Dodaj do ulubionych

Mitsubishi ASX | pierwsza jazda

IP: *.versanet.de 17.05.10, 15:32
Wnetrze ohydne.
Obserwuj wątek
    • Gość: tmk Re: Mitsubishi ASX | pierwsza jazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.10, 15:46
      poprawne auto , tyle.
    • Gość: Wombat Re: Mitsubishi ASX | pierwsza jazda IP: *.acn.waw.pl 17.05.10, 15:56
      Nawet fajne. Pewnie wkrótce pojawią się wersje ze znaczkami Citroena i Peugeota - identyczne mechanicznie a zapewne ciekawiej stylizowane (szczególnie Citroen). Kto wie, może w ramach współpracy koncern PSA zacznie używać tego nowego diesla w swoich samochodach... Miejmy nadzieję, że okaże się trwalszy niż strasznie delikatne HDi.
    • Gość: Gość Re: Mitsubishi ASX | pierwsza jazda IP: *.chello.pl 17.05.10, 15:57
      "Hamulec: zawieszenie niedostosowane do ostrej sportowej jazdy". Czy autor wie jakie auto testował i jakie jest jego przeznaczenie? Czytam tego typu bzdury i śmiać mi się chce.
    • Gość: Rysio Re: Mitsubishi ASX | pierwsza jazda IP: *.as.kn.pl 17.05.10, 16:21
      O co chodzi z druga nawigacja na szybie? Ta seryjna to mapa japoni czy jak?
    • Gość: Yaa Re: Mitsubishi ASX | pierwsza jazda IP: *.warszawa.mm.pl 17.05.10, 16:21
      Mam wrażenie, że Mitsubishi znalazło klucz do serca "przeciętnego klienta". Korzystając ze swojej sportowej i terenowej renomy sprzedaje masowo auta, które:
      - są dobre technicznie;
      - przyzwoite stylistycznie;
      - atrakcyjne cenowo.
      Żadnych fajerwerków, tanie plastiki, ale jest wszystko co trzeba. I dobrze opakowane. Na dodatek pod świetną nazwą. Taka Dacia w segmencie premium. Brawo!

Inni niech się uczą.

@Wombat
      PSA dołoży chromowane listwy i miękkie tworzywa i ... zapłacisz za to 12-15 tys. wiecej. Prognozowana sprzedaż w Polsce: 4-10 szt. rocznie. Czyli Ty i Ci, którzy kupią auta testowe przecenione o 12-15 tys.
    • Gość: stefan Re: Mitsubishi ASX | pierwsza jazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.10, 16:25
      badziew, badziew, badziew. Przerost formy nad treścią. Ciężkie mulaste, drogie a małe auto o ciasnym wnętrzu i nic więcej. Diesel? Low power te same osiągi co hi-power czyli 10 sek. do setki. Śmiech na sali
    • Gość: LekkoZawiedzionyAS Re: Mitsubishi ASX | pierwsza jazda IP: *.chello.pl 17.05.10, 19:40
      Bylem napalony na to autko. Planowalem porownac z Nissanem QashQai i zobaczyc co lepsze. Teraz juz wiem, lepszy jest QashQai od Mitsubishi ASX.
      Podstawowe wersje w tej samej cenie. Podobnie w benzynie i w dieslu.
      Braki w ASX:
      - brak koła zapasowego (dlaczego portale motoryzacyjne o tym milcza?). W Polsce to spora wada. Komu przebilo sie kolo w "niedziele" albo w nocy ten wie o czym mowie.
      - brak mocniejszego silnika benzynowego; Chociazby 140-150KM; Nie kazdy jezdzi 30,000 km rocznie aby oplacil sie diesel; A juz na pewnoe brakuje topowej wersji benzynowej powiedzmy 180-190KM jak bedzie w Nissanie Juke!
      - dziwnie zestawione pakiety wyposazenia; np. aby miec rellingi dachowe nalezy w wersji 150 KM diesel 4x4 wysuplac 112990 (jesli dobrze pamietam); Przeciez to chore. Mogli by relingi i np. przezroczysty dach wrzucic do nizszego pakietu.
      - po co komu jakas zmieniarka CD? To przeciez przezytek!
      - po co komu skóra ? Mogliby to robic jako opcja; nie kazdy to lubi! a doplacic grube tysiace za pakiet trzeba:(
      - po co komu jakis system super audio w przedostatnim pakiecie? To nei ten typ samochodu! Porazka - auto dla "japonczykow" lub Amerykanow?
      Jestem lekko zawiedziony. Wybiore QashQai'a. Zwlaszcza ze teraz maja promocje 6000;
      • Gość: autom Re: Mitsubishi ASX | pierwsza jazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.10, 09:10
        Odbyłem jazdę próbną ASX'em z silnikiem 1,6. Wrażenia ?? Jeśli chce się wycisnąć
        cokolwiek z tego silnika trzeba go oczywiście "kręcić". Niby ok, ale przy
        wysokich obrotach w środku jest tak głośno, że nie słychać co mówią pasażerowie
        tylnej kanapy. Wnętrze nie powala - generalnie jest podobne do QashQai'a. Ja
        wybieram Nissana - auto jest już na rynku jakiś czas i jest znacznie bardziej
        dopracowane (wersja po liftingu). Jest przyjemniejsze w środku, cichsze i tańsze
        (praktycznie identyczne wyposażenie). W przypadku ASX'a denerwują także
        "sztywne" pakiety wyposażenia - dodatkowo niefortunnie dobrane.
      • krzysztof_wandelt Re: Mitsubishi ASX | pierwsza jazda 30.12.10, 19:49
        Ciekawe skad tyle pasji w dołowaniu ASX-a?
        Duzo tu sie wypowiada teoretykow, a ASX-ów uzywanych po klepaniu za 1/4 ceny nie ma ;(
        Czy jest inny model samochodu na ktorego nie ma zadnej promocji??
        Czy jest inny samochod na ktorego podnosi się cene od 1 grudnia??
        Czy jest samochód ktorego dostawa jest najwczesniej za pół roku po wpłaceniu zaliczki??
        a Kaszalota mozna kupic od reki z upustem, promocą i wyposazonym w smutne silniki.
    • Gość: Lolek Re: Mitsubishi ASX | pierwsza jazda IP: *.chello.pl 18.05.10, 06:42
      Doskonały konkurent dla Nissana Qashqai i Skody Yeti. VW Tiguan to juz trochę za wysokie progi. W sumie oceniam ASX pozytywnie, dobrze że sie pojawił
      • Gość: jajacek Re: Mitsubishi ASX | pierwsza jazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.10, 00:00

Stary, chyba Cię porąbało, z folsfagenem porównujesz? Toż już sam
        fakt, że ten samochodzik nie jest tym badziewiem jest jego zaletą, a
        że ma wreszcie silnik własny, a nie badziewiarski.....sane zalety.
    • Gość: pan_zdzislaw Re: Mitsubishi ASX | pierwsza jazda IP: *.xdsl.centertel.pl 18.05.10, 09:35
      mnie naprzyklad od tego samochodu odrzucają plastikowe przednie błotniki..błeee i rzeczywiście niefajnie dobrane wersje wyposazenia. nei lepiej zrobic jak np. w koncernie VAG - wszystko mozna dołożyć osobno: okno dachowe, relingi czarne, srebrne, obwódki, skóre i inne duperele wszystko osobno.
    • Gość: ir Re: Mitsubishi ASX | pierwsza jazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.10, 15:33
      należy jeszcze dodać, że brak jest nawet w opcji skrzyni automatycznej, jaką ma QashQai. prawdą jest,że brak jest także mocniejszego silnika benzynowego, a całowitą porażką jest pojazd w segmencie SUV bez dopędzanej tylnej osi
    • Gość: GdzieMocniejszyBen Re: Mitsubishi ASX | pierwsza jazda IP: *.chello.pl 18.05.10, 21:18
      Zdecydowanie brak mocniejszej jednostki benzynowej - min. 140 KM, najlepiej okolo 150-160 a moze nawet 180KM z pojemnosci 1.6-2.0 litra.
      To co tu niektorzy podkreslali - zle dobrane pakiety wyposazenia;
      Co do wnetrza - nie widzialem jeszcze plastikow, tapiecerki, dodatkow. Nie moge sie wypowiedziec.
      Brak automatycznej skrzyni biegow? Hmm, mi akurat nie przeszkadza:) ale rozumiem.
      Wrazenia ogolne z zewnatrz - ladny, elegancki. Ceny: podstawowe OK; wyzsze pakiety - DROGO!
    • Gość: Bejbe Re: Mitsubishi ASX | pierwsza jazda IP: *.chello.pl 19.05.10, 07:09
      W najnowszym Auto Świecie jest test VW Tiguana 2,0 TFSI na dystansie 100 tys km i przeszedł go celująco - ocena końcowa 5
      • Gość: jajacek Re: Mitsubishi ASX | pierwsza jazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.10, 00:04
        tylko podczs testów nie wzięto pod uwagę marki.....folsfagen
        bleeeeee sama nazwa dyskryminuje
    • Gość: Rafał Re: Mitsubishi ASX | pierwsza jazda IP: *.adsl.inetia.pl 19.05.10, 14:19
      Z tymi osiągami to śmieszni są :) Jeździłem Lancerem 1,8 i jest sporo wolniejszy od tego co podają w danych technicznych. 116 kM i 10 s do setki :)
      Śmieszni są.

Będzie pewnie jakieś 13-14 a to znaczna różnica. Ale Mitsubishi to nie jedyna firma oszukująca w ten sposób klientów. Toyota robi dokładnie to samo. Najbardziej śmieszyło mnie dawno temu gdy wyszedł pierwszy model Yarisa z silnikiem 1.0 i w papierach miał że przyspiesza do 100 w 12s :) A było przynajmniej 15 :)
    • gzesiolek Re: Mitsubishi ASX | pierwsza jazda 20.05.10, 15:52
      Rafał, to moze sie najpierw naucz jezdzic japonskimi silnikami benzynowymi a pozniej wypowiadaj sie na forum... Lancer akurat danych przyspieszenia nie ma specjalnie zawyzonych... Inna sprawa ze ruszenie dynamiczne na jakimkolwiek piasku lub wilgoci jest niemozliwe bez wylaczenia kontroli trakcji... system odcina skutecznie moc przy ruszaniu dosc brutalnie... a pozniej utrzymywanie obrotow 4,5-6,5k i ciagnie jak trzeba... musiales sie bardzo starac zeby 100km/h w 13sek nie osiagnac... bo sam w Lancerze 1,5 spokojnie szybciej sie do 100km/h rozpedze...
    • kkprofi21 Re: Mitsubishi ASX | pierwsza jazda 20.05.10, 22:58
      Bejbe: VW Tiguan jako lider rynku musiał przejść test celująco!
    • Gość: houk Re: Mitsubishi ASX | pierwsza jazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.10, 13:00
      fajne autko.... zobaczymy jak będzie wyglądac na żywo. może je kupię....
    • Gość: Rafał Re: Mitsubishi ASX | pierwsza jazda IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.10, 14:45
      @gzesiolek
      Jeździć umiem :) Nie wiem ale może po prostu takim egzemplarzem jeździłem na jeździe próbnej. Lancer był jednym z samochodów którego kupno rozważałem, ale silnik 1.8 mocno mnie rozczarował i wybrałem co innego. A że trzeba go wysoko kręcić to wiem :) A 10 sekund do setki na pewno nie ma - dla mnie subiektywnie było to koło 11,5-12
    • Gość: Rafał Re: Mitsubishi ASX | pierwsza jazda IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.10, 14:47
      a że 13 to pisałem o Mitsubishi ASX :)
    • Gość: Borja Re: Mitsubishi ASX | pierwsza jazda IP: *.centertel.pl 25.05.10, 16:12
      Miałem Lancera 1.8. Po prostu trzeba utrzymywać możliwie wysokie obroty. Taki już jest. W innym wypadku nie masz szans na miłe doznania. A co do tego nowego SUV-a to niby ładny jest ale w środku ...................... Zresztą ja nie mogę pojąć, że są ludzie, którzy skłonni są wydać minimum 70 tysięcy na tak małe autko. Niby napęd 4x4. Dobre. Kto go wykorzystuje w takim samochodzie, No ale z gustami i aktualną modą się nie dyskutuje.
    • Gość: meme Re: Mitsubishi ASX | pierwsza jazda IP: *.warszawa.vectranet.pl 25.05.10, 19:58
      Rafał, a tak z ciekawości zapytam - co ostatecznie wybrałeś zamiast Lancera ?
    • Gość: Rafał Re: Mitsubishi ASX | pierwsza jazda IP: *.adsl.inetia.pl 26.05.10, 16:35
      @meme
      VW golfa 6 kombi tsi 160siątkę
      i uprzedzę komentarze :) Nie nie jestem dresem :) i nie lubię disco polo :)
      po prostu świetnie mi się jeździło tym samochodem na jeździe próbnej
      a sprawdzałem prawie wszystkie samochody w tej klasie :)
      • Gość: jajacek Re: Mitsubishi ASX | pierwsza jazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.10, 00:19
        Przyjrzyj się w lustrze dokładnie, może Twój ubiór jednak nosi
        znamiona dresu? A muzyka disco polo też nie jest taka zła, co?
        • Gość: ciekawskii Re: Mitsubishi ASX | pierwsza jazda IP: *.toya.net.pl 07.09.10, 21:36
          Jaką konkretną informację zawarłeś w swojej wypowiedzi? To tylko bezsensowny bełkot na forum które ma czemuś służyć - czyli informacji o samochodzie - ale ty jak widać tego nie zrozumiałeś.
          A wracając do tematu to żona miała jazdę próbną i zestresowało ją wysoko łapiące sprzęgło - twierdzi że tak idiotycznie nie startowała samochodem nawet 20lat temu podczas pierwszych jazd do prawka - ma ktoś jakieś doświadczenia bo gość z salonu śmiał się i mówił że wszyscy mają na początku te problemy.
    • Gość: samik Re: Mitsubishi ASX | pierwsza jazda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.10, 11:02
      Hmm, dziwi mnie porównanie cenowe do qashqaia, ktory w najlepszej wersji jest duzo tanszy. Z tego co sie orientuje to za 112000 dostaniemy qq+2 2.0Dci 4X4, a to juz duzo wieksze auto. Smieszy mnie cena instyle 120000 za ASX, za nizsze pieniadze dostaniemy outlandera w wersji intense+. Chyba z wyborem cennika i wyposazenia managerowie mitsubishi chyba sie nieco pogubili:) ha ha ha
    • Gość: Gość Re: Mitsubishi ASX | pierwsza jazda IP: *.home.aster.pl 28.05.10, 14:45
      o rany, kolejna (mini)krowa do miasta
    • Gość: jołmen Re: Mitsubishi ASX | pierwsza jazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.10, 01:05
      mitsubishi ma zdecydowanie problem z wnętrzami - w każdym modelu stylistyka lat 90 i tandetne materiały

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka