bratnig 18.08.10, 20:11 Jeśli będzie na podobnie dobrym poziomie jak nowe S60 to na pewno namiesza trochę w klasie S. Przedstawiciel Volvo na forum Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Co*nFl*k*s Re: Volvo klasy S? IP: 85.222.87.* 18.08.10, 21:39 Ja tam po gimnazjum skończyłem edukacje... he he Link Zgłoś
Gość: lolo Re: Volvo klasy S? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.10, 20:56 Grunt to wysoko stawiać sobie cele. Muszą tylko jeszcze udowodnić że "chińskie" nie znaczy w motoryzacji "gorsze", bo póki co znani są z "klonowania" aut na własny rynek. Volvo to zupełnie inne wyzwanie. Zobaczymy czy podołają. ------------------- trynid.pl - kliknij po nagrody Link Zgłoś
bratnig Re: Volvo klasy S? 26.09.10, 14:22 Cele i wyzwania na najbliższe lata są ściśle określone i nie ma mowy o potocznie mówiąc "zepsuciu" tej marki. Link Zgłoś
stuntman-mark Re: Volvo klasy S? 29.09.10, 12:53 Geely chce aby Volvo umicniło swoją pozycje w Europie i Stanach, oraz pomóc w ekspansji na rynki Azji Link Zgłoś
Gość: xx Re: Volvo klasy S? IP: *.171.102.236.static.crowley.pl 23.08.10, 11:09 Chińska limuzyna musi być po prostu długa. Tak tam sie mierzy luksusowość. A ceny są abstrakcyjne z powodu ceł importowych, więc każde dłuuugie Volvo odniesie sukces. Link Zgłoś
Gość: nn Re: Volvo klasy S? IP: 193.19.72.* 23.08.10, 13:25 dlaczego tak dużą uwagę poświęca się temu, że Volvo przejął chiński kapitał, przecież nie oznacza to automatycznie, że jest to chińska marka, tym bardziej, że produkują np. w Belgii; ciekawe, że nikt nie mówi o przejęciu Land Rovera i Jaguara przez Tata Motors Link Zgłoś
bratnig Re: Volvo klasy S? 24.10.10, 12:30 Myślę, że wynika to trochę z niewiedzy forumowiczów, często tez pisząc np. o S60 jako o chińskim aucie, nawet go na żywo nie widzieli, a wystarczy się wybrac do salonu, umówić na jazde próbna i wtedy rzetelnie oceniać. Link Zgłoś
stuntman-mark Re: Volvo klasy S? 27.10.10, 00:30 ten model jak i pozostałe są nadal produkowane w Europejskich fabrykach Link Zgłoś
Gość: Brenoritvrezorkre Re: Volvo klasy S? IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.08.10, 14:25 Tylnonapędowego pojazdu raczej nie będzie, skąd Geely weźmie platformę itp. Doczekamy się pewnie wyciągnięcia na długość S80, czyli płyty Mondeo. 5 m jest w zasięgu ręki. Link Zgłoś
Gość: dymek Re: Volvo klasy S? IP: 193.164.157.* 27.08.10, 14:15 Niech Chińczycy popracują nad jakością!!! Po dwóch latach jazdy s60 (byłem drugim właścicielem, salon, regularnie serwisowany, bezwypadkowy) i mając porównanie z kilkoma innymi markami (2 x Mazda, Subaru, Peugeot, Opel) mogę napisać tylko jedno: Volvo to awaryjne g... z niebitycznie drogim serwisem. By oddać mu sprawiedliwość, jak już jeździł to było naprawdę super ale miesiąc bez wizyty w serwisie, dawał niemal pewność, że w następnym miesiącu będą dwie. Link Zgłoś
bratnig Re: Volvo klasy S? 26.09.10, 14:24 Nowe S60 jest dobrą odpowiedzią na tego typu opinie, nie bez powodu tak dobrze się u nas sprzedaje dystansując niemieckich konkurentów w tej klasie. Link Zgłoś
stuntman-mark Re: Volvo klasy S? 28.09.10, 01:27 Volvo S60 jest pewnie dopiero przedsmakiem tego to Volvo szykuje w zastepstwie S80, ale już po koncepcyjnym SC90 widać że bedzie to kolejny przełomowy model dla Szwedzkiej marki Link Zgłoś
Gość: maxi Re: Volvo klasy S? IP: *.aster.pl 27.08.10, 21:54 A ja chce kupic Volvo S60 z 2002, na nowsze mnie nie stac, ale kocham ten samochod z samego wygladu :) Link Zgłoś
wookiee.chewbacca Re: Volvo klasy S? 30.08.10, 07:53 Miałem Volvo od lat, ale sorry chińskim badziewiem to ja jeździć nie będę - przesiadam się na BMW 5. Link Zgłoś
bratnig Re: Volvo klasy S? 26.09.10, 14:27 Nikt Cię nie zmusza, ale te proste skojarzenia nie mają nic wspólnego z rzeczywistością, Geely będzie źródłem finansowania produkcji która na nasz rynek będzie nadal w Europie. Link Zgłoś
stuntman-mark Re: Volvo klasy S? 29.09.10, 12:40 produkcja Volvo nadal nadal zostanie autonomiczna, a Geely podobnie jak wczesniej Ford nie zamierza w nią ingerować lecz jedynie czerpać z doświadczenia Szwedzkich ekspertów i przełożyć to na poprawę standardów w ich własnych fabrykach Link Zgłoś
Gość: axell Volvo klasy S? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.10, 08:48 Nie wroze Volvo sznas na sukces w klasie aut luksusowych Ta marka skutecznie pracowala przez lata na utrate prestizu i dzis jest jedynie lacznikiem miedzy klasa premium a samochodami dla plebsu W klasie aut luksusowych liczy sie prestiz marki o czym od lat przekonuje sie Lexus ze swoja mizerna sprzedaza . Link Zgłoś
stuntman-mark Re: Volvo klasy S? 30.08.10, 12:08 po udanej premierze S60 i V60 nic dziwnego że Volvo chce wypuścić model wyższej klasy Link Zgłoś
roll Re: Volvo klasy S? 30.08.10, 14:06 Volvo to prestiżowa marka od lat.Audi np.wyrobiło sobie markę dopiero od modelu 80 z lat 80 siątych. Link Zgłoś
bratnig Re: Volvo klasy S? 21.09.10, 23:47 Szkoda już nawet odpisywać na te posty tych "znawców" motoryzacji, którzy o "chińskim" Volvo monotonnie piszą. Proponuję sobię zerknąć na sprzedaż aut w klasie Premium w Polsce w pierwszym półroczu tego roku. Przedstawiciel Volvo na forum Link Zgłoś
stuntman-mark Re: Volvo klasy S? 29.09.10, 12:44 ...dokładnie, a wszystkie te modele, które przyczyniły się do tego że Volvo zajęło 1 miejsce w tym segmencie - czyli XC60, V70, XC90, XC70 a także najnowsze S60, V60 oraz C30 były i są nadal produkowane w Europejskich fabrykach Volvo Link Zgłoś
Gość: Mac29i Re: Volvo klasy S? IP: *.toya.net.pl 07.04.11, 23:31 Jezdze volvo od 2001 roku... od v40 2.0T przez s60 D5 po XC60 AWD D5 wiec wydaje mi sie ze moge cos niecos powiedziec o tej marce. Powiem tak: niestety volvo jeszcze nie siega do klasy bmw czy audi jesli chodzi o materialy, spasowanie elementow czy materialy... Jednak msimy zawazyc ze jest to marka realnie tansza od wspomnianych niemieckich turow. Jezdzac kilkuletnim s60 z przebiegiem ok 180 tys niestety musze powiedziec ze plastiki trzeszcza niemilosiernie. Moje nowe XC60 ma przejechane dopiero 28 tys wiec na razie trudno powiedziec jak bedzie za te 50-100 tys. Tylko ze wsiadajac do kilkuletniego bmw czy audi z przebiegami 200 tys roznica jest bardzo duza... tam nic nie trzeszczy i nie stuka. Czekam co volvo pokaze w odswiezonym xc90 oraz nowa top limuzyna.... bmw seri 5 naprawde wysoko stawia poprzeczke a co dopiero seria 7.... czas pokaze. Jeszcze jedno.... volvo nie jest obciazone etykietka auta dla cwoka szpanera... to jego sila. Chociaz z drugiej strony mamy do czynienia z z latka "tatusiowatego" auta. :) Pozdrawiam. Link Zgłoś