Dodaj do ulubionych

Motodziennik: Clarksonowi wbrew

• Gość: dosuchy Motodziennik: Clarksonowi wbrew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.10, 17:41
      Suchy nie stać Cię na McLarena? No to albo jesteś leń, albo głupi. Mój sąsiąd Pan leszek jeździ swoim po ... co ja się będę wysilał jak mi się nie chce :)
    • Gość: heliogabal Motodziennik: Clarksonowi wbrew IP: *.dolsatbelchatow.pl 17.08.10, 17:45
      A od siebie bym dodał: volvo 850, hondę legend, opla omegę/senatora, saaba 9000.
    • Gość: neoniasty Motodziennik: Clarksonowi wbrew IP: *.chello.pl 17.08.10, 18:41
      x1 jak kazde bmw jest dla ludzi bez polotu i fantazji, albo inaczej, dla tych, ktorych polot i fantazja koncza sie w Niemczech...

ja bym tu wrzucil Forda Taurusa do rankingu (1996-2000), auto dla jednych brzydkie dla innych przez to piekne. Ale na pewno ogromnie przepastne wewnatrz jak i w bagazniku. mimo 3 litrow pali tyle co Polonez. i benzyny i gazu.

a teraz mnie zlinczujcie za nienawisc do niemiec i milosc do amerykanskiej motoryzacji:D
    • Gość: stanczyk Motodziennik: Clarksonowi wbrew IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.10, 19:04
      www.autotrader.pl/details,29591,113259828.asp to też może być do rankignu, czy troche za drogie?:)
    • Gość: Necro Motodziennik: Clarksonowi wbrew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.10, 19:30
      Wombat, ale topowe modele Mercedesów zawsze były ostentacyjne. Poza W126, bo wyglądał po prostu jak trzeba. Ale już jego poprzednik wyglądał jak przedekorowana beczka. Niestety taka chyba ich rola.
    • Gość: ppp Motodziennik: Clarksonowi wbrew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.10, 19:49
      Mała uwaga co do rankingu. Wątpię żeby kogoś, kto kupuje auto za ~10tyś stać było na porządne serwisowanie Lexusa LS400 albo Mercedesa W140. Poza tym żeby kupić zadbanego W140 za 10tyś trzeba by się w czepku urodzić. Za 10 tyś kupimy egzemplarz którego kilka pierwszych napraw z łatwością przekroczy wartość auta.

Sensowniejszym rankingiem było by zestawienie auto ~15tyś, młodszych, tańszych w utrzymaniu, może mniej luksusowych ale w miarę wygodnych. Coś z segmentu D lub C.
    • Gość: Gosc Motodziennik: Clarksonowi wbrew IP: *.l-3com.com 17.08.10, 21:27
      @ neoniasty:Nie za nienawisc do niemiec ale za pisanie glupot.Ford Taurus tak sie ma do BMW jak stara szkapa do wyscigowego ogiera.
    • Gość: Gromosław Motodziennik: Clarksonowi wbrew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.10, 22:10
      Ciekawy ranking , proszę o więcej
    • Gość: gość Motodziennik: Clarksonowi wbrew IP: *.adsl.inetia.pl 17.08.10, 22:18
      Świetny odcinek. Prośba o Leoparda w cyklu samochody i wielka polityka.
    • Gość: Miks Motodziennik: Clarksonowi wbrew IP: *.uni.lodz.pl 18.08.10, 01:06
      Dla mnie wszystkie te samochody przykrywa Audi. A6 C4 można dostać naprawdę okazyjnie, a samochody jeżdżą genialnie (zwłaszcza quattro + dobry silnik V6). Oczywiście dla wybrednych jest A8. Nie tak pretensjonalne jak Mercedes, lecz dużo ładniejsze i lepiej jeżdżące.
    • Gość: matt89 Motodziennik: Clarksonowi wbrew IP: *.ip.netia.com.pl 18.08.10, 08:43
      BMW X1, może się nie podobać dziennikarzowi z Top Gear, tak jak i wcześniej X6, które Jeremy uznał za najgłupszy samochód na świecie udowadniając to za pomocą podróży do różnych miejsc. W Polsce X6 bije rekordy sprzedaży jak na nasz rynek. Każdy ma inny gust i to już jest jego sprawa...

Co do rankingu to moimi faworytami są Lexus i Mercedes, ze wskazaniem na samochód ze Stuttgart. To ikony bezawaryjnej, długowiecznej i luksusowej lokomocji.
    • Gość: heliogabal Motodziennik: Clarksonowi wbrew IP: *.dolsatbelchatow.pl 18.08.10, 09:02
      @ppp - i tak i nie, zaręczam że czasem moglbys sie zdziwic, bo niektorzy kupują stare limuzyny na zasadzie "chcę tani w zakupie i drogi w utrzymaniu" i można takie podejscie na wiele sposob uzasadnic, poczynając od tego że ktoś ma osobliwą strukturę dochodów (czytaj: kredyt odpada, ale na brak kasy nie narzekam).

Natomiast faktem jest ze 9/10 tego typu aut cierpi na chroniczne niedoinwestowanie, lexusy pewnie mniej, ale takie na przykład BMW 7 E32 to kliniczny przykład samochodu kupowanego przewaznie przez ludzi których stać tylko na jego zakup, ale już nie utrzymanie, w efekcie czego taka beemka z V12 pod maską zmienia właścicieli kilkukrotnie w ciągu paru lat, po czym pojawia się na aukcji "BMW 750i na częsci lub w calosci".
    • Gość: Wombat Motodziennik: Clarksonowi wbrew IP: 80.50.63.* 18.08.10, 13:31
      Necro - akurat się nie zgadzam. W116 miał fantastyczny styl, zresztą mój dobry znajomy miał takiego. Ale W126 rzeczywiście wyglądał "jak trzeba" :-) Choć wg mnie najpiękniejszy był W108 z lat '65 - '72... Natomiast W140 do dziś kojarzy mi się wyłącznie z łysym bambrem ze złotym łańcuchem na szyi. Absolutnie nie chciałbym być kojarzony z czymś takim.
    • Gość: Err Motodziennik: Clarksonowi wbrew IP: *.238.67.19.ip.abpl.pl 18.08.10, 17:51
      nie działa do końca - konczy się na 3:17
    • andrzy Motodziennik: Clarksonowi wbrew 19.08.10, 02:43
      McLaren podobny do Ferrari 455.
      ------
      starodruki.wordpress.com - Blog Skuteczne Nośniki Reklamy Wizualnej.
      arzefu.otwarte24.pl - Mapy, Kalendarze, Starodruki - prawdopodobnie najlepszy pomysł na prezent.
    • Gość: Nik Motodziennik: Clarksonowi wbrew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.10, 15:14
      wygoda podrozowania kadilakiem to chyba wylacznie po autostradzie :) jakikolwiek zakret i trzeba uwazac, zeby wymiociny nie wyplynely z torebli (o ile w nia trafimy)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka