jest ograniczyć dozwolona
      prędkość samochodów do prędkości piechura i nie będzie trzeba inwestować w drogi
      ani tory wyścigowe, a tylko zbierać myto za mandaty !
      • Gość: dizlexik Re: Cisza nocna: silniki wyją, motocykliści szale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.09, 12:28
        Pańswo na pewno nie będzie budowało torów. Na całym świecie tory są własnością prywatną, zbudowaną za prywatne pieniądze (czasem dostają państowową dotację i tyle). Jak motocykliści chcą sobie poszaleć to nie sobie coś sami legalnie zooganizują, a nie liczyć tlyko na państwo, że pańswo wszytko za wszystkich zrobi!
    • Gość: ryk W-wa Sobieskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.09, 12:18
      co noc na Sobieskiego w Warszawie...
    • Gość: Tirinti Cisza nocna: silniki wyją, motocykliści szaleją IP: 83.145.50.* 14.09.09, 12:19
      A na moim osiedlu sienie ścigają. Chętne bym pokibicował z okna.
      Za to wczoraj jakieś dresiki sięwydzierały bo inne dresiki w jakiejś
      tam siatkówce wygrali.
      Siatkówka jest przestarzała, teraz powinno się kibicować street
      racerom.
    • Gość: Rapan Cisza nocna: silniki wyją, motocykliści szaleją IP: 79.98.145.* 14.09.09, 12:20
      "Mamy dość zakłócania ciszy nocnej - mówią ludzie" - to nie zakłócajcie i
      będzie cicho
    • cubikon Tesco Drift 14.09.09, 12:22
      wkurzający są gó...arze którzy naoglądali się czereśniackich filmów o
      drifterach i adoptują Tokijskie bajki w Polsce, mamy więc wieśniaków z TESCO
      Drift którzy kręcą kółka na parkingach marketów, tym nic nie można zrobić,
      ochrona sklepu ma to głęboko a policja nie ma tam jurysdykcji bo to teren
      prywatny.
    • Gość: misshyde jak sie chce, to mozna IP: 83.238.108.* 14.09.09, 12:22
      W Lodzi, przy IKEA, nowa droga zostala oddana do uzytku dopiero pare dni temu,
      a juz ieczorami slychac rozpedzonych balwanow... Dobrze, ze nie mieszkam przy
      samej ulicy, bo bym zwariowala.

To samo co wieczor/noc, na Marszalkowskiej, w samym centrum miasta.

Policja narzeka, ze nie ma kasy na beznzyne? Ze ma slabe samochody, ze nie
      stac ich nawet na zarowki na posterunkach? To niech cos do cholery zrobia!
      Wystarczy uzbierac pare mandatow z takich wyscigow, a policja zacznie jezdzic
      Mercami. A i zarowki o mocy 99 wat sie znajda!
    • Gość: boczek150 Cisza nocna: silniki wyją, motocykliści szaleją IP: *.adsl.inetia.pl 14.09.09, 12:25
      Jak zwykle po naszemu. Walka z objawami, a nie z przyczynami. Zamiast
      stworzyć ludziom, którzy dzięki transformacji systemowej mogą sobie pozwolić
      na hobby takie jak motocykl czy dobre auto, warunki do tego aby bezpiecznie
      móc wykorzystywać jego możliwości, lepiej sypać totalnie nieskuteczne, ale
      jakże miłe dla budżetu mandaty. W ten sposób problem nigdy nie zniknie, ale
      władza może się wykazać, że "coś" robi, a przy okazji napchać sobie kasę.
      Jeżeli ktoś chciałby się legalnie pobawić ma do dyspozycji na cały kraj jeden
      niemal przedwojenny tor w poznaniu i nic więcej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka