ajar63 11.03.10, 21:26 Peugept 206. Czy naprawdę taki wadliwy jak to się o nim słyszy? Samochód mi się podoba. Chciałem nawet go sobie kupić, ale teraz mam wątpliwości. Może lepiej Corsę, albo Clio? Link Zgłoś Obserwuj wątek
wujaszek_joe Re: Peugeot 206 11.03.10, 21:49 kilka lat temu 206 1.4 spędził kilka lat i sto tyś km w mojej rodzinie. nie było z nim większych problemów. Z wad to tylne zawieszenie (belka) wymaga regeneracji po 100tyś km i kosztuje tysiąc. Także warto sprawdzić czy tylne koła stoja prostopadle do ziemi. Jeśli robią namiot ale coś w nich czasem piśnie to zbliża się wydatek. Można się od niego uchylić odpowiednio wcześniej wymieniając łożyska igłowe, czy jakoś tak. Podobno duży kłopot potrafiła sprawić dźwigienka włącznika świateł i kierunkowskazów, wymiana też tysiąc. Ale to dane sprzed kilku lat. Skrzynia biegów sprawiała wrażenie delikatnej, poza tym ciężko było płynnie zmieniać biegi, sprzęgło jakieś zbyt precyzyjne. Zresztą też wymagało wymiany po stu tysiącach. Nie wiem co dzieje sie potem, czy nie wychodzi jakoś francuzka delikatność. Ale ja rozważając zakup auta w tej klasie nie omijałbym peugeota z powodu awaryjności, inne auta mają inne typowe dla siebie usterki. Nie chciałbym silnika mniejszego niż 1.4 będzie słabiej ale nie oszczędniej. acha, odpadały jakieś zaczepy z tapicerki ale niczego to nie zmieniało, w aucie nic nie trzeszczało. składanie fotela pasażera w wersji 3d było upierdliwe, instynktownie blokowało sie ten fotel w pozycji do wożenia desek. Wygodne, w miarę oszczędne i lubiące zakręty auto Link Zgłoś
cereusfoto Re: Peugeot 206 12.03.10, 11:59 Auto głównie dla lejdis - facetów rzadko można w nich zobaczyć... Link Zgłoś
josner Re: Peugeot 206 12.03.10, 13:53 ajar63 napisał: > Peugept 206. Czy naprawdę taki wadliwy jak to się o nim słyszy? Myślę, że wóz nie jest zły ale ludziska wyrobiły sobie o nim opinie na podstawie użytkowania "sprowadzonych-bezwypadkowych-z niskim przebiegiem". Link Zgłoś
friendii Re: Peugeot 206 13.03.10, 10:08 Jeżdżę 206-tka już 10. rok i na razie nie mam zamiaru zmieniać. U mnie nie było jeszcze kłopotu z tą słynna belką z tyłu, a przełącznik świateł to w nowszych modelach niż mój :) Jeśli ktoś lubi się spokojnie toczyć, to wg. mnie mozna jeździć i jeździć. Ale na pewno nie polecam komuś ze sportowym zacięciem Link Zgłoś