Dodaj do ulubionych

Pytanie techniczne o E60 545i -DSC

29.10.10, 22:46
Krotkie pytanie, moze choc jedna osoba nie jedzczaca Skoda czy Oplem zna odpowiedz.

Ogladalem znowu 545i czwarty rok, lekko bite ale to nie wazne.

Pytanie: czy w E60 545i E60 da sie wylaczyc zupelnie traction control?

Wlasiciel mowi ze tak ale nie moge sprawdzic bo to by trzeba ostro pojechac. W E46 330Ci e46 sie dalo wylaczyc zupelnie DSC oprocz ABS, najpierw sie wciskalo przycisk DSC pod radiem i sie wylaczal ASR a jak sie trzymalo wcisniete pare sekund to pokazywal ze DSC off (ABS zostawal tylko).

W e60 jest jakies gowniane pokretlo i sie wyswietlaja komunikaty po holendersku na takim ekraniku ch...owym na srodku (wiem pewnie mozna zmienic na polski) ale czy caly traction control sie wylacza to ch... wie. ABS moze zostac.

Pytam tylko tych co jezdza badz jezdzili - drugie pytanie ktos ,mial tluczome E60 gdzie trzeba bylo podluznice naprostowac na ramie i kielich byl przesuniety lekko?

Na internecie jest cos ale po angielskiemu a ja biedny rolnik rozumiem tylko po polsku, ukrainsku i rosyjsku.

Jak jest gosc kto to robi naprawde dobry to nie bylo problemow potem np. przy awaryjnym hamowaniu na nowych oponach znosilo w ktoras strone? (ja tak mialem w E46 i Cl215).
Obserwuj wątek
    • michaelm3 Re: Pytanie techniczne o E60 545i -DSC 30.10.10, 00:17
      Jak chcesz konkretnej informacji zamiast 69 postow typu - 'ja mam e39 i sie nie da', 'kolega kolegi mowil, ze jego wujek ma ale nigdy nie sprawdzal' - to pytasz sie tu: www.bmw-klub.pl/forum/viewforum.php?f=73

Na gazetowym forum auto-moto siedza przeciez tylko uzytkownicy wylizingowanych suvów, volkswagenów, francuzów, wzglednie diesli. Aaa, no i jeszcze podhalanie z Texasu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka