malaga-malaga 29.06.10, 17:07 Gdzie tankujecie waszkę? Macie 'swoje' stacje czy gdzie popadnie byle taniej? ;) Link Zgłoś Obserwuj wątek
jureek Re: gdzie tankujecie ? 29.06.10, 17:23 malaga-malaga napisała: > Gdzie tankujecie waszkę? A co to jest "waszka"? Pierwsze słyszę. Jura Link Zgłoś
ughj Re: gdzie tankujecie ? 30.06.10, 07:07 www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20091023/INOWROCLAW01/685372541 Myślę, że o to chodzi.... ;-) Link Zgłoś
szymizalogowany w Społem Alkohole24h tanio i dobrze 29.06.10, 17:45 ... i blisko domu tak ze mozna jak zabraknie samochodem podjechac bo lesna droga Link Zgłoś
cloclo80 Re: gdzie tankujecie ? 29.06.10, 20:37 Tam gdzie taniej, ale nie u Józka przy drodze. Nie wiadomo jaki szajs dolewa. Link Zgłoś
bigoth Re: gdzie tankujecie ? 29.06.10, 20:55 ja akurat wychodzę z założenia: "tam gdzie bliżej". Orlen mam najbliżej, więc tam jeżdżę. Przy okazji tankowania zgarniam zdrapkę i sobie pogrywam :) Póki co udało się napój energetyczny wygrać. Link Zgłoś
remo29 Re: gdzie tankujecie ? 29.06.10, 23:43 Statoil - kartę na punkty mam, ale nawet nie wiem ile tych punktów jest. Może na urodziny sobie sprawdzę i dostanę za friko hot-doga :) Link Zgłoś
swan_ganz Re: gdzie tankujecie ? 30.06.10, 02:27 też kiedys zbierałem punkty za paliwo i nie sprawdzałem ich stanu bo byłem przekonany, ze to trochę tak jak w banku; jal juz mam jakies wpływy na konto to one tam będą dopóki ich stamąd nie zabiorę... A potem okazało sie, że one maja ograniczony termin przedatności; jeśli w ciągu dwóch lat od punktów otrzymania ich nie wykorzystam to one się same anulują... Po kilku latach zbierania tych punktów kiedyś postanowiłem sprawdzić saldo i okazało się że coś cienko uzbierałem mimo, że tankuję się pod korek pzeciętnie trzy razy w tygodniu... Te znikające punkty to na shellu mozna dostać ale sprawdzcie bo byc może i u was one dostaja nóg....:-) Link Zgłoś
ughj Re: gdzie tankujecie ? 30.06.10, 07:17 Jeśli chodzi o punkty paynotback.pl/ Nigdy nie chciałem być uwiązany i szukać stacji tej w której mam kartę(y). Jest to jedna wielka ściema która opłaca się chyba tylko przedstawicielom handlowym. Link Zgłoś
remo29 Re: gdzie tankujecie ? 30.06.10, 13:02 Tankuję na tej samej stacji nie dla karty i tych (już raz przecież zapłaconych) nagród. Tankuję na tej samej stacji, zawsze pod korek, bo jak mi któregoś pięknego dnia (odpukać!) silnik obsra się kiepskim paliwem, to będę miał jednego podejrzanego :) Link Zgłoś
swan_ganz Re: gdzie tankujecie ? 30.06.10, 13:12 daj spokój przedpiścy; on chciał tylko pokazac swoją pogarde dla przedstawicieli handlowych a nie negować istotne powody (takie jak ten twój czy fakt posiadania karty paliwowej danej sieci) dla których ludzie tankuja paliwo na konkretnych stacjach.. Link Zgłoś
qqbek Re: gdzie tankujecie ? 30.06.10, 13:15 swan_ganz napisał: > daj spokój przedpiścy; on chciał tylko pokazac swoją pogarde dla > przedstawicieli handlowych a nie negować istotne powody (takie jak ten twój > czy fakt posiadania karty paliwowej danej sieci) dla których ludzie tankuja > paliwo na konkretnych stacjach.. > Ja dwa kubki termiczne sobie ostatnio (dwa tygodnie temu) za punkty z BP wziąłem. Punkty do tego potrzebne wyjeździłem w niecały rok. Nie rozumiem, o co ta batalia... i tak dostaniesz pierdułkę, po tankowaniu za grube tysiące złotych, ale oni mają przywiązanego klienta, a ty coś "ekstra" w tej samej cenie, co paliwo, więc wszyscy szczęśliwi. Link Zgłoś
swan_ganz Re: gdzie tankujecie ? 30.06.10, 13:27 > Ja dwa kubki termiczne sobie ostatnio (dwa tygodnie temu) za punkty z > BP wziąłem to nasze myśli pobiegły jednotorowo bo ja tez mam kubki termiczne w aucie tyle, że od shella z nadrukiem Ferrari. I mam jeszcze besjbolówke z takim samym nadrukiem oraz pare innych gadżetów z tej stajni typu jakiejś torby czy plecaki bo jak dają punkty to trzeba je brać :-) Wracając do kubka na kawę; tez przelewasz do niego tą kawę, którą w McDonaldzie sprzedają? Kurde - nie potrafie pić kawy z plastikowego kubeczka i musze ją przelac do jakiegoś inneg pojemnika.. Sama kawa nie jest zła (szczególnie jak się zważy to co mozna kupic pod ta nazwą w przydroznych knajpach..) ale sam plastik jest nie do przyjecia Link Zgłoś
qqbek Re: gdzie tankujecie ? 30.06.10, 13:38 swan_ganz napisał: > Wracając do kubka na kawę; tez przelewasz do niego tą kawę, którą w > McDonaldzie sprzedają? Kurde - nie potrafie pić kawy z plastikowego kubeczka i > musze ją przelac do jakiegoś inneg pojemnika.. Sama kawa nie jest zła > (szczególnie jak się zważy to co mozna kupic pod ta nazwą w przydroznych > knajpach..) ale sam plastik jest nie do przyjecia Tak :) Ale miałem do tej pory jeden kubek i lepsze pół zażądało kubka dla siebie też. Też mierzi mnie strasznie picie kawy z kartonu/plastiku. I również uważam, że kawa z Mac-knajpy jest ich najlepszym produktem (jedynym, który nabywam). Ostatnio, gdy przelałem sobie kawę z kubka Mc do kubka termicznego (na postoju na A4 w okolicach Gliwic) podszedł do mnie cham-ochroniarz z Mc i zapytał, czy zamierzam coś zamówić, czy tylko wypić swoją kawę przy "ich" stoliku. Na całe szczęście paragon załagodził sytuację :) Link Zgłoś
pedzlowy Re: gdzie tankujecie ? 03.07.10, 10:32 na Orlenie, bo mam po oporze chec na to porsche ze zdrapki, co to mozna wygrac Link Zgłoś
josner Re: gdzie tankujecie ? 06.07.10, 08:21 remo29 napisał: > Statoil - kartę na punkty mam, ale nawet nie wiem ile tych punktów jest. Punkty przedawniają się po chyba 3 latach. Wyparowują, utylizują się itp. To minus statoilu. Plus taki, że można mieć dwie karty gdzie punkty są sumowane. No i stety albo niestety podtrzymuję, że lepiej mi się jeździ na orlenowskiej vervie niż dieselgold. Kiedyś tankowałem gdzie taniej ale po 5 latach z tłumika została jedynie obudowa. Ps. Moim fanom śledzącym posty na lokalnym forum przekazuję przyjazny gest wyprostowanego środkowego palca. Link Zgłoś
remo29 Re: gdzie tankujecie ? 07.07.10, 02:01 > No i stety albo niestety podtrzymuję, że lepiej mi się jeździ na > orlenowskiej vervie niż dieselgold. > Kiedyś tankowałem gdzie taniej ale po 5 latach z tłumika została > jedynie obudowa. Na razie Statoil mnie nie zawiódł, a że namierzyłem w PremiumClub parę gadżetów do wyjęcia, to jeszcze z nimi pobędę :) Link Zgłoś
ulubiony19 Re: gdzie tankujecie ? 30.06.10, 13:28 bigoth napisał: > ja akurat wychodzę z założenia: "tam gdzie bliżej". Orlen mam najbliżej, więc > tam jeżdżę. Przy okazji tankowania zgarniam zdrapkę i sobie pogrywam :) Póki co > udało się napój energetyczny wygrać. Hehe,nie tankuj u tych cieciów.W telewizorze 911 Lukasa śmiga po torze,a Tobie Caymana chcą niby wcisnąć.Bez łachy! I do tego wlewają w Ciebie ten energetyzujący szajs. Tam nie jeżdżę,bo to stacja dla tych,co chwalą swoje denne furmanki. Ja staram się zawsze dystrybucić na Shellu,BP i Statoilu.Innym nie ufam,tak samo jak nie wierzę,że chinczyki same z siebie bez niczego mogą zrobić dobre opony (może jest jakaś ładna,romantyczna stacyjka paliwowa gdzieś tam bez szyldziku,ale daj Boże,żebym kiedyś taką spotkał w Polandii). Generalnie najczęściej na muszelkę zajeżdżam,bo jest VPower,ale punktów już nie zbieram (po skończeniu szkoły olałem program lojalnościowy).Często też jestem na tych samych stacjach,więc z reguły (bo prawie każda stacja ma wielu pracowników obsługi) nikt się mnie o kartę nie pyta.Jakbym miał,to punktów miałbym już trylion,ale co z tego,skoro to wszystko jest śmiechu warte.Płacę za tą cudowną,upragnioną ciecz grube złotówki (a przecież benzynę już dinozaury piły i sama w sobie jest tania!!!) i ktoś mi będzie wmawiał,że oto tą kolejkę elektryczną (bez bateryjków!) dostaję w nagrodę.W nagrodę!!! Żyć,nie umierać:) Link Zgłoś
laura_4 shell, bp , statoil 30.06.10, 14:50 A tak naprawdę wałek może być wszędzie zalezy od ajęta i w jaki sposób prowadzi stacje. Nie będę sie wypowiadać na temat pewnej stacji Orlenu bo by pewnym osobą w temacie kopary opadły. Link Zgłoś
fila31 Re: shell, bp , statoil 30.06.10, 22:21 a co to za różnica shell bp statoil czy orlen jak i tak z tej samej rafinerii biorą, a wszystko zależy od właściciela stacji czy dolać tam jakiegoś paskudztwa. od x lat tankuje na stacji przy markecie po korek i jakoś nic się nie dzieje. przy obecnych cenach jaki jest sens dawać tym złodziejom zarabiać skoro można do 40gr na litrze zaoszczędzić. ceny paliw chyba mamy najdroższe w UE, a zarobki na jakim poziomie są w kraju. cena paliwa winduje wszystkie artykuły podejrzewam ze mało kto sobie spraw że ceny w sklepach również są podnoszone o kilka groszy jak paliwo, a w tej sytuacji stajemy się jako PL ubogim krajem UE. .................. Link Zgłoś
jureek Re: shell, bp , statoil 30.06.10, 22:47 laura_4 napisała: > Nie będę sie wypowiadać na temat pewnej stacji Orlenu bo by pewnym > osobą w temacie kopary opadły. Właśnie opadła mi kopara z powodu AJĘTA. Bomba! Jura Link Zgłoś
laura_4 Re: shell, bp , statoil 30.06.10, 22:54 Zwał jak zwał :) a co Jureczku? chyba zrozumiałes nie. Link Zgłoś
laura_4 Re: shell, bp , statoil 30.06.10, 22:57 Wiem , wiem głupia literówka , aż wstyd mi:) pewnie zaraz posypie się 15 wątków na temat pisowni a nie na temat wątku :) Link Zgłoś
jureek Re: shell, bp , statoil 30.06.10, 23:10 laura_4 napisała: > Zwał jak zwał :) a co Jureczku? chyba zrozumiałes nie. Pewnie, że zrozumiałem i jeszcze oko nasyciłem :) To było tak piękne i orginalne spolszczenie ajenta, że jeśli normalnie nie zwracam uwagi na ortografię, to w tym przypadku nie mogłem się powstrzymać. Jura Link Zgłoś
swan_ganz Re: shell, bp , statoil 01.07.10, 00:55 to ten "ajęt" to był niezamierzony błąd? Byłem przkonany, ze to dla jaj... :-) Link Zgłoś
jureek Re: shell, bp , statoil 01.07.10, 01:01 swan_ganz napisał: > to ten "ajęt" to był niezamierzony błąd? Przecie napisała, że literówka :) Jura Link Zgłoś
konradek22 Re: shell, bp , statoil 07.07.10, 01:14 literowka to jest jak napisze a zamiast s. A to jest razacy blad ortograficzny. W orlenie powinni sie wstydzic. Link Zgłoś
yasiek-23 tylko "sprawdzone" 01.07.10, 10:01 Najlepiej podobno-bo tak radzi cala prasa motoryzacyjna tankowac na "sprawdzonych " stacjach.Niestety nie napisali przez kogo sprawdzonych..Wiec mozna zaufac smialo takim haslom jak "tu jakosci broni orzel.." skoro broni orzel to na pewno jest swietne,albo "paliwo z gwarancjaa jakosci.." ..o karte gwarancyjnaa na paliwo wystarczy upomniec sie przy kasie-taka taktyka stacji paliw budzi uznanie..Bardziej wysrubowane standardy ma koncern VW-tu paliwko potrzebne jest tylko i wylaacznie prosto z laboratorium i jest dosteepne praktycznie w kazdym laboratorium z paliwami ale nie wiem czy tam tez rozdajaa kubki za punkty Link Zgłoś
szatniarka Re: gdzie tankujecie ? 06.07.10, 17:19 Moj potworek najbardziej lubi Vpower Racing :) Link Zgłoś
piotr33k2 Re: gdzie tankujecie ? 06.07.10, 23:26 sprawdziłem przez dlugi czas wszystko rodzaje diesla i liczac stosunek ceny do pracy i dynamiki silnika oraz ilosc przejechanych kilometrów ogłaszam że najlepszym paliwem dieslem jest diesel dynamic tankowany w lotosie . Link Zgłoś
nioma Re: gdzie tankujecie ? 07.07.10, 11:58 orlen i lukoil bo mam po drodze w trasie bez znaczenia, byle nie BP Link Zgłoś
redssik Re: gdzie tankujecie ? 17.07.10, 13:38 ja głównie na Orlenie. Wiadomo punkty Vitay, dużo stacji, no i teraz jeszcze zdrapka na desek. Brelok Porsche już mam, a liczę na więcej. Link Zgłoś
batalistfatalist Re: gdzie tankujecie ? 19.07.10, 11:29 myslisz , ze uda ci sie wygrac wyjazd na wyscigi Porsche do mediolanu ? ;] Link Zgłoś
redssik Re: gdzie tankujecie ? 01.08.10, 19:56 myślę, że przede wszystkim będę próbował :) nic nie stoi na przeszkodzie. I tak tam tankuję, więc i drapię. Czas jest do listopada, więc okazji będzie jeszcze kilkanaście, albo i kilkadziesiąt. Do zobaczenia w Mediolanie :P Link Zgłoś
aderekk Re: gdzie tankujecie ? 19.07.10, 22:46 Tam gdzie dobrej jakości paliwo i najtaniej czyli NESTE Link Zgłoś
dziala_nawalony Re: gdzie tankujecie ? 01.08.10, 20:56 zawsze shell, i tu gdzie mieszkam i w Polsce tez. Link Zgłoś