gzes_2 12.09.10, 11:43 jestem po urazie kregosłupa i szukam samochodu z komfortowym zawieszeniem do 20000zl,proszę o dobre rady najlepiej osoby znajace sie na samochodach i bez głupich zartów,dzieki za porady... Link Zgłoś Obserwuj wątek
jarbad Re: jaki samochod??? 12.09.10, 15:16 W tak maleńkich pieniążkach to chyba tylko nowa dacia w kredycie 50/50.Porządne niemieckie auto będzie kosztowało sporo więcej.Aczkolwiek gdybym miał jeździć dacią pewnie wybrałbym komunikację zbiorową..HAHA Link Zgłoś
elfkabezhaltera Półpiśmienny. I do tego debil. 12.09.10, 16:03 jarbad napisał: > W tak maleńkich pieniążkach Jak w temacie. Link Zgłoś
jarbad Re: Półpiśmienny. I do tego debil. 12.09.10, 16:12 właściwie nie powinienem odpisywać na tak durne zaczepki jakiejś zakompleksiałej dziumdzi ale..odpisuję,cotam.. dziumdziu ze wsi! Jak głosi stare przysłowie pszczół.."kto nie ma miedzi ten na d.. siedzi" czyli jeśli nie zarabiasz nawet minimum unijnego to siedź cichutko i nie głosuj bez sensu jadaczką,skoro o zakupach normalnych samochodów możesz tylko pomarzyć. Link Zgłoś
tocqueville Re: Półpiśmienny. I do tego debil. 13.09.10, 01:09 czy nie da się usunąć z forum powyższego trolla? o nicku jarbad.... to co tu wyprawia jest skandaliczne i ani odrobine zabawne Link Zgłoś
elfkabezhaltera Czy ma być miękkie, czy twarde? 12.09.10, 16:05 A co rozumiesz przez "komfortowe"? Link Zgłoś
milos75 Re: jaki samochod??? 12.09.10, 19:14 Toyota Camry, Avalon, Lexus ES300 - super komfort, niezawodność, zmieścisz się w budżecie chociaż auta będą mialy ok. 10 lat. Jednak jak znajdziesz dobry egzemplarz, to jeszcze dlugo pośmigasz. Pamiętaj, że Avalon i ES300 to tylko wersje amerykańskie, a w przypadku Camry większość. Link Zgłoś
ulubiony19 Re: jaki samochod?? 12.09.10, 23:30 Rozważyłbym zakup Renault Safrane. W swoim czasie było to jedno z najbardziej komfortowych aut w klasie. A tak w ogóle to i dziś jazda nią relaksuje. Najlepszym posunięciem będzie kupno jak najmłodszego (bo dysponujesz "aż" 20000 - auto jest tanie) egzemplarza w topowej wersji ,z mocnym silnikiem i ze skrzynią automatyczną. Ale generalnie upływ czasu nie szkodzi zbytnio Safrane. Auto nie rdzewieje, większość podzespołów jest trwała. Ryzyko pojawiania się usterek jest, ale niewielkie. Wbrew powszechnej opinii, Safrane jest udanym wozem, co pokazała w praktyce. Pozdr Link Zgłoś
kretyn_888 Re: Francuz=problemy. A ty ulubiony naucz się tab- 16.09.10, 22:20 liczki mnożenia i odrób lekcje. A na koniec zwal sobie konika, bo w poprzednich postach napisałeś, że między palcami rosną ci włoski. Pozdrowienia!!!!! Link Zgłoś
galtom Re: jaki samochod??? 16.09.10, 15:45 Bardzo dobre propozycje. Szczegolnie Camry. Auto dosc sporo, o czesci nie trudno (jakby co) a samsamochod slynie z niezawodnosci. Link Zgłoś
