Dodaj do ulubionych

szweckie auta

05.02.02, 21:51
CZESC WAM.MÓJ OJCIEC MA ZAMIAE KUPIC SAABA 93 LUB 95 ALBO VOLVO V70.MAM PROSBE
CO BYSCIE POLECILI.A MAZE COS Z JAPONCZYKOW (MAXIMA,CAMRY).POZDRAWIAM ! AHA
JESZCZE JEDNO TO AUTO BEDZIE KUPOWANE PAROLETNIE!
Obserwuj wątek
    • Gość: sylwestr Re: szweckie auta IP: 192.168.101.* 05.02.02, 22:01
      Pisze się szwedzkie.
      pa.
      • letalin Re: szwedzkie auta 05.02.02, 22:11
        I nie używa się wielkich liter !
        A szwedy są fajowe, mają wycieraczki na reflektorach i niezależne ogrzewanie
        (często). Volvo Croscoutry to auto moich nieziszczalnych marzeń.
        • Gość: mabr Re: szwedzkie auta IP: *.telia.com 05.02.02, 22:16
          letalin napisał(a):

> I nie używa się wielkich liter !
          > A szwedy są fajowe, mają wycieraczki na reflektorach

Dopóki szwecja nie weszla do unii, wycieraczki na reflektorach byly obowiazkowe
          we WSZYSTKICH autach...
          Saaby sa mile, choc dosc kosmiczne (wielkie zwisy, stacyjka w podlodze ;-)
          • Gość: Michal Re: szwedzkie auta IP: *.telia.com 06.02.02, 11:54
            Nie daj boze ten wynalazek wycieraczki na reflektorach.Skonczmy z tym
            tematem.Tysiace ludzi wybulilo na darmo miliony ktore sciagnely firmy
            ayutory´zacyjne na naprawe tego skitu.
            Juz kroi sie nastepca seri 40 i bedzie niedlugo VolvoV50 podobne do
            Avensis.Zaraz koledzy beda kupowac kapelusze.Zmieszcza sie bez problemu.
            Z duzych Volv musisz sam wybrac co Ci sie bedzie podobac,Saaba odradzam beda
            problemy.Camry jest najlepszym wyjsciem.Jezeli bedziesz chcial kupic w Szwecj
            beda problemy ,nikt modeli tych pierwszych prawie nie chce sprzedac.Mam namysli
            model 2,2 od roku 92 w gore.Jak sie pojawi annons raz na dwa tygodnie to odrazu
            sprzedane.Ten model jest poszukiwany i uchodzi za perpetum mobile.Nawet merca
            szanowny nie moze sie liczyc z nim na niezawodnosc.Sumujac te wywody moje
            polecam sie rozejrzyc w duzych Volvach i w Camrach.Pzdr.Michal
            • Gość: Niknejm Re: szwedzkie auta IP: *.pg.com 06.02.02, 12:04
              Gość portalu: Michal napisał(a):

> Sumujac te wywody moje
              > polecam sie rozejrzyc w duzych Volvach i w Camrach.

Popieram.
              Natomiast dorzuciłbym do listy jeszcze Hondę Accord.

Pozdrawiam,
              Niknejm

• Gość: atomski Re: szwedzkie auta IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 06.02.02, 12:08
                No nie ,a ten znowu Hondę opyla :))))
                Mam coraz większe podejrzenia...
                • Gość: bolo Re: szwedzkie auta IP: *.enpol.pl 06.02.02, 13:37
                  Gość portalu: atomski napisał(a):

> No nie ,a ten znowu Hondę opyla :))))
                  > Mam coraz większe podejrzenia...

może jest dilerem hondy :-)))

• Gość: Niknejm Re: szwedzkie auta IP: *.pg.com 06.02.02, 13:47
                    Gość portalu: bolo napisał(a):

> Gość portalu: atomski napisał(a):
                    >
                    > > No nie ,a ten znowu Hondę opyla :))))
                    > > Mam coraz większe podejrzenia...
                    >
                    > może jest dilerem hondy :-)))

Jestem człowiekiem bardzo zadowolonym z marki, którą jeżdżę, choć dealerem nie
                    jestem. Co, mam w naszym narodowym stylu narzekać, kręcić nosem i mówić, że moje
                    auto jest do dupy? ;-))

Honda nigdy nie zawiodła ani mnie, ani mojego ojca, który też jeździ Hondą. Swój
                    samochód kupiłem, bo widziałem, jak wygląda eksploatacja samochodu mojego ojca,
                    gdzie od ośmiu już niemal lat nigdy nic się nie popsuło. Eee... sorki, chyba
                    wymienione były ze dwie żarówki ;-))

A auto, którym jeżdżę, wygląda dyskretnie, ma dobre osiągi nie okupione
                    nadmiernym spalaniem i (odpukać) się nie psuje. Nic więc dziwnego, że jestem
                    sympatykiem tej marki. Kolega Dar z tego Forum (jak sam przyznał) kupił Hondę
                    m.inn. dlatego, że go 'namówiłem'. I, z tego co wiem, nie żałuje tej decyzji.

Tyle.

Pozdrawiam,
                    Niknejm

P.S. Pozdrowienia dla Dara. :-)
                    • Gość: Datrek Re: szwedzkie auta IP: 212.106.189.* 06.02.02, 17:09
                      Gość portalu: Niknejm napisał(a):

> Gość portalu: bolo napisał(a):
                      >
                      > > Gość portalu: atomski napisał(a):
                      > >
                      > > > No nie ,a ten znowu Hondę opyla :))))
                      > > > Mam coraz większe podejrzenia...
                      > >
                      > > może jest dilerem hondy :-)))
                      >
                      > Jestem człowiekiem bardzo zadowolonym z marki, którą jeżdżę, choć dealerem nie
                      > jestem. Co, mam w naszym narodowym stylu narzekać, kręcić nosem i mówić, że moj
                      > e
                      > auto jest do dupy? ;-))
                      >
                      > Honda nigdy nie zawiodła ani mnie, ani mojego ojca, który też jeździ Hondą. Swó
                      > j
                      > samochód kupiłem, bo widziałem, jak wygląda eksploatacja samochodu mojego ojca,
                      >
                      > gdzie od ośmiu już niemal lat nigdy nic się nie popsuło. Eee... sorki, chyba
                      > wymienione były ze dwie żarówki ;-))
                      >
                      > A auto, którym jeżdżę, wygląda dyskretnie, ma dobre osiągi nie okupione
                      > nadmiernym spalaniem i (odpukać) się nie psuje. Nic więc dziwnego, że jestem
                      > sympatykiem tej marki. Kolega Dar z tego Forum (jak sam przyznał) kupił Hondę
                      > m.inn. dlatego, że go 'namówiłem'. I, z tego co wiem, nie żałuje tej decyzji.
                      >
                      > Tyle.
                      >
                      > Pozdrawiam,
                      > Niknejm
                      >
                      > P.S. Pozdrowienia dla Dara. :-)

Dobra zabawa,nie tłumacz się, Honda jest O.K .Darek[miałem Hondę]
                  • xeda Re: szwedzkie auta 07.02.02, 21:36
                    a moze audi a6 2.8 quatro
                • Gość: Darek Re: szwedzkie auta IP: 212.106.189.* 06.02.02, 17:05
                  Gość portalu: atomski napisał(a):

> No nie ,a ten znowu Hondę opyla :))))
                  > Mam coraz większe podejrzenia...

To samo mi przyszło na myśl.Darek.
            • Gość: greg Re: szwedzkie auta IP: *.univ.trieste.it 06.02.02, 13:23

Saaba odradzam beda problemy.

No nie za bardzo rozumiem, a tym bardziej nie popieram.
              Nie znam lepszego, wygodniejszego i najbardziej "uduchowionego" auta, a troche
              juz przetestowalem. z Saabami zaczalem od 900turbo, teraz jest 9-3 takze 185KM, a
              juz niedlugo 9-5.
              Pozdrawiam i calym sercem popieram Saabinke!
            • Gość: bolo Re: szwedzkie auta IP: *.enpol.pl 06.02.02, 13:28

> Nie daj boze ten wynalazek wycieraczki na reflektorach.Skonczmy z tym
              > tematem.Tysiace ludzi wybulilo na darmo miliony ktore sciagnely firmy
              > ayutory´zacyjne na naprawe tego skitu.
              > Juz kroi sie nastepca seri 40 i bedzie niedlugo VolvoV50 podobne do
              > Avensis.Zaraz koledzy beda kupowac kapelusze.Zmieszcza sie bez problemu.
              > Z duzych Volv musisz sam wybrac co Ci sie bedzie podobac,Saaba odradzam beda
              > problemy.Camry jest najlepszym wyjsciem.Jezeli bedziesz chcial kupic w Szwecj
              > beda problemy ,nikt modeli tych pierwszych prawie nie chce sprzedac.Mam namysli
              >
              > model 2,2 od roku 92 w gore.Jak sie pojawi annons raz na dwa tygodnie to odrazu
              >
              > sprzedane.Ten model jest poszukiwany i uchodzi za perpetum mobile.Nawet merca
              > szanowny nie moze sie liczyc z nim na niezawodnosc.Sumujac te wywody moje
              > polecam sie rozejrzyc w duzych Volvach i w Camrach.Pzdr.Michal

nie przesadzaj z tą camry, wszystko sie psuje, a statystycznie (TUV, ADAC) camry
              częściej niż MB; pozatym to jest brzydkie (to wnętrze :-() i ma do wyboru
              zaledwie 1 silnik!! (nie biore pod uwagę 3.0 bo jest dostępny tylko z automatem,
              a to dla wielu jest wadą)
              • Gość: Niknejm Re: szwedzkie auta IP: *.pg.com 06.02.02, 13:38
                Gość portalu: bolo napisał(a):

> nie przesadzaj z tą camry, wszystko sie psuje, a statystycznie (TUV, ADAC) camr
                > y
                > częściej niż MB;

Tja... Fakt, według niektórych statystyk (ale tylko niektórych) psuje się
                odrobinę częściej niż S-klasa. Która kosztuje 3-5 razy tyle...
                Rzecz w tym, że Camry psuje się statystycznie 'troszeczkę' rzadziej niż średnia w
                tej klasie... ;-) Więc szansa na problemy mniejsza, choć oczywiście nie zerowa.

> pozatym to jest brzydkie (to wnętrze :-()

Kochany, a czego oczekujesz w tej klasie? Drewna orzechowego i różanego oraz
                białej skóry?

> i ma do wyboru
                > zaledwie 1 silnik!! (nie biore pod uwagę 3.0 bo jest dostępny tylko z automatem
                > ,
                > a to dla wielu jest wadą)

... a dla innych zaletą :-)

Pozdrawiam,
                Niknejm
                • Gość: Robo Re: szwedzkie auta IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.02.02, 15:42
                  Proponuję honde lub toyotę.Jezdzilem Legendem - bryka ok. silnik poezja tylko
                  przy starcie trochę mulowata, ale polecam - malina.Z paroletnich radzę japońce -
                  Camry szczególnie V6 to 300-400 kkm bez problemu. Co do hondy - ten kto nie
                  mial nigdy nie zrozumie co to za auta.

Pozdro
                  Robo
                • Gość: bolo Re: szwedzkie auta IP: 212.106.160.* 06.02.02, 21:45
                  Gość portalu: Niknejm napisał(a):

> Gość portalu: bolo napisał(a):
                  >
                  > > nie przesadzaj z tą camry, wszystko sie psuje, a statystycznie (TUV, ADAC)
                  > camr
                  > > y
                  > > częściej niż MB;
                  >
                  > Tja... Fakt, według niektórych statystyk (ale tylko niektórych) psuje się
                  > odrobinę częściej niż S-klasa.

nie tylko S-klassa, E również

Która kosztuje 3-5 razy tyle...
                  > Rzecz w tym, że Camry psuje się statystycznie 'troszeczkę' rzadziej niż średnia
                  > w
                  > tej klasie... ;-) Więc szansa na problemy mniejsza, choć oczywiście nie zerowa.
                  >
                  > > pozatym to jest brzydkie (to wnętrze :-()
                  >
                  > Kochany, a czego oczekujesz w tej klasie? Drewna orzechowego i różanego oraz
                  > białej skóry?
                  >
                  a dlaczego by nie, kochany to jest klasa wyższa średnia, a nie jakas tam civic
                  (bez obrazy), porównaj sobie wnętrza np w audi A6 czy chociażby saab'ie

> > i ma do wyboru
                  > > zaledwie 1 silnik!! (nie biore pod uwagę 3.0 bo jest dostępny tylko z auto
                  > matem
                  > > ,
                  > > a to dla wielu jest wadą)
                  >
                  > ... a dla innych zaletą :-)

taa...dlatego sprzedaje sie tak dobrze w USA:-)

pozdrawiam
                  bolo
                  >
                  > Pozdrawiam,
                  > Niknejm

• Gość: Mariusz Re: szweckie auta IP: 47.211.0.* 06.02.02, 16:46
      Mam 2 SAABy 9000 ('90 i '94). Są to wygodne, doskonale wyposażone, dynamiczne i
      mało awaryjne samochody. Nic dodać, nic ująć.

pozdr
    • Gość: Darek Re: szweckie auta IP: 212.106.189.* 06.02.02, 17:15
      Nie kupuj Volvo S60 T5 do 100 jest gorszy od fiata coupe 2.0
      turbo .Żartuję.Poza tym mało popularny[u złodzieji jak i inne szfeckie]
    • Gość: Dybescia Re: szweckie auta IP: 192.168.1.* 06.02.02, 19:52
      Ze współczesnych szwedzkich aut polecam VOLVO. Sam jestem wielbicielem tej
      marki i uważam ją za najlepszą na świecie.Natomiast jeżeli chodzi o Saba to
      odradzam. Został on kupiony przez opla który wprowadził większość rozwiązań z
      Vektry. Więc jeżeli chcesz kupić saba to odrazu wybierz tańszą Vektrę
      (tragiczny wybór). VOLVO natomiast zostało kupione przez Forda który nie miesza
      się do części konstrukcyjnej i technologicznej ,a zajmuje jedynie
      zarządzaniemfirmy.Dobre saby są z lat 80-tych jednak nie lepsze od VOLVO.
      • Gość: Darek Re: szweckie auta IP: 212.106.189.* 06.02.02, 19:59
        Gość portalu: Dybescia napisał(a):

> Ze współczesnych szwedzkich aut polecam VOLVO. Sam jestem wielbicielem tej
        > marki i uważam ją za najlepszą na świecie.Natomiast jeżeli chodzi o Saba to
        > odradzam. Został on kupiony przez opla który wprowadził większość rozwiązań z
        > Vektry. Więc jeżeli chcesz kupić saba to odrazu wybierz tańszą Vektrę
        > (tragiczny wybór). VOLVO natomiast zostało kupione przez Forda który nie miesza
        >
        > się do części konstrukcyjnej i technologicznej ,a zajmuje jedynie
        > zarządzaniemfirmy.Dobre saby są z lat 80-tych jednak nie lepsze od VOLVO.

Dzięki,pocieszyłeś mnie a myślałem że mam forda.Ale jestem za autentycznym
        japońskim,ale autentycznym.Darek.
      • Gość: Orc Re: szweckie auta IP: *.chem.uni.wroc.pl 07.02.02, 15:06
        "Prawdziwy" Saab 9000 dzelił płytę podłogową z Fiatem Cromą, Lancią Themą i
        Alfą 164. O.K., w nowych modelach od Opla pochodzi trochę więcej elementów niż
        płyta.
        • Gość: Michal Re: szwedzkie auta ----svenska bilar IP: *.telia.com 09.02.02, 14:57
          Prawde mowisz Orca.Pzdr.Michal
    • edimerc Re: szweckie auta 09.02.02, 18:56
      Kup Xeda W140 nie pchaj sie w szwedzkie zlomy. Pojezdzij merolkiem bo zycie
      skonczysz i nie bedziesz wiedzial co to PRAWDZIWE auto.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka