Dodaj do ulubionych

suzuki ignis

25.03.04, 21:08
Chcę kupić nowy samochód czy ktoś może mi coś powiedzieć o nowym suzuki
ignis? Będę wdzięczna za wszelkie info. Dotąd jeździłam toyota yaris, ale
dzisiaj ukradziono mi ją:-( Strasznie mi smutno tak jakbym straciła kogos
bliskiego- może to głupie ale tak się czuje
Obserwuj wątek
    • Gość: bodo Re: suzuki ignis IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.04, 22:34
      Proponuję lepiej Forda Fusiona
    • Gość: cc Re: suzuki ignis IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.04, 08:07
      pierwszy raz słyszę, że komuś ukradli yarisa :-O
      może zadzwonią po okup?

a ignisa, to na 100% nikt ci nie rąbnie. technicznie podobny poziom. silnik
      podobny jak w yarisie 1.3 (moc, moment, spalanie, zmienne fazy rozrządu).
      wyposażenie niezłe. na dziurawe polskie drogi przydaje się wytrzymałe
      zawieszenie i spory prześwit.
      też 3 lata gwarancji, 12 na blachę.
    • Gość: korel Re: suzuki ignis IP: 80.51.237.* 13.04.04, 17:10
      Tuż przed Świętami kupiłem Ignisa GS dla żony.
      Ogólne wrażenia OK!

Niezłe opony Continental EcoContact3.
      Silnik tylko nieco mniej żwawy niż np. w Corolli 1.4, podobny do 1,3 w Yarisach,
      Micrach czy Hondzie Jazz.
      Lepsza widoczność niż w Yarisie, zwłaszcza do tyłu.
      Autko dobrze wytłumione i przyjemnie zestrojone (silnik, zawieszenie, wydech).

Trochę piszczą hamulce przód (jeszcze nie dotarte) i kierownica skręcona o 1 cm
      w lewo, ale jeździ prosto - geometria do poprawki przy 1 przeglądzie.
      W środku wszystko idealnie spasowane, nic nie trzeszczy i nie lata.
      Siedzenia twarde, ale wygodne; biegi wchodzą łatwo, tylko 5 ciężko "wychodzi".

Po 500 km b.delikatnej jazdy nie wiecej niż 100/h wsio w porządku - zobaczymy
      jak dalej.

• chaladia Re: suzuki ignis 14.04.04, 21:51
      Obawiam się, że już jest nieco za późno.
      Z tego, co się dowiedziałem dzisiaj, przydział Ignisów na Polskę w bieżącym
      roku (a napewno półroczu) został już wyprzedany. Wściekam się, a zwłaszcza
      wścieka się moja Małżonka, bo w dostawach nie ma prawie wcale samochodów
      czerwonych. Nie chodzi nam już o te 1100 zł różnicy (czerwony to jedyny lakier
      nie-metalic) ale o to, że moja Małżonka uparła się na czerwony kolor, bo tak
      lubi i do tej pory zawsze miała czerwony samochód.
    • Gość: kolo Re: suzuki ignis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.04, 22:00
      Przepraszam bardzo, ale mam takie pytanko: ile kosztuje najtanszy ignis?? I co
      posiada??
      • chaladia Re: suzuki ignis 14.04.04, 23:28
        39900 zł
        1,3 vvti 16 v 93 KM, ABS, 2 ABG, elektryczne wspomaganie kierownicy, 17 cm
        prześwitu, wysokie opny 14" i co tam jeszcze...
        • sofokles9 Re: suzuki ignis 20.04.04, 11:33
          chaladia napisał:

> 39900 zł
          > 1,3 vvti 16 v 93 KM, ABS, 2 ABG, elektryczne wspomaganie kierownicy, 17 cm
          > prześwitu, wysokie opny 14" i co tam jeszcze...
          >

Cos tanie. A jak toto wyglada?
          • chaladia Re: suzuki ignis 20.04.04, 12:18
            Wygląda nieźle. Tylko, że przy tej cenie zostało wykupione i nie ma...
            www.suzuki.com.pl/suzuki-a-ignis-galeria.html
      • Gość: cc Re: suzuki ignis IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 14.04.04, 23:30
        Wersja GC (taka zubożona na Polskę i tym podobne kraje ;-) kosztuje 39,900 zł i
        ma:
        - poduszkę kierowcy
        - poduszkę pasażera
        - ABS z EBD
        - elektryczne wspomaganie ukł. kierowniczego
        - tylną kanapę asymetrycznie dzieloną i składaną
        - instalację radiową z głośnikami (?)

Dopłaty: centralny zamek, lakier metalik, radioodtwarzacz.
        • chaladia Są propblemy... 17.04.04, 21:34
          Z przykrością informuję, że SMP ma problemy z wywiązaniem się z terminów
          dostaw, do których się zobowiązała w umowach przedwstępnych. Zwłaszcza dotyczy
          to samochodów koloru czerwonego.
          Wynika to z ogromnego jakoby popytu na rynkach, gdzie samochody te są
          sprzedawany dużo drożej. I znowu my, Polacy, jesteśmu praie-obywatelami Unii,
          ale coś jakby drugiej kategorii...
          • Gość: Poll Re: Są propblemy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.04, 00:50
            No wiesz,wcale sie nie dziwie że dilerzy nie mogą się wywiązać z umów. Jak sie
            wszyscy kto żyw udali do salonów po samochody aby kupić zanim wejdziemy do UE
            to ich zabrakło jak swego czasu cukru.
            • chaladia Ba! 18.04.04, 16:03
              Gość portalu: Poll napisał(a):

> Jak sie wszyscy kto żyw udali do salonów po samochody aby kupić zanim
              wejdziemy do UE to ich zabrakło jak swego czasu cukru.

Ale z Ignisa bimbru nie upędzisz, a z cukru - jak najbardziej!
              • Gość: cc Re: normalka IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.04.04, 16:26
                znowu SMP dała ciała
                wypiep..ć ich i przyjąć do roboty jakiś ludzi, którym się chce pracować.
                podobno jest bezrobocie?
                • chaladia Re: normalka 18.04.04, 19:57
                  Jak sobie popatrzysz, jak oni się dobrze mają w tej swojej Head Office w takim
                  zakątku Al. Stalingradzkiej, że mało kto wie, jak się tam dostać, to trudno się
                  dziwić, że nic nie chce im się załatwiać.
                  Lepiej nie cytować, co o nich mówią w salonach dealerskich...
          • Gość: ggq Re: Są propblemy... IP: 5.5R4D* / *.delphi.com 30.04.04, 14:58
            Potwierdzam,
            zamowilem GS'a jakies piec tygodni temu, mial byc dzis [30 kwietnia w umowie] -
            telefon od dealera: "przykro nam ale bedzie dopiero w czerwcu", pytam kiedy, na
            poczatku na czy na koncu - nie wiadomo .... lipa,lipa,lipa, .... ale autko
            fajne wiec poczekam.
            /ggq
            • chaladia Re: Są propblemy... 30.04.04, 15:52
              Mnie obiecali, że będzie w pierwszym tygodniu maja - ale kolor zapewne blue, a
              nie czerwony... pomijając cenę (zamierzam się targować, że to nie ja chciałem
              tego metalic blue), to Małżonka strasznie się na czerwony napaliła, a ja też
              uważam, że taki samochód jest bezpieczniejszy, bo dużo lepiej widoczny - nawet
              jeżeli jeździmy oboje cały rok na światłach...
              • Gość: ggq Re: Są problemy... IP: 5.5R4D* / *.delphi.com 05.05.04, 11:52
                > Mnie obiecali, że będzie w pierwszym tygodniu maja - ale kolor zapewne blue,
                a
                > nie czerwony... pomijając cenę (zamierzam się targować, że to nie ja chciałem

Kurcze, to straszne - po to kupuje sie nowy samochod zeby dostac to co sie
                zamawia a nie to co sie akurat trafi. Ech, Polska to straszny zascianek. Ja
                bede walczyl o srebrnego GS'a ... jak sie nie uda to wtedy bedzie honda jazz
                niestety :(
                /ggq
                • chaladia Jeszcze jeden problem... 05.05.04, 12:45
                  Suzuki Motor Poland jakoby przywiozło samochody odprawione przed 1 maja na
                  Wegrzech tak, jak by Polska i Węgry nie były w Unii, a teraz nie ma ich
                  komu "wyclić", bo przyjechały juz do Unii i nie ma takiego obowiązku.
                  Samochody stoją gdzieś na składzie i nie wiadomo, co z nimi zrobić.

Ale jest i część pocieszającab tej wiadomości - mają podobno być w tej dostawie
                  także czerwone GLX-y!
                  • Gość: idora Re: Jeszcze jeden problem... IP: *.aster.pl / *.acn.pl 05.05.04, 13:46
                    witanko wszystkim zrezygnowałm z ignisa bo zdrozał po 1 maja o 2000 i strasznie
                    musze czekać na niego. Moze to i lepiej nie ma tego złego coby na dobre nie
                    wyszło. Teraz mam zgryz nie wiem co wybrać corollke czy almere moze mi coś
                    doradzicie pozdro dla wszystkich:-)
                    • chaladia Re: Jeszcze jeden problem... 06.05.04, 13:53
                      Gość portalu: idora napisał(a):

> witanko wszystkim zrezygnowałm z ignisa bo zdrozał po 1 maja o 2000

Zaiste. Jednak wciąż uważam, że to nie jest przepłacenie. Znacznie bardziej
                      dokuczliwe jest późnienie w dostawach...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka