Gość: blady IP: 83.143.142.* 26.10.10, 08:21 toyota camry na samochod tygodnia\ pozdrawiam Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: zimmny Re: Motodziennik: Problem z "Anglikami" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.10, 08:40 ;-)))))) baaardzo fajny ranking. Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Motodziennik: Problem z "Anglikami" IP: 82.177.11.* 26.10.10, 09:08 Świetny odcinek. Jak to jest, że niektórzy prowadzący budzą symaptię i mają dużo pozytywnej energii, a inni nie.... Link Zgłoś
Gość: mizer Re: Motodziennik: Problem z "Anglikami" IP: *.hsi3.kabel-badenwuerttemberg.de 26.10.10, 09:27 Fajny odcinek, ranking mi sie bardzo podobał, co prawda wole turbodoładowane silniki od wolnossących, ale zawieszenie w Cytrynach jest naprawdę fajne. Co się tyczy nowych silników fiata, też nie jestem ich fanem, mimo, że nie jeździłem. Jakoś mam wrażenie, że bedzie głośno i auto bedzie się dość mocno trzęsło, ale mogę się mylić. Link Zgłoś
Gość: Necro Re: Motodziennik: Problem z "Anglikami" IP: 77.236.8.* 26.10.10, 09:32 Ciekawy ten ranking i tym bardziej miło go oglądać, że wzięliście pod uwagę samochody, o których bym nie pomyślał. A właśnie mam zamiar kupić Kappę więc się szeroko uśmiechnąłem :D Link Zgłoś
Gość: keldorn Re: Motodziennik: Problem z "Anglikami" IP: *.dsV.agh.edu.pl 26.10.10, 09:49 honda civic/accord TYPE-R na samochód tygodnia Link Zgłoś
Gość: keldorn Re: Motodziennik: Problem z "Anglikami" IP: *.dsV.agh.edu.pl 26.10.10, 09:54 Fiat razem z BMW stworzył ową jednostkę 0.8 litra i mocy od 80 do 100 KM i ma być montowana w fiat tupolino:) Link Zgłoś
Gość: Monster Re: Motodziennik: Problem z "Anglikami" IP: *.chello.pl 26.10.10, 10:00 Mam propozycję rankigu aut łatwych do przerobienia do wyscigów amatorskich, z tylnym napędem, powiedzmy w osiągalnej cenie 15 tys. stock. Torów wprawdzie w Polsce co kot napłakał, ale zawsze można odwiedzić sąsiadów ;-) Link Zgłoś
Gość: mhm Re: Motodziennik: Problem z "Anglikami" IP: *.zim.wroc.pl 26.10.10, 10:05 Citroen Activa - bardzo fajne auto. Niestety, w Polsce jest bardzo mało mechaników potrafiących to auto fachowo serwisować. Kto nie jeździł z hydropneumatyką nie będzie potrafił docenić tego auta. Activa jest twardsza od zykłego hydro, ale i tak bardziej komfortowa od sprężynowca :) Link Zgłoś
Gość: monias Re: Motodziennik: Problem z "Anglikami" IP: 188.33.207.* 26.10.10, 10:16 witam ja bym uzupełnił ranking o kilka pozycji: przede wszystkim opel omega mv6, audi A8 starej generacji no i wiekowe BMW serii 7. Klasyka gatunku, potężne silniki a aktualne ceny niekiedy niższe niż 10 000zł. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: yasko Re: Motodziennik: Problem z "Anglikami" IP: *.tktelekom.pl 26.10.10, 10:18 Świetny ranking. Activa miała jedną z najwyższych, jeżeli nie największą prędkość przy pokonywaniu testu łosia. Link Zgłoś
Gość: ala Re: Motodziennik: Problem z "Anglikami" IP: *.as.kn.pl 26.10.10, 10:27 A ma Pan fotkę tego "cuda" Fiata? Jakiej wielkości ten silnik jest? Skrzynka piwa czy jak? Link Zgłoś
Gość: stanczyk Re: Motodziennik: Problem z "Anglikami" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.10, 10:31 No to weźta tam te "dwu-bangery Fiatowskie" na testy i zdajcie relacje obywatelu Redaktorze... Zientarski jezdzil i mowił ze spoko ... (motór , właściwie motórek pracuje aksamitnie i szlachetnie.. :) ... Fajny moto-ranking: oryginalne / nieoklepane auta , Jak bym dziabnął Mondeło, ale ta Xantia to również ciekawy wynalazek ( a jeszcze ciekawsza byłaby 2-drzwiowa Xara z takim v6 , ale producentowi brakuje jaj:), oczywiście SaaB-ina TURBO Hatchback na deserek ... ... A jak paliwko skoczy w góre (bo skoczy) to zawsze można się przesiąść na rower:) www.motofakty.pl/artykul/rowerem_po_paryzu.html Link Zgłoś
Gość: SaabFan Re: Motodziennik: Problem z "Anglikami" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.10, 11:09 tez jestem na dla anglików Saab Troll R na auto tyg Widziałem test tego Fiacika podobno przy średnio dynamicznej jeździe potrafi spalić 10 litrów na 100 km Link Zgłoś
Gość: tmk Re: Motodziennik: Problem z "Anglikami" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.10, 11:09 ranking ciekawy , no oczywiście brakuje bmw , audi i kilkunastu innych aut :) Link Zgłoś
Gość: SaabFan Re: Motodziennik: Problem z "Anglikami" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.10, 11:11 2 cylindrowy fiat jest tak samo bez sensu jak silnik w s60 1.6T o mocy 180 koni niby ma te 180, ale trzeba go kręcić mimo turbiny idzie dobrze, a 2-cylindrowiec nie dość, ze dużo pali to jeszcze na pewno wyje niemiłosiernie Link Zgłoś
Gość: scarface Re: Motodziennik: Problem z "Anglikami" IP: 80.50.55.* 26.10.10, 11:15 Doskonaly tekst o Lancii i polskich politykach ;). A policja nie jezdzila Mondeo ST200 z wideorejestratorami, tylko 'zwyklymi' 2.5 V6 (bodajze 170) koni. Link Zgłoś
Gość: XX Re: Motodziennik: Problem z "Anglikami" IP: *.range86-146.btcentralplus.com 26.10.10, 11:43 Panie Jacku Balkanie Robiac program motoryzacyjny nalezy promowac bezpieczne zachowania na drodze a nie zachecac ludzi do wyscigow drogowych przy uzyciu zdezelowanych ale niestety jeszcze szybkich samochodow. Co do anglikow -otoz przejechalem takim samochodem Europe i Polske i nie zauwazylem podobnych problemow.Po prostu jazda spokojna zgodna z przepisami i zdrowym rozsadkiem. Jedynym godnym wspomnienia wydarzeniem byla proba staranowania mnie na Polskiej autostradzie przez jakiegos kretyna w starym Nissanie wyprzedzajacego wszystkich prawym pasem / a dokladnie uprawiajacego drogowy slalom/ .Pewnie widzial Pana poprzedni program i postanowil potestowac swoj zlom. Ford fiesta (obecny model) to swietny miejski samochod o niebo bezpieczniejszy od tej sterty zlomu wspomnianej w programie. Kolejnym bledem merytorycznym jest sugestia, ze w kraju gdzie samochod jest ciagle wyznacznikiem statusu materialnego pokazanie sie na miescie w starym przechodzonym samochodzie jest cool. Otoz nie jest bo sugeruje , ze wlasciciel owej kupy zlomu do elity nie nalezy i ma wielkie kompleksy.Osobiscie uwazam , ze pachnacy nowoscia Ford Fiesta jest bardziej odpowiedni chociaz dalej o prestizu nie ma mowy. Link Zgłoś
madorator Re: Motodziennik: Problem z "Anglikami" 26.10.10, 11:46 Panie Jacku, jeśli chodzi o Lancię Kappę to silnik 2.0 20V ma 5 cylindrów i 4 zawory na cylinder a nie jak zostało powiedziane ( 4 cyl i 5 zaworów na cyl. ) Pozdrawiam. Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Motodziennik: Problem z "Anglikami" IP: *.183.247.216.dsl.dynamic.eranet.pl 26.10.10, 11:50 Infiniti FX35 na auto tygodnia !!!!!!! :) Link Zgłoś
Gość: Jacek z Bałkan Re: Motodziennik: Problem z "Anglikami" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.10, 12:24 W końcu się doczekałem - SAAB 9-3 turbo coupe w Motodzienniku:) Dziękuję i pozdrawiam! Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Motodziennik: Problem z "Anglikami" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.10, 12:46 XANTIA!!!!????? Panie Jacku Balkanu - znajomy miał ten samochód, jeździłem tym bardzo dużo i jako pasażer i za kółkiem w trasy. Kwestia jest taka: Czy w motoryzacji naprawdę chodzi o to zeby wieźć swój tyłek miękko jak na łóżku wodnym przed telewizorem? Czy może raczej o to że cżłowiek chce czuć nawierzchnię i chce czuć układ kierowniczy. Xantia ani jednego ani drugiego nie daje, jedzie jak Matrix i jak ktoś lubi odrealnienie to prosze bardzo. Wchodzenie Xantią w zakręty przypomina sterowanie okrętem na morzu Link Zgłoś
Gość: zorg Re: Motodziennik: Problem z "Anglikami" IP: *.adsl.inetia.pl 26.10.10, 13:05 "Robiac program motoryzacyjny nalezy promowac bezpieczne zachowania na drodze a nie zachecac ludzi do wyscigow drogowych przy uzyciu zdezelowanych ale niestety jeszcze szybkich samochodow." A spadaj ty poprawny politycznie zgredzie bez ikry. Link Zgłoś
Gość: romek Re: Motodziennik: Problem z "Anglikami" IP: *.adsl.inetia.pl 26.10.10, 13:07 "Otoz nie jest bo sugeruje , ze wlasciciel owej kupy zlomu do elity nie nalezy i ma wielkie kompleksy." - Tak myślą tylko ludzie nie lubujący się w samochodach. Jak ktoś kupuje 200-konnego Saaba 9-3 to nie dlatego, że ma kompleksy tylko dlatego, że wie co dobre i za relatywnie nieduże pieniądze potrafi znaleźć bardzo fajny samochód, który da masę frajdy z jazdy. Link Zgłoś
Gość: rhd Re: Motodziennik: Problem z "Anglikami" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.10, 13:46 Z anglikami kompletny bezsens, nie ma w ogóle problemu "prawej kierownicy".A jeżeli jest wg niektórych to podyskutumy o autach z za długą maską, za wysokich, za niskich, z osią kierownicy przesuniętą względem fotela itp. Anglikiem jeździ się bosko i nie życze sobie pieprzenia durnot przez teoretyków którzy - jak zwykle w teorii mocni - mówią o czymś o czym pojęcia nie mają Link Zgłoś