Dodaj do ulubionych

Motodziennik: Hybrydowe monstra

IP: 188.33.8.* 02.09.10, 08:05
Dzień dobry Panie Jacku
Obserwuj wątek
    • Gość: BTK Re: Motodziennik: Hybrydowe monstra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.10, 08:47
      ja jestem leworęczny - dosłownie, wszystko inne robię prawą ręką. Czyli Napoleon też był lewo..., Obama też..., na pewno ktoś jeszcze mocarny i znany też..., ja też..., szykujcie się : P

i Dodge Ramy te wielgachne jakoś nie mają lini, F-350 - tego bym chciał mieć w dieslu, mm... względy praktyczne jak parkowanie czy zakręcanie na skrzyżowaniach mnie nie interesują : )
    • Gość: Högertrafik Re: Motodziennik: Hybrydowe monstra IP: 89.238.44.* 02.09.10, 09:45
      To znaczy, że za tydzień prawdopodobnie będzie o szwedzkim "Dniu H". Bardzo ciekawe przedsięwzięcie.
      Co do amerykańskich wielkich pick-upów wolałbym zamkniętą wersję F-350, czyli Excursion. Absolutnie nienadający się na europejskie drogi ;)
    • Gość: omax Re: Motodziennik: Hybrydowe monstra IP: *.aster.pl 02.09.10, 09:52
      Ruch lewostronny w przypadku pojazdów kołowych to zwykła głupota. Biorąc pod uwagę, że większość osób jest praworęcznych to i logiczne jest, że powinni obsługiwać lewarek skrzyni biegów, hamulec ręczny oraz całą konsolę środkową prawą ręka czyli tak jak odbywa się to przy ruchu prawostronnym.
    • Gość: jacek Re: Motodziennik: Hybrydowe monstra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.10, 10:19
      Rzeczywiście wygląda na to, że odcinki MD kręcone są wcześniej, na zapas. Na przykład dzisiejszy powstał przed jakimś serwisem Ś.P. Daewoo, obecnie Chevrolet.
    • Gość: Dina Re: Motodziennik: Hybrydowe monstra IP: 194.9.67.* 02.09.10, 10:32
      No ale dzisiaj rano w Warszawie mieliśmy piękne słoneczko :)
    • Gość: gumiś Re: Motodziennik: Hybrydowe monstra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.10, 10:32
      @Högertrafik:

Albo Dzień H, albo niedawne wydarzenia z... Samoa Amerykańska... (kurde jak to odmienić :D )
    • Gość: tmk Re: Motodziennik: Hybrydowe monstra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.10, 10:46
      dziś średniiiiiiawka
    • Gość: Hans Re: Motodziennik: Hybrydowe monstra IP: 82.177.111.* 02.09.10, 10:53
      Panie Jacku, bardzo ciekawy odcinek.
      Może udałoby się Panu znaleźć jakieś ciekawe polityczne historie związane z samochodami i dyktatorami w krajach 4 świata? Podobno przywóca Turkmenistanu kupił kiedyś ponad 100 super wyposażonych S klas Mercedesa i specjalnie zbudował sobie kawałek autostrady, żeby cieszyć się jazdą. Może znajdzie Pan tę lub więcej ciekawych historii? Czym jeździł Irański Szach? Cesarz Hajle Selasie? Idi Amin? Podobno często firmy robiące luksusowe i opancerzone auta jak BMW i Mercedes szukały możliwości obchodzenia embarga. Bedę czekał z niecierpliwością.
      Pozdrawiam
    • Gość: lester Re: Motodziennik: Hybrydowe monstra IP: 109.77.17.* 02.09.10, 10:57
      OMAX jaka glupota? Ja sobie smigam w ruchu lewostronnym i prosze prawa lapka na kol, a lewa mniej "sprawna" zmienia biegi.Pomysl teraz jak jest przy prawostronnym...Prawa lapka na kole,a lewa?zimny lokiec maly to pozytek.
    • Gość: Lewus Re: Motodziennik: Hybrydowe monstra IP: *.gemini.net.pl 02.09.10, 11:16
      Ciekawe, czy kiedyś ktoś wyda edykt jednoznacznie i globalnie przesuwający ruch drogowy na prawą lub lewą stronę jezdni? Tramwaje oczywiście też - to może być problem, bo to chyba nie będzie tylko kwestia zamiany torów, ale położenia nowych też.
      tiny.cc/OstrowTumski - potem będą ulice tak wyglądały, jak kłębowisko starych torów - bo po co wymieniać nawierzchnię, skoro stare tory mogą służyć jak "śpiący policjant"...
    • Gość: SaabFan Re: Motodziennik: Hybrydowe monstra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.10, 11:26
      Dresiarze też stykają się barakami i o masakrę nie łatwo, może mają coś z samurajów
    • Gość: SaabFan Re: Motodziennik: Hybrydowe monstra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.10, 11:27
      Jak to wygląda i ile czasu zajmuje, a ile kosztuje nie tylko pieniędzy ale i nerwów
    • Gość: SaabFan Re: Motodziennik: Hybrydowe monstra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.10, 11:29
      Niestety Panie Jacku nie pojadę do Kaliningradu ze względów finansowych, choć byłoby to nieziemskie przeżycie
    • Gość: SaabFan Re: Motodziennik: Hybrydowe monstra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.10, 11:31
      Co prawda znajomy ostatnio zamówił Goldvinga, nie wiem czy dobrze napisałem z USA , ale przyjdzie dopiero w październiku
    • Gość: SaabFan Re: Motodziennik: Hybrydowe monstra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.10, 11:34
      a tak apropo VW Polo to słyszałem, że dużo egzemplarzy nie ma ogrzewania, bo produkują w Brazylii czy to prawda?
    • Gość: GosiaQ & Woody Re: Motodziennik: Hybrydowe monstra IP: *.riz.pl 02.09.10, 12:01
      w końcu o czymś co lubią króliki - Morgan :)
      Ilość pickupów w miastach ciągle mnie dziwi - przecież to są samochody do jazdy po polu i do wożenia buraków. A tu kolega w garniturze jeździ Navarą do pracy... Niech ktoś mi wytłumaczy o co....

@SaabFan
      No co Ty ? nie poddawaj się.... :)
    • Gość: romek Re: Motodziennik: Hybrydowe monstra IP: *.adsl.inetia.pl 02.09.10, 12:41
      Hans - "mniej sprawna" ręka powinna być właśnie na kierownicy, bo tam wykonuje prosty ruch, zmiana biegów powinna być realizowana prawą ręką, bo lepiej nadaje się do precyzyjnych zadań. No chyba, że jesteś mańkut.
    • Gość: KovalMarcin Re: Motodziennik: Hybrydowe monstra IP: *.stacje.agora.pl 02.09.10, 12:45
      @Högertrafik - dokładne, zajebiaszcze jest zdjęcie z dnia H w Sztokholmie, a jeszcze lepsze teksty w "Historiach kuchennych" o mdłościach powodowanych ruchem prawostronnym.

A kolej szwedzka nadal se popyla lewą stroną - Balkan o tym nie wspomniał, co oznacza, że Dag H za tydzień jest jeszcze bardziej prawdopodobny :)
    • Gość: SaabFan Re: Motodziennik: Hybrydowe monstra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.10, 12:55
      na łapówki dla milicji mieć nie będe :P
    • Gość: Kolms Re: Motodziennik: Hybrydowe monstra IP: 195.225.120.* 02.09.10, 13:15
      samochód tygodnia: Subaru Impreza!!

ruch lewostronny- fajna sprawa, choć chyba bym się pogubił przy zmianie biegów :) ale kiedyś spróbować trzeba na pewno!
    • Gość: Gość Re: Motodziennik: Hybrydowe monstra IP: *.zone3.bethere.co.uk 02.09.10, 14:14
      Dziwna sprawa ja od 8 lat jezdze po lewej stronie (bo tak sie nauczylem) i jest to dla mnie zupelnie naturalne, a jak wpadam do polski niekiedy, to przestawienie sie w aucie zajmuje mi moze kilka minut, obije sobie lewa reke o drzwi pare razy i jest juz ok ;] gorzej z przestawieniem sie jesli chodzi o zasady ruchu ale to juz inna sprawa ;) wiec dziwie sie dlaczego tak wiele osob pisze ze mialoby wielkie problemy z autem z kierownica po prawej.
    • Gość: szymong512 Re: Motodziennik: Hybrydowe monstra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.10, 14:39
      Samochód do samodzielnego montażu czyli Passat B6
      moto.allegro.pl/zdemontowany-volkswagen-passat-i1214719535.html#gallery
    • Gość: Wombat Re: Motodziennik: Hybrydowe monstra IP: 80.50.63.* 02.09.10, 14:41
      Czyli za tydzień pewnie historia ze Szwecji...
    • Gość: szymong512 Re: Motodziennik: Hybrydowe monstra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.10, 14:42
      Auto do samodzielnego montażu czyli Passat B6

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka