Dodaj do ulubionych

Clio Sport AWD 3.0

IP: *.proxy.aol.com 24.02.04, 07:31
kto z Was mial okazje jezdzic ty autem ,prosze o opinie,bardzo podoba mi sie
to autko,co o tym sadzicie.
Obserwuj wątek
    • Gość: strzała [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.04, 12:33
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • cracovian Re: Clio Sport AWD 3.0 24.02.04, 16:54
        Tez mi sie podobal, ale skoro mowisz, ze nie ma to chyba za czyms innym sie
        rozgladne :-(

www.automag.be/article.php3?id_article=7
        Gość portalu: strzała napisał(a):

> Nie ma takiego samochodu, oszołomie.
        • Gość: strzała Re: Clio Sport AWD 3.0 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.04, 17:00
          Następny głąb. Wiem, że na azbestach nie za wiele się uczycie języka
          angielskiego, ale znaczenie skrótu AWD zna każde dziecko. To Clio ma napęd na
          tył. Gwoli ścisłości, to ten silnik ma 2.9, a nie 3.0 pojemności.
          • cracovian Re: Clio Sport AWD 3.0 24.02.04, 17:27
            Bardzo sie ciesze, ze tak dobrze na samochodach sie znasz i naszym jezykiem
            ojczystym tak wspaniale sie poslugujesz. To Ty mechanik linwgwista jestes!

Robota przy "azbestach" byla zakonczona lata przed moim urodzeniem, ale cholera
            rzeczywiscie cos na mozg musialo mi podzialac. Moze to azbesty z bloku
            osiedlowego cioci, ktora w lykendy czasem odwiedzalem?

Ide, bo domy zydow trzeba by wreszcie posprzatac...
            • Gość: strzała Re: Clio Sport AWD 3.0 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.04, 17:34
              Im dalej, tym gorzej. Azbestu jako takiego już się nie produkuje, ale istnieje
              wiele firm, które zajmują się jego usuwaniem i utylizacją. Ty fiucie, angielski
              jest twoim językiem ojczystym?
              • cracovian Re: Clio Sport AWD 3.0 24.02.04, 17:39
                Taaa, azbesty trzeba usuwac tutaj na kazdym kroku... masz racje, fiut ze mnie
                straszny - jezyka nie od matki siem nauczyl, tylko na budowie.
          • Gość: sws a CC ma 899ccm tak pacanie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.04, 19:40
            to clio ma 2946ccm i oznaczone jest jako 3.0 głąbie
            • Gość: strzała Re: a CC ma 899ccm tak pacanie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.04, 20:07
              Ty gnido, zasada jest taka, że do 50 ccm się zaokrągla. Czyli silnik 899
              oznacza się jako 0.9, a 846 ccm jako 0.8.
              • cracovian Re: a CC ma 899ccm tak pacanie??? 24.02.04, 21:26
                Masz oczywiscie racje - chowamy sie przy twojej znajomosci pojemnosci
                silnikow :-(

Renault, scierwa jedne, powinny od razu sie ciebie byly zapytac zamiast z tym
                3.0 wyskakiwac...

www.renault.com/gb/produits/clio_V6.htm
                • Gość: wredny Re: a CC ma 899ccm tak pacanie??? IP: *.proxy.aol.com 25.02.04, 00:18
                  dzieki za informacje i linki bardzo fajne auto ,jakkolwiek niedostepne w
                  Kanadzie a szkoda,pozdr.
                  • Gość: wredny Re:do Cracoviana IP: *.proxy.aol.com 25.02.04, 01:19
                    masz racje Clio Sport V6,ma naped tylko na tylne kola,silnik umieszczony z tylu
                    centralnie,zwracam honor.
                    • Gość: cracovian Re:do Cracoviana IP: 68.219.139.* 25.02.04, 02:30
                      Hej - mi honoru nie zwracaj - to strzala/Greenblack tak ladnie o tylnym
                      napedzie ci powiedzial. Jemu tez honoru nie ma co zwracac, bo szmaty honoru nie
                      maja.
    • lan_lord [...] 24.02.04, 18:05
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • niknejm Re: Clio Sport AWD 3.0 25.02.04, 11:11
      Nie jeździłem, ale kiedys w AutoŚwiecie było porównanie tego auta (na torze,
      mierzono czasy wykręcone przez kierowcę wyścigowego i zamieszczono też jego
      opinie) z BMW 325ti Compact, Civiciem TypeR, Yarisem TS, Oplem Speedsterem i
      Subaru Impreza WRX.
      Generalnie opinia kierowcy była taka, że to auto na proste, najlepiej cieszyć
      się 'dźwiękiem i wyglądem' :-( Silnik (mimo, że V6) niechętnie wchodzi na
      obroty, a w zakrętach samochód jest niepewny (nic sie nie dzieje, a potem nagle
      gwałtowny piruet bez 'ostrzeżenia').

Do tego nie ma tylnych siedzeń (dla mnie akurat istotne). Porównanie wygrał
      (czasy okrążenia) Speedster (też 2-miejscowy), potem był Civic TypeR, potem
      chyba WRX. BMW, Renault, Toyota na dalszych miejscach.

Pzdr
      Niknejm
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka