Gość: MIKOLAJ IP: *.proxy.aol.com 09.04.04, 09:50 Czy ktos jest moze posiadaczem Saaba?? Czy warto go kupic? Czy jest naprawde tak solidny jak slyszalem? Mnie interesuje typ 93,chce kupic rocznik 99/2000. Z gory dziekuje za wszystkie porady. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Jan Re: SAAB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.04, 11:09 na jesien bede sprzedawal 9-3 2001 auto solidne i nie kradna nawet w Warszawie Link Zgłoś
Gość: Yatoya Re: SAAB IP: *.dami / 213.76.164.* 09.04.04, 16:59 Zapytaj na www.saabklub.pl Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Michal Re: SAAB IP: 82.182.199.* 09.04.04, 18:02 Juz sie zakuzyla moja ksiazka( svenska bilprovningen) kontrole. Juz podaje ostani model jaki mam na palecie jest Saab 93 rok 1998. Czyli co nalezy sie spodziewac przy trzy letnim Saabie. Reflektory glowne tylko zaznaczenie o zaczynajacej sie korozji. Glowny hamulec-sprawdzic Hamulec reczny-sprawdzic Z powazniejszych awari to nagminne sie przepalanie zarowek pozycyjnych, sprawdzic stopy, sprawdzic migacze. Ocena duzo lepsze niz przecietne auta. Wlascicieli opinia; wlasciciele Saabow narzekaja na wysokie koszty eksploatacji glownie chodzi o duze zuzycie paliwa,natomiast sa zadowleni z duzego bagaznika i bardzo dobrych wlasciwosci zimowych auta. Krotko w skrocie ; + wlasnosci zimowe auta, wielkosc bagaznika. - tylko w starych modelach i to saaba 900 od roku 1994 chodzi o maly bagaznik. Bardzo bogate jest wyposazenie przyczyniajace sie do bespieczenstwa w samochodzie.Bardzo dobre rezultaty testow zderzeniowych NCAP model z roku 99 dostal 4 gwiazdki. Pzdr.Michal Link Zgłoś
Gość: Olgierd Re: SAAB IP: *.grassavoye.pl / *.grassavoye.pl 09.04.04, 18:07 Mój kolega ma "900" już 8 rok i nie narzeka na nic. Serwisowanie auta wbrew oczekiwaniom nie jest ani bardzo drogie, ani nie ma problemu z zakupem jakichkolwiek podzespołów (przynajmniej w wawie). Trwałość na wysokim poziomie. Przyjemność jeżdżenia również. Te auta mają swoisty, niepowtarzalny klimat (nawet jak pod spodem dużo GM-a). Jeżeli kupujesz wersję turbo, sprawdź właśnie stan turbiny, uszczelki pod głowicą - bywają skłonności do przegrzewania i ogólnie ukł. przeniesienia napędu. Rzadko kto kupuje Saaba turbo aby się nim snuć. Link Zgłoś
Gość: zwiadowca Re: SAAB IP: *.marwit.gliwice.pl 09.04.04, 21:41 tak sie sklada, ze pracuje w firmie, ktora produkuje pewne czesci do SAABow. Jezli cale auto jest tak solidne, jak te czesci, to pierwsze awarie moga sie zdarzyc gdzies kolo 2158 roku ;-) Link Zgłoś
Gość: MIKOLAJ Re: SAAB IP: *.proxy.aol.com 10.04.04, 07:23 Dzieki wszystkim za wasze opinie i uwagi dotyczace saaba!!!Pzdr.Mikolaj Link Zgłoś