Gość: szymonbr IP: *.cable.net-inotel.pl 13.05.10, 13:22 rewelacyjny ! ślinka mi pociekła :P Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: homo Re: Renault Megane GT i CC | Galeria IP: *.CNet.Gawex.PL 13.05.10, 16:33 żadne grafitowe elementy, tylko antracytowe. ignoranci... Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Renault Megane GT i CC | Galeria IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.10, 17:11 Właśnie zastanawiam się nad kupnem Megane z roku 2010 oczywiście. Według mnie ma najlepszy design ( nie licząc aut za kilkaset tysięcy ). Tylko nie wiem jak z awaryjnością, bo niektórzy twierdzą, że auta francuskie są bardzo awaryjne, ale ja im nie za bardzo wierzę. Link Zgłoś
Gość: eq3 Re: Renault Megane GT i CC | Galeria IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.05.10, 17:16 Jesli chcesz koniecznie nowe auto to kupuj francuzy sie psuja ale dopiero po kilku latach ^^ w tuv laguna rok 2004 miala 50,4 % chyba najnizszy wynik jaki w zyciu widzialem Link Zgłoś
Gość: gucio Re: Renault Megane GT i CC | Galeria IP: *.chello.pl 13.05.10, 17:59 Ja zdecydowałem się na najnowszą Lagune (2.0dci 150KM) i po 1.5roku i 50 tysiącach km naprawdę nie mam się do czego przyczepić, a wręcz jestem bardzo zadowolony. Miałemv także jakiś czas poprzedni model (1.6 16v) to faktycznie była porażka, lubiły mnie cewki zapłonowe. Wystrzegaj się podstawowych benzyn, najlepiej coś z 1.5dci, 1.9dci lub 2.0dci. Co do benzyny, to wybrałbym te z turbo, ale nie znam ich awaryjności. Link Zgłoś
Gość: eq3 Re: Renault Megane GT i CC | Galeria IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.05.10, 18:17 niewiem czy turbo jest najlepszym wyjsciem jak sie popsuje to nie sa juz takie male koszty Link Zgłoś
Gość: Romekus Re: Renault Megane GT i CC | Galeria IP: *.chello.pl 14.05.10, 06:43 Francuzi tak zazdroszczą sukcesu Scirocco że nawet lakier zgapili z wersji R edition ;-) Link Zgłoś
Gość: Gordini Re: Renault Megane GT i CC | Galeria IP: *.acn.waw.pl 14.05.10, 12:45 @Romekus malo wiesz o historii Renault. Link Zgłoś
Gość: gość Re: Renault Megane GT i CC | Galeria IP: *.adsl.inetia.pl 17.05.10, 21:33 Wygląda jak Astra III edycji, a co do Sirocco to wiele im jeszcze brakuje aby osiągnąć taki poziom jak VW. Link Zgłoś
Gość: Samar Re: Renault Megane GT i CC | Galeria IP: *.chello.pl 18.05.10, 07:06 Megane może i fajne ale na 3 sprzedane VW Scirocco sprzedaje się 1 Megane Coupe Link Zgłoś
Gość: Lala Re: Renault Megane GT i CC | Galeria IP: *.chello.pl 07.06.10, 06:59 A ja właśnie nie wiem czy lepiej kupić Scirocco 1,8 TSI 160 KM czy Megane TCE 180 KM. Cena zbliżona, Scirocco ładniejsze ale Megane mocniejsze za te pieniądze... Link Zgłoś
Gość: mojaopinia Re: Renault Megane GT i CC | Galeria IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.10, 13:04 jak kocham francuskie auta, to renault wyglada pokracznie. Brzydkie, brzydkie i brzydkie..:( szkoda.. Link Zgłoś
Gość: TNT Re: Renault Megane GT i CC | Galeria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.10, 14:41 A ja mam Renault Megane Coupe 2.0 Tce 180 KM, fabrycznie ospojlerowany w limitowanej wersji. I nie ma osoby, która by się za nim nie obejrzała na ulicy. Przejechałem nim już 30tyś km, mam go ponad rok. Wcześniej 4 lata jeżdziłem VW Passat - to dopiero się psuło! A moja Meggi ma jeszcze 2 lata gwarancji i póki co, nie zepsuło się absolutnie nic. Silnik bomba! Pali 8,3-8,8l/100km w cyklu mieszanym. Przyspieszenie cudne. A VW Scirocco taki sobie. Splaszczony jakiś... drogi w zakupie, drogi w serwisie... nigdy więcej VW. Nie zapomnę mojego przeglądu w VW passat przy 200.tyś km - faktura na 8.800pln. Brawo! Podsumowując... zapomniejcie o bezawaryjności VW. To się skończyło z 4.generacją Golfa i Passatem B5. Moj ojciec ma Renault Megane Classic z 2006 roku, 89.000 km przejechane i zero wydatków. Samochód igła. Mój bez zarzutu. Pamiętam moje Clio, które miałem w latach 1999-2005 - zero wydatków. Zatem dajcie spokój z bredniami, co lepsze... Zależy jak trafisz. Nie ma już marki bezawaryjnej. Są tylko bezawaryjne egemplarze. W dzisiejszym świecie motoryzacji chodzi o to, żeby samochód był sprawny do ostatniego dnia gwarancji. A potem może się rozsypać. No i niestety tak się dzieje w większości przypadków. :) Coupe od Renault jest bez wiątpienia najpiękniejszym autem w klasie. Po wykupieniu kilku opcji i zrównaniu cen z VW Scirocco, ten drugi wygląda jak ubogi krewny z Rumunii. Podstawowe Scirocco kosztuje tyle, co Magane Coupe RS, jak macie niezły układ z dealerem. I o czym w ogóle mowa? :) Macie poważne pytania, piszcie maila na nowakdamian@poczta.onet.pl Pozdrawiam! Link Zgłoś