milos75 Re: jaki samochod??? 17.09.10, 10:17 Właściwie to jest to samo auto w trzech wersjach, te same podłogi, silniki i większość części, napęd przedni, różnica jest w nadwoziach, wykończeniu, wyposażeniu. Avalon będzie miał najbardziej przestronne wnętrze ze względu na ogromny, przedłużony w stosunku do Camry rozstaw osi. Lexus ES300 byłby najbardziej komfortowy i luksusowo wykończony, ale też najdroższy. Camry byłaby najbardziej ekonomiczną wersją, co w praktyce sprowadza się do tego, że mógłbyś kupić młodszy egzemplarz. Wszystkie mają bardzo wygodne fotele z regulacją odcinka lędźwiowego, często elektrycznie regulowane i bardzo komfortowe zawieszenia. Automat (bardzo dobry i gładko zmieniający biegi choć 4-biegowy) jest jedyną opcją w Avalon i ES300, podobnie jak silnik 3.0 V6. W Camry jest jeszcze mniejszy silnik 4-cylindrowy, w rocznikach na które Cię stać o pojemności 2.2, występujący zarówno z automatem i manualem. Jednak nie polecam tego silnika, bo pali niewiele mniej niż 3.0 (ok. 1-2 litry różnicy to wszystko na co możesz liczyć) a przyjemność jazdy nieporówywalna. Dobrego wyboru i szerokiej drogi! Link Zgłoś
tocqueville Re: jaki samochod??? 13.09.10, 01:11 jeśli po urazie to chyba auto o siedzeniu krzesełkowym, podwyższonym... + miękkie zawieszenie może renault scenic? jaka wielkość auta wchodzi w grę? Link Zgłoś
qqbek Re: jaki samochod??? 13.09.10, 09:47 tocqueville napisał: > jeśli po urazie to chyba auto o siedzeniu krzesełkowym, podwyższonym... + miękk > ie zawieszenie > może renault scenic? > jaka wielkość auta wchodzi w grę? Też tak myślę. Poliftowy Scenic I (w II nie warto się pakować), albo Citroen Xsara Picasso. Obydwa auta w miarę udane, obydwa o dobrej opinii, obydwa miękkie, komfortowe i pozwalające zająć bardzo wygodną pozycję za kierownicą. Link Zgłoś
trypel Re: jaki samochod??? 13.09.10, 12:26 jakieś 17 lat temu mój szef po problemach z kręgosłupem miał podobny problem. Wtedy zostawił żonie swoje bmw i zaczął jedzić jej BXem. Potem kupił nastepnego bo z pierwszego był zadowolony :) potem zmieniłem robote wiec może xantia albo C5 - zależy od funduszy Link Zgłoś
dark13 Re: jaki samochod??? 13.09.10, 12:55 C5 odradzam potrafi byc bardzo klopotliwy Jesli chodzi o komfort to raczej trzeba grzebac wsrod francuskich marek . Moja propozycja to Peugeot 607, szybko uzyskuje smieciowa wartosc wiec 20tys pozwala juz cos wyszukac. Link Zgłoś
simon_r Re: jaki samochod??? 13.09.10, 13:09 ponieważ sam mam trochę problemów z kręgosłupem więc powiem tak... mniejsze znaczenie ma marka samochodu a większe marka foteli w nim zainstalowanych. Oczywiście należy wystrzegać się aut o małym rozstawie osi i sportowym zawieszeniu. Jeśli te warunki się spełni to zasadniczo nie ma już większego znaczenia jakie auto wybierzesz. Od reguły wyjątkiem są jeszcze citroeny z zawieszeniem hydro. Ale i tu ważne jest jak będzie wyprofilowane siedzenie bo oprócz wstrząsów działających na kręgosłup istotne jest również samo jego ułożenie. Link Zgłoś
egolit Re: jaki samochod??? 16.09.10, 15:33 na pewno nie honda jazz, bo mimo przewygodnych foteli, zawieszenie pieruńsko twarde :(, ale ma to oczywi ście swoje zalety, np. przy zakrętach; tak, że chyba któryś z francuzów, bo słyną z "komfortowego" zawieszenia Link Zgłoś
gzes_2 Re: jaki samochod??? 19.09.10, 20:25 dzieki wszystkim za porady odnośnie mojego zakupu samochodu bardzo mi pomogliscie jak i równiez za zarty,jeszcze raz dziekuje:) Link Zgłoś