Gość: merc Re: Mercedes w220 czy w 140 Który jest lepszy? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 09.02.02, 12:52 Jasne że w140. Ta nowa s klasa to jest straszny niewypał.W 140 to legenda motoryzacji (szczególnie wersja coupe z 6 litrowym silnikiem) A co do BMW 7 to ten samochód też jest niezły, tyle że wydaje się że panowie z Bmw nowym modelem powtórzyli błąd ludzi z Mercedesa.A więc stara siódemka tak, nowa nie i podobnie z mercedesem Link Zgłoś
Gość: Ralph Re: 220 IP: *.bielsko.dialog.net.pl 10.02.02, 00:10 Poczekajmy z tym wyrokiem- być może nowa siódema (której jeszcze nie widziałem na ulicy) nie jest tym, czym się wydaję(sic!). Osobiście takie nowoczesne, futurystyczne samochody o niekonwencjonalnym wyglądzie podobają mi się dopiero po 3-5 latach, ale aktualna eska jest klasycznie piękna i wpadła mi w oko od razu. Tak się składa, że 140-ka weszła na rynek w okresie, kiedy luksusowy samochód w Polsce inaczej się komponował w ogólnym odbiorze, a ten kolosowaty wygląd jeszcze to pogłebiał. Jak dziś pamiętam niesamowite uczucie, kiedy oglądałem z kumplem SL-a: wydawało mi się wtedy (miałem jakieś 18 lat), że taki wóz w prostej drodze przenosi kierowcę do jakiegoś kosmicznego wymiaru...marzyłem ewentualnie o przejażdżce, bo samo posiadanie wydawało mi się czymś bardziej nieprawdopodobnym, niż poderwanie top-modelki. Była to cokolwiek naiwna wizja, (choć wciąż są to wszystko samochody zdecydowanie poza moim aktualnym zasięgiem), to uważam, że W220 jest samochodem niemalże jubilersko pieknym i wysmakowanym, przeniósł Mercedesa na wyższy poziom. Jeśli rozpatrywać więc, który lepszy z pozycji laika, który ani jednym, ani drugim nie jechał- głosuję za tym nowszym. Mimo, iż brak mu, pożądanej wszak w tej klasie, masywnej dostojności. I tak już chyba zostanie, jako że Maybach zbliża się nieubłaganie. On wyznaczy z pewnością zupełnie nowe standardy. Link Zgłoś
Gość: w140 wyglad w140 elektronika w220 IP: *.matrix.pl 11.02.02, 09:45 mialem przyjemnosc jechac jednym i drugim z tym ze nowym w220 w wersji s400 cdi czyli dieselkiem. jesli chodzi o wyglad to bardziej podoba mi sie w140 bo ma ten niepowtarzalny charakter wielekiego czolgu a nowy merc juz to zatracil. nowa eske mozna z daleka pomylic z c klasa co jest niedopuszczalne. co do komfortu podrozowania to nowy merc ma naprawde wspaniale zawieszenie hydropneumatyczne i jedzie jak po stole ale ... w140 jest w srodku jakis przestronniejszy, szczerze mowiac w220 jest w srodku niewiele wiekszy niz e klasa. ja to bym chcial miec w140 z silnikiem 6l i systemem Command z w220 (wogle cala elektronika z nowego). Co do nowego BMW to jezdzi juz jedno srebrne po warszawie (czlowiek musial je sprowadzic z zachodu bo jeszcze go nie ma u nas w sprzedazy chyba). Nowa 7 wyglada wlasnie jak czolg, ma ten sam charakter co w140 wiec chyba role sie odwrocily. Teraz merc jest smukly. Link Zgłoś
edimerc Re: Mercedes w220 czy w 140 Który jest lepszy? 09.02.02, 19:30 Mam W140 i jestem bardzo zadowolony, super-bryka. Ale nowa Ska jest lepsza, nowe zawsze jest lepsze tylko musicie sie przyzwyczaic. Tak samo bylo jak schodzil W126 tez wszyscy plakali, i co jednak potem wysmiewana 'stodole' kupowali? Samo zawieszenie chociaz jest przeciez lepsze (pneumat). Tylko motor cos mi chyba nie pasuje, tylko trzy wentyle w garze? Ale i tak na jesien zmienie bryke i sciagne nowa S tylko nie wiem czy dizelka? Link Zgłoś
Gość: KR$ Re: Mercedes w220 czy w 140 Który jest lepszy? IP: 162.70.83.* 11.02.02, 07:22 Ale bedzie dupsko bolalo.... Ilu pedalow bedziesz musial obsluzyc zeby zarobic na S-ke? Niewiele czasu sobie dales zeby zrealizowac ten business plan. Czy dotychczasowi klienci wystarcza? BTW - gdzie znalazles ta osobe, ktorej dyktujesz posty? Moglybs wybrac kogos lepszego - nie walacego ciagle bykow (no ale dla ciebie to abstrakcja)... :-O Link Zgłoś