diaana 22.10.06, 15:21 Co oznaczaja krwinki czerwone w moczu? Ostatnio badałam mocz i mam 3-5 erytrocyty........ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
j2334 Re: erytrocyty 22.10.06, 16:07 to jeszcze w granicach normy.Moze jestes przed lub po miesiaczce? Odpowiedz Link Zgłoś
diaana Re: erytrocyty 22.10.06, 16:56 Nie to nie było przed ani po miesiaczce.....a o czym liczba erytrocytów?I jak jest norma w moczu Odpowiedz Link Zgłoś
sanis Re: erytrocyty 22.10.06, 17:04 diaana, czy miałas także śladowe ilości białka? Zwykle takie wyniki sa przy zaburzeniach pracy nerek. Jeśli nie masz gorączki to mozesz brac na poczatek urosept. Jednak najlepiej poradzic sie lekarza (przepisze antybiotyk, jesli bedzie to konieczne). Odpowiedz Link Zgłoś
diaana Re: erytrocyty 22.10.06, 17:12 Nie nie mam białka i nic mnie nie piecze..... Odpowiedz Link Zgłoś
duszkan Re: erytrocyty 22.10.06, 18:41 3-5 erytrocytów w osadzie moczu (podobnie jak śladowe ilości białka) nie są oznaką choroby nerek, i jest całkowicie prawidłowym wynikiem badania ogólnego moczu. Odpowiedz Link Zgłoś
dagny71 Re: erytrocyty 22.10.06, 19:58 W osadzie moczu w polu widzenia może być 1-2 erytrocytów.Przy większej liczbie stwierdza się tzw.krwinkomocz,który może pojawiać się w różnych schorzeniach i wymaga dalszej diagnostyki.Koniecznie zgłoś się do lekarza internisty. Odpowiedz Link Zgłoś