Dodaj do ulubionych

Skoda Rapid Rulez

IP: *.publikator.com.pl 11.02.04, 10:20
Ludzie w Polsce dawniej kupowali skody, bo jest to szary samochód dla szarego
człowieka, czyli taki, na jaki zawsze jest popyt. A jak tu była alternatywa?
Polonez albo maluch - a gdzie złoty środek? Wars - to była szansa na tani,
ekonomiczny i wygodny samochód - niestety nic z tego wyszło. A pepicy sami za
komuny konstruowali swoje wehikuły, ktore paliły mało, były w miare
niezawodne i części były tanie. I co z tego że 105-ka miała tylko 46 koni? A
po co więcej w kraju z drogami z XIX wieku? Z drugiej strony jest w tym
trochę racji, że jeśli my nie bedziemy kupować swoich wyrobów to inni nie
będą ich kupowac tym bardziej. Ale w tym średniowiecznym kraju zawsze (q..wa
zawsze!!!) robi się albo tylnonapędowe, niepraktyczne brukwie (warszawa,
polonez), albo jakieś małe zasrańce (maluch - teraz ostatnio któś wydamał
jakiegoć clika). A gdzie były (i są) tanie, oszczędne kompakty - podstawa
motoryzacji w każdym kraju? Nie było, nie ma i już nie będzie.
Tak czy inaczej Skoda Rapid (szczególnie model 136) to był najlepszy wóz RWPG
(no może oprócz tatry) - stare fiaty 125p też były niczego tak na marginesie.
Wersje na zagranicę (kiedyś miałem brlgijską, teraz mam niemiecką)
praktycznie bezawaryjne pomimo dużego znacznego wieku.
Obserwuj wątek
    • ponury_zniwiarz Syrena Bosto rules! 11.02.04, 21:45
      Jesli uwazasz, ze polonez jest gorszy od rupieciowatej skody, to jestes debilem.
      Dziekuje za uwage.
      • Gość: FeliksEdmundowicz wodogłowie od dzieciństwa?? IP: *.publikator.com.pl 12.02.04, 09:38
        Polonez to totalny kanał - chla paliwo jak krążownik przy 30 węzłach na
        wzburzonym atlantyku, gnije jak śliwka wegierka na przednówku, prowadzi się jak
        bułgarska tirówka - ogólnie totalny syf. Jest to dla mnie całkowita antyteza
        dobrego samochodu - kilku ludzi w mej rodzinie mialo to dziwo - zauważałem, że
        chcąc jechać na tylnej kanapie muszę się garbić bo się nie mieszczę pod dachem
        a przecież nie należę do najwyższych. I tak ślimakowa kolumna kierownicy - nie
        dość,m że ciężko chodzi to jeszcze precyzja kierowania na poziomie spadającej
        stacji Mir. Hamulce - pływającre zaciski - zasadzka że ja cie pierniczę - dali
        później Lucasy, ale to tylko reanimacja trupa.
        • Gość: Blaster Re: wodogłowie od dzieciństwa?? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.02.04, 10:17
          Zgadzam sie w 100% Polonez to strszny syf mam kumpla ktory ma zekomo zadbanego
          poldka z 1991 i gnije jak cholera pozatym popatrz na ulice ile takich wrakow
          jezdzi po drogach polonez to przestarzala konstrukcja ktora na sile wciska sie
          ludzia! Jednym slowem syf totalny nigdy niechcial bym takiego auta!
          • zarsthor136 Re: wodogłowie od dzieciństwa?? 12.02.04, 18:13
            powiem tak: jak bym mial stacje paliwi i wybor pomiedzy s105 a poldkiem to biore poldka, ale jezeli bym mial dwie stacje paliw i wybor rapid, a poldek, to biote Rapida!
            • Gość: FeliksEdmundowicz nicht verstanden IP: *.publikator.com.pl 13.02.04, 08:54
              Jak to; to wg ciebie poldas pali więcej niż skoda? (a przy tym fakt. 105 piątka
              to trochę kanał, ale i tak mając ten sam rocznik ja biore skodę - dp poldasów
              normalnie nie mam zdrowia)
              • Gość: zarsthor136 Re: nicht verstanden IP: 212.106.143.* 13.02.04, 18:01
                nie nie, majonez pali od skodziary duzo wiecej bez dwoch zdan, ale ogolnie porownanie poldek, a skoda to biore poloneza bo 105 to troche kanal ;) ale to pod warunkiem ze mam stacje paliw, ale jezeli mam wybor pomiedzy rapidem a poldkiem to biore rapida bo po prostu to kultowy woz i wogole lepszy pod kazdym wzgledem od majoneza, a te 2 stacje to po to, bo tak sie fajnie tym autem jezdzi ze jedna moze nie starczyc ;-) mimo ze duuuzo mniej rapida pali od majonaza heh
    • Gość: 130rapid Re: Skoda Rapid Rulez IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.04, 19:43
      To ja się znów zareklamuję ;-) z moim artykulikiem:
      www.autocentrum.pl/?FF=169&id=307909479&fid=641ee5c0982a3f696610940a5bc769fe
      • Gość: FeliksEdmundowicz Re: Skoda Rapid Rulez IP: *.publikator.com.pl 19.02.04, 11:57
        I pewnie - walczmy z plastikowcami - wczoraj zahaczyłem prawym lusterkiem
        yarisa to przeprułem mu cały bok - z czego oni robią teraz te wozy - z papieru?
        A tak poza tym - ci co piszą, że skoda to wóz niemarkowy - marka skoda (i jej
        logo - skrzydlata strzała) są najstarsze z całego VW Grób. Nawet cztery kółka
        Audi i Auto Union są młodsze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka