wilk11 31.08.10, 16:50 Taki mam wybór. Nie znam żadnego z tych aut, kto posiada i (nie) poleca? Wizualnie podoba mi się RAV z tyłu, Sorento z przodu, a co do ix35, może się przekonam? Link Zgłoś Obserwuj wątek
conveyor Re: RAV 4, Sorento czy ix35? 31.08.10, 17:20 Tylko Previa. Previa jest najlepsza. Link Zgłoś
wilk11 Re: RAV 4, Sorento czy ix35? 31.08.10, 18:08 Ale Previa to van... I tylko te trzy samochody mogę kupić "od ręki", bez oczekiwania. Link Zgłoś
tocqueville Re: RAV 4, Sorento czy ix35? 31.08.10, 18:38 Previa albo megane 19 - reszta sie nie liczy Link Zgłoś
tocqueville Re: RAV 4, Sorento czy ix35? 31.08.10, 18:40 miało być "renault 19" - zepsułem dowcip :) Link Zgłoś
galtom Oczywiscie, ze Previa ;-) 31.08.10, 18:55 Ravke zam z wygladu - podoba mi sie bardziej poprzednia buda. ix35 nawet nie kojarze ale to pewnie siostrzane auto nowego Sportage (albo Sorento???) - nowe Sportage uwazam za wyjatkowo szpetne (Previa ladniejsza!!! ;-) ) i do tego na sile udajace chyba Forda jakiegos... Sorento... mialem przyjemnosc (srednia) podrozowac poprzednim modelem z sielnikiem diesel i automatem. Bylo zle, bardzo zle!!! Ktos na forum pisal, ze nowy jest lepszy - daj Boze bo stare Sorento (choc fajnie wyglada) do posiadania musi byc straszne. Automat szarpal tragicznie, zmiana biegow moze nieprzypietemu pasazerowi wybic zeby o deske rozdzielcza. Halas w srodku niemozebny. Polaczenie klekotu silnika, halasu z rury wydechowej, opon i lusterek sprawia, ze przy 100km/h trzeba nawzajem do siebie krzyczec. Bardzo sie tym autem rozczarowalem. Ale do dzis u kolegi jezdzi... Wiec faktycznie - jak przedmowcy napisali - tylko Previa 4x4 ;-)! No... ewentualnie Sienna jesli sie upierasz, ze Jajeczko jest brzydkie. A na serio...wracajac do tematu to sam wzialbym Rav4 ale nie z dieslem tylko 2.4 benzynowy. Choc pewnie Sorento jest wieksze w srodku. Jakos do tej pory z zadna Toyota (ale benzynowa) nie mialem zadnych klopotow, znajomi tez nie - i tyczy to aut nowych, prawie nowych jak i wiekowych (jak moja Smoczyca). A jesli koniecznie upierasz sie przy ksztalcie SUV to mnie osobiscie jeszcze bardzo odpowiada Highlander (to samo co Lexus RX tylko sie w oczy nie rzuca). Jest bardzo chwalony przez uzytkownikow (byc moze dlatego, ze produkowany jest wylacznie Japonii choc na rynek w USA). O ile sie nie myle to dostepny jest tak jak L. w wersji hybrydowej - ale to chyba nie ta sama kasa co koreanczyk czy Ravka. Na upartego (zeby Ulubiony byl zadowolony) kup Scenica 4x4, doklej z tylu cyferki "19" - tylko bron Boze nie probuj tym jezdzic bo bedziesz pchac! Link Zgłoś
ulubiony19 Renault 19... 31.08.10, 23:22 ...z silnikiem 1.2, sprężynami przedniego zawieszenia od wersji 1.7, tylną belką z drążkami skrętnymi ustawionymi w pozycji "farmer" i pokrowcami to jedyny właściwy wybór dla Ciebie. Pamiętaj, że napęd na jedno koło, dziwnie skalibrowany system ESP i hill holder (asystent zjazdu ze wzniesienia) sterowany zerwaną linką od sprzęgła oraz szyberdach ekspedycyjny ścinający głowy podczas eksploracji otoczenia to najistotniejsze zalety tej teRenówki. :) RAV4 przeszedł jakiś czas temu udany lifting. Auto hmm, pozwolę sobie na nadużycie, wyładniało (wersja sprzed modernizacji to dla mnie brzydal) i, co najważniejsze, zyskało wiele istotnych zmian, które są niewidoczne na pierwszy rzut oka. Mimo to zdecydowanie bardziej wolałbym Hyundaia. Po prostu bardziej mi to auto odpowiada. Generalnie jeśli ograniczyłeś wybór tylko do tych trzech aut, to skupiłbym się tylko na RAV4 i ix35. To dobre auta, więc wybór powienien być w dużej mierze uzależniony od własnych upodobań. W każdym razie Hyundai zapewni ciut większy komfort jazdy, Toyota ma w niektórych miejscach wyraźnie lepsze (i miękkie) tworzywa, a oba auta są dobrze wykonane. Pozdr Link Zgłoś