Dodaj do ulubionych

BMW serii 5 (1995-2003) E39

• Gość: GOSC/ADIQ Re: BMW serii 5 (1995-2003) E39 IP: 217.153.173.* 05.12.10, 13:20
      A JA UWAZAM PO PRZECZYTANIU TYCH POSTOW ZE PANOWIE JEZDZACY AUTAMI TYPU GRANDE PUNTO POPROSTU ZAZDROSZCZA.BRAKUJE IM JAJ NA TO ZEBY CHOCIAZ POSMAKOWAC BETKI BO BOJA SIE CHORYCH LEGEND O NIEJ."BO CO JA ZROBIE JAK MI 10L ON NA SETKE SPALI.PLAKAC SIE CHCE!!!MARZENIA SA PO TO ZEBY JE SPELNIAC JASLI KTOS KOCHA SAMOCHODY TO MUSI MIEC BMW.MIALEM DWIE BETKI I ZAKOCHALEM SIE:)DO SMIERCI:)POZDRO DLA GOSCI Z JAJAMI
    • Gość: GOSC'ADIQ Re: BMW serii 5 (1995-2003) E39 IP: 217.153.173.* 05.12.10, 13:23
      AHA I JESZCZE JEDNO.WLASNIE O TYCH WSZYSTKICH OCTAVIACH PUNTACH PANDACH I SWIFTACH.WSZYSCY POSIADACZE AUT Z DUSZA NIC NIE MAJA DO TYCH AUT NIC ALE TO JEST RZECZ TAKA JAK CZAJNIK W KUCHNI CZY PRALKA ZWYKLA PRZYDOMOWA RZECZ Z KTOREJ SIE NA CODZIEN KORZYSTA A BETKA JEST JAK DOBRY KUMPEL DO KTOREGO ZAWSZE MOZNA ZAWINAC:)
    • Gość: GOSC ADIQ Re: BMW serii 5 (1995-2003) E39 IP: 217.153.173.* 07.12.10, 20:22
      KOLEGO GOSC# PO RAZ KOLEJNY KTOS WYSKOCZYL Z JAKIMS CIVIKIEM.TO SA SAMOCHODY KTORE SIE NIE PSUJA BO TAK BYLY KONSTRUOWANE PROSTE JAK CEP.A BMW TO INNOWACYJNA TECHNOLOGIA ITD I POZATYM WSZYSTKIE BETKI SA W OCYNKU ALE NIESTETY POWYPADKOWYCH JEST CHYBA WIECEJ JAK WYPRODUKOWANYCH:)POSTARAJ SIE NA INTERNECIE ZNALEZC NA OGLOSZENIU BEZWYPADKOWA POPATRZ NA LKIER I PREZENCJE E36 MIMO LAT AZ MILO POPATRZEC A CIVKI GNILY GORZEJ NIZ POLONEZY MIMO BEZAWARYJNOSCI PO TO ZEBY KTOS WROCIL DO SALONU"BO SIE NIE PSULO"
      A POZATYM DLA NIEKTORYCH SAMOCHOD KTORY SIE CZASAMI ZEPSUJE DAJE SATYSFAKCJE PO NAPRAWIE I WIEKSZA RADOCHE.TO JAK Z DZIECKIEM KTORE JEST NIEGRZECZNE A POE\TEM JEST JAK ANIOLEK.CIESZY??:)POZDRAWIAM
    • Gość: kris Re: BMW serii 5 (1995-2003) E39 IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.03.11, 10:09
      Moja 530-ka D 184 kM automat z 2000 roku i z prawdziwym!! przebiegiem: 284 000 km pali po mieście 13 do 15 na 100 km, ale na trasie przy prędkościach od 140 do 180 to jest od 7.2 do 8.5 i uważam to za przyzwoity i normalny wynik. Zaznaczam , że dużo jeżdżę do Niemiec , więc dobre autostrady.Nie wydaje mi się żeby było możliwe zejść choćby poniżej 6-u.
    • Gość: Luck Re: BMW serii 5 (1995-2003) E39 IP: *.centertel.pl 05.03.11, 22:17
      komentarz do ------->>>30.03.10, 22:27 Gość: kłattro, czajisz ?

Po pierwsze to twoje Audi A4 3.0 TDI nie ma 240KM tylko 233KM, chyba że posiadasz nowy model ze skrzynią S-Tronic, jeśli chodzi o przyspieszenie to wynosi ono 6.2s a nie 6.0s---oczywiście w przypadku 240KM S-Tronica!!!!!!!!!!! A w przypadku np. Audi A4-B7 3.0 TDI (233KM) ... to przyspieszenie wynosi od 6.8s nawet do 7.8s w zalezności od wersji!!!!! Więc powiedzmy sobie szczerze, źle nie jest ale szału też nie ma!!!!!! Co więcej, te dane wyżej wymienione są podawane przez producenta, co najczęściej są zaniżone oczywiście na korzyść samej marki!!! Dla sprostowania jeśli chodzi o porównanie takich marek jak BMW & AUDI....to można to robić jak najbardziej bo to auta z tego samego segmentu, ale przecież nie będziemy porównywać 3-4 letniego Audi do starej ,,piątki'' E39, poza tym A4 i Seria 5 to nie ta sama klasa, odbiciem A4 w BMW jest seria 3, więc możemy tutaj wsiąść pod uwagę nowy 335d lub 335i to są również silniki o pojemności 3.0, gdzie przykładowo 335i ma tylko 5.4s do 100km/h, nie ujmując tutaj Audi.....nie jest lepsze od BMW pod względem osiągów ani żadnych innych kategorii, nie posiadam ani BMW ani Audi..więc moja ocena jest neutralna, daje....1:1, wystarczy trochę poczytać i zainteresować się tematem a nie słuchać co ma do powiedzenia przykładowy Franek, Felek z wioski.!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: PlayMeFine Re: BMW serii 5 (1995-2003) E39 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.11, 22:39
      Dyskusja tutaj całkiem całkiem, miło poczytać, poza postami jełopa który by się przebić, pisze kapitalikami.
      BMW oddaję klasę i słuszną przynależność do klasy premium. Ale ale... Znam kilka równie dobrych marek, których ostateczny wybór przy zakupie nowego auta jest tylko i wyłącznie sprawą widzimisię kupującego.
      Wymieniane są tu uwagi na temat modeli często kilkunastoletnich czyli starych. Samo posiadanie zjeżdżonego egzemplarza nie zalicza jego właściciela (luźne nawiązanie do postów poniżej) do 'elitarnego klubu'. Prośby o radę 'jak wlać olej' też wyglądają dziwnie, bo posiadacza tak elitarnego auta stać na pełną obsługę pojazdu w ASO. Najistotniejsze jednak, że ci, którzy cenią, znają i których stać na BMW pozbywają się ich po max. 8 latach by uniknąć rosnących kosztów utrzymania.
      Nie rozumiem podejścia, z którym spotykam się czasem w życiu, gdy ewidentny golec jeżdżący 12 letnim BMW na kredyt z banku łasi się do mnie na stacji paliw, bo jeżdżę od nowości obecnie dwuletnią X5 z silnikiem benzynowym. On przez swoją BMkę zapisał się do 'elitarnego klubu' a ja taki klub mam gdzieś.
    • Gość: Zwyklyktos Re: BMW serii 5 (1995-2003) E39 IP: 85.134.214.* 16.03.11, 02:48
      Panie PlayMeFine-niepodoba mi się twoje podejscie,moze ten ktoś nie łasi się do ciebie tylko do twojego auta w którym widzi jakieś dzieło ludzkich rąk i ukochanej marki.I tak pewnie wie dużO więcej na temat twojego x5 niż ty jeżdrząc nim 2 rok,serwisy często najlepiej sprawdzają się w sprzedaży części,prawdziwi fachowcy mają swoje warsztaty((oczywiście są wyjątki).A ty słono płacisz za fuszere w nieświadomości oślepiony ładnym biurem,kawunią lub autem zastępczym.Przecież cię stać hehe
    • Gość: Zwykłyktoś Re: BMW serii 5 (1995-2003) E39 IP: 85.134.214.* 16.03.11, 03:11
      Jeszcze coś.Masz taki klub gdzieś bo nikt ciebie tam nie chce,pewnie wszystko co wiesz o twoim bmw to ,ze to x5 z silnikiem benzynowym 2 letnie.Nie jedź komuś że jeździ 12 letnim bmw,bo ty gdybyś był w jego sytuacji kupilbys 2 letnie punto taki z ciebie znawca.Znasz kilka równie dobrych marek?Dziwne bo nie istnieją takie,dla mnie i dla wielu.A te kilkunastoletnie auta z których się naśmiewasz często są mniej awaryjne niż twój wypas ze skrzynią MAde in france.Atak wogóle to nawet nie jest terenówka.Pozdrawiam fanów szachownicy-nie laście się do nowobogackich,pewnie jego x5 ma kratke za siedzeniami,a jak na stacji kupuje batonika to pisze osobną fakturę.
    • Gość: PlayMeFine Re: BMW serii 5 (1995-2003) E39 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.11, 22:38
      Nic nie zrozumiałeś, panie ZwykłyKtoś; mówiłem o tych, którzy ślinią się na BMW, którykolwiek zresztą model, najczęściej zjeżdżony i stary, byle tylko poczuć się 'o dwie klasy wyżej' niż sąsiad z następnej klatki (a obie przecież są obok tego samego osiedlowego śmietnika). Mówiłem o pustych kieszeniach z jednej strony, a magnackich zapędach z drugiej... Mówisz, że dużo wiesz o BMW. Wiedza ta, zapewne, bardzo cię duchowo wzbogaca i/albo zarobiłeś nią wiele pieniędzy. Mnie taka wiedza śmieszy, bo jest równie nieistotna jak siedem nazw na śnieg w języku Inuitów. Nie przepłacam, bo czytam ze zrozumieniem instrukcje obsługi i sprawdzam faktury za przeglądy (robię je za granicą, tam nie okradają jak tutaj - może dlatego, że tam w serwisach pracują majstrowie z doświadczeniem a w Polsce wolni najmici do przyuczenia). Powtórzę w skrócie - chcesz BMW, zarób, kup nowe, dbaj a pojeździsz bezawaryjnie i masz przepustkę by poczuć się obrotniejszym niż sąsiad. Ale nie bierz złomu, by poszpanować, przy tym jeszcze pytać na forach 'gdzie olej', ściubić na paliwo, płakać, że znów o 5 groszy droższe, klepać auto młotkiem u kowala zamiast w ASO i zwalniać przed każdym dołkiem, bo zawieszenie w pień wybite a na naprawę/wymianę części cię nie stać.
      Nie chciałbym myśleć, że to gość jak ty zagadywał mnie miło, bo dostrzegł w X5 dwie rury z tyłu i strasznie chciał powiedzieć, że 'JA TEŻ MAM BMW'. Brzmiało to jak z przypowieści o wróblu, który twierdził 'ja jestem orzeł, ale trochę chorowałem'.
      Apel do nieokreślonych fanów BMW na forum też dziwnie wygada. Zawsze szukasz wsparcia i zainteresowania innych? Potrzebujesz pomocy? Rodzice cię nie przytulali? Tu zrozumienia chyba nie znajdziesz...
    • Gość: karol.hayabusa Re: BMW serii 5 (1995-2003) E39 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.11, 00:50
      Panie PayMeFine, gó... sie znasz na motoryzacji i auto jest dla ciebie tylko narzedziem, a to ze masz gwarancje cieciu to nie znaczy ze jestes lepszy. Dawaj sie dymac na przegladach gdzie sprawdzaja partacze klocki w twoim biemdabliu, a ty wplacasz 600zl i cieszysz sie ze masz cos zajebistego. Pozdrawiam tych normalnych co nie wywyzszaja sie bo maja auta w leasingu i nie zaplacone faktury za towar. Jeszcze dostaniesz cios od zycia. Aha motoryzacja zakonczyla sie na 2000roku teraz nie masz sie czym szczycic ze jezdzisz plastikowym bmw.
    • volkenban Re: BMW serii 5 (1995-2003) E39 12.04.11, 13:24
      Wybrał bym s60 mimo wszystko, BMW wydaje się ciekawym strzałem ale jednak, wolę opływowe i stylowe kształty Volvo. Pewnie zaraz zaczniecie pisać, że Volvo jest Chińskie itd itp a tutaj no cóż okazuje się, że trwają przygotowana BMW M3 specjalnie na rynek
      Chiński.
    • Gość: Gość Re: BMW serii 5 (1995-2003) E39 IP: *.play-internet.pl 24.04.11, 19:47
      A ja mam kredyt i kupiłem E39 bo od dziecka chciałem mieć taki wóz!!! Krawaciarze w nowych furach nigdy nie zrozumieją tego co łaczy fanów markowych samochodów na forach... to prawdziwa więź wspólnoty jeżdzących takimi samymi autami tylko dlatego że je kochają. A tak poza tym nigdy nie kupiłbym nowego samochodu! Strata pieniędzy!!!
    • Gość: soltys Re: BMW serii 5 (1995-2003) E39 IP: *.dynamic.chello.pl 15.12.11, 13:01
      Panowie i po co sie kłócić??
      Pan ma X5 i chciał sie tym pochwalić całemu światu. I chwałą mu za to. Widać również ze dla pana z X5ki cena paliwa też nie ma kompletnie żadnego znaczenia wiec moze niech Ci których stać, tak samo jak Pana z X5ki, płacą więcej a Ci dla których cena paliwa jest zdecydowanie za wysoko ( przyznaje sie bez bicia ze dla mnie taka właśnie jest ) płacą mniej. Przecież tego Pana stać więc niech płaci za paliwo tak jak becaluje za serwisy haha.
      PS.
      Ciekawe jakby śp[iewał gdyby miał inną sytuację życiową.
    • Gość: reter Re: BMW serii 5 (1995-2003) E39 IP: *.kwsa.pl 18.05.12, 07:18
      hgt
    • Gość: Sebastian Re: BMW serii 5 (1995-2003) E39 IP: *.kwsa.pl 18.05.12, 07:30
      Też dołożę cos o spalaniu bo widze że zrobiło się gorąco ;)
      E39 525dA (163KM) automat
      Wyżej ktoś wyśmiał spalanie w granicy 5l/100
      Fakt że 5l/100 ciężko osiągnąć, prawie niemożliwe. Jadąc spokojnie (nie chodzi o prędkość) około 100-120km/h moje auto spala poniżej 6l (5,4-6)
      W momencie kiedy już pojawią się jakieś światła, zwężenia itp gdzie trzeba zwolnić mocno i przyśpieszac robi się od razu 7l/100
      Co jest ciekawe bo gdy jedziesz 120km/h (max 6l/100) i zaczniesz mocno przyśpieszać wyprzedzając to spalanie wzrasta minimalnie po przecinku

to tyle z fajnych wyników
      W mieście można uzyskać 10l/100 a nawet 11l
      Przy normalnej jeździe.
      Co dziwne jak poszalejesz cięzką nogą to spalanie w granicy 8l

Najgorsza jest jazda za kimś ;) 50-60km/h (szczególnie pod górkę)
      Lepiej jest więc jeżdzić dynamicznie, podganiasz wtedy szybko do predkości
      i auto leci sobie swobodnie. Dlatego jeżdząc jak dziadek w mieście masz 10 a dynamicznie 8
      dziwne prawda ? ale prawdziwe , co zresztą widać na ekonomizerze na bieżąco

reasumując spalanie BMW 525d (nie TDS) 163KM
      od 6l do 11 ;)
      Średnia wypada u mnie między 8-9l i to jest chyba dobry wynik jak na taki silnik i automata.
      Drugie auto to Mercedes 300TD automat i tu już nie jest tak pięknie bo zawsze 10 w górę.
      Ale chyba nie po to się kupuje takie auta by liczyć ile kieliszków wypali ;))
      Atrakcja z jazdy dynamicznym silnikiem pokrywa koszty ;))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